Fitvermogen review | Alles over NN beleggingsfondsen!

Veel Nederlanders zijn geïnteresseerd in het vergroten van hun vermogen door middel van beleggen. Eén van de opties is om bij de website Fitvermogen.nl te gaan beleggen. Deze Fitvermogen review zal kijken naar de kwaliteit van Fitvermogen als aanbieder van beleggingsfondsen.

Deze website is gemaakt door ‘NN Investment Partners’, naast Nationale Nederlanden het andere gedeelte van de NN groep. NN Investment Partners is een vermogensbeheerder die veel handelt in fondsen. 

Liever zelf beleggen? Beleggen bij een online broker in 4 stappen

Veel beleggers kiezen toch om te beleggen via een online broker als vervanging of aanvulling op beleggingsfondsen. Maak gratis een account bij eToro en kom erachter waarom!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

In deze Fitvermogen review vind je alles over deze website, de belangrijkste Fitvermogen ervaringen, de Fitvermogen kosten en hoe je de Fitvermogen app kunt gebruiken. Lees deze Fitvermogen review om te weten of deze service bij jou past.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik zelf beleggen?

Ben je meer geïnteresseerd in beleggen in producten naast de beleggingsfondsen van Nationale Nederlanden? Dan kun je in plaats van een account bij Fitvermogen ook kiezen voor een account bij een online broker.

Zo kun je zelf alle beslissingen nemen en ook investeren in andere producten naast beleggingsfondsen. Beleggen bij een online broker is geschikt voor zowel beginnende beleggers als ervaren beleggers.

Onder dit stappenplan gaan we verder met de Fitvermogen review. Je leest in deze fitvermogen review verder nog alles over de kosten en hoe jij kan beginnen bij deze website. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is Fitvermogen?

Fitvermogen is een website gemaakt door NN Investment Partners om beleggen bij deze investeringsmaatschappij makkelijker te maken voor particuliere beleggers. Bij Fitvermogen kun je vooral gebruik maken van belangrijke fondsen van NN Investment Partners.

De beleggingsfondsen waar je in kan beleggen zijn samengesteld door de investeringsmaatschappij van Nationale Nederlanden. De Fitvermogen kosten zijn over het algemeen laag omdat je alleen de kosten betaalt over de beleggingsfondsen. 

Je kunt bij Fitvermogen inloggen en je doelen stellen. Zo geef je aan hoeveel je maandelijks wilt investeren en of je een startbedrag wilt instellen, vervolgens geeft Fitvermogen aan hoeveel zij verwachten dat je in een bepaalde periode kan gaan verdienen aan deze investeringen. 

Naast dat je zelf een doel kunt stellen zijn er ook al vastgestelde doelen door Fitvermogen. Zo kun je kiezen voor een hypotheek-doel, studie-doel of FitVoorLater, een pensioendoel voor werknemers en werkgevers. 

Fitvermogen is geschikt voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de fondsen van Nationale Nederlanden. Het is voor beleggers die weinig tijd kwijt willen zijn aan beleggen en graag een laag risico willen nemen. 

In deze Fitvermogen review vind je alles over de ervaringen, kosten en hoe je het best kunt beginnen bij deze website. Er zijn weinig Fitvermogen ervaringen online te vinden maar in deze Fitvermogen review vind je de belangrijkste zaken die gebruikers tegen komen. 

Stap 1: Kies een online broker

Om zelf te kunnen gaan beleggen heb je dus een account nodig bij een online broker. Dat kan zeker voor beginners al een eerste drempel zijn, want bij welke broker moet je beginnen?

De keuze voor online brokers wordt steeds groter en dat maakt het ook lastiger om de goede broker te kiezen. Hieronder staan een aantal van de populairste brokers ter wereld. 

Bij de keuze voor een online broker moet je op een aantal dingen letten. Ten eerste is het belangrijk om een online broker te vinden met een aanbod producten waar jij een goed portfolio mee samen kan stellen.

Het aanbod per broker verschilt namelijk in de producten die aangeboden worden maar ook in de beurzen waar je toegang tot krijgt. Liever de Fitvermogen review verder lezen? Klik dan hier voor de volgende stap uit de Fitvermogen review. 

eToro

De online broker eToro is de meest geschikte broker voor de beginnende beleggers vanwege het gebruiksvriendelijke platform. Daarnaast heeft het een aantal handige, makkelijk te gebruiken extra functies. 

Zo maak je bij eToro een profiel aan voor je account. Met dit profiel kun je discussiëren met andere beleggers en zelfs je beleggingen openbaar op je profiel te zetten. 

Veel beleggers doen dit omdat eToro een Copy trading functie biedt zodat je eenvoudig investeringen van andere beleggers kunt kopiëren naar je eigen portfolio. 

etoro fitvermogen review
Het Copytrading Network van eToro

Je kunt bij eToro beleggen in aandelen, ETF’s, grondstoffen, CFD’s, indexen en valuta’s. Door de vele verschillende producten kun je een erg divers portfolio samenstellen en hoef je niet meerdere accounts bij verschillende online brokers aan te maken. 

Een ander voordeel van eToro is dat je geen commissie betaalt over aandelen en ETF’s. Zo weet je als beginnende belegger goed waar je aan toe bent omdat de prijs in je beeld altijd de prijs is die je betaalt of ontvangt. 

Weet je toch nog niet zeker of beleggen wat voor jou is of dat eToro wel de meest geschikte broker is voor jou? Dan kun je eerst gebruik maken van een gratis demo account, met dit account kun je met virtueel geld risicovrij het platform en meerdere investeringen uitproberen voordat je met echt geld begint. 

Met echt geld beginnen kan overigens al vanaf een laag startbedrag. Je moet de eerste keer bij eToro minimaal €170,- storten, zo kan bijna iedereen beginnen met beleggen bij eToro. 

Naast deze fitvermogen review benieuwd naar de eToro review? Ook die lees je hier op Bankr! Of begin meteen en maak nu een account aan.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

DEGIRO

Een andere online broker waar je goed terecht kan om te investeren in beleggingsfondsen is de Nederlandse broker DEGIRO. Je kunt bij DEGIRO vooral investeren in producten van verschillende aandelenbeurzen over de hele wereld. 

Zo heeft DEGIRO net als Fitvermogen de mogelijkheid om te investeren in verschillende beleggingsfondsen van NN Investment Partners. Bij DEGIRO kun je zelf kiezen waar je in wilt investeren en je portfolio naast beleggingsfondsen uitbreiden met bepaalde aandelen. 

DEGIRO is onder Nederlandse beleggers populair omdat het volledig in de Nederlandse taal beschikbaar is; zowel het platform als de klantenservice. Daarnaast is deze broker gereguleerd bij de Nederlandse toezichthouders Autoriteit Financiële Markt (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) en kun je er dus zeker van zijn dat het een veilig platform is.

Ook biedt DEGIRO een kernselectie met daarin de belangrijkste ETF’s die beschikbaar zijn bij deze broker. Je kunt elke maand tot €1.000 investeren of verkopen uit deze kernselectie zonder daar kosten over te hoeven betalen. 

Meer weten over de kernselectie of over DEGIRO zelf? Lees dan in platas van deze fitvermogen review onze review over deze broker

Stap 2: Maak een account aan

Tijd om een account aan te gaan maken bij één van de brokers hierboven. In dit voorbeeld kijken we naar eToro maar alle stappen uit dit stappenplan verlopen bij de meeste brokers op een vergelijkbare wijze. 

Voor het aanmaken van een account heb je een gebruikersnaam, E-mail adres en wachtwoord nodig. Het E-mail adres dat je gebruikt moet je verifiëren door op een link te klikken die eToro je opstuurt. 

Dit is niet de enige verificatie die je moet voltooien, voordat je met echt geld kunt beginnen moet je namelijk nog een proces van verificatie doorlopen. Deze verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van een identiteitsbewijs en het invullen van een vragenlijst. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Zodra de verificatie goedgekeurd is krijg je bericht van eToro. Je kunt voor de tijd ook al geld op je account zetten maar je kunt het pas gebruiken zodra je het bericht van goedkeuring van eToro hebt ontvangen.

Geld storten op je eToro-account gaat via de knop links onderin. Vervolgens krijg je het scherm dat je hiernaast ziet waar je een betaalmethode kunt kiezen en natuurlijk kunt bepalen hoeveel geld je wilt storten.  

Je kunt geld storten via iDeal, PayPal, Creditcard of één van de vele andere betaalmethodes. Via iDeal en PayPal staat het geld zo goed als direct op je account. 

geld storten fitvermogen review
Kies je betaalmethode en bedrag

Stap 4: Zoek een geschikt product

inspiratie etoro fitvermogen review
Doe eenvoudig inspiratie op in de eToro interface

Het geld staat nu op je account dus er is nog maar één ding wat je moet doen voordat je kunt investeren. Een product zoeken waar jij in wilt investeren. 

Dit kan een aandeel of ETF zijn maar je kunt ook beginnen met handelen in grondstoffen of valuta. Als je al iets in gedachten hebt kun je dit product zoeken via de zoekbalk van eToro.

Je kunt er ook voor kiezen om door de beschikbare producten heen te bladeren. Bij eToro heeft elk product een eigen pagina met daarop het laatste nieuws, statistieken en financiële cijfers over het product. 

Hier is het verschil tussen zelf beleggen of gebruik maken van Fitvermogen het grootst in deze fitvermogen review. Bij een broker als eToro kun je allerlei verschillende producten kiezen terwijl uit deze fitvermogen review blijkt dat je bij deze website alleen in beleggingsfondsen van NN Investment Partners kan investeren. 

Stap 5: Doe je eerste investering

Heb je een product gevonden waar je in wilt gaan investeren? Klik dan op de knop handelen om een nieuw scherm te krijgen met daarin alle opties rondom je investering. 

Je kiest ten eerste hoeveel geld je wilt investeren in dit product maar je kunt ook nog kiezen voor een hefboomeffect, stop-loss of take-profit om het risico van je investering onder controle te houden. 

Alle investeringen die nog openstaan vind je vervolgens terug in je portfolio. Wil je de fitvermogen review verder lezen? Scroll dan verder naar beneden. Liever zelf beleggen? Klik dan nu op de groene knop!

nn investment partners fitvermogen review

Overtuigd en wil je naast beleggen in een beleggingsfonds ook beginnen met beleggen via een online broker, dan raden wij eToro aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Fitvermogen ervaringen

Voordat je begint bij een beleggers als Fitvermogen is het interessant om te weten hoe andere beleggers er tegen aankijken en wat de Fitvermogen ervaringen van anderen zijn. Bij het lezen van Fitvermogen ervaringen is het belangrijk om te weten dat beleggen altijd een risico met zich mee brengt. 

Toch zijn gebruikers bijvoorbeeld op het forum van Kassa enthousiast over de rendementen die behaald kunnen worden bij Fitvermogen. Daarnaast zijn gebruikers tevreden met de lage Fitvermogen kosten. 

Naast de Fitvermogen ervaringen van gebruikers kwam ook de Consumentenbond met een artikel over Fitvermogen. Zij hebben de dienst uitgeprobeerd en geanalyseerd en hun Fitvermogen ervaringen waren dat Fitvermogen kosten laag houdt.

Verder geeft de consumentenbond aan dat deze aanbieder een AFM-vergunning heeft en daarmee dus gereguleerd is door de Autoriteit Financiële Markt en een veilige plek is voor beleggers. Ook geeft de bond aan dat uit Fitvermogen ervaringen blijft dat de periode belegger hier voordelig terecht kan

Hoe hoog zijn de Fitvermogen kosten?

Zoals hierboven te lezen in de Fitvermogen ervaringen zijn de Fitvermogen kosten erg laag. Dit komt voornamelijk omdat investeringsmaatschappij NN Investment Partners de door hun samengestelde beleggingsfondsen via Fitvermogen rechtstreeks aan particuliere beleggers aanbiedt. 

Daarom bestaan de Fitvermogen kosten uitsluitend uit de fondskosten. Je betaalt dus geen jaarlijkse beleggingskosten of kosten voor het beheren van je portfolio. 

Fitvermogen kosten tegenover kosten bij andere brokers

De Fitvermogen kosten zijn lager dan bij andere brokers omdat deze vaak nog extra kosten rekenen over de aangeboden beleggingsfondsen. De beleggingsfondsen van NN Investment Partners zijn grotendeels beursgenoteerd en die kun je dus ook bij andere brokers terug vinden. 

Een broker rekent echter ook kosten voor het feit dat ze jou toegang geven tot deze beurs. Dit is bij sommige brokers een vast percentage of een vastgesteld bedrag. 

Hoe kun je bij Fitvermogen beginnen?

Bij Fitvermogen beginnen is eenvoudig te doen via de website van deze aanbieder. Je kunt een rekening aanmaken door al je gegevens in te vullen en te kiezen voor één van de verschillende producten van Fitvermogen. 

Zo kun je kiezen voor het standaard FitVermogen programma waar je zelf doelen kunt stellen of één van de rekeningen met een vastgesteld doel zoals FitVoorLater, StudieFit en Hypotheekfit. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Na het aanmaken van een account kun je bij Fitvermogen inloggen via de website door jouw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Je kunt bij Fitvermogen inloggen om zo jouw doelen aan te scherpen en te kijken wat het huidige resultaat is dat je behaald hebt. 

Er is geen Fitvermogen app voor op je smartphone dus je kunt alleen bij Fitvermogen inloggen via de website die gemaakt is. In plaats van een Fitvermogen app kun je wel bij Fitvermogen inloggen vanaf je smartphone. 

Doelen

Eén van de belangrijkste dingen die je moet doen als je bij Fitvermogen gaat beginnen is het stellen van realistische doelen. Er staan voor de verschillende rekeningen ook calculators voor je klaar zodat jij kan zien met welke investering je welk resultaat kunt behalen.

Bij Fitvermogen inloggen zorgt ervoor dat je altijd zelf de keuze hebt om je doelen aan te passen. Zo kun je ook na het maandbedrag dat je wilt investeren altijd verhogen of verlagen als er in je eigen financiële situatie iets verandert. 

Fitvermogen Review: Voor- en nadelen

Deze Fitvermogen review is niet compleet om niet te kijken naar de voor- en nadelen van deze website. Ook de consumentenbond heeft een Fitvermogen review gemaakt met daarin een aantal belangrijke zaken. Lees een deel van de Fitvermogen review van de consumentenbond. 

Voordelen

Fitvermogen is erg geschikt voor de belegger die zelf weinig kennis heeft over beleggen maar toch graag een vermogen wilt laten groeien. De website van Fitvermogen is eenvoudig te begrijpen en je kunt doelen stellen om te zien wat het effect is van bepaalde investeringen. 

Een ander voordeel voor beginnende beleggers is dat je nooit investeert in producten met hoge risico’s. Omdat het allemaal beleggingsfondsen betreft zijn de risico’s gespreid. In een beleggingsfonds zitten namelijk veel verschillende aandelen en dus is er niets aan de hand als de koers van één bedrijf flink daalt. 

Nadelen

Je hebt bij Fitvermogen alleen de mogelijkheid om in beleggingsfondsen te handelen. Dit zorgt ervoor dat je een heel erg eenzijdig portfolio aan beleggingen samenstelt. 

De actievere beleggers is ook niet aan het goede adres bij Fitvermogen. Deze website is vooral geschikt voor passieve beleggers die eens in het kwartaal bij Fitvermogen inloggen om te zien of alles goed gaat en verder zich er niet veel mee bezig houden. 

Op basis van deze Fitvermogen review besloten zelf te willen gaan beleggen? Maak dan nu een account aan bij eToro! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Tips voordat je begint met Fitvermogen

Je kunt altijd beginnen bij Fitvermogen maar er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder vind je de belangrijkste tips in deze fitvermogen review voordat je begint met Fitvermogen. 

Hoeveel kun je maandelijks investeren?

De doelen die je stelt bij Fitvermogen worden gebaseerd op de initiële inleg die je doet en hoeveel je maandelijks denkt te kunnen investeren. Zorg ervoor dat het maandbedrag dat je kiest ook realistisch is. 

Kijk goed naar je eigen financiële situatie of je het gekozen bedrag daadwerkelijk elke maand kwijt kunt of dat je het beter iets lager kunt zetten. Het is aan te raden om eerder lager te beginnen dan te hoog.

Zo kom je niet in financiële nood en weet je zeker dat het eindbedrag je niet tegen gaat vallen op basis van het gestelde doel. Als je namelijk later meer geld kwijt kunt of er achter komt toch al het maandbedrag iets te kunnen verhogen sta je voor een positieve verrassing dat je eindbedrag hoger zal worden in plaats van andersom. 

Actief of passief beleggen

Een andere belangrijke tip is om te kijken naar welke manier van beleggen het beste bij jou past. Er zijn twee beleggers duidelijk te onderscheiden: de actieve belegger en de passieve belegger.

Een actieve belegger heeft een ruime kennis over beleggen en kan zelf goed keuzes maken op de markt. Daarnaast grijpt de actieve belegger in als er iets gebeurt met een bepaalde koers en hij of zij houdt deze koers dan ook veel in de gaten.

De passieve belegger kijkt vooral op lange termijn en is niet op zoek naar het hoogste rendement, maar vooral naar een product met laag risico die op lange termijn een vermogen flink kan uitbreiden. 

Fitvermogen Review: Veelgestelde vragen

Fitvermogen is een website van de investeringsmaatschappij van de NN Groep. Onder deze groep vallen de Nationale Nederland maar ook de NN Investment Partners, deze investeringsmaatschappij stelt beleggingsfondsen samen die op de beurs te  verhandelen zijn. Naast het verhandelen op de beurs biedt de NN Investment Partners deze fondsen aan via Fitvermogen. 

Je betaalt bij Fitvermogen allen geld voor de fondsen waar je in investeert. Dit is voordelig omdat er dus verder geen Fitvermogen kosten gerekend worden over je account of over het beheren van een portfolio. 

Via de Fitvermogen website kun je een account aanmaken en inloggen om je beleggingen te beheren of je doelen aan te passen. 

Nee, er is op dit moment nog geen Fitvermogen app. Je kunt Fitvermogen alleen gebruiken via een browser en je kunt bij Fitvermogen inloggen op de website. Wel kun je de Fitvermogen website gewoon op je smartphone gebruiken. 

Wil je naast beleggignsfondsen ook in andere producten beleggen en zelf meer controle hebben over je investeringen? Dan kun je het best een account aanmaken bij de online broker eToro

Fitvermogen Review: Conclusie

Fitvermogen is ooit bedacht door de NN Investment Partners om hun beleggingsfondsen eenvoudiger aan te kunnen bieden aan particuliere beleggers. Daarnaast biedt de website de mogelijkheid aan beleggers om specifieke doelen te stellen en deze te bereiken door passief te beleggen. 

Als je liever actief aan de slag gaat met beleggen en zelf meer controle en meer keuzes wilt kunnen hebben en maken kun je beter een account aanmaken bij de online broker eToro. Ook deze website is erg gebruiksvriendelijk en je hebt een veel groter aanbod en veel meer mogelijkheden. 

Uit deze Fitvermogen review is gebleken dat deze website lage kosten rekent maar de mogelijkheden beperkt zijn voor beleggers. Op basis van deze Fitvermogen review heb je hopelijk een keuze kunnen maken of je zelf wilt beleggen of bij Fitvermogen gaat beginnen. 

Wil jij liever zelf gaan beleggen?
Begin dan nu bij eToro en heb een ruime keuze in aandelen, grondstoffen, ETF's en meer!
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven