Robinhood Review & Robinhood IPO

Misschien heb je er al eens van gehoord, beleggen via het platform Robinhood. In deze Robinhood review nemen we je mee in het platform Robinhood. Hoe werkt het platform, wat zijn de mogelijkheden en wat is het aanbod? Ook vertellen we je hoe je kunt investeren in aandelen na de Robinhood IPO!

Zelf commissievrij investeren in de Robinhood IPO

Nieuwsgierig geraakt of direct beginnen na het lezen van de Robinhood Review? Druk op de groene knop en start nu meteen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

In deze Robinhood review lees je meer over beleggen op het platform Robinhood en de aankomende Robinhood IPO / beursgang en hoe jij hier van kunt profiteren.

Voordat je gaat beleggen bij Robinhood is het verstandig om eerst deze Robinhood review te lezen. We raden je aan te kijken of de broker geschikt is voor jou en of deze aansluit bij jouw wensen. Wanneer je op zoek bent naar een alternatieve broker raden wij eToro aan, wat we toelichten in ons artikel over de beste brokers!

Meteen starten met beleggen? Klik op de knop hieronder!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is Robinhood en de Robinhood IPO?

Robinhood is een Amerikaanse trading app en platform opgericht in 2013 waar je vele beleggingsopties hebt. Je kunt beleggen in verschillende producten zoals aandelen, crypto, opties of edelmetalen zoals goud. Met deze Robinhood review willen we je kennis laten maken met de voor- en nadelen van het platform.

Robinhood is tijdens de pandemie razend populair geworden door het aanbieden van commissie vrij beleggen, wat vooral onder particulieren hoog scoort. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 17,7 miljoen gebruikers. Niet gek dus dat het heeft besloten tot een beursgang en de veelbesproken Robinhood IPO!

Op dit moment is het alleen mogelijk te registreren voor Robinhood voor Amerikaanse gebruikers.

Robinhood IPO

Door de enorme stijging van het aantal gebruikers heeft Robinhood besloten zichzelf binnenkort ook te introduceren op de beurs middels een IPO. Deze Robinhood IPO, ook bekend als een beursgang, houdt in dat het aandeel geregistreerd wordt aan een beurs en daarna voor iedereen beschikbaar komt om te kopen.

Doel van de Robinhood IPO is om kapitaal op te halen voor het bedrijf. CEO Vlad Tenev stelt daarom 1/3 van de aandelen van Robinhood beschikbaar. Geheel in de stijl van het bedrijf is de Robinhood IPO voor iedereen beschikbaar, en niet voor slechts een kleine groep grote beleggers. Ook jij kunt dus investeren in de Robinhood IPO na het lezen van de Robinhood Review.  

Na onze Robinhood review geïnteresseerd geraakt? Start dan vandaag nog met beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik investeren in de Robinhood IPO?

In totaal worden er 55 miljoen aandelen uitgegeven bij de Robinhood IPO. Dit zou het bedrijf 2,3 miljard aan Amerikaanse dollars moeten opleveren, ongeveer 1,95 miljard euro. Door de Robinhood IPO beschikbaar te maken voor particulieren bouwt Robinhood bovendien aan de merkloyaliteit van haar miljoenen gebruikers.

Amerikaanse beleggers kunnen investeren via de Robinhood app, helaas biedt Robinhood nog geen mogelijkheden tot beleggen voor Europese gebruikers. Als belegger moet je daarom een stap verder kijken, en kun je via wel in Nederland actieve brokers investeren in de Robinhood IPO zodra deze aandelen aan de beurs geregistreerd staan.

Vanaf donderdag 29 juli 2021 is Robinhood genoteerd aan de NASDAQ en daarna kwamen de Robinhood IPO aandelen beschikbaar bij online brokers zoals eToro.

Wat is de prijs van de Robinhood IPO?

De definitieve prijs van de aandelen bij de Robinhood IPO is niet bekend, maar met een rekensom kunnen we deze wel inschatten. Het bedrijf geeft namelijk 1/3 van haar aandelen uit, wat in totaal 1,95 miljard euro moet opleveren. 

Het gaat dan om 55 miljoen aandelen, en wanneer we de beoogde opbrengsten delen door dit aantal komen we uit op ongeveer 33-36 euro per aandeel. (tussen de 38 en 42 dollar) Uit de Robinhood IPO blijkt dus ook dat Robinhood haar totale waarde op zo’n 30 miljard euro schat.

Robinhood bracht al een waarschuwing naar buiten dat door de hype een met Gamestop (GME) vergelijkbare situatie mogelijk is waarbij de prijs door fanatieke beleggers tijdelijk extra opgedreven kan worden, maar wat wel extra risico met zich meebrengt.

Na het lezen van de Robinhood review zelf investeren in de Robinhood IPO?

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood Review

Account registreren bij Robinhood

Wanneer je wilt starten met een account aanmaken op de website van Robinhood zul je na het klikken op de sign up knop meteen tegen deze melding aanlopen.

Het aanmaken van een account is momenteel nog niet beschikbaar voor Europese landen.

Liever een andere broker gebruiken? Koop Robinhood IPO aandelen bij eToro

Omdat het aanmelden voor een account op Robinhood momenteel niet mogelijk is raden we je aan te kiezen voor een andere broker. In dit geval kiezen wij voor eToro, waar de Robinhood IPO aandelen ook beschikbaar zullen komen na de registratie aan de NASDAQ beurs.

Wist je al dat eToro een gratis demoaccount aanbied? Daarnaast bieden ze een copytrading functie aan waarmee jij de portefeuille van je favoriete belegger kunt kopiëren en hier zelf in kunt beleggen! Wanneer je start met beleggen in aandelen of ETF’s doe je dit ook nog eens met 0% commissie.

Stap 1: Account aanmaken

Wanneer je kiest voor eToro zul je hier eerst een account aan moeten maken. Dit kan via de website of de mobiele app. 

Vul je gegevens in en wacht op de bevestigingsmail. Wanneer je deze activeert krijg je direct toegang tot het gratis demoaccount van eToro. Hiermee kun je alvast oefenen met fictief beleggen voordat je met je echte inleg begint.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Geld storten voor Robinhood IPO

Wanneer je er klaar voor bent om met serieus geld te gaan beleggen kun je kiezen voor de “Geld storten” optie onderaan de homepagina.

Deze vind je in je accountoverzicht wanneer je ingelogd bent. Goed om te weten is dat eToro slechts een lage minimale inzet van $ 50 dollar hanteert. Dit is omgerekend, maar € 42! Door deze lage minimale inleg word het risico beperkt voor startende beleggers.

Na je eerste storting kun je beginnen met beleggen bij e-Toro in:

 • Aandelen (zoals Robinhood IPO)
 • ETF’s
 • CFD’s
 • Forex
 • Indexen
 • Grondstoffen
 • Cryptocurrencies

Bij eToro hoef je je niet druk te maken over betrouwbaarheid en veiligheid. eToro staat namelijk onder toezicht van de Cysec.

Stap 3: Robinhood IPO (HOOD) aandelen kopen

De laatste stap is het investeren in de Robinhood IPO. Dit doe je bij eToro door te zoeken naar het aandeel Robinhood, wat geregistreerd staat onder de ticker ‘HOOD’.

Op de aandelenpagina klik je vervolgens op de knop ‘handelen’.

Wil je graag meer weten over deze aandelen? Lees onze Robinhood review dan verder. In de rest van deze Robinhood review gaan we in over de klantervaringen, betrouwbaarheid en kosten van het platform zodat je een beter beeld hebt bij het bedrijf en haar aandelen.

Enthousiast geraakt? Begin dan nu meteen met beleggen via eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood Review: Kun je Robinhood vertrouwen?

Er zijn tegenwoordig steeds meer verschillende brokers en trading platforms. De één is wel betrouwbaar terwijl de ander een scam kan zijn. Tijdens ons Robinhood review zochten wij het voor je uit.

Doordat het platform op dit moment alleen nog beschikbaar is voor Amerikanen hebben we op basis van deze informatie het platform geanalyseerd en bekeken. Er zijn vele voordelen, maar ook verschillende nadelen.

Met de Robinhood review zien we dat het platform zijn best doet nieuwe klanten aan te trekken. Door het bieden van commissie vrij beleggen in alle beleggingsopties en een gratis aandeel weg te geven bij aanmaken van je account is dit ze ook goed gelukt. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden voor beleggers en er is geen minimum inleg nodig voor je begint.

De mobiele app is erg gebruiksvriendelijk, wat zorgt voor een prettige ervaring. Daarnaast is het mogelijk fracties van aandelen te kopen zodat je met weinig geld ook een deel van een duur aandeel kunt bezitten en een gediversifieerd portfolio kunt bouwen met weinig geld.

Tijdens de Robinhood review bleken er echter ook vele nadelen te zijn aan het platform. Ten eerste is het platform alleen toegankelijk voor Amerikaanse gebruikers. Ook heeft het platform heeft begin 2021 enkele fouten gemaakt waardoor veel klanten boos geworden zijn.

Deze fouten hebben te maken met het uitvoeren van de marketorders. Deze orders werden op oneerlijke prijzen uitgevoerd in tegenstelling tot andere platformen. Beginnende beleggers kregen meteen toegang tot riskante beleggingen en verloren hierdoor veel geld.

Tot slot stelt de klantenservice zich niet heel gemakkelijk beschikbaar en zijn zij alleen via mail te bereiken. Dit e-mailadres vind je pas wanneer je verschillende FAQ’s doorlopen hebt.

Liever aan de slag met een eerlijke, goed bereikbare en Europese broker? Start bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood Review: Wat zijn de voordelen?

Tijdens de Robinhood review zijn we op zoek gegaan naar de voor en nadelen van het Robinhood platform. Deze zullen we één voor één behandelen. Uiteraard zijn de unieke voordelen erg belangrijk voor een succesvolle Robinhood IPO en het enthousiasmeren van beleggers en investeerders.

Tijdens de Robinhood review ontdekten we niet alleen voordelen, maar ook verschillende nadelen. Deze zullen we ook benoemen, zodat je een goed beeld hebt van Robinhood en zelf kunt beslissen of Robinhood betrouwbaar is of niet.

Starten bij een andere broker met veel beleggingsopties? Begin dan bij eToro

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood Review: Beleggingsopties

Het aanbod bij Robinhood bestaat uit een groot assortiment aan beleggingsopties. Met de Robinhood review zien we dat dit er teveel zijn om op te noemen, maar zullen we hieronder de categorieën behandelen waar je uit kunt kiezen. Uiteraard kunnen gebruikers ook in de eigen Robinhood IPO beleggen vanaf 29 juli.

Het aanbod bestaat uit:

 • Aandelen
 • ETF’s
 • Opties
 • Goud
 • Crypto

Al deze opties zijn commissievrij wat betekend dat er geen commissie gerekend word over het aanschaffen. Klanten kunnen dit doen met een minimale inleg van € 0,01. Dit alles is mogelijk in een overzichtelijke app.

Tijdens de Robinhood review kwamen we erachter dat het aanbod aan crypto erg matig is. Het is een klein aanbod en wanneer je aan crypto trading wilt doen, wat beperkend kan aanvoelen als trader.

Beginnen met beleggen bij een andere broker? Klik dan op de groene knop en maak vandaag nog een account aan bij eToro

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood Review van de klantenservice

Tijdens onze Robinhood review kwamen we er al gauw achter dat de klantenservice veel laat liggen bij het Robinhood platform. Klanten verwachten telefonische hulp, maar dit is niet mogelijk bij Robinhood. De klachten worden vaak afgehandeld via e-mail of social media, maar voordat dit gebeurd worden klanten langs de FAQ-pagina gestuurd.

Dit maak het erg lastig om contact te krijgen met het bedrijf wanneer er problemen zijn. Omdat Robinhood fouten gemaakt heeft met de marktorders en slecht bereikbaar zijn voor support zijn veel klanten afgehaakt van het platform.

Hier tegenover staat wel een goed georganiseerd hulp center en staan er veel basis benodigdheden op de website zoals een basis cursus voor beleggen. Uiteraard is de FAQ pagina wel handig en bevat dan ook genoeg bruikbare informatie.

Eenvoudig starten bij eToro is meteen mogelijk. Start vandaag nog met een gratis demoaccount

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood Review van de mobile app

In de Robinhood review kijken we naar alle aspecten van het platform. Hieronder valt ook de Robinhood Mobile app.

De Robinhood app is gratis te downloaden en te gebruiken in de Google play store en App store van Apple. Ook deze is alleen te vinden voor Amerikaanse gebruikers. Na het downloaden kun je meteen aan de slag met een account openen.

Eén van de grootste pluspunten van Robinhood is toch wel zijn mobile app. We lazen verschillende lovende Robinhood reviews over de mobiele app van Robinhood. De app is gemakkelijk te downloaden en installeren. Daarna is een account openen zo gebeurd door een snel en efficiënt proces dat binnen een paar minuten klaar is.

De app vraagt alleen wat gegevens en klanten hoeven geen storting te doen om hun bank te bevestigen. Hierna worden klanten binnen het uur geverifieerd om vervolgens bank transacties te kunnen doen en kunnen starten met beleggen.

De mobile app werkt vloeiend en bevat alle functies voor het maken van orders voor trading en het aankopen van aandelen.

De app bied daarnaast meerdere handige functies zoals de “collections” functie waarmee investeerders aandelen kunnen vergelijken en handige functies waarmee klanten hun porfolio waarde kunnen bekijken, hun historische transacties terug kunnen zien en een overzicht met aandelen voor in de toekomst kunnen opslaan.

Liever beginnen met een andere broker? Probeer nu eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood Review fees & kosten

De kosten van Robinhood liggen laag. Er is ingespeeld op de behoefte van klanten om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dit doet Robinhood er goed door geen commissie kosten te rekenen bij het aanschaffen van aandelen of de Robinhood IPO.

Ook is er geen minimum inleg nodig voor het starten bij Robinhood ontdekten we tijdens onze Robinhood review. Klanten kunnen direct starten met hun eigen gekozen bedrag.

Bij Robinhood betaal je pas wanneer je je aandelen over zet naar een ander platform. Dit is vaak niks nieuws voor klanten en de kosten hiervoor bedragen € 75. De algemene kosten voor Robinhood liggen dus erg laag wat geleid heeft tot erg veel nieuwe klanten in Amerika en een flinke groei voor Robinhood.

Ook beginnen met werken aan je financiële toekomst? Start vandaag nog met beleggen op een betrouwbaar handelsplatform!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood Review van de klantervaringen

Over het algemeen zijn de gebruikers van Robinhood niet erg te spreken over het platform. Dit heeft te maken met verschillende fouten die Robinhood gemaakt heeft in de populaire beleggingsperiode van de coronacrisis. De recensies liggen vaak op de 2 of 3 sterren van de 5.

Klanten zijn erg tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de app. Dit ontdekten wij zelf ook tijdens het schrijven van deze Robinhood review. Klanten kunnen makkelijk en snel aandelen aanschaffen en betalen hiervoor geen commissie.

Helaas zijn er door Robinhood fouten gemaakt met betrekking tot de prijzen van bepaalde marktorders. Klanten betaalden hiervoor geen eerlijke prijs en voelden zich hierdoor misleid. Robinhood heeft hiervoor de gedupeerden moeten terugbetalen.

Ook heeft Robinhood fouten gemaakt door beginnende beleggers gemakkelijk toegang te geven tot erg risicovolle beleggingen. Hierdoor zijn onervaren klanten veel geld kwijtgeraakt. Robinhood wil dit oplossen door snel nieuwe klantenservice medewerkers aan te nemen om klanten op weg te helpen.

Tijdens het lezen van recensies voor onze Robinhood review hebben we deze ervaringen kunnen vinden. Ooit hopen we zelf aan de slag te kunnen met het platform om onze eigen ervaring op te doen. Voor nu zullen we gebruik maken van eToro. Meer weten over het eToro platform? Klik hier om meer te weten te komen.

Vandaag nog starten met beleggen? Dat kan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of start meteen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood Review & Robinhood IPO: Veelgestelde vragen

De Robinhood reviews die er online beschikbaar zijn, zijn van de Amerikaanse gebruikers van Robinhood. Niet alle Robinhood reviews van deze gebruikers zijn even positief.

In de Robinhood reviews komt naar voren dat de broker snel is, aangenaam werkt en lage kosten hanteert. Daar tegenover staat dat de klantenservice slecht bereikbaar is en beperkt (alleen per e-mail). Ook heeft Robinhood een aantal fouten gemaakt met foutieve marketorders, waarvoor ze op de vingers zijn getikt. Dit leverde Robinhood afgelopen jaar enige mate van imagoschade op.

Voor Nederlandse gebruikers is het nog niet mogelijk om te beleggen bij Robinhood, wij raden daarom eToro aan. Hier heb je ook toegang tot een goede klantenservice.

De Robinhood IPO is de beursgang van het Amerikaanse bedrijf Robinhood dat actief is in beleggingen. Hierbij maakt het bedrijf een derde van haar aandelen op de markt beschikbaar via de beurs, en geeft het iedereen de mogelijkheid om hierin te investeren.

Door de populariteit van Robinhood en beleggen in het algemeen wordt een positief resultaat verwacht, en Robinhood gaat er van uit dat zij hiermee miljarden op zullen halen aan kapitaal.

De Robinhood IPO is op donderdag 29 juli 2021. Op deze datum wordt Robinhood geregistreerd aan de NASDAQ beurs, waarna beleggers overal ter wereld kunnen beginnen met het handelen in de aandelen van Robinhood. De ticker van het aandeel Robinhood wordt ‘HOOD’.

Robinhood is absoluut veilig. Je account is beschermd tot een vermogen van 500.000 doordat Robinhood lid is van de SIPC. Furthermore organisatie.

Kijk wel altijd of het platform bij je past door de fouten die ze gemaakt hebben met betrekking tot dure marktorders. Bepaal dus altijd zelf of je gebruik wilt maken van Robinhood.

Om veel klanten te krijgen heeft Robinhood ingespeeld op de behoefte van de klant. Het platform bied lage kosten zoals 0% commissie op alle aandelen. Klanten kunnen dus erg gemakkelijk en snel instappen.

Pas wanneer je aandelen over zet naar een ander platform heb je te maken met kosten. Deze bedragen $ 75 voor het overzetten.

Is Robinhood een scam of juist niet? Om hier kort antwoord op te geven: Nee Robinhood is geen scam. Het is een officieel beleggingsplatform waar miljoenen mensen gebruik van maken.

Onthoud wel dat Robinhood bepaalde fouten heeft gemaakt met betrekking tot marktorders en het toegang verlenen tot risicovolle beleggingen aan starters. Bepaal dus altijd zelf of Robinhood het juiste platform voor jou is.

Robinhood heeft in het verleden te maken gehad met hackers die geprobeerd hebben klant informatie te achterhalen. Robinhood geeft zelf aan dat de app en hun interne systemen niet gehackt zijn en dat er geen toegang is verleend tot andere partijen.

Robinhood Review & Robinhood IPO: Conclusie

In de Robinhood review hebben we alle kanten bekeken van het platform. We hebben de voor en nadelen besproken en hopen dat je je keus hebt kunnen maken voor wanneer het platform ooit beschikbaar komt in Nederland.

Op dit moment is het namelijk nog niet mogelijk te starten met beleggen via Robinhood in Nederland. Als jij dus wilt investeren in de Robinhood IPO is het noodzakelijk om een account te registreren bij een broker die hier wel actief is.

De Robinhood IPO vond plaats op 29 juli 2021. Hier werd het aandeel geregistreerd aan de beurs, en dan ook te koop gezet bij deze brokers. Meeprofiteren van de Robinhood IPO en tegelijk beleggen bij een betrouwbare partij die jou de beste ondersteuning biedt? Begin dan bij onze aangeraden topbroker eToro.

Zelf aan de slag na het lezen van onze Robinhood Review?
Start meteen met beleggen bij eToro en investeer in de Robinhood IPO!
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven