N26 review: alle ervaringen, functionaliteiten en meer

Overweeg je een N26 bankrekening? Zoek niet verder! In deze N26 review lees je écht alles over deze hippe online bank: hoe een N26 creditcard aanvragen in zijn werk gaat, de voor- en nadelen en nog veel meer.

N26

Betaalpakket: €1,55 p/mnd / gratis

veilig op de officiële N26 website

 

De populariteit in Nederland is vooral te danken aan het goedkoper zijn dan Nederlandse banken. Met hun gratis IBAN betaalrekening en gratis Maestro betaalpas en Mastercard (een soort prepaid creditcard) schudden ze de markt op.

Wat is N26 eigenlijk?

N26 is een Duitse online bank die door Oostenrijkse vrienden Valentin Stalf en Maximilian Tayenthal opgericht is in 2013. Hun doel is om de stoffige ervaring met banken te moderniseren en te vergemakkelijken.

N26 is interessant als je vooral mobiel wilt betalen. De slogan ‘N26 is The Mobile Bank’ pronkt dan ook trots op al hun online uitingen. 

Momenteel houdt N26 kantoor in Berlijn, New York en Barcelona. In Europa heeft N26 inmiddels ruim 2,5 miljoen klanten en hebben ze de focus gelegd op flinke groei in de Verenigde Staten.

Valentin Stalf en Maximilian Tayenthal

Klantenservice: chat in app 
Ma t/m vrijdag: 08:00-21:00 uur
Zaterdag: 08:00-20:00 uur

N26 adres & e-mail
Klosterstraße 62
10179 Berlijn, Duitsland
E: [email protected]

Wat zijn de ervaringen met N26 en hun Mastercard?

Bestaande klanten die een kaart hebben aangevraagd bij N26 geven 4,1 van de 5 sterren op TrustPilot. Dit is hoog aangezien er meer dan 4000 mensen een review hebben achtergelaten. 

Van de Nederlandse reviews valt te concluderen dat de meesten een N26 rekening opent als extra betaalpakket waarmee gratis betalingen in het buitenland kunnen worden gemaakt.

Betalen en contant geld pinnen tijdens een vakantie in Frankrijk kost met N26 namelijk niets, terwijl je hier bij een reguliere Nederlandse bank zo enkele tientjes tot honderd(en) euro’s per vakantie aan kwijt kunt zijn.

Hoe werkt N26 als bank?

Iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder kan een N26 betaalrekening openen. Je krijgt een Duits IBAN nummer waarmee je (net als in Nederland) onderdeel bent van de SEPA landen. Het proces:

Tijdens je aanvraag kies je standaard voor de Mastercard debitcard. Deze ontvang je binnen maximaal 9 werkdagen. Wil je ook de Maestro betaalpas ontvangen? Stort dan eerst minimaal 100 euro op je IBAN rekening van N26. Pas dan kun je hem aanvragen in de app. De Maestro werkt vervolgens zoals je die van je eigen bank gewend bent.

N26 biedt deze 2 pakketten

N26

0
00
per maand
  • IBAN betaalrekening
  • Mastercard + Maestro
  • Gratis betalen in alle valuta
  • Cash (€) pin: 5x gratis p/mnd
  • Cash pin non-Euro: 2% bedrag
GRATIS

N26 You

9
90
per maand
  • IBAN betaalrekening
  • Mastercard + Maestro
  • Gratis betalen in alle valuta
  • Cash (€) pin: 5x gratis p/mnd
  • Cash pin non-Euro: gratis

Er is ook een Business-pakket beschikbaar voor ondernemers.

Hoeveel kost N26 in Nederland?

N26 is anno 2020 de goedkoopste bank in Europa die een 100% functionerende IBAN rekening met betaalkaarten levert. Alleen contant geld pinnen kost €2 vanaf de 6e keer. De eerste 5x zijn dus gratis. Hieronder een vergelijking tussen N26 en het basispakket van twee andere banken in Nederland.

 Mastercard (N26)Maestro (N26)ING OranjepakketABN/AMRO
BetaalpakketGratisGratis€1,55 p/mnd€1,55 p/mnd
Betalen Euro’sGratisGratisGratisGratis
Betalen andere valutaGratisGratis1,1% bedrag€0,15 + 1,2%
Geldopname Euro’s€2 (5x gratis p/mnd)€2€2,25Gratis
Geldopname andere valuta1,7% bedrag€2 + 1,7% bedrag€2,25 + 1,1%€2,25 + 1,2%

Geld van creditcard naar rekening overmaken of geld overmaken van creditcard naar betaalrekening

Net als bij de meeste rekeningen, is het eenvoudig om geld van je creditcard naar de N26 rekening over te maken of geld over te maken van creditcard naar betaalrekening. Dit doe je dan ook eenvoudig online. 

Zoals je ziet is N26 qua vaste kosten (betaalpakket) en digitale betalingen goedkoper. Met het N26 You pakket zijn de contante geldopnames in vreemde valuta ook gratis. Het N26 You pakket is vooral in trek bij mensen die regelmatig reizen. Ook krijg je er een reisverzekering bij. De kosten: €9.90 per maand.

Bij Nederlandse banken betaal je ook voor het hebben van je Mastercard. Dit is gratis bij N26. Let wel, dit is een debitcard en geen credit card. Je kunt hierop dus niet rood staan.

Het gratis geld overmaken in vreemde valuta wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking die N26 heeft met TransferWise.

Hoe is het gebruik van de N26 app?

De N26 app kent diverse eigenschappen waarmee je veel controle krijgt tijdens het beheer van je geldzaken. De app is voor Apple en Android te downloaden. Enkele kenmerken op een rij:

Wat zijn de voor- en nadelen van N26?

N26 is een Duitse bank die zonder meer als moderne online bank de bankenwereld opschudt. Gevestigde nationale banken kunnen nu niet achterblijven. Toch zijn er naast voordelen ook enkele nadelen te benoemen.

Voordelen

Nadelen

Het gemis van iDeal-betalingen kan in sommige Nederlandse webshops onhandig zijn. Betalen met de Mastercard is dan een (gratis) alternatief. Heel soms wordt er louter iDeal aangeboden en dan ‘zit je’.

Verder is het niet rood kunnen staan met de N26 Mastercard voor sommigen een gemis. Je kunt hierdoor geen hotel of autoreserveringen plaatsen. Je kunt ook géén extra N26 creditcard aanvragen met optie tot roodstand.

Veelgestelde vragen

Ja, N26 werkt net als Nederlandse bank-apps met tweestapsverificatie. Je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Hierna wordt een 4-cijferige pincode gevraagd om betalingen te bevestigen.

Ja, N26 is een betrouwbare Duitse bank met banklicentie in Duitsland. Ze voldoen hiermee aan alle Europese regels die er in de EU gesteld worden. N26 valt onder het Europese Depositogarantiestelsel wat betekent dat je geld tot 100.000 euro verzekerd is bij faillissement.

De N26 app zit vol innovatieve moderne snufjes. Zo kun je potjes maken, dagelijkse limieten instellen en betaalfuncties aan- en uitzetten voor extra veiligheid. Bekijk voor alle functies deze N26 uitleg-video.
Ja, je kunt bijna overal betalen met je Maestro betaalpas of MasterCard debitcard. Ook waar je normaliter voor iDeal kiest, kies je nu simpelweg voor MasterCard. Je kunt N26 alleen niet gebruiken voor een hotel of autoreservering of het betalen bij tolwegen. Check alle voor- en nadelen van N26.
Je betaalt ná de 5e keer contant geld opnemen €2 per volgende keer (binnen één maand). Ook betaal je 1,7% over een niet-Euro bedrag dat je in het buitenland aan contant geld opneemt. Vergelijk hier N26 kosten met ING en ABN Amro.

Ja, je kunt met N26 contactloos betalen. Tot 25 euro hoef je ook geen pincode in te toetsen. Let wel, contactloos betalen wordt pas geactiveerd zodra je minstens één keer elders met pin betaald hebt. Dit mag ook een geldautomaat geweest zijn.

Je MasterCard debitcard is gekoppeld aan je nieuwe N26 betaalrekening met IBAN. Maak simpelweg een geldbedrag over van je Nederlandse (normale) bankrekening naar je nieuwe IBAN. Je kunt ook je salaris laten storten op je nieuwe N26 rekening en zodat je maandelijks geld op je rekening hebt staan.

Met N26 betaal je gewoon met je MasterCard debitcard zónder extra kosten. De betaling bevestig je veilig met de N26 app. Een extra voordeel is dat je je betaling later ook terug kunt trekken indien je af wilt zien van je aankoop. Dit kan met iDeal niet. Je betaling is met iDeal namelijk onomkeerbaar. 

Je Mastercard debitcard heb je uiterlijk binnen 9 werkdagen in huis.

Ja, in principe wel. Met de MasterCard debitcard krijg je geen krediet en kun je dus niet rood staan. Desondanks kun je profiteren van de voordelen die Mastercard biedt. Je kunt het dus zien als een prepaid creditcard die je ‘oplaadt’ met het geld dat op je N26 rekening staat. Net als de prepaidkaart van VIABUY. 

Hiervoor dien je eerst minstens 100 euro op je nieuwe N26 betaalrekening storten. Pas daarna kun je je Maestro betaalpas aanvragen via de website of app. Deze heb je vervolgens binnen enkele werkdagen in huis.

Nee, rood staan is niet mogelijk.

Ja, N26 werkt met Apple Pay. Hier kun je daar meer over lezen.

Voor Google Pay is N26 geschikt gemaakt en momenteel alleen actief in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Ierland, België, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk. Deze betaaloptie wordt zeer binnenkort ook in Nederland verwacht (2020).

Indien je geld overmaakt van je reguliere Nederlandse rekening naar je nieuwe N26 rekening, dan duurt dat maximaal 1 werkdag. Door de introductie van Instant Payments in Europa zal dit zeer binnenkort worden gereduceerd naar enkele minuten.

Conclusie

Wij vinden N26 heel prettig in het gebruik. De moderne interface geeft je het gevoel dat ze bij de tijd zijn en weten waar een klant behoefte aan heeft. 

De kosten zijn zo ongelofelijk laag, dat je je afvraagt waarom je nog bij je oude Nederlandse bank blijft zitten. Ook betalen in én geld overmaken naar het buitenland zijn goedkoop met N26. Ideaal tijdens vakanties.

Het ontbreken van iDeal lijkt vervelend, maar betalen met de MasterCard ging net zo makkelijk en zonder problemen. Het enige dat niet werkt is reserveringen doen. Daar heb je een echte creditcard voor nodig.

N26 uitproberen?

Wil je meer weten of N26 gratis uitproberen? Bekijk dan de website van N26 zelf.
gratis
Scroll naar boven