Revolut review & ervaringen

Wil je een Revolut card aanvragen met de Revolut app? Zoek niet verder! Lees onze Revolut review en ervaringen en maak straks zelf een weloverwogen keuze. 

Betalen in vreemde valuta: €2,25 + 1,1% / géén

veilig op de Revolut website

     bank ervaringen

Revolut is geen bank, maar wat is het dan wel? Bekijk hieronder direct de voor- en nadelen, kies een link of lees meer op de website van Revolut zelf.

Onze opinie betreffende de Revolut bank is positief. Het gebruik van Revolut in Nederland is prima. Het grote voordeel van de Revolut card is geen gedoe met wisselkoersen en kosten in het buitenland.

Verder natuurlijk de gratis IBAN rekening én prepaid card met toegang tot Mastercard functies. De betaalpas van Revolut op reis naar de VS of ander niet-Euroland komt dan goed van pas.

Tip: vergelijk Revolut o.a. met N26 die ook een gratis IBAN met card aanbiedt.

Voordelen

Nadelen

Bankr beoordeling:

4.5/5

veilig op de website van Revolut

veilig op de website van Revolut

Wat is Revolut eigenlijk?

Revolut is een bedrijf gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, opgericht in 2015, die moderne bankproducten aanbiedt aan consumenten en ondernemers. Het Britse Revolut heeft ruim 10 miljoen klanten wereldwijd.

Revolut heeft een officiële banklicentie en staat onder toezicht van de FCA in Engeland. Revolut biedt een gratis account met extra betaalde bankproducten aan.

Nikolay Storonsky en Vlad Yatsenko (oprichters)

Hoe werkt de Revolut credit card precies?

De Revolut betaalpas ontvangt wanneer je je via de Revolut app hebt aangemeld. Het bankieren via de Revolut bank gaat via een app. Er worden geen kosten in rekening gebracht om je Revolut account aan te vullen.

Je kunt er wereldwijd mee in vreemde valuta betalen zónder koersopslag. Hiermee is de Revolut card bijna altijd goedkoper dan een Nederlandse bank.

Je kunt er alleen géén reserveringen mee doen bij hotels of autoverhuurbedrijven. Je kunt er ook geen abonnementen mee afsluiten.

Kun je met Revolut in de supermarkt betalen?

Ja, je kunt bij Revolut kiezen voor een Maestro betaalpas. Met deze de Revolut kaart kun je overal in Nederlandse winkels (o.a. de Albert Heijn) pinnen. Kies je voor de Maestro pas, dan krijg je alleen geen Mastercard of Visa prepaid card extra. Wil je ze beide, dan betaal je meer.

Kun je online met iDeal betalen?

Nee, je kunt met Revolut geen gebruik maken van iDeal. Voor online betalingen in webshops kies je dan voor de Mastercard of Visa card optie, afhankelijk van de kaart die je hebt gekozen.

Hoe vraag je Revolut aan?

Revolut werkt 100% online en mobiel. Alles begint dus met het downloaden van de Revolut app uit de App Store of Google Play. Het proces:

Je betaalt 6 euro verzendkosten. Voordat je de pas kunt ontvangen, dien je eerst ongeveer een tientje te storten om de verzendkosten te dekken.

Nadat je de pas ontvangen hebt, activeer je deze door je identiteit te verifiëren.

Standaard

0
00
per maand
  • Britse IBAN-rekening
  • Aanvraag kosten: €6,-
  • Contant pinnen gratis tot €200 (daarna 2% bedrag)
  • Geen wisselkoers opslag tot €6000,- per maand
GRATIS

Premium

7
99
per maand
  • Britse IBAN-rekening
  • Aanvraag kosten: €6,-
  • Contant pinnen gratis tot €400 (daarna 2% bedrag)
  • Geen wisselkoers opslag en geen limiet betalingen

Zijn de premium functies echt handig?

De meeste Revolut premium functies vinden we niet echt nodig, maar dit kun je uiteraard zelf bepalen. De belangrijkste op een rij zijn de crypto’s en buitenland verzekering.

Cryptocurrency in Revolut

Zo kun je deze 5 soorten cryptocurrency kopen met de Revolut app: Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Ripple (XRP). Dit doen ze via hun partner exchange Coinbase.

Het nadeel van Revolut is wel dat je je gekochte crypto’s alléén kunt uitsturen naar andere Revolut gebruikers en niet naar een gewoon crypto-adres. Anoniem betalen met Bitcoin is er dus niet mogelijk. Het is alleen handig als je wilt investeren in crypto’s.

Revolut rekent 1,5% kosten per transactie en na 25 mei 2020 wordt dit 2,5%. Daarvan gaat een stukje naar Revolut. Deze fee is zeer hoog t.o.v. andere exchanges waar veel goedkopere fees à 0,1% worden gehanteerd. 

Revolut verzekering en VIP behandeling

Daarnaast biedt Revolut Premium een extra zorgverzekering en schadeverzekering voor in het buitenland. Als Nederlander heb je dit niet echt nodig aangezien je standaard in het buitenland verzekerd bent voor zorg. Een schade-reisverzekering sluit je in Nederland los een stuk goedkoper (en tijdelijk) af. 

Een laatste functie van Revolut is het kunnen loungen in een lounge-hal van het vliegveld wanneer je vlucht vertraagd is. Voor deze luxe zijn de meeste Hollanders iets te nuchter denken we. Niet echt een grote meerwaarde dus. Al met al ben je wat ons betreft prima uit met een gratis Revolut account.

Wat zijn de klant-ervaringen met Revolut?

Klanten die zijn overgestapt naar Revolut zijn positief. In Nederland krijgt Revolut ruim 4,5 van de 5 sterren via het TrustPilot ervaringen-platform. De positieve ervaringen gaan over het gebruiksgemak en vele slimme betaalopties. De negatieve reacties gaan over klanten waarvan de pas door Revolut is geblokkeerd. Dit doet Revolut alleen wanneer ze verdachte activiteiten detecteren op een account.

bank ervaringen

Hoeveel kost Revolut in Nederland?

Een Revolut bankrekening en prepaid creditcard zijn gratis om te houden en dus een stuk goedkoper dan de gevestigde orde. Bij overboekingen via Revolut betaal je gewoon de interbancaire koers, zonder opslag. Ook goedkoper dus. De meeste mensen gebruiken Revolut op dit moment om deze twee redenen.

Hieronder kun je Revolut kosten vergelijken met andere Nederlandse banken.

 Revolut (standaard)ING OranjepakketABN/AMRO
BetaalpakketGratis€3,90 p/mnd€1,55 p/mnd
Betalen Euro’sGratisGratisGratis
Betalen vreemde valutaGratis1,1% bedrag€0,15 + 1,2%
Geldopname Euro’s2% (€200 gratis p/mnd)€2,25Gratis
Geldopname andere valutaGeen extra kosten€2,25 + 1,1%€2,25 + 1,2%

Wat kun je allemaal met de Revolut app?

De Revolut app is zeer vooruitstrevend ten opzichte van reguliere banken apps. Naast het kunnen aanmaken van categorieën en potjes kun je er ook aandelen mee kopen.

Het bijzondere is dat je er delen van aandelen mee kunt kopen. Dit noemen ze ‘fractional stocks’. Wil je me Revolut bijvoorbeeld een Tesla-aandeel kopen, dan hoef je niet de volle mep à 800 euro voor één aandeel te betalen, maar kun je ook 10% kopen van één aandeel (=80 euro) kopen.

Bekijk voor een uitgebreide uitleg onderstaande Revolut app video:

Video afspelen

Veelgestelde vragen

Ja, Revolut werkt met tweestapsverificatie. Je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens gebruik je een 4-cijferige pincode om betalingen door te voeren. Daarnaast biedt Revolut ook virtuele betaalpassen aan. Deze bestaan niet fysiek als plastic betaalpas waardoor je ze nooit kwijt kunt raken.

Ja, Revolut is een Britse bank met banklicentie en voldoet aan alle eisen die er gesteld worden aan een wereldwijd opererende bank.

Ja, je kunt met je Revolut betaalkaart contactloos betalen.

Jazeker, je betaalt gewoon via de betaaloptie MasterCard. Hier worden geen extra kosten voor gerekend vanuit Revolut. iDeal is dus niet per se nodig aangezien de meeste webshops MasterCard als betaaloptie aanbieden.

Revolut is een prepaid debitcard. Je kunt dus niet rood staan, maar je kunt wel gebruik maken van de functionaliteiten die MasterCard biedt.

Dit geef je aan tijdens het aanvragen van je kaart in de Revolut app. Je kunt kiezen tussen en MasterCard/Visa of Maestro betaalpas.

Ja, Revolut is geschikt voor Apple Pay en Google Pay.

Betalingen worden meestal binnen enkele uren tot maximaal 24 uur afgehandeld.

Conclusie

Revolut kent veel voordelen. Is bankieren bij Revolut aan te raden? Wij denken van wel, met name als extra gratis rekening voor vakanties of het overmaken van vreemde valuta. Een medewerker van ons gebruikte de betaalpas van Revolut op reis naar de VS en kon zo veel goedkoper in dollars betalen.

Er zijn verhalen van Revolut over geblokkeerde rekeningen, maar dit komt alleen voor bij mensen die Revolut voor illegale praktijken wilden gebruiken. Een normale gebruiker hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

Het doel van Revolut is een zeer gebruiksvriendelijk platform te maken voor iedereen in de wereld. We zijn daarom heel benieuwd naar waar Revolut over een jaar staat.

Kijken we naar Revolut in de toekomst dan verwachten we dat iDeal ook zal worden aangesloten, en er een Nederlandse klantenservice komt. Als dit zover is kun je jezelf gaan afvragen of je je huidige bank nog wel nodig hebt.

Gratis Revolut account?

Heeft deze review over de moderne bank Revolut je overtuigd? En wil je Revolut zelf wel eens in de praktijk ervaren? Een account aanmaken bij Revolut kost niets en doe je eenvoudig via de app.
gratis

Ben je een ondernemer? Klik dan hier voor de zakelijke rekening van Revolut.

Scroll naar boven