De voordelen van een Virtuele Creditcard

Een creditcard kan altijd handig zijn als je bijvoorbeeld in het buitenland betalingen moet doen. Maar wat nou als je een virtuele creditcard zou hebben waar je net zo makkelijk deze betalingen zou mee kunnen doen? 

Top 4 beste Virtuele Creditcards

Een virtuele ceditcard heeft een aantal flinke voordelen, waaronder het voordeel dat je niet hoeft te wachten op de fysieke creditcard en je kunt de kaart ook nog eens niet kwijt raken. De virtuele creditcard werkt exact hetzelfde als een fysieke kaart en is ook aangesloten bij een bepaalde maatschappij. 

Net zoals bij de fysieke kaart staat er ook op de virtuele creditcard een vervaldatum, een creditcardnummer en een CVC-code. U kunt geld storten op je creditcard zodat je online gemakkelijk betalingen kunt doen, niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in de Verenigde Staten. 

Wat is een Virtuele Creditcard?

Een virtuele creditcard heeft in principe dezelfde werking als een fysieke creditcard. Vooral voor mensen die veel online aankopen doen voor zakelijke doeleinden is een creditcard erg handig. 

Met een virtuele creditcard kun je ook geen schulden oplopen omdat je te maken hebt met een prepaid creditcard. Hier moet je dus eerst geld op plaatsen voordat je er ergens mee kunt betalen. 

Een van de redenen dat mensen een virtuele creditcard zouden kunnen nemen is vanwege wantrouwen. Een fysieke creditcard kan namelijk schulden opleveren die je met een virtuele vermijd, creditcards vergelijken? Lees hier verder en krijg antwoord op je vragen!

Ook graag beginnen met een Virtuele Creditcard? Meld je meteen aan bij Bunq!

Spaarrente Vergelijken

min. rentemax. renteKosten per maand
Bunq0,09%0,09%€2,99 - €17,99
Raisin0,35%1,50%€0,-
Openbank1,50%2,5% (eerste 6 maanden)€7,99

#1: Virtuele Creditcard Aanmaken bij Bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bunq is in 2012 opgericht in Amsterdam. De Nederlandse bank is een transparante bank die je gegevens voornamelijk online verzameld om zo onnodig papierwerk te voorkomen. 

Bunq biedt dan ook veel functies aan waar je echt wat aan hebt. Zo kun je je zaken allemaal makkelijk regelen in de app en heb je bij problemen toegang tot de handige en snelle klantenservice. 

Uiteraard beschikt Bunq over de licentie van de Nederlandse Bank. Hierdoor is Bunq een zeer betrouwbare bank. 

#2: Virtuele Creditcard Aanmaken bij Openbank

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Openbank is misschien niet de meest bekende en eerste bank waaraan je zou denken, maar deze bank brengt enorm veel voordelen met zich mee waaronder het voordeel van een gratis betaalrekening.

Een virtuele creditcard aanmaken bij Openbank zou dan ook slim zijn als je waarde hecht aan een klantenservice die 7 dagen per week bereikbaar is. Ook de lage kosten kunnen wel eens helpen!

#3: Virtuele Creditcard Aanmaken bij VIABUY NL

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Uiteraard is het ook mogelijk om bij VIABUY een online creditcard te krijgen. Ook hier is het aanmelden en registreren zeer eenvoudig en zo gebeurt. 

Daarnaast heeft VIABUY een samenwerking met Mastercard waardoor je bijna overal kunt betalen met VIABUY!

#4: Virtuele Creditcard Kopen en aanmaken bij Veritas Card

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Veritas Card is misschien wel de juiste keuze omdat Veritas alleen online virtuele creditcards verkoopt. Veritas is een betrouwbare bank met toffe voordelen die goed passen bij dit onderwerp.

Je kunt je virtuele creditcard koppelen met je eigen IBAN wat voor veel mensen voordelig is. Zo voorkom je andere problemen en kun je simpel gebruik maken van je eigen IBAN.

Hoe werkt een Virtuele Creditcard?

Omdat je een digitale creditcard hebt en geen fysieke zul je denken dat het heel anders werkt en vooral erg ingewikkeld is, maar dit is niet waar. Na aanvraag van je card krijg je de gegevens opgestuurd waarna je kunt inloggen op een veilig platform. 

Bij grote aankopen is deze kaart handig, bijvoorbeeld bij aankoop van een duur product. Met 500 euro is het bijvoorbeeld mogelijk. 

De aankoop wordt meteen verrekend met het saldo wat je hebt op je virtuele kaart, je kunt online bij de aanbieder of maatschappij meteen zien hoeveel geld je nog op je gratis virtuele creditcard kaart hebt staan. 

Soorten Virtuele Creditcards

Een virtuele creditcard kun je op veel manieren gebruiken, zo kun je een creditcard koppelen aan een betaalrekening om op rekening te kopen. Daarnaast zijn er nog prepaid creditcards waar je voor kunt kiezen.

Virtuele Creditcard met eigen IBAN

Een eigen IBAN-rekeningnummer houdt in dat je er een bankrekening bij krijgt. Dit kan zijn omdat het een prepaid creditcard is en je eerst geld op de IBAN moet zetten voordat je de creditcard kan gebruiken. 

Ook kan het IBAN-nummer gewoon je standaard betaalrekening zijn, dan werkt de creditcard zoals je gewend bent. Aan het eind van elke maand wordt het geld overgemaakt. 

Voordelen Virtuele Creditcard

Je neemt een gratis virtuele creditcard natuurlijk vanwege alle voordelen die het met zich mee brengt. Dat zijn er dan ook nog wel een aantal. Je kunt er bijvoorbeeld meteen mee betalen na opwaarderen, ze zijn vaak gratis en je hebt geen last van rente. 

Ook is er geen kans dat je je creditcard kwijt kunt raken omdat je beschikt over een platform waar alle informatie die je nodig hebt staat opgeslagen. In principe kan iedereen zich een virtuele creditcard aanschaffen, je hoeft hiervoor niet per se een bedrijf of onderneming te hebben. 

Wat al snel gebeurt bij een fysieke creditcard is dat je rood kan komen te staan. Dit is op geen enkele manier mogelijk bij een virtuele creditcard, je plaatst namelijk een bedrag op dit account waarmee je kunt betalen, je kan hierbij niet in de min komen te staan. 

Nadelen Virtuele Creditcard

Ieder voordeel heeft zijn nadeel en dit geldt helaas ook voor een virtuele digitale creditcard, het is namelijk niet alleen maar beter dan een fysieke creditcard. 

Je kunt er ten eerste niet mee betalen in winkels en alleen onlineaankopen afronden, dit betekent dat als je toch gebruik wilt maken van de kaart, je ook een fysieke moet hebben. 

Daarnaast kun je bij sommige virtuele creditcards te maken hebben met een limiet per jaar. Dit limiet is helaas niet te veranderen en is te beslissen aan de bank waarbij jij een virtuele creditcard hebt. 

Een virtuele creditcard is enkel alleen handig als veel aankopen doet bij webwinkels, ben je meer iemand die graag naar de fysieke winkel gaat, dan heeft het geen zin om een virtuele creditcard aan te schaffen. 

In 4 stappen een Virtuele Creditcard Aanmaken

In een aantal stappen is het al mogelijk om een virtuele creditcard in je bezit te hebben. Die stappen hebben we hier beneden duidelijk voor je op een rijtje gezet.

Stap 1: Open een account bij Bunq

Wij willen je graag aanraden om een virtuele creditcard aan te vragen bij Bunq. Bunq brengt namelijk veel voordelen met zich mee die je goed kunt gebruiken bij een creditcard. Ga naar de officiële website van Bunq en voer daar je telefoonnummer in.

Je krijgt via een link de verdere uitleg voor het aanmaken van een virtuele creditcard. Dit gebeurt op deze manier zodat er niets mis kan gaan met de informatie. 

Stap 2: Vraag de Virtuele Creditcard aan bij Bunq

Account aangemaakt? Dan kun je naar het overzicht van Bunq gaan waar je de virtuele creditcard kunt aanvragen, hier vindt je tevens een volledig overzicht met alle kaarten die je al in je bezit hebt. 

Aangevraagd? Dan kun je de kaart eigenlijk meteen gebruiken. Lees alle stappen op Bunq nog eens goed door en zorg ervoor dat je niets gemist hebt. 

Stap 3: Plaats geld op je Virtuele Creditcard

Nu je alle gegevens hebt ontvangen voor je virtuele creditcard kun je geld plaatsen via iDeal. Volg alle stappen en maak de transactie rond, nadat de transactie rond is staat het bedrag meteen op je virtuele creditcard. 

Stap 4: Gebruik de Virtuele Creditcard

Nu je in het bezit bent van de virtuele creditcard kun je de kaart gaan gebruiken bij webwinkels. Let altijd goed op je saldo en bekijk regelmatig je rekening om te kijken of alles goed gaat. 

Onthoudt goed, je kunt nooit rood staan bij een virtuele creditcard. Zodra je een aankoop wilt doen, maar je hier niet genoeg geld voor hebt krijg je hier een melding van en kun je je account opwaarderen.

Tip: Wil jij na het spaarrente vergelijken ook je geld stallen bij de hoogste spaarrente Nederland? Maak dan snel een account aan bij één van de online banken Bunq of Openbank. 

Kan een Virtuele Creditcard Aanmaken anoniem?

Een goede vraag is of een virtuele creditcard anoniem kan of niet. Inmiddels kan dat helaas niet meer omdat je vooraf gegevens moet invullen voor het aanschaffen van een virtuele creditcard.

Ook bij het doen van aankopen hebben bedrijven een naam nodig van de desbetreffende persoon. Het is dus tegenwoordig niet meer mogelijk om dit anoniem aan te vragen, vroeger wel. 

Of het ooit mogelijk wordt om een anonieme creditcard aan te vragen is niet bekend, maar het lijkt niet te gebeuren. De wet is namelijk ooit veranderd om zo min mogelijk fraude tegen te gaan en als het weer toegestaan wordt lijkt dit weer toe te nemen.

Wanneer is een Virtuele Creditcard handig?

Een virtuele creditcard kan handig zijn in vele gevallen, vooral als je iemand bent die online aankopen doet in het buitenland. De virtuele creditcard kan ook handig zijn als je geen behoefte hebt aan nog een pasje.

Ben je iemand die veel geld uitgeeft, maar hier iets aan wilt doen?

Omdat je bij deze virtuele creditcard eerst geld moet storten op je account kun je niet in het rood staan en zul je dus eerst geld moeten storneren op je account, dit kan een reden zijn om een virtuele creditcard aan te vragen en geen creditcard waar je in de winkel zomaar alles mee kan kopen. 

Virtuele Creditcard: Veelgestelde vragen

Op een virtuele creditcard dien je eerst geld te storten om er gebruik van te kunnen maken. Je kunt betalen met iDeal en via de bank het bedrag overmaken naar de virtuele creditcard. 

De gegevens die je nodig hebt om te betalen krijg je via Bunq of een andere bank opgestuurd waarna je de creditcard meteen kunt geruiken.

Er zitten een aantal voordelen aan een virtueel creditcard waaronder het niet rood staan. Je kunt namelijk niet rood staan met een virtuele creditcard omdat je zelf geld op je kaart moet plaatsen.

Een ander voordeel kan zijn dat je je virtuele creditcard makkelijk kan opwaarderen via iDeal en hier geen rente over betaald. Ook is het een voordeel om een virtuele creditcard te hebben omdat je deze niet kunt kwijt raken, een fysieke wel. 

Nee, het is niet mogelijk om een anonieme virtuele creditcard aan te vragen. Dit heeft er mee te maken dat je gegevens dient op te sturen naar Bunq of een andere maatschappij ter verificatie. 

Je kunt er voornamelijk online aankopen mee doen in bijvoorbeeld het buitenland of een buitenlandse webshop. Mensen die veel gebruik maken van een creditcard, maar af willen van een fysieke kiezen snel voor een virtuele creditcard. 

Wij zouden kiezen voor Bunq vanwege de vele voordelen die je hebt bij de bank. Zo is de virtuele creditcard praktisch gratis en betaal je hier geen rente over. 

Ja, het is mogelijk om je virtuele creditcard op te waarderen via iDeal. Let wel goed op, op een virtuele creditcard zitten vaak dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse limieten. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar elke dag 500 euro storten. 

Ja het is mogelijk om met virtuele creditcard PayPal te gebruiken als betaalmiddel.

Virtuele Creditcard: Conclusie

Een virtuele creditcard heeft dus zeker zijn voordelen, maar ook een aantal nadelen. Omdat onlineaankopen doen tegenwoordig best populair is kan het best wel eens zijn dat de fysieke creditcard met de dag minder populairder wordt.

Mensen die veel onlineaankopen doen en voornamelijk in het buitenland wordt al snel aangeraden om een virtuele creditcard te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om in het buitenland een fysieke creditcard te nemen, bijvoorbeeld in landen buiten Europa.

Heb je altijd al een virtuele creditcard willen hebben, maar twijfelde je? Dit is je moment, schaf er nu meteen een aan via Bunq en start met aankopen doen!

Ook aan de slag met jouw virtuele creditcard?
Ga dan snel naar Bunq door op de groene knop te klikken en begin gemakkelijk met jouw virtuele creditcard aanmaken.
TIP
Scroll naar boven