Betalen met creditcard: de beste opties

Betalen met creditcard heeft een aantal belangrijke voordelen als wereldwijd betalen en online vakanties boeken. Zelf betalen met creditcard is ook steeds beter mogelijk en daarom is voor elke Nederlander een creditcard bijna onmisbaar.

Betalen Met Creditcard - Top 4

Creditcards bieden tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan vroeger toen je bij alleen bij een traditionele bank een creditcard aan kon vragen. Inmiddels krijg je er mooie extra’s bij en zijn er ook verschillende soorten van creditcards. 

In dit artikel lees je alles over hoe je zelf kan beginnen met betalen met creditcard, de belangrijkste voordelen betalen met creditcard en kijken we naar hoe je afrekent, zoals betalen met creditcard zonder pincode. Lees snel verder of begin meteen met een creditcard aanvragen bij Bunq! 

Betalen met creditcard

Betalen met creditcard kan op allerlei plekken en op verschillende manieren. Zo kun je de kaart gebruiken om online je aankopen gemakkelijk te voltooien, maar ook buitenshuis is de creditcard handig. 

Het belangrijkste voordeel van betalen met creditcard is dat de kaart zo goed als overal ter wereld geaccepteerd wordt. Hierdoor heb je altijd een betaalmiddel bij de hand in allerlei situaties. 

Wil jij ook betalen met creditcard? Open dan nu je Bunq account en vraag via de app een travel card aan!

De beste opties voor betalen met creditcard

Maandelijkse kostenKosten bij aanvragenExtra kosten
BunqGratis€9,99€0,99 per opname
OpenbankGratis€1,99€7,99 p.m. voor reisvoordelen
Veritas Card€2,49Gratis€2,50 per opname
1,99% wisselkoerskosten
VIABUY€1,66€69,90€5,- per opname
min. 0,9% opwaardeerkosten
2,75% wisselkoerskosten

#1: Betalen Met Creditcard bij Bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

De online bank Bunq probeert al een aantal jaren de bankenwereld op de kop te zetten. Dit doel behalen ze door alles online te regelen en daardoor veel meer mogelijkheden kunnen bieden dan traditionele banken. 

Daarnaast kun je online je rekening veel meer afstellen op je eigen wensen en een aantal zaken rondom je bankrekening automatiseren. De Bunq creditcard heet de travel card en vraag je gemakkelijk aan in de smartphone app. 

Bunq heeft een banklicentie bij De Nederlandsche Bank en kan daardoor legaal als bank fungeren in de Europese Unie. 

#2: Betalen Met Creditcard bij Openbank

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Een andere optie is de online bank Openbank. Deze bank is onderdeel van Santander en biedt door heel Europa online betaal- en spaarrekeningen aan. 

Ook bij Openbank vraag je online creditcard aan, bij deze bank krijg je een R52 Mastercard. Met deze kaart kun je nog gemakkelijker online winkelen en kun je reisvoordelen afsluiten als verzekeringen. 

#3: Betalen Met Creditcard bij VIABUY NL

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Een creditcard aanvragen kan alleen als je niet in het BKR-register staat met een negatieve registratie. Bij VIABUY maakt dit niet uit, want je kunt hier ook een prepaid creditcard aanvragen. 

Dat houdt in dat je eerst geld op de kaart moet zetten om hem daarna te kunnen gebruiken. Wel is het een volwaardige Mastercard en heb je het voordeel dat je er overal mee kunt betalen. 

#4: Betalen Met Creditcard bij Veritas Card

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Ook bij Veritas Card heb je de mogelijkheid om een prepaid creditcard aan te vragen. Bij deze creditcard krijg je een eigen IBAN-nummer waar je het geld voor de kaart op kan storten. 

Je kunt de Veritas Card overal gebruiken, zo kun je bijvoorbeeld contactloos afrekenen bij de supermarkt zolang je onder de €50,- moet betalen. Bekijk snel de mogelijkheden voor jou bij Veritas Card!

Opkomst Betalen Met Creditcard

Een creditcard heeft een steeds belangrijkere rol gekregen in onze samenleving doordat je er tegenwoordig veel makkelijker mee kunt betalen. Zo beschikt bijna elke creditcard over NFC (Near-Field-Communication) zodat je lage bedragen contactloos met je creditcard af kan rekenen.

Daarnaast zijn er ook andere soorten creditcards zoals prepaid creditcards waarmee betalen nog gemakkelijker is. 

Dit zorgt er ook voor dat creditcards voor iedereen beschikbaar zijn geworden, ook als je bijvoorbeeld schulden of een betalingsachterstand hebt. Doordat meer mensen verschillende soorten creditcards hebben worden deze ook meer gebruikt om mee te betalen. 

Voordelen Betalen Met Creditcard

Betalen met creditcard heeft een aantal voordelen, waarvan je er hierboven al een aantal hebt kunnen lezen. Hieronder vind je een volledig overzicht van de belangrijkste voordelen waar je te maken mee krijgt bij betalen met creditcard. 

1. Veilig betalen met creditcard met garantie

Als je producten koopt met je creditcard krijg je hier een extra garantie op. Zo krijg je geld terug als je aankoop niet geleverd. 

Ook is je aankoop beter verzekerd tegen schade en verlies. Door met je creditcard te betalen is de aankoop over het algemeen verzekerd, dit hangt wel af van de partij waar je de creditcard afneemt. 

2. Gemakkelijk vakantie betalen met creditcard

Een groot voordeel van de creditcard is dat je overal makkelijk kan betalen, dus ook op vakantie. Ook het boeken van de vakantie zelf gaat een heel stuk gemakkelijker omdat je online alles af kan rekenen met je creditcard. 

Voor zaken als het boeken van een hotel kan het ook zelfs noodzakelijk zijn om een creditcard te hebben. Je creditcard informatie wordt soms gebruikt om het bedrag af te schrijven, maar ook zodat de partijen waarbij je boekt zekerheid hebben.

3. Tol, borg en pech betalen met creditcard

Je zult merken dat als je een creditcard hebt dat er veel kleine dingen die snel tussendoor betaalt moeten worden ook via creditcard kunnen. Zo kun je nog sneller de Franse snelweg over door te betalen met creditcard in plaats van minutenlang muntjes onder de bijrijdersstoel te zoeken. 

Ook bij het betalen van borg is een creditcard ideaal, het geld wordt van je creditcard afgeschreven, maar dus niet rechtstreeks van je rekening. Als je dan de borg terug krijgt voor het eind van de maand heb je zelf niks gemerkt van de borg die je toch betaald hebt. 

Zelf Betalen Met Creditcard - Zo vraag je er één aan

Een creditcard aanvragen is niet moeilijk en kan grotendeels online, hieronder hebben we de noodzakelijke stappen uitgewerkt die je moet volgen om jouw creditcard aan te vragen. Door deze stappen te volgen doe jij nog sneller je eerste creditcard betaling. 

Stap 1: Kies een aanbieder

In dit artikel heb je al een aantal verschillende aanbieders van creditcards voorbij zien komen. Kies uit deze verschillende aanbieders een partij met de mogelijkheden die het best aansluiten bij jouw wensen, kijk hierbij ook naar mogelijkheden voor betaal- en spaarrekeningen. 

Ook is het verstandig om voor de tijd alvast te inventariseren óf en welke kosten er gerekend worden voor een creditcard. Dit kan een standaard bedrag zijn dat je elke maand of elk jaar moet betalen, maar het kan ook zijn dat je bij geldopnames of betalen met creditcard in vreemde valuta’s transactiekosten moet betalen. 

Stap 2: Kies een pakket of creditcard

Per aanbieder verschilt het of je alleen een creditcard aan kunt vragen of dat je daarnaast ook nog andere producten als een betaalrekening af moet nemen. Bepaal welke producten je nodig hebt en wat de goedkoopste combinatie is. 

Stap 3: Wacht tot je creditcard binnenkomt

Na de aanvraag is het even wachten tot de creditcard binnenkomt. De aanbieders uit dit artikel zijn onder andere geselecteerd op de snelheid van hun service.

Bij de meeste aanbieders zul je dan ook de creditcard binnen enkele werkdagen in de post ontvangen. Het kan hierbij zijn dat je in een andere brief ook nog een pincode of andere informatie ontvangt, door dit apart naar je op te sturen is het risico lager dat de post onderschept wordt criminelen. 

betalen met creditcard

Waar kan ik Betalen Met Creditcard?

Nu je de creditcard ontvangen hebt en vanuit je postbus naar je portemonnee verplaatst is, kun je voor het eerst betalen met creditcard. Maar waar kun je eigenlijk allemaal betalen met je nieuwe kaart? Hieronder lees je precies hoe bepaalde manieren van betalen met creditcard werken. 

Betalen Met Creditcard in winkel

Door de NFC technologie kun je ook met je creditcard contactloos betalen. Dit is perfect voor betalen met creditcard in winkel omdat je zo al je betalingen onder de €50,- gemakkelijk en snel af kunt rekenen. 

Bij je creditcard krijg je ook een pincode zodat bedragen boven de €50,- natuurlijk ook met je creditcard af te rekenen zijn. Deze manier van betalen kan natuurlijk ook bij restaurants en dergelijke. 

Betalen Met Creditcard Online

Misschien nog wel eenvoudiger; betalen met creditcard online. Hiervoor heb je eenmalig de creditcard zelf nodig waarop alle gegevens staan, om een betaling af te ronden heb je de 16 cijfers voorop nodig, de vervaldatum achterop en de validatiecode van 3 cijfers. 

Nadat je eenmaal bent begonnen met betalen met creditcard online zijn er meerdere mogelijkheden om de gegevens te onthouden. Als je dat doet, bijvoorbeeld via Google Chrome, kun je de volgende keer met één druk op de knop betalen met creditcard online.  

Factuur Betalen Met Creditcard

Zowel ondernemers als consumenten krijgen wel eens te maken met een factuur die ze nog moeten betalen. Ook een factuur betalen met creditcard is op verschillende manieren mogelijk, helaas kun je niet rechtstreeks een factuur betalen met creditcard, maar heb je hier soms een omweg voor nodig. 

Om een factuur betalen met creditcard mogelijk te maken moet je een koppeling maken met een bankrekening of online rekening als PayPal. Vervolgens kun je dan via die service de factuur betalen met creditcard. 

iDeal Betalen Met Creditcard

iDeal betalen met creditcard is niet mogelijk. Vanuit iDeal wordt je doorgestuurd naar de betaalpagina van jouw bank en daar heb je alleen de optie om te betalen vanaf je betaalrekening. 

Tikkie Betalen Met Creditcard

Voor een tikkie betalen met creditcard geldt helaas hetzelfde, ook dit is niet mogelijk. Om een tikkie te betalen heb je namelijk een Nederlandse IBAN-rekening nodig, een creditcard heeft alleen vaak een betaalrekening met IBAN die gekoppeld is aan de kaart. 

Hoe Betalen Met Creditcard?

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je kunt betalen met creditcard. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn er verschillende zaken die je af kunt rekenen met je creditcard. 

Hoe werkt Betalen Met Creditcard zonder pincode?

Zo kun je bij winkels tot €50 contactloos betalen doordat de creditcard een NFC chip heeft. Ook online kun je betalen met creditcard zonder pincode, hier heb je wel andere gegevens zoals je validatiecode en vervaldatum nodig. 

Betalen Met Creditcard zoals met bankpas

In veel winkels en supermarkten in Nederland kun je betalen met creditcard zoals met bankpas mogelijk is. Zowel contactloos betalen als met pincode afrekenen is gewoon mogelijk met de creditcard. 

Tip: Elke creditcard heeft zijn eigen voordelen, kijk kritisch naar welke extra’s je krijgt, zoals een automatische reisverzekering, bij de aanbieder waar je de creditcard aan wilt vragen.

Alternatieven Betalen Met Creditcard

De vele mogelijkheden voor betalen met creditcard worden nog steeds overtroffen door alternatieven. 

Zeker door de nieuwe online banken en de nieuwe mogelijkheden die zij bieden voor betalen zijn creditcards minder nodig. 

Dit zie je bijvoorbeeld in de reisbranche, daar kun je bij online boekingen steeds vaker andere betaalmethodes gebruiken. 

Betalen Met Creditcard vs Betalen met bankpas

Er is maar één verschil tussen betalen met creditcard en betalen met bankpas. Je betaalt precies op dezelfde manier, maar bij de bankpas wordt het meteen van je rekening afgeschreven terwijl je bij betalen met creditcard de afschrijvingen pas aan het eind van de maand op je rekeningafschriften te zien krijgt. 

Betalen Met Creditcard vs PayPal

PayPal geeft je een flink aantal mogelijkheden om online betalen nog makkelijker te maken. Je kunt ook via PayPal betalen met creditcard door hem te koppelen, daarnaast kun je ook geld op een PayPal account zetten, een betaalrekening koppelen of andere vormen van betaling gebruiken. 

Betalen Met Creditcard vs iDeal

Voor de meeste Nederlanders is iDeal inmiddels onmisbaar geworden voor het online afrekenen van aankopen. Op zich is het qua gemak en snelheid vergelijkbaar met creditcard, daar hoef je zelfs niet elke keer opnieuw je gegevens op te geven. 

Meer weten over creditcards en de voorwaarden van de verschillende aanbieders eens naast elkaar zetten? Kijk dan snel in ons artikel creditcard vergelijken.

Betalen Met Creditcad: Veelgestelde vragen

Je kunt met creditcard betalen in winkels. Over het algemeen kun je gebruik maken van de NFC chip waardoor je bedragen onder de €50 contactloos af kan rekenen, ook kun je betalen met creditcard met pincode, net als bij een bankpas.

Nee, rekeningen betalen met creditcard is lastig omdat je niet zomaar geld vanaf je creditcard over kan maken naar andere rekeningen, via een omweg zou het wel mogelijk kunnen zijn door je creditcard bijvoorbeeld te koppelen aan PayPal. 

Ja, online betalen met creditcard doe je eenvoudig door de gegevens op je pasje op te geven. Tegenwoordig kan je browser veilig deze gegevens opslaan zodat je de volgende keer nog gemakkelijker kunt betalen zonder deze gegevens opnieuw op te hoeven geven.  

Betalen met creditcard is zeer veilig, je krijgt bij veel verstrekkers van creditcards namelijk een verzekering op je aankopen. Zo kun je geld terugkrijgen als je het product niet ontvangt of beschadigd is. 

Online betalen met creditcard doe je door de gegevens van je creditcard op te geven. Fysiek betalen met creditcard kan bij lage bedragen contactloos en bij hogere bedragen met pincode. 

Betalen met creditcard kan online, in winkels, restaurants, hotels en meer.

Een betaalverzoek kun je niet betalen met creditcard. Een tikkie betalen met creditcard is niet mogelijk omdat je deze betaalverzoeken alleen met een IBAN kan betalen, je creditcard heeft geen eigen IBAN. 

Conclusie - Zelf Betalen Met Creditcard

Een creditcard kan je betalingen een stuk gemakkelijker maken. Online en tijdens je vakantie betaal je zo een stuk sneller en krijg je ook veel meer mogelijkheden bij het gebruiken van de creditcard. 

Je kunt betalen met creditcard bij winkels, hotels, restaurants en meer. Net als je bankpas beschikt je creditcard over een NFC chip zodat je lage bedragen zonder pincode contactloos af kan rekenen. 

Wil jij ook zo snel mogelijk Betalen Met Creditcard?
Ga dan nu naar de website van Bunq, open een betaalrekening en vraag via de smartphone-app je creditcard aan.
TIP
Scroll naar boven