Zelf een Bitcoin account maken in 2024!

Bitcoin is nog steeds de bekendste cryptomunt van dit moment. Mensen die dan ook in het bezit zijn van Bitcoin hebben ook een zogeheten Bitcoin account, maar wat is dat precies en wat houdt het in? 

Bitcoin Account Maken in 4 stappen

Wil jij ook vandaag nog aan de slag met je eigen Bitcoin account? Ga dan snel naar de online broker Capital.com en meld je aan!

Wat is een Bitcoin Account?

Een bitcoin account is de plek waar je je bitcoin bewaard zodra je hem gekocht hebt. Op deze plek vindt je de koers, analyses en nog veel meer informatie over de cryptomunt.

Je kunt een bitcoin account een beetje zien als een normale online bankrekening. Je kunt er alles in beheren en je inloggegevens moeten strikt geheim blijven voor anderen. 

Bitcoin (BTC) logo

Zonder account kun je geen enkele cryptocurrency bezitten. Een account wordt vaak automatisch aangemaakt nadat je een cryptomunt hebt gekocht. 

In dit geval is dat meteen de bekendste, namelijk bitcoin. Bitcoin is nog steeds ongelofelijk groot en dagelijks zijn er nog steeds gigantisch veel mensen die een gok wagen op de beurs en investeren in de munt. 

Hoe kan ik een Bitcoin account maken en hier mijn Bitcoin in beheren?

Bitcoin beheren in een bitcoin account is zeer eenvoudig, maar je zal de munt wel eerst moeten aanschaffen. In een paar handige stappen vertellen we je precies hoe je zo’n account krijgt en wat je er nog meer mee kunt naast bitcoin bewaren. 

Ga alle stappen rustig langs en kom erachter hoe je gebruik kunt maken van een bitcoin account. Door deze stappen kom je er eenvoudig doorheen. 

Stap 1: Kies een online broker en begin eenvoudig met je Bitcoin Account Aanmaken

Het kiezen van een juiste broker is belangrijk bij het kopen van crypto. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet zodat je een keuze kunt maken tussen verschillende brokers. 

We leggen je de voor en nadelen van bepaalde brokers uit en vertellen je wat je precies aan ze hebt. 

Bitcoin Account Openen bij Libertex

Je zult vast wel eens gehoord hebben van Libertex. Een enorm bekende broker die al jaren mee gaat op het hoogste niveau. 

Allereerst is Libertex een enorm gebruiksvriendelijk handelsplatform. Ze hebben dagelijks gigantisch veel gebruikers die handelen in CFD’s, grondstoffen, valuta’s en meer. 

Ook kun je bij Libertex gebruik maken van een demo-account. Met zo’n account kun je erachter komen hoe Libertex werkt en of het iets voor je is. 

Beleggen bij Libertex

Libertex bestaat als sinds 1997 en beschikt over jarenlange expertises. Ook is de broker partner van de Londense voetbalclub Tottenham Hotspur. 

Wel is het verplicht bij Libertex dat je je identiteit verifieert. Zonder verificatie kun je niet handelen in crypto, maar je kunt wel gebruik maken van je demo-account, Libertex staat ook geregistreerd bij de Britse FCA wat alles legaal maakt. 

Je krijgt op je demo-account € 50.000 virtueel speelgeld waarmee je voor een korte periode uit de voeten kunt. Het demo-account zorgt ervoor dat je een inkijkje hebt in Libertex. 

Wil je meteen een account aanmaken bij Libertex? Dat kan via de groene button, klik erop en je wordt direct doorgestuurd naar de pagina van Libertex.

Bitcoin Account Aanmaken bij Binance

Binance is misschien wel de bekendste brokers ter wereld. De broker heeft een ruim aanbod in cryptomunten en is bij de meeste mensen bekend. 

Binance heeft lage transactiekosten en een laag stortbedrag. Door dit lage stortbedrag maken ze het mogelijk om ook mensen te laten investeren die op de grote schaal willen investeren. 

Binance heeft een gigantisch aanbod aan cryptomunten een goed partnerprogramma en is sterk in communicatie met de klanten. Binance heeft dan ook een zeer betrouwbaar handelsplatform en de gebruiksvriendelijkheid is prima. 

Er zijn momenteel 218 verschillende cryptomunten te vinden bij Binance en daarmee hebben ze een van de meest brede aanboden. De broker zal de komende jaren nog veel en veel meer gaan groeien.

Wil jij meteen een start maken met Binance? Dat kan! De broker is enorm gebruiksvriendelijk en heeft veel voordelen zoals uitgebreide analyses.

Direct starten met Binance? Via een druk op de groene knop maak je meteen een start met Binance en kun je starten met traden op Binance. 

Stap 2: Je Bitcoin Account aanmaken

Een account aanmaken is verplicht wil je handelen in cryptomunten. Daarnaast komt de verificatie van identiteit meteen om de hoek kijken.

Het aanmaken van een Capital.com-account gebeurt in het hoofdmenu. Je ziet meteen het kopje ‘registreren’ staan, je wordt doorgestuurd naar een scherm waar je gegevens kunt invullen.

De gegevens die je hier moet invullen is een e-mail adres, een wachtwoord en persoonlijke gegevens. Je dient je identiteit te verifiëren door middel van een foto van je ID-kaart, paspoort of rijbewijs.

Capital.com zal je ook vragen het Know Your Customer proces te doorlopen. Hierin beantwoord je enkele vragen over je ervaring met beleggen, en word je door Capital.com gewezen op de risico’s die bij beleggen komen kijken. Dit is een verplichting die elke broker heeft. 

Stap 3: Geld op Bitcoin Account zetten

Nu je je account hebt aangemaakt wil je geld op je account zetten. Dat kan bij Capital.com zeer eenvoudig en al vanaf 42 euro.

Je kunt bij Capital.com betalen met betaalmethodes als PayPal, Visa en iDeal. Dit zijn meteen de meest bekende betaalmethodes die ook zeer betrouwbaar zijn,

Geld op je account zetten is uiterst veilig en gaat zonder enige problemen. Ook kun je geld op je account zetten door een snelle of online bankoverschrijving.

Vul je account saldo aan

Stap 4: Zoek naar Bitcoin

Zoek geschikte producten op Capital.com, zoals Bitcoin!

Je hebt je account aangemaakt en inmiddels staat er ook geld op. Je bitcoin account aanmaken is dan ook erg dichtbij.

Bovenin de zoekbalk zoek je in dit geval bitcoin op. Dan kom je al snel in een scherm terecht waar je de koers van de bitcoin vindt.

Bitcoin zoeken kan door ‘Bitcoin’ in het zoekveld te typen of de afkorting ‘BTC’. Je kunt hier voordat je de bitcoin gaat kopen ook een uitgebreide analyse vinden over de munt. Deze analyse komt af van experts, maar ook gebruikers kunnen input geven en elkaar tips en tricks aanraden.

Zijn alle stappen tot dusver duidelijk? Dan kun je definitief door naar het doen van je eerste investering.

Stap 5: Koop je eerste Bitcoin

Je eerste investering doen kan spannend zijn, maar het is niet zo moeilijk en spannend als het lijkt. Bij Capital.com staat alles duidelijk aangegeven en weet je al snel waar je aan toe bent.

In dit geval bevind je je al bijna in je bitcoin account, je moet de munt alleen nog kopen. Dat doe je via de rode en groene knop.

De rode knop staat uiteraard voor verkopen en de groene knop staat voor kopen van de bitcoin! Nadat je op een van de twee knoppen hebt geklikt kun je een aantal kiezen en zie je meteen voor hoeveel je bitcoin koopt of verkoopt. 

Wil jij ook zo snel mogelijk je eerste investering in Bitcoin doen? Begin dan nu met een Bitcoin Account openen bij Capital.com!

Een Bitcoin Account Maken

Een bitcoin account aanmaken gebeurt zodra je bitcoin hebt gekocht. Bitcoin kopen kan bij brokers als Capital.com en Binance, bij deze brokers krijg je meteen toegang tot je wallet waarin je je bitcoin kunt bewaren.

In je bitcoin account vindt je informatie over bitcoin en over je aankoopgeschiedenis. Je kunt hier ook de huidige koers van bitcoin zien.

Bitcoin is nog steeds enorm populair en cryptohandelaren blijven, maar investeren in de munt. Ook staan er uitgebreide analyses klaar in je bitcoin account die ervoor kunnen zorgen dat je betere keuzes maakt tijdens het handelen, denk hierbij aan het kopen of verkopen van de munt.

Wel is het belangrijk dat je nooit je gegevens met iemand deelt. Je bitcoin account maken moet alleen toegankelijk zijn voor jou en niemand anders.

Tip: Zorg ervoor dat je je inloggegevens met niemand deelt. De informatie die op je bitcoin account staat is alleen voor jou bedoelt en verder niemand. 

Een Bitcoin Account aanmaken is absoluut niet lastig en zorgt ervoor dat je kunt handelen in de cryptocurrency.

Wat heb ik aan een Bitcoin Account Aanmaken?

Een bitcoin account maken is handig voor als je bitcoin gekocht hebt. Je kunt in je account vaak allerlei informatie vinden over de munt die je nodig hebt, denk hierbij aan analyses, de koers en dalingen of stijgingen.

Verder zitten er qua financiën niet echt voordelen aan een bitcoin account. Het zorgt er daarentegen wel voor dat je een duidelijk overzicht aan informatie hebt.

Wel zorgt het voor een stukje overzicht tussen alle cijfertjes en lettertjes door. Je bitcoin account is daarnaast ook alleen voor jou en voor niemand anders, zorg er dan ook voor dat je je inloggegevens goed bewaard, maar op een plek waar verder niemand bij kan komen. 

Een Bitcoin Account is nodig voor het kopen van Bitcoin Maak vandaag een account aan bij Capital.com!

De voor- en nadelen van een Bitcoin Account Aanmaken

Het klinkt misschien logisch, maar er zitten eigenlijk bijna geen nadelen aan een bitcoin account. Een bitcoin account is gewoon erg handig als je in het bezit bent van bitcoin. 

Voordelen

Het grootste voordeel aan een bitcoin account is dat je overzicht hebt. Je krijgt een bitcoin account nadat je bitcoin hebt gekocht en dan wil je natuurlijk alles goed in de gaten kunnen houden.

Ook is het mogelijk om op je smartphone je bitcoin account te openen en in de gaten te houden.

Je smartphone past zich vaak automatisch aan aan je scherm waardoor je nog steeds een goed overzicht hebt. Nog een voordeel is dat je zeker weet waar je bitcoin zich bevindt. Door het hebben van een bitcoin account weet je eigenlijk altijd waar je bitcoin is en wat er op dat moment speelt.

Nadelen

We zouden je graag wat nadelen van een bitcoin account willen vertellen, maar ze zijn er niet tot nauwelijks. Er is wel één nadeel aan een bitcoin account en dat zou het vergeten van je gegevens zijn.

Zodra je namelijk je inloggegevens van je bitcoin account vergeet heb je een groot probleem. Dit zorgt er namelijk voor dat je geen toegang meer hebt tot je account waar je bitcoin zich bevindt.

Helaas zal je dan ook lastig toegang moeten krijgen. Ben je alleen je wachtwoord of je key vergeten, dan is het nog mogelijk om via een verificatie die terug te halen, maar nog steeds is het niet praktisch.

Zorg er dan ook voor dat je op een manier ervoor zorgt dat je altijd je gegevens bewaart zonder dat iemand er aan kan komen!

Een Bitcoin Account openen bij Capital.com is nog nooit zo makkelijk geweest. Start nu door op de groene knop te klikken!

Tips voor een Bitcoin Account Openen

De belangrijkste tip bij het hebben en maken van je bitcoin account aanmaken is dat je je gegevens gewoon altijd voor jezelf houdt.

Dit zorgt er namelijk voor dat je geen problemen krijgt met andere mensen of misschien zelfs jezelf. Je wilt natuurlijk een mooi bedrag opmaken door te traden in bitcoin en dat lukt alleen als niemand aan je gegevens komt.

Ben je er over uit en wil jij ook zo snel mogelijk een Bitcoin account aanmaken? Ga dan nu naar Capital.com en je begint vandaag nog met je eerste investering!

Bitcoin Account Aanmaken: Veelgestelde vragen

Een bitcoin account is de plek waarin en op je je bitcoin bewaard. Dit is ook de plek waar alleen jij toegang tot hoort te krijgen en niemand anders.

In je bitcoin account kun je je bitcoin beheren. Ook kun je uitgebreide analyses bekijken en de koers bekijken, de koers is uiteraard het belangrijkst want je wilt weten wat je munt gaat doen.

Het openen van een bitcoin account is eenvoudig. Dit gebeurt in de meeste gevallen namelijk vaak automatisch. Zodra je je bitcoin koopt verschijnt de cryptocurrency in je wallet wat meteen je bitcoin account is. Dit kan gratis bij eToro.

Voor beginnende beleggers is het aan te raden om een Bitcoin account te openen bij een online broker. Hier kun je het gemakkelijkst investeren in Bitcoin en vind je ook al je investeringen eenvoudig terug. De beste online broker voor Bitcoin is eToro

Bij veel online brokers zoals eToro kun je naast Bitcoin ook nog veel andere cryptocurrencies terug vinden. Zo kun je met je Bitcoin account eenvoudig een gespreid portfolio met verschillende cryptomunten opbouwen. 

Je kunt een Bitcoin account aanmaken bij een online broker maar je kunt ook terecht bij een crypto exchange. Het grote verschil is dat je bij een broker vaak in CFD’s investeert en niet in bezit komt van de munt zelf maar slechts speculeert op de koers. 

Bitcoin Account: Conclusie

Het hebben van een bitcoin account heeft eigenlijk alleen maar voordelen, verder zitten er qua financiën niet echt voordelen aan een bitcoin account. Het zorgt er daarentegen wel voor dat je een duidelijk overzicht aan informatie hebt.

In de stappen hierboven hebben we je precies uitgelegd hoe je precies je account moet aanmaken en wat je eraan hebt. Een bitcoin account aanmaken is namelijk niet zo lastig, ook kun je de koers van de bitcoin bekijken via je bitcoin account. Open daarom zelf eenvoudig een account bij Capital.com!

Scroll naar boven