Zelf een Bitcoin account maken in 2024!

Bitcoin is nog steeds de bekendste cryptomunt van dit moment. Mensen die dan ook in het bezit zijn van Bitcoin hebben ook een zogeheten Bitcoin account, maar wat is dat precies en wat houdt het in? 

Bitcoin Account Maken in 4 stappen

Wil jij ook vandaag nog aan de slag met je eigen Bitcoin account? Ga dan snel naar de online broker eToro en meld je aan!

Wat is een Bitcoin Account?

Een bitcoin account is de plek waar je je bitcoin bewaard zodra je hem gekocht hebt. Op deze plek vindt je de koers, analyses en nog veel meer informatie over de cryptomunt.

Je kunt een bitcoin account een beetje zien als een normale online bankrekening. Je kunt er alles in beheren en je inloggegevens moeten strikt geheim blijven voor anderen. 

Bitcoin (BTC) logo

Zonder account kun je geen enkele cryptocurrency bezitten. Een account wordt vaak automatisch aangemaakt nadat je een cryptomunt hebt gekocht. 

In dit geval is dat meteen de bekendste, namelijk bitcoin. Bitcoin is nog steeds ongelofelijk groot en dagelijks zijn er nog steeds gigantisch veel mensen die een gok wagen op de beurs en investeren in de munt. 

Hoe kan ik een Bitcoin account maken en hier mijn Bitcoin in beheren?

Bitcoin beheren in een bitcoin account is zeer eenvoudig, maar je zal de munt wel eerst moeten aanschaffen. In een paar handige stappen vertellen we je precies hoe je zo’n account krijgt en wat je er nog meer mee kunt naast bitcoin bewaren. 

Ga alle stappen rustig langs en kom erachter hoe je gebruik kunt maken van een bitcoin account. Door deze stappen kom je er eenvoudig doorheen. 

Stap 1: Kies een online broker en begin eenvoudig met je Bitcoin Account Aanmaken

Het kiezen van een juiste broker is belangrijk bij het kopen van crypto. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet zodat je een keuze kunt maken tussen verschillende brokers. 

We leggen je de voor en nadelen van bepaalde brokers uit en vertellen je wat je precies aan ze hebt. 

1. eToro - Open nu een account bij de beste exchange

eToro is een van de beste exchanges van Nederland als het gaat om aandelen en crypto’s. Voor zowel de beginnende trader als de ervaren trader is dit een uitstekend platform. Je kunt er ook traden in grondstoffen en ETF’s.

Een van de features waar eToro bekend om staat is de CopyTrader tool. Hiermee krijg je inzichten in de portfolio’s van professionele en ervaren traders, en kun je zelfs hun trades kopiëren. Je kunt hiermee dus gemakkelijk passief inkomen verdienen.

Open nu een account en stort eerst €100,- voordat je begint met traden in bijvoorbeeld Bitcoin of Netflix. Na je eerste storting kun je vanaf €50,- geld inleggen. Uitbetalingen worden meestal gerealiseerd binnen 2 werkdagen, maar in sommige gevallen kun je tot 10 werkdagen wachten.

Een andere feature waar eToro zich in onderscheidt, is de Smart Portfolio. Deze crypto portfolio’s worden beheerd door het eToro team en lijkt op traden in ETF’s. Het team stelt namelijk crypto’s samen die vervolgens in waarde worden getracked.

Direct starten met eToro? Via een druk op de groene knop maak je meteen een start met eToro en kun je starten met traden. 

2. MEXC - Hier kun je een account openen en traden in Bitcoin

MEXC is een exchange waar meer dan 10 miljoen traders zich aangesloten hebben. Met miljarden aan trading volume heeft deze exchange een systeem ontwikkeld dat ervoor zorgt dat er meer dan 1,4 miljoen transacties per seconde uitgevoerd kunnen worden.

Een van de features waar deze exchange in uitblinkt, is het aanbieden van Copy Trading. Met deze feature kun je trades kopiëren en profiteren van de ervaring en het succes van professionele traders.

Open nu een account en begin met traden in Bitcoin, Ethereum en meer crypto coins. Het biedt namelijk meer dan 1,900 crypto’s aan en meer dan 2,350 trading pairs. De keuze is groot bij MEXC.

Ben je een beginnende trader, of wil je eerst uitvogelen hoe MEXC in elkaar zit, dan kun je eerst een demo account openen. Demo trading maakt het mogelijk om echt te traden, maar dan zonder echt activa te riskeren.

Direct starten met MEXC? Via een druk op de groene knop maak je meteen een start met MEXC en kun je starten met traden. 

3. Coinbase - Vul hier je crypto account met Bitcoin en meer

Voor degenen die op zoek zijn naar een crypto exchange waar ze een account kunnen openen en traden in populaire coins zoals Bitcoin, Solana, Dogecoin en meer, doen er goed aan om zich aan te sluiten bij Coinbase.

Coinbase is uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste crypto exchanges ter wereld. Dit betekent dat ze transparant zijn en meerdere licenties hebben. Het platform staat dus onder strenge toezicht en moet zich houden aan internationale regels.

Voor zowel beginnende traders als ervaren traders is Coinbase een goede keuze. Het biedt een makkelijke instap in de wereld van crypto voor beginners en het biedt veel tools aan om nog beter te kunnen traden. Zo kunnen ervaren traders de Advanced Trade sectie bezoeken, waar ze kunnen genieten van een TradingView integratie, uitgebreide koersinformatie en meer market pairs.

Krijg meer kennis over crypto, leer meer over diverse crypto coins met het Earn programma en verdien tegelijk coins. Door deel te nemen aan cursussen en quizzen af te ronden verdien je diverse crypto coins.

Direct starten met Coinbase? Via een druk op de groene knop maak je meteen een start met Coinbase en kun je starten met traden. 

4. Kraken - Hier stort je Bitcoin op je nieuwe account

Kraken is een van de beste crypto exchanges van dit moment die het mogelijk maakt om elke dag van het jaar te traden, 24/7 en 365 dagen lang. Kraken staat erom bekend dat je assets kan sturen van overal ter wereld. Het maakt niet uit waar je bent.

Op dit platform heb je de mogelijkheid om crypto’s te kopen, margin trading, spot trading, traden in futures en je kunt crypto coins staken om een passief inkomen te verdienen. Daarnaast heeft het zelfs een eigen NFT marktplaats ontwikkeld.

Kraken heeft maar liefst twee platformen ontworpen. De reguliere Kraken en de Kraken Pro. De reguliere Kraken is vriendelijk voor beginners en de Kraken Pro geeft meer aandacht aan ervaren traders. Zij kunnen traden met meer geavanceerde trading tools.

Het creëren van een account is binnen enkele stappen gebeurd. Je hoeft alleen maar een e-mail en gebruikersnaam op te geven en het land waar je woont. Daarna moet je nog enkele korte stappen volgen en je bent klaar om Bitcoin en andere coins te kopen en te verkopen.

Direct starten met Kraken? Via een druk op de groene knop maak je meteen een start met Kraken en kun je starten met traden. 

5. OKX - Maak nu een Bitcoin account aan en start met traden

OKX is een crypto platform dat zich onderscheidt door zijn veelzijdigheid. Het biedt namelijk verschillende functies aan voor elke trader. Zo kun je onder andere traden in futures, crypto staken en biedt het margin trading aan.

Met het staken van crypto kun je makkelijk een passief inkomen verdienen. OKX biedt flexibele en vaste staking perioden. Met flexibel staking kun je je coins op elk gewenst weer terugnemen. Met vaste staking zet je je coins voor een bepaalde tijd vast.

Het platform heeft TradingView geïntegreerd om signalen voor bepaalde crypto projecten op te zetten. Dit is ideaal voor ervaren traders en is ook te zien via de mobiele app, die gebruiksvriendelijk is en een mooi ontwerp en lay-out heeft.

Open nu een account bij OKX en koop crypto’s als Bitcoin, Solana en meer. Er kan geld worden gestort middels debet kaart, creditcard, P2P trading en natuurlijk ook via je eigen externe crypto wallet.

Direct starten met OKX? Via een druk op de groene knop maak je meteen een start met OKX en kun je starten met traden. 

Stap 2: Je Bitcoin Account aanmaken

Een account aanmaken is verplicht wil je handelen in cryptomunten. Daarnaast komt de verificatie van identiteit meteen om de hoek kijken.

Het aanmaken van een eToro account gebeurt in het hoofdmenu. Je ziet meteen het kopje ‘registreren’ staan, je wordt doorgestuurd naar een scherm waar je gegevens kunt invullen.

De gegevens die je hier moet invullen is een e-mail adres, een wachtwoord en persoonlijke gegevens. Je dient je identiteit te verifiëren door middel van een foto van je ID-kaart, paspoort of rijbewijs.

eToro zal je ook vragen het Know Your Customer proces te doorlopen. Hierin beantwoord je enkele vragen over je ervaring met beleggen, en word je door eToro gewezen op de risico’s die bij beleggen komen kijken. Dit is een verplichting die elke broker heeft. 

Stap 3: Geld op Bitcoin Account zetten

Nu je je account hebt aangemaakt wil je geld op je account zetten. Dat kan bij eToro zeer eenvoudig en al vanaf 42 euro.

Je kunt bij eToro betalen met betaalmethodes als PayPal, Visa en iDEAL. Dit zijn meteen de meest bekende betaalmethodes die ook zeer betrouwbaar zijn,

Geld op je account zetten is uiterst veilig en gaat zonder enige problemen. Ook kun je geld op je account zetten door een snelle of online bankoverschrijving.

Vul je account saldo aan

Stap 4: Zoek naar Bitcoin

Zoek geschikte producten op eToro, zoals Bitcoin!

Je hebt je account aangemaakt en inmiddels staat er ook geld op. Je bitcoin account aanmaken is dan ook erg dichtbij.

Bovenin de zoekbalk zoek je in dit geval bitcoin op. Dan kom je al snel in een scherm terecht waar je de koers van de bitcoin vindt.

Bitcoin zoeken kan door ‘Bitcoin’ in het zoekveld te typen of de afkorting ‘BTC’. Je kunt hier voordat je de bitcoin gaat kopen ook een uitgebreide analyse vinden over de munt. Deze analyse komt af van experts, maar ook gebruikers kunnen input geven en elkaar tips en tricks aanraden.

Zijn alle stappen tot dusver duidelijk? Dan kun je definitief door naar het doen van je eerste investering.

Stap 5: Koop je eerste Bitcoin

Je eerste investering doen kan spannend zijn, maar het is niet zo moeilijk en spannend als het lijkt. Bij eToro staat alles duidelijk aangegeven en weet je al snel waar je aan toe bent.

In dit geval bevind je je al bijna in je bitcoin account, je moet de munt alleen nog kopen. Dat doe je via de rode en groene knop.

De rode knop staat uiteraard voor verkopen en de groene knop staat voor kopen van de bitcoin! Nadat je op een van de twee knoppen hebt geklikt kun je een aantal kiezen en zie je meteen voor hoeveel je bitcoin koopt of verkoopt. 

Wil jij ook zo snel mogelijk je eerste investering in Bitcoin doen? Begin dan nu met een Bitcoin Account openen bij eToro!

Een Bitcoin Account Maken

Een bitcoin account aanmaken gebeurt zodra je bitcoin hebt gekocht. Bitcoin kopen kan bij brokers als eToro en MEXC, bij deze brokers krijg je meteen toegang tot je wallet waarin je je bitcoin kunt bewaren.

In je bitcoin account vind je informatie over bitcoin en over je aankoopgeschiedenis. Je kunt hier ook de huidige koers van bitcoin zien.

Bitcoin is nog steeds enorm populair en cryptohandelaren blijven, maar investeren in de munt. Ook staan er uitgebreide analyses klaar in je bitcoin account die ervoor kunnen zorgen dat je betere keuzes maakt tijdens het handelen, denk hierbij aan het kopen of verkopen van de munt.

Wel is het belangrijk dat je nooit je gegevens met iemand deelt. Je bitcoin account maken moet alleen toegankelijk zijn voor jou en niemand anders.

Tip: Zorg ervoor dat je je inloggegevens met niemand deelt. De informatie die op je bitcoin account staat is alleen voor jou bedoelt en verder niemand. 

Een Bitcoin Account aanmaken is absoluut niet lastig en zorgt ervoor dat je kunt handelen in de cryptocurrency.

Wat heb ik aan een Bitcoin Account Aanmaken?

Een bitcoin account maken is handig voor als je bitcoin gekocht hebt. Je kunt in je account vaak allerlei informatie vinden over de munt die je nodig hebt, denk hierbij aan analyses, de koers en dalingen of stijgingen.

Verder zitten er qua financiën niet echt voordelen aan een bitcoin account. Het zorgt er daarentegen wel voor dat je een duidelijk overzicht aan informatie hebt.

Wel zorgt het voor een stukje overzicht tussen alle cijfertjes en lettertjes door. Je bitcoin account is daarnaast ook alleen voor jou en voor niemand anders, zorg er dan ook voor dat je je inloggegevens goed bewaard, maar op een plek waar verder niemand bij kan komen. 

Een Bitcoin Account is nodig voor het kopen van Bitcoin Maak vandaag een account aan bij eToro!

De voor- en nadelen van een Bitcoin Account Aanmaken

Het klinkt misschien logisch, maar er zitten eigenlijk bijna geen nadelen aan een bitcoin account. Een bitcoin account is gewoon erg handig als je in het bezit bent van bitcoin. 

Voordelen

Het grootste voordeel aan een bitcoin account is dat je overzicht hebt. Je krijgt een bitcoin account nadat je bitcoin hebt gekocht en dan wil je natuurlijk alles goed in de gaten kunnen houden.

Ook is het mogelijk om op je smartphone je bitcoin account te openen en in de gaten te houden.

Je smartphone past zich vaak automatisch aan aan je scherm waardoor je nog steeds een goed overzicht hebt. Nog een voordeel is dat je zeker weet waar je bitcoin zich bevindt. Door het hebben van een bitcoin account weet je eigenlijk altijd waar je bitcoin is en wat er op dat moment speelt.

Nadelen

We zouden je graag wat nadelen van een bitcoin account willen vertellen, maar ze zijn er niet tot nauwelijks. Er is wel één nadeel aan een bitcoin account en dat zou het vergeten van je gegevens zijn.

Zodra je namelijk je inloggegevens van je bitcoin account vergeet heb je een groot probleem. Dit zorgt er namelijk voor dat je geen toegang meer hebt tot je account waar je bitcoin zich bevindt.

Helaas zal je dan ook lastig toegang moeten krijgen. Ben je alleen je wachtwoord of je key vergeten, dan is het nog mogelijk om via een verificatie die terug te halen, maar nog steeds is het niet praktisch.

Zorg er dan ook voor dat je op een manier ervoor zorgt dat je altijd je gegevens bewaart zonder dat iemand er aan kan komen!

Een Bitcoin Account openen bij eToro is nog nooit zo makkelijk geweest. Start nu door op de groene knop te klikken!

Tips voor een Bitcoin Account Openen

De belangrijkste tip bij het hebben en maken van je bitcoin account aanmaken is dat je je gegevens gewoon altijd voor jezelf houdt.

Dit zorgt er namelijk voor dat je geen problemen krijgt met andere mensen of misschien zelfs jezelf. Je wilt natuurlijk een mooi bedrag opmaken door te traden in bitcoin en dat lukt alleen als niemand aan je gegevens komt.

Ben je er over uit en wil jij ook zo snel mogelijk een Bitcoin account aanmaken? Ga dan nu naar eToro en je begint vandaag nog met je eerste investering!

Bitcoin Account Aanmaken: Veelgestelde vragen

Een bitcoin account is de plek waarin en op je je bitcoin bewaard. Dit is ook de plek waar alleen jij toegang tot hoort te krijgen en niemand anders.

In je bitcoin account kun je je bitcoin beheren. Ook kun je uitgebreide analyses bekijken en de koers bekijken, de koers is uiteraard het belangrijkst want je wilt weten wat je munt gaat doen.

Het openen van een bitcoin account is eenvoudig. Dit gebeurt in de meeste gevallen namelijk vaak automatisch. Zodra je je bitcoin koopt verschijnt de cryptocurrency in je wallet wat meteen je bitcoin account is. Dit kan gratis bij eToro.

Voor beginnende beleggers is het aan te raden om een Bitcoin account te openen bij een online broker. Hier kun je het gemakkelijkst investeren in Bitcoin en vind je ook al je investeringen eenvoudig terug. De beste online broker voor Bitcoin is eToro

Bij veel online brokers zoals eToro kun je naast Bitcoin ook nog veel andere cryptocurrencies terug vinden. Zo kun je met je Bitcoin account eenvoudig een gespreid portfolio met verschillende cryptomunten opbouwen. 

Je kunt een Bitcoin account aanmaken bij een online broker maar je kunt ook terecht bij een crypto exchange. Het grote verschil is dat je bij een broker vaak in CFD’s investeert en niet in bezit komt van de munt zelf maar slechts speculeert op de koers. 

Bitcoin Account: Conclusie

Het hebben van een bitcoin account heeft eigenlijk alleen maar voordelen, verder zitten er qua financiën niet echt voordelen aan een bitcoin account. Het zorgt er daarentegen wel voor dat je een duidelijk overzicht aan informatie hebt.

In de stappen hierboven hebben we je precies uitgelegd hoe je precies je account moet aanmaken en wat je eraan hebt. Een bitcoin account aanmaken is namelijk niet zo lastig, ook kun je de koers van de bitcoin bekijken via je bitcoin account. Open daarom zelf eenvoudig een account bij eToro!

Scroll naar boven