Aandelen Thales Kopen & Live Thales Koers

THALESHO.PA
0,09%
166,85 €

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De Thales Group is een Franse elektronica onderneming die wereldwijd actief is op het gebied. Ze zijn gespecialiseerd in luchtvaart, defensie en informatie technologie. Van deze drie afdelingen zijn de defensieactiviteiten het meest van belang.

Aandelen Thales - Stappenplan

Begin ook met aandelen Thales kopen en maak snel een account aan bij eToro om vandaag nog te beginnen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Het aandeel Thales is voor beleggers onder andere interessant door de internationale positie die ze op de markt innemen. Over de hele wereld worden de producten en diensten van het bedrijf gewaardeerd.

Als we kijken naar de sector van dit bedrijf levert dat toch weer waarschuwingssignalen op. Ze zijn vooral actief op het gebied van defensie, dat betekent dat de koers aandeel Thales erg gevoelig is voor politieke gebeurtenissen.

Meer weten over wat dit betekent voor het beleggen in Thales aandelen en of je er wel in moet investeren? Dan ben je bij het juiste artikel. We hebben voor de beginners ook een artikel geschreven, dat gaat over hoe je aandelen koopt en hoe je daarmee begint.

Wil je toch liever al beginnen met het aandeel Thales kopen? Kijk dan op eToro en doe vandaag nog je eerste investering.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik de Aandelen Thales kopen?

Om Thales aandelen te kopen moet er eerst een online broker gekozen worden. Er zijn veel verschillende brokers tegenwoordig, het kan dus verwarrend worden. Daarom helpen we jou met een stappenplan en een paar aanraders op het gebied van online brokers.

De Thales aandelen zijn makkelijk te vinden bij brokers omdat het een bekende onderneming is, daar zullen dus waarschijnlijk geen problemen mee voorkomen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een van de online brokers

Recentelijk is beleggen een populair onderwerp geworden onder vele doelgroepen. Van aandelen tot crypto’s tot grondstoffen. Vroeger was beleggen niet makkelijk toegankelijk voor particulieren. Met de komst van online brokers is dat veranderd.

Tussen online brokers zijn er wel een aantal verschillen. Meestal gaat dat om het aanbod, de kosten, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. De juiste broker vinden ligt dus vooral aan je persoonlijke voorkeuren.

Als er wordt belegd in meerdere producten dan moet je broker daar ook op aansluiten. Enkele brokers bieden namelijk maar 1 product aan, wat perfect kan werken voor specifieke beleggers.

Bedenk voor jezelf waar je in wilt handelen en zoek daarna een broker die daarop aansluit. Tegenwoordig kan een broker ook een app aanbieden, beleggen vanuit het comfort van je bank!

Een andere belangrijke factor is de veiligheid van een online broker. Onderzoek vooral of een platform gereguleerd wordt door een instantie. Hierdoor ben je verzekerd voor veilige transacties en privacy.

Aandelen Thales kopen bij eToro

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Zoals beloofd zullen we een aantal brokers aanraden, beginnend met eToro. Geschikt voor elke belegger, maar vooral voor de beginnende belegger. De gebruikersvriendelijke en overzichtelijke lay-out zorgt er vooral voor dat er veel beginners erop afkomen.

Ten eerste is eToro veilig om te gebruiken. Ze worden immers gereguleerd door FCA (Financial Conduct Authority). Op deze manier hoeven beleggers zich geen zorgen te maken over de transacties of hun geld. 

Ten tweede zijn de kosten natuurlijk ook erg belangrijk. Teveel betalen is nooit leuk en bij eToro hoeft dat ook niet. Als je handelt in aandelen of ETF’s dan betaal je 0% commissie! Daarbij komt nog eens kijken dat er sprake is van een lage minimale inleg van maar $50 (€42).

Je kunt bij eToro een investeren in een tal van verschillende handelsproducten. Denk hierbij aan aandelen, CFD’s, indexen en  ETF’s, maar ook kun je er cryptocurrency kopen.

Wanneer je een account hebt aangemaakt kan je direct al beginnen met ‘virtueel’ beleggen. Daarvoor is er geen geld nodig. Perfect dus als je eerst wil oefenen met je strategie. Geen risico, wel meer ervaring met de gratis demo account.

Als je er dan klaar voor bent om met echt geld te gaan beleggen dan heb je nog steeds hulpmiddelen die eToro beschikbaar stelt. De portfolio van de meest succesvolle beleggers op het platform kan je gratis en voor niets inzien. Daar houdt het niet op want je kan ze ook nog geheel kopiëren met de CopyTrading functie.

eToro is een populair platform voor elke belegger omdat het voor beginners een gebruiksvriendelijk platform heeft gecreëerd waar ook ervaren beleggers veel handelsproducten kunnen vinden. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Maak een account aan

Hopelijk heb je hierboven een keuze kunnen maken uit de verschillende beschreven brokers en kun je nu echt aan de slag. Je maakt eenvoudig een account aan bij de beide brokers, in dit voorbeeld kijken we naar eToro. 

Meld je aan bij eToro

Op de website van eToro  zul je de ‘Join now’ knop zien waar je op kunt klikken. Hierna kan je je persoonlijke gegevens invullen om je account aan te maken.

Begin nu bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Verifieer je account

Vervolgens krijg je een email toegestuurd op het door jouw opgegeven e-mailadres, deze dien je te bevestigen om vervolgens je account te verifiëren. Het einde van het stappenplan is bijna in zicht! 

Voltooi je profiel en financieer je account

Vanaf nu kan er geoefend worden op het gratis demo account van eToro. Er wordt dan geen echt geld gebruikt, maar ‘virtueel’ geld. Jezelf ontwikkelen in het beleggen zonder risico.

Wanneer het echte beleggen gaat beginnen vraagt de broker om het KYC-traject door te lopen. De afkorting staat voor Know Your Customer en het is een wettelijk verplichte procedure.

Door het verifiëren van je identiteit en door die te koppelen aan je bankrekening heb je de eerste stap doorlopen. De tweede stap is om een vragenlijst in te vullen. Deze lijst test of de belegger wel bewust is van de risico’s die komen kijken bij het beleggen. 

Geld storten bij eToro

Nu kan je geld storten op je rekening en ook dat is een makkelijk proces. eToro heeft meerdere betaalmogelijkheden. Er moet haast wel eentje bijzitten die werkt voor jou. Je hebt onder andere keuze uit iDeal, PayPal, betaling voor middel van creditcard en Klarna.

Stap 3: Begin met de Aandelen Thales

De laatste stap legt uit hoe je het aandeel Thales kan vinden op het platform. Zoals eerer benoemd heeft eToro een makkelijke interface, het zoeken van een aandeel gaat dus ook heel gemakkelijk.

De zoekbalk staat bovenaan de pagina en daar wordt het desbetreffende aandeel, in dit geval Thales aandelen, ingetypt. Vervolgens zie je het aandeel staan, inclusief alle relevante info over het bedrijf.

Ben je nieuwsgierig naar de koers aandeel Thales? Je vindt deze koers eenvoudig door een account bij eToro aan te maken en te zoeken naar Thales.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Logo Thales Group

Over Aandelen Thales

Thales Group bestaat eigenlijk al sinds 1879 onder een andere naam, Thomson-CSF. In het jaar 2000 werd de naam omgedoopt tot Thales Group om duidelijk te maken dat het bedrijf internationaal actief is. 
 
Dit bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop en de productie van elektronische systemen voor onder andere de luchtvaart, de transportindustrie en defensie. 
 
Inmiddels heeft Thales meer dan 80.000 werknemers in dienst.
 

In 2017 bereikt deze internationale onderneming een beurswaarde van maar liefst 19.987,04 miljoen euro. Je kan zeker spreken over een leider in hun vakgebied, de elektronische wereld met specificatie op defensie. Dat kan je ook zien aan het tienjarige-contract die in 2017 met het Franse ministerie van defensie is afgesloten.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandelen Thales Nieuws

Het bedrijf had in 2018 een stabiele positie in de koers, een aandeel kostte destijds € 119,-. Net als vele ondernemingen heeft de corona crisis roet in het eten gegooid. Op de koers grafiek kunnen we zien dat het aandeel een flinke val maakt in maart 2020. Dit duurt ongeveer tot november 2020.
 
Toch hebben ze zich best goed staande gehouden. In 2020 vertelde ze dat ze zich niet in een kritieke situatie bevinden.
 
Thales heeft zich dus redelijk snel gecorrigeerd. Een aandeel staat nu op de prijs van ongeveer € 85,-. Het aandeel HO.PA wordt verhandeld op Euronext Parijs. Daarnaast maakt het ook deel uit van verschillende belangrijke indexen.
 
Mede doordat het bedrijf deels eigendom is van de Franse overheid heeft het een belangrijke positie in de markt ingenomen. Ze worden ook gezien als de grootste defensiespecialisten ter wereld en dat is niet zo gek met activiteit in mer dan 50 landen.

Ook aan de slag met aandelen Thales kopen? Maak dan meteen een account aan bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Thales Aandeel Koers op het moment

Wanneer we naar de koers aandeel Thales kijken op dit moment zien we schommelingen en dalingen in de grafiek. Je kunt een grafiek van de Thales aandeel koers vinden wanneer je het aandeel bij eToro opzoekt. 
 
De markt waarin de onderneming actief is, is erg gevoelig voor schommelingen in de koers. De defensiemarkt is gevoelig voor politieke gebeurtenissen, maar is ook slachtoffer van de bezuinigingen richting defensie.

Koers aandeel Thales van de afgelopen jaren op eToro

Aan de andere kant neemt het bedrijf een internationale sterke positie in op de markt, dit getuigt op een bepaalde mate van stabiliteit. Thales Group is ook een van de weinige die erg duidelijk is over de toekomstplannen van het bedrijf.
 
Dit geeft een (geïnteresseerde) belegger een gevoel van vertrouwen in het succes van het bedrijf.
Het aandeel Thales, en dus ook de koers aandeel Thales, is afhandelijk van meerdere grote factoren die de defensiemarkt beinvloeden. Een voordeel die het bedrijf heeft is dat het op meerdere makrten actief is.
 
De luchtvaartsector haalt 40% van de omzet binnen en 10% is het gevolg van de diensten voor de transportsector.
 
Een aandeel Thales kan vooral geschikt zijn voor een langetermijninvestering. Dit kan je concluderen door te kijken naar de periode voor de corona crisis. Er is een duidelijke stijgende lijn zichtbaar.
 
Met behulp van het volgende voorbeeld kan je zien dat Thales aandelen een goede keus kan zijn als je winst wilt maken. Als je in 2015 € 100 had geïnvesteerd in aandelen Thales, was deze investering in 5 jaar tijd meer waard geworden.
 
In 2015 stond de koers Thales aandeel op 49.8, in 2020 was dit 90.4 – een flinke verandering dus. € 100 / 49.8 * 90.4 = € 181,52. Door deze berekening wordt er duidelijk gemaakt dat er sprake was van een winst.

Nu Aandelen Thales kopen?

Het aandeel Thales staat op dit moment hoger dan een aantal maanden geleden. In de grafiek van het koers Thales aandeel zie je duidelijk dat er langzaam weer een stijgende lijn ontwikkelt. 

Het bedrijf moest logischerwijs opkrabbelen na het dal van de corona crisis. 

In principe staat het bedrijf voor de rest op een sterke positie. Het aandeel Thales kopen is dus zeker mogelijk op dit moment. 

De verwachting is dat het bedrijf zijn goede reputatie gaat voortzetten met strevende toekomstplannen en een sterke positie op verschillende markten.

Ook beginnen met Thales aandelen kopen? Klik snel op de groene knop!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast het Thales Aandeel

Om een goed portfolio samen te stellen moet je naast de aandelen Thales ook in andere aandelen investeren. Hieronder vind je inspiratie voor enkele andere aandelen die een goede toevoeging zouden kunnen zijn in je portefeuille. 

Just Eat Takeway (TKWY.AS)

Het bedrijf Just Eat Takeaway, in Nederland vooral bekend onder de naam Thuisbezorgd, is in 2000 opgericht door een student.

Het had in 2018 al een omzet van 1.2 miljard euro en is actief in meerdere Europese landen, onder verschillende namen.

Kortgeleden is het bedrijf een fusie aangegaan met het bedrijf Just Eat en de plannen voor in de toekomst zijn om te blijven groeien. 

Dit kan een oorzaak zijn voor de kleine schommelingen. Just Eat Takeway ziet kleine dalingen en stijgingen op de koers.

Het kan een goede investering zijn voor kort – en lang termijn.

Nvidia Corporation (NVDA)

Nvidia, de Amerikaanse producent van computerhardware. Ze staan onder andere bekend om hun chipsets en andere videokaarten. In 1993 is het bedrijf opgericht, inmiddels leveren ze producten aan  Microsoft’s Xbox en Sony’s Playstation 3.

Ook Nvidia was hard getroffen door de pandemie. In de maanden februari en maart 2020 viel de koers hard naar beneden. Maar het bedrijf kon goed terugkrabbelen want onmiddellijk stonden ze weer in een sterke positie in de koers.

Op dit moment blijft het over het algemeen een stijgende lijn. Er komen wel overnames aan, hier kan je als belegger rekening mee houden.

Air France - KLM (AF.PA)

Na de fusie tussen het Nederlandse bedrijf KLM en het Franse bedrijf Air France is de naam Air France KLM ontstaan. In 2004 heeft de fusie plaatsgevonden en samen zijn ze verantwoordelijk voor het vervoeren van maar liefst 77 miljoen reizigers per jaar.

Ze behouden nog steeds de titel van de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. In 2019 maakt Air France KLM 290 miljoen euro winst bij een totaalomzet van liefst 27,2 miljard.

Sindsdien is het bedrijf een paar keer hard geraakt door de corona crisis. Het aandeel ging zelfs van € 10 naar € 4.

 

Aandelen Thales: Veelgestelde vragen

Thales aandelen zijn te vinden bij verschillende brokers, zoals eToro. Hou er rekening mee dat een broker voldoet aan jouw persoonlijke wensen.

Ja, je ontvangt wel dividend bij Thales aandelen.

Het is altijd lastig Het is altijd lastig om in te schatten of een aandeel winstgevend zal zijn en daarom is het belangrijk om de koers AMD goed in de gaten te houden.

We zien echter op lange termijn een stijgende lijn in de AMD koers.

Wij raden eToro aan als broker. Het is een van de goedkoopste en gemakkelijkste brokers in gebruik. Ook heeft dit platform een ruim aanbod in verschillende handelsproducten. eToro is hierdoor geschikt voor elke beleggers zelfs beginners.
 
Wanneer je alleen op de koers van een aandeel wilt speculeren en dus in CFD’s wilt handelen raden wij de online broker Plus500 aan.
 

Er zijn een drietal aandelen beschrveen in dit artikel die interessant kunnen zijn. Niet genoeg? Lees dan het artikel over de beste aandelen van 2021.

Aandelen Thales: Conclusie

Inmiddels zijn we al aangekomen bij de conclusie van dit artikel. De geschiedenis van het bedrijf is besproken, naast de koers op dit moment en de sterke en zwakke punten. Na deze informatie is het mogelijk om een conclusie te trekken als belegger of dit het bedrijf is voor jou om in te investeren.

Op lang termijn kan het een interessante investering zijn door de bijna onverslaanbare positie van de Thales Group op de markt en door bepaalde samenwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het tienjarige-contract met de Franse overheid.

Een korte termijn investering is misschien ook interessant door de schommelingen in de koers. Er is sprake van stijgingen en dalingen, hoogstwaarschijnlijk deoor de markt waarin ze actief zijn.

Alles is dus mogelijk met aandelen Thales!

Wil je nou meteen beleggen in het aandeel Thales? Check dan de online broker eToro. Zij bieden handige tools aan met een eenvoudige interface waardoor beleggen nog makkelijk wordt.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven