Crypto Day Trading: tips en tricks

De koers van een cryptomunt schiet elke dag weer op en neer. Voor sommige beleggers zorgt dat voor een hoop stress, terwijl je er bij crypto day trading juist je voordeel mee kunt behalen. Begin ook met dagelijks inspelen op de meest interessante crypto koersen.

Beginnen met Crypto Day Trading in 4 stappen

Wil jij ook elke dag met crypto bezig zijn en profiteren van de stijgende koersen? Begin nu met Crypto Day Trading bij de populaire broker eToro

Crypto day trading is niet voor iedereen weggelegd en er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je hiermee aan de slag gaat. Zeker voor de day trading crypto beginner kan het overweldigend zijn om met crypto daytrading aan de slag te gaan. 

Daarom lees je in dit artikel alles over crypto day trading, krijg je de beste crypto day trading tips en kijken we wat de best crypto for day trading is. Begin meteen met crypto daytrading of lees verder voor alle informatie. 

Wat is Crypto Day Trading?

Crypto day trading is op korte termijn investeringen doen in cryptocurrency. Vaak verkoop je de crypto dezelfde dag nog, in de hoop dat je hier winst op maakt.

Waar veel mensen juist kiezen voor het lang vasthouden van crypto, probeer je bij crypto day trading te profiteren van kleine koersschommelingen. Als je maar constant genoeg winst maakt op deze kleine stijgingen kun je goed geld verdienen.

Waarom Crypto Day Trading?

Cryptocurrency is extreem volatiel: dat houdt in dat de markt eigenlijk alle kanten op kan schieten. Daarnaast is er niet altijd een verklaring voor een prijsstijging of -daling van crypto, maar geeft het wel de mogelijkheid om op dagelijkse basis winst te maken op crypto. 

Het is door de heftige koersschommelingen en het enorme aanbod ook erg goed mogelijk om met crypto day trading te beginnen. Daarnaast zijn er inmiddels ontelbaar veel platforms waar je al aan de slag kan met crypto kopen en crypto daytrading. 

Hoe werkt Crypto Day Trading - Stappenplan

Om aan de slag te kunnen met crypto day trading zijn er – zeker als beginner – een aantal stappen die je moet doorlopen voordat je een eerste investering kan doen. In het stappenplan hieronder hebben we de belangrijkste stappen die jou weerhouden van crypto daytrading doorgenomen. 

Stap 1: Kies het Beste Crypto Day Trading Platform Nederland

Voor de crypto day trading beginners is deze stap meteen cruciaal: het is tijd om het beste crypto day trading platform Nederland te kiezen. Hierbij moet je een aantal zaken eerst goed bekijken voordat je zomaar een keuze voor een platform maakt.

Zo kan de crypto day trading beginner het best kiezen voor een zo gebruiksvriendelijk mogelijk platform, terwijl ervaren beleggers graag zoveel mogelijk extra functies op het platform willen. Vooral het aantal analysetools dat een platform biedt is voor crypto daytrading interessant. 

Verder is het handig om naar de kosten te kijken die een broker rekent voor het kopen en verkopen van crypto. Het kan zijn dat deze kosten doorberekend worden door een bepaald percentage dat je moet betalen bij elke transactie, maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van een spread. 

Naast een gebruiksvriendelijke, goedkope broker is ook de veiligheid en betrouwbaarheid van het platform belangrijk. Je kunt hiervoor kijken of het platform een licentie heeft bij een Europese toezichthouder, wat verplicht is om legaal klanten in Europa te mogen helpen. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Crypto Daytrading bij eToro

Voor de crypto day trading beginner is het beste platform eToro. Dit is een overzichtelijk platform en de meest gebruiksvriendelijke plek om te beginnen met crypto day trading. 

eToro heeft een aantal handige functies die geschikt zijn voor iedereen. Zo kun je met de Copy trading tool een kijkje nemen in de portfolio’s van andere beleggers en deze investeringen kopiëren naar je eigen portfolio. 

Als je aan de slag gaat bij eToro kun je er ook voor kiezen om eerst te oefenen met virtueel geld. Dit kan met je gratis demo account die iedereen kan gebruiken.

Het Copytrading Network van eToro

Om vervolgens te beginnen met crypto daytrading met echt geld kun je bij eToro al beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42). Hierdoor kun je ook met kleine bedragen beginnen met crypto daytrading en langzamerhand meer investeren. 

Naast cryptocurrency heb je overigens nog veel meer producten bij eToro. Zo kun je hier ook investeren in aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en indexen voor een divers portfolio. Bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie voor een nog hoger rendement. 

Je kunt veilig aan de slag bij eToro; een populaire broker met miljoenen klanten door heel Europa. Daarnaast heeft het een vergunning van de Cypriotische toezichthouder CySEC en het Britse Financial Conduct Authority.

Ook je eerste stappen zetten als Day Trading Crypto Beginner? Maak dan nu een account aan bij eToro!

Crypto Daytrading bij Skilling

Het Scandinavische Skilling is in 2016 opgericht en heeft de laatste jaren meer bekendheid gekregen door de toenemende populariteit van crypto’s. 

Skilling onderscheidt zich van de concurrent met uitstekende gebruiksvriendelijkheid voor haar klanten. Het team dat bestaat uit 50 specialisten werken aan dit gezamenlijke doel.

De website is makkelijk te gebruiken en is visueel eenvoudig. Er is veel informatie te vinden op de website en dat maakt het dat beginners dit platform kunnen begrijpen en ermee kunnen werken. 

Met het demo-account van Skilling kunnen beginnende gebruikers oefenen met het handelen in crypto. Gebruikers krijgen virtueel geld waarmee gehandeld kan worden. Dit is erg handig voor de beginnende gebruiker die niet meteen echt geld wil inzetten.

Skilling wordt gereguleer door de FCA en de SySEC. Hierdoor zijn zij in staat hun product aan te bieden in alle EEA landen.

Start ook met handelen en maak nu je account aan bij Skilling! 

Crypto Daytrading bij Capital

Voor crypto day trading kun je ook terecht bij Capital. Capital is gevestigd in de UK. Het platform heeft daar een groot deel van de markt.

In het lijstje van crypto brokers mag Capital niet ontbreken. Capital wil beleggen toegankelijk maken voor alle soorten gebruikers.

Capital heeft een erg gebruiksvriendelijk handelsplaform. Capital biedt een gratis demo-account waar je kunt leren te beleggen. Dit is een voordeel voor de beginnende belegger.

Capital vereist een minimale storting van €20 om te beginnen met handelen. Er zijn geen extra kosten en Capital is erg transparant over alle kosten die gebruikers zullen maken. De commissie is 0%. Zo hoef je niet te betalen over het opnemen of storten van geld.

Start ook met Crypto Day Trading en maak nu je account aan bij Capital!

Crypto Daytrading bij Libertex

Voor crypto day trading heb je ook nog de keus om met CFD’s aan de slag te gaan. Bij CFD’s investeer je niet in het product zelf, maar speculeer je op de koers van het product. 

Een CFD afsluiten heeft een voordelen ten opzichte van de crypto zelf kopen. Zo kun je bij een CFD altijd een stop-loss, take-profit en hefboomeffect instellen om de investering meer aan je eigen wensen aan te passen. 

Een hefboomeffect zorgt ervoor dat je kunstmatig een investering kan verhogen zonder hier meer voor hoeven te betalen. Als je €100,- investeert met een hefboomeffect van 10x investeer je als het ware €1.000,- terwijl je maar €100,- betaalt. 

Ook bij Libertex kun je naast cryptocurrency andere producten als aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s kopen. Al deze producten schaf je overigens aan als CFD. 

Libertex biedt je een aantal handige analysetools waarmee je zelf aan de slag kan met de crypto koersen om te proberen te voorspellen waar ze naartoe zullen bewegen. Ook kun je het handelsplatform MetaTrader 4 of 5 gebruiken voor een professionele omgeving om te handelen.

Start ook bij de CFD-broker van Europa en maak nu je account aan bij Libertex! 

Stap 2: Maak een account aan

Heb je een keuze kunnen maken uit de crypto day trading platforms hierboven? Maak dan een account aan bij de door jou gekozen partij. 

In dit voorbeeld gebruiken we eToro om het verder te verduidelijken. Hier maak je een account aan met je e-mailadres, verder bedenk je zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. 

Je kunt er ook voor kiezen om je eToro-account aan te maken via je Facebook- of Google-account. Zodra je account aangemaakt is, heb je toegang tot het gratis account met virtueel geld. 

Voor een account met echt geld moet je bij elke broker een verificatie voltooien. Hiervoor moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen. Zorg dat je dit nauwkeurig invult!

Stap 3: Geld op account zetten

De verificatie die je zojuist gedaan hebt moet wel gecontroleerd worden door de broker. Je krijgt dan ook bericht zodra de verificatie goedgekeurd is. De wachttijd kan nog wel eens verschillen.

Vanaf dat moment kun je op het platform omschakelen naar het account met echt geld. Dit account begin je natuurlijk wel met een lege portemonnee. Dit moet aangevuld worden.

Het is dus tijd om geld te storten! Dat doe je bij eToro gemakkelijk via één van de vele beschikbare betaalmethodes als iDEAL, PayPal, Creditcard en meer. Er zijn dus genoeg mogelijkheden.

Als je een digitale betaalmethode gebruikt, staat het geld meteen op je account en kun je starten met crypto day trading.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Kies een cryptomunt

Zoek geschikte producten op eToro

Tijd om een munt te kiezen waar je in wilt gaan investeren. Je kunt deze vinden door hieronder te kijken bij de best crypto for crypto day trading of door bij eToro door de beschikbare munten te kijken. 

Als je een munt hebt gevonden kun je naar de pagina van deze munt toe. Daar kun je de koers checken en analyseren. Als de coin jou interessant lijkt, kan je overgaan naar een aankoop. 

Stap 5: Plaats je orders

Bij crypto day trading kun je goed gebruik maken van het plaatsen van orders. Bij een order plaatsen bepaal je zelf voor welke prijs je een munt wil kopen of verkopen. 

Dit wordt uitgevoerd als er een andere koper of verkoper is die ook deze prijs heeft ingevuld of als de marktprijs op dit punt uitkomt. Daarna kun je ook een verkooporder plaatsen voor een hoger bedrag dan dat je de munt gekocht hebt. 

Al een munt in gedachten en geen zin meer om nog langer te wachten? Dat hoeft ook niet: maak nu je account aan bij eToro en begin vandaag nog met crypto daytrading! 

Top Crypto Day Trading Tips

Zeker als day trading crypto beginner kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Hoe weet je namelijk welke cryptomunt gaat stijgen en waar je geld aan kunt gaan verdienen en hoe weet je bij welke munt je weg moet blijven?

Nieuws

Een belangrijk onderdeel voor crypto daytrading is het nieuws dat over cryptocurrency naar buiten komt. Zo zag je dat de cryptomarkt begon te stijgen toen El Salvador bekend maakte Bitcoin te gaan accepteren als nationaal betaalmiddel. 

Ook over individuele munten kun je nieuws terugvinden. Kijk bijvoorbeeld naar wanneer er nieuwe updates voor een blockchain uitkomen of als er nieuwe applicaties gelanceerd worden door een bepaald crypto project: deze zaken zorgen vaak voor stijgende koersen. 

Analyses

In de wereld van beleggen spreken we vaak over fundamentele en technische analyses. Bij een fundamentele analyse kijk je naar de financiële cijfers van een bedrijf om te analyseren hoe veel de aandelen eigenlijk waard zouden moeten zijn, iets wat natuurlijk niet zomaar kan bij crypto. 

Daarom is er de technische analyse, waarbij je juist kijkt naar de koers en gebruik maakt van een aantal indicatoren om te bepalen wanneer een koers kan gaan stijgen of niet. Op basis van deze technische analyses kun je vervolgens jouw keuzes gaan maken.

Copy Trading

Tot slot heb je bij de broker eToro ook nog de mogelijkheid om de Copy trading tool te gebruiken. Je kunt deze gebruiken om investeringen te kopiëren naar je eigen portfolio, maar ook om alleen inspiratie op te doen. 

Zo kun je in de portfolio’s van succesvolle beleggers bekijken welk risico ze nemen met bepaalde munten en welk rendement dit oplevert. Op basis van deze gegevens kun je dan zelf keuzes gaan maken en de beste cryptomunt uitkiezen. 

Beginnen met crypto daytrading? Maak nu een account aan bij eToro en oefen alvast met je demo account! 

Beste Crypto voor Day Trading

Hieronder bespreken we de beste cryptomunten voor crypto daytrading. Deze munten staan bekend om hun koersstijgingen en het zijn allemaal betrouwbare projecten waar je redelijk veilig je geld in kan investeren. 

Ethereum (ETH)

De bekendste cryptomunt na Bitcoin is Ethereum en dat is meteen een zeer geschikte munt voor crypto day trading. In 2021 liet Ethereum zien enorme koersstijgingen mee te kunnen maken in korte tijd en over de lange termijn altijd te stijgen. 

Binance Coin (BNB)

Binance Coin is de cryptomunt van het crypto day trading platform Binance en is oorspronkelijk gecreëerd om transactiekosten op het platform mee te betalen. Inmiddels is de blockchain van deze munt steeds belangrijker voor allerlei andere crypto projecten en groeit de marktwaarde flink door. 

Tether (USDT)

We kunnen alvast één ding beloven en dat is dat je geen winst gaat maken op een investering in Tether: het is namelijk een stablecoin die altijd $1 waard is. Wel kun je Tether heel goed gebruiken bij crypto daytrading als je munten voor elkaar wilt verhandelen en niet constant de crypto om wilt zetten naar geld.

Wil jij meer weten over de koersen van deze munten? Bekijk dan het Koers Crypto artikel!

Begin ook met crypto day trading bij het best crypto day trading platform eToro!

Crypto Day Trading: Veelgestelde vragen

Crypto day trading is het verhandelen van cryptocurrency op een dagelijkse basis. Dit betekent dat je sommige munten koopt en dezelfde dag nog (met winst) probeert te verkopen. 

Het best crypto day trading platform Nederland is voor iedereen anders, omdat het af hangt van hoeveel ervaring je hebt met beleggen. Zo krijg je bij Libertex een uitgebreid handelsplatform met erg veel functies, die vooral voor ervaren beleggers geschikt zijn. 

Als day trading crypto beginner kun je het best terecht bij de online broker eToro. Deze broker is zeer gebruiksvriendelijk vanwege het overzichtelijke platform en biedt toch een behoorlijk aantal handige extra functies. 

De beste crypto day trading tips zijn om goed op het nieuws te letten over de gehele cryptomarkt, maar ook over specifieke projecten zodat je precies op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Probeer daarnaast ook eens aan de slag te gaan met een technische analyse om te zien wat dat oplevert.

De best crypto for day trading is lastig te bepalen, er is immers elke dag weer een andere kans. Toch zijn munten als Tether handig om te gebruiken voor de handel en munten als Ethereum en Binance Coin altijd geschikt als investering. 

Crypto Day Trading: Conclusie

De meest gebruikelijke strategie voor beleggers in cryptocurrency is het kopen van een munt en deze voor lange tijd vasthouden. Daar tegenover staat dan weer de crypto daytrader die elke dag weer opnieuw in de markt duikt en zoveel mogelijk kansen probeert te vinden. 

Bij crypto daytrading neem je dus dagelijks weer nieuwe posities en verkoop je oude posities. Je maakt gebruik van kleine koersschommelingen om op die manier te proberen elke dag stabiel geld te verdienen. 

Iedereen kan beginnen met crypto day trading, maar niet iedereen is er geschikt voor. Je moet hele dagen tijd hebben en je niet gek laten maken door plotselinge dalingen in de koers, ook moet je je niet laten verleiden om teveel geld te investeren. 

Scroll naar boven