Home » crypto » defi coins

DeFi Coins | Alles over gedecentraliseerde cryptomunten (2021)

Cryptocurrency zijn weer erg populair en steeds meer mensen zijn benieuwd of ze kunnen beleggen in deze digitale munten. Ook de techniek achter deze munten ontwikkeld zich verder, zo zijn er tegenwoordig DeFi coins. Lees snel verder wat deze munten zijn of begin meteen met beleggen! 

DeFi Coins kopen in 4 eenvoudige stappen

Zo snel mogelijk je eerste investering in DeFi crypto doen? Kijk snel naar de DeFi coins list op Libertex via de groene knop hiernaast!

Wat zijn DeFi Coins?

De Engelse afkorting DeFi staat voor ‘Decentralized Finance’. Decentralisatie is één van de belangrijkste kenmerken van cryptocurrency, bijna alle cryptomunten zijn op een decentrale manier opgebouwd.

Dit betekent dat er niet één partij is die de macht heeft over wat er met het project en de desbetreffende munt gaat gebeuren. De informatie is verspreid over alle gebruikers en niemand kan deze alleen manipuleren. 

DeFi Coins list

Voor veel mensen is dit ook meteen één van de belangrijkste voordelen van cryptocurrency. Bij onze eigen valuta zoals de Euro kan een centrale bank besluiten om veel briefgeld bij te drukken, in principe worden de overige euro’s dan minder waard. 

DeFi Coins zijn echter niet alle gedecentraliseerde cryptocurrency. Het gaat bij DeFi coins alleen over de cryptocurrency die zich bezig houdt met een financiële oplossing bieden aan klanten.

Je kunt hierbij denken aan cryptocurrency speciaal bedoeld voor een broker, exchange of bank. Daarnaast zijn de meeste DeFi Coins ook wel DeFi tokens die gebouwd zijn op het Blockchain-netwerk van Ethereum. 

Op het Ethereum netwerk kun je een eigen token creëeren en daarin smart contracts verwerken. Bij een smart contract is er een afspraak verwerkt in de token, zodat er zaken geautomatiseerd plaatsvinden als bepaalde criteria in het smart contract behaald zijn. 

Hoe kan ik zelf DeFi Coins kopen?

Als je zelf wilt gaan beleggen in DeFi Coins zijn er een aantal stappen die je door moet lopen. In dit stappenplan vind je uitgebreide informatie per stap zodat je zonder problemen een begin kan maken aan zelf DeFi Coins kopen.

Er zijn verschillende manieren om in cryptocurrency te beleggen en je hebt hier zelf de keuze over. Lees dus goed de verschillen tussen de manieren om DeFi Coins te kopen zodat je goed weet waar je aan toe bent.

Stap 1: Kies een online broker

Bij de eerste stap gaan we een broker kiezen waar jij een account aan kan maken en kan beginnen met DeFi Coins kopen. Hieronder bespreken we een aantal online brokers en crypto exchanges waar je goed terecht kan, onder elke broker vind je ook een link naar een uitgebreide review over de genoemde broker.

Bij de keuze voor een broker is het belangrijk om te weten dat brokers op verschillende manieren de munten aanbieden. Zo kun je bij de ene broker terecht om de DeFi Coins zelf te kopen en te bewaren terwijl je bij andere brokers juist speculeert op de koers van DeFi Coins door CFD’s af te sluiten.

Libertex

Libertex

De populaire online broker Libertex bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar en heeft klanten over de hele wereld. In Europa heeft het een kantoor op Cyprus en mag het klanten uit de hele Europese Unie bedienen.

Je kunt bij Libertex in vele verschillende producten investeren. Het aanbod van deze broker bestaat uit aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta en cryptocurrency. 

Al deze producten verhandel je bij Libertex als CFD’s (Contract For Difference). Met een CFD sluit je een contract af met de broker zodat je kunt speculeren op de koers van een bepaald product zonder in bezit te zijn van dat product. 

libertex pagina defi coins list
Het Libertex platform

Voor cryptocurrency als DeFi coins betekent dit dat je niet zelf in bezit zult zijn van deze DeFi crypto, zo hoef je deze nergens te bewaren. De CFD’s blijven op je Libertex account staan en deze kun je eenvoudig aanpassen wanneer nodig. 

Wil jij beginnen met beleggen in crypto CFD’s? Maak dan snel een account aan bij Libertex of lees eerst onze uitgebreide Libertex review.

Bitvavo

crypto wallet bitvavo

Een andere mogelijkheid is om aan de slag te gaan bij een Nederlandse crypto exchange. Bitvavo bestaat nog nog maar enkele jaren maar groeit erg snel. 

Het verschil met de online broker Libertex is dat je bij Bitvavo rechtstreeks de munten zelf aankoopt. Dit betekent dat je in bezit wordt van de munten zelf en deze kunt bewaren waar je wilt.

Bitvavo heeft inmiddels tientallen verschillende cryptocurrency waaronder een aantal DeFi Coins. Vooral het gemak van Bitvavo wordt geroemd door de Nederlandse gebruikers van deze crypto exchange.

Meteen beginnen bij deze Nederlandse crypto exchange? Maak dan snel een account aan via de groene knop of lees eerst onze Bitvavo review.

Stap 2: Maak een account aan

In dit stappenplan helpen we je verder met de stappen die je door moet lopen voordat je een eerste investering kan doen. We gebruiken als voorbeeld in dit stappenplan de online broker Libertex.

Om te beginnen bij deze broker hoef je alleen een E-mail adres en wachtwoord op te geven. Je hebt meteen toegang tot het platform en kunt een gratis demo account gebruiken, zo kun je met virtueel geld alvast oefenen.

Vervolgens is het belangrijk om je account goed te verifieren. Je moet hiervoor een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen waarin Libertex kijkt hoeveel kennis je hebt over beleggen en wat je van plan bent met je account. 

Stap 3: Geld op account zetten

Zodra je bericht hebt van Libertex dat deze verificatie goedgekeurd is kun je aan de slag bij deze broker. Je kunt geld storten via een betaalmethode als PayPal, iDeal of creditcard. 

Je betaalt bij Libertex geen kosten om geld te storten of op te nemen en zo kun je het volledige bedrag dat je stort investeren. Als je via een digitale betaalmethode geld overgemaakt hebt kun je dit meteen gebruiken. 

 

storten libertex defi coins
Geld storten bij Libertex

Stap 4: Zoek een geschikt product

defi crypto keuze libertex
Een deel van het aanbod cryptocurrency op Libertex

Je kunt op Libertex eenvoudig producten zoeken door te filteren tussen de verschillende producten. Hiernaast zie je het overzicht dat je krijgt zodra je naar de cryptovaluta’s gaat. 

Een deel van deze cryptocurrency hoort bij de DeFi Coins list, zo zie je onder andere Uniswap en Chainlink die onder deze categorie cryptocurrency vallen. 

Stap 5: Doe je eerste investering

Zodra je een DeFi Coin of DeFi token gekozen hebt kun je hierin investeren. Je krijgt vervolgens het beeld dat je hiernaast ziet met de huidige koers en de mogelijkheden die je hebt bij een investering.

Je ziet onder andere een hefboomeffect, stop-loss en take-profit die je kunt gebruiken om je risico zelf beter te bepalen. 

uniswap defi coins libertex

Overtuigd en wil je beginnen met beleggen in DeFi Coins? Maak dan gratis een account aan bij Libertex en start met beleggen!

Hoe werken DeFi Coins?

DeFi Coins zijn een innovatie op de al bestaande cryptocurrency om de financiële wereld verder te digitaliseren door gebruik te maken van blockchain. In tegenstelling tot ouderwetse valuta heeft geen enkele partij de macht over een bepaalde DeFi token, maar wordt deze gecontroleerd door het hele netwerk. 

Een belangrijk aspect van Decentralized Finance Tokens is dat deze de gehele cryptocurrency wereld verder decentraliseren. Je koopt normaal namelijk je cryptocurrency vaak bij een broker of crypto exchange, deze partijen worden gezien als centrale bedrijven. 

DeFi Coins lossen dit op door de mogelijkheid te bieden om alle transacties die je wilt doen in cryptocurrency verder te decentraliseren. Zo kun je zonder tussenkomst van een centrale partij munten verhandelen. 

Voorbeeld DeFi Token

Eén van de beste voorbeelden om uit te leggen hoe een DeFi Token is het lenen en uitlenen van cryptocurrency via een DeFi netwerk. Dit is mogelijk door gebruik te maken van de smart contracts op het Ethereum blockchain netwerk. 

Zo kun je bijvoorbeeld munten lenen of uitlenen ten opzichte van Ethereum. Een smart contract zorgt ervoor dat deze transacties goed worden uitgevoerd en op het juiste moment gedaan worden.

Een ander voorbeeld van een toepassing van DeFi Coins is de stablecoin DAI. Waar je bij de stablecoin Tether te maken hebt met een centrale partij die deze munt beheert is DAI hier de decentrale variant van. 

Bij Libertex kun je beleggen in een tal van DeFi coins. Maak een account aan en verken het aanbod!

Wat zijn de beste DeFi Coins?

Bij de vorige keer dat alle cryptocurrency koersen de lucht invlogen waren er nog weinig DeFi Coins. Tijdens de koersstijgingen in begin 2021 waren er inmiddels wel tientallen cryptocurrency projecten die aangemerkt zijn als DeFi Coins.

Hieronder vind je een kleine DeFi Coins list met de beste DeFi Coins gebaseerd op toepassing en marktwaarde. Je vindt een kleine uitleg met wat de bedoeling is van deze munten en de beste DeFi Coins platforms achter deze projecten. 

Uniswap (UNI)

Als je in een DeFi Coins list gaat kijken zul je de cryptocurrency Uniswap vaak als eerste tegenkomen. Inmiddels heeft dit DeFi Token project een marktwaarde van 16 miljard euro. 

Het Uniswap project biedt crypto gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig en decentraal munten voor elkaar te verhandelen. Je kunt op de Uniswap website eenvoudig Ethereum verhandelen voor allerlei tokens die op het Ethereum netwerk draaien. 

uniswap logo

Het project van Uniswap bestaat sinds Oktober 2020 en kwam goed uit de startblokken. Zo was de Uniswap munt in de eerste maanden ongeveer €1,50 waard en steeg de waarde van deze munt in April 2021 door naar €32. 

Als je in Oktober 2020 €1.000 had geïnvesteerd in de Uniswap token was deze investering in een half jaar tijd €1.000 / €1,50 * €32 = €21.333 waard geweest. 

Chainlink (LINK)

Het Chainlink project en de daarbij behorende cryptocurrenct bestaat al wat langer dan Uniswap. Eind 2017 kwam de Chainlink token voor het eerst op de markt. 

Chainlink logo

Chainlink is ook een van de DeFi tokens die draait op het Ethereum blockchain netwerk. Het chainlink netwerk en de token zorgen ervoor dat je smart contracts kunt verbinden met informatie van buiten het de cryptocurrency.

Zo wil Chainlink de toekomst zijn voor smart contracts omdat je met de mogelijkheden van Chainlink nu veel meer verschillende smart contracts op kan stellen die voor hun uitvoering afhankelijk zijn van informatie van buiten de blockchain. 

Ook de Chainlink koers heeft enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Waar de prijs per token begin 2018 onder de 50 cent schommelde en zelfs tot €0,15 daalde steeg de prijs in april 2021 door tot €35 per token. 

Ben jij enthousiast geworden over deze DeFi coins? Lees dan ons artikel over Uniswap of ons artikel over Chainlink of maak direct een account aan bij Libertex!

De voor- en nadelen van DeFi Coins Kopen

Voor beginnende beleggers zijn cryptocurrency vaak een interessante wereld maar niet erg makkelijk te begrijpen. Voordat je iemand die niks van cryptocurrency weet uitgelegd hebt wat blockchain is en hoe Bitcoin werkt ben je al veel tijd verder. 

Bij DeFi Coins en DeFi Tokens is er nog meer technische kennis nodig om goed te weten wat deze projecten doen en waar ze hun waarde vandaan halen. Er zijn daarom ook een aantal voor- en nadelen voor beleggers die beginnen met DeFi Coins kopen. 

Voordelen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de twee meest succesvolle DeFi project Uniswap en Chainlink. Deze twee projecten hebben laten zien dat DeFi Coins enorme koersstijgingen mee kunnen maken en daardoor projecten kunnen zijn waar beleggers grote winsten op kunnen maken.

DeFi Coins bieden allerlei nieuwe kansen voor de financiële wereld en de cryptocurrency wereld. Zo kun je met sommige DeFi Coins lenen of munten uitlenen, gebruik maken van staking of investeren in NFT’s. 

Tot slot brengen DeFi Coins de mogelijkheid om altijd te handelen of gebruik te maken van een financiële dienst zonder afhankelijk te zijn van een bank of andere centrale partij. Je hebt dus altijd en overal toegang tot de DeFi systemen. 

Nadelen

Zoals bij elke cryptocurrency is het maar de vraag of de DeFi Coins projecten ook daadwerkelijk de marktwaarde waard zijn. Zo zijn Uniswap en Chainlink inmiddels vele miljarden euro’s waard, maar de vraag blijft of deze projecten ook daadwerkelijk zoveel waard zijn.

Een ander nadeel van DeFi Coins kopen is dat je weinig zekerheid hebt op de cryptocurrency markt. Je kunt geluk hebben en op een goed moment inkopen en profiteren van een groeiende markt, maar cryptocurrency heeft ook al een aantal keer laten zien dat de koersen ook in kunnen storten. 

Tip: Wil jij ook profiteren van de koersstijgingen van deze interessante projecten? Maak dan snel een account aan bij Libertex en begin vandaag nog met DeFi Coins kopen!

Tips voordat je begint met DeFi Coins Kopen

DeFi Coins kopen is niet voor iedereen weggelegd omdat het vaak risicovolle investeringen zijn waar je de nodige technische kennis goed bij kunt gebruiken. Hieronder vind je een aantal tips die jou kunnen helpen bij de beste DeFi Coins kopen. 

Weet waarom je investeert

Belangrijk bij een investering is dat je er een goed doel mee voor ogen hebt. Je kunt zonder onderzoek investeren in verschillende munten maar zo weet je vaak niet wanneer je weer uit moet stoppen of wat je precies kunt met je investering. 

Daarom is het belangrijk om te weten waar je in investeert maar ook waarom je investeert. Probeer van te voren een goed doel te stellen wat je wilt bereiken met je investering, zo kun je goed inspelen op koersstijgingen of koersdalingen. 

Bedenk hoe je wilt investeren

Je hebt meerdere mogelijkheden om te investeren in de beste DeFi Coins. Via een online broker als Libertex kun je eenvoudig investeren in DeFi crypto zonder in bezit te zijn van de munten zelf.

Bij Libertex sluit je contracten af die zich houden aan de koers van de munt waar je in investeert.

uniswap defi coins

Dit geeft extra gemak voor de gebruiker die nu niet zelf de munten veilig hoeft op te slaan en zorgt voor een aantal extra mogelijkheden. 

Je kunt nu namelijk een hefboomeffect, stop-loss en take-profit instellen om je risico te verhogen of te verlagen. Algemeen gezien zijn CFD’s afsluiten beter geschikte voor investeringen op korte termijn terwijl je bij langetermijn investeringen beter ervoor kunt kiezen om de munt zelf aan te schaffen. 

Blijf je verdiepen in DeFi Coins

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn DeFi Tokens vrij snel opgeklommen in de cryptocurrency wereld. Nieuwe projecten als Uniswap behoorden in een half jaar tot de tien cryptocurrency met de hoogste marktwaardes. 

De ontwikkelingen rondom deze projecten gaan dus snel en als je actief wilt investeren in DeFi Coins is het aan te raden om deze projecten te blijven onderzoeken. Houd het nieuws in de gaten van de DeFi crypto waar je al in geïnvesteerd hebt maar kijk ook eens naar nieuwe projecten in de beste DeFi Coins list.

chainlink defi coins

Zorg voor een goede basis

Als je begint met het samenstellen van een portfolio is het belangrijk om te realiseren dat je deze het best zo diverse mogelijk kunt maken. Investeer daarom niet alleen in kleine projecten met grote onzekerheid maar zorg ook voor cryptocurrency die zich al bewezen hebben en een stabielere basis voor je portfolio vormen.

Zo kun je bijvoorbeeld een deel van je portfolio opbouwen door te investeren in Bitcoin. Kijk snel in ons artikel over de huidige Bitcoin koers om te kijken hoeveel Bitcoin op dit moment waard is. 

Klaar om te beginnen met traden? Of toch nog liever alles uitproberen? Maak gratis een demo-account aan bij Libertex zodat je nog kan oefenen voordat je begint met crypto trading!

Veelgestelde vragen

De meeste cryptocurrency hebben een eigen platform en eigen functie. DeFi Coins zijn een verzameling van crypto projecten die zich bezig houden met gedecentraliseerde financiële oplossingen. Zo kun je met DeFi Coins leningen verstrekken, cryptocurrency verhandelen of op een andere manier slim gebruik maken van smart contracts. 

Je kunt op verschillende manieren investeren in DeFi crypto projecten. Voor beleggers die graag winst willen maken op de koers van deze DeFi coins is het aan te raden om bij de online broker Libertex aan de slag te gaan. Bij deze broker heb je de mogelijkheid om je investering aan te passen aan je eigen wensen. 

Net als bij alle cryptocurrency is investeren in de meeste DeFi Coins ook een gok. Er zijn projecten die slagen en hun waarden meer dan vertienvoudigen in korte periodes maar er zijn ook veel voorbeelden van cryptocurrency die het niet gered hebben en uiteindelijk niets meer waard waren. 

Daarnaast heb je te maken met ontwikkelingen in andere belangrijke cryptocurrency. Als Bitcoin onderuit gaat volgen vaak ook alle andere munten. 

De twee bekendste en beste DeFi Coins zijn Uniswap en Chainlink. Deze twee projecten hebben in erg korte tijd een enorme koersstijging meegemaakt. Daarnaast hebben beide projecten een duidelijk doel en hebben ze al een nut voor de gebruiker. 

DeFi Coins zijn ten eerste interessante projecten voor de mensen die erg veel kennis hebben over cryptocurrency en goed onderscheid kunnen maken tussen de verschillende projecten. Voor beleggers zijn DeFi projecten interessant omdat er een aantal projecten geweest zijn die enorm in waarde gestegen zijn. 

DeFi Coins: Conclusie

Het zijn relatief nieuwe projecten op de cryptocurrency markt en toch zijn er al een flink aantal DeFi Coins geweest die de weg naar de top gevonden hebben. Sommige DeFi crypto projecten zijn inmiddels meer dan tien miljard euro waard. 

Voor zowel beleggers als cryptocurrency liefhebbers is de opkomst van DeFi Coins een interessante ontwikkeling. Er zijn grote winsten te boeken op de projecten die slagen en daarmee grote winsten kunnen realiseren voor beleggers.

 Je kunt zelf eenvoudig investeren in DeFi crypto bij een online broker als Libertex. Hier heb je een ruim aanbod cryptocurrency met daarbij de beste DeFi Coins. 

Wil jij beleggen in DeFi Coins?
Maak dan nu een account aan bij Libertex en begin vandaag nog met investeren!
TIP
Scroll naar top