De vijf beste DeFi Coins van 2024

Cryptocurrency zijn weer erg populair en steeds meer mensen zijn benieuwd of ze kunnen beleggen in deze digitale munten. Ook de techniek achter deze munten ontwikkeld zich verder, zo zijn er tegenwoordig DeFi coins. Lees snel verder wat deze munten zijn of begin meteen met beleggen!   

DeFi Coins kopen in 4 eenvoudige stappen

Zo snel mogelijk je eerste investering in DeFi crypto doen? Kijk snel naar de DeFi coins list op eToro via de groene knop hiernaast!

Wat zijn DeFi Coins?

De Engelse afkorting DeFi staat voor ‘Decentralized Finance’. Decentralisatie is één van de belangrijkste kenmerken van cryptocurrency, bijna alle cryptomunten zijn op een decentrale manier opgebouwd.

Dit betekent dat er niet één partij is die de macht heeft over wat er met het project en de desbetreffende munt gaat gebeuren. De informatie is verspreid over alle gebruikers en niemand kan deze alleen manipuleren. 

defi wallet

Voor veel mensen is dit ook meteen één van de belangrijkste voordelen van cryptocurrency. Bij onze eigen valuta zoals de Euro kan een centrale bank besluiten om veel briefgeld bij te drukken, in principe worden de overige euro’s dan minder waard. 

DeFi Coins zijn echter niet alle gedecentraliseerde cryptocurrency. Het gaat bij DeFi coins alleen over de cryptocurrency die zich bezig houdt met een financiële oplossing bieden aan klanten.

Je kunt hierbij denken aan cryptocurrency speciaal bedoeld voor een broker, exchange of bank. Daarnaast zijn de meeste DeFi Coins ook wel DeFi tokens die gebouwd zijn op het Blockchain-netwerk van Ethereum. 

Op het Ethereum netwerk kun je een eigen token creëeren en daarin smart contracts verwerken. Bij een smart contract is er een afspraak verwerkt in de token, zodat er zaken geautomatiseerd plaatsvinden als bepaalde criteria in het smart contract behaald zijn. 

Hoe kan ik zelf DeFi Coins kopen?

Als je zelf wilt gaan beleggen in DeFi Coins zijn er een aantal stappen die je door moet lopen. In dit stappenplan vind je uitgebreide informatie per stap zodat je zonder problemen een begin kan maken aan zelf DeFi Coins kopen.

Er zijn verschillende manieren om in cryptocurrency te beleggen en je hebt hier zelf de keuze over. Lees dus goed de verschillen tussen de manieren om DeFi Coins te kopen zodat je goed weet waar je aan toe bent.

Beste DeFi Coins brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Kies een online broker

Bij de eerste stap gaan we een broker kiezen waar jij een account aan kan maken en kan beginnen met DeFi Coins kopen. Hieronder bespreken we een aantal online brokers en crypto exchanges waar je goed terecht kan, onder elke broker vind je ook een link naar een uitgebreide review over de genoemde broker.

Bij de keuze voor een broker is het belangrijk om te weten dat brokers op verschillende manieren de munten aanbieden. Zo kun je bij de ene broker terecht om de DeFi Coins zelf te kopen en te bewaren terwijl je bij andere brokers juist speculeert op de koers van DeFi Coins door CFD’s af te sluiten.

eToro

defi coins kopen etoro logo

De populaire online broker eToro bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar en heeft klanten over de hele wereld. In Europa heeft het een kantoor op Cyprus en mag het klanten uit de hele Europese Unie bedienen.

Je kunt bij eToro in vele verschillende producten investeren. Het aanbod van deze broker bestaat uit aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta en cryptocurrency. 

In totaal vindt je hier honderden verschillende handelsproducten, en meer dan 25 cryptomunten!

defi coins etoro pancakeswap
Uniswap op het eToro platform

Over de handel in aandelen en ETF’s betaal je bovendien geen commissiekosten. Dat scheelt! Ook kun je oefenen met een gratis demoaccount, of gebruik maken van copytrading!

Het lage minimale bedrag van eToro is slechts $50 (€42), dus je hoeft niet rijk te zijn om te beginnen met beleggen bij eToro.

Wil jij beginnen met beleggen in crypto? Maak dan snel een account aan bij eToro of lees eerst onze uitgebreide eToro review.

Skilling

Skilling is een broker die over de hele wereld beschikbaar is. Skilling wordt al door meer dan 5.000 gebruikers en handelaren gebruikt en is opgericht in 2016. 

Skilling is erg veilig vanwege dat ze zijn gereguleerd en gecontroleerd door de CySEC en de FSA. Je kan gemakkelijk een account aanmaken of eerst gebruik maken van een demo-account. Skilling geeft handige tips en tricks voor zowel beginners als voor ervaren traders. De minimale storting is €100,-. Het enige nadeel is dat Skilling commisiekosten in rekening brengt.

Capital

Capital is een broker met meer dan 4.500 verschillende activa waaronder CFD’s en Echte aandelen. Capital is opgericht in 2016en de minimale storting is €20,-.

Bij Capital heb je geen Commissie kosten. En daarnaast heeft Capital ook een mobiel versie zodat je over je account kan checken en de valuta waarin jij hebt geïnvesteerd. Je kan bij Capital met veel betaalmethodes storten. Een paar belangrijkste zijn iDeaal, creditcard, betaalpassen en Applepay.

Als beginner kan je gemakkelijk een demo-account aanmaken zodat je de site wat beter kunt leren kennen en wat ervaring kunt opdoen met traden.

Bitvavo

bitvavo crypto beurs

Een andere mogelijkheid is om aan de slag te gaan bij een Nederlandse crypto exchange. Bitvavo bestaat nog nog maar enkele jaren maar groeit erg snel. 

Net als bij eToro koop je bij Bitvavo rechtstreeks de munten. Dit betekent dat je in bezit wordt van de munten zelf en deze kunt bewaren waar je wilt.

Bitvavo heeft inmiddels tientallen verschillende cryptocurrency waaronder een aantal DeFi Coins. Vooral het gemak van Bitvavo wordt geroemd door de Nederlandse gebruikers van deze crypto exchange.

Meteen beginnen bij deze Nederlandse crypto exchange? Maak dan snel een account aan via de groene knop of lees eerst onze Bitvavo review.

Libertex

Je kunt ook gaan beleggen in CFD’s. Dit is het onderliggende product bij een activa.

Je belegt dan niet in de cryptomunten zelf, maar sluit een contract af over koersdaling of stijging van de munt. Wanneer je verwachting uitkomt verdien je geld. Libertex heeft hiervoor keuze uit alle grotere cryptomunten, maar een voordeel ten opzichte van Bitvavo is dat je ook CFD’s van reguliere aandelen kunt aanschaffen. 

Je begint bij Libertex al vanaf een minimaal startbedrag van €100.

Meteen beginnen bij Libertex? Maak dan snel een account aan hieronder of lees eerst onze Libertex review.

Stap 2: Maak een account aan

In dit stappenplan helpen we je verder met de stappen die je door moet lopen voordat je een eerste investering kan doen. We gebruiken als voorbeeld in dit stappenplan de online broker eToro.

Om te beginnen bij deze broker hoef je alleen een E-mail adres en wachtwoord op te geven. Je hebt meteen toegang tot het platform en kunt een gratis demo account gebruiken, zo kun je met virtueel geld alvast oefenen.

Vervolgens is het belangrijk om je account goed te verifieren. Je moet hiervoor een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen waarin eToro kijkt hoeveel kennis je hebt over beleggen en wat je van plan bent met je account. 

Stap 3: Geld op account zetten

Zodra je bericht hebt van eToro dat deze verificatie goedgekeurd is kun je aan de slag bij deze broker. Je kunt geld storten via een betaalmethode als PayPal, iDeal of creditcard. 

Je betaalt bij eToro geen kosten om geld te storten of op te nemen en zo kun je het volledige bedrag dat je stort investeren. Als je via een digitale betaalmethode geld overgemaakt hebt kun je dit meteen gebruiken. 

defi coins saldo aanvullen
Geld storten bij eToro

Stap 4: Zoek een geschikt product

defi coins etoro munten
Een deel van het aanbod cryptocurrency op eToro

Je kunt op eToro eenvoudig producten zoeken door te filteren tussen de verschillende producten. Hiernaast zie je het overzicht dat je krijgt zodra je naar de cryptovaluta’s gaat. 

Een deel van deze cryptocurrency hoort bij de DeFi Coins list, zo zie je onder andere Uniswap en Chainlink die onder deze categorie cryptocurrency vallen. 

Stap 5: Doe je eerste investering

Zodra je een DeFi Coin of DeFi token gekozen hebt kun je hierin investeren. Je krijgt vervolgens het beeld dat je hiernaast ziet met de huidige koers en de mogelijkheden die je hebt bij een investering.

Je ziet onder andere een hefboomeffect, stop-loss en take-profit die je kunt gebruiken om je risico zelf beter te bepalen. 

defi coins uniswap koers

Overtuigd en wil je beginnen met beleggen in DeFi Coins? Maak dan gratis een account aan bij eToro en start met beleggen!

Top 5 beste DeFi Coins

Bij de vorige keer dat alle cryptocurrency koersen de lucht invlogen waren er nog weinig DeFi Coins. Tijdens de koersstijgingen in 2021 waren er inmiddels wel tientallen cryptocurrency projecten die aangemerkt zijn als DeFi Coins. Er is dus een wildgroei geweest aan verschillende DeFi coins, en wij zochten er de beste uit voor je.

Hieronder vind je een kleine DeFi Coins list met de beste DeFi Coins gebaseerd op toepassing en marktwaarde. Je vindt een kleine uitleg met wat de bedoeling is van deze munten en de beste DeFi Coins platforms achter deze projecten. 

1. Tamadoge (TAMA)

Als je op zoek gaat naar de beste cryptomunten zul je regelmatig de naam van Tamadoge tegenkomen, dit is een cryptoproject die het beste van verschillende sectoren binnen de cryptomarkt combineert tot een eindproduct. 

Zo vindt je in Tamadoge aspecten van blockchain gaming, play-to-earn systemen, non-fungible tokens en DeFi. Mogelijk volgt er in de toekomst ook een optie voor staken.

Tamadoge logo

Tamadoge kun je binnenkort kopen bij verschillende crypto exchanges. Dat wordt tijd ook, want er is veel vraag naar hun eigen TAMA token. Tijdens de presale werden er hier al een miljard van verkocht voor in totaal €19 miljoen euro. De verwachting is dat met de listings nog meer mensen zullen instappen.

Wil je meer te weten komen over dit project en de laatste updates volgen? Wordt dan lid van de Telegram.

2. Battle Infinity (IBAT)

Battle Infinity is een project dat in 2022 voor het eerst beschikbaar kwam bij exchanges. Ook dit is een platform, dat bestaat uit zes verschillende onderdelen. 

Het interessantste onderdeel en het paradepaardje van Battle Infinity is de IBAT token. Deze cryptomunt is te verhandelen bij verschillende CEX- en DEXen. Onder andere bij DeFi aanbieder PancakeSwap is de token erg in trek, en steeg IBAT sterk in waarde.

Battle Infinity organiseert crypto games die play-to-earn zijn. Dat houdt in dat gebruikers voor het spelen van de game uitbetaald krijgen in cryptomunten, in dit geval IBAT, die zij kunnen inzetten om items voor het spel te kopen of om te swappen bij een DeFi aanbieder. 

Andere functies van Battle Infinity zijn de IBAT Premier League, de Battle Arena, de eigen Marktplaats voor NFT’s en de Battle Swap, een exchange platform voor IBAT met dezelfde eigenschappen als DeFi exchanges.

3. Lucky Block (LBLOCK)

Lucky Block is tegenwoordig één van de favorieten. Na de pre-sale en de lancering was de prijs van deze munt enorm gestegen. Experts vinden het een interessant project en zijn benieuwd of de koers nog meer kan stijgen.

Lucky Block is nog een vrij nieuw project. Het is in februari 2022 gelanceerd. Aan het begin kan de koers van de munt erg stijgen, maar ook erg dalen. Het is erg volatiel.  

Op een wat langer termijn kan het best rekening gehouden worden met de Bitcoin koers. De meeste munten zijn hier namelijk afhankelijk van. Volgens verschillende modellen en experts zal Bitcoin in de toekomst veel waard worden. Hierdoor zal ook waarschijnlijk de prijs van Lucky Block stijgen. Het zou dus een goede lange termijn investering kunnen zijn.

4. DeFi Coin (DEFC)

DeFi Coin is de token voor DeFi toepassingen voor het komende jaar. Het zegt zelf ook de toekomst van algoritmisch trading te zijn, en een community driven protocol en DeFi token te zijn met verschillende functies.

defi coins logo

Naast het kopen en verkopen van DeFi Coin kun je op het platform van DeFi Coin ook verschillende tokens voor elkaar swappen met de ‘DeFi Swap’ functie. Ook is het mogelijk om DeFi Coin te staken tegen aantrekkelijke percentages jaarlijkse rente, zodat je extra tokens kunt verdienen. 

Door in DeFi Coin te investeren wordt je onderdeel van het grotere DeFi Swap ecosysteem, dat zich erop richt om het nummer 1 platform voor gedecentraliseerde investeringsproducten te worden. Instant conversies van de ene munt in de andere, yield farming, staking en andere DeFi toepassingen behoren tot de mogelijkheden.

5. PancakeSwap (CAKE)

Pancakeswap is relatief jong, het is namelijk een protocol met een eigen token die bestaat sinds september 2020. Pancakeswap maakt het gebruikers mogelijk om hun coins te wisselen tegen andere coins, of om bestaande coins te staken.

pancakeswap kopen

Daarnaast biedt Pancakeswap liquidity pools aan. Dit houdt in dat gebruikers hun coins kunnen poolen om zo passief rente te vangen op hun coins. De liquidity pools van Pancakeswap zijn geautomatiseerd.

Naast de regluliere CAKE tokens heeft Pancakeswap ook nog de BEP-20 tokens. Dit zijn standaard tokens die fungeert als een blauwdruk voor andere tokens. Pancakeswap trekt vanwege haar lage transactiekosten steeds meer handelaren aan.

Ben jij enthousiast geworden over deze DeFi coins? Koop meteen DeFi Coin via de groene button!

Wat is DeFi Coin (DEFC)?

Een veelbesproken nieuwe DeFi token is de DeFi Coin (DEFC). DeFiCoins.io en het verwante DeFi Coin Protocol hebben als doelstelling een nieuw DeFi ecosysteem te bouwen.

In dit nieuwe ecosysteem kunnen gebruikers digitale munteenheden, ofwel cryptomunten, met elkaar verhandelen op decentrale wijze. Dit houdt in dat ze met elkaar handelen, zonder dat er een gecentraliseerde derde partij (zoals een broker) tussen zit.

Het DeFi Coin protocol biedt de volgende sleutelfuncties: static rewards, automatic liquidity pools en een manual burning strategy.

Hiervoor maakt het platform gebruik van een native digitale munt, namelijk de DeFi Coin (DEFC). DeFi Coin is gebaseerd op de Binance Smart Chain en kan tussen gebruikers op wallet-to-wallet basis ingeruild worden.

DeFi Coin holding

Om DeFi Coin gebruikers te motiveren om hun DEFC op de lange termijn vast te houden, worden alle transacties met 10% getaxeerd. Daardoor wordt daytrading bijvoorbeeld beperkt. Dit is een voordeel voor de DEFC prijs, want door daytrading te beperken wordt het handelsvolume minder. Hierdoor is de DeFi Coin stabieler en minder volatiel.

Van de 10% taxatie op transacties gaat de helft naar de bezitter van de DeFi Coin token (DEFC), waardoor het dus lijkt op een dividenduitbetaling. De andere helft wordt gebruikt om liquiditeit op te bouwen voor de gedecentraliseerde exchange.

Met andere woorden, de bezitters van DeFi Coin profiteren dus van de transacties van andere gebruikers. Ook als mensen hun bestaande DeFi Coin verkopen, worden er transactiekosten betaald en profitere de holders er dus van.

DeFi Coin burning en automatic liquidity pools

Een ander belangrijk onderdeel van DeFi Coin is het burning programma. Met burning wordt het verminderen van het aanbod van DEFC beodeld. Wanneer er minder DEFC in omloop is, wordt de prijs van de overgebleven munten hoger. Nog een reden om jouw DEFC te holden.

DeFi Coin gebruikt automatic liquidity pools. Dit betekent dat gebruikers hun crypto in liquidity poolskunnen stoppen om de kans te krijgen om rente te verdienen over je cryptomunt.

Hoe kan ik DeFi Coin Kopen (DEFC Kopen)?

DeFi Coin is een relatief nieuwe cryptomunt, waardoor DeFi Coin kopen misschien niet gaat zoals je gewend bent. Daarom leggen we je in dit gedeelte extra uit hoe je gemakkelijk kan beginnen met DeFi Coin kopen.

Je kan DeFi Coin via twee manieren aanschaffen. Je kan ten eerste gemakkelijk DeFi Coin kopen op de ‘over the counter’ manier. Dat wil zeggen dat je DeFi Coin koopt rechtstreeks van het platform.

Je kan DeFi Coin kopen via deze methode door te mailen met de support van DeFi Coins. Stuur een e-mail naar [email protected]. Zij zullen je dan DeFi coins aanbieden tegen marktprijs. Het is de gemakklijkste manier om te beginnen met DeFi Coin kopen.

Mocht je liever een andere methode kiezen is dat ook mogelijk. Omdat DeFi Coin nog een nieuwe cryptomunt is, is hij nog niet vindbaar op alle exchanges. Je kan echter wel DeFi Coin kopen via Pancakeswap. Lees onderstaande guide of ga naar deficoins.io/buy-token voor een uitleg.

Stap 1: Maak een wallet aan voor DeFi Coin kopen

Download een wallet zoals de Trust wallet en creëer daar voor jezelf een wallet. Houd je wachtwoord geheim, zodat je coins altijd veilig staan. Deel die nooit met iemand en kopiëer ook het contract adres!

Stap 2: Voeg DeFi Coin toe aan de wallet

Klik op het icoon rechtsbovenin en zoek naar “DeFi Coin”. Als die er niet staat, klik dan op “Add custom Token”. Boven in het scherm kun je klikken op “Ethereum” naast “Network”. Verander dit naar “Smart Chain”. 

Kopieer het contract adres wat je hebt van je Trust wallet en plak die in deze pagina bij het ‘Contract Adress’ invulveld. Voeg dan DeFi Coin toe als naam van de munt en als symbool DEFC. Decimalen zullen op 9 staan.

Klik op “Done” bovenin. Nu heb je DeFi Coin toegevoegd aan je wallet!

Stap 3: Koop "Binance Smart Chain" (BSC)

Klik op “Smart Chain” op het hoofdscherm van jouw Trust Wallet, en klik “Buy” rechtsbovenin. Het zou kunnen dat je voor deze stap het Know Your Customer (KYC) proces moet doorlopen. KYC is gebruikelijk voor dit soort transacties.

Tijdens het KYC proces zul je je identiteit moeten verifiëren, dus houd een identiteitsbewijs bij de hand. Zodra je BSC hebt gekocht kan het even duren voordat jouw transactie is verwerkt. Dit is normaal, dus wees geduldig.

Stap 4: Wissel BSC voor DeFi Coin (DEFC)

Zodra je transactie voltooid is en je BSC in je trust wallet hebt, kun je naar DApps (of ‘browser’ voor iPhones) aan de onderkant van het hoofdscherm. Als de ‘browser’ knop niet zichtbaar is op iPhone, moet je naar Safari gaan en in de URL het volgende typen: trust://browser_enable

In Dapps. of Browser, zoek PancakeSwap en open de exchange. Verbindt Pancakeswap met je Trust Wallet en scroll naar beneden voor de exchange.

Klik op het icoon en stel de slippage in op 15%. De clearing deadline staat standaard op 20 mintuen, en dat is prima. Wissel je BSC in voor DEFC en je bent de trotse bezitter van DEFC!

DeFi Coin kopen
DeFi Coin kopen via Pancakeswap

Hoe werken DeFi Coins?

DeFi Coins zijn een innovatie op de al bestaande cryptocurrency om de financiële wereld verder te digitaliseren door gebruik te maken van blockchain. In tegenstelling tot ouderwetse valuta heeft geen enkele partij de macht over een bepaalde DeFi token, maar wordt deze gecontroleerd door het hele netwerk. 

Een belangrijk aspect van Decentralized Finance Tokens is dat deze de gehele cryptocurrency wereld verder decentraliseren. Je koopt normaal namelijk je cryptocurrency vaak bij een broker of crypto exchange, deze partijen worden gezien als centrale bedrijven. 

DeFi Coins lossen dit op door de mogelijkheid te bieden om alle transacties die je wilt doen in cryptocurrency verder te decentraliseren. Zo kun je zonder tussenkomst van een centrale partij munten verhandelen. 

Voorbeeld DeFi Token

Eén van de beste voorbeelden om uit te leggen hoe een DeFi Token is het lenen en uitlenen van cryptocurrency via een DeFi netwerk. Dit is mogelijk door gebruik te maken van de smart contracts op het Ethereum blockchain netwerk. 

Zo kun je bijvoorbeeld munten lenen of uitlenen ten opzichte van Ethereum. Een smart contract zorgt ervoor dat deze transacties goed worden uitgevoerd en op het juiste moment gedaan worden.

Een ander voorbeeld van een toepassing van DeFi Coins is de stablecoin DAI. Waar je bij de stablecoin Tether te maken hebt met een centrale partij die deze munt beheert is DAI hier de decentrale variant van. 

Bij eToro kun je beleggen in een tal van DeFi coins. Maak een account aan en verken het aanbod!

De voor- en nadelen van DeFi Coins Kopen

Voor beginnende beleggers zijn cryptocurrency vaak een interessante wereld maar niet erg makkelijk te begrijpen. Voordat je iemand die niks van cryptocurrency weet uitgelegd hebt wat blockchain is en hoe Bitcoin werkt ben je al veel tijd verder. 

Bij DeFi Coins en DeFi Tokens is er nog meer technische kennis nodig om goed te weten wat deze projecten doen en waar ze hun waarde vandaan halen. Er zijn daarom ook een aantal voor- en nadelen voor beleggers die beginnen met DeFi Coins kopen. 

Voordelen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de twee meest succesvolle DeFi project Uniswap en Chainlink. Deze twee projecten hebben laten zien dat DeFi Coins enorme koersstijgingen mee kunnen maken en daardoor projecten kunnen zijn waar beleggers grote winsten op kunnen maken.

DeFi Coins bieden allerlei nieuwe kansen voor de financiële wereld en de cryptocurrency wereld. Zo kun je met sommige DeFi Coins lenen of munten uitlenen, gebruik maken van staking of investeren in NFT’s. 

Tot slot brengen DeFi Coins de mogelijkheid om altijd te handelen of gebruik te maken van een financiële dienst zonder afhankelijk te zijn van een bank of andere centrale partij. Je hebt dus altijd en overal toegang tot de DeFi systemen. 

Nadelen

Zoals bij elke cryptocurrency is het maar de vraag of de DeFi Coins projecten ook daadwerkelijk de marktwaarde waard zijn. Zo zijn Uniswap en Chainlink inmiddels vele miljarden euro’s waard, maar de vraag blijft of deze projecten ook daadwerkelijk zoveel waard zijn.

Een ander nadeel van DeFi Coins kopen is dat je weinig zekerheid hebt op de cryptocurrency markt. Je kunt geluk hebben en op een goed moment inkopen en profiteren van een groeiende markt, maar cryptocurrency heeft ook al een aantal keer laten zien dat de koersen ook in kunnen storten. 

Tip: Wil jij ook profiteren van de koersstijgingen van deze interessante projecten? Maak dan snel een account aan bij eToro en begin vandaag nog met DeFi Coins kopen!

Tips voordat je begint met DeFi Coins Kopen

DeFi Coins kopen is niet voor iedereen weggelegd omdat het vaak risicovolle investeringen zijn waar je de nodige technische kennis goed bij kunt gebruiken. Hieronder vind je een aantal tips die jou kunnen helpen bij de beste DeFi Coins kopen. 

Weet waarom je investeert

Belangrijk bij een investering is dat je er een goed doel mee voor ogen hebt. Je kunt zonder onderzoek investeren in verschillende munten maar zo weet je vaak niet wanneer je weer uit moet stoppen of wat je precies kunt met je investering. 

Daarom is het belangrijk om te weten waar je in investeert maar ook waarom je investeert. Probeer van te voren een goed doel te stellen wat je wilt bereiken met je investering, zo kun je goed inspelen op koersstijgingen of koersdalingen. 

Bedenk hoe je wilt investeren

Je hebt meerdere mogelijkheden om te investeren in de beste DeFi Coins. Via een online broker als eToro kun je eenvoudig investeren in DeFi crypto zonder in bezit te zijn van de munten zelf.

Bij eToro sluit je contracten af die zich houden aan de koers van de munt waar je in investeert.

uniswap defi coins

Dit geeft extra gemak voor de gebruiker die nu niet zelf de munten veilig hoeft op te slaan en zorgt voor een aantal extra mogelijkheden. 

Je kunt nu namelijk een hefboomeffect, stop-loss en take-profit instellen om je risico te verhogen of te verlagen. Algemeen gezien zijn CFD’s afsluiten beter geschikte voor investeringen op korte termijn terwijl je bij langetermijn investeringen beter ervoor kunt kiezen om de munt zelf aan te schaffen. 

Blijf je verdiepen in DeFi Coins

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn DeFi Tokens vrij snel opgeklommen in de cryptocurrency wereld. Nieuwe projecten als Uniswap behoorden in een half jaar tot de tien cryptocurrency met de hoogste marktwaardes. 

De ontwikkelingen rondom deze projecten gaan dus snel en als je actief wilt investeren in DeFi Coins is het aan te raden om deze projecten te blijven onderzoeken. Houd het nieuws in de gaten van de DeFi crypto waar je al in geïnvesteerd hebt maar kijk ook eens naar nieuwe projecten in de beste DeFi Coins list.

DeFi coin battle infinity

Zorg voor een goede basis

Als je begint met het samenstellen van een portfolio is het belangrijk om te realiseren dat je deze het best zo diverse mogelijk kunt maken. Investeer daarom niet alleen in kleine projecten met grote onzekerheid maar zorg ook voor cryptocurrency die zich al bewezen hebben en een stabielere basis voor je portfolio vormen.

Zo kun je bijvoorbeeld een deel van je portfolio opbouwen door te investeren in Bitcoin. Kijk snel in ons artikel over de Bitcoin kopen voor meer informatie.

Klaar om te beginnen met traden? Of toch nog liever alles uitproberen? Maak gratis een demo-account aan bij eToro zodat je nog kan oefenen voordat je begint met crypto trading!

DeFi Coins nieuws 2024

Begin 2022 is het Dego Finance (DEGO) project gehackt. Zeker $10 miljoen aan crypto tokens is gestolen door de hackers. Dit maakt Dego Finance via het Twitter account bekend. De wallet die binnengedrongen is droeg bij aan de liquiditeit op decentrale exchanges.

De koers reageerde heftig op deze hack en zakte dan ook met meer dan 20% in elkaar. Eerder dit jaar was een ander DeFi protocol slachtoffer van een hack, Qubit Finance. Daar had de dief $80 miljoen aan cryptocurrency gestolen. Hacks blijven in de eerste maanden van 2022 een zwak punt van DeFi coins.

Ontwikkelaars meerdere DeFi apps stoppen, koers daalt

Ontwikkelaars van meerdere DeFi apps stoppen met het werken aan DeFi-projecten. Dit hebben zij in maart bekend gemaakt, zo stopte de belangrijkste developer van Yearn Finance (YFI). 

De cryptomunt is veel waarde kwijtgeraakt en zal dus niet meer ontwikkeld worden door de belangrijkste ontwikkelaar van het project. De verwachting is dat het platform zich niet eenvoudig kan herstellen en mogelijk nog verder daalt in prijs, zeker gezien de onzekere marktomstandigheden aan het einde van kwartiel 1.

Automatisch terugbetalende leningen

Steeds meer DeFi coins en platformen maken het mogelijk om een lening aan te bieden die zichzelf automatisch terugbetaald. Dat kan via de smart contract technologie die in sommige munten beschikbaar is. 

Bij een ‘self-repaying loan’ stort je een munt bij een DeFi platform en kun je in ruil daarvoor een andere munt opnemen. Met de munt die je gestort hebt, wordt vervolgens een rendement behaald en met dat rendement wordt de lening die je hebt afgenomen afbetaald. 

Veelgestelde vragen

De meeste cryptocurrency hebben een eigen platform en eigen functie. DeFi Coins zijn een verzameling van crypto projecten die zich bezig houden met gedecentraliseerde financiële oplossingen. Zo kun je met DeFi Coins leningen verstrekken, cryptocurrency verhandelen of op een andere manier slim gebruik maken van smart contracts. 

Je kunt op verschillende manieren investeren in DeFi crypto projecten. Voor beleggers die graag winst willen maken op de koers van deze DeFi coins is het aan te raden om bij de online broker eToro aan de slag te gaan. Bij deze broker heb je de mogelijkheid om je investering aan te passen aan je eigen wensen. 

Net als bij alle cryptocurrency is investeren in de meeste DeFi Coins ook een gok. Er zijn projecten die slagen en hun waarden meer dan vertienvoudigen in korte periodes maar er zijn ook veel voorbeelden van cryptocurrency die het niet gered hebben en uiteindelijk niets meer waard waren. 

Daarnaast heb je te maken met ontwikkelingen in andere belangrijke cryptocurrency. Als Bitcoin onderuit gaat volgen vaak ook alle andere munten. 

De twee bekendste en beste DeFi Coins zijn Uniswap en Chainlink. Deze twee projecten hebben in erg korte tijd een enorme koersstijging meegemaakt. Daarnaast hebben beide projecten een duidelijk doel en hebben ze al een nut voor de gebruiker. 

DeFi Coins zijn ten eerste interessante projecten voor de mensen die erg veel kennis hebben over cryptocurrency en goed onderscheid kunnen maken tussen de verschillende projecten. Voor beleggers zijn DeFi projecten interessant omdat er een aantal projecten geweest zijn die enorm in waarde gestegen zijn. 

DeFi Coins: Conclusie

Het zijn relatief nieuwe projecten op de cryptocurrency markt en toch zijn er al een flink aantal DeFi Coins geweest die de weg naar de top gevonden hebben. Sommige DeFi crypto projecten zijn inmiddels meer dan tien miljard euro waard. 

Voor zowel beleggers als cryptocurrency liefhebbers is de opkomst van DeFi Coins een interessante ontwikkeling. Er zijn grote winsten te boeken op de projecten die slagen en daarmee grote winsten kunnen realiseren voor beleggers.

 Je kunt zelf eenvoudig investeren in DeFi crypto bij een online broker als eToro. Hier heb je een ruim aanbod cryptocurrency met daarbij de beste DeFi Coins. 

Wil jij beleggen in DeFi Coins?
Maak dan nu een account aan bij eToro en begin vandaag nog met investeren!
TIP
Scroll naar boven