Anycoin Review en Ervaringen (2024)

Op zoek naar een Nederlandse broker waar je terecht kunt voor het kopen en verkopen van cryptocurrency? Bij Anycoin zit je goed! Deze oer-Hollandse broker is dè specialist in Bitcoin en andere cryptocurrencies. 

anycoin review

Gratis een account aanmaken bij een crypto broker - Stappenplan

Klaar om cryptocurrencies te kopen? Klik op de groene knop en start vandaag nog gratis!

Wie en wat zijn Anycoin?

Anycoindirect is een online cryptocurrency broker met inmiddels meer dan 400.000 ‘vrienden’ (gebruikers). Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft sinds 2013 naam gemaakt als efficiënt handelsplatform en de afgelopen jaren een betrouwbare reputatie opgebouwd binnen de cryptowereld.

Ruim 7 jaar geleden besloten 3 vrienden uit een dorpje in Noord-Brabant een platform te lanceren om Bitcoin te kopen en verkopen. Dit gebeurde toen nog onder de naam Bitplaats, en was beschikbaar voor klanten uit de Benelux.

Wanneer het platform begint te groeien breiden de vrienden het actieve gebied uit naar de Europese Unie en lanceren de nieuwe naam Anycoin Direct met de bijbehorende website.

De missie van Anycoin Direct is om het online kopen van cryptocurrency net zo eenvoudig te maken als het bestellen van een T-shirt. Voor oprichters Lennert Vlemmings (COO), Bram Ceelen (CFO) en Julian van der Wijlst (CTO) is dat vanaf het eerste moment het hoofddoel geweest, en zij doen er alles aan om dat mogelijk te maken!

Anycoin Missie
anycoin ervaringen

Aan de slag met Anycoin

Een account aanmaken bij Anycoin is erg eenvoudig, we hebben hiervoor een kort stappenplan opgesteld zodat je al binnen een paar minuten kunt beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency.

Een account aanmaken bij Anycoin kan in vier eenvoudige stappen:

Any Coin

Op zoek naar een broker die meer geschikt is voor het handelen in Crypto?

Stap 1: Verifieer je e-mail

Op de homepage van Anycoin Direct kun je rechts bovenin het scherm de optie ‘registreren‘ kiezen. Klik op de knop en registreer direct je e-mailadres.

Anycoin stuurt je vervolgens een 4-cijferige cijfercode op naar het opgegeven e-mailadres ter verificatie. Voer deze code in en ga door naar de volgende stap.

anycoin registreren

Stap 2: Persoonlijke gegevens

Nu je de verificatiecode hebt ingevoerd is je e-mailadres geverifieerd. De volgende stap is het invullen van een aantal persoonlijke gegevens.

Is de account bedoelt voor een bedrijf? Vink dan de optie ‘dit is een zakelijke account aan‘. Hou er rekening mee dat crypto vervolgens enkel gekocht kan worden met een geverifieerde zakelijke rekening. 

(!) Vermeld altijd je voor- en achternaam zoals deze op je ID-kaart of paspoort staan. Anycoin accepteert geen aliassen. 

Met het adres, huisnummer, postcode, woonplaats en land waarin je woont maak je op de volgende pagina de informatie compleet.

anycoin registreren
anycoin ervaringen

Stap 3: Beveilig je account

Wachtwoord instellen

Nu je gegevens compleet zijn is het tijd om een wachtwoord te kiezen. Dit is een belangrijke stap, want je wilt niet dat iemand onverhoopt toegang krijgt tot je crypto. 

Kies bij voorkeur voor een wachtwoord dat makkelijk te onthouden is maar lastig te raden. Gebruik hoofdletters, cijfers, kleine letters en speciale tekens voor het sterkte wachtwoord.

Tweevoudige verificatie

Een extra optie die je hebt om je account te beveiligen is de tweevoudige verificatie. (2FA) Dit fungeert als een extra beveiligingslaag doordat je voortaan naast een wachtwoord ook een aparte code nodig hebt om bij je crypto te komen. 

Deze code ontvang je op een mobiel apparaat. Het is geen verplichting om 2FA in te stellen, maar wel verstandig.

anycoin wachtwoord invullen
anycoin ervaringen

Stap 4: Klaar om te beginnen

Alle benodigde stappen om een account te openen zijn doorlopen:  je e-mail adres is geverifieerd, je persoonsgegevens zijn ingevuld en je account is (dubbel) beveiligd met een secuur wachtwoord en tweeledige verificatie met een mobiel apparaat. 

Je bent klaar om te beginnen met traden in coins! Anycoin Direct biedt je vervolgens een helpende hand door middel van hun handleidingen om cryptocurrency te kopen en verkopen

begin met anycoin
anycoin review

Brokers met elkaar vergelijken? Bekijk de voordelen van andere brokers voor je begint met traden.

Tip: Verhoog je limieten door een telefoon + ID verificatie uit te voeren en een bewijs van adres te uploaden. Voor een maximale limiet voer je vervolgens een videoverificatie uit.

Hoe betrouwbaar is Anycoin?

Eén van de meest gestelde vragen wanneer iemand crypto wil gaan aanschaffen is hoe ze dat betrouwbaar kunnen doen. In de wildgroei aan online brokers is niet elke partij even betrouwbaar of goed voorbereid op mogelijke problemen. 

Anycoin Direct is dat wel. De Nederlandse broker heeft een jarenlange, bewezen staat van dienst waarin zij al ontelbaar veel succesvolle transacties uitvoerden voor ruim 400.000 klanten. In 2020 heeft dat zelfs geresulteerd in een nominatie voor de Cashcow Awards. 

Deze prijs is voor welke cryptobroker de beste dienstverlening biedt aan particuliere beleggers. Voor Anycoin Direct is dit de kerst op de taart nadat zij in april een nieuw innovatief platform lanceerden.

Daarnaast zijn de gegevens van het bedrijf en de eigenaren keurig in het handelsregister en zijn deze op te vragen. Het KVK-nummer en het vestigingsadres in Veghel zijn openbaar en eenvoudig te achterhalen. Wij vertrouwen het bedrijf en zijn management in ieder geval met onze ogen dicht.

Registratie DNB

Sinds 4 november 2020 staat Anycoin officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank als cryptovaluta exchange service. DNB houdt toezicht en garandeert een veilig en gereguleerd platform waarop je financiële en crypto gerelateerde bescherming geniet. Uiteraard blijft Anycoin tegelijkertijd ook de service bieden die we altijd gewend zijn geweest!

Recensies Anycoin

Een goede graadmeter van de kwaliteit, gebruiksgemak en betrouwbaarheid van Anycoin Direct als broker zijn de recensies van bestaande gebruikers. Deze zijn eenvoudig online op te zoeken en overwegend positief. 

Op Trustpilot zijn maar liefst 11.961 recensies geplaatst voor anycoindirect.eu, een gigantisch aantal. De gemiddelde score van deze recensies is met 4.4/5 gekwalificeerd als ‘uitstekend‘. Ook in de Google reviews krijgen ze een goede 4.7/5 sterren. Een mooie opsteker voor een bedrijf dat klantenservice bijzonder serieus neemt!

Wanneer een gebruiker toch een negatieve ervaring heeft met het platform springt de klantenservice bij, en op Trustpilot doen ze dat zonder dat je erom hoeft te vragen. Liefst 82% van de negatieve recensies ontvangt binnen 2 weken een reactie van het webteam van Anycoin. 

Anycoin trustpilot reviews
Anycoin Google reviews

Alternatief: Libertex

Naast Anycoin Direct zijn er natuurlijk nog tal van andere online broker die het beleggen en handelen in cryptocurrencies aanbieden. 

Wij raden Libertex aan, een van de grootste en bekendste online brokers. Bekijk wat Libertex je allemaal te bieden heeft, welke coins je er kan kopen en probeer het demo account uit en test alle functies en handlen met nep geld.

Welke cryptocurrencies worden er aangeboden op Anycoin?

Bij Anycoin heb je de keuze uit liefst 26 verschillende cryptovaluta. Uiteraard zijn bestsellers als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) verkrijgbaar, maar ook coins als Neo (NEO), OmiseGO (OMG) en de Nederlandse cryptocurrency Gulden (NLG) zijn te koop.

Onderstaande is een overzicht van alle verschillende soorten cryptovaluta die Anycoin Direct aanbiedt:

Tip: Anycoin heeft guides opgesteld voor elke soort cryptocurrency die er via het platform verhandeld kan worden. Deze vindt je hier onder de kopjes ‘kopen’ en ‘verkopen’. 

Wallet

Anycoin wallet

Om gebruik te kunnen maken van het handelsplatform van Anycoin Direct heb je een wallet nodig. Deze wallet gebruik je om aangekochte crypto op te slaan en te verzenden. 

Anycoin heeft geen eigen geïntegreerde wallet op het platform. Ben je op zoek naar een broker met een alternatief? Bezoek dan Libertex! Of lees één van onze crypto exchange reviews!

Je hebt zelf de keuze waar en wat voor wallet je gaat gebruiken. Op Anycoin vindt je onder het kopje ‘hulpbronnen‘ een handig overzicht waar per type crypto een aantal veilige en betrouwbare wallets wordt aangeraden. 

Vervolgens upload je een screenshot van je wallet om de verificatie te voltooien. In deze guide staat hoe je dat doet, en de klantenservice van Anycoin staat uiteraard 7 dagen in de week klaar om je hierbij te helpen!

Prijs & kosten

Als klant in cryptocurrency krijg je bij brokers te maken met verschillen in de prijs en kosten. Om te garanderen dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan hebben we hieronder uitgezocht hoe deze bij Anycoin tot stand komen.

Wisselkoers

Anycoin Direct baseert haar wisselkoers op een gemiddelde van de koers bij een selectie andere cryptocurrencyplatformen. Voor de definitieve koers houden ze bovendien rekening met koersschommelingen. Hou er rekening mee dat cryptocurrency als markt er volatiel is en de prijs snel kan veranderen.

Servicekosten

Anycoin doet haar best zo open en transparant mogelijk te zijn over haar kosten. In het overzicht van een bestelling vindt je daarom altijd het precieze percentage terug dat je betaalt aan servicekosten. Dit zijn de kosten die nodig zijn om Anycoin draaiende te houden en de service te bieden die je van hen mag verwachten.

Transactiekosten

De transactiekosten zijn een klein bedrag dat je betaalt voor het uitvoeren van een transactie op het cryptonetwerk. Een andere naam die vaak voor deze kosten wordt gebruik is ‘mining fee’. Deze kosten wisselen per cryptocurrency.

Betaalmethode

Bij Anycoin heb je de keuze uit meerdere betaalmethodes. Elke betaalmethode brengt net iets andere kosten met zich mee. Deze betaalmethodekosten worden bepaald door derde partijen en kun je altijd duidelijk terugvinden in het overzicht van de order. 

Bij iDEAL zijn deze kosten ongeveer €0,30. 

Tijdslimiet

De cryptocurrency markt heeft een uitzonderlijk hoge volatiliteit. De koers is hierdoor zeer beweeglijk en kan snel veranderen. Vandaar dat transacties binnen een bepaalde tijd moeten worden voldaan. 

De tijdslimiet van je order bij Anycoin Direct kan verlopen. Wanneer dit gebeurt ontvang je per e-mail een opnieuw berekend aanbod van Anycoin ontvangen. Je mag zelf kiezen of je dit wilt accepteren, wanneer je dit niet langer of tegen de nieuwe prijs wil uitvoeren zal de transactie worden gerestitueerd.

Inactiviteitskosten

In tegenstelling tot veel andere exchanges, rekent Anycoin geen inactiviteitskosten op haar platform. Ook exchange Bitvaro doet dit niet.

Contact & klantenservice

Anycoin Direct is sinds 2013 gevestigd in het Noord-Brabantste Veghel, en hun hoofdkantoor is er nog steeds gevestigd.

Anycoin was in 2013 de eerste Europese cryptobroker met een 24/7 klantenservice. Ze staan nog altijd voor je klaar, 7 dagen per week, 364 dagen per jaar. Je kan Anycoin bereiken per e-mail, telefoon en hun online chat.

AnycoinDirect
5 Marshallweg
5466 AH Veghel
KvK nr: 59466197
Tel. +314 13747174

Anycoin voor- en nadelen

We hebben alle besproken voor- en nadelen nog een keer voor je op een rij gezet in een handig overzicht. 

Voordelen

Nadelen

Op zoek naar een geschiktere broker voor het handelen in crypto?

Veelgestelde vragen

Nadat je hebt gekozen om geld van je account op te nemen kun je dit binnen 24 uur op je bankaccount verwachten.

Anycoin heeft zich als broker gespecialiseerd in cryptocurrencies. Ze bieden 26 verschillende cryptovaluta aan om in te beleggen. Er worden geen andere valuta aangeboden.

De missie van Anycoin als cryptobroker is jouw aan- en verkopen van cryptovaluta’s faciliteren met de meest vertrouwde service binnen deze markt.

Anycoin hanteert daarbij vier pijlers: 

  1. Wees betrouwbaar
  2. Wees vriendelijk
  3. Wees transparant
  4. Wees gepassioneerd

Hier vind je de guide om cryptocurrency te verkopen op Anycoin.

Hier vind je de guide om cryptocurrency te kopen op Anycoin.

Net zoals met andere vormen van beleggen, brengt beleggen in crypto risico’s met zich mee.

Anycoin kan niet garanderen dat je winst zult maken. Dit is afhankelijk van je eigen handelsstrategieën en de bewegingen op de markt. 

Wanneer je weloverwogen te werk gaat vallen er hoge winsten te behalen op crypto. Door de hoge volatiliteit beweegt de markt in rap tempo en kan het rendement op je aankoop in korte tijd snel oplopen.

Anycoin recensie en ervaringen: Conclusie

Wij zijn goed te spreken over Anycoin Direct. De Nederlandse broker bevestigd al jaren hun reputatie als de meest klantvriendelijke broker van Europa en is dat was ons betreft ook! Let hierbij wel op dat Anycoin Direct geen geïntegreerde wallet heeft op het platform. Ben je op zoek naar een alternatieve broker? Dan raden wij Libertex aan.

De klanten vinden dit ook: na 7 jaar en meer dan 400.000 klanten zijn de recensies overwegend positief en is men zeer te spreken over Anycoin. Het platform heeft dan ook nooit stilgestaan en zichzelf al die jaren blijven ontwikkelen.

In 2020 vonden er twee belangrijke mijlpalen plaats voor Anycoin. In april was dat de lancering van het nieuwe, intuïtieve en gepersonaliseerde platform. Begin november werd bovendien als vierde bedrijf van Nederland een officiële registratie bij De Nederlandse Bank bemachtigd. Een grote stap voor een bedrijf dat zichzelf serieus neemt en door wil groeien in de crypto wereld. Ook als gebruiker profiteer je van extra toezicht en bescherming. 

Het aanbod in cryptocurrencies is divers en biedt ruim voldoende mogelijkheden om te beleggen en investeren in een project dat aansluit op je interesses.

Anycoin biedt per coin achtergrondinformatie, geschiedenis en ontwikkelingen waardoor je direct een gegronde afweging kunt maken over je investering. Iets dat wij bij andere brokers nog niet zo praktisch uitgewerkt zijn tegengekomen en wat ons betreft een groot pluspunt, zeker voor beginnende gebruikers!

Aan de slag met onze aanbevolen broker? Begin direct met Libertex!

Ben je benieuwd geworden naar Libertex en de wereld van cryptovaluta? Open dan direct een account!
gratis
Scroll naar boven