Bittrex ervaringen & review 2024

Bittrex is een handelsplatform voor het traden in cryptovaluta. In dit artikel hebben we het over de Bittrex ervaringen van gebruikers. Lees snel verder in deze Bittrex review om alles te weten te komen over vragen zoals ‘wat is Bittrex?’, ‘Is Bittrex safe?’ en hoe een Bittrex account aanmaken werkt!

Bittrex Account Aanmaken voor beleggen

Lees verder voor alle Bittrex ervaringen of start zelf met crypto kopen bij de populaire online broker Capital!

Beleggen is een onderwerp geworden dat veel mensen interessant vinden. Er is meer vraag naar dus het aanbod is ook meer geworden. Er zijn vele online brokers waar je uit kan kiezen. Ook de brokers die alleen crypto’s aanbieden zijn verveelvoudigd in de afgelopen jaren.

Een voorbeeld van zo’n broker: Bittrex. We gaan een stukje helpen door het vandaag te hebben over de Bittrex ervaringen in deze Bittrex review. We hebben ook een artikel voor je klaarstaan over Crypto Trading en wat dat precies inhoudt.

Bittrex Review: Een kleine introductie

Bittrex is een online handelsplatform. Het is alleen mogelijk om te handelen in cryptovaluta op dit platform. Zij zijn dus de tussenpersoon tussen de belegger en het product. 

Omdat ze zijn gespecialiseerd in het aanbieden van crypto’s zijn er vele eenheden beschikbaar op het platform. Maar liefst 450 paren.

Bittrex logo

De online broker prijst zichzelf voor de veiligheid die ze gecreëerd hebben op het platform. Op de homepagina staat het omschreven als ‘next-level security’. 

Kortom, een groot aanbod en goede veiligheid. Maar als je begint met beleggen in crypto’s wil je natuurlijk meer informatie. In dit artikel gaan we het hebben over hoe werkt Bittrex, de producten, de kosten, how to trade on Bittrex, de Bittrex ervaringen en of Bittrex betrouwbaar is.

Is Bittrex veilig en is Bittrex Betrouwbaar?

Dit zijn natuurlijk erg belangrijke vragen in de Bittrex review. Wat zeggen de Bittrex ervaringen over de veiligheid en de Bittrex betrouwbaarheid? In het kort gezegd zijn er weinig problemen geweest met deze online broker sinds hun ontstaan in 2014.

Een Bittrex account is makkelijk aan te maken en de verificatieprocedure verloopt niet anders dan bij andere online brokers. Daarnaast is er veel keuze op de handelsmarkt en vele beleggers gebruiken dit platform. 

Aan de andere kant is het niet gereguleerd door een toezichthoudende instantie zoals de FCA en dat biedt toch wat minder stabiliteit en zekerheid. Op internet wordt er ook veel geklaagd over de late reacties van het Support Center. Ook een belangrijke factor om mee te nemen in je overweging.

Toch lijkt het een veilige en betrouwbare broker te zijn, ook in Engelse Bittrex ervaringen wordt de vraag gesteld ‘is Bittrex safe’ en veel van de Bittrex ervaringen van gebruikers laten zien dat dit inderdaad het geval is. 

De Bittrex betrouwbaarheid hangt ook af van wat jij belangrijk vindt bij een broker. Als het gaat om de klantenservice en dat je een goed en behulpzaam antwoord krijgt dan kun je twijfels zetten of Bittrex betrouwbaar is op dit gebied. 

Wat wel duidelijk is bij de vraag ‘is Bittrex veilig’ is dat je zonder problemen geld kunt storten, cryptocurrecny kunt kopen of verkopen en crypto van de exchange kunt versturen naar een andere wallet. Wat betreft de kerntaken kun je ervan op aan dat Bittrex betrouwbaar is. 

Wil jij ook bij de veiligste broker aan de slag na het lezen van de Bittrex ervaringen? Maak dan eenvoudig en binnen enkele klikken een account aan bij Capital!

Bittrex Ervaringen - How To Trade On Bittrex?

Hoe werkt Bittrex?

Bittrex is de eerste keer niet makkelijk in gebruik, maar als je het eenmaal doorhebt lukt het wel. Omdat Bittrex je alleen in crypto’s laat handelen hoef je niet de keuze te maken tussen andere producten.

Als je klikt op ‘Markets’ zie je een ruim aanbod aan cryptovaluta waar je uit kan kiezen, inclusief Bitcoin. Bij de naam van een cryptomunt staat er een blauw plusje of blauw minnetje, kopen of verkopen.

Als je klikt op een bepaalde munt kom je op de productpagina. Deze pagina is onoverzichtelijk en kan overweldigend zijn als je net begint met beleggen. Regelmatig verschijnen er hier ook Bittrex new coins tussen.

Op deze pagina zie je onder andere de huidige koers en kan je kopen of verkopen. Een punt van kritiek in de Bittrex ervaringen zijn de transactiekosten. Voor elke transactie die je uitvoert, verkoop of koop, betaal je 0.25% van de desbetreffende transactie aan kosten voor de verwerking.

Dit is dus in het kort hoe het het werkt. Ondanks dat het geen makkelijke interface is heeft het vele gebruikers en was het lange tijd een van de meest populaire brokers.

How To Buy On Bittrex?

Via de productpagina kun je per cryptomunt kiezen tussen kopen of verkopen. Wanneer je kopen selecteert kun je aangeven hoeveel van deze munt je wilt kopen, tegen welke valuta je dat wilt doen, en onder welke voorwaarden.

Zo kun je bijvoorbeeld een buy-order plaatsen voor wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt of deze direct laten uitvoeren. Je ziet ook direct wat de transactiekosten zijn en wat de vraag- en aanbod van andere gebruikers op het platform is.

Na de aankoop wordt je Bittrex wallet aanmaken automatisch voor je gedaan en heb je de mogelijkheid om een stop loss Bittrex in te stellen om je risico te beperken. Ook kun je ervoor kiezen de munt weer te verkopen en je geld middels een Bittrex withdrawal te laten storten op je bankrekening.

Genoeg gelezen in deze Bittrex ervaringen en wil je toch liever de populaire online broker Capital proberen?

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Bittrex Ervaringen: How To Trade On Bittrex (of een Bittrex Alternative)

Een Bittrex account aanmaken is zowel als beginner en ervaren handelaar in cryptocurrency een geschikte optie. De broker is voor de meeste beleggers goed te gebruiken en heeft niet onnodig veel extra functies die je eerst moet leren. 

Een Bittrex Account aanmaken

Voor een Bittrex account heb je alleen een E-mail adres en wachtwoord nodig. Zoals je hiernaast ziet kun je dan meteen een persoonlijk handelsaccount openen. 

Zodra je gebruik wilt maken van dit account moet je ook het profiel voltooien, een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen. Als je dat gedaan hebt kun je echt gaan handelen bij Bittrex. 

Hoe gebruik je het Bittrex handelsplatform?

Je hebt niet veel nodig om het handelsplatform van Bittrex te gaan gebruiken. De website van Bittrex is de beste manier om te gaan handelen en je kunt de website dan ook gewoon op je computer, laptop of telefoon openen. 

Op het platform van Bittrex kun je cryptocurrency kopen en verkopen door biedingen aan te maken. Bittrex zoekt dan automatisch of er een koper of verkoper gematcht kan worden met jouw bod. 

Kan ik ook een app gebruiken bij Bittrex?

Ja! Bittrex heeft een smartphone applicatie ontwikkeld voor zowel iOS als Android en dus kun je ook eenvoudig vanaf je smartphone je cryptocurrency portfolio beheren. Daarnaast kun je ook eenvoudig munten kopen of verkopen via de applicatie. 

De Bittrex ervaringen bij deze app zijn niet heel goed, de applicatie krijgt in de Google Play Store 2,4 van de 5 sterren uit meer dan 1.700 Bittrex reviews en in de App store van Apple krijgt het ook 2,4 sterren. 

Hoe kun je bij Bittrex inloggen?

Inloggen bij Bittrex gaat eenvoudig door je E-mailadres en wachtwoord in te voeren. Het is beter en veiliger als je hier zelf nog een stap aan toevoegt door two-factor-authentication aan te zetten, je zult dan elke keer bij het inloggen een code moeten invullen die op je telefoon verschijnt. 

Het klinkt als meer gedoe maar zo weet je zeker dat er niemand anders toegang heeft tot je account, zelfs als je wachtwoord gelekt is. 

Hoe kun je een Bittrex Wallet Aanmaken?

Je hoeft in principe zelf niets te doen om te beginnen met een Bittrex Wallet aanmaken. Zodra je cryptocurrency koopt wordt deze opgeslagen in jouw eigen Bittrex wallet, je kunt er zelf voor kiezen om de munten daar te laten staan of ze weer te versturen naar een andere wallet. 

Bittrex Ervaringen - kosten

Een groot punt van kritiek in de Bittrex ervaringen en in de Bittrex reviews zijn de kosten van de online broker. De kosten waarop worden gedoeld zijn de transactiekosten. Het kost namelijk geen geld om een account aan te maken.

De transactiekosten bedragen 0,25% van de desbetreffende transactie, het maakt niet uit of je een munt koopt of verkoopt. 

Bittrex was een lange tijd de meest populaire online broker voor het handelen in cryptovaluta. Vele beleggers keken langs de kosten heen en werden hoogstwaarschijnlijk getrokken door het toenmalige hoge veiligheidsniveau.

De ‘next-level security’, zoals Bittrex het zelf noemt heeft ervoor gezorgd dat een van de meest bekende brokers nooit een hack heeft ervaren. Dit kan ook een groot pluspunt zijn voor de beleggers.

De veiligheid, de markten en de tools zijn ook allemaal omgezet in een mobiele app voor de beleggers die de Bittrex account liever vanuit de app willen besturen.

Net als je in deze Bittrex review hebt gelezen kun je je bij Capital aanmelden en Starten met een Gratis demo account!

Wat zijn de Bittrex Ervaringen van gebruikers?

Bittrex ervaringen lopen uiteen. Je komt veel beleggers tegen die in het begin van hun beleggingsavontuur gebruik hebben gemaakt van Bittrex.

Daarna zijn ze toch overgestapt op andere brokers. De voornaamste redenen: de hoge transactiekosten en de ondergemiddelde support van het support center. 

Dit zijn de redenen die je het meest hoort.

Alhoewel, Bittrex is wel een online broker die bekend staat om zijn veiligheid. Daar hebben de makers echt op gefocust. Zijn de hoge kosten dan te veranwoorden?

Dit soort vragen kan je voor jezelf, als (beginnend) belegger beantwoorden en hieruit zal blijken of Bittrex de broker voor jou is. 

Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd nog een kijkje nemen op Capital. Een sociaal handelsplatform dat over de hele wereld bekend is. Zij voegen een gratis demo account, copytrading en vooral veel informatie toe om te leren beleggen. 

Tip: Probeer te beleggen op Capital, je kan daar heel gemakkelijk afkijken bij succesvolle beleggers. Zo ben je gegarandeerd van een divers portfolio.

Maak vandaag nog gebruik van de handige tools van Capital!

Binance vs Bittrex

Het kan zijn dat je nog twijfelt bij welke crypto exchange je het best aan de slag kan, daarom geven we je antwoord op het dilemma Binance vs Bittrex. Wat zijn de verschillen tussen deze twee exchanges? 

Aanbod munten 

Het grootste verschil tussen Binance vs Bittrex zit hem in het aantal munten dat de exchanges aanbieden. Bittrex heeft een prima aanbod van enkele honderden verschillen cryptomunten. 

Binance heeft daarentegen nog veel meer cryptocurrencies waar je in kunt investeren. Als je dus aan de slag wilt bij de allergrootste crypto exchange ter wereld kun je beter kiezen voor Binance. 

Binance Earn

Een ander belangrijk verschil tussen Binance vs Bittrex is dat je bij Binance veel meer mogelijkheden hebt met je cryptocurrency. Zo kun je via Binance earn de munten ‘staken’ waardoor je een rentepercentage kunt ontvangen op de munten die je vast zet. 

Op deze manier kun je een passief inkomen ontwikkelen door alleen je geld om te zetten naar cryptocurrency en deze aan het werk te zetten bij een exchange als Binance. 

Liever beginnen bij een broker waar je ook kan investeren in andere producten als aandelen? Begin dan bij de populaire online broker Capital!

Bestaat er een Bittrex Handleiding?

Je kunt een handige Bittrex handleiding vinden in de support-sectie van de website. Onder support vind je bij Bittrex een grote database met veelgestelde vragen waar je alles kunt leren over het gebruik van het platform. 

Zo zijn er verschillende Bittrex handleidingen voor het aanmaken van een account, het storten van geld en nog veel meer. Vooral voor beginners zijn deze handleidingen handig om goed te volgen zodat je meteen goed begint bij Bittrex en geen fouten maakt in je eerste investeringen. 

Heeft Bittrex Nederlandse handleidingen? 

Er zijn op dit moment geen Nederlandse handleidingen op Bittrex, de gehele support met vragen en antwoorden is in het Engels. Er is geen Bittrex Nederland en het platform lijkt ook niet bezig te zijn met hun platform vertalen naar andere talen dan Engels. 

De voor- en nadelen volgens Bittrex Ervaringen

Er zijn dus meer voordelen dan nadelen op te noemen. Ook al is Bittrex niet gereguleerd, het antwoord op ‘is bittrex safe’ en ‘is bittrex veilig’ lijkt toch ja te zijn. Het heeft meer dan 90 miljoen gebruikers wereldwijd en dat zegt toch wel wat. Daarnaast hebben ze een groot aanbod cryptovaluta. 

De enige nadelen die gebruikers lijken te benoemen zijn de hoge transactiekosten en de late reacties van het support center. Daarnaast werd er ook nog het volgende genoemd: als je als belegger jouw geld wilt innen duurt het, naar vermoedens, erg lang voordat Bittrex de transactie goedkeurt. 

Als beginnende belegger kan je het beste voor jezelf de feiten naast elkaar leggen en vooral kijken naar jouw persoonlijke voorkeuren. Een natuurlijk niet te vergeten, jouw handelsstrategie. 

Uit de Bittrex ervaringen blijkt dat de exchange niet gereguleerd is, wist je dat broker Capital wel gereguleerd is door de FCA? 

Bittrex Ervaringen - Veelgestelde vragen

Bittrex lijkt veilig te zijn. Ze bestaan sinds 2014 en hebben inmiddels meer dan 90 miljoen gebruikers. Gedurende deze tijd hebben ze nooit een hack ondervonden of een andere inbreuk van de beleggers hun privacy. In dat opzicht is Bittrex betrouwbaar gebleken.

Bitrex is geen gereguleerde online broker. eToro is wel een gereguleerde online broker, hier kan je in vele producten handelen. Zo ook in CFD’s.

Een Bittrex account aanmaken is redelijk simpel. Het proces bestaat uit twee stappen. Je vult eerst je persoonlijke gegevens in, daarna moet je het account verifiëren. Dit doe je door een foto van je legitimatiebewijs te uploaden en door een foto van jezelf up te loaden. 

Bittrex is een Amerikaans platform voor de handel in cryptovaluta. Ook in andere landen biedt deze broker haar diensten aan, en dit doen ze onder de naam Bittrex Global. Het is dan ook niet gek dat Bittrex wereldwijd miljoenen gebruikers heeft, maar het populairste is in Amerika!

Bittrex is een Amerikaans bedrijf en was al in 2014 opgericht. Inmiddels heeft het 90 miljoen gebruikers wereldwijd. Internationaal kan je de online broker gebruiken, maar er bestaat niet zo iets als Bittrex Nederland.

Als gebruiker kun je wel Bittrex Nederland gebruiken ondanks dat het een Amerikaans bedrijf is. Je registreert dan geen account bij Bittrex Nederland, maar bij het zogenoemde Bittrex Global. Hou er rekening mee dat Bittrex in het Engels is en geen Nederlands voert als taal. 

Op de website wordt het redelijk duidelijk hoe alles werkt na een tijdje, ze leggen het niet specifiek uit en er is dus geen specifieke Bittrex handleiding. In dit artikel hebben we aan de hand van Bittrex ervaringen van gebruikers ook beschreven hoe Bittrex werkt, en zou je een heel eind moeten komen. 

Wil je wel bij de hand genomen worden en meer informatie hebben over het beleggen middels handige guides en filmpjes? Registreer dan een account bij eToro in plaats van bij Binance vs Bittrex of een andere minder op beginners gerichte broker. 

Bittrex Ervaringen - Conclusie

Uit de Bittrex ervaringen van gebruikers blijkt dat Bittrex een geschikte plek is om cryptocurrency te kopen hoewel het niet gereguleerd is bij een Europese of Amerikaanse toezichthouder. Als je een crypto portfolio op de meest veilige plek wilt samenstellen kun je beter wel kiezen voor een broker met zo’n regulering. 

Je kunt wel bij Bittrex beginnen als je op zoek bent naar bepaalde munten, kijk dan tussen de Bittrex ervaringen welke munten er beschikbaar zijn bij deze crypto exchange. Het handigste is om aan de slag te gaan bij een broker of exchange die zoveel mogelijk van de munten heeft waar jij in wilt beleggen. 

Bij cryptocurrency kopen komen meteen veel dingen kijken en de belangrijkste is het kiezen van een goed en veilig handelsplatform, daarom raden wij aan om zeker te overwegen een account aan te maken bij broker Capital. Deze is wel gereguleerd en dekt daarmee veiligheidsrisico’s, maar biedt ook een goede service en hulpmiddelen. 

Scroll naar boven