Home » crypto » exchanges » binance

Binance

Overweeg je met de Binance exchange te handelen in crypto’s? Zoek niet verder! In deze Binance review lees je alles over het handelen op Binance. Ook bespreken we de kosten voor het gebruik van Binance.

Wachttijd aanmelding: 3 werkdagen / geen

veilig op de Binance website

 

Binance is een gevestigde naam in de cryptowereld. Op het handelsplatform van Binance kun je o.a. een wallet aanmaken en coins kopen. We leggen uit hoe het werkt.

Tip: wil je liever een Nederlandse cryptobroker gebruiken om coins te kopen? Lees dan ook onze reviews over Litebit en Bitvavo.

Wat is Binance?

Binance is een jonge crypto-to-crypto handelsplatform en in 2017 opgericht door Changpeng Zhao (CEO).

Het bedrijf is wereldwijd actief en wordt op basis van handelsvolume gezien als de grootste gedecentraliseerde (DEX) ter wereld (CoinMarketCap).

Binance was van oorsprong actief in Taiwan en is in 2018 verhuisd naar Malta vanwege de aantrekkelijke regelgeving.

Changpeng Zhao (CEO)

Exchange & Coin (BNB)

Sinds 2018 beschikt Binance over een eigen coin waarmee het o.a. mogelijk is de transactiekosten te verlagen (BNB coin) naar een 0,05% fee. Op het aparte Binance Jersey kun je een Binance handelsrekening in Euro aanmaken waarmee je direct SEPA-overboekingen kunt doen vanaf je eigen IBAN-bankrekening.

Verder is de Binance exchange uitgebreid met vele opties die vooral voor groothandelaren interessant zijn. Denk aan een over-the-counter (OTC) trading desk voor orders van 20 BTC of hoger, en de optie te handelen in futures. Hiermee kun je (met een hefboom) speculeren op de crypto-koersen.

De exchange is zelden offline en is tot op heden drie keer het slachtoffer geworden van een hack waarvan de schade gedekt is door het zogeheten ‘Safety Fund’. Mede hierdoor is vrijwel iedere review positief over de cryptoexchange van Binance.

Binance wallet en app

Het handelen op Binance kan via de Binance app voor iOS en Android, of via je desktop internet browser. Voor het aankopen van bijvoorbeeld Bitcoin kun je eenvoudig een Binance Bitcoin wallet aanmaken.

Om op Binance te kunnen inloggen adviseert Binance gebruikers altijd gebruik te maken van een extra beveilingslaag zoals Google Authenticator.

Binance App

Hoeveel kost Binance?

Je betaald bij Binance 0,1% transactiekosten. Deze kunnen teruggebracht worden naar 0,05% wanneer je gebruikt maakt van hun eigen Binance Coin (BNC). Je krijgt dan dus 50% korting.

Voor-en nadelen

Veelgestelde vragen

Gebruikers kunnen op Binance twee manieren kiezen om hun tegoed te laten uitbetalen. Allereerst kunnen de cryptomunten naar een eigen wallet worden gestuurd waardoor de cryptomunten zich niet meer in de Binance wallet bevinden.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om de cryptomunten voor euro’s of dollars te laten omwisselen. Dit bedrag kan vervolgens worden uitgekeerd via een bankoverboeking.

Indien een account reeds geverifieerd is neemt dit tot vijf werkdagen in beslag. Wanneer een account niet geverifieerd is, dient de gebruiker het account eerst te laten verifiëren.

Binance was tot 2017 gevestigd in China en vanwege strengere regelgeving verhuisd naar Taiwan. Begin 2018 besloot de cryptocurrency exchange naar Malta te verhuizen dat bekend staat om haar aantrekkelijke regelgeving.

De 2FA-code is de code die je dient in te vullen als tweede wachtwoord indien je een authenticator als extra beveiligingslaag geactiveerd hebt. In de desbetreffende authenticator app kan vervolgens de 2FA-code worden gevonden die je nodig hebt om te kunnen inloggen.

Op het handelsplatform van Binance is het mogelijk om gebruik te maken van een zogeheten stop-loss. Dit houdt in dat als de waarde van een bepaalde munt onder een vooraf aangegeven waarde zakt, de munt automatisch wordt gekocht of verkocht.

Het kan voorkomen dat Binance af en toe niet naar behoren functioneert, bijvoorbeeld doordat er een storing is of er onderhoud wordt gepleegd.

Om te ontdekken wat de precieze oorzaak is, kan je de statuspagina of het Twitter-account van Binance raadplegen. Hier plaatst Binance actueel informatie over de status van haar handelsplatformen.

Via onder andere Mastercard en VISA creditcards kunnen gebruikers geld storten in hun Binance wallet. Dit bedrag kan vervolgens gebruikt worden om cryptomunten zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum te kopen.

Wil je liever een SEPA-overboeking maken waardoor je transactie binnen Europa blijft? Maak dan eerst een Binance Jersey account aan. 

Binance bekijken?

Weet je genoeg en wil je Binance van dichtbij bekijken? Bezoek dan de website!
0,1% fee
Scroll naar top