Binance Review en Ervaringen (2024) – Alles over deze exchange en coin

Overweeg je met de Binance exchange te handelen in crypto’s? Zoek niet verder! In deze Binance review lees je alles over het handelen op Binance. Ook bespreken we de kosten voor het gebruik van Binance in de Binance review.

Starten met Crypto Traden - Stappenplan

Klaar om te beginnen in de cryptowereld? Klik op de groene knop en maak een account aan!

Binance is een gevestigde naam in de cryptowereld. Op de Binance exchange kun je o.a. een Binance wallet aanmaken en coins kopen. We leggen uit hoe het werkt in deze Binance review. Ook lees je meer over de verschillende diensten, klantenservice en kosten in de Binance review.

Tip: wil je liever een Nederlandse cryptobroker gebruiken om coins te kopen? Of wellicht wil je lezen over de kosten van andere brokers in plaats van de Binance fees? Lees dan naast onze Binance review ook onze reviews over Litebit en Bitvavo.

Binance Review: een korte introductie

Binance is een jonge crypto-to-crypto handelsplatform en in 2017 opgericht door Changpeng Zhao (CEO).

Het bedrijf is wereldwijd actief en wordt op basis van handelsvolume gezien als de grootste gedecentraliseerde exchange (DEX) ter wereld (CoinMarketCap). Hierdoor is de Binance Exchange erg populair.

Binance was van oorsprong actief in China en is in 2018 verhuisd naar Malta vanwege de aantrekkelijke regelgeving.

Binance heeft in 2017, vóór invoering van de Binance exchange, hun eigen cryptocurrency uitgebracht. Deze crpyto heet de Binance Coin (BNB) en wordt ook gebruikt bij de handel op het platform.

Ook hebben ze een zogenaamde ‘stablecoin’ (BUSD en BGBP), een cryptocoin die als doel heeft niet zo volatiel te zijn als andere cryptomunten. Ze proberen daarom de koers van de USD (BUSD) en de GBP (BGBP) te volgen, om zo grote prijsveranderingen tegen te gaan.

Binance heeft naast deze munten ook zijn eigen blockchain, de Binance Chain, en een eigen crypto wallet. Deze Binance wallet heet de Trust Wallet.

Mensen kunnen dankzij Binance ook bij verschillende winkels betalen met hun cryptomunt door het gebruik van de Binance Card. De Binance Card draait op het platform van swipe, dat in 2020 overgekocht is door Binance.

Het doel van al deze features is het creëren van een compleet digitaal monetair eco-systeem die los staat van het monetair systeem zoals wij hem kennen.

Over de verschillende features gaan we later nog dieper in bij de Binance review. Ook lees je in de Binance review over de veiligheid van het platform. Daarnaast vind je in de Binance review onze ervaringen, en die van haar gebruikers. Lees dus vooral door!

Of wil je wellicht ook graag handelen in cryptomunten na het lezen van deze Binance review? Klik dan op de button en maak vandaag nog een account aan bij Capital.com.

Binance Review: Is Binance veilig en betrouwbaar?

Het is belangrijk dat een exchange zoals de Binance exchange en de Binance App veilig en betrouwbaar zijn. Het is namelijk een plek waar jij zowel geld als waardevolle gegevens hebt liggen.

Sinds het handelsvolume hoog is en de cryptomarkt bekend staat om zijn schreeuw naar annonimiteit en veiligheid van betaalverkeer zal Binance hier wel moeite in hebben zitten. In dit stuk van de Binance review gaan we er verder over in.

Is het platform van Binance veilig?

Binance heeft als cryptoexchange het grootste handelsvolume in de wereld, met zo’n 1,4 miljoen transacties per seconde. Daarom is het belangrijk dat het platform en betaalverkeer veilig is.

In het verleden is Binance in het nieuws geweest door een veiligheidslek waarbij hackers door middel van verschillend methodes totaal 7000 Bitcoins (BTC) hebben bemachtigt. Voor het idee: één bitcoin is op dit moment ongeveer €45.000 waard. Dij deze veiligheidslek is dus 7000*45000 = €315 000 000 gejat.

Binance had gelukkig een verzekering klaarliggen die de kosten van de hack heeft kunnen dekken voor gebruikers. Ze zeggen tegenwoordig nog meer te doen met het waarborgen van veiligheid. Echter laat het zien dat zelfs de grootste exchanges niet altijd veilig zijn.

Uiteraard zet Binance stappen op het gebied van veiligheid, maar het is belangrijk dat je zelf ook onderzoek doet naar wat jij belangrijk vind. De meeste online brokers worden bijvoorbeeld door een financiële instantie of toezichthouder gereguleerd. Voorbeelden hiervan zijn de AFM of de SEC.

Binance pakt het echt in eigen handen en wordt niet gereguleerd door een onafhankelijke overheidsinstantie of nationale toezichthouder.

Hoe bescherm ik mijzelf op de Binance app en exchange?

Om te zorgen dat je niet slachtoffer wordt van een veiligheidslek of diefstal van actieve hackers is het goed om te letten op de volgende punten.

  • Zorg dat je een sterk en uniek wachtwoord hebt
  • Verander je wachtwoord om de twee tot drie maanden
  • Zet two-factor authenticatie aan
  • Zet nooit te veel geld op je rekening die je niet gebruikt om te handelen
  • Blijf op de hoogte van phishing scams via bijvoorbeeld email of sms

Kortom, in onze Binance review stellen we dat veiligheid vaak deels in je eigen handen ligt. Binance is over het algemeen een veilig en betrouwbaar platform die haar gebruikers wilt beschermen. Echter is het natuurlijk altijd mogelijk dat er een veiligheidslek plaatsvind.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Hoe start ik op de Binance Exchange?

In dit deel van de Binance review gaan we in op het gebruik van het platform en hoe je kan starten met handelen op Binance. Daarna gaan we in de Binance review in op de verschillende handelsproducten en Binance fees en kosten.

Cryptovaluta handelen bij Binance

Het doel is om de crypto die in je Binance wallet staat te verhandelen voor andere cryptovaluta. Wanneer jij bijvoorbeeld je Bitcoin (BTC) inzet tegen een andere cryptovaluta wil je dat de valuta die je aanschaft sneller stijgt dan de bitcoin die je in handen had.

Wanneer dit het geval is je Binance wallet dus meer waard geworden, en kun je met je ingelegde hoeveelheid bitcoin meer bitcoin terug kopen.

Handelen gaat als volgt. Druk op de knop handelen en dan op ‘klassiek’. Hier vind je het handelsscherm voor alle beschikbare activa op de Binance exchange. Zoek rechtsboven je munt en je ziet de candlestick patterns verschijnen (de grafiek met rode en groene blokken).

Je kan ervoor kiezen een market order of limit order te maken. Bij een market order koop je het aangegeven aantal op de prijs die de markt er op dat moment van maakt. Bij een limit order zet je een limiet in wat de order per munt mag kosten. Druk op ‘koop’ of ‘verkoop’ wanneer je tevreden bent en klaar is Kees.

Hoe kun je bij Binance inloggen?

Inloggen bij Binance is simpelweg met een gebruikersnaam en wachtwoord. Ook moet je nog een beveiligingsverificatie voltooien. Daarnaast kun je nog een twee-factor authenticatie aanzetten.

Hoe handelen op de Binance app en Binance exchange?

Op de homepage van Binance kun je gemakkelijk een account aanmaken door op de knop ‘registreren’ te drukken. Vul je gegevens in en verifieer je account via de link in je email.

Op het dashboard vind je bij ‘wallet’ de knop ‘Spot’. Hier kun je starten met je cryptomunten storten op je Binance account waarmee je kunt handelen.

Ook kun je direct cryptomunten kopen bij Binance, deze worden automatisch op je Binance wallet gezet.

Hierna is het tijd om te gaan handelen op het platform. Het is belangrijk dat je van tevoren bepaald in welke cryptomunten jij zou willen handelen.

Hoe werkt de Binance exchange?

Het handelen op Binance kan via de Binance app voor iOS en Android, of via je desktop internet browser. Voor het aankopen van bijvoorbeeld Bitcoin kun je eenvoudig gebruik maken van je Binance wallet die bij je account zit.

Om op Binance te kunnen inloggen adviseert Binance gebruikers altijd gebruik te maken van een extra beveilingslaag zoals Google Authenticator.

Het platform van de Binance exchange is gebouwd op het eigen blockchain netwerk van Binance, genaamd Binance chain. Al het verkeer loopt via deze chain, waardoor ze wel 1,4 miljoen transacties per seconde kunnen verwerken.

Binance app

Uiteraard heeft het platform van Binance ook een Binance app die we belichtten in deze Binance review.

De Binance app is te downloaden via de Apple App store op IOS of de Google Play store. Inloggen gaat hoe je het gewend bent op het Binance platform.

De app is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Op de homepage vind je meteen alle veel verhandelde cryptovaluta. Via een simpele knop ga je over naar het kopen, verkopen of converteren van crypto op je Binance wallet.

De app krijgt in deze Binance review daarom alle lof. Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid staat hoog.

Genoeg gelezen van de Binance review en zelf traden met crypto? Start dan meteen met traden via Capital.com.

Welke diensten biedt Binance aan?

In de Binance review vertellen we je welke verschillende diensten Binance aanbied op haar platform. Uiteraard is het duidelijk dat Binance marktleider is van de handel in cryptovaluta. Deze cryptovaluta wordt verhandeld met andere cryptovaluta. Ook kun je direct kopen via creditcard, als je nog niets op je Binance wallet hebt.

Wat biedt Binance nog meer aan?

Met Binance Futures trading is het mogelijk om een long of short positie aan te houden op de verschillende cryptovaluta. Dit type handel is risicovol en vaak erg lastig voor beginners, maar kan dus ook veel opleveren bij de goed geïnformeerde belegger.

Binance earn is een functie op het platform waarin je zonder al te veel moeite een vast rendement kan ‘sparen’. Deze functie is dus bedoeld om minder actieve beleggers te trekken naar het platform. Je verdient met Binance earn een jaarlijks rentepercentage over je cryptomunten.

Ook belichten we hier in de Binance review de Binance Launchpad, een lanceerplatform voor blockchain start-ups die gebruik kunnen maken van de naam en resources van Binance.

Tot slot hebben we de Binance Card, die ook al eerder genoemd is in de Binance review. Met de Card kun je betalen met je cryptomunten, zoals je ook zou doen met je pinpas of creditcard.

Binance Review: Kosten Binance

Je betaald bij Binance 0,1% transactiekosten. Sinds 2018 beschikt Binance over een eigen coin waarmee het dus o.a. mogelijk is de transactiekosten te verlagen (BNB coin) naar een 0,05% fee.

Op het aparte Binance Jersey kun je een Binance handelsrekening in Euro aanmaken waarmee je direct SEPA-overboekingen kunt doen vanaf je eigen IBAN-bankrekening.

Verder is de Binance exchange uitgebreid met vele opties die vooral voor groothandelaren interessant zijn. Denk aan een over-the-counter (OTC) trading desk voor orders van 20 BTC of hoger, en de optie te handelen in futures. Hiermee kun je (met een hefboom) speculeren op de crypto-koersen.

De exchange is zelden offline en is tot op heden drie keer het slachtoffer geworden van een hack waarvan de schade gedekt is door het zogeheten ‘Safety Fund’. Mede hierdoor is vrijwel iedere review positief over de cryptoexchange van Binance.

Tip: Wil je graag beleggen in cryptomunten bij een vertrouwde broker? Start dan met traden bij Capital.com, onze absolute aanrader als het graat om het verhandelen van cryptovaluta.

Hoe is de klantenservice van Binance?

Binance bied een 24/7 ondersteuningsdienst voor de beleggers op het platform. Ook vind je bij het Support Center veel informatie en veelgestelde vragen. Kijk dus ook na het lezen van de Binance review even bij het Support Center als je iets niet kunt vinden.

Hulp vragen kan via een request formulier of met de chatfunctie op het platform. Het ticket is de meest voorkomende manier van verzoeken indienen. Na het testen van het ticketsysteem kunnen we in de Binance review de conclusie trekken dat de snelheid van reageren hoog ligt.

De Support afdeling van Binance zit dus goed in elkaar en staat snel klaar voor een verzoek.

Binance Review: ervaringen van gebruikers

De reviews van Binance op trustpilot zijn op dit moment niet heel hoog. Uiteraard moeten we wel rekening houden met het feit dat mensen vaker iets op trustpilot zetten als ze niet tevreden zijn, dan wel tevreden.

Wat we ervan kunnen zien zijn er wel eens problemen met het opnemen van geld van de Binance Wallet of de ontevredenheid over de berichten uit tickets.

Daarnaast komt het nog wel eens voor dat er een storting van een gebruiker verdwijnt.

De hogere reviews gaan vaak in op de gebruiksvriendelijkheid van de Binance app of Binance exchange platform. De diensten worden dus zeker hoog aangeschreven.

Binance review - homepage

Binance review: Klantenservice minder, gebruik goed

Al met al zien we in deze Binance review dat de diensten en het gebruik van Binance hoog aangeschreven staat, maar dat de klantenservice soms een paar punten mist. Dit kan zijn door het gebrek aan diepte en de focus op volume in het behandelen van klachten.

Daarnaast ondervinden gebruikers af en toe vervelende problemen die Binance simpelweg moet verwerken, net zoals het veiligheidslek waar we het eerder over hebben gehad in de Binance review.

Klaar om te starten met crypto trade? Maak dan snel en gemakkelijk een nieuw account aan bij Capital.com en start vandaag!

Voor-en nadelen Binance

Binance Review: Veelgestelde vragen

Gebruikers kunnen op Binance twee manieren kiezen om hun tegoed te laten uitbetalen. Allereerst kunnen de cryptomunten naar een eigen wallet worden gestuurd waardoor de cryptomunten zich niet meer in de Binance wallet bevinden.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om de cryptomunten voor euro’s of dollars te laten omwisselen. Dit bedrag kan vervolgens worden uitgekeerd via een bankoverboeking.

Indien een account reeds geverifieerd is neemt dit tot vijf werkdagen in beslag. Wanneer een account niet geverifieerd is, dient de gebruiker het account eerst te laten verifiëren.

Binance was tot 2017 gevestigd in China en is vanwege strengere regelgeving verhuisd naar Taiwan. Begin 2018 besloot de cryptocurrency exchange naar Malta te verhuizen dat bekend staat om haar aantrekkelijke regelgeving.

De 2FA-code is de code die je dient in te vullen als tweede wachtwoord indien je een authenticator als extra beveiligingslaag geactiveerd hebt. In de desbetreffende authenticator app kan vervolgens de 2FA-code worden gevonden die je nodig hebt om te kunnen inloggen.

Op het handelsplatform van Binance is het mogelijk om gebruik te maken van een zogeheten stop-loss. Dit houdt in dat als de waarde van een bepaalde munt onder een vooraf aangegeven waarde zakt, de munt automatisch wordt gekocht of verkocht.

Het kan voorkomen dat Binance af en toe niet naar behoren functioneert, bijvoorbeeld doordat er een storing is of er onderhoud wordt gepleegd.

Om te ontdekken wat de precieze oorzaak is, kan je de statuspagina of het Twitter-account van Binance raadplegen. Hier plaatst Binance actueel informatie over de status van haar handelsplatformen.

Via onder andere Mastercard en VISA creditcards kunnen gebruikers geld storten in hun Binance wallet. Dit bedrag kan vervolgens gebruikt worden om cryptomunten zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum te kopen.

Wil je liever een SEPA-overboeking maken waardoor je transactie binnen Europa blijft? Maak dan eerst een Binance Jersey account aan. 

Binance Review: Conclusie

In deze Binance review hebben we wat gelezen over de geschiedenis van het platform Binance en haar coin, de Binance Coin (BNB). Wil je meer lezen over verschillende cryptomunten? Ga dan naar ons artikel over de crypto beurs!

Daarnaast hebben we het in de Binance review gehad over de verschillende diensten van Binance, de klantenservice van Binance en de veiligheid van de Binance Exchange. Ook de Binance fees en kosten kwamen langs in de Binance review.

Al met al kunnen we stellen dat Binance een goed en mooi platform is, dat niet voor niets zo veel gebruikers heeft weten te trekken in hun 4-jarig bestaan. Het platform is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Ook bied de site van Binance veel informatie over crypto tradingen gebruik van het platform.

Extra punten gaan uit naar de Binance app. Mindere punten geven we aan de supportdiensten van Binance en het veiligheidslek dat Binance is overkomen een tijd geleden.

Wees daarom altijd zelf op de hoogte van de risico’s van beleggen en bescherm jezelf zo goed mogelijk tegen hackers. In ons Binance review las je al een paar tips hoe je dit het beste kunt doen.

Wil je gelijk starten met crypto traden? Lees dan ons Capital.com review of start direct met traden door op de knop hieronder te gebruiken!

Ook beleggen in cryptovaluta?
Start na het lezen van deze Binance review al snel met het handelen in verschillende cryptomunten bij onze aanrader, Capital.com!
TIP
Scroll naar boven