DeFi Exchanges | Top 4 DeFi Platforms

Wil je beleggen in een DeFi coin? Dan kun je dat het beste doen via een betrouwbare DeFi exchange. Een DeFi platform biedt de mogelijkheid om veilig te handelen in verschillende DeFi activa.

Beleggen via een DeFi exchange in 4 stappen

Klaar om te starten met het handelen via een DeFi platform? Druk dan op de groene knop!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Benieuwd naar de verschillende DeFi platforms? In dit artikel kijken we naar de beste DeFi platforms en kom je erachter wat de meest betrouwbare DeFi exchanges zijn. Ook lees je wat een DeFi platform precies inhoudt.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Wat is een DeFi Exchange of DeFi Platform?

DeFi exchanges zijn platforms waarop je kunt handelen in zogenaamde DeFi coins. DeFi staat voor Decentralized Finance. Dat betekent dus dat het gaat om gedecentraliseerde valuta. Het voornaamste voorbeeld hiervan zijn uiteraard bepaalde cryptocurrency’s.
 
Een DeFi platform biedt dus onder andere crypto’s aan. Er zijn ook gespecialiseerde handelsplatforms die alleen maar crypto’s aanbieden.

Klaar om te beleggen via een DeFi exchange? Probeer dan eToro eens en verken het platform!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Waarom beleggen via een DeFi platform?

Waarschijnlijk ben je op de hoogte van de populariteit van crypto’s. Veel mensen zweren bij het handelen in cryptocurrency’s en hier wordt dan ook actief in gehandeld.

Wanneer je veel handelt in DeFi coins, zul je dus een goede en betrouwbare DeFi exchange moeten vinden. Op deze manier kun je veilig handelen en houd je de kosten laag.

De Beste DeFi Platforms Vergelijken

In onderstaande tabel zie je in het kort hoe onze top 3 crypto exchanges tegen elkaar opwegen in verschillende categorieën. Zo heb je alvast een idee van hoe onze aanbevolen DeFi platforms tegen elkaar opwegen.

Aantal soorten crypto
30+
42
100+
Demo account
Hoofdkantoor
Cyprus
Cyprus
Londen
Jaren actief
24
13
5
Klantenservice
Contactformulier website
24/5 livechat
Contactformulier website
Kosten geld opnemen
-
€5
-
Kosten inactiviteit
€10
€10 p/m na 1 jaar
€0
Kosten transactie**
Afhankelijk van de marktsituatie
0.75% - 4.5%
Variabele spreads afhankelijk van het handelsinstrument
Minimale storting
€100
€42
€20
Opgericht
1997
2007
2016
Prijs alerts

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

DeFi platform - Beste DeFi Exchanges in Nederland

Heb je de eigenschappen goed vergeleken en heb je al een idee welke Bitcoin exchange het beste bij je past? Je mag het kiezen van een Bitcoin exchange best zorgvuldig doen!

Bekijk dan nu hieronder de voornaamste voordelen per crypto exchange zodat je straks een weloverwogen keuze maakt. Ook zullen we een stukje dieper ingaan op de achtergrond en functionaliteit van de bitcoin exchanges.

Wil je als beginner aan de slag met diverse cryptocurrencies bij een Bitcoin exchange? Bij eToro kan dat veilig en verantwoord. De Bitcoin exchange neemt je aan de hand mee de cryptowereld in en biedt unieke functies om jezelf als trader verder te ontwikkelen. 

Voordelen

Nadelen

1. eToro: Beste DeFi platform Nederland

Als je wilt beginnen bij een gerenommeerd DeFi platform, dan is eToro de juiste keuze. De populaire online broker eToro is gereguleerd in meerdere landen en heeft een ruime keuze uit de grootste DeFi Coins op de markt.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van een handige gratis demofunctie om het platform te verkennen.

Met de lage minimale inleg van $50/€42 is eToro dé keuze voor de beginnende belegger. Het DeFi platform is gereguleerd en gecertificeerd door onder andere de FCA (Financial Conduct Authority), dus je kunt met een gerust hart beleggen bij eToro.

Wil je iets anders dan DeFi coins proberen? eToro heeft een ook een ruim aanbod aan andere handelsproducten, zoals indexen, aandelen, ETF’s en grondstoffen.

Bij het beleggen in aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie! Weet je niet precies waar je moet beginnen? Met de CopyTrading functie kun je de portfolio’s van ervaren beleggers inzien en zelfs kopiëren!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Voordelen

Nadelen

2. Skilling: Meest Eenvoudige Trading App

Als je net nieuw bent met crypto traden is Skilling een perfecte leer omgeving voor jou. De design van Skilling is zo gemaakt dat een nieuwe trader hier makkelijk gebruik voor kan maken, maar ook voor de meer ervaren trader. 

Met de lage minimale inleg van €100,-  Is de keuze van beginnende trader bij Skilling niet slecht, maar ik kan begrijpen waarom dit een hoog bedrag is voor een beginnende trader.

Als je andere Crypto Coins wilt traden kan dit ook met Skilling, je kan onder andere traden in Bitcoin, Etherium etc. Maar er zit hier een minimale aantal Crypto coins die je moet halen. Bijvoorbeeld bij Bitcoin moet je minimaal 0.02 bitcoins halen.

Voordelen

Nadelen

3. Capital: DeFi platform met groot aanbod

Bij Capital.com kun je als belegger van elk niveau terecht. De interface van Capital.com is daarnaast ook zeer toegankelijk voor nieuwe klanten met meer ervaring.

Binnen een dag heb je precies door hoe het platform van Capital.com werkt. Als we deze broker met de andere brokers vergelijken, dan valt op dat Capital.com zich net als eToro focust op het creëren van een toegankelijk platform.

Zij doen dit aan de hand van een heel laag instapbedrag. Door de minimale storting van € 20 op je account is het vrijwel voor iedereen mogelijk om te beginnen met beleggen bij Capital.com. Als je met een klein bedrag wil beginnen is Capital een goedkope DeFi exchange.

Voordelen

Nadelen

2. Libertex: DeFi exchange in de vorm van CFD's

Libertex is één van de grootste en oudste CFD brokers op de markt. De CFD DeFi exchange is al actief sinds 1997.

Op het platform van Libertex kun je goedkoop handelen in niet alleen CFD’s van DeFi coins, maar ook van valuta, ETF’s, crypto’s en aandelen. Hierdoor kun je een uitgebreid en gediversifieerd portfolio samenstellen. 

Je kunt gemakkelijk kennis maken met Libertex door een gratis demo account te openen. Hiermee kun je oefenen met een fictief bedrag. Wat wij ook aanraden omdat CFD handel toch net iets ingewikkelder ligt.

Na het storten van geld via de verschillende betalingsmethodes kun je al beginnen met beleggen.

Een groot voordeel van handelen via Libertex is dat je toegang hebt tot MetaTrader4. Hiermee krijg je toegang tot uitgebreide markt- en technische analyses en kun je nog beter geïnformeerde beslissingen maken. 

Voordelen

Nadelen

4. Bitvavo: Betrouwbare Nederlandse DeFi exchange

Dit Nederlandse DeFi platform richt zich specifiek op het beleggen in cryptomunten, waaronder dus DeFi Coins. Je kunt hier dan ook een zeer groot aanbod aan DeFi coins vinden. 

Door geld te storten via iDeal, kun je direct beginnen met beleggen. Deze broker staat zelfs geregistreerd bij de DNB, wat uniek is voor een crypto broker.

Bij de broker voldoen ze aan hoge internationale veiligheidsstandaarden, zodat wanneer je gaat investeren in cryptomunten je deze veilig op kunt slaan in de wallet op het platform.

Beginners kunnen gebruik maken van de standaard interface. Voor ervaren beleggers is er een geavanceerde interface, waar je toegang hebt tot verschillende analyse tools en handelsgrafieken.

Account openen bij de beste DeFi exchange Nederland

Een account openen bij een DeFi exchange is over het algemeen erg gemakkelijk. Daarnaast zal het voor de meeste DeFi platforms hetzelfde werken. We zullen onze aanbevolen eToro gebruiken als voorbeeld in onderstaande stappenplan.

Stap 1: Meld je aan bij de DeFi exchange

Allereerst zul je naar de homepage van de desbetreffende DeFi exchange moeten gaan. Hier kun je een account aanmaken om toegang te krijgen tot het platform.

Bij eToro kan dit door de groene knop “Join Now” rechtsboven in de pagina te klikken. Vervolgens kies je een gebruikersnaam en wachtwoord en kun je beginnen. Je kunt ook beginnen door je aan te melden via Facebook of Google.

Stap 2: Verifiëren voor toegang tot het DeFi platform

Nadat je je accountgegevens hebt ingevuld, zul je een bevestigingsmail krijgen om je account te activeren. Dit om te controleren dat het email adres klopt.
 
Nu heb je alleen nog toegang tot het demo platform van de DeFi exchange. Voor het beleggen met echt geld zul je het zogenaamde KYC proces moeten doorlopen. Je moet hiervoor een vragenlijst invullen die bevestigd dat je je bewust bent van de risico’s van beleggen. Tenslotte zul je een bankrekening moeten koppelen in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.

 

Stap 3: Eerste storting bij je DeFi platform

Zodra je toegang hebt tot het echte platform, zul je natuurlijk wel je account nog moeten opladen met saldo. Geld storten gaat gemakkelijk met verschillende betalingsmethodes. Over het algemeen zal iDeal het goedkoopst en snelst zijn voor Nederlandse beleggers.
 
In het dropdown menu in het dashboard van eToro zie je de verschillende betalingsmethodes waar je uit kunt kiezen voor de DeFi exchange. Afhankelijk van de betalingsmethode kunnen er extra kosten gerekend worden. Let hier dus goed op!

Stap 4: Handel via de DeFi exchange in verschillende DeFi coins!

Vervolgens kun je beginnen met handelen. Zoek naar de verschillende DeFi coins, zoals bijvoorbeeld Uniswap of Chainlink. Vervolgens kom je op de landingspagina van de DeFi coin. Hier zul je veel extra informatie vinden over de DeFi activa in kwestie. 

Denk hierbij aan een actuele koers, informatie over de coin zelf en bij brokers als eToro vind je zelfs input van andere brokers over de coin.

Wil je direct beginnen of eerst even gebruik maken van een demo account? Registreer je dan vandaag nog!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Waar moet ik op letten bij het selecteren van een DeFi exchange?

Door de immense populariteit van het handelen in crypto’s, zijn er een hoop DeFi exchanges op de markt gekomen. Dan kan soms overweldigend zijn. Daarnaast kost het erg veel tijd om de juiste crypto exchange te kiezen. Hieronder vind je een aantal aandachtspunten waar je op moet letten in je zoektocht.

DeFi platform: Toezichthouders en betrouwbaarheid

Zonder twijfel één van de belangrijkste aspecten van een DeFi exchange is de betrouwbaarheid. Deze betrouwbaarheid kun je veelal inschatten door de toezichthouders die het DeFi platform reguleren. De bekendste die je zult tegenkomen, zijn het Britse FCA, de Nederlandse AFM en de Cypriotische CySec.

Brokers met deze toezichthouders zijn over het algemeen erg betrouwbaar. Check altijd voor de zekerheid nog op de site van de toezichthouders zelf of het platform daar ook daadwerkelijk geregistreerd is.

DeFi Platform: Kosten

Een ander zeer belangrijk aandachtspunt zijn natuurlijk de kosten die je maakt tijdens het traden. Deze kosten zullen van verschillende acties komen. Zo zijn er onder andere transactiekosten, de spread, commissie en soms ook simpelweg kosten per jaar om een account te hebben bij de broker.

Vooral voor actief traden is het van belang dat je een voordelige broker uitkiest waar je niet tegen enorme kosten aanloopt op de lange termijn.

DeFi platform: Aanbod

Wanneer je een aantal interessante DeFi exchanges hebt gevonden, is het wel fijn dat de exchange ook de juiste crypto’s heeft. Gespecialiseerde DeFi platforms zullen over het algemeen een groter aanbod hebben, maar dit zijn in de praktijk vaak zeer onbekende crypto’s die niet altijd even interessant zijn.

Toch kan het interessant zijn om voor een gespecialiseerde DeFi exchange als Bitvavo te kiezen. Op deze platforms zullen namelijk vaak als eerste nieuwe crypto’s aangeboden worden.

DeFi platform: Gebruiksvriendelijkheid en features

Ten slotte is het ook belangrijk dat de DeFi exchange ook makkelijk in het gebruik is. Daarnaast is het ook fijn als er ondersteunende features op het platform te vinden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de CopyTrading functie van eToro, die je helpt met het vormen van een goed gebalanceerd portfolio.

Direct beginnen met handelen op een crypto exchange? Maak dan een account aan bij eToro!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Veelgestelde vragen

Een DeFi exchange is een platform waar DeFi handelsproducten worden aangeboden. In de praktijk zijn dit dus crypto exchanges. Hierop vind je vaak een groot aantal DeFi coins die je kunt kopen, of waar je in kunt handelen in de vorm van CFD’s.

Onze favoriete DeFi exchange is eToro. De lage kosten gecombineerd met fijne features en een groot aanbod maakt eToro een erg fijn DeFi platform om mee te handelen. Je kunt het platform daarnaast gratis proberen via het demo account!

Door een account aan te maken bij een DeFi platform van jouw keuze. Hierdoor krijg je toegang tot de verschillende markten van de DeFi exchange en kun je beginnen met handelen in de verschillende DeFi coins.

Door de constant veranderende markt is het moeilijk te zeggen welke DeFi coins de slimste investering zijn. De meest succesvolle DeFi coins zijn onder andere de DeFi Coin, Uniswap, Chainlink en Aave.

De FCA, AFM en CySec zijn instanties die toezicht houden op de financiële markten. Niet alleen DeFi platforms, maar ook onder andere kredietverstrekkers, verzekeraars en financieel advieskantoren. 

DeFi exchange: Conclusie

In dit artikel ben je erachter gekomen wat DeFi platforms precies zijn, welke DeFi exchanges we aanbieden en waar je op moet letten in je zoektocht naar de beste DeFi exchange voor jou.

Over het algemeen is eToro bij ons het beste uit de test gekomen. Wij raden dan ook zeker aan om op dit DeFi platform te kijken. Je kunt de broker gratis verkennen met een demo account.

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Scroll naar boven