De beste Dogecoin Exchange 2024

Het staat bekend als ‘memecoin’ en er is de afgelopen jaren veel over te doen; Dogecoin. Voor veel mensen een grap en voor anderen juist een interessante investering. In dit artikel lees je alles over de Dogecoin exchange; de plek om deze cryptomunt te kopen. 

Begin in 4 stappen bij een Dogecoin Exchange

Ook van plan om te beginnen bij een Dogecoin exchange? Maak dan snel een account aan bij Capital via de groene knop hiernaast!

Cryptocurrency is populair en de munt Dogecoin profiteerde mee van deze populariteit. De prijs schoot de lucht in nadat Elon Musk een aantal tweets over de munt verstuurde en daardoor gingen veel mensen op zoek naar een Dogecoin exchange om ook te gaan handelen. 

In dit artikel lees je alles over wat een Dogecoin exchange is, hoe je zelf gemakkelijk en snel kan beginnen bij een Dogecoin exchange en krijg je een aantal tips waar je op moet letten. 

Wat is een Dogecoin Exchange?

Een Dogecoin exchange is een online aanbieder van deze cryptomunt. Je kunt bij een exchange cryptomunten kopen en verkopen. 

Bij een exchange kun je naast Dogecoin ook andere cryptomunten vinden, maar per exchange verschilt het aanbod. Ook worden bij sommige brokers Dogecoins aangeboden. 

Bij deze brokers kun je vaak ook handelen in andere producten zoals aandelen of grondstoffen. Ook hier verschilt het vaak enorm welke cryptomunten aangeboden worden, Dogecoin is één van de populairste munten en daarom bij de meeste aanbieders van cryptocurrency terug te vinden. 

Hoe kan ik zelf beginnen bij een Dogecoin Exchange?

Hieronder vind je een stappenplan met daarin alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan bij een Dogecoin exchange. We helpen je met de keuze voor een Dogecoin exchange en vervolgens alle stappen die nodig zijn om jouw eerste Dogecoins te kopen. 

Beste Dogecoin Exchange brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Kies een Dogecoin Exchange

Om te kunnen beginnen moet je ten eerste een broker of exchange kiezen waar jij je Dogecoins wilt gaan kopen. De keuze voor een broker is een belangrijke, maar ook een lastige, als beginner is het moeilijk om de verschillen tussen de brokers en exchanges te herkennen. 

Bij de keuze voor een Dogecoin exchange zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om in de gaten te houden. Ten eerste is de gebruiksvriendelijkheid van een platform belangrijk; als je net begint met de handel in crypto is het verstandig om bij een eenvoudige exchange te beginnen. 

Als je alleen Dogecoin wilt kopen maakt het niet uit, maar het is in de meeste gevallen verstandig om te kijken naar het volledige aanbod van een exchange. Zo biedt de ene exchange honderden verschillende cryptomunten terwijl andere ook aandelen aanbieden. 

Tot slot is het handig om te kijken naar de kosten die je maakt bij een exchange en de manier waarop zij kosten doorberekenen naar hun klanten. Zo kun je de meest voordelige optie voor jouw investeringen uitzoeken. 

Begin bij Dogecoin Exchange Bitvavo

Bitvavo is in tegenstelling tot Capital een Nederlands bedrijf. Ook houdt het zich alleen bezig met de handel in cryptocurrency. 

Het bedrijf werd in 2018 opgericht in Amsterdam en heeft in de afgelopen jaren alles op alles gezet om zoveel mogelijk cryptomunten toe te voegen aan het platform. Inmiddels vind je meer dan 100 populaire cryptomunten bij Bitvavo waaronder natuurlijk Dogecoin. 

Ook Bitvavo is een veilige exchange vanwege de inschrijving bij De Nederlandsche Bank. Alle Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met het verhandelen van crypto zijn verplicht om deze inschrijving te hebben, Bitvavo kreeg zonder veel problemen goedkeuring van de DNB. 

Begin ook bij deze betrouwbare Nederlandse Dogecoin exchange en maak meteen je account aan!

Begin bij Dogecoin Exchange Capital.com

Capital.com is ook weer een andere Dogecoin exchange dan de bovenstaande opties. Bij Capital.com kun je alleen CFD’s van cryptomunten verhandelen. 

Een CFD staat voor Contract For Difference en maakt het mogelijk om te investeren in bepaalde producten zonder die producten in bezit te krijgen. Je sluit als het ware een contract met de exchange af dat je kan speculeren op de koers van een bepaald product als Dogecoin. 

Ook Capital.com is ingeschreven bij een Europese toezichthouder en heeft kantoren verspreid over het continent. Deze CFD-broker is nog jong maar groeit erg snel in populariteit. 

In totaal biedt de exchange duizenden verschillende producten; naast veel verschillende cryptomunten vind je hier ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, indexen en valuta’s 

Begin met CFD-handel in cryptomunten bij Capital.com!

Stap 2: Maak een account aan

In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld de Dogecoin exchange Capital. Een account aanmaken is erg eenvoudig bij deze exchange. 

Het enige wat je nodig hebt is een E-mail adres, gebruikersnaam en wachtwoord. Nadat je vervolgens je E-mail adres bevestigt hebt via een link in je mailbox kun je aan de slag met het demo account op Capital. 

Voordat je met je eigen geld aan de slag kan moet je nog wel een extra stap doorlopen; het verifiëren van je account. Dit doe je door een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen en een vragenlijst in te vullen. 

Deze verificatie is verplicht bij elke exchange. 

Stap 3: Geld op account zetten

Tijd om geld op je geverifieerde account te zetten! Bij Capital heb je veel keuze in de betaalmethode die je hiervoor gebruikt. 

Voor de meeste Nederlanders zal iDeal de handigste optie zijn, maar je kunt ook via PayPal, creditcard of bankoverschrijving je geld storten. Via een digitale betaalmethode staat het geld zo goed als meteen op je account. 

Eenvoudig geld storten bij Capital

Stap 4: Zoek naar Dogecoin

De Dogecoin pagina op Capital

Je bent bij de broker terecht gekomen om Dogecoin te kopen en die stap is nu nog maar enkele kliks van je verwijdert. De Dogecoin pagina vind je door via de zoekbalk te zoeken of door te filteren op cryptomunten. 

Zodra je Dogecoin gevonden hebt kun je klikken om naar de Dogecoin pagina te gaan. Op deze pagina vind je de huidige koers, het laatste nieuws en verwachtingen van andere beleggers over de munt. 

Stap 5: Koop je eerste Dogecoin

Op de Dogecoin pagina vind je de blauwe knop ‘Handelen’ waarmee je het aankoopscherm krijgt dat je hiernaast ziet. In dit scherm kun je kiezen voor bestellen of handelen.

Bij handelen koop je Dogecoins tegen de huidige marktprijs terwijl je bij bestellen zelf een order kan plaatsen. Die wordt dan uitgevoerd zodra iemand zijn of haar Dogecoins verkoopt voor de prijs die je hebt ingevoerd. 

Ook simpel en snel je eerste Dogecoins kopen? Begin dan vandaag nog bij Capital!

Dogecoin opslaan op de Dogecoin Exchange

Als je de munt eenmaal gekocht hebt kom je bij de volgende stap; het opslaan van jouw Dogecoins. Bij elke Dogecoin exchange is dit logischerwijs goed mogelijk, maar er zit wel een verschil in de aanbieders uit dit artikel. 

Zo krijg je bij Capital en Bitvavo de munt zelf in bezit, je vindt deze na je aankoop terug in je portfolio of wallet. Vanaf daar kun je met de munt doen wat je wilt, je kunt hem laten staan bij deze exchange of versturen naar een andere exchange of wallet. 

Voor mensen die actief handelen en hun Dogecoins waarschijnlijk alweer snel willen verkopen is het verstandig om de munten op de Dogecoin exchange te laten staan. Als je juist de munten lang in bezit wil houden kun je beter kiezen voor een andere veilige wallet. 

Beveiliging van je account op een Dogecoin exchange

Wat je ook met je account doet, het goed beveiligen is cruciaal. In de wereld van cryptocurrency zijn er tegenwoordig veel criminelen die het gemunt hebben op jouw inloggegevens, zorg daarom altijd voor een extra stap beveiliging in je account. 

Bij alle Dogecoin exchanges uit dit artikel kun je two-factor-authentication in stellen. Als je dit instelt moet je elke keer dat je inlogt een code opgeven die je op je telefoon binnenkrijgt, dit beschermt je tegen iedereen die je gebruikersnaam en wachtwoord weet. 

Let altijd op de veiligheid van een Dogecoin exchange en op de beveiliging van je account. Kijk snel naar de beveiligingsmogelijkheden bij Capital!

Wat is de beste Dogecoin Exchange?

Iedereen moet zijn eigen keuze maken welke Dogecoin exchange het meest geschikt is. Dit hangt helemaal af van je eigen wensen zoals het overige aanbod en de kosten die je maakt. 

Als je nog in andere producten als aandelen wilt investeren kun je het best terecht bij Capital. Hier heb je dan al je investering overzichtelijk in dezelfde portfolio staan. 

Gun jezelf het grootste aanbod handelsproducten bij de online broker Capital!

Tip: Kijk ook eens naar de andere munten die beschikbaar zijn bij een Dogecoin exchange. Door in meerdere cryptomunten tegelijk te investeren verlaag je het risico dat je neemt met je investering. 

Tips voordat je begint bij een Dogecoin Exchange

Je weet nu alles over de munt Dogecoin en welke Dogecoin exchanges er zijn om aan de slag te gaan met je eerste aankoop. Toch zijn er nog een aantal dingen die handig zijn om te weten hieronder volgen enkele tips over beginnen bij een Dogecoin exchange. 

Beleg ook in andere producten – De wereld van cryptocurrency is een zeer volatiele wereld. Ook Dogecoin kan de ene keer enorm stijgen om vervolgens niet veel later weer de prijs weer onderuit te zien gaan, beleg daarom ook in andere producten m dit risico af te schermen. 

Met aandelen en ETF’s loop je veel minder risico dat je in één dag veel waarde kwijt raakt en zo blijft er een deel van je portfolio stabiel overeind. Op die manier kun je het ook zelf beter aan wanneer er een slechte dag tussenzit voor Dogecoin. 

Probeer het platform uit – Bij enkele van de genoemde exchanges in dit artikel kun je gebruik maken van een gratis demo account met daarin virtueel geld. Voor beginners is het aan te raden om alvast met dit virtuele geld aan de slag te gaan voordat je gaat investeren met je eigen geld. 

Zo kun je een platform volledig leren kennen en ook langzamerhand wennen aan de verschillende functies van een Dogecoin exchange. Door deze functies met virtueel geld uit te proberen leer je nog beter wat het effect is van je eigen keuzes. 

Spreid je investeringen  – Voor veel beginnende beleggers gaat het hier mis. In principe zou je bij Dogecoin willen investeren op het moment dat de koers laag staat en verkopen als hij hoog staat, als dat zo makkelijk was geweest zou iedereen deze strategie natuurlijk volgen. 

Het is juist aan te raden om het er niet op te gokken dat je dit meteen lukt. Beter kun je de investeringen spreiden en over een bepaalde periode meerdere keren investeren, zo compenseer je automatisch investeringen die je gedaan hebt toen de koers erg hoog stond. 

Meer weten over de munt zelf? Kijk dan ook eens in ons artikel over Dogecoin kopen

Weet je genoeg en wil je meteen beginnen? Bij Capital kun je gratis beginnen met het demo account voordat je begint met beleggen met echt geld.

Veelgestelde vragen

Een Dogecoin exchange is een online marktplaats waar je cryptomunten als Dogecoin kan kopen. Je kunt bij een Dogecoin exchange of munten kopen van de exchange zelf of ze verhandelen met andere gebruikers. 

De beste exchange om jou Dogecoins te kopen is eToro. Dit is de meest gebruiksvriendelijke optie en naast Dogecoin bieden ze nog enkele andere cryptomunten maar ook aandelen, grondstoffen en meer. 

De precieze kosten verschillen erg per exchange. Zo heeft eToro de kosten verwerkt in de koop- en verkoopprijs terwijl je bij een exchange als Bitvavo een percentage van 0,25% per aankoop en 0,15% bij verkoop betaald. Bij Capital.com hangen de kosten af van een eventueel hefboomeffect dat je kiest voor je investering. 

De Dogecoin exchanges uit dit artikel zijn allemaal veilige  opties. Ze hebben namelijk een registratie bij een Europese toezichthouder waardoor je zeker weet dat ze voldoen aan de Europese wetgeving en dat je als consument beschermd bent. 

Dogecoins zijn het beste te koop bij een veilige, gereguleerde broker als eToro. Hier kun je de munt goedkoop aanschaffen en veilig opslaan. 

Dogecoin Exchange: Conclusie

De munt is nog altijd één van de populairste en meest waardevolle cryptocurrency in de wereld. Dogecoin was al erg populair, maar werd verder omhoog geduwd door Tesla-CEO Elon Musk, daarnaast zijn er ook andere bekende Amerikanen die Dogecoin promoten. 

Je kunt de munt eenvoudig aanschaffen bij een Dogecoin exchange. Zo’n exchange biedt je de mogelijkheid om munten te verhandelen met andere gebruikers of om munten rechtstreeks voor de huidige marktprijs te kopen of verkopen. 

Het beste kies je voor een exchange met een ruim aanbod andere cryptomunten en andere handelsproducten als aandelen. Op die manier kun je voor al je investeringen op hetzelfde account blijven werken en blijft je portfolio overzichtelijk.

Scroll naar boven