Alles over IDO crypto en IDO platforms!

De afkortingen en termen vliegen je om de oren als je bezig bent met cryptocurrency. Je hebt net geleerd wat een ICO is of de volgende munt kondigt een IDO aan, een manier om een munt op de markt te brengen via IDO platforms.

Benieuwd naar hoe je kan investeren via IDO platforms? Lees dan snel verder!

Investeren bij IDO Platforms in 4 stappen

Ook beginnen met het handelen in IDO’s die net gelanceerd zijn op een IDO platform? Investeer dan alvast bij de online broker eToro!

Een IDO is vergelijkbaar met een ICO (Initial Coin Offering), het is namelijk de eerste keer dat een cryptomunt beschikbaar wordt gemaakt voor het grote publiek. Dit gebeurt in het geval van IDO crypto via een decentraal platform. 

Lees alles over wat IDO crypto is, hoe IDO platforms werken en hoe jij zelf kan beginnen met het investeren in een IDO. Begin meteen met investeren in cryptocurrency via de online broker eToro of lees verder om alles te weten te komen voordat je investeert! 

Wat is IDO in crypto?

Een IDO is een Initial Dex Offering: een manier om een cryptomunt voor het eerst aan te bieden aan het grote publiek via een decentraal platform. Bij een decentraal platform is er geen bedrijf of persoon met een belang in dit platform. 

Zelf investeren in IDO crypto kan dus alleen via een DEX (decentrale exchange). Om dit te kunnen doen heb je vaak eerst een andere munt nodig die je bij deze DEX kan wisselen voor de IDO crypto. 

Wat zijn IDO Platforms?

IDO Platforms zijn decentrale exchanges: dé plek om gemakkelijk een nieuwe cryptocurrency te lanceren. Over het algemeen kun je gemakkelijk bij een IDO platform een token op een andere blockchain creëren en aanbieden. 

Niet elk IDO platform is geschikt voor alle munten, zo kan het zijn dat sommige platforms alleen bepaalde blockchains ondersteunen. Bij het IDO platform kan iedereen in principe een cryptomunt maken. 

Lucky Block Coin - Investeer in de beste IDO van 2022

De beste IDO om in te investeren is Lucky Block coin. Deze cryptomunt is nog maar net begonnen en al erg populair.

Lucky Block heeft een game gallery waar je play2earn games kunt spelen. Als gebruiker kun je meedoen aan trekkingen en giveaways.

In half mei begint Lucky Block met het houden van dagelijkse trekkingen. Hierbij wordt een grote jackpot van 2 miljoen weggegeven en een kleinere jackpot voor Lucky Block NFT houders.

Hier kun je extra prijzen winnen zoals een Lamborghini Aventador of een miljoen aan extra cryptomunten.

Wanneer je een wallet heb met een bepaald aantal Lucky Block tokens kun je gratis meedoen aan de trekking. Hiervoor connect je jouw wallet dagelijks aan de mobiele app van Lucky Block. Je wordt dan beloond met een ticket.

Je kunt beginnen met Lucky Block kopen door eerst Binance Coin aan te schaffen bij een online broker als eToro. Vervolgens kun je die Binance Coin in een wallet zetten en de wallet verbinden met de website van Lucky Block.

Nu kun je gemakkelijk de Binance Coin omwisselen voor Lucky Block coins en vind je meteen de Lucky Block coins terug in de wallet die je verbonden hebt en heb jij in je eerste IDO geïnvesteerd! 

DeFi Coin - Investeer in de beste IDO van 2022

De DeFi coin is ook een goede IDO om in te investeren. De DeFi coin is erg goedkoop en met de DeFi coin kun je jouw portfolio uitbreiden.

DeFi coin is een community-driven token. Onlangs lanceerde DeFi coin een nieuwe versie van hun roadmap, een eigen DEX, een app en farming pools waar je beloningen kunt verdienen. DeFi coin kun je kopen via Bitmart en PancakeSwap.

Hoe kan ik zelf investeren in IDO crypto op IDO Platforms?

Zelf investeren in een IDO is vaak lastiger dan het investeren in een ICO. Je moet hiervoor namelijk enigszins kennis hebben over de werken van een decentrale exchange, zo moet je bijvoorbeeld een wallet hebben met daarin cryptomunten die je om kan wisselen voor de IDO. 

Omdat het proces voor het investeren in IDO’s een stuk lastiger is dan gewoon crypto kopen hebben we hieronder een stappenplan voor je samengesteld. In dit stappenplan vind je alle benodigde stappen om te kunnen investeren in een IDO. 

Stap 1: Kies een online broker voor IDO crypto

Omdat je alleen kan investeren in IDO crypto door een andere cryptomunt om te wisselen zul je moeten beginnen met een investering bij een centrale exchange. Je hebt hiervoor de keuze uit verschillende brokers en exchanges die we hieronder kort beschrijven. 

Je moet bij de keuze voor een broker op een aantal belangrijke dingen letten. Ten eerste is het aanbod van een broker belangrijk, kijk goed welke cryptomunten er aangeboden worden door een broker en of jij die cryptomunten kan gebruiken bij IDO platforms. 

Ook de kosten die je maakt en de gebruiksvriendelijkheid van een platform zijn belangrijk. De kosten die je betaalt bij het investeren in cryptocurrency kunnen door brokers op verschillende manieren doorberekend worden aan de klant, zorg dat je weet hoe dit gebeurt en hoe hoog de kosten gemiddeld zijn. 

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Crypto kopen voor IDO Platforms bij eToro

Als je gaat beginnen met investeren in cryptocurrency is er eigenlijk maar één broker perfect voor je: eToro! Door het gebruiksvriendelijke platform kan iedereen hier gemakkelijk een eerste investering doen. 

eToro komt ook nog eens met een heel aantal handige functies. Zo heb je de CopyTrading tool waarmee je de portfolio’s van succesvolle beleggers in kan zien én kan kopiëren naar je eigen portfolio. 

Voor beginners is het ook mogelijk om zonder risico eerst het platform uit te proberen. Dit doe je met het gratis demo account, daarin heb je virtueel geld waarmee je met investeren kan oefenen. 

Crypto kopen bij eToro

Ook als je klaar bent met oefenen hoef je niet meteen met grote risico’s te beginnen. Je kunt namelijk al bij eToro aan de slag vanaf de lage minimale inleg van $50 (€42) zodat je met lage bedragen kan beginnen met beleggen. 

Naast cryptocurrency zijn er nog veel meer producten waar je in kan investeren bij eToro om een zo divers mogelijk portfolio op te bouwen. Je vindt namelijk ook nog aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s. 

Bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie. Zo haal je een nog hoger rendement op je investeringen als je deze bij eToro doet. 

Je wilt natuurlijk veilig kunnen beleggen. eToro is een veilige broker doordat het een vergunning heeft bij de Britse toezichthouder FCA, deze toezichthouder controleert of de broker zich houdt aan de Europese wetgeving. 

Ook crypto kopen zodat jij kan investeren bij een IDO platform? Begin dan nu met je eerste investering bij eToro!

Crypto kopen voor IDO Platforms bij Libertex

Als er munten eenmaal uit de IDO zijn en op meer plekken beschikbaar komen kan het ook zijn dat ze bij Libertex beschikbaar zijn. 

Bij Libertex investeer je via CFD’s; dit houdt in dat je niet investeert in de munt zelf, maar speculeert op de koers van de munt zonder deze munt zelf te kopen. Libertex bestaat al bijna 25 jaar en is de plek om allerlei producten als CFD te verhandelen. 

Begin ook met handelen in cryptocurrency als CFD’s bij de online broker Libertex!

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij een broker gaat vrij eenvoudig. In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld eToro, hier kun je een account aanmaken door je e-mailadres op te geven en een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken. 

Om je e-mailadres te bevestigen moet je vervolgens op een link in je mailbox klikken. Vanaf dat moment krijg je toegang tot het platform van eToro met het gratis demo account. 

Voor toegang tot een account waar je echt geld op kan storten moet je het KYC-proces doorlopen. In dit proces vraagt de broker je naar een kopie van je identiteitsbewijs en moet je een vragenlijst invullen. 

Stap 3: Geld op account zetten

Je krijgt bericht van eToro zodra deze verificatie gecontroleerd en goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je overschakelen van het gratis demo account naar het account waar je echt geld kan gebruiken. 

Om geld te storten kun je kiezen uit allerlei betaalmethodes. Voor de meeste Nederlanders zal iDeal de handigste betaalmethode zijn. 

Als je voor de eerste keer geld gaat storten bij eToro moet je minimaal $50 (€42) overmaken. Er gelden geen transactiekosten voor het storten via een digitale betaalmethode. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een crypto voor IDO Platforms

Koop gemakkelijk Ethereum bij eToro

Om mee te kunnen doen met IDO crypto moet je een bepaalde cryptomunt hebben. Welke munt dat is, is afhankelijk van op welke blockchain de token gelanceerd is. 

Over het algemeen zal dit Binance Coin of Ethereum zijn. Deze munten zijn beschikbaar bij eToro en kun je vinden door te zoeken via de zoekbalk. 

Op de pagina van de munt koop je vervolgens gemakkelijk je eerste munten. Je klikt op de blauwe knop handelen en bepaald hoeveel munten je wilt kopen, nadat je de transactie afrondt vind je de munten terug in je portfolio.

Vervolgens moet je de munt versturen naar een wallet die je kunt gebruiken op een IDO platform. Deze wallet kun je verbinden om de munten die je gekocht hebt bij eToro in te wisselen voor de IDO crypto die je via een IDO wilt gaan kopen. 

Stap 5: Investeer in IDO crypto

Nu je wallet verbonden is, kun je de munten om gaan wisselen voor de IDO crypto. Een bekend IDO platform is Polkastarter. 

Je vindt bij het IDO platform allerlei verschillende projecten die hier gelanceerd zijn. Als de projecten op dat moment open staan kun je zelf investeren in de IDO crypto.

Begin ook met investeren in nieuwe IDO’s en doe nu alvast je eerste investering bij eToro!

Hoe werken IDO Platforms?

Bij een IDO platform kan iedereen terecht om een eigen cryptomunt te lanceren of om nieuwe IDO crypto’s te vinden die geschikt zijn voor jou. Je vindt op het IDO platform de verschillende opkomende projecten met daarbij de volledige uitleg wat het project precies gaat doen. 

Je kunt een IDO het best vergelijken met een crowdfunding om een bedrijf te kunnen starten. In ruil voor die crowdfunding krijgt iedereen tokens van het project waar ze in investeren, die kunnen meer of minder waard worden zodra ze voor iedereen beschikbaar zijn. 

Zonder gevulde wallet heb je niks te zoeken bij een IDO platform. Begin daarom nu met het kopen van je eerste cryptomunten bij de online broker eToro!

Wat zijn de beste IDO Platforms?

Er zijn op het moment een aantal IDO platforms, maar het zou goed kunnen dat komend jaar dit aantal nog veel verder uit gaat breiden. IDO crypto’s kunnen in de komende jaren wel eens flink gaan groeien in populariteit zodat meer partijen zich hierin gaan mengen. 

De beste IDO platforms zijn op het moment Polkastarter, Skylaunch en BSCPad. Ieder IDO platform kan zelf bepalen welke blockchains ze ondersteunen, logischerwijs houdt Polkastarter zich voornamelijk bezig met de cryptomunt Polkadot.  

Profiteer van een tal van tools die je helpen met het maken van verstandige lange termijn beleggingen. Maak vandaag een account aan bij eToro!

Verschil tussen ICO en IDO

Er zijn een aantal verschillen tussen ICO’s en IDO’s. Bij een ICO moet je eerst ingeschreven zijn bij het project om mee te kunnen doen met de ICO. 

Uiteindelijk kom je op een centrale crypto exchange terecht om deze munten aan te kunnen kopen. 

Bij een IDO wordt over het algemeen een stuk minder geld opgehaald omdat het voor veel investeerders ingewikkelder is om in een IDO te investeren ten opzichte van een ICO. Wel heb je het voordeel dat er geen tussenpartij is die en deel van de transactie opeist aan kosten. 

Daarnaast is een IDO een veel eerlijkere manier van het verdelen van de beschikbare munten. Bij de verschillende fases van een ICO is er een grote kans dat er een aantal erg grote investeerders zijn die het grootste gedeelte van de munten in hun bezit hebben. 

Begin ook met investeren in IDO’s en zorg dat je alvast je wallet vult via eToro!

De voor- en nadelen van IDO Platforms

Inmiddels weet je een beetje hoe een IDO werkt en wat een IDO platform is. Om je nog verder een overzicht te geven zodat je beter kan bepalen of je zelf wilt investeren in IDO crypto vind je hieronder de belangrijkste voor- en nadelen van IDO’s. 

Profiteer ook mee van de voordelen van IDO’s en begin met crypto kopen bij eToro!

Tips voor investeren in IDO crypto via IDO Platforms

Beginnen met investeren in IDO’s is dus een stuk lastiger dan bij de meeste ICO’s. Om te beginnen met investeren in munten die via IDO platforms gelanceerd worden zijn er een aantal tips die je moet volgen om het iets makkelijker voor jezelf te maken. 

Onderzoek de IDO crypto

Voordat je investeert in een nieuwe cryptomunt is het verstandig om het project goed te onderzoeken. Let bij dit onderzoek op de toepassing van de munt; waarom onderscheid deze munt zich van andere cryptomunten?

Daarnaast komt elk nieuwe crypto project met een whitepaper. In dat whitepaper vind je alle informatie over de techniek achter de cryptomunt, zo vind je bijvoorbeeld ook het aantal munten dat er beschikbaar zal zijn. 

Zorg voor een goede en gevulde wallet

Zodra je begint bij een IDO platform is het verstandig om alvast een goede wallet te kiezen en deze te vullen. Kies hiervoor een wallet die je kunt gebruiken bij het IDO platform waar jij graag wilt gaan starten. 

Let ook op welke munt je nodig hebt om mee te gaan doen met de IDO crypto. Over het algemeen zijn dit de grotere en bekendere munten zoals Ethereum of Binance Coin met een eigen blockchain waarop iedereen tokens aan kan maken. 

Vul ook een wallet naar keuze met een cryptomunt die je kan gebruiken voor een IDO bij eToro!

IDO Platforms: Veelgestelde vragen

Een IDO platform is een plek waar iedereen zijn of haar cryptomunt kan lanceren. Dit doe je door tokens te maken op een andere blockchain zoals die van Ethereum of Binance Coin. 

De betekenis van IDO in crypto is een Initial Dex Offering. Een IDO is dus het moment dat een cryptomunt op een Dex (een exchange zoals Binance) beschikbaar wordt.

Houdt IDO’s goed in de gaten als je vroeg wil instappen bij een cryptomunt!

Een IDO platform helpt je met het opstarten van je eigen cryptomunt, zij kunnen je helpen met het opzetten van een crypto project door alle resources die ze hebben open te stellen voor nieuwe projecten. 

Op een IDO platform kun je de nieuwste crypto projecten die via een IDO gelanceerd worden vinden. Daarnaast kun je zelf ook een crypto project lanceren via een IDO platform. 

Je moet zelf onderzoek doen naar de best IDO projecten die beschikbaar zijn op een IDO platform. Wij raden echter de nieuwe crypto Lucky Block aan. Deze coin gaat naar verwachting flink groeien. De coin kun je kopen via Lucky Block!

IDO Platforms: Conclusie

Een IDO platform is een website waarop nieuwe cryptomunten gelanceerd kunnen worden. Beleggers kunnen bij deze IDO platforms terecht om op zoek te gaan naar de nieuwste crypto projecten die door middel van een IDO gelanceerd worden. 

Bij een IDO koop je de munt via een decentrale exchange, dat houdt in dat er geen partij is die de controle heeft over de lancering van de munt. Dit maakt het geheel eerlijker, zo is er ook minder kans voor investeerders om meteen een groot deel van de munten van een nieuw project in handen te krijgen. 

Zelf beginnen met investeren in IDO’s is mogelijk, maar voor veel beleggers lastiger dan gewone ICO’s. Als je begint met investeren moet je eerst een wallet hebben die gevuld is met een munt als Ethereum of Binance Coin, die koop je dan weer het gemakkelijkst bij eToro!

Scroll naar boven