Cardano Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Cardano koers (euro)

Cardano is zeer succesvol crypto project. De open source blockchain coin staat tegenwoordig standaard in de top 30 grootste crypto’s gevestigd. Wil jij alles weten over de Cardano coin, de Cardano koers verwachting en de beste brokers om bij te beginnen? Lees dan dit artikel goed door, en begin gelijk met beleggen.  

Vandaag nog beginnen met handelen?

De afgelopen jaren zijn er veel investeerders rijk geworden met het handelen in crypto. Dit kwam niet alleen door het handelen in Bitcoin of Ethereum, maar ook door het handelen in de kleinere coins.

Cardano koers coin

Door de lage prijs vielen er vaak hoge winsten te behalen. Zo ook door het handelen in Cardano. De Cardano Koers heeft bijvoorbeeld in 2020 een enorme groei mogen meemaken van meer dan 300%.

Wat Cardano speciaal maakt is dat de wetenschap leidend is bij deze coin. 

Cardano kopen in 4 makkelijke stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Online zijn er genoeg plekken waar je aan Cardano Coins kunt komen. Het is echter wel belangrijk dat dit veilig is en je een goede broker vindt waar je handelen in crypto’s kunt leren. Wij nemen in dit voorbeeld eToro omdat deze broker zeer geschikt is en op alle punten goed scoort. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

1. Cardano kopen met euro's

Als jij Cardano coins wilt kopen dan is het belangrijk dat je eerst een account aanmaakt. Dit is bij eToro vrij eenvoudig. Wij nemen de stappen met je door. 

Maak gratis een account bij eToro

Je moet eerst naar de website van eToro om een account aan te maken. Vul je gegevens in en daarna ontvang je een mail. Dit is de activatiemail en hiermee kun jij jouw account opstarten.

Zet het eerste geld op jouw account

Om te beginnen heb je natuurlijk wel geld nodig op jouw account. De instap bij eToro is laag en je kunt al bij een storting van $50 (€42) beginnen met beleggen.

Ga op zoek naar Cardano

Vervolgens moet je de juiste coin, in dit geval Cardano, selecteren in de handige zoekfunctie van eToro.. De afkorting voor deze coin is ADA.

Plaats de order voor Cardano coins

Je drukt vervolgens op de knop handelen in je eToro account. Vervolgens plaats je een order en schaft de software voor jou een coin aan!

Wil je ook meeliften op de sterk stijgende koers van Cardano? Open dan een account bij eToro en begin gelijk met oefenen op jouw demo-account. 

Waarom eToro? Wij gebruiken in dit voorbeeld eToro omdat zij op bijna alle vlakken het beste uit de test komen. Zij zijn erg goed voor beginners doordat ze een demo-account en lage kosten hebben voor de beginnende belegger. 

cardano koers

2. Cardano coin verdienen

Cardano is druk bezig om voor meer plekken te zorgen waar er met Cardano betaald kan worden. Zo kwam onlangs in het nieuws dat ze bezig zijn met een integratie met Shopify. Dit maakt het voor ondernemers een stuk makkelijker om Cardano als mogelijk betaalmiddel aan te bieden op webshops. 

De komende jaren zal het dus mogelijk zijn om, los van de investeringen die jij zelf maakt, Cardano te verdienen door producten of diensten in ruil aan te bieden voor de coin. Let wel op, jouw inkomens zijn vervolgens sterk afhankelijk van de koers van de Cardano. 

3. Cardano Mining? Cardano verdien!

Cardano werkt een beetje anders dan andere Crypto’s. Zij maken namelijk niet gebruik van het ”Proof of Work” principe. 

Bij dit principe krijg je een beloning wanneer je de processorkracht van jouw computer beschikbaar stelt. 

earn rewards cardano kopen

Het is echter wel mogelijk om een beloning te krijgen voor de Cardano coins die jij reeds in jouw bezit hebt. Dit noemen we ook wel het ”Proof of Stake” principe. Maar wat moet je hier voor doen?

Het is belangrijk dat je jouw Cardano Wallet (Deadalus), met de bijbehorende coins, online hebt staan. Het systeem gebruikt namelijk de reeds vrijgegeven crypto in plaats van hardware. Je krijgt vervolgens een beloning in de vorm van Cardano Coins. Dit is het ”proof of stake” principe in een notendop. 

Tip: Wil jij in een veilige omgeving beginnen met het handelen in Cardano coins? Open dan een account bij eToro en begin vandaag nog met handelen. 

Huidige Cardano Koers (Euro)

Huidige Cardano (ADA) koers

De Cardano koers ligt qua prijs laag in vergelijk met andere coins en de coin is dus goed betaalbaar. Juist door die lage prijs vallen er erg mooie rendementen te behalen. Zo is de koers in de 2020 al meerdere keren met meer dan 100% gestegen. 

Als jij dus op de goede momenten was ingestapt had je jouw inleg kunnen verdubbelen. De Cardano koers verwachting is dat deze crypto koers nog wel even zal doorstijgen. Doordat de ontwikkeling van de coin is gebaseerd op wetenschap heeft het een grotere kans van slagen dan andere crypto. 

Vooral de maanden november en december van 2020 waren erg mooie maanden. De verwachting is dat deze trend ook in de komende periode zal doorzetten. 

Op een makkelijke manier investeren in crypto zoals Cardano? Maak dan een account aan op eToro en koop vandaag nog jouw eerste Cardano coin. 

De geschiedenis van de Cardano coin

De Cardano is een relatief nieuwe coin en is pas in 2017 opgericht. Het mooie van deze coin is dat de wetenschap centraal staat. Ze ontwikkelen de coin in verschillende lagen en er komt veel feedback van Engineers en wetenschappers om de coin te perfectioneren. Wij nemen de geschiedenis kort met je door. 

Kan ik nog instappen ondanks de hoge koers van Cardano (euro)?

Veel handelaren zijn bang dat ze te laat zijn ingestapt bij crypto. Dit is bij Cardano minder het geval. De coin staat namelijk nog in de kinderschoenen en er komen waarschijnlijk nog meerdere grote stijgingen aan. 

Een van de redenen dat deze coin levensvatbaar is, is dat men in de ontwikkeling van deze coin zich heeft laten lijden door de wetenschap. 

cardano koers 2
Live Cardano (ADA) koers in eToro

Experts schatten de slagingskansen van deze munt daarom ook hoog in. Vooral als wij beseffen dat de waarde van de munt ooit €2,90 is geweest, zien de vooruitzichten er rooskleurig uit. Te verwachten valt dat de munt de komende jaren weer naar dat niveau zal stijgen en verder. 

Ook bij koersdaling kun je handelen in Cardano

Niet alleen bij koersstijging maar ook bij koersdaling kun je handelen in Cardano. Dit lijkt onlogisch maar je kunt speculeren op een prijsdaling in de coin. Wij leggen je even kort uit hoe dit werkt. 

Op verschillende platforms is het tegenwoordig mogelijk om ”short” te gaan op de koers van een munt. Je speculeert dan dat de koers de komende periode zal gaan dalen. Denk jij dus dat de Cardano koers hoog staat, of zie jij dat de munt negatief in het nieuws komt? Dan kan het verstandig zijn om ”short” te gaan. 

Door deze manier van handelen kun je het hele jaar door winsten behalen. Niet alleen in de ”goede tijden” van de crypto, maar ook in de ”slechte tijden” van de Cardano koers. Je verkoopt simpelweg al jouw Cardano coins als je verwacht dat de koers zal dalen, en je koopt short posities in tot het er weer beter uitziet. 

Hoe werkt de Cardano techniek?

Blockchain

Cardano is een open source blockchain project. Het is mogelijk om geld digitaal te verzenden en te ontvangen. Dit zorgt voor snelle en directe transacties die cryptografisch zijn beveiligd. 

Dit project werkt met een gelaagde ontwikkeling. Hierdoor kunnen ingenieurs en programmeurs makkelijk onderhouden en upgraden dan bij andere coins. 

Cardano heeft in tegenstelling tot andere blockchain projecten een onderzoekgerichte aanpak. Hiermee willen ze problemen zoals het energieverbruik, de snelheid en de veiligheid van andere coins, in één keer oplossen. 

Dit toont ook gelijk de potentie van deze coin. Het ontwikkelen duurt weliswaar lang, maar ze streven naar perfectie. Doordat de mede-oprichter van Ethereum en Bitshares verantwoordelijk is voor de munt, is er veel kennis door voorgaande fouten die kan worden meegenomen in de ontwikkeling van Cardano. 

Verschillende lagen

Het model van Cardano is andere dan die van andere blockchains. Zo is er bij Cardano een afwikkelingslaag en een computationele laag. Wij gaan proberen om dit simpel uit te leggen. 

De eerste laag is nodig om de Cardano tokens van een wallet naar de wallet van iemand anders te krijgen. Zij gebruiken hiervoor dezelfde methode als bij Ethereum. Deze laag van de coin is nu al volledig functioneel en er worden dagelijks Cardano coins naar andere wallets verplaatst. 

De tweede laag daarentegen is nog niet helemaal af. Het doel van deze laag is om smart contracts op te laten stellen door gebruikers. Ze zijn nog druk bezig met de ontwikkeling hiervan en zodra dit af is, verwacht men een grote stijging in de koers. 

Proof of stake vs Proof of work protocol

De verschillende lagen zijn niet het enige unieke aan de Cardano coin. Wat ook bijzonder is, is dat ze gebruik maken van het ”proof of stake” protocol in tegenstelling tot veel andere coins. 

Concreet betekent dit dat bezitters van coins meer coins kunnen verdienen door hun bezig. Ze hoeven niet de processiekracht van hun computer beschikbaar te stellen zoals bij de Bitcoin. Het programma maakt dus gebruik van de bestaande coins in plaats van hardware. 

Waar kan ik het beste in Cardano handelen?

Het is makkelijk om aan crypto’s te komen. Wat niet makkelijk is, is om een geschikt platform te vinden die goedkoop, snel en veilig is voor de gebruiker. 

Wij hebben alvast voor je rond gekeken en zijn bij eToro terecht gekomen. eToro is uitermate geschikt voor de beginnende belegger. Wij gaan even kort toelichten waarom. 

Als je wilt beginnen met het handelen in crypto, kan het handig zijn om eerst ervaring op te doen. In het begin maak je soms nog fouten. Daarom heeft eToro goede leeromgevingen ingericht en kun je eerst oefenen met een demo-account. Zo kan jij rustig beginnen en gelijk winst maken als je voor het echte werk gaat.

Daarnaast zijn de analyse functies van eToro ook beter dan die van de concurrenten. Je kunt gebruik maken van de CopyTrading functie waarbij je de portfolio’s van ervaren beleggers kunt bekijken en zelfs kopiëren.

Als je even klaar bent met crypto heb je ook genoeg andere handelsopties op dit platform. Zo kun je beleggen in aandelen, ETF’s, aandelen en grondstoffen.

Handelen in crypto moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Ook daar zit je bij eToro aan het juiste adres. eToro is namelijk gereguleerd en gecertificeerd door de CySec en de FCA  (Financial Conduct Agency).

Cardano koers: wat heeft er invloed op de prijs van de coin?

De koers van crypto’s gaan snel omhoog en omlaag. Wij gaan in dit onderdeel met jou kijken wat er allemaal invloed heeft op de koers van Cardano. 

De koers van de Cardano gaat de afgelopen tijd sterk op en neer. Dit noemen we ook wel een aandeel met een hoge volatiliteit. 

Dit ziet er misschien eng uit voor de beginnende belegger maar er liggen enorme kansen. Als je op de goede momenten instapt kun je namelijk erg grote winsten behalen.  

Wij gaan samen kijken wat deze pieken veroorzaakt zodat jij beter kunt anticiperen. 

Waardoor schommelt de prijs van Cardano?​

Dit is per situatie anders. Er zijn een paar grote categorieen die invloed hebben op de prijs van Cardano. Wij gaan ze met je doornemen. 

Doorbraken in de ontwikkeling

Aangezien de Cardano nog in de kinderschoenen staat, zijn er een paar belangrijke ontwikkelingen die nog moeten worden doorgevoerd. Bij een doorbraak kan dit een grote invloed hebben op de koers van de coin. 

Heb jij het idee dat er een doorbraak aan zit te komen of volg jij de juiste mensen uit het project die dit beweren? Dan kan het een goed moment zijn om in te stappen. Doorbraken hebben altijd een grote invloed op de koers. 

Verschillen tussen landen

Ook wetgeving is erg belangrijk. Veel landen staan namelijk niet positief tegenover de opmars van crypto en er gaan soms geruchten over regulatie. Zodra deze geruchten weer opwaaien kan het een goed moment zijn om even uit de crypto te stappen of short te gaan. 

Overheden kunnen ook een postieve invloed hebben op de koers van een coin. Zo tekende de minister van onderwijs van Georgië een memorandum met Cardano. Dit is natuurlijk goed voor de verdere ontwikkeling van de coin. 

Denk je dat een goed moment is op in te stappen? Open dan vandaag nog een account en begin snel met handelen. 

De Cardano koers (euro): de verwachting voor 2022

Na een fantastisch jaar voor Cardano in 2020 en 2021 lijkt 2022 ook een goed jaar te gaan worden. De koers staat nog relatief laag ten opzichte van het historische hoogste punt. Daarnaast zijn de vooruitzichten voor de crypto-markt in het algemeen ook erg rooskleurig. 

Cardano koers 2022

Er is veel interesse in crypto in het algemeen. 

Daarbij komt dat de Cardano een bovengemiddeld goede technologie heeft en nog ontwikkelingsfases moet doormaken. 

Zodra deze worden afgerond verwacht men een grote stijging in de koers, marktwaarde en het gebruik van de valuta. 

Cadano (ADA) koers eind 2021 tot begin maart 2022

Als de koers weer zo loopt als in 2020 dan kun je mooie winsten behalen. Als je bijvoorbeeld in april 2020 voor €0,025,- Cardano had gehaald voor €1000,- dan had je nu maar liefst €40.000,- winst gehad.  En dat in 2 jaar. 

De koers van de Cardano coin toont grote overeenkomsten met de koers van de Bitcoin. Van de Bitcoin denkt men dat hij zal blijven doorstijgen tot $100.000,-. Het valt te verwachten dat de Cardano een gelijke of zelfs harder stijgende koers zal hebben.

Veelgestelde vragen

Cardano is super veilig. De mede-oprichter van Ethereum heeft er juist op gemikt om met de coin alle problemen van andere coins te verhelpen. Dus ook de veiligheid. 

Dit is afhankelijk van de koers. Deze veranderd nogal snel. De koers was in april 2020 nog 2,5c per coin. Inmiddels schommelt dit rond de 90 cent per coin. 

Er zijn online al wat websites te vinden waar je onder andere vliegtickets kunt kopen met Cardano. Men verwacht dat het aanbieden op Shopify ook grote invloed gaat hebben op het aantal locaties waar je met deze crypto kunt betalen. 

Dit kan het beste in een online wallet. Die worden door verschillende brokers zoals eToro online aangeboden.

Je kunt er ook voor kiezen om jouw Cardano offline op te slaan op een USB-stick. Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat je deze niet kwijtraakt.

De beste broker die je online kunt vinden voor het handelen in Cardano is eToro. Deze broker heeft veel functies die erg geschikt zijn voor de beginnende belegger. 

Cardano koers: de conclusie

Omdat de coin nog relatief goedkoop is en er een goede wetenschappelijke basis is gebruikt voor de ontwikkeling van de coin, is dit één van de meeste interessante objecten die online beschikbaar is. 

Doordat er nog verschillende doorbraken moeten volgen, verwacht men grote groeispurten in de koers van deze crypto. Het is zeker een outsider die je als handelaar in de gaten moet houden. 

Als je zelf wilt beginnen met handelen in crypto dan is eToro een goede plek om te beginnen. Zij bieden namelijk een demo-account, CopyTrading en veel meer mogelijkheden aan. 

Ook beginnen met investeren in Cardano?

Maak dan vandaag nog een account aan op eToro. Hier heb je naar Cardano ook veel andere crypto's om in te handelen.
Live koersen
Scroll naar boven