Cosmos Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Cosmos Koers (ATOM)

Cosmos, afkorting ATOM, is een crypto coin die wordt omschreven als het “Internet of Blockchains“. 

Dit is een verwijzing naar Internet of Things, de technologie waardoor apparaten steeds meer in verbinding staan met hun omgeving. Een voorbeeld daarvan is dat je met je smartphone de verwarming aan kunt zetten of de verlichting aan/uit. 

Wat is de actuele waarde van Cosmos als crypto coin? En wat kunnen we verwachten van de Cosmos koers?

Wil jij investeren in Cosmos?

Cosmos coin is de crypto munt die alle cryptocurrencies en blockchains met elkaar verbindt. In onderstaand artikel analyseren we de potentie van de Cosmos koers en waar je eenvoudig ATOM kunt kopen.

cosmos koers
cosmos-atom-logo

Cosmos cryptocurrency kopen in 4 stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

cosmos-atom-logo

Hoe schaf je Cosmos coin aan?

Cosmos ATOM’s kopen is heel eenvoudig. Dit kan gewoon vanachter je telefoon bij een broker of exchange. Hou daarbij in de gaten of het bedrijf waar je Cosmos crypto wilt kopen de munt wel aanbied.

Om je op weg te helpen hebben wij vast een broker geselecteerd waar Cosmos te koop is. We nemen kort door hoe je crypto’s kunt kopen bij eToro.

Uiteraard kun je bij eToro ook andere populaire crypto koersen zoals de Bitcoin koers bekijken.

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50
cosmos-atom-logo

1. Cosmos ATOM kopen

Op zoek naar een online broker? Bij eToro heb je keuze uit een ruim aanbod aan verschillende crypto!

Registreer een eToro account

Gebruik een Facebook profiel of e-mail adres om jezelf als nieuwe gebruiker van eToro te registreren.

Zorg voor saldo

Het minimum saldo dat er op een eToro account gezet moet worden is $50 (€42). Eerst uitproberen? Gebruik de gratis demo account met virtueel geld!

Selecteer Cosmos ATOM

Gebruik de zoekfunctie om Cosmos te vinden. Je kunt ook zoeken op ATM.

Positie openen

Klik op de knop 'positie openen'. In je scherm verschijnt een live koers van Cosmos. Aan de rechterkant vul je het handelsbedrag in en kies je 'kopen'.

Gelijk aan de slag met Cosmos of andere crypto? Een account bij eToro is geheel vrijblijvend en snel aan te melden.

Actuele Cosmos Koers euro
cosmos-atom-logo

2. Verdien Cosmos als validator

In tegenstelling tot Bitcoin kun je Cosmos niet minen. Het algoritme van Cosmos werkt net wat anders. 

ATOM’s verdien je namelijk door ze te verifiëren met speciale software. Wanneer je in het netwerk zit met deze software ben je een ‘validator‘ en maak je automatisch kans om beloond te worden met nieuwe Cosmos. 

Als validator verifieert het algoritme dat draait op je computer transacties op de chain van Cosmos. Wanneer dit goed gaat worden er ATOM’s uitgedeeld als beloning.

Tip: Cosmos verdienen als validator is omslachtig en het rendement is minimaal. Effectiever is het om te beleggen of handelen op een exchange. 

cosmos-atom-logo

Actuele koers van Cosmos ATOM

Actuele Cosmos prijs

De prijs van Cosmos is al geruime tijd aan een opmars bezig. Eind augustus 2020 volgde er een voorlopige All Time High: één ATOM was toen na een rally van een half jaar maar liefst €7,25 euro waard.

Na deze ATH hebben we een kleine correctie gezien, en voor Cosmos vielen de gevolgen voor de koers relatief licht uit. Een gigantische daling van de Cosmos prijs bleef uit.

Op de mentale grens van 4 dollar werd de benodigde support gevonden, wat op dat moment ongeveer €3,14 was. In de rest van 2020 is de prijs zonder moeite boven deze grens gebleven.

Ook in 2021 was Cosmos sterk van start gegaan. 

Zelf beleggen met Cosmos en andere crypto? Bij eToro vindt je het laatste nieuws, een tal van crypto live koersen en verschillende gratis hulpmiddelen!

cosmos-atom-logo

Moet ik nu investeren in Cosmos?

De sleutel tot succes als handelaar is timing en een goed instapmoment. Hoe staat Cosmos ervoor in 2022? 

Ten eerste is de koers van cryptomunten altijd bijzonder volatiel. In 2020 hebben we gezien dat de prijs na een All Time High zomaar met 50% terug kan vallen. Wees altijd alert op negatieve indicatoren!

Het voordeel van deze grote prijswisselingen op de Cosmos koers is dat het kansen biedt. Een (tijdelijke) daling van de prijs zorgt er namelijk voor dat de beleggers hun portefeuille goedkoop kunnen vullen met Cosmos, Bitcoin en andere populaire crypto valuta.  

De vraag is of er in het geval van Cosmos op de korte termijn wel een correctie gaat plaatsvinden. Een maand na de ATH daalde de koers namelijk al met 55%. 

Eén ATOM werd tussen 23-08-2020 en 23-09-2020 maar liefst €6,98 – €3,14 = €3,84 minder waard. 

Vervolgens heeft de prijs van Cosmos zich gestabiliseerd tussen de 4 en 5 euro per ATOM, en in het nieuwe jaar is dat ook steeds vaker hoger.  

cosmos-atom-logo

Wat doet Cosmos?

Internet of Blockchains

De oprichters van Cosmos noemden hun in 2014 opgerichte Cosmos netwerk het “Internet of Blockchains”. In 2019 maakten zij de software publiekelijk beschikbaar.

Het doel van het project was om een netwerk op te zetten waarbinnen de verschillende cryptomunten verbonden zouden zijn aan elkaar met open-source hulpmiddelen. 

Door deze onderlinge connectie te bewerkstelligen zou communicatie en transacties tussen de verschillende crypto gestroomlijnd kunnen verlopen. Cosmos noemt dit interblockchain communication. 

Ook maakt Cosmos het toegankelijk om nieuwe blockchain applicaties te ontwikkelen en deze gemakkelijk met elkaar te verbinden in één groot netwerk.

Met behulp van de Tendermint Engine (waarop de Cosmos software draait) hoeven ontwikkelaars blockchains niet meer volledig opnieuw te coderen, en worden het netwerk en transacties bovendien automatisch beveiligd en gevalideerd.

cosmos jae kwon

Cosmos co-founder Jae Kwon

cosmos ethan buchman

Cosmos co-founder Ethan Buchman

De drie voordelen van Cosmos:

cosmos-atom-logo

Het beste handelsplatform voor Cosmos

Als belegger in crypto’s wil je een geschikt handelsplatform gebruiken. Onze keuze is daarbij gevallen op eToro. 

eToro is een online broker die jou toegang geeft tot een grote verscheidenheid aan cryptocurrency, aandelen, grondstoffen, valuta en indexen. Op het platform kun je deze kopen en verhandelen. 

eToro heeft ruim 20 jaar internationale ervaring op het gebied van online trading en is dan ook een betrouwbare partij om te beginnen. Vanaf $50 (€42) inleg kun je er zelf aan de slag. 

De vergunning en de regulering van eToro loopt via de CySEC en FCA. Dit is de Cypriotische variant van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

cosmos-atom-logo

Cosmos Koers: veelgestelde vragen

Het internet of things is het totaal aan verschillende apparaten dat met elkaar verbonden is door het internet en informatie kan uitwisselen. Een voorbeeld hiervan is het regelen van de thermostaat, lichten of betalen per smartphone. 

Apparaten krijgen steeds meer slimme technologie waardoor ze meer kunnen en om daar praktisch gebruik van te kunnen maken verbindt men ze aan elkaar.

Cosmos maakt dit met het internet of blockchains mogelijk, maar dan voor verschillende blockchain-projecten, munten en applicaties. 

Op het moment van schrijven, begin 2021, is de prijs van één Cosmos ATOM €4,80.

Uiteraard valt Cosmos te gebruiken als betaalmiddel om andere crypto of valuta te bemachtigen. Het hoofddoel van Cosmos is echter geen transactiemiddel zijn maar het verbinden van andere blockchain projecten tot één groot netwerk.

Je Cosmos bewaar je veilig in een daarvoor geschikte wallet. Deze portefeuille komt met een code die alleen voor jou toegankelijk is. 

Je hebt daarbij zelf de keuze uit verschillende online en fysieke varianten van wallets. In de regel geldt dat voor actieve handelaren een online wallet meer flexibiliteit geeft, terwijl voor een lange termijn investeerder een fysieke wallet het veiligste is.

cosmos-atom-logo

Cosmos Koers: de conclusie

Cosmos heeft in 2020 een goed jaar achter de rug. Ook in het begin van 2021 liet de crypto valuta zien nog niet klaar te zijn en is de zoektocht naar het doorbreken van de support levels begonnen. 

Dit opent de weg naar grote rendementen. Verschillende grote traders tippen Cosmos ATOM als één van de crypto coins die je in de gaten moet houden.

Kijk bijvoorbeeld eens deze video van Ben Armstrong, de handelaar achter BitBoy Crypto, waarin hij bespreekt waarom de prijs van Cosmos x20 kan gaan.

Kies wanneer je zelf begint altijd een betrouwbare broker. Onze tip voor een geschikte broker waar je kunt handelen in crypto is eToro.

Investeren in Cosmos?

Meld je kosteloos aan bij eToro en open vandaag nog een handelspositie in Cosmos
Live koersen
Scroll naar boven