Dash Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Dash Koers (euro)

Iedereen kent onderhand grote namen als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) als cryptocurrency. We zijn het er over eens dat deze digitale valuta de toekomst zijn en directe voordelen bieden op traditionele valuta. Er zijn nog veel meer interessante cryptomunten, wat dacht je bijvoorbeeld van de digitale coin Dash?

Dash (DASH) is een razendsnelle cryptocurrency waarmee je overal ter wereld gemakkelijk en goedkoop kunt betalen, zonder daar een derde partij bij nodig te hebben. Al sinds 2014 timmert het team achter Dash hard aan de weg om een praktisch alternatief op contant geld te bieden.

De cryptowereld is altijd in beweging en zo de koers van Dash doet daarin mee. Het afgelopen halfjaar is de prijs van Dash aan een gestage opmars bezig, en inmiddels kun je tegen de actuele koers heel wat euro’s cashen voor één Dash coin.

Zal de Dash koers in 2022 nog verder oplopen?

Begin direct met beleggen in Dash

Dash (DASH) is een cryptocurrency en digitale valuta die zich richt op snelheid, privacy en gebruiksgemak. 

Dat klinkt je wellicht bekend in de oren, want ook Bitcoin (BTC) is als eerste cryptovaluta ooit begonnen om snelle, private betalingen mogelijk te maken. Dash maakt gebruik van dezelfde software als Bitcoin.

dash koers logo

Dash (DASH) cryptocurrency kopen in 4 makkelijke stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Hoe krijg ik Dash?

Dash verkrijg je op dezelfde manier als andere cryptovaluta. De eenvoudigste manier is het kopen van Dash coins tegen de actuele koers in euro bij online brokers. Ook kun je Dash ontvangen als betaling en/of bemachtigen door te minen. Vervolgens sla je deze op in je eigen Dash wallet.

We willen deze drie manieren om Dash te krijgen één voor één kort bespreken.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

1. Dash kopen met euro's

De eenvoudigste manier om Dash te bemachtigen is door een online broker te kiezen die DASH verkoopt.

Tegenwoordig zijn er tientallen online brokers waarbij je terecht kunt voor crypto, en in dit voorbeeld gaan we werken met het gerenommeerde eToro. Meer weten over brokers? In onze uitgebreide recensie vindt je up-to-date informatie over de beste brokers om te beleggen.

Volg onderstaand stappenplan om direct DASH en andere cryptocurrency aan te schaffen tegen de realtime koers. 

Registreer een account bij eToro

Op de eToro website kies je voor de optie 'registreren' en vul je de gevraagde gegevens in. Middels een bevestigingsmail activeer je de nieuwe account.

Stort saldo op je account

Om te beginnen met investeren heb je saldo nodig. Dit kan eenvoudig met o.a. iDEAL, Paypal of een creditcard. Het minimumbedrag is $50 (€42)

Vind Dash (DASH) in eToro

Zoek Dash (DASH) op met de zoekfunctie bovenin de pagina of selecteer op de pagina handelsmarkten 'crypto' en kies DASH uit het overzicht.

Plaats je kooporder

Rechts bovenin het scherm vindt je de knop 'handelen'. Klik hierop om DASH aan te schaffen en te beginnen met investeren.

Begin direct met het kopen van Dash, maak vrijblijvend een account aan bij eToro en begin vandaag nog!

Waarom eToro? Wij hebben eToro speciaal geselecteerd. Deze online broker en exchange komt als beste uit onze recensie, en zeker voor beginnende beleggers vinden wij het de beste optie. Je maakt op eToro onder andere gratis gebruik van de door hen aangeboden handleidingen, video’s en demo-account om te oefenen.

2. Dash verdienen met betalingen

Dash is vormgegeven als een peer-to-peer (p2p) betalingsnetwerk en cryptocurrency. Het is dan natuurlijk ook mogelijk om Dash te verdienen wanneer je deze accepteert als betaalmiddel voor producten of diensten. 

De klanten betalen dan het bedrag in Dash overeenkomend met de huidige koers in euro van de munt.

Een mooie manier om Dash te gebruiken in het dagelijkse leven. En wanneer de koers later in waarde toeneemt ten opzichte van de euro profiteer je dubbel! 

Dash heeft een aantal partners die het gemakkelijk maken om hun betalingssystemen in je bedrijf te integreren, zonder dat je zelf technische kennis nodig hebt. Klanten zullen zien wat de ”Dash prijs” is en kunnen vervolgens met Dash betalen. 

3. Dash krijgen met minen

Net als Bitcoin valt Dash te bemachtigen door deze te minen.

Bij minen laat je een apparaat ingewikkelde rekensommen oplossen waarna nieuwe blocks ontstaan. De algoritmes die hierbij gebruikt worden zijn gecompliceerd en vragen krachtige computerprocessors.

Minen is voor de gemiddelde gebruiker niet voordelig door de hoge energiekosten. De sector is de afgelopen jaren bovendien zeer geprofessionaliseerd en werkt met gigantische miningcenters over de hele wereld. 

Dash minen

Het minen van dash gaat via computers

Tip: Dash kun je eenvoudig en secuur aanschaffen bij eToro. Maak een account en begin direct!

Huidige koers van Dash (Euro)

Actuele Dash (DASH) koers

Wanneer we naar de grafiek kijken vallen een aantal dingen op. Ten eerste is Dash de afgelopen jaren geen stabiele crypto coin geweest. De prijs van  Dash schommelt door de jaren heen behoorlijk. 

In januari 2018 steeg de prijs van Dash tot een recordhoogte van 454 euro. Precies een jaar later zakte dit terug naar krap 40 euro per Dash coin. Aan het begin van 2021 is de koers van Dash 131 euro.

Dash en andere cryptocurrency zullen regelmatig grote schommelingen in de prijs kennen. Dit biedt kansen voor korte termijn handelen / investeren. Je kan laag inkopen en hoog verkopen, en op die manier meerdere cirkels een goed rendement draaien. 

Ook voor de lang termijn is Dash een bewezen investering. Hoe dat zit? Bekijk hieronder ons korte overzicht van het rendement op Dash over de afgelopen jaren.

Rendement Dash in 2020

Als je begin 2020 Dash had gekocht tegen de toenmalige koers van €39,74 per munt had je vandaag €80,57 gehad. Als we €80,57 – €39,74 rekenen blijft er een winst van €40,83 over. 

Dat is een rendement van ruim 100 procent!

De Dash prijs blijft stijgen en de verwachting is dat er ook in de toekomst mooie winsten te behalen vallen. 

 

ROI (return on investment) van Dash

In onderstaand overzicht vindt je de ROI van Dash in het afgelopen jaar, de afgelopen 3 jaar en de afgelopen 5 jaar. ROI staat voor ‘Return On Investment’ en is het rendement op je initiële investering. 

Omdat de koers zo snel veranderd zoomen we uit op de periodes van 1, 3 en 5 jaar om te zien wat je rendement zou zijn geweest wanneer je een hoeveelheid Dash voor langere periode had gehouden.

1 jaar
3 jaar
5 jaar

+105% 
-93% 
+3393% 

Beleggen in Dash? Volg hierboven de actuele koers van Dash in euro’s en maak gratis een account aan bij eToro om vandaag nog in te stappen!

Geschiedenis van Dash koers

Om de koers en prijsontwikkelingen van Dash beter te begrijpen is het goed een beeld te hebben van de historie van Dash.

We hebben deze hieronder vanaf het ontstaan van de coin tot aan het heden in kaart gebracht. We behandelen naast de historie in prijs ook de grootste ontwikkelingen bij Dash door de jaren heen.

Ben ik nog op tijd met beleggen in Dash?

Zoals we konden zien in de timeline is Dash de afgelopen tijd bezig met een opmars. De populariteit van de coin neemt toe, en op dit moment schommelt de prijs in euro dan ook al een maand tussen de €90 en de €110. 

De vraag is nu wat de koers van Dash op de korte termijn gaat doen. Trekt deze de stijgende lijn door of zal er een tijdelijke terugval volgen? 

Live Dash (DASH) ticker in eToro
dash koers ticker etoro

Veel zal daarbij afhangen van de koers van Bitcoin. De oudste cryptocurrency ter wereld heeft één van haar beste jaren ooit achter de rug en heeft net een nieuwe ATH (All Time High) bereikt. 

De stijgende lijn van BTC duurt nu al maanden. De verwachting is dat de Bitcoin koers op den duur nog verder zal stijgen, maar op een piek valt over het algemeen eerst een dal te verwachten. 

Andere cryptocurrency volgen doorgaans in de voetsporen van Bitcoin. Betekend dat dat het te laat is om in Dash te beleggen? 

Andere opties

Wij denken van niet. Ten eerste zit er vaak een kleine vertraging op de koers van andere crypto. Wanneer Bitcoin nog een tijdje rond het huidige niveau bivakkeert is de kans groot dat Dash ondertussen stijgt. 

Mocht de koers van Bitcoin daarna zakken, en deze daarbij die van Dash meetrekken dan kun je ervoor kiezen om deze koers scherp in de gaten te houden. Bij een broker als eToro kun je vervolgens inzetten op een koersdaling of inspelen op swings.

Zet in op een daling van de Dash koers

Inzetten op een daling heet ‘short’ gaan. Wanneer je verwacht dat de koers de komende tijd gaat dalen kies je voor deze optie. Cryptovaluta maken na een periode van stijgen vrijwel zeker een daling door en om dan als belegger toch nog geld te verdienen is dit een praktische en interessante optie. 

Kortom

Als gestabiliseerde crypto coin zal Dash in de toekomst niet zomaar door het ijs zakken. De prijs is al een tijd stabiel en Dash geniet populariteit bij een grote groep gebruikers en bouwt al jaren aan een goed product. 

Dash als valuta is daardoor redelijk waardevast. Het is een kwaliteitsproduct met veel tevreden en daardoor trouwe gebruikers. Een dip zal dus beperkt blijven en op de lange termijn verwachten we dat als Dash zo doorgaat als de afgelopen jaren zij alleen maar verder zullen groeien.

Tot die tijd kun je ervoor kiezen om short te gaan of te swing-traden. Bij het swing-traden zit je dicht op de koers en maak je gebruik van de kleinere stijgingen / dalingen om rendement te behalen. Zelfs op een koers die geen duidelijke kant op gaat of in een negatief sentiment zit. 

Hoe werkt Dash?

Blockchain

Blockchain is de technologie waarop cryptocurrency draaien. Je kan het gebruiken om data en transacties veilig uit te voeren en efficiënt op te slaan. Daarbij is geen tussenpartij als een bank nodig. 

Blockchain kan ingezet worden om crypto coins te verzenden vanaf twee adressen naar elkaar. Ook kun je er betalingen mee afronden of contracten, eigendomsbewijzen en persoonsgegevens mee bevestigen en/of opslaan. 

Deze informatie wordt op de blockchain opgeslagen met behulp van cryptografie. Hierdoor wordt de blockchain versleuteld.

De blokjes van de blockchain worden opgeslagen op een netwerk aan computers – elk blokje bevat informatie over het volgende, en deze heeft weer informatie over de vorige. Zo ontstaat een gedecentraliseerd netwerk waarop je data veilig is.

dash koers euro
dash koers euro

Transacties op Dash

Het grote voordeel van Dash is dat transacties binnen anderhalve seconde kunnen worden uitgevoerd. Door deze instant bevestigde transacties is Dash uitermate geschikt als betaalmiddel.

Bitcoin heeft bijvoorbeeld een veel langere transactietijd, waardoor deze minder geschikt is voor alledaags gebruik. Transacties bij Dash zijn direct, overal ter wereld, bevestigd en onomkeerbaar. Bovendien zijn ze goedkoop. 

Een transactie van Dash is een verplaatsing van een bepaalde hoeveelheid van de coin van de ene Dash wallet naar de andere. Elke wallet heeft zijn eigen geheime code.

De transacties bij Dash worden gegarandeerd binnen 1,5 seconde bevestigd. Deze bevestiging komt vanaf de computers van de ‘miners’ middels cryptografie.

Waar kan ik het beste in Dash handelen?

Wil je beginnen met investeren in Dash? Wij vinden eToro één van de beste, zo niet de beste, online broker. Je kunt hier zowel coins kopen als verkopen en op meerdere manieren verhandelen.  

Bij eToro heb je naast Dash keuze uit een tal van cryptovaluta’s. Elke coin heeft bovendien zijn eigen pagina met grafiek, statistieken, onderzoek en nieuws.

Met behulp van de gratis demo-account kun je oefenen met beleggen. Je krijgt hierbij 100.000 euro aan virtueel geld beschikbaar en kunt verschillende tactieken en strategieën risicoloos testen.

Wil jij gemakkelijk portfolio’s van ervaren beleggers overnemen? Bij eToro kun je gebruik maken van CopyPortfolio’s. Deze tool biedt je inzicht in het investeringsgedrag van ervaren beleggers en de mogelijkheid om dit portfolio in zijn geheel te kopiëren.

Bij eToro start je al met een minimale inleg van $50 (€42). Het is daarnaast ook nog eens betrouwbare broker, want het platform is gereguleerd en gecertificeerd door meerdere financiële autoriteiten.

Wil je een keer iets anders proberen? Bij eToro kun je ook kiezen uit een ruim assortiment aandelen, grondstoffen, ETF’s en indexen. 

Dash koers: Wat bepaalt de prijs van Dash?

Wat cryptocurrency uniek maakt van andere handelsproducten, is dat de koers vrijwel volledig wordt bepaald door de vraag en aanbod. Er is echt sprake van een vrije markt, zonder inmenging van een overheid of instantie. Ook voor Dash is dit het geval.

Doordat de hoeveelheid Dash is gelimiteerd zal de coin schaarser worden naarmate de populariteit stijgt en meer mensen er gebruik van willen maken. 

De Dash prijs stijgt dan uiteraard ook. 

Mocht de coin verliezen aan momentum en men het vertrouwen verliezen in Dash, dan zal de prijs scherp kunnen dalen. 

Geen vraag = geen waarde en er is geen bank die de waarde fictief in stand kan houden.

Media aandacht en publieke opinie

Media aandacht en publieke opinie zijn zeer belangrijk voor de prijs van een cryptomunt.

Elke keer dat een coin in het nieuws is trekt dit geïnteresseerde mensen die mogelijke nieuwe gebruikers worden. Wanneer zij overtuigd zijn van Dash en de munt actief gebruiken neemt de vraag toe. 

Ook wanneer er een schandaal optreedt zit de media er graag bovenop. In dat geval zie je dat veel gebruikers vertrouwen verliezen en hun coins verkopen.

Dark Web

Ook Dash heeft in de beginjaren een tijdje slechte media-aandacht gehad nadat zij werden geassocieerd met gebruikers van het Dark Web. Omdat dit ongewenst is heeft de coin hiervan afstand genomen en zichzelf gerebrand.

Sinds 2016 wordt Dash door geen enkele Dark Web markt van betekenis meer gebruikt. De rebranding is geslaagd, en zonder negatieve media-aandacht kon er verder worden gewerkt aan de toekomst.

Onduidelijk wanneer nou het moment is om in te stappen met Dash? Met CopyTrader van eToro kun je gemakkelijk en goed portfolio opbouwen. Maak nu gratis een account aan!

Dash koers: Voorspelling en toekomst

Het is onmogelijk om 100% accuraat de koers van een valuta te voorspellen, en bij volatiele producten zoals Dash en andere crypto is dat helemaal lastig. Toch zijn er wel voorspellingen te doen op basis van de prijsontwikkeling en de historie van de coin.

Hieronder onze voorspellingen voor 2022, waarbij we willen herhalen dat deze in de werkelijkheid altijd af kunnen wijken.

Dash koers in 2022

Dash is al aan het stijgen sinds het eerste kwartaal van 2020. Wij verwachten dat in navolging van de nieuwe ATH van Bitcoin dit nog een tijdje door zal zetten alvorens te dalen.

Wanneer Bitcoin momentum begint te verliezen wordt het oppassen. Vanaf het moment dat Bitcoin corrigeert zullen andere crypto waarschijnlijk volgen en ook rode cijfers vertonen. 

Op dit moment is het moeilijk te zeggen of het op kort termijn gaat stijgen of dalen. Stel bij het kopen voor de zekerheid een stop-loss in en stel eventuele profits veilig, zodat je niet tegen een onverwachte verrassing aanloopt.

Dash (DASH) koers 2021 met piek in mei in de Dash grafiek in het eToro platform

Lange termijn

Op de lange termijn zit je met Dash naar ons inzien goed. De coin heeft over meerdere jaren een bijzonder goed rendement en zal deze lijn waarschijnlijk doorzetten in de toekomst. 

Het bedrijf werkt hard, betrouwbaar en is actief bezig met verbeteren en innoveren. Voor 2021 stonden er al een aantal vernieuwingen op de roadmap. Door deze sterke basis verwachten wij dat Dash op de lange termijn een goede investering zal blijken te zijn.

Toch liever Bitcoin kopen? Lees dan verder over de Bitcoin en alle mogelijkheden die de meeste populaire coin met zich meebrengt. 

Veelgestelde vragen

Dash is te vertrouwen, het is een bekende coin die al heel wat jaren meegaat en actief werkt aan het verbeteren van hun project. Sinds het begin in 2014 heeft Dash nog nooit problemen gehad met de betrouwbaarheid.

Door de jaren heen is Dash de beveiligingsopties blijven updaten om de veiligheid van de coin garant te stellen. Extra aandacht is daarbij naar de privacy van de gebruiker gegaan, die altijd gewaarborgd is.

Ook in 2021 stond er een update gepland met extra beveiligingscontroles op het platform.

Eén coin van Dash is op het moment van schrijven ongeveer 80 euro waard. Hou er rekening mee dat de koers / eur continue in beweging is en veranderd naarmate er meer of minder vraag is. 

De gemiddelde prijs van Dash over heel 2020 is €72,13

De waarde van Dash is uiteindelijk volledig afhankelijk van vraag- en aanbod. Hoe meer gebruikers de coin willen hebben, hoe hoger de waarde. Dit komt doordat er een beperkt aantal coins beschikbaar is.

Er komen steeds meer plekken waar je kunt betalen met Dash coins. Op dit moment is het aanbod in winkels nog vooral beperkt tot online Elektronica en IT websites, maar in de toekomst is de bedoeling dat er op veel meer plekken kan worden betaald met Dash. 

Tot die tijd kun je uiteraard betalen in Dash bij iedereen die Dash accepteert als betaalmiddel. Wanneer je wilt betalen in Dash kun je deze eenvoudig overmaken naar het Dash adres van de ander. 

Dash sla je op in je portefeuille / wallet. Je kan daarvoor de officiële app downloaden op je Android of iOS telefoon of Dash Core gebruiken op je desktop. 

De downloadlinks van deze apps vindt je op de Dash website. Hier vindt je ook een aantal alternatieve wallets van andere aanbieders.

Je zult je Dash niet zomaar kwijtraken. Deze staan namelijk altijd op een wallet waartoe jij als enige toegang hebt. Zorg dat je deze toegangsgegevens dus goed bewaard, want anders kan er niemand bij je coins komen. Maak bijvoorbeeld een backup van je unieke code.

Transacties met Dash zijn altijd definitief. Controleer dus goed of je de Dash naar het juiste wallet adres overmaakt, want dit valt niet achteraf te corrigeren. Wanneer je Dash naar het verkeerde adres worden verzonden ben je ze kwijt.

Dash koers: Conclusie

Het is lastig om de precieze verwachte koers van Dash te voorspellen. Wij denken dat het in ieder geval een goede investering is, die zich op de lange termijn zal blijven bewijzen. 

Twijfel je om nu in te stappen? Wacht dan het marktsentiment af. De kans zit erin dat wanneer Bitcoin corrigeert van de recente ATH andere crypto als Dash zullen volgen. Dat zou een bijzonder goed instapmoment kunnen zijn.

Bij eToro heb je naast Dash in ieder geval volop keuze uit het brede aanbod van het handelsplatform.

De Dash koers op de voet volgen?

Maak meteen een account aan bij eToro en houd de Dash koers goed in de gaten. Uiteraard kun je ook meteen gemakkelijk beleggen als je verwacht dat de Dash verder blijft stijgen!
begin direct!
Scroll naar boven