Litecoin Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Litecoin koers (euro)

Het is misschien wel één van de bekendste en zeker één van de eerste altcoins die er was: de Litecoin. Je noemt een coin een Altcoin als het een andere coin is dan de Bitcoin. Zoals de naam al een beetje laat doorschemeren moet deze coin sneller en goedkoper zijn dan de Bitcoin.

Goedkoper is het zeker. Ondanks dat het een extreem goed jaar is voor de Litecoin blijft de Litecoin koers op dit moment hangen vlak onder de €100,-. Toch is het een erg interessante coin om in te investeren. 

Vandaag nog beginnen met Litecoin?

Mensen denk bij crypto vaak aan de Bitcoin maar ook altcoins zoals Litecoin veroveren langzaam de markt van de virtuele valuta. Het heeft erg veel overeenkomsten met de Bitcoin koers maar ook een paar verschillen.

Litecoin koers

Inhoud

Meteen beginnen met investeren in Litecoin of andere crypto’s? Maak gratis een account aan bij eToro en start gelijk!

Is de huidige koers een historische piek of blijft deze trend doorzetten? In dit artikel gaan we verder in op de potentie van Litecoin, hoe het werkt en wat de beste broker is.

Het is niet moeilijk om aan een Litecoin te komen. De makkelijkste weg is via een online broker. Hoe dit precies werkt zullen wij jou hieronder stap voor stap uitleggen. Naast het handelen zijn er ook andere manieren om aan Litecoins te komen. Deze gaan we ook bespreken. 

1. Litecoins kopen met euro's

Je kunt gemakkelijk Litecoins kopen als je een account hebt bij een online broker. Wij nemen in dit stappenplan eToro als voorbeeld omdat dit de beste broker is voor een beginnende belegger. 

Maak een account bij eToro

Ga eerst naar de website van eToro en vul gelijk je gegevens in. Als je dit gedaan hebt dan krijg je een activatiemail om je account op te starten.

Zet geld op jouw account

Vervolgens kun je beginnen. Je moet eerst wel even geld op jouw account zetten. De minimale inleg is gelukkig maar $50 (€42).

Zoek de Litecoin in eToro

Als je wilt handelen in Litecoin moet je deze coin selecteren in de handige zoekfunctie. De afkorting voor de Litecoin is LTC.

Plaats een order in eToro

Selecteer de knop 'open positie'. Je kunt deze knop rechtsboven in jouw scherm vinden. Plaats een order en jij koopt jouw eerste Litecoin

Heeft de Litecoin een mooie koers en wil je beginnen? Maak vandaag nog een gratis account aan bij eToro!

Waarom eToro? eToro laat op verschillende vlakken de concurrentie ver achter zich. Ze hebben een handig demo-account  waarmee je als beginner goed uit de voeten kunt. Daarnaast hebben ze een lage minimale inleg en veel andere mogelijkheden.

litecoin koers etoro

2. Litecoin verdienen

Er zijn op dit moment al verschillende plekken waar je met Litecoin kunt betalen. Om te vinden waar dit allemaal kan moet je op deze pagina op de website van Litecoin kijken. Door verschillende partners kun je nu zelfs vliegen en hotels boeken door te betalen met de Litecoin.

Dat dit mogelijk is, betekent ook dat je Litecoins kunt ontvangen door dit als betalingsmogelijkheid aan te bieden. Heb jij een webshop, lever je producten of diensten? Ga dan een partnership met Litecoin aan, en zorg dat betalingen in Litecoin via jouw website mogelijk worden.

3. Litecoin Mining

Het is, net als bij Bitcoin, ook mogelijk om zelf Litecoins te ”minen”. Dit doe je door de processorkracht van jouw computer beschikbaar te stellen, en als beloning krijg je dan Litecoins. 

Mining Litecoin koers euro

Bij Litecoin staan er 84 miljoen coins op het schema. Dit is 4 keer zoveel als de Bitcoin. Dit doet de coin zodat het een goedkopere munt blijft (minder schaarste). Het is dus nog steeds mogelijk om met jouw computer coins te minen. 

Tip: de Litecoin is ook beschikbaar via eToro. Dit is een veilig platform, geschikt voor beginner. 

Huidige Litecoin Koers (Euro)

Huidige Litecoin (LTC) koers

De Litecoin heeft een koers die sterk schommelt. De afgelopen periode is de munt volledig in de lift. De koers is aan het flirten met de magische grens van €100,- en dan te bedenken dat de koers in september nog rond de €40,- schommelde. 

Men verwacht dat dit de komende jaren flink kan stijgen. Het is een erg volatiel handelsproduct en je kunt dus op verschillende momenten in- en uitstappen en goede winsten behalen. 

Eenvoudig en snel beleggen in Litecoin? Volg de Litecoin koers en maak een account aan op eToro om te oefenen op je demo-account. 

De geschiedenis van de Litecoin

De Litecoin was één van de eerste altcoins en sinds 2011 is er erg veel gebeurd. Wij nemen met jou de geschiedenis door zodat je weet welke belangrijke momenten er allemaal zijn geweest. Als je deze punten naar de koers legt, kan het waardevolle informatie zijn voordat je begint met handelen in de munt.  

Kan ik nog instappen bij de huidige Litecoin Koers (euro)?

Het is misschien wel de meest gebruikelijke vraag voor mensen die willen beginnen in het handelen in crypto: ben ik niet al te laat? Het antwoord is simpel: hoogstwaarschijnlijk niet. 

De vooruitzichten voor Litecoin zijn erg rooskleurig. Het aandeel heeft in het verleden al laten zien dat er veel rek in de koers zit. Een evenaring van de koers van 300 euro is daarom ook zeker niet uitgesloten. 

litecoin kopen etoro
Live Litecoin (LTC) koers in eToro

Een daling betekent niet dat je niet kunt handelen in Litecoin

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat als je een daling verwacht in de koers, je alsnog kunt handelen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om ”short te gaan” op de koers van Litecoin. Je anticipeert er dan op dat prijs van de Litecoin de komende periode zal dalen. 

Op deze manier kun je dus in alle gevallen een goed moment vinden om in te stappen. Ook in de slechtere periodes. Welke keuze jij op dit moment maakt is van meerdere factoren afhankelijk. Dit zullen wij verderop in dit artikel uitvoerig toelichten. 

Hoe werkt Litecoin precies?

Blockchain

Litecoin werkt met de blockchain technologie. Blockchain is, zoals de naam suggereert, een keten van blokken. De blokken representeren elk een stuk data. De blokken worden geketend door cryptografie.

Cryptografie is in essentie een manier om dingen te beveiligen. Door de cryptografie worden de transacties die vastgelegd worden op de blockchain beveiligd.

De blockchain is tevens de plaats waar de Litecoin wallets hun waarde aan ontlenen en berekenen.

Transacties en Bitcoin mining

Litecoin kan gemined worden door computers wiskundige problemen op te laten lossen als onderdeel van de cryptografie. Hier is veel computervermogen voor nodig.

De mensen die dus de coins minen hebben hoogwaardige computers die sterke hardware hebben en lang aan staan om de wiskunde te kunnen verwerken. De cyptografie is nodig om de Litecoin transacties te beveiligen en de wallets secuur te houden.

Naast een bijdrage aan de cryptografie, krijgen miners ook Litecoin als beloning voor het oplossen van de wiskundige vraagstukken.

In de blockchain wordt de Litecoin en de transacties van Litecoin publiekelijk opgeslagen en beveiligd middels de cryptografie.

Beste Litecoins brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Waar kan ik het beste in Litecoins handelen?

Het is het meest gemakkelijk om cryptocurrency’s te verhandelen via een online broker. Er zijn veel verschillende brokers op de markt, dus het is belangrijk dat je zorgvuldig kiest.

Wij van Bankr raden eToro aan. eToro is een zeer geschikte broker voor cryptocurrency’s. Je kunt hier eenvoudig en snel in de Litecoin handelen.

Daarnaast is eToro de meest geschikte broker voor beginnende beleggers. Zo biedt het een demofunctie aan. Met deze functie kun je alle functionaliteiten van het platform uitproberen. Ook stelt het je in de gelegenheid om te oefenen met traden voordat je over stapt op echt geld.

Verder heeft eToro veel andere waardevolle functies. Zo kun je er gebruik maken van copytrading en een nieuwsfeed waarmee je veel verschillende analyses uit kunt voeren. Je beschikt zo altijd over de laatste en belangrijkste informatie om mee te handelen.

Naast cryptovaluta biedt eToro veel meer handelsopties. Zo kun je er voor kiezen om te handelen in aandelen, ETF’s, indexen en grondstoffen. 

Met de beveiliging van eToro zit het ook wel snor. Zo is eToro gereguleerd en gecertificeerd door de CySec en de FCA . De FCA is de Financial Conduct Agency, met andere woorden het AFM van Groot-Britannië. 

Litecoin Koers: Wat heeft invloed op de prijs?

Het is voor zowel de beginnende als de ervaren trader soms lastig om in te schatten wat de effecten op de crypto koers zijn van bepaalde gebeurtenissen. Toch kunnen we veel leren van het verleden en goede inschattingen maken. 

Zoals je kunt zien in de Litecoin grafiek, gaat de koers van de Litecoin behoorlijk op en neer. Dit noemen we ook wel een hoge volatiliteit. 

Dit is een belangrijk gegevens  voor handelen die vaker in en uit willen stappen op de koers, en hierdoor op meerdere momenten winst willen halen. 

Veel pieken en dalen zijn goed te verklaren, wij gaan eens samen kijken wat er allemaal invloed kan hebben op de prijs. 

Waardoor fluctueert de Litecoin prijs?

Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de prijs van de Litecoin. De belangrijkste nemen we hier met jou door. 

Kosten voor elektriciteit

Het mijnen van Litecoin en de wiskunde voor de cryptografie kost extreem veel computerkracht. Deze computerkracht kost op zijn beurt weer veel stroom. De prijs van elektriciteit wordt doorberekend in de prijs van de Litecoin.

Dus, hoe meer stroom het kost om een Litecoin te minen, hoe duurder de Litecoin wordt. Op deze manier wordt de Litecoin alleen maar duurder met verloop van tijd, en dus meer waard.

Gebeurtenissen die de publieke opinie beïnvloeden

Er zijn veel denkbare scenario’s in het nieuws die invloed kunnen hebben op de prijs. Handelen in crypto is erg reactief en de publieke opinie is belangrijk. Volg daarom ook goed het nieuws om te kunnen anticiperen op de stijging of daling van de koers. 

Verschillen tussen landen

Cryptomunten zijn nog een relatief nieuw fenomeen en landen weten niet altijd hoe ze om moeten gaan met deze valuta. Sommige landen heffen bijvoorbeeld veel belasting over winst uit cryptomunten, maar anderen veel minder of zelfs helemaal niets.

In landen waar de belasting juist heel hoog is op Litecoin, is het minder interessant om te handelen in deze munt. Er zit namelijk veel risico aan handelen in cryptomunten, dus wil je niet dat je potentiële winst zwaar belast wordt.

Ten slotte zijn er sommige landen waar Litecoin beperkt of helemaal niet legaal is. In dit soort landen is het überhaupt niet mogelijk om in deze cryptomunt te handelen.

Op eToro kun je nieuws over het aandeel vinden, de actuele koers bekijken en inzien welke succesvolle beleggers allemaal in Litecoin investeren. Zo kun je met dit platform een goed overwogen beslissing maken!

De Litecoin Koers: verwachting 2022

Cryptocurrencies zijn volatiele producten. Het is dus lastig om de Litecoin prijs verwachting te formuleren. De Litecoin verwachting is echter niet geheel gokken, we kunnen wel een redelijke inschatting maken.

De reden dat we toch een redelijke inschatting kunnen maken van de verwachting Litecoin, is omdat we de Litecoin verwachting kunnen baseren op de koers van andere cryptomunten. 

Door te kijken naar hoe crypto’s in het algemeen presteren kunnen we een inschatting maken voor de Litecoin koers verwachting. Zo kunnen we, ondanks dat er veel onzeker is, toch verwachting Litecoin formuleren.

De Litecoin prijs kan hard stijgen, maar harde daling in de Litecoin price zijn niet uitgesloten. Er zijn veel experts en analysten die zich bekommeren om de Litecoin prijs verwachting. Wij leggen het kort voor je uit.

Litecoin koers in 2022

Litecoin is behoorlijk gestegen richting het einde van het jaar. Er zijn verschillende experts die denken dat er een correctie aan zit te komen: de prijs zal dalen. Verschillende analysten wijzen naar 2018 toen de prijs ook zeer hoog was, maar daarna sterk daalde.

Dat het in afgelopen jaar goed is gegaan met Litecoin is duidelijk: de munt deed het zelfs beter dan goud. Dat is over het algemeen een indicator dat een activum goed gepresteerd heeft. Hoe lang dit volatiele handelsproduct blijft stijgen is echter zeer onzeker.

prijs monero 2020
Litecoin (LTC) koers met piek in december

Experts denken over het algemeen dat er een zogeheten bull run gaande is vanaf november. Dit betekent dat er een langdurige periode van verhoogde interesse in cryptomunten heerst. Hierdoor stijgt de prijs aanzienlijk. Als de prijs van Litecoin weer boven de €200 zou uitkomen net als in 2017, dan zou een aankoop van 5 Litecoins nu (5x€85 = €425) je op termijn €1000 opleveren. Dat is een rendement van 235%!

Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om Bitcoin te kopen. 

Veelgestelde vragen

Kort door de bocht gezegd is Litecoin absoluut veilig. Wel is het altijd verstandig om je bewust te zijn van de risico’s die wel degelijk bestaan. Eens in de zoveel tijd wordt er een cyberaanval gedetecteerd op bepaalde Litecoin brokers. Die zijn over het algemeen niet succesvol, dus de kans dat je eigen Litecoins hierdoor in gevaar komen is klein.

Litecoin transacties worden natuurlijk goed gecodeerd door de vele miners. Miners kunnen zelf geen van de gegevens in zien.

Litecoins zitten tegen het einde van 2020 in een lift. Ze zijn daardoor een stuk meer waard geworden. Eind 2020 was een Litecoin €85 waard. Je moet hier wel mee oppassen. Zoals vaker genoemd in dit artikel is Litecoin een volatiel product wat dus onderhevig is aan grote op- of neerwaartse trends en verandering.

Litecoin is specifiek ontworpen als een cryptovaluta die geschikt is voor de aanschaf van producten en diensten. Er zijn bepaalde online webshops die Litecoin accepteren en waar je dus je Litecoins kan uitgeven. Online en in Nederland zijn er steeds meer webshops die Litecoin accepteren.

Litecoins sla je op in een online wallet of in offline opslagruimte zoals een USB stick. Je wil niet te veel Litecoins in je online wallet op je computer. Het is dus verstandig om maar een klein deel van je Litecoins in je wallet te bewaren.

Het gros van je Litecoin kun je het beste bewaren in zogeheten ‘cold storage’. Cold storage is opslagruimte die fysieik is, zoals een USB stick of een harde schijf. Het is slim om van de cold storage altijd backups te maken en om te zorgen dat deze goed vergrendeld is.

De beste broker voor het handelen in Litecoin volgens Bankr.nl is eToro. Bij eToro kun je gebruik maken van een gratis demo account. Het gebruikersvriendelijke interface maakt dat eToro de beste broker is voor beginnende handelaars.

Conclusie: de koers van Litecoin

Al met al is de koers van Litecoin een zeer interessante. De Litecoin koers in euro laat een sterke steiging zien de afgelopen tijd.

Tegelijkertijd is het altijd verstandig om je bewust te zijn van de volatiele aard van cryptomunten. Cryptomunten kunnen erg hard dalen of stijgen, dus wees je bewust dat de koers snel kan veranderen.

Tot slot is het verstandig om te handelen in Litecoin via een veilige en goed gereguleerde broker. eToro biedt een demo account en is de ideale broker voor de beginnende belegger.

Ook investeren in Litecoin?

Maak direct een account aan bij eToro en volg de Litecoin koers vandaag nog. Maak gebruik van de posities van ervaren beleggers om te bepalen of je Litecoin wil kopen of verkopen.
Live koersen
Scroll naar boven