Home » crypto » koers » nem koers

NEM Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2021)

NEM Koers (euro)

De interesse in de wereld van cryptocurrency’s groeit wereldwijd enorm. We zijn al even bekend met cryptomunten als Bitcoin, maar er zijn nog veel meer interessante crypto’s te ontdekken. Één cryptokoers met een interessante ontwikkeling is de NEM koers.

Direct beginnen met handelen in NEM coin?

De NEM coin, XEM crypto of XEM coin is een coin die draait op een geheel eigen blockchain. Die werd ontwikkeld door New Economy Movement, daarom de naam NEM.

De NEM coin is op de beurzen te vinden als XEM. Deze NEM crypto is heel goedkoop. Als je hem vandaag aanschaft kost dat je per stuk slechts €0,70, wat deze munt geschikt maakt om in bulk te kopen.

NEM logo

NEM coin kopen in 4 stappen

Klaar om te starten met beleggen in cryptocurrency? Start vandaag nog gratis bij Libertex!

Over die eigen blockchain vertellen we in dit artikel meer. Ook kijken we onder andere naar de NEM koers, leggen we uit wat de NEM crypto precies is en hoe je koopt en daarna bewaart in je NEM wallet.

Hoe kan ik NEM Coin krijgen?

Het is tegenwoordig niet meer ingewikkeld om aan NEM coin te komen. De aanschaf gaat onder andere via een online broker, daarover leggen we hieronder meer uit. Ook vertellen we hieronder meer over NEM coins verdienen en NEM coins harvesten.

1. NEM Coin (XEM) kopen met euro's

Geld investeren in NEM crypto kan op een paar manieren. Je kan de XEM zelf kopen, dat doe je bij een online broker als Bitvavo. Daar schaf je dus zelf direct de munt aan, om er vervolgens mee te kunnen handelen.

Je kan ook investeren in CFD’s. Dat zijn contracts for difference. Je investeert dan in de bewegingen van de NEM koers. Je koopt dus niet de munt zelf, maar kunt verdienen aan de handel van zulke contracten.

Hieronder vind je een kort stappenplan voor handelen in CFD’s bij Libertex. Libertex is een gebruiksvriendelijke broker die heel geschikt is voor beginnende beleggers.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Maak een account bij Libertex

Ga naar de site van Libertex en vul je gegevens in. Je maakt dan een account aan. Je kunt je account verifiëren en opstarten via de activatielink in je mail.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Zet geld op jouw account

Je kunt bij Libertex kiezen of je wil starten in een demo-account of gelijk met echt geld aan de slag wil. Kies je voor echt geld, stort dan via iDeal geld in je account.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Zoek de NEM coin in Libertex

Om het je wat makkelijker te maken heeft Libertex een handige zoekfunctie. In de zoekbalk tik je altijd de beursnaam van een coin in. In dit geval is dat XEM.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Open een positie in Libertex

Selecteer de XEM en klik op 'open positie'. Je opent daarmee een transactie, oftewel je inzet op de beursbewegingen van XEM. Vul de bedragen die je wil betalen in en klik op kopen.

Staat de NEM coin er goed voor en wil je van start met beleggen? Maak dan gelijk een account aan bij Libertex!

Waarom Libertex? Libertex heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere CFD-brokers. Ze bieden een demo-account aan zodat je eerst kunt oefenen met beleggen voordat je je eigen geld gebruikt. Het minimale stortbedrag van €100,- is lager dan bij andere brokers en ook het gebruikersinterface is makkelijk te begrijpen. Een andere CFD broker is Plus500.

NEM koers libertex
NEM koers in euro's in Libertex, de afgelopen zes maanden.

2. NEM Coin verdienen

Op dit moment is het nog niet heel gangbaar om te betalen met NEM coin. Er zijn al wel softwarebedrijven die aan webshops de software om te kunnen betalen met NEM coin aanbieden, dus de mogelijkheid is er wel. 

De verwachting is dat in de toekomst betalen met cryptomunten steeds normaler wordt. De kans dat dat met XEM gaat gebeuren is dus ook aanwezig, zeker omdat het een vrij populaire munt is.

Dat de mogelijkheid er komt om te betalen met NEM coin, betekent ook dat er een mogelijkheid is om NEM coins te verdienen. Heb je een webshop of een ander bedrijf, dan zou je kunnen overwegen om klanten te laten betalen met NEM coin.

3. NEM Coin harvesting

Misschien heb je weleens gehoord van het minen van cryptomunten. Dat is een manier voor gebruikers van de munt om te verdienen aan het verwerken van transacties in de blockchain waar de munt op draait.

Om een transactie te verwerken moet je computer een lastige rekensom oplossen, wat veel stroom en tijd kost.

NEM crypto

Degene waarvan de computer het snelst de som oplost, krijgt daar een beloning voor. Dat beloningssyteem wordt ook wel Proof of Work genoemd: wie het snelst werkt, krijgt de grootste beloning.

Bij NEM coin werkt dat anders. NEM heeft een eigen blockchain ontwikkeld. Het verdienmodel draait voor harvesters nog steeds om transacties verwerken, maar de manier waarop dat gaat kost je computer lang niet zoveel snelheid en energie als bij mining. 

De beloning werkt bij NEM dan ook anders. In plaats van Proof of Work hanteren zij Proof of Importance. Bij Proof of Importance hangt de hoogte van je beloning af van hoeveel NEM coins je zelf bezit en wat je daarmee doet. Iemand die wel veel coins in bezit heeft en gaat harvesten krijgt daar een lagere beloning voor dan iemand die gaat harvesten die veel coins bezit en er ook veel mee handelt.

Je kunt XEM harvesten als je zelf meer dan 10.000 XEM bezit. 

Tip: De NEM coin is als CFD te krijgen bij Libertex. Een platform dat eenvoudig in gebruik is en daardoor een goede basis is voor een beginnende belegger.

Huidige NEM Koers

Huidige NEM koers

Begin 2018 kende de NEM coin een enorme piek. De munt ervaarde toen een all time high op 4 januari: op het hoogste punt had de munt een waarde van €1,73. Dat is acht keer zoveel als een maand eerder, toen de munt nog €0,21 waard was.

In de tijd daarna is de munt weinig geschommeld. De munt daalde heel 2018 door, om uiteindelijk te eindigen op een waarde van €0,030 in februari 2019. Sinds augustus 2020 stijgt de munt weer flink in waarde. Vandaag, 2 maart 2021 is de munt gemiddeld €0,62 waard.

Snel en simpel beleggen in NEM coin CFD’s? Houd de NEM koers bij en maak een account op Libertex. Je kan eerst nog even oefenen in de demo-functie.

Kan ik nog instappen bij de huidige NEM Koers (euro)?

Er zijn veel mensen die het zich afvragen: ben ik niet te laat als ik nu pas begin met in cryptomunten beleggen? Het antwoord: nee, waarschijnlijk niet.

Het zit zo. Veel mensen bekruipt het gevoel dat ze achter de feiten aan lopen als het gaat om cryptomunten. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn.

Kijk bijvoorbeeld naar de trend die de huidige NEM koers crypto laat zien. In 2018 was er een enorme piek. 

Toen was het lange tijd stabiel laag, maar inmiddels stijgt de waarde weer enorm. 

NEM koers cmc
De NEM koers van 23 februari tot 2 maart in CoinMarketCap.

Het kan dus maar zo zijn dat over een maand de piekwaarde van 2018 geëvenaard wordt.

Een rekenvoorbeeld: Eind februari 2021 was de XEM €0,39 waard, slechts twee weken later in maart 2021: €0,59. Als op 23 februari €100,- had geïnvesteerd in XEM, was die investering in twee weken €100,- / €0,39 * €0,59 = ongeveer €150,- waard.

Dat een coin al eerder een flinke piek heeft gehad, wil dus niet zeggen dat je niet alsnog veel winst kunt pakken als je nu instapt.

Hoe werkt NEM Coin precies?

Blockchain

In dit artikel is het al een aantal keer gegaan over blockchain. De NEM crypto draait hier ook op. Maar wat is het precies?

Blockchain is, zoals de naam al doet vermoeden, een digitale ketting van blokjes. Het is in feite een enorme database die bestaat uit deze blokjes.

De blokjes bevatten informatie, in dit geval altijd een transactie. Zo’n transactie wordt versleuteld door middel van cryptografie. Vandaar de naam cryptocurrency.

NEM kopen coin

Libertex heeft ook een app die makkelijk in gebruik is.

NEM coin harvesten

Bij traditionele blockchains slaat ieder blokje dat nieuw bij de ketting aansluit ook alle informatie op van de blokjes die al in de chain zitten. Het is daardoor een zware taak voor computers om al die informatie te verwerken.

Mensen die computers hebben waarmee zij dat doen worden miners genoemd. Bij de NEM blockchain werkt dat anders.

Simpel gezegd zijn er in de NEM blockchain zogenaamde supernodes. Het account van een NEM gebruiker is gelinkt aan zo’n supernode en verwerkt transacties aan zijn kant van de communicatie.

Hij verwerkt dus blokjes die al bestaan, in plaats van dat hij nieuwe blokjes toevoegt, zoals bij traditionele blockchain. Dit zorgt ervoor dat NEM blockchain een stuk minder energie en tijdsintensief is. Deze manier van transacties verwerken heet harvesten.

Je wordt door NEM dan ook niet beloont op de kracht of snelheid van je computer, zoals bij traditionele blockchain het geval is. Je wordt beloond op basis van het aantal NEM coins dat je bezit en hoe je ze gebruikt: Proof of Importance, heet de methode.

Waar kan ik het beste in NEM Coins handelen?

Het simpelst is het kopen van NEM coins via een online broker. Bij veel brokers kun je de coins rechtstreeks kopen voor euro’s, bijvoorbeeld bij Bitvavo.

Behalve de coins zelf in bezit hebben kun je ook handelen in CFD’s. Je investeert dan in de beursbewegingen van de XEM. Er zijn een aantal brokers waarbij je CFD’s kunt kopen. Libertex is onze aanrader hiervoor.

Sinds de oprichting in 1997 heeft Libertex haar aanbod in CFD’s enorm vergroot. Op dit moment heb je keuze uit meer dan 200 soorten munten waarvan je CFD’s kunt kopen. Ook kun je beleggen in CFD’s van onder andere aandelen, ETF’s, indexen en grondstoffen.

Daarnaast is Libertex een geschikte broker voor beginners. Dit komt door het gebruiksvriendelijke dashboard dat ze hebben, waarin in één oogopslag te zien is hoe je transacties ervoor staan. 

Ook ideaal voor beginners is de demofunctie die Libertex aanbiedt. In deze functie kun je met virtueel nepgeld oefenen met handelen, voordat je de stap maakt om je eigen geld te gebruiken.

Als je daar wel klaar voor bent, kun je makkelijk via iDeal geld storten in je Libertex account. Het minimale stortbedrag is niet hoog: voor €100,- doe je mee in de cryptohandel. Ook dit relatief lage bedag maakt dat Libertex een geschikte broker is voor beginners.

XEM Koers: Wat heeft invloed op de prijs?

Het blijft altijd lastig om een goede inschatting te maken van de effecten van bepaalde gebeurtenissen op de koersen van cryptomunten. Wat we wel kunnen doen is trends analyseren van de tijd die al geweest is en op basis daarvan een inschatting maken.

Zoals we eerder al zeiden heeft de NEM koers gepiekt in januari 2018. Daarna daalde de NEM koers en inmiddels stijgt hij weer.

Dat hij nu weer stijgt na een tijdje afgevlakt te zijn is een goed teken. Dat zegt namelijk dat er wel degelijk leven in de munt zit en dat er mensen geïnteresseerd zijn. 

We gaan eens kijken waar een plotselinge stijging vandaan kan komen.

Waardoor fluctueert de XEM prijs?

Er zijn een aantal zaken die van invloed zijn op de prijs van de XEM. De voornaamste redenen zijn hieronder uitgewerkt.

Gebeurtenissen die de mening en het sentiment van mensen aantasten

Als er iets gebeurd op maatschappelijk gebied waardoor cryptomunten in zijn geheel negatief of juist positief weggezet worden, zal dat de koersen beïnvloeden. Neem de coronacrisis: in maart 2020 beleefden veel grote munten als Bitcoin en Binance coin een dip in de koers, een direct gevolg van de crisis die wereldwijd begon. Mensen voelden onrust en onzekere mensen houden vaak de hand op de knip.

Bewegingen in Bitcoinkoers

Omdat de Bitcoin by far de grootste cryptomunt is, worden veel koersen (zoals de NEM koers) beïnvloed door wat er gebeurt met Bitcoin. Stijgt de koers van Bitcoin, dan stijgt een groot deel van de andere munten ook.

Dat heeft ook te maken met het vertrouwen dat mensen over het algemeen wel of niet hebben in cryptomunten. Omdat Bitcoin de bekendste coin is, baseren veel mensen hun mening over crypto’s op wat ze weten en horen over Bitcoin.

Onbekende oorzaken

De cryptomarkt is nog relatief jong. Daardoor weten ook experts soms niet precies waardoor er ineens een piek of val kan ontstaan in de NEM koers. Over het algemeen geldt dit voor aandelen ook: je weet maar nooit op welk moment er een bepaalde speculatie een beweging veroorzaakt.

De NEM Koers (euro): verwachting 2021

Zoals net uitgelegd kunnen NEM koersbewegingen vrij spontaan ontstaan. Cryptomunten zijn volatiel, dus het is moeilijk om echt een duidelijke voorspelling te maken van wat er in 2021 zal gebeuren met de XEM.

Richting het einde van 2020 en aan het begin van 2021 is de waarde van de NEM aardig gestegen. Hoewel dat een positieve ontwikkeling is ten opzichte van de stagnatie, brengt de stijging nu ook twijfels met zich mee.

NEM als 14e op de lijst met de best lopende coins in 2 maart 2021

Het is namelijk lastig te voorspellen of de stijging van XEM doorzet. Als we kijken naar de piek van 2018 is het zeker mogelijk dat de munt nog even doorgroeit naar een hogere waarde. Aan de andere kant was de piek in 2018 ook snel weer voorbij: misschien is dat met deze klim ook wel zo.

Beleggen in cryptomunten blijft om die reden altijd een risico. Als je eerst wil oefenen met beleggen zonder het risico te lopen raden we de demofunctie van Libertex aan. Daarin kun je oefenen met virtueel nepgeld voordat je je eigen geld gebruikt. Zo heb je geen risico op het kwijtraken van je geld.

Veelgestelde vragen

De NEM coin is in februari 2021 bijna verdubbeld van €0.39 naar €0.70. Deze coin is dus flink aan het stijgen, maar dat biedt geen garantie voor de toekomst. De prijs van NEM is zeer volatiel, en dus continu in beweging. Bekijk de grafieken op deze webpagina voor een actuele live NEM koers.

Op dit moment kun je de XEM vooral gebruiken in de handel voor andere crypto’s. Wel is er software beschikbaar die het mogelijk maakt voor bedrijven om hun klanten te laten afrekenen in XEM’s, maar die software is nog niet breed in gebruik.

Voor NEM coins kan het handig zijn om zoveel mogelijk coins op te slaan in een online of offline wallet. Dit is handig vanaf 10.000 XEM, gezien dat de grens is vanaf waar je mag starten met harvesten. 

Het offline bewaren van je coins is vaak veiliger dan online, omdat hacken in hardware lastiger is dan online. Het nadeel aan offline bewaren is echter dat je al je munten kwijt kan zijn als je harde schijf het begeeft. 

Het is daarom altijd handig om ergens een back-up te hebben van de coins, zodat je niet al je geld in één keer kwijt bent als je schijf crasht.

De beste broker om CFD’s te kopen van NEM is Libertex. Deze gebruiksvriendelijke broker heeft een laag minimaal stortingsbedrag van €100,- en een handige demofunctie om als beginnende belegger te kunnen oefenen met handelen zonder dat het je echt geld kost.

Conclusie: NEM Koers

Al met al is de NEM koers zeer interessant. Wij volgen het nieuws van de stijging van deze munt op de voet.

Stijgingen en dalingen in de NEM koers gebeuren van tijd tot tijd in de cryptowereld. Laat je door een kleine daling niet afschrikken, de kans is groot dat een munt zichzelf gauw herpakt.

Blijf altijd bij jezelf en wat doe wat jij denkt dat goed is als het aankomt op beleggen in cryptomunten. Geen enkele expert heeft een glazen bol, dus garanties worden er nooit gegeven.

Ook investeren in NEM crypto?

Maak een account aan op Libertex om gelijk CFD's te kopen van XEM en begin met handelen. Nog niet zeker of je er klaar voor bent? Start dan in de gratis demofunctie!
Start nu
Scroll naar top