Qtum koers: wat gaat Qtum doen?

Qtum Koers (euro)

Qtum koers is nog een nog redelijk nieuwe cryptocurrency aangezien de technologie in december van 2016 werd geïntroduceerd. PwC ziet er echter een hoop potentie in en het concept van de Qtum Blockchain is ook ontzettend goed doordacht. 

De munt zelf bestaat nog maar sinds 2017 wat niet erg lang is maar wel een kijkje waard. Zo is de Qtum koers het afgelopen jaar flink gestegen. De hoogste waarde wat de munt heeft bereikt dit jaar, tot nu toe, is 28,29 euro.

Vandaag nog beginnen met Qtum?

Vaak denkt iedereen meteen aan de Bitcoin wanneer ze spreken over crypto. Er zijn echter al veel andere coins groot geworden waaronder de Qtum crypto.

Alle coins die nu op de markt zijn hebben veel overeenkomsten maar ook zeker wat verschillen. Daardoor is het juist leuk en de moeite waard om je ook in andere munten te verdiepen.

In dit artikel komen nog meer details en antwoorden aan bod over de Qtum munt en zullen we online brokers benoemen waar je deze munt kunt kopen.

Lees dus snel verder.

Qtum koers

Zelf beginnen met crypto kopen of snel actuele crypto koersen bekijken? Ga dan nu via de groene knop naar eToro en maak een account aan!

Je leert in dit artikel alles over de munt Qtum en hoe het met de Qtum koers gaat. Daarnaast helpen we je zo snel mogelijk op weg om jouw eerste investering in Qtum te doen! 

Beste Qtum brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Hoe kan ik zelf het best Qtum kopen?

Om een investering te doen in Qtum zul je een online broker moeten kiezen. Bij verschillende online brokers kun je namelijk aan Qtum komen. We zullen in dit artikel de verschillende stappen onder elkaar zetten die je moet volgen om in Qtum te investeren.

Klinkt dit als muziek in de oren? Lees dan snel verder. 

1. Crypto Kopen met euro's

Je kunt via een online broker crypto’s als Qtum kopen. Je zult dus wel eerst een account bij een van de vele online brokers moeten aanmaken.

We zullen hieronder een stappenplan uitleggen hoe je als beginner te werk kunt gaan. Wij gebruiken de online broker eToro als voorbeeld.

Maak een account bij eToro

Als eerste zul je naar de website van eToro moeten gaan om je gegevens in te vullen. Hierna zul je een mail toegestuurd krijgen om je account te activeren.

Zet geld op jouw account

Je kunt na stap 1 meteen gezinnen met je account. Je zult om een investering te doen nog eerst geld moeten storten.

Zoek de crypto in eToro

Om te kunnen handelen in crypto zul je deze moeten selecteren in de zoekfunctie. Zo kun je de crypto meteen vinden en kun je beginnen met handelen.

Plaats een order in eToro

Wanneer je vervolgens bij de crypto pagina op de 'handelen'' knop klikt komt hij meteen op jouw account te staan. Je vindt deze knop rechtsboven op het scherm. Zo koop je gemakkelijk je eerste coin.

Meteen beginnen met handelen in crypto’s? Maak meteen een account aan bij eToro en begin vandaag nog!

Waarom eToro?  Het platform biedt een demo versie van het platform aan wanneer je net een account hebt gemaakt. Zo kun je eerst met fictief geld oefenen. eToro biedt veel verschillende handelsproducten aan waardoor er voor iedereen wel wat te investeren valt bij deze broker. Al met al raden wij eToro aan voor iedereen, van beginners tot ervaren beleggers.

Qtum koers afgelopen 6 maanden

2. Qtum Kopen

Om cryptocurrency te kunnen kopen tegen de actuele Qtum koers, raden we aan om deze cryptomunt met een andere digitale valuta zoals bitcoin te kopen. Je kunt bitcoin gemakkelijk kopen met euro’s via iDeal of een van de andere betaalmogelijkheden.

De Qtum cryptovaluta is een ERC-20 token wat inhoudt dat het een cryptografische token is die voldoet aan de token standaard van Ethereum.

3. Qtum Mining

Het mogelijk, net zoals bij Bitcoin, om Qtum te ”minen”. Je kunt dit doen door de processorkracht van je laptop of computer te gebruiken.

De bitcoin, die we even als voorbeeld nemen, werkt op basis van een publiek logbestand.

Qtum Mining

Dit bestand heet een blockchain aangezien het bestand zogenaamd uit verschillende blocks bestaat. Qtum is ook zo’n blockchain.

Tip: Investeer in een tal van verschillende crypto’s bij de online broker eToro. Maak meteen een account bij eToro aan door op de groene knop hiernaast te klikken!

Huidige Qtum Koers (Euro)

Huidige Qtum koers

De Qtum koers schommelt af en toe maar op de lange termijn ziet het er goed uit. Het is dus zeker aan te raden om in Qtum op de langere termijn te investeren.

De verwachting ligt erg positief maar nogmaals op de lange termijn. De koers is de afgelopen weken namelijk wat gedaald. Het is natuurlijk altijd een gok daarom is het veiliger om op de lange termijn te verdiepen in Qtum.

Je had de afgelopen tijd goed kunnen profiteren van de stijging in de Qtum koers. Zo was de Qtum koers begin 2021 nog tussen de 2 en 3 euro terwijl de Qtum koers in mei 2021 doorsteeg naar meer dan €22. 

Als je maximaal van deze Qtum koers schommeling had geprofiteerd en in januari 2021 €5.000 had geïnvesteerd in deze munt was deze investering nu: €5.000 / €2,40 * €22 = €45.833,33 waard geweest. 

Ook benieuwd naar andere cryptocurrency? Kijk dan snel hoe jij zo eenvoudig mogelijk kan beginnen met Bitcoin kopen of kijk naar de huidige Bitcoin koers. 

Volg de koers van crypto’s via eToro. Klik op de knop om een account aan te maken en vandaag nog een investering te doen.

Kan ik nog instappen bij de huidige Qtum Koers Euro?

Een veel voorkomende vraag is of het niet te laat is om te beginnen met handelen in crypto. Het antwoord is simpel. Nee.

De koers van Qtum bijvoorbeeld ziet er positief uit voor mensen die nu pas willen gaan handelen.

Op de lange termijn zijn er vooral nog veel winsten te behalen in crypto dus het is zeker niet te laat om te beginnen. Het is ook niet van zelfsprekerd dat wanneer een koers op dit moment aan het dalen is dat je er dan geen winst uit kan halen.

Het is belangrijk om te noemen dat je ook kunt beginnen met handelen wanneer je koers in een daling zit. Je kunt namelijk op een korte termijn maar ook op een lange termijn handelen. Dat nu de koers zich in een daling begeeft betekend niet dat hij niet meer zal stijgen. 

Soms kan het juist een goede strategie zijn om te gaan handelen wanneer een munt of ander handelsproduct erg laag staat want wanneer de crypto dan weer gaat stijgen kun je een hoge winst behalen. Een tip is dus zeker om te kijken naar handelen op de lange termijn. 

De koers van een cryptocurrency hangt van veel factoren af dus het is altijd belangrijk om je er van te voren in te verdiepen en om je koers altijd goed in de gaten te houden.

Hoe werkt Qtum precies?

Blockchain

Qtum is een blockchain en werkt dus met een blockchain technologie. Het heet een Blockchain omdat er het bestand zogenaamd bestaat uit verschillende ‘Blocks’.

Die blokken representeren elk verschillende stukken data. Door cryptografie worden de verschillende transacties vastgelegd en staan ze beveiligd op in blockchain. 

De blockchain is de plek waar de Qtum wallet te vinden is. 

qtum wallets

De verschillende beschikbare Qtum wallets

Transacties en mining

Qtun kun je minen als onderdeel van cryptografie. Je kunt Qtum minen door wiskundige problemen op te laten lossen door je computer. Hier is echter veel vermogen voor nodig en niet elke hardware is hier sterk genoeg voor.

Mensen die minen hebben daarom computers nodig net een sterk vermogen. Cryptografie is ook erg belangrijk om je verschillende transacties veilig te stellen.

In de blockchain worden de verschillende Qtum transacties dus bewaard en door de cryptografie beveiligd. 

Waar kan ik het beste in Qtum handelen?

Je kunt het makkelijkste crypto kopen en handelen in cryptocurrency’s op het platform van een online broker. Er zijn veel verschillende online brokers waardoor je goed moet kijken welke het beste bij jou past.

Wij raden eToro aan als een goede online broker om mee te beginnen. Het platform biedt veel verschillende handelsproducten aan en biedt ook een cryptowallet aan. Wanneer je onder anderen in cryptocurrencies wilt handelen is dit een goede online broker om een account bij aan te maken.

eToro is een online broker die veel verschillende handelsproducten aanbiedt waardoor voor iedereen wel wat wilt te vinden is op dit platform. Zo heb je de keuze uit onder anderen aandelen, ETF’s en cryptovaluta. 

eToro biedt net al veel andere online brokers een demofunctie aan waarbij je met fictief kunt oefenen voordat je je eigen geld moet investeren. Zo kun je leren handelen zonder risico te lopen. 

Je kunt op elk moment overstappen naar een ‘normaal’ account en geld gaan investeren, maar de demofunctie is fijn om zo eerst een kijkje te nemen in de beleggers wereld.

Je kunt na het oefenen met fictief geld dus overstappen naar een normaal account en hier via verschillende betaalmogelijkheden geld op storten. 

Je kunt bij eToro investeren in verschillende producten. Zo kun je handelen in aandelen, CFD’s, ETF’s en grondstoffen. En je kunt investeren in cryptovaluta wat het platform ontzettend veelzijdig maakt. 

Goed om te weten is ook dat het platform veilig en betrouwbaar is aangezien het onder toezicht is van CySec. Het platform is gemakkelijk te gebruiken via de website of via de app die je kunt downloaden op je tablet of mobiele telefoon.

Enthousiast geworden over eToro? Lees onze review van deze broker om nog meer informatie te verzamelen.

Qtum koers: Wat heeft invloed op de prijs?

Aangezien er veel verschillende factoren zijn waar de koers van Qtum door kan veranderen blijft het lastig om een schattig te maken naar de koers in de toekomst. Toch kunnen we schattingen maken door te kijken naar de koers van de afgelopen tijd.

Zoals je ziet op de afbeelding hier naast is de koers in een paar maanden tijd veel gestegen terwijl hij daarvoor redelijk vlak was. 

De stijging in de koers van de afgelopen maanden kan dus veel factoren hebben waaronder de populariteit van Qtum zelf. Wanneer de vraag stijgt kan de koers ook stijgen.

Wanneer een koers veel pieken en dalen heeft kan dit goed te verklaren zijn. Laten ze hieronder gaan kijken naar verschillende factoren waar de koers door kan veranderen.

qtum koers libertex
Live Qtum koers

Waardoor fluctueert de Qtum prijs?

De belangrijkste factoren die kunnen meespelen in de koers en prijs van Qtum zullen we hier onder op een rijtje zetten.

Kosten voor elektriciteit

Goed om te weten is dat de prijs voor stroom zit verwerkt in de prijs van Qtum. Het kost namelijk veel computerkracht en daardoor veel stroom om gebruik te maken van cryptografie. Die prijs wordt dus in de prijs van de cryptocurrency doorberekend.

Je kunt dus bedenken dat hoe meer stroom je moet gebruiken om Qtum te minen, hoe duurder het wordt. Het voordeel hier van is dat Qtum hierdoor duurder wordt maar dat betekend ook dat hij meer waard wordt.

Opinie en populariteit onder het publiek

De prijs van Qtum hangt ook ontzettend veel af van de opinie en de vraag van het publiek. Wanneer de vraag in Qtum stijgt kan de koers ook stijgen, en gaat hij meer kosten.

Verschillen tussen landen

Cryptomunten zijn nog redelijk nieuw en nog niet elk land is op de hoogte of weten hoe ze met deze valuta om moeten gaan. Zo wordt er in sommige landen ook belasting over de winst van cryptomunten gevraagd terwijl andere landen dat helemaal niet doen.

Hierdoor wordt het minder interessant om te handelen in Qtum in landen waar de belasting hoog ligt. Er komt namelijk ook wat risico’s kijken bij handelen in crytomunten.

De Qtum Koers (euro): verwachting 2022

Het is erg lastig om een prijsverwachting te schetsen aangezien cryptocurrencies volatiele producten zijn. De prijs en dus waarde van Qtum kan in een korte tijd flink stijgen maar ook flink dalen. Het is daarom lastig, vooral op een korte termijn, om een prijs verwachting te noemen.

Qtum Koers in 2021

De Qtum koers is de afgelopen 6 maanden flink gestegen zoals je kunt zien op de foto van de grafiek hiernaast. De koers verliep eerst namelijk erg geleidelijk en nu zie je toch een flinke stijging in de afgelopen 3 maanden. Een goede start van 2021 dus. 

Dat de koers de komende tijd zal blijven stijgen zit er wel dik in voor hoe het er nu uitziet. Dit is echter altijd een gok en we raden dus aan op altijd je investeringen goed in de gaten te houden. 

qtum koers afgelopen jaar
De Qtum koers van afgelopen jaar

Hoe lang deze stijgende lijn nog door zal gaan is moeilijk in te schatten maar het ziet er naar uit dat de koers de komende maanden nog wel flink zal blijven stijgen.

Veelgestelde vragen

Qtum kun je zeker veilig noemen. Je moet uiteraard altijd bewust zijn van risico’s die bij investeringen komen kijken maar door cryptografie worden je transacties beveiligd.

Je transacties worden door miners gecodeerd en kunnen zelf de gegeven hier niet van inzien. Je transacties worden dus veilig bewaard door cryptografie en in je gekozen wallet.

De waarde van Qtum kan soms schommelen. Zo kan Qtum de ene dag meer en de andere dag weer minder waarde hebben. Op dit moment staat de waarde meestal rond de 20 US dollar wat ongeveer 24 euro is. 

Je zult de waarde vooral zelf in de gaten moeten houden wanneer je er in wilt investeren. De waarde kan namelijk flink dalen of stijgen. Investeren op de lange termijn wordt daarom aangeraden.

Qtum is een cryptovaluta waar je producten en/of diensten mee kunt kopen. Je zult niet overal met Qtum kunnen investeren daarom is het belangrijk om verschillende brokers te vergelijken en research te doen naar deze crypto.

Je kunt Qtum opslaan in je wallet. Welke wallet ligt aan de online broker waarbij je hebt geïnvesteerd in Qtum. Je kunt deze cryptocurrency echter ook op je computer opslaan of zelfs offline op een USB stick.

Een van de online brokers waar je kunt investeren in Qtum is Libertex. Dit is een overzichtelijke online broker die veel verschillende cryptocurrencies aanbiedt. Andere brokers die wij aanraden zijn Binance en Capital.com

Onze favoriete algemene broker is eToro, helaas is hier echter (nog) geen Qtum beschikbaar voor investeringen.

Qtum Koers: Conclusie

Al met al is Qtum zeker een cryptocurrency die het waard is om te bekijken om in te handelen. Vooral met de koersstijging waar Qtum op dit moment in zit, is het zeker een mooie kans om op de korte, maar ook lange termijn in te investeren.

Je moet uiteraard goed de koers in de gaten houden aangezien cryptomunten snel en hard kunnen dalen of stijgen dus hier moet je je zeer bewust van zijn.

Als laatste is het verstandig om te handelen bij een online broker die veilig en gereguleerd wordt. Een paar online brokers die wij aanraden zijn onder andere eToro, Libertex, Binance en Capital.com.

Ook beginnen met crypto kopen?

Maak nu een account aan bij eToro en begin meteen met crypto kopen. Kijk ook snel naar de huidige crypto koersen in het eToro interface.
Live koersen
Scroll naar boven