Home » crypto » koers » tron koers

Tron Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2021)

Tron koers

Iedereen heeft de klassieke film Tron wel eens gezien. Maar wist je dat het ook een cryptocurrency is? Tron is een relatief jonge cryptomunt die opgericht is in 2017 door Justin Sun. De toetreding tot de markt betrof een initial coin offering van meer dan 60 miljoen euro.

De Tron koers kende een piek vlak na de oprichting, maar de koers daalde al snel weer naar een laag niveau. De laatste paar jaren schommelt de koers tussen de 2 en 4 eurocent.

Begin direct met beleggen in Tron

De Tron cryptocurrency (TRX) is een relatief onbekende munt binnen de steeds groeiende wereld van cryptomunten. Het is een gedecentraliseerde munt die dus geen basis heeft in een land. 

tron koers euro

Tron cryptocurrency kopen in 4 stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Je kan op verschillende manieren Tron munten krijgen. Zo kun je Tron kopen door middel van een online broker, Tron krijgen door een transactie in Tron coins te accepteren of Tron mijnen. In dit artikel leggen we de drie verschillene manieren van Tron verkgrijgen uit.

1. Tron kopen met euro's

De meest eenvoudige manier om Tron te kopen met euro’s is door ze aan te schaffen bij een online broker. Er zijn veel verschillende brokers op de markt, maar voor het gemak zullen wij laten zien hoe je een account kunt aanmaken bij onze aanbevolen broker, Libertex.

Open een account bij Libertex

Surf naar de website van Libertex en vul je gegevens in. Je kunt je account voltooien met de bevestigingslink die naar je gemaild is.

Financieer je account

Om te kunnen beginnen met beleggen zul je geld op je account moeten storten. Er zijn veel verschillende betaalmethoden, waaronder iDeal.

Vind Tron (TRX) in Libertex

Klik op Tron (TRX) vanuit de volglijst of vind de cryptomunt met de zoekfunctie boven in het menu.

Voltooi de order in Libertex

Druk op de blauwe knop 'handelen' om de cryptomunt te verhandelen.

Begin vandaag nog met Tron verhandelen, maak gratis een account aan bij Libertex en begin direct!

Waarom Libertex? Libertex is de perfecte broker voor de beginnende belegger. Met een demo account kun je je gemakkelijk wegwijs maken op het platform zonder risico te lopen. Zo kun je meegaan op de posities van succesvolle beleggers!

crypto aanbod

2. Tron verdienen

Het is ook mogelijk om Tron te verdienen door het te accepteren als betaling. Dit kan door het aan te bieden als betaalmethode voor, bijvoorbeeld, je eigen bedrijf. Dan kunnen mensen met Tron betalen voor producten of diensten die jij aanbied.

Wanneer klanten dan in Tron betalen wordt de huidige Tron euro koers gebruikt om te bepalen hoeveel Tron coin de transactie waard is. De kans bestaat dan dat de waarde van Tron stijgt na de transactie, wat jou dus winst oplevert.

Er zit geen overkoepelende organisatie boven Tron, het is namelijk gedecentraliseerd. Hierdoor kost het niets om transactie met Tron te voltooien. Je zult echter wel een geschikte betaalmogelijkheid moeten hebben.

3. Tron minen

Het is ook mogelijk om zelf Tron coins te verkrijgen door ze zelf te mijnen. Het is mogelijk om Tron te verdienen op deze manier omdat je dan bijdraagt aan de blockchain van Tron. 

Het minen van Tron is in essentie jouw computer een ingewikkeld algoritme laten oplossen die te maken heeft met het beveiligen van transacties.

Het aantal Tron munten dat je ontvangt is afhankelijk van hoe lastig het algoritme is om te lossen. 

tron mining kopen

Tip: Tron cryptocurrency is gemakkelijk en veilig te kopen via Libertex. Maak een account aan en begin vandaag nog!

Huidige Tron Koers in Euro

Een overzicht van de huidige koers van de Tron chart

Uit de geschiedenis van de koers, zichtbaar op de Tron chart, is op te maken dat het niet bepaald een stabiel handelsproduct is. Dit is vaker zo bij cryptomunten. De Tron munt kwam in 2017 op de markt en steeg daarna aanzienlijk. De piek in de koers van Tron in 2017 nam echter al snel weer af.

Sinds de piek van 2017 is de Tron koers flink gefluctueerd. De TRX koers bleef ook in 2020 flink schommelen. Het is dus lastig te zeggen wat de Tron koers verwachting zal zijn voor 2021. 

Omdat Tron te maken heeft met een vrije markt die door veel factoren wordt beïnvloed, zal het altijd een volatiel handelsproduct blijven. Daardoor is de TRX koers verwachting lastig te peilen.

Vandaag nog handelen in Tron? Volg hierboven de Tron koers en maak vervolgens eenvoudig een account aan bij Libertex, helemaal gratis!

Geschiedenis van Tron koers

Het is goed om de geschiedenis van de Tron (TRX) koers te weten om een inschatting te kunnen maken van de TRX koers verwachting. Cryptocurrency’s hebben vaak een interessant, turbulent verleden en Tron vormt geen uitzondering.

Hieronder een overzicht van de historie van Tron en de TRX koers.

Is dit een goed moment om te beleggen in TRX?

Er is altijd veel te doen over de beste instapmomenten voor cryptocurrency’s. Zo kent iedereen wel de voorbeelden van de explosieve groei en daling van cryptomunten zoals Bitcoin.

Bij TRX ligt dat iets anders. De waarde van de cryptomunt ligt een stuk lager, namelijk onder de € 0,10. Er is echter wel een zeer groot volume van de cryptomunt beschikbaar.

Hierdoor kun je in hogere volumes handelen. De koers van Tron fluctueert en is afhankelijk van meerdere factoren. Zo wordt de Tron koers beïnvloed door het vraag en aanbod.

Bij een hoge vraag zou de prijs Tron aanzienlijk kunnen stijgen vanwege een mogelijke beperkte beschikbaarheid. Het is op dit moment lastig bepalen hoe de TRX koers zich zal ontwikkelen. Hou daarom de koers goed in de gaten.

Vroeg instappen bij een jonge cryptomunt

De TRX koers verwachting is onzeker, maar bedenk wel dat de munt nog relatief jong is. Andere cryptomunten begonnen ook zeer laag in prijs, maar stegen na verloop van tijd aanzienlijk. Als je vertrouwen hebt in TRX dan is dit wellicht een goed moment om in te stappen.

Als je vertrouwen hebt in de blockchain technologie van Tron, en dus denkt dat de Tron koers verwachting positief is, lijkt dit het beste moment om in te stappen gezien de lage Tron price.

Kortom

Als jonge cryptocurrency is Tron nog onzeker. De Tron euro koers is nu behoorlijk laag. Het is afhankelijk van het investeerdersvertrouwen of Tron het investeren waard is. Soms verdwijnen nieuwere cryptocurrency’s ook na een bepaalde tijd, maar met de overname van BitTorrent lijkt Tron een serieuze speler te zijn die langere tijd blijft.

Hoe werkt Tron?

Blockchain

De blockchain van Tron is een open-source digitaal centrum waarop het hele netwerk staat. Op dit netwerk worden de bevestigde transacties met Tron opgeslagen.

Het is tevens de plek waar Tron wallets de waarde van hun inhoud berekenen en waar alle nieuwe transacties worden geverifieerd.

De transacties blijven veilig en betrouwbaar vanwege de cryptografie die er op zit. De cryptografie is een wiskundige beveiliging van de transacties die de integriteit waarborgen.

Tron mining en transacties met Tron

Tron wordt gemined door mensen die hun computer inzetten voor de verwerving van Tron. Dit werkt doordat mensen hun hardware beschikbaar stellen voor het oplossen van complexe wiskundige vraagstukken die gebruikt worden voor de cryptografie van Tron. 

Deze cryptografie is nodig voor de beveiliging en registratie van transacties. Wanneer een wiskundig vraagstuk is opgelost, krijgt de eerste die hem op lost een bepaalde hoeveelheid TRX. De cryptografie is dus onder andere nodig voor transacties. 

Een transactie van Tron houdt in wanneer een hoeveelheid TRX van de ene wallet naar de andere verplaatst wordt. Alle Tron portefeuilles bevatten een geheime key (sleutel) die uniek is voor de portefeuille.

Door de cryptografie wordt er een laag beveiliging aangebracht waardoor er bevestigd wordt dat de werkelijke eigenaar van de Tron coin de transactie heeft gedaan. 

De transacties komen dan binnen op het centrale netwerk om bevestigd te worden. De eerder genoemde miners zorgen dan voor de bevestiging via de cryptografie.

Waar kan ik het beste in Tron handelen?

Wanneer je wil beginnen met beleggen in Tron is het beste platform verreweg Libertex. Op Libertex kun je kiezen in het ruime aanbod van wel 30 verschillende cryptomunten. Dit zijn de 30 grootste cryptomunten.

Libertex is het beste platform voor de beginnende belegger. Bij Libertex kun je gebruik maken van de demo-functie om het platform te leren kennen en de vele verschillende functies uit te proberen, zonder risico te lopen.

Op die manier kun je wegwijs worden op het platform en oefenen met traden alvorens met echt geld te gaan beleggen.

Libertex heeft daarnaast een lage minimale inleg van €100. Daardoor hoeft de beginnende belegger geen grote commitment aan te gaan. Als je het geld gestort hebt en begint met traden, weet je zeker dat het veilig gebeurt omdat Libertex gereguleerd wordt door de FCA (Financial Conduct Authority).

Ben je geïnteresseerd in meer dan alleen crypto? Probeer dan ook eens te handelen in aandelen, grondstoffen, ETF’s en CFD’s. Je vindt binnen Libertex verschillende andere handelsproducten!

Om ervoor te zorgen dat je handelt met zoveel mogelijk informatie, kun je ook gebruik maken van MetaTrader4, een unieke analysetool die ervoor zorgt dat je altijd in bezit bent van de laatste informatie.

Huidige koers van Tron

Cryptocurrency’s zoals Tron zijn qua prijs bijna volledig afhankelijk van vraag en aanbod. De Tron price gaat omhoog als de vraag hoog is, maar het aanbod beperkt. Daarentegen kan het mijnen van nieuwe Tron coins weer zorgen voor vernieuwd aanbod en de prijs doen dalen.

Omdat de Tron coin zo afhankelijk is van de vraag, kunnen er interessante situaties ontstaan. Toen de coin net nieuw was, was er veel vraag, maar nog maar weinig munten in omloop.

Deze situatie deed zich voor in 2017 en de waarde van de munt steeg heel hard, maar daalde daarna ook weer sterk. Dit noemen we een volatiel activum.

Behalve de vraag en het aanbod zijn er meer factoren die van invloed kunnen zijn op de Tron euro prijs. Hierbij kun je denken aan volatiliteit, investeerdersvertrouwen en energieverbuik, maar ook wet- en regelgeving zijn van invloed.

Waardoor schommelt de prijs Tron?

De redenen van de prijsschommelingen van Tron zijn meervoudig. Er zijn namelijk meerdere factoren die van invloed zijn op de Tron koers. In dit gedeelte nemen we de belangrijkste factoren door.

Energieverbruik

De beveiliging van de Tron blockchain kost behoorlijk wat stroom vanwege de grote hoeveelheid hardware die draait om het in stand te houden. Deze stroom kost uiteraard geld. De productie van Tron brengt dus lasten met zich mee die doorberekend worden in de prijs van TRX.

Investeerdersvertrouwen

Het vraag en aanbod en de Tron price hangt sterk samen met het investeerdersvertrouwen. Het investeerdersvertrouwen wordt gebaseerd op de manier waarop Tron in het nieuws komt. Bij gebeurtenissen zoals de overname van BitTorrent stijgt de Tron koers.

Daarentegen zijn de klappen die de cryptomarkt soms te verduren krijgt weer slecht voor het investeerdersvertrouwen. Ook heeft Tron het als relatief kleine munt het op te boksen tegen giganten als Bitcoin waardoor zij soms beïnvloed worden door hoe die koers verloopt.

Wet- en regelgeving in verschillende landen

De wet- en regelgeving omtrent cryptocurrency’s verschilt per land. In bepaalde landen wordt er bijvoorbeeld veel belasting geheven over winst op crypto’s, terwijl dat in andere landen veel lager is. Zo kan het in bepaalde landen zeer interressant zijn om te investeren in Tron, maar in andere juist niet.

Daarnaast is de risico bij het handelen in Tron redelijk hoog, maar als de belasting over winst ook hoog is weegt het risico wellicht niet op tegen de beoogde winst.

Er zijn ook een aantal landen, waaronder het land waar Tron is opgericht (China), waar Tron niet legaal is. Deze landen verbieden of beperken de handel in cryptovaluta, waardoor er in die landen geen vraag is.

Weet je niet wat het beste moment is om in te stappen bij Tron? Maak gebruik van MetaTrader4 binnen Libertex om verschillende marktanalyses en technische analyses uit te voeren.

Verwachting TRX koers

De TRX koers is lastig te voorspellen. Het is dan ook nooit gemakkelijk om de Tron koers verwachting te voorspellen, omdat alle crypto’s doorgaans volatiele producten handelsproducten zijn. Toch zijn er veel experts bezig met het analyseren en voorspellen van de cryptokoersen.

Het is lastig om een pijl te trekken op de verwachting van Tron koers en Tron prijs. Hieronder onze verwachtingen voor TRX koers, met de disclaimer dat de TRX prijs altijd een lastig te voorspellen product is.

Tron koers in 2021

Na een fluctuerend 2020 die eindigde op een netto groei is het aannemelijk dat deze coin blijft groeien. Verschillende websites doen voorspellingen over de Tron koers & Tron prijs ontwikkeling.

Zo zijn er experts die menen dat de Tron koers in 2021 boven de 10 eurocent zal komen. Sommigen zeggen zelfs dat de TRX koers in 2021 zal groeien naar boven de 15 cent.

koers tron etoro
Tron (TRX) koers 2020

Ten slotte zijn er verschillende websites die verwachten dat de Tron koers zal stijgen naar 1 euro binnen vijf jaar. Als die voorspelling uit komt betekent het dat wanneer je in 2020 1.000.000 TRX koopt voor 2 cent per stuk (20.000 euro) je tot wel 980.000 euro winst zou boeken.

Veelgestelde vragen

De TRX heeft een waarde die doorgaans schommelt tussen de 2 en 4 eurocent. De verwachtingen zijn echter dat deze munt in de toekomst zou gaan kunnen stijgen vanwege zijn relatief jonge leeftijd. 

Op dit moment zijn er nog niet zo veel daadwerkelijke toepassingen van TRX zoals het aanschaffen van producten of diensten. Dit is iets wat meer voorkomt bij de grotere cryptovaluta als Bitcoin. Het is echter niet ondenkbaar dat dit in de toekomst niet zal gebeuren voor Tron. 

Tron munten worden opgeslagen in een cryptowallet. De cryptowallet is een goed beveiligde opslagplaats voor cryptomunten. Je kan net als met echt geld het beste niet te veel of te weinig Tron munten in je portefeuille hebben.

Over het algemeen is Tron te vertrouwen. De Nederlands-Amerikaanse hackers van HackerOne hebben in 2019 echter wel gemeld dat de beveiliging niet helemaal in orde was bij de TRX munt. De TRX transacties worden echter wel gewoon beveiligd door de cryptografie die er op zit door de miners.

Jazeker, het is mogelijk om de TRX offline op te slaan. Het is verstandig om dit te doen omdat jouw munten dan niet bereikbaar zijn voor hackers. Het offline opslaan van jouw Tron munten wordt ook wel ‘cold storage’ genoemd.
Je kan je munten ook natuurlijk online bij een broker opslaan, dan is het verstandig om altijd ten minste twee-factor authenticatie aan te zetten voor jouw account.

Het eindoordeel over Tron

Al met al is het lasetig om de Tron koers/Tron Prijs te voorspellen. Op basis van onderzoek van experts en analysten is het echter wel mogelijk om te speculeren op koersdalingen en koersstijgingen van Tron. TRX blijft echter een munt waar risico aan verbonden zit vanwege de volatiele aard.

Op dit moment is de prijs Tron / TRX erg laag. De Tron price kan wellicht gaan stijgen als de munt wat meer momentum krijgt. Op dit moment is er echter nog geen sprake van, maar de overname van BitTorrent zou veelbelovend kunnen zijn.

Zolang Tron op een ‘vrije markt’ blijft zal de koers onvoorspelbaar en volatiel blijven.

De Tron koers op de voet volgen?

Maak meteen een account aan bij Libertex en houd de Tron koers goed in de gaten. Uiteraard kun je ook meteen gemakkelijk beleggen als je verwacht dat de Tron verder blijft stijgen!
begin direct!
Scroll naar top