Tron Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling

Tron Koers - investeer in 4 stappen

Klaar om te beleggen in de Tron coin koers? Klik dan op de groene knop!

Begin direct met beleggen in Tron Koers

De cryptocurrency Tron (TRX) is een relatief onbekende munt binnen de steeds groeiende wereld van cryptomunten. Het is een gedecentraliseerde munt die dus geen basis heeft in een land. Tron is opgericht door de excentrieke Justin Sun.

Op deze pagina kun je alles vinden over de prijs Tron, de Tron koers in de afgelopen jaren, de live Tron koers euro en de Tron koers verwachting.

Hoe kan ik beleggen in de Koers Tron?

Je kan op verschillende manieren zelf Tron munten krijgen en investeren in de Tron coin koers. Zo kun je Tron kopen door middel van een online broker, Tron krijgen door een transactie in Tron coins te accepteren of Tron minen. We bespreken deze methodes kort.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

1. Beleggen in de Tron Koers met euro's

De eenvoudigste manier om te beleggen in Tron met euro’s is door ze aan te schaffen bij een online broker. Er zijn veel verschillende brokers op de markt, maar voor het gemak zullen wij laten zien hoe je een account kunt aanmaken bij onze aanbevolen broker, eToro.

Open een account bij eToro

Surf naar de website van eToro en vul je gegevens in. Je kunt je account voltooien met de bevestigingslink die naar je gemaild is.

Financieer je account

Om te kunnen beginnen met beleggen zul je geld op je account moeten storten. Er zijn veel verschillende betaalmethoden, waaronder iDeal.

Vind Tron (TRX) in eToro

Klik op Tron (TRX) vanuit de volglijst of vindt de koers Tron met de zoekfunctie boven in het menu.

Voltooi de order in eToro

Druk op de blauwe knop 'handelen' om de cryptomunt te verhandelen.

Speculeer vandaag nog op de Tron Koers Verwachting!

Waarom eToro? eToro is de perfecte broker voor de beginnende belegger. Met een demo account kun je je gemakkelijk wegwijs maken op het platform zonder risico te lopen. Zo kun je meegaan op de posities van succesvolle beleggers!

2. Profiteren van de Koers Tron door TRX te verdienen

Het is ook mogelijk om Tron te verdienen door het te accepteren als betaling. Dit kan door het aan te bieden als betaalmethode voor, bijvoorbeeld, je eigen bedrijf. Dan kunnen mensen met Tron betalen voor producten of diensten die jij aanbied.

Wanneer klanten dan in Tron betalen wordt de huidige Tron euro koers gebruikt om te bepalen hoeveel Tron coin de transactie waard is. De kans bestaat dan dat de waarde van Tron stijgt na de transactie, wat jou dus winst oplevert.

Er zit geen overkoepelende organisatie boven Tron, het is namelijk gedecentraliseerd. Hierdoor kost het niets om transactie met Tron te voltooien. Je zult echter wel een geschikte betaalmogelijkheid moeten hebben.

3. Tron (TRX) minen

Het is ook mogelijk om zelf Tron coins te verkrijgen door ze te minen. Het is mogelijk om Tron te verdienen op deze manier omdat je dan bijdraagt aan de blockchain van Tron. 

Het minen van Tron is in essentie jouw computer een ingewikkeld algoritme laten oplossen die te maken heeft met het beveiligen van transacties.

De TRX die je op deze manier verdient kun je vervolgens bewaren tot de Tron koers stijgt of direct verkopen tegen de actuele Tron koers. Wat de beste optie is ligt aan je Tron koers verwachting.

Tip: Profiteren van de Tron coin koers is gemakkelijk en veilig via eToro. Maak een account aan en begin vandaag nog!

Huidige Tron Koers in Euro

Een overzicht van de huidige koers Tron (TRX)

Uit de geschiedenis van de koers, zichtbaar op de Tron chart, is op te maken dat het niet bepaald een stabiel handelsproduct is. Dit is vaker zo bij cryptomunten. De Tron munt kwam in 2017 op de markt en steeg daarna aanzienlijk. De piek in de koers van Tron in 2017 nam echter al snel weer af.

Sinds de piek van 2017 is de Tron koers flink gefluctueerd. De TRX koers bleef ook in 2020 flink schommelen. Het is dus lastig te zeggen wat de Tron koers verwachting zal zijn voor 2021/2022. 

Omdat Tron te maken heeft met een vrije markt die door veel factoren wordt beïnvloed, zal het altijd een volatiel handelsproduct blijven. Daardoor is de TRX koers verwachting lastig te peilen.

Vandaag nog handelen in Tron? Volg hierboven de Tron koers en maak vervolgens eenvoudig een account aan bij eToro, helemaal gratis!

Geschiedenis van Tron koers

Het is goed om de geschiedenis van de Tron (TRX) koers te weten om een inschatting te kunnen maken van de TRX koers verwachting. Cryptocurrency’s hebben vaak een interessant, turbulent verleden en Tron vormt geen uitzondering.

Hieronder een overzicht van de historie van Tron en de TRX koers.

Is het een goed moment om te beleggen in de Tron Koers?

Er is altijd veel te doen over de beste instapmomenten voor cryptocurrency. Zo kent iedereen wel de voorbeelden van de explosieve groei en daling van cryptomunten zoals Bitcoin.

Bij TRX ligt dat iets anders. De waarde van de cryptomunt ligt een stuk lager, namelijk onder de € 0,10. Er is echter wel een zeer groot volume van de cryptomunt beschikbaar.

Hierdoor kun je in hogere volumes handelen. De koers van Tron fluctueert en is afhankelijk van meerdere factoren. Zo wordt de Tron koers beïnvloed door het vraag en aanbod.

Bij een hoge vraag zou de prijs Tron aanzienlijk kunnen stijgen vanwege een mogelijke beperkte beschikbaarheid. Het is op dit moment lastig bepalen hoe de TRX koers zich zal ontwikkelen. Hou daarom de koers goed in de gaten.

Vroeg instappen bij een jonge cryptomunt

De TRX koers verwachting is onzeker, maar bedenk wel dat de munt nog relatief jong is. Andere cryptomunten begonnen ook zeer laag in prijs, maar stegen na verloop van tijd aanzienlijk. Als je vertrouwen hebt in TRX dan is dit wellicht een goed moment om in te stappen.

Als je vertrouwen hebt in de blockchain technologie van Tron, en dus denkt dat de Tron koers verwachting positief is, lijkt dit het beste moment om in te stappen gezien de nog lage Tron price.

Kortom

Als jonge cryptocurrency is Tron nog onzeker. De Tron euro koers is nu behoorlijk laag. Het is afhankelijk van het investeerdersvertrouwen of Tron het investeren waard is. Soms verdwijnen nieuwere cryptocurrency’s ook na een bepaalde tijd, maar met de overname van BitTorrent lijkt Tron een serieuze speler te zijn die langere tijd blijft.

Hoe werkt Tron?

Blockchain

De blockchain van Tron is een open-source digitaal centrum waarop het hele netwerk staat. Op dit netwerk worden de bevestigde transacties met Tron opgeslagen.

Het is tevens de plek waar Tron wallets de waarde van hun inhoud berekenen en waar alle nieuwe transacties worden geverifieerd.

De transacties blijven veilig en betrouwbaar vanwege de cryptografie die er op zit. De cryptografie is een wiskundige beveiliging van de transacties die de integriteit waarborgen.

Tron mining en transacties met Tron

Tron wordt gemined door mensen die hun computer inzetten voor de verwerving van Tron. Dit werkt doordat mensen hun hardware beschikbaar stellen voor het oplossen van complexe wiskundige vraagstukken die gebruikt worden voor de cryptografie van Tron. 

Deze cryptografie is nodig voor de beveiliging en registratie van transacties. Wanneer een wiskundig vraagstuk is opgelost, krijgt de eerste die hem op lost een bepaalde hoeveelheid TRX. De cryptografie is dus onder andere nodig voor transacties. 

Een transactie van Tron houdt in wanneer een hoeveelheid TRX van de ene wallet naar de andere verplaatst wordt. Alle Tron portefeuilles bevatten een geheime key (sleutel) die uniek is voor de portefeuille.

Door de cryptografie wordt er een laag beveiliging aangebracht waardoor er bevestigd wordt dat de werkelijke eigenaar van de Tron coin de transactie heeft gedaan. 

De transacties komen dan binnen op het centrale netwerk om bevestigd te worden. De eerder genoemde miners zorgen dan voor de bevestiging via de cryptografie.

Hoe beleggen in de Tron Koers?

Wanneer je wil beginnen met beleggen in Tron is het beste platform verreweg eToro. Bij eToro kun je kiezen uit het ruime aanbod van wel 28 verschillende cryptomunten. Dit zijn de 28 grootste cryptomunten.

Wanneer je deze munten bij eToro koopt dan kom je daadwerkelijk in het bezit van deze munt. Bij andere brokers kun je bijvoorbeeld alleen beleggen in Tron door middel van CFD, maar dit is bij eToro dus niet het geval.  

eToro is het beste platform voor de beginnende belegger. Bij eToro kun je gebruik maken van de demo-functie om het platform te leren kennen en de vele verschillende functies uit te proberen, zonder risico te lopen.

Verder kun je ook nog gebruik maken van een sociaal handelsnetwerk op het platform van eToro. Dit platform maakt het mogelijk om met andere beleggers bepaalde assets of investeringen te bespreken. 

Daarbovenop kun je ook nog gebruik maken van de CopyTrading functie. Met behulp van deze tool kun je succesvolle portfolio’s kopiëren en zelf gebruiken, waardoor jij kunt leren van de beste beleggers.

eToro heeft daarnaast een lage minimale inleg van €50. Daardoor hoeft de beginnende belegger geen grote commitment aan te gaan.

Als je het geld gestort hebt en begint met traden, weet je zeker dat het veilig gebeurt omdat eToro gereguleerd wordt door CySEC (Cyprus Securities & Exchange Commission).

Naast de vele crypto munten kun je bij eToro ook nog in zeer veel andere assets beleggen zoals aandelen, ETF’s, forex en grondstoffen. 

Een extra voordeel bij eToro is dat je 0% commissie betaalt bij het beleggen in aandelen en ETF’s. Dus ben jij een beginnende belegger en zoek jij een goedkope broker, dan is eToro de broker voor jou.  

Huidige Koers Tron (TRX)

Cryptocurrency zoals Tron zijn qua prijs bijna volledig afhankelijk van vraag en aanbod. De Tron price gaat omhoog als de vraag hoog is, maar het aanbod beperkt. Daarentegen kan het minen van nieuwe Tron coins weer zorgen voor vernieuwd aanbod en de prijs doen dalen.

Omdat de Tron coin zo afhankelijk is van de vraag, kunnen er interessante situaties ontstaan. Toen de coin net nieuw was, was er veel vraag, maar nog maar weinig munten in omloop.

Deze situatie deed zich voor in 2017 en de waarde van de munt steeg heel hard, maar daalde daarna ook weer sterk. Dit noemen we een volatiel activum.

Behalve de vraag en het aanbod zijn er meer factoren die van invloed kunnen zijn op de Tron euro prijs. Hierbij kun je denken aan volatiliteit, investeerdersvertrouwen en energieverbuik, maar ook wet- en regelgeving zijn van invloed.

Waardoor schommelt de prijs Tron?

De redenen van de prijsschommelingen van Tron zijn meervoudig. Er zijn namelijk meerdere factoren die van invloed zijn op de Tron koers. In dit gedeelte nemen we de belangrijkste factoren door.

Energieverbruik

De beveiliging van de Tron blockchain kost behoorlijk wat stroom vanwege de grote hoeveelheid hardware die draait om het in stand te houden. Deze stroom kost uiteraard geld. De productie van Tron brengt dus lasten met zich mee die doorberekend worden in de prijs van TRX.

Investeerdersvertrouwen

Het vraag en aanbod en de Tron price hangt sterk samen met het investeerdersvertrouwen. Het investeerdersvertrouwen wordt gebaseerd op de manier waarop Tron in het nieuws komt. Bij gebeurtenissen zoals de overname van BitTorrent stijgt de Tron koers.

Daarentegen zijn de klappen die de cryptomarkt soms te verduren krijgt weer slecht voor het investeerdersvertrouwen. Ook heeft Tron het als relatief kleine munt het op te boksen tegen giganten als Bitcoin waardoor zij soms beïnvloed worden door hoe die koers verloopt.

Wet- en regelgeving in verschillende landen

De wet- en regelgeving omtrent cryptocurrency’s verschilt per land. In bepaalde landen wordt er bijvoorbeeld veel belasting geheven over winst op crypto’s, terwijl dat in andere landen veel lager is. Zo kan het in bepaalde landen zeer interressant zijn om te investeren in Tron, maar in andere juist niet.

Daarnaast is de risico bij het handelen in Tron redelijk hoog, maar als de belasting over winst ook hoog is weegt het risico wellicht niet op tegen de beoogde winst.

Er zijn ook een aantal landen, waaronder het land waar Tron is opgericht (China), waar Tron niet legaal is. Deze landen verbieden of beperken de handel in cryptovaluta, waardoor er in die landen geen vraag is.

Bij eToro kun je gebruik maken van verschillende analyse tools! Hierdoor kun jij een weloverwogen beslissing maken. 

Tron Koers Verwachting - Update Juni 2021

De TRX Tron koers is lastig te voorspellen. Het is dan ook nooit gemakkelijk om de Tron koers verwachting te voorspellen, omdat alle crypto’s doorgaans volatiele handelsproducten zijn. Toch zijn er veel experts bezig met het analyseren en voorspellen van de cryptokoersen.

Het is lastig om een pijl te trekken op de verwachting van Tron koers en Tron prijs. Hieronder onze verwachtingen voor TRX koers, met de disclaimer dat de TRX prijs altijd een lastig te voorspellen product is.

Tron Koers Verwachting 2021/2022

Na een fluctuerend 2020 die eindigde op een netto groei is het aannemelijk dat deze coin blijft groeien. Verschillende websites doen voorspellingen over de Tron koers & Tron prijs ontwikkeling.

Zo zijn er experts die menen dat de Tron koers in 2021/2022 boven de 10 eurocent zal komen. Sommigen zeggen zelfs dat de TRX koers in 2021/2022 zal groeien naar boven de 15 cent.

Tron Koers (TRX) van afgelopen jaar

Tron Koers Verwachting update

Halverwege 2021 zijn bovenstaande verwachtingen uitgekomen. Op 17 april 2021 was Tron zelfs 16 cent waard. Hierna is de koers van veel cryptomunten gezond gecorrigeerd en staat de Tron koers lager dan in April, maar nog steeds aanzienlijk hoger als in januari. 

De Tron koers verwachting is dat de cryptomunt na een aantal rustige maanden begint aan een volgende stap omhoog, en in ieder geval de TRX prijs van eerder in het jaar weer bereikt.  

Er zijn verschillende websites en experts die verwachten dat de Tron koers zal stijgen naar 1 euro binnen vijf jaar. Als die voorspelling uit komt betekent het dat wanneer je nu 1.000.000 TRX koopt voor 6 cent per stuk (60.000 euro) je tot wel 940.000 euro winst zou boeken. 

Veelgestelde vragen

De Tron koers heeft een waarde die doorgaans schommelt tussen de 6 en de 8 cent. Er zijn echter al uitschieters geweest naar 16 cent, en de verwachting is zelfs dat Tron nog meer waard kan worden. 

Tron is een relatief jonge cryptomunt die zijn eigen weg gaat, en niet bang is om te innoveren. De TRX koers presteert al ruim een jaar uitzonderlijk sterk en experts verwachten dat er nog rek in zit, zeker omdat de koers op het moment van schrijven enigszins lager staat en afwacht op een nieuwe prijsbeweging.

In het geval van zo’n prijsstijging kan de koers van Tron richting de 16 cent gaan in 2021, en op langere termijn zelfs nog hoger. Waarschijnlijk consolideert de prijs daarna op een niveau daar enigszins onder.

Let op dat beleggen in Tron niet zonder risico’s is, en dat cryptomunten bekend staan om hun hoge volatiliteit waarbij de prijs snel omhoog en omlaag kan bewegen.

Je kunt meeprofiteren van de Tron koers door te speculeren op de koers en/of de munt te kopen. Dit doe je eenvoudig bij een online broker zoals Libertex, waarbij je al binnen enkele minuten een account kunt aanmaken.

Nadat je de account hebt geregistreerd kun je veilig geld overmaken naar de Libertex account waarmee je vervolgens kunt investeren en speculeren op de Tron koers verwachtingen.

Tron munten worden opgeslagen in een cryptowallet. De cryptowallet is een goed beveiligde opslagplaats voor cryptomunten. Je kan net als met echt geld het beste niet te veel of te weinig Tron munten in je portefeuille hebben.

Tron Koers Verwachting eindoordeel

Al met al is het lastig om de Tron koers en exacte prijs te voorspellen. Op basis van onderzoek van experts en analisten is het echter wel mogelijk om te speculeren op koersdalingen en koersstijgingen van Tron. TRX blijft echter ook een munt waar risico aan verbonden zit vanwege de volatiele aard.

Op dit moment is de Tron coin koers lager dan enkele maanden geleden, maar hoger dan eerder dit jaar. De Tron koers lijkt dan ook nog bezig met een postieve run, maar consolideert nu enige tijd om later meer momentum te krijgen.

Of dat momentum voldoende is om de verwachtingen waar te maken, zal dan moeten blijken! Voordat het zo ver is, is het verstandig om alvast in de Tron koers te beleggen zodat je er op het moment zelf klaar voor bent. Dit kan eenvoudig bij eToro.

De Tron Koers op de voet volgen?

Maak meteen een account aan bij eToro en houd de Tron koers goed in de gaten. Uiteraard kun je ook meteen gemakkelijk beleggen als je verwacht dat de Tron gaat stijgen!
begin direct!
Scroll naar boven