Zcash Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Zcash Koers Euro

Op de ochtend van 28 oktober 2016 wordt het genesis block van Zcash vrijgegeven. Met de langverwachte vrijgave van dit allereerste block is de op Bitcoin gebaseerde cryptocurrency Zcash van start.

Na de release van dit eerste block beginnen overal ter wereld mensen met het minen en handelen van de nieuwe coin. De koers van Zcash (ZEC) schiet direct de lucht in, maar een stevige correctie volgt al snel. De start van Zcash blijft zich kenmerken door prijsschommelingen.

Wat kunnen we in de toekomst verwachten van deze cryptocurrency? 

Begin direct met beleggen in Zcash

Zcash is één van de bekendste cryptocurrency munten. Zcash is ooit begonnen met het idee om een snellere variant van Bitcoin (BTC) te zijn. De coin is dan ook gebaseerd op dezelfde code als Bitcoin. 

In het begin van Zcash lag de koers in euro’s een stuk hoger dan nu. Later heeft deze zich sterk gecorrigeerd, en jarenlang heeft deze op een laag niveau liggen slapen. 

Snel aan de slag met Zcash (ZEC) kopen - stappenplan

Klaar om aan de slag te gaan met cryptomunten als Zcash? Maak dan gratis een account aan bij eToro en begin meteen!

Waar kan ik Zcash (ZEC) kopen?

Zcash heeft niet de naamsbekendheid van een aantal andere cryptovaluta, maar is bij een goede broker als eToro uiteraard gewoon te koop. Zo’n broker werkt als tussenpersoon die het mogelijk maakt om zonder rompslomp eenvoudig ZEC en andere crypto aan te schaffen.

Een extra voordeel van een goede online broker is dat je gekochte coins direct veilig op kunt slaan in hun Zcash wallet, en vanuit daar kunt verzenden en verhandelen.

Zcash zelf heeft hun eigen Zcash wallet namelijk de ZecWallet. Hier ontvang en verstuur je snel Zcash mee. Deze wallet is wel alleen voor de ZEC crypto. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een hardware wallet aan te schaffen.

Drie manieren om aan Zcash te komen

Er zijn drie verschillende manieren hoe jij aan Zcash geraakt. Deze willen we kort toelichten.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

1. Zcash kopen met euro's

De eenvoudigste manier om snel Zcash te kopen is door een account aan te maken bij een online broker / handelsplatform die de coin verkoopt. We gebruiken eToro om te laten zien hoe je dat in slechts vier stappen regelt.

Open een account bij eToro

Op de eToro website vul je de gevraagde gegevens in. Vervolgens ontvang je per mail een bevestiging om de account te activeren.

Stort geld op je account

Nu je account geactiveerd is stort je geld op je balans om crypto aan te schaffen. Bij eToro is het minimumbedrag dat je kunt storten €42.

Vindt de koers van Zcash (ZEC)

Gebruik de zoekfunctie om Zcash (ZEC) te vinden. Je komt dan uit op de algemene pagina met de live koers en actueel nieuws en informatie over de coin.

Plaats je order in eToro

Door op de blauwe knop 'Handelen' te klikken kun je direct beginnen in het traden van Zcash.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Begin direct met het aanschaffen en verhandelen van Zcash, maak vrijblijvend een account aan bij eToro en begin vandaag nog!

Waarom eToro? eToro is volgens ons de beste keuze voor de beginnende belegger. Je kunt gebruik maken van voordelen als een gratis demo-account waarmee je kunt oefenen voordat je met het echte werk begint. 

2. Zelf Zcash verdienen

Zcash is een digitale valuta en echt bedoelt als een betaalmiddel. Logisch dus dat je naast kopen ook Zcash kunt verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door Zcash aan te bieden als betaalmethode. 

Heb je bijvoorbeeld een webshop? Er zijn verschillende partijen die faciliteren dat je klanten naast euro’s, dollars of Bitcoin ook kunnen afrekenen met Zcash. 

Derde partijen als Coingate, Cryptonator en Coinpayments faciliteren speciaal voor eCommerce bedrijven plugins en helpen je graag met het opzetten van Zcash betalingen op je website.

3. Mining Zcash

Net als veel andere cryptocurrencies maakt Zcash gebruik van miners om transacties goed te laten verlopen.

Deze miners doen het zware werk om de transacties te valideren en het netwerk te beveiligen. In ruil daarvoor ontvangen ze als beloning Zcash. Dit noemen we ook we Zcash mining. 

In de praktijk is mining een professionele sector geworden waar je speciale apparatuur voor nodig hebt om er een behoorlijk rendement uit te halen.

Geïnteresseerd in verdienen van ZEC door te minen? Lees eens de mining-guide van Zcash. 

Tip: Zcash koop je eenvoudig en snel via eToro. Activeer een account en begin meteen!

Actuele koers Zcash (ZEC) in euro's

Live Price Zcash (ZEC) chart

Zoals we vaker zien bij crypto schommelt de prijs van de koers van Zcash behoorlijk. Cryptovaluta bevinden zich dan ook in een geheel vrije markt waarin er geen sprake is van regulatie door de overheid of een andere instantie. Hierdoor fluctueert de prijs Zcash direct mee met vraag en aanbod.

Dit jaar heeft Zcash pieken gehad in respectievelijk medio februari, augustus en november. Na de piek eind november is de koers richting de kerst weer enigszins ingezakt. Dit is gebruikelijk, en zeker rondom de feestdagen een trend die we vaker zien.

Over het hele jaar gezien zit Zcash in een bullish periode en een stijgende lijn nadat de coin in eerdere jaren stabiliseerde. De vraag is of het momentum er al is dat ervoor gaat zorgen dat die lijn wordt doorgetrokken of dat er eerst nog een correctie van de koers volgt.

Eenvoudig beleggen in Zcash? Volg hierboven de live Zcash (ZEC) koers en investeer met een gratis eToro account vandaag nog!

Geschiedenis van de Zcash koers

Om meer inzicht te krijgen in de historische prijsontwikkeling van de koers van Zcash verdiepen we ons daar verder in door deze vanaf beginjaar 2016 in kaart te brengen. Om dat te doen hebben we onderstaande timeline gemaakt. 

Is het te laat om te beleggen in Zcash?

Het is zeker niet te laat om te beleggen in Zcash! 

Zcash heeft enorm veel potentie voor de (nabije) toekomst. Het is niet voor niets dat namen als Wikileaks en cybersecurity-expert Edward Snowden investeren in ZEC en de cryptocurrency roemen. 

Zcash heeft namelijk een technologie in handen die bewezen werkt en voordelen biedt. Er zijn twee simpele voordelen: privacy / anonimiteit en dat tegen minimale kosten. 

Daarnaast profiteert Zcash uiteraard van de andere voordelen die cryptocurrency hebben. Zo kunnen transacties overal ter wereld plaatsvinden en heb je daarbij geen bank als derde partij nodig. 

Het team van Zcash is één van de meest gerenommeerde teams in crypto en bestaat uit meerdere wetenschappers en privacy-professionals. In de adviesraad vindt je bovendien Ethereum (ETH) oprichter en supergenie Vitalik Buterin

Zcash (ZEC) ticker koers

“Zcash’s privacy tech makes it the most interesting Bitcoin alternative. Bitcoin is great, but if it’s not private, it’s not safe.” – Edward Snowden

Zcash blijft echter wel een cryptocurrency. De markt van cryptocurrency is nog niet volledig volwassen en beweegt daardoor nog sterker mee dan we soms zouden willen. Waar sommige analisten overwegend bullish zijn op Zcash waarschuwen anderen ook voor de daarbij horende correcties. 

Speel in op koersschommelingen van Zcash koers

Dat Zcash volatiel is hebben we gezien in de eerste anderhalve maand van 2020. Bijna 3 keer (!) ging toen de prijs in euro’s over de kop en op de livecharts was bijna alleen maar groen te zien.

Net zo snel als de koers Zcash steeg viel hij vervolgens ook weer terug in een negatief patroon. Met de prijs van 15,50 per Zcash munt werd zelfs een nieuw dieptepunt bereikt voordat de koers Zcash zich stabiliseerde. Soortgelijke correcties zullen zich blijven voordoen, en horen bij het volwassen worden van de coin. 

Dit soort koersschommelingen biedt kansen voor alerte handelaars. Ze zijn namelijk ideaal om op korte termijn hoge rendementen te behalen met behulp van swing-traden. Hierbij ga je op zoek naar trends en koop/verkoop je op het juiste moment. 

Een snelle rekensom leert ons dat als je in maart van het jaar €1000 euro in Zcash had gestoken dat inmiddels bijna €3400 waard zou zijn. Dat is slim handelen!

Rekensom rendement Zcash in 2020

Stel je stak op het dieptepunt in maart €1000 euro in Zcash à 15,47 per ZEC.

Dan krijg je 1000 : 15,47 = 64,23 ZEC

Op dit moment is de waarde volgens de actuele koers van Zcash 52,47 per ZEC. Wanneer we 64,23 x 52,47 bereken komen we uit op een totale waarde van €3370,18 in ZEC. Een rendement waarbij je waarde meer dan verdriedubbelt! 

Wat voor voordelen biedt Zcash?

Privacy en anonimiteit

Zcash maakt gebruik van de blockchain-technologie maar heeft deze weten te verfijnen om de privacy en anonimiteit van haar gebruikers te waarborgen. 

Dit idee ontstond nadat Bitcoin een succes was geworden en er talloze verschillende cryptomunten werden gelanceerd. Toen de gebruikers van deze munten erachter kwamen dat hun identiteit eenvoudig te achterhalen was ontstond er vraag naar meer privacy.

Zcash is gebouwd op hetzelfde systeem als Bitcoin en veel andere cryptovaluta. Wat Zcash anders doet is dat zij aan dit systeem zelf extra lagen hebben toegevoegd die de veiligheid en privacy van de gebruiker garanderen.

De technologie van Zcash zorgt ervoor dat de crypto-adressen van de zender en ontvanger van een ZEC-transactie niet meer openbaar worden gemaakt. Bovendien worden deze versleuteld om ontraceerbaar te zijn.

Transactiekosten

Een ander voordeel van Zcash ten opzichte van de concurrentie zijn de lage transactiekosten. Zcash garandeert dat deze nooit boven de 1 eurocent uit zullen komen, terwijl dit bij een partij als Bitcoin om euro’s. gaat. Bovendien duren deze transacties ook nog eens langer. 

Zcash garandeert dus verwaarloosbare transactiekosten, en dat doen ze ongeacht of het netwerk druk is. De hoogste transactiekosten die er ooit zijn gemaakt met ZEC waren in de lente van 2018, en bedroegen maar liefst 0,006 cent. 

Wat is het beste platform om Zcash te verhandelen?

Voor het verhandelen van producten ben je altijd aan het goede adres bij eToro. Zeker voor beginnende beleggers kan het een mooie plek zijn om je eerste investeringen te doen!

We zullen kort de verschillende functionaliteiten van het platform bespreken. Wil je meteen beginnen? Druk dan op de groene knop en maak meteen een account aan.

Met het demo account  kun je eerst investeren met neppe centen voordat je geld stort vanaf je bankrekening. Ideaal als je eerst even het platform wilt ontdekken of nog even wilt kijken hoe een investering zich ontwikkeld.

Naast de demo functie heeft eToro ook een copytrading functie. Hiermee kun je de portfolio’s van ervaren beleggers kopiëren naar je eigen portfolio. Zo bouw je gemakkelijk een divers portfolio op.

Het minimale inlegbedrag van eToro is  $50 (€42). Instappen is dus gemakkelijk en kost je niet meteen een fortuin. Je kunt je geld vervolgens investeren in vele handelsproducten. Niet alleen cryptocurrency valt hieronder, maar ook producten als aandelen, grondstoffen en valuta. Bij aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie.

Zcash verhandelen via CFD bij Capital

Eerder in het artikel hebben we de drie verschillende manieren besproken hoe je aan Zcash komt. 

Het leeuwendeel van de mensen die deze blog leest wil dat doen door te beleggen met Zcash. Vandaar dat we bespreken op welk platform je dat het beste doet.

Ideaal voor de wat meer ervaren belegger is de online exchange Capital. Hier heb je keuze uit veel verschillende en hoogwaarde cryptomunten via CFD en ontvang je ondersteuning in de vorm van guides en een gratis demo-account. 

Op de demo-account kun je met €100.000 aan virtueel geld oefenen hoe het is om te beleggen. Wanneer je door hebt wat de beste tactiek is kun je ‘echt’ beginnen  

Zcash koers (ZEC): Wat bepaalt de prijs ?

De koers en prijs van cryptocurrencies wordt volledig bepaald door het vraag- en aanbod op de markt. Ook Zcash bevindt zich op een vrije markt en werkt zo. 

De hoeveelheid Zcash die er circuleert is gelimiteerd en beperkt. De komende jaren komt er nog steeds meer ZEC bij, maar uiteindelijk stopt dit. 

Op dit moment circuleert al ongeveer de helft van het aantal ZEC op de markt. Uiteindelijk zal dat 21 miljoen ZEC’s worden.

Als de vraag naar ZEC de komende jaren harder blijft toenemen dan de nieuwe supply van de miners dan zal dat als gevolg hebben dat de koers stijgt.

Zcash koers euro in 2022

Het is onmogelijk om 100% nauwkeurig te voorspellen wat er met de koers gaat gebeuren. Op basis van grondig onderzoek en het huidige marktsentiment verwachten wij op dit moment een goed 2022 voor Zcash. 

Veel crypto-experts voorzien een prijsstijging van Zcash in de nabije toekomst. Een aanzienlijk deel van hen waarschuwt echter ook voor tussentijdse correcties: hou de koers dus goed in de gaten. 

De verwachting is dat Zcash niet onder de grens van €40 euro zakt door de sterke support die er op dat level aanwezig is van buyers. Hou als je gaat investeren in ZEC dit getal goed in je achterhoofd en doe ten allen tijden je eigen research. Leer bijvoorbeeld technisch koersen analyseren.

Voorspelling Zcash Koers 2022

Na een overhaast begin van 2020 heeft Zcash de afgelopen maanden een duidelijk bullish trend ontwikkeld. 

Het afgelopen halfjaar stabiliseert de prijs Zcash zich verder en bouwt het in rust op naar het volgende moment. 

De duidelijke ondergrens daarbij lijkt 40 euro. De kans is gering dat Zcash daaronder zakt.

Zcash koers (ZEC) over heel 2020. Koers Zcash in dollars.

We zien namelijk ook de invloed van Bitcoin, dat recent een nieuwe ATH bereikte. In de kielzog van Bitcoin (BTC) probeert Zcash om haar eigen momentum te creëren en door de bovengrens heen te breken. Eind 2020 kwam men hier een aantal keer net te kort op. 

Wij voorzien dat wanneer de prijsstijging van Bitcoin uit zichzelf stabiliseert en/of corrigeert er meer valuta naar Zcash gaat worden verschoven. Na een bull-run van Bitcoin valt dit vaker waar te nemen bij altcoins. 

Veelgestelde vragen

Zcash is een betrouwbare cryptocurrency. Het team van Zcash bestaat uit bekende namen in de cryptowereld met jarenlange ervaring en een goede reputatie. Ook de coin zelf is bewezen anoniem en betrouwbaar.

Volgens de actuele koers is de prijs van één ZEC ongeveer gelijk aan €52 euro. Hou in gedachten dat de koers zeer volatiel is en de prijs snel kan veranderen.

Wanneer we spreken over een bullish trend dan bedoelen we dat het sentiment en koopgedrag omtrent een coin positief is. Beleggers verwachten dat de koersen zullen blijven stijgen en blijven daarom coins kopen. (wat ervoor zorgt dat de koersen ook daadwerkelijk stijgen)

Zcash bewaar je net als echt geld in een wallet. Dit kan een digitale wallet zijn of een hardware wallet. Op de website van Zcash vindt je hun eigen ZecWallet-software. Om makkelijk te kunnen handelen bieden exchanges als eToro ook hun eigen kosteloze wallets aan.

Het weghalen van een tussenpersoon als bijvoorbeeld een bank heeft voordelen en nadelen. Het feit dat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor je Zcash betekent dus ook dat, als je je Zcash niet goed beveiligd, je alles kwijt bent.

Zorg dat het deel aan Zcash dat je wilt verhandelen op zijn minst met 2 factor authenticatie vergrendeld is bij de desbetreffende broker. Dit zorgt voor een exra veiligheidslaag. Overweeg voor lange termijn investeringen de aanschaf van een hardware wallet voor de veiligste bewaarmethode.

Zcash koers: Conclusie

Uiteindelijk is Zcash een zeer interessante optie om te investeren. 

Dit komt doordat het een household naam is, waarvan we weten dat het team professioneel en goed in zijn vak is. Bovendien werkt de techniek van de coin en zijn de voordelen bewezen. Het dagelijkse volume van Zcash laat zien dat de munt al veelvoudig wordt gebruikt als betaalmiddel. 

De positie van de coin lijkt alleen maar sterker te worden, en daarom is er vertrouwen in de toekomst bij gebruikers en investeerders. Als dat vertrouwen blijft zal de vraag enkel toenemen, terwijl het totaal aantal coins al vastgelegd en dus beperkt is. 

Deze factoren gecombineerd monden uit in een positief advies over ZEC voor het komende jaar. Dit is uiteraard geen garantie, en bij crypto kan er veel in korte tijd veranderen, maar de huidige ingezette trend verraad een sterke positie en mooie toekomst van Zcash. 

De Zcash koers op de voet volgen?

Maak meteen een account aan bij eToro en houdt de Zcash koers goed in de gaten. Uiteraard kun je ook meteen gemakkelijk beleggen als je verwacht dat Zcash het goed gaat doen!
begin direct!
Scroll naar boven