Monero Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling

Monero koers euro

Monero is een interresante crypto omdat het zich focust op de privacy en anonimiteit van de bezitter. In tegenstelling tot andere crypto’s is het bij Monero niet mogelijk om transacties te traceren. Los van dat het een speciale munt is, kun je met investeringen in deze coin ook veel geld verdienen.

Vandaag nog Monero kopen?

Monero is een coin van die qua leeftijd in de middenklasse zit, en inmiddels een vaste speler is in de top 20 van crypto. Ze zijn in 2014 begonnen met als doel; een coin ontwikkelen die de privacy van gebruikers altijd garandeert. 

Doordat het bij Bitcoin makkelijker is dan men aanvankelijk dacht om de identiteit van de gebruiker te traceren, groeit de populariteit van de crypto. Ideaal voor handelaren die een goedkope en anonieme investering zoeken. 

Beleggen in Monero Coin - Stappenplan

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

In dit artikel gaan we in op de huidige koers, wat een goed moment is om in te stappen en bij welke broker jij hebt best kunt beginnen.

Er zijn verschillende manieren om aan Monero coins te komen. Wij gaan ze hier allemaal met je bespreken. We beginnen met de makkelijkste, namelijk via een online broker. In dit voorbeeld gebruiken we eToro die als beste uit de test komt. 

1. Monero kopen met euro's

Het is erg gemakkelijk om aan Monero coins te komen. De makkelijkste weg is door geld te storten op een account van een online broker, en hier vervolgens Monero voor te kopen. Zie het stappenplan om snel van start te kunnen. 

Maak een account bij eToro

Ga naar de website van eToro en vul jouw gegevens in. Vervolgens krijg je een activatiemail binnen. Zodra je deze hebt geactiveerd kun je beginnen.

Stort geld op jouw eToro account

Om Monero te kunnen kopen heb je wel geld nodig op jouw account. Gelukkig kun je bij eToro al vanaf €42 euro instappen.

Zoek Monero (XMR) op in eToro

Als je vervolgens Monero wilt aanschaffen met het gestorte geld, moet je deze coin opzoeken in de handige zoekfunctie. Monero heeft als code XMR.

Plaats een order in eToro

Vervolgens selecteer je de knop 'open positie '' (of trade). Deze knop is te vinden rechtsboven op jouw scherm. Je plaatst de order en je koopt jouw eerste Monero coins.

Heb jij een goed moment gevonden om in te stappen of wil jij vast klaar staan als het zover is? Open dan vandaag nog een account op eToro. 

Waarom eToro? eToro is een betrouwbare broker die internationale bekendheid geniet. Doordat eToro zoveel gebruikers heeft en goede sociale functies (zoals een demo-account) kun je veel leren van. Kortom, het ideale platform voor beginners. 

2. Monero verdienen

Aangezien Monero goede garanties geeft voor de privacy van de bezitters, willen veel webshops betalingen met Monero mogelijk maken. Gelukkig zijn ze bij Monero al behoorlijk ver en kun je gemakkelijk Monero als betaalmiddel instellen voor jouw website. 

Op de website van Monero staat een uitgebreide Guide voor GUI (de wallet van de coin) en hierin leggen ze stap voor stap uit hoe jij Monero als betaalmiddel kunt instellen. Hierdoor kun je dus met jouw product of dienst Monero Coins verdienen. 

Let wel op: jouw inkomsten zijn vervolgens sterk afhankelijk van de koers van Monero. Het is dus verstandig waarschijnlijk om maar een gedeelte van jouw inkomen in Monero uitbetaald te krijgen. 

3. Monero Mining (XMR)

Monero maakt gewoon gebruik van het Proof-of-Work protocol net als de meeste grote coins. Dit betekent dat het mogelijk is om Monero te minen. 

Dit doe je door jouw processorkracht beschikbaar te stellen en hiervoor krijg je als beloning Monero in jouw wallet. 

Tegenwoordig gaan de beloningen snel omlaag en moet je een goede computer hebben om nog rendabel te kunnen minen. Op de website van Monero kun je uitgebreid uitleg vinden over hoe je kunt beginnen met minen. 

Tip: Een goede plek om te beginnen met crypto is eToro. Dit is een veilig platform, met heel veel leuke tools waar je kunt leren om te handelen in virtueel geld.

Huidige Koers Monero Euro

Huidige Monero (XMR) koers

Monero heeft een extreem goed jaar achter de rug. De stijging toont overduidelijk aan dat Monero in staat is om de koers weer te halen die het in 2018 wist te bereiken. 

Als je in maart was ingestapt had je in 2020 een rendement van 400% kunnen behalen als je het in december weer zou verkopen. Kortom, een heel interessant aandeel die goed in de lift zit. 

Wil je snel en gemakkelijk beginnen met handelen in Monero? Dat kan bij eToro. Dit is het perfecte platform om jouw handelaarsleven te beginnen. 

De geschiedenis van Monero

De Monero is er al een tijdje bij. In de tussentijd is er veel gebeurd. Dat Monero een rooskleurige toekomst heeft is vrij duidelijk maar wij gaan eens kijken wat er daarvoor allemaal gebeurd is met Monero. 

is het nu nog wel slim om in te stappen in Monero?

Veel beleggers zijn bang dat ze te laat zijn ingestapt. ”Met zo’n hoge koers ga ik nooit meer winsten behalen”. Dit is echter niet altijd zo. Laten we even kijken of het een goed moment is om in te stappen in Monero. 

Monero heeft de afgelopen jaren een grote naam gekregen in de cryptowereld. Zij zijn namelijk de nummer 1 als het gaat om privacy en veiligheid van de gebruikers. 

Libertex website
Handelen met een geschikt platform kan via eToro

Dit is een zeer interessant gegeven doordat juist privacy een steeds groter onderwerp begint te worden. Steeds meer handelaren beginnen de voordelen in te zien van deze coin en de vooruitzichten zijn daarom ook rooskleurig.

Vooral als je kijkt naar de historisch gezien, hoogste koers ooit. Die is namelijk nog niet bereikt en dat bewijst dat er nog veel groei in deze crypto zit. Monero beweegt daarnaast sterk mee met de Bitcoin. 

Over de Bitcoin zeggen experts dat het nog wel even zal stijgen. Sommigen zeggen dat het de komende jaren gaat stijgen tot $100.000,-.

Je kunt ook handelen bij dalingen van de Monero Koers (euro)

Denk je toch dat de koers van Monero te hoog staat? Dan kan dit een kans zijn in plaats van een dood spoor. Het is namelijk mogelijk om winsten te behalen wanneer de koers van Monero daalt. Dit doe je door ”short te gaan” op de koers van Monero. Wij leggen het even uit. 

”Short gaan” betekent dat jij speculeert tegen de koers van de Monero in. Dit betekent dat wanneer de koers daalt, jij winsten kunt behalen. Op deze manier kun je dus in ”goede” en ”slechte” tijden, gewoon doorhandelen. 

Hoe werkt Monero?

Blockchain

Net als veel andere coins maakt Monero gebruik van blockchain technologie. Wat anders is dan bij andere coins, is dat de transacties uit de blocks niet openbaar worden gemaakt. 

Het gaat dus in tegenstelling tot andere blockchains om een niet transparante blockchain. Op de website van Monero kun je handige filmpjes zien die de technologie voor je uitleggen. 

Op de grafische website van Monero staat erg veel uitleg en zelfs video’s. 

Proof of Work vs Proof of Stake

Bij Monero werken ze met de Proof of Work. Dit betekent dat je een beloning krijgt in de vorm van Monero coins als je de processiekracht van jouw computer beschikbaar stelt om formules op te lossen. Er is echter wel kritiek op deze vorm omdat er veel energie nodig is. 

Daar tegenover staat Proof of Stake. Dit betekent dat je een beloning krijgt voor de coins die je reeds bezit. Minen is bij deze vorm vaak niet mogelijk. 

Beste Monero brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Waar kan ik het beste handelen in Monero?

Er zijn verschikkelijk veel online brokers en soms is het lastig om de verschillen te zien. eToro is één van de grootste platforms ter wereld en dit is niet voor niets.

eToro’s website heeft namelijk veel mooie functionaliteiten voor de beginnende belegger. Wij nemen ze even met je door. 

Door de demo-functie van eToro kun je als beginner veilig oefenen zonder dat je direct de financiële gevolgen moet ondervinden. Doordat het veel gebruikers heeft en daarnaast een sociaal handelsplatform is, kun je tijdens het oefenen kennis ontvangen en delen. 

Mocht je nog niet helemaal zeker zijn van je zaak dan kun je gebruik maken van de ervaring van experts. Door deze functie kun je probleemloos andere handelaren kopiëren. Kies zelf de succesvolle of de meest duurzame belegger. 

Mocht je even klaar zijn met investeren in crypto, dan zijn er genoeg andere mogelijkheden. Zo kun je investeren in aandelen, ETF’s, indexen en grondstoffen. Voor aandelen en ETF’s betaal je zelf 0% commissie. 

Ook de beveiliging heeft eToro website goed op orde. Ze zijn namelijk gereguleerd en gecertificeerd door de Financial Conduct Agency (FCA). 

Doordat de minimale inleg maar $50 / €42,- is kun je makkelijk beginnen. Als je ons volledige oordeel wilt lezen dan kun je de voor- en nadelen lezen in onze eToro review.

Monero Koers: wat bepaalt de koers?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer; wat bepaald nou eigenlijk de koers van Monero. Initieel zal de koers worden bepaald door de waarde die kopers ervoor willen bieden. Maar er zijn meer punten belangrijk.

De koers van de Monero staat vaak in nauw verband met de Bitcoin Koers. Zoals we weten is deze koers de afgelopen jaren hard op en neer gegaan. 

Het is namelijk belangrijk om te weten wanneer je moet instappen. Vooral met een coin die zoveel op en neer gaat zoals Monero.

Dat hard op en neer gaan van een crypto noemen we ook wel een coin met met een hoge volatiliteit 

Door de hoge volatiliteit is momentum erg belangrijk. Daarom is het belangrijk om te kijken waarom de Monero prijs zo fluctueert. Benieuwd naar de XMR/BTC verhouding, kijk dan op onze crypto koersen pagina.  

Waardoor fluctueert de Monero prijs zo erg?

Er zijn veel factoren van invloed op de prijs van Monero. Wij nemen ze met je door. 

Kosten voor elektriciteit

Het minen van Monero kost ontzettend veel energie. De beloningen worden lager en hierdoor is er meer energie en zijn er betere computers om hetzelfde aantal Monero coins te minen. Dit zorgt ervoor dat de prijs omhoog gaat.

Gebeurtenissen die de publieke opinie beïnvloeden

Als er doorbraken in het nieuws komen, bijvoorbeeld over de integratie van Monero op bepaalde website, kan de koers flink stijgen. Je moet er dus voor zorgen dat je snel genoeg reageert op dit soort events. Dit kan bijvoorbeeld door de feed van eToro goed in de gaten te houden.

Verschillen tussen landen

Crypto staat relatief gezien natuurlijk nog in de kinderschoenen. Dit zorgt ervoor dat er sommige landen zijn die proberen tegen te stribbelen. Vaak zijn politici bang voor belastingontduiking of een devaluatie van hun eigen valuta. 

Zodra er geruchten opduiken over het verbieden van een munt, kan dit erge consequenties hebben voor de koers. Het is namelijk de ergste nachtmerrie voor cryptohandelaren dat ze coins gaan verbieden. 

Denk jij dat je een goed moment hebt gevonden om in te stappen in Monero? Bedenk je dan geen moment en open vandaag nog een account op eToro.

De Monero Koers euro: verwachting voor 2022

Er is veel gebeurd in 2021 en het was een redelijk goed jaar. Sommige handelaren twijfelen over de hoogte van de koers en of de munt wel kan blijven stijgen. Toch zien de verwachtingen er over het algemeen erg rooskleurig uit. 

Weg terug naar recordhoogte

In 2020 is de weg ingeslagen om weer te stijgen naar het niveau van 2018. Doordat deze munt het beste is in het beschermen van de privacy, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor deze crypto. 

Steeds meer handelen stellen de bescherming van persoonsgegevens op prijs, en daarom heeft deze coin nog veel ruimte voor groei de komende periode. 

Monero koers 2
De prijs van Monero valt live te volgen in eToro

Ook de Bitcoin lijkt niet te stoppen. Verschillende experts denken dat de Bitcoin zal blijven stijgen tot $100.000,-. De vooruitzichten zijn goed. Als je nu instapt en de prijs stijgt weer tot  €450,-, dan heb je een winst van maarliefst €450 – €80 = €370,- per coin. Dit is een stijging van meer dan 500%. 

Handel je toch liever in Bitcoin? Dat kan natuurlijk. Lees dan uitvoerig tips, stappenplannen en de beste brokers op onze speciale Bitcoin koers pagina. 

Veelgestelde vragen

Monero is één van de veiligste coins die er beschikbaar is. In tegenstelling tot andere crypto is het transactiedeel van de blockchain niet openbaar. Maximale bescherming van persoonsgegevens dus. 

Dit is afhankelijk van de koers van dat moment. Op dit moment is de Monero rond de €80 euro waard. Dit is weleens anders geweest. In 2018 kwam de koers tot maar liefst €450,-. 

Er zijn extreem veel aanbieders voor het online handelen in crypto. Voor ons is eToro de meest betrouwbare. 

Daarnaast is eToro goed voor de beginnende belegger. Dit komt door verschillende functionaliteiten zoals de demo-functie en de CopyTrading-functie.

Je kunt het online opslaan bij een broker zoals eToro. Kies dan wel een betrouwbare broker.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de coins offline op te slaan. Dit kan gewoon op een speciale USB. Kijk wel uit dat je die niet kwijtraakt. 

Wat uitzonderlijk is aan Monero is dat ze niks openbaar maken zoals bij andere blockchains. Daarom is jouw privacy altijd veilig en kun je volledig anoniem handelen. 

Conclusie: Monero Koers

Monero heeft zichzelf de afgelopen jaren bewezen als een grote speler in de cryptomarkt. Het is nog steeds een erg interessante crypto, ondanks de extreme stijgingen in 2020. De koers heeft nog  veel groeimogelijkheden.

Doordat de munt de privacy van haar gebruikers hoog in het vaandel heeft staan, heeft het een streepje voor op andere coins. Dit is namelijk wat deze munt speciaal maakt. Vooral met het hoge aanbod van alternatieve munten is dit onderscheidende vermogen erg belangrijk.  

Als je wilt beginnen met crypto, doe dit dan bij een betrouwbare broker. De broker moet in ieder geval een interne wallet hebben waarin jij jouw coins moet kunnen opslaan. Een goed voorbeeld daarvan is eToro

Ook investeren in Monero?

Maak dan gelijk een account aan op eToro. Hier kun je veilig oefenen op een demo-account. Ideaal voor beginners.
Live koersen
Scroll naar boven