Alles over ERC20 Tokens Kopen (2024) ERC20 Network

Ethereum is inmiddels een van de bekende cryptocurrency´s en er wordt nog dagelijks flink in gehandeld. De ERC20 Token is onderdeel van het netwerk van Ethereum en is gemaakt op de blockchain van Ethereum, waar we je vandaag meer over vertellen.

ERC20 Tokens Kopen bij een online broker - Stappenplan

Via de groene knop kun je nu meteen ERC20 Tokens Kopen!

De ERC20 Token is een zeer universele token en er valt dan ook veel over te vertellen. Vandaag zullen wij je dan ook uitleggen hoe je kunt investeren in de ERC20 Token en hoe je zelf een ERC20 Token kan creëren.

De hele bedoeling van de ERC20 Token is namelijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om een eigen token te creëren dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Welke waardes dit zijn en wat je hebt aan het maken van zo’n token lees je in dit artikel.

Wat is ERC20 Network en wat zijn ERC20 Tokens?

De ERC20 Token draait op het netwerk van Ethereum en kunnen worden verkocht en verhandeld. Een ERC20 Token is niet meteen een cryptocurrency, je dient namelijk eerst de token te ontwikkelen op het netwerk en blockchain.

Daarnaast is het de bedoeling dat de ERC20 Token draait op een smart contract. De ERC20 Token kan op heel veel gebieden worden ingezet zolang de token, maar aan alle voorwaarden voldoet.

Er bestaan inmiddels enorm veel ERC20 Tokens.

De ERC20 Token (Ethereum Request for Comment) kan ontwikkeld worden door iedereen, mits ze aan alle voorwaarden voldoen zoals liquiditeit, bepaalde fouten en meer. Zodra je in het bezit bent van ERC20 Tokens kun je deze ruilen tegen een investering.

Meer weten over crypto en tokens? Lees er alles over op onze crypto kopen pagina!

Meteen ERC20 Tokens Kopen via eToro!

Hoe kan ik ERC20 Tokens Kopen?

Hier beneden zie je een overzicht van de brokers die wij je zouden willen aanraden. Deze brokers zijn erg voordelig en hebben een eenvoudige aanmeldprocedure waarna je zelf de ERC20 Tokens kunt gaan aanschaffen.

Investeer nu in ERC20

ERC20 Tokens Kopen stappenplan

Stap 1: Kies de gewenste broker

Er zijn redelijk wat brokers op de huidige markt en wij hebben er een aantal voor je tussen uitgezocht. Deze brokers zijn zeer voordelig en het is er niet alleen mogelijk om te handelen in ERC20 Tokens.

ERC 20 Tokens Kopen bij eToro

eToro is ideaal voor de beginnende belegger en is zeer open en transparant op het gebied van traden. De broker brengt dan ook meerdere grote voordelen met zich mee waar je echt wat aan hebt tijdens het handelen.

Er zijn maar weinig brokers met zoveel voordelen en handige functies als eToro. Je kunt er als beginnend belegger namelijk zelfs gebruik maken van een demo-account waarmee je kunt traden zonder dat je echt geld hoeft te gebruiken of in te zetten.

Daarnaast kun je met de copy-trading tool inzichten krijgen in portfolio’s van andere handelaren. Het is bij eToro al mogelijk om te storten en in te leggen vanaf 50$ (omgerekend zo’n €42).

eToro is zeer betrouwbaar en is in het bezit van de juiste licenties. Zo is het legaal om te handelen bij de broker in Nederland en zijn ze in het bezit van een licentie van de Britse organisatie FCA.

Ook qua kosten betaal je bij eToro niets extra’s. Je hebt zelfs 0% commissie op EFT’s en aandelen wat het handelen financieel gezien leuker en interessanter maakt.

Maak een account aan bij eToro en begin met traden!

ERC20 Tokens Kopen bij Libertex

Ook Libertex is een grote broker met een breed aanbod waar altijd wel wat bij zit. De broker bestaat al sinds 1997 en de groep achter de broker heeft jarenlange ervaring in de branche.

Libertex is een zeer betrouwbare broker waar je vanaf 18 jaar mag beginnen met traden. Bij Libertex kun je handelen in Valuta, EFT’s en Cryptovaluta wat laat zien dat Libertex een breed en goed aanbod heeft aan handelsmogelijkheden.

Bij Libertex krijg je toegang tot een aantal handige functies waaronder de mogelijkheid om uitgebreide analyses door te nemen en gebruik te maken van een handige mobiele app. 

Naast cryptocurrency biedt Libertex nog veel meer handelsproducten

Libertex is een goed alternatief voor eToro!

ERC20 Tokens Kopen bij Binance

Praten we over crypto, dan komt al snel de broker Binance aan bod. De broker heeft namelijk een gigantisch aanbod aan cryptovaluta en is zeer makkelijk te gebruiken. 

Zit je al wat langer in de wereld van tokens en speciaal in ERC20 Tokens Kopen, maar weet je niet welke broker je moet kiezen? Binance is vooral voor de gevorderde handelaar zeer geschikt om te handelen in cryptovaluta.

De aanmeldprocedure van Binance is erg makkelijk en gaat aan de hand van het invullen van persoonlijke gegevens en verificatie door het opsturen van een foto van je identiteitskaart of rijbewijs.

Binance is de plek voor de gevorderde handelaar. Klik nu en begin met handelen.

Stap 2: Maak een account aan

Laten we eToro kiezen als broker waar we een account gaan aanmaken. Ga naar de officiele website van de broker of download de app waar het ook mogelijk is om een account aan te maken.

Houdt gegevens als je adres, postcode en e-mail adres bij de hand zodat je die zo meteen kunt invullen. 

Stap 3: Stort geld op je account

Het volgende onderdeel is het storten van geld op je account wat gaat door middel van een betaalmethode. Denk hierbij aan iDeal, PayPal, Visa, Klarna of als je het liever handmatig doet, bankoverschrijving.

Binnen enkele minuten tot uren stat het geld doorgaans op je rekeningsaldo en kun je beginnen met investeren in de diverse producten van eToro.

eToro logo

Bij eToro is het mogelijk om al in te leggen vanaf 50 euro!

Stap 4: Schaf je ERC20 Tokens aan

Je bent nu aangekomen bij het volgende deel, ERC20 Tokens Kopen. Dit doe je door bovenin de zoekbalk de ERC20 Token op te zoeken waarna je het resultaat tevoorschijn zult zien komen.

Het kopen van de ERC20 Token is erg makkelijk en kun je doen door te klikken op de blauwe knop. Hierna krijg je de keuze om de token te kopen of te verkopen.

Stap 5: Bewaar je ERC20 Tokens in je wallet

Na aankoop van je ERC20 Token zullen de tokens in je wallet worden bewaard totdat jij denkt dat je tokens het beste kunt gaan verkopen. Zorg ervoor dat je goed de koers in de gaten houdt voordat je een kans mist op een goede verkoop.

Stap 6: Verkoop de ERC20 Tokens

Denk jij dat dit het juiste moment is om de munten te verkopen? Dan kun je dit doen op ieder willekeurig moment en dat kan in het scherm waar je de ERC20 token ook gekocht hebt.

Let hierbij goed op de huidige koers en waar die prijs momenteel op staat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om langer te wachten op de koers.

ERC20 Tokens Kopen doe je via de groene knop!

Top 5 ERC20 Coins Kopen - de beste ERC20 Tokens lijst

Er zijn een aantal ERC20 Coins die een flinke impact hebben gemaakt op de huidige markt en die hebben we er even voor je uitgepakt. Ook bespreken we het aanbod van de ERC20 Token op het handelsplatform van eToro.

Top 5 ERC20 coins

TRON
TRON is een ERC20 Token wat het mogelijk maakt om hem op te slaan in je Ethereum wallet. Via TRON is het mogelijk om inkomsten te genereren door het bekijken en luisteren van content dat te vinden is op het platform van TRON.

MAKER
Net zoals bij alle ERC20 Tokens Kopen werkt ook Maker op het Ethereum netwerk. De stablecoin van MAKER is DAI wat ervoor kan zorgen dat MAKER in waarde kan stijgen en dalen, de bedoeling van MAKER is het maken van tokens van fysiek goud of andere fysieke waren.

Chainlink
Ook Chainlink is een ERC20 Token en heeft inmiddels een groot platform ontwikkeld waar je je data kunt kopen op een veilige manier. Verder is Chainlink ervoor om gegevens van off-chain bronnen naar on-chain slimme contracten een stuk makkelijker te maken.

OMG
OMG is een zeer makkelijk platform waar je betalingen kunt doen zonder een derde partij. Ook OMG draait op het Ethereum netwerk wat het automatisch weer een ERC20 Token maakt.

GOLEM
Tot slot hebben we Golem (GNT) dat een token heeft ontwikkeld om mee te kunnen betalen. Met de aankoop van de token krijg je de mogelijkheid om rekenkracht te betalen die je later kunt huren.

ERC20 Coins op eToro

Op eToro zijn er een aantal ERC20 Coins verkrijgbaar die we voor je hebben verzameld. De meest bekende zijn OmiseGO, Maker, Basic Attention Token en er zullen er nog een aantal volgen.

Momenteel zijn dit de populairste ERC20 Coins verkrijgbaar op eToro, maar voor dit jaar zijn er ook nog veel meer cryptomunten die veelbelovend zijn en zomaar iets zouden kunnen opleveren. Lees hier alles over de beste nieuwe crypto van 2022.

De voor- en nadelen van ERC20 Tokens Kopen

Ook  ERC20 Tokens Kopen heeft zo zijn voor- en nadelen die we je niet willen ontnemen. Denk hierbij aan afname in waarde, maar qua positieve punten mag je denken aan het gebruik maken van het netwerk van Ethereum.

Voordelen ERC20 Tokens Kopen
Een van de grote voordelen van de ERC20 Tokens is dat de tokens ontwikkeld worden op de blockchain van Ethereum en gemaakt worden door mensen zelf. Doordat mensen de tokens zelf kunnen maken kunnen ze ervoor kiezen om een bepaalde waarde te vertegenwoordigen.

Doordat de populariteit van de ERC20 Token toeneemt gaat de prijs van de token ook alleen maar omhoog. Je kunt werkelijk alle richtingen op met de ERC20 Token en dat maakt het voor investeerders en makers van de token interessant.

Nadelen ERC20 Tokens Kopen
Er zit één groot nadeel aan de ERC20 Token en dat is het inwisselen van de token. Je kunt namelijk je eigen project ontwikkelen dankzij de ERC20 Token en dat kan voor problemen zorgen op het gebied van waarde.

ERC20 en ICO's

Als je al wat langer in de wereld van crypto en tokens zit weet je wel wat ICO´s zijn. De afkorting ICO staat voor Initial Coin Offering en komt vrij als je begint met het ruilen van je ERC20 Tokens.

Over het algemeen worden ERC20 Tokens vaak geruild tegen Native coins wat dan weer werkt door middel van een ICO. De ICO moet ervoor zorgen dat investeerders zoveel mogelijk geld geven aan de eigenaar van de ICO, mits het project veelbelovend is.

Het is alleen mogelijk om als investeerder tokens te kopen met Ether of Bitcoin. De ERC20 Token wordt over het algemeen geruild voor een coin die op het nieuwe netwerk zit en dit gebeurt door middel van de zogenoemde ICO.

Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld en misschien iets te moeilijk, maar neem het allemaal eerst even in je op. Het verschil tussen een ERC20 Token en een ICO is erg groot en komt alleen aan bod zodra er een ruil plaats vindt als er een nieuwe coin op de blockchain zit.

Ondersteuning ERC20 Tokens

Net zoals bij iedere token of coin wordt deze op een of andere manier ondersteund. Bij de ERC20 Token gebeurt dit dus dankzij het Ethereum netwerk dat zich inmiddels zo gigantisch heeft ontwikkeld dat ze een goede ondersteuning zijn voor ERC20.

De beste wallet waar je ERC20 Tokens worden ondersteund is de Ethereum wallet. Je kunt makkelijk je tokens overdragen naar andere wallet, maar omdat de ERC20 Token draait op het netwerk van Ethereum wordt deze wallet ondersteund.

ERC20 Tokens structuur en functionaliteit

Net zoals bij alle tokens maakt ook ERC20 gebruik van een bepaalde structuur. Laten we nu eens kijken naar de functionaliteit van de tokens en wat voor invloed het Ethereum netwerk nou echt heeft op de tokens van ERC20.

Sinds dat Ethereum de Bitcoin blockchain heeft overgenomen ontstonden de ERC20 Tokens. Ethereum maakte namelijk een platform waar het mogelijk zou moeten zijn om tokens te maken en creëren die voldoen aan een aantal strenge voorwaarden.

Omdat de ERC20 Token dus volledig op het netwerk van Ethereum draait zouden de tokens van ERC en Ether op exact dezelfde manier functioneren. Na iedere transactie dien je een klein deel af te staan om toe te voegen aan de Ether.

ERC20 Token platformen en exchanges

Op het platform van ERC20 is het dus mogelijk om tokens te maken onder strenge voorwaarden. Die voorwaarden kunnen gaan over de liquiditeit van de token, maar ook over de waarde en het aantal fouten wat er in de token zit.

Het is gebleken dat het platform van ERC20 een succes is door de inmiddels veel ontwikkelde ERC20 Coins. Het kan dan ook niet anders dan dat er nog veel meer ERC20 Tokens Kopen zullen worden omgezet in coins die een stijging zullen maken op de markt.

Veelgestelde vragen

Je kunt met een ERC20 Token een bepaalde waarde vertegenwoordigen, denk hierbij aan aandelen. Degene die in het bezit is van de token beslist zelf welke waarde de token vertegenwoordigt.

In dit artikel staat uitgebreid beschreven hoe je precies de ERC20 Coins kunt kopen en welke het populairste zijn via eToro. Er is namelijk een redelijk grote lijst aan ERC20 Coins die interessant zijn en een grote marktwaarde hebben.

De waarde van ERC20 Tokens kunnen flink stijgen en dat hebben projecten als Chainlink en OmiseGo inmiddels al bewezen. Deze coins hebben een grote marktwaarde bereikt en zijn een gevestigde naam.

De ERC20 Token list is de lijst met alle beschikbare ERC20 Tokens. De ERC20 Tokens Kopen is een uitdagend project, maar kan zeker winstgevend zijn als je een van de tokens uit die lijst pakt.

Ja, bij eToro is het mogelijk om deze coins te kopen met iDeal. Storten kan bij de broker eToro al vanaf 42 euro en je hebt het geld binnen een aantal minuten op je account staan.

ERC20 Tokens Kopen: Conclusie

Er zijn al genoeg ERC20 Tokens die zich hebben bewezen een stabiele coin te zijn geworden. Nu is het aan jou om er zelf een te creëren die voldoet aan alle voorwaarden die er gevraagd worden.

Ja, de tokens zijn misschien een beetje ingewikkeld en complex, maar als je alle stappen op de juiste manier volgt moet het goed komen. Vooral voor de beginnende handelaar is het lastig en zouden we je aanraden iets meer kennis op te doen.

ERC20 Tokens Kopen met eToro?
Via eToro kun je enorm veel handelswaren verkrijgen, waaronder ERC20 Tokens. Klik op de groene knop en begin meteen met investeren.
TIP
Scroll naar boven