FTX Token kopen, waar beginnen?

Eens in de zoveel tijd wordt er een nieuwe cryptomunt gelanceerd die het meteen goed doet en de FTX Token is daar zo’n voorbeeld van. De token werd gelanceerd halverwege 2021 en kwam meteen in de top 50 van meest waardevolle cryptomunten terecht en is die positie niet meer kwijtgeraakt. 

FTX Token Kopen bij een online broker - Stappenplan

Begin ook met investeren in de FTX Coin bij de online broker eToro en verdien vanaf vandaag aan deze cryptomunt!

In dit artikel lees je precies hoe jij kan beginnen met de FTX Token kopen en wat je met de token kan. Daarnaast kijken we naar de FTX Token verwachting 2025, lees je hoe je kan starten met FTX Token staking en vind je het laatste FTX Token nieuws. 

Wat is FTX Token (FTT)?

De FTX Token is een token die hoort bij de FTX exchange. Dit is een exchange die zich richt op afgeleide producten van cryptomunten. 

Op deze exchange kun je de FTX Token gebruiken voor het investeren in deze producten. Met het gebruiken van deze token bespaar je op de transactiekosten. 

Daarmee is de FTX Token zeer vergelijkbaar met de Binance Coin (BNB) die gebruikt wordt op de exchange Binance en één van ‘s werelds waardevolste cryptomunten is. 

Wil jij de FTX Token gebruiken of denk je dat de munt meer waard gaat worden? Investeer dan nu in de FTX Token bij de online broker eToro!

Hoe kan ik FTX Token Kopen?

Er zijn dus verschillende redenen om te beginnen met de FTX Token kopen, of je nu de munt wilt gaan gebruiken bij de FTX exchange of gewoon wilt wachten tot de munt meer waard is om te kunnen verdienen aan je investering. 

In het stappenplan hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om zelf te beginnen met de FTX Token kopen en hier gebruik van te maken of om te zetten in winst. 

FTX Token Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

De eerste stap die je moet zetten is het kiezen van een plek waar je de FTX Token gaat kopen. Hiervoor kun je kiezen uit verschillende online brokers en crypto exchanges en het kan voor iedereen verschillen wat de fijnste plek is om te beginnen met investeren.

Dit hangt namelijk af van eventuele andere wensen die je hebt qua investeren. Je moet daarom goed kijken naar het aanbod van een bepaalde broker of exchange, je kijkt dan niet alleen naar cryptocurrency, maar bijvoorbeeld ook naar het aanbod aandelen, ETF’s of grondstoffen. 

Een ander belangrijk punt is de gebruiksvriendelijkheid die een broker of exchange jou biedt. Zeker voor beginners is het van belang om te kiezen voor een broker die zo gemakkelijk mogelijk is, zodat je geen fouten maakt tijdens het kopen van crypto of voor veel onzekerheden komt te staan. 

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

FTX Token Kopen bij eToro

De broker voor de beginnende belegger is eToro. Hier kun je gemakkelijk investeren in allerlei producten waaronder ook cryptocurrency. 

Eén van de voordelen die eToro biedt voor beginnende beleggers is het gratis demo account. Met dit account kun je het platform van eToro alvast uitproberen, zo heb je virtuele euro’s die je kan gebruiken om te oefenen met investeringen. 

Daarnaast hoef je niet met al teveel geld te beginnen. De minimale inleg bij eToro is slechts $50 (€42). 

Naast cryptocurrency vind je bij eToro ook aandelen, ETF’s, valuta’s, grondstoffen en indexen. 

Bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie zodat je nog meer winst kunt maken. 

Je kunt veilig bij eToro aan de slag, want de broker heeft een licentie bij twee Europese toezichthouders voor financiële instellingen. Dit is CySEC, de toezichthouder op Cyprus, en de Britse FCA

Als je naast de FTX token nog niet weet waar je verder in wilt investeren kun je bij eToro gebruik maken van de Copy Trading tool. Met deze tool kun je de portfolio’s van andere beleggers in zien en deze zelfs met één druk op de knop kopiëren naar je eigen potrfolio. 

Begin ook bij de meest gebruiksvriendelijke broker voor cryptocurrency en maak nu je eToro account aan! 

FTX Token Kopen bij Libertex

De broker Libertex heeft een groot aanbod verschillende producten waar je in kan investeren. Al deze investeringen lopen via CFD’s. 

Libertex heeft onder andere een kantoor op Cyprus en heeft een licentie zodat het legaal in Nederland mag opereren. Het is vooral een geschikte broker voor ervaren beleggers, die weten hoe CFD’s werken en op zoek zijn naar uitgebreide handelsplatformen. 

Naast cryptocurrency heeft Libertex ook aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s. Omdat je deze producten allemaal als CFD aanschaft vind je ze op dezelfde manier terug in je portfolio. 

Handel in CFD’s van cryptocurrency bij de betrouwbare online broker Libertex

FTX Token Kopen bij Skilling

De online broker Skilling heeft zich gespecialiseerd in CFD’s. Dit zijn contracten die je afsluit op de koersen van investeringen als cryptocurrency, zo krijg je niet de producten zelf maar kun je wel speculeren op de koers. 

Met CFD’s heb je de mogelijkheid om een hefboomeffect in te stellen. Met een hefboomeffect kun je de waarde van je investering kunstmatig verhogen zonder je eigen geld te gebruiken. 

Hiermee verhoog je wel het risico van de investering. Met een hefboom effect van 10x komt elke euro die de koers daalt, 10 keer zo zwaar aan bij jouw investering. 

Het Scandinavische bedrijf heeft inmiddels kantoren op de Seychellen, Cyprus, Malta en in London en Spanje. De groei van deze broker gaat snel in en slechts enkele jaren hebben ze een geschikt platform gebouwd voor een grote groep beleggers. 

Begin ook bij de jonge Scandinavische broker Skilling en doe vandaag nog je eerste investering!

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Stap 2: Open een account

In dit stappenplan gebruiken we voor het gemak de online broker eToro als voorbeeld. Je maakt hier een account aan met je e-mailadres of je gebruikt je Facebook/Google account. 

Na het aanmaken van het account krijg je meteen toegang tot het demoaccount van eToro. Om met echt geld te starten moet je het account eerst verifiëren. 

Deze verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs en het invullen van een vragenlijst waarin jouw kennis over beleggen getoetst wordt. 

Stap 3: Geld op je account storten

Zodra je bericht krijg van eToro dat de verificatie goedgekeurd is, kun je geld storten via de knop links onderin. Bepaal hoeveel geld je wilt storten, welke betaalmethode je gebruikt en maak de storting rond! 

Bij eToro begin je al met geld storten vanaf €42,-

Stap 4: FTX Token Kopen

Zoek nu via de zoekbalk bovenin, of via de ‘ontdek’-pagina naar de FTX Token. 

Je komt bij eToro dan op een specifieke pagina terecht waar je het laatste nieuws en de huidige koers van FTX crypto vindt. 

Op die pagina staat een grote knop met kopen, via daar kom je terecht in het koopscherm. 

Daar kun je kiezen hoeveel je wilt investeren en of je dat voor de marktprijs wilt doen, of liever een order wilt plaatsen met een lagere prijs. 

Stap 5: Bewaar je FTX Token

Nu je eenmaal de FTX token gekocht hebt moet je kiezen waar je deze cryptomunten wilt gaan bewaren. Je kunt ze versturen naar een andere exchange, zoals de FTX exchange, maar als je ze voor langere tijd wilt bewaren is het handiger om ze in een wallet te plaatsen. 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende wallets, zo is de ene volledig online en staat de ander offline op je eigen computer of laptop. Daarnaast heb je ook nog fysieke crypto wallets die er uit zien als een USB stick. 

Stap 6: Gebruik of verkoop je FTX Tokens

Er zijn een aantal keuzes wat betreft de FTX Tokens als je ze eenmaal hebt. Zo lees je later in dit artikel alles over de mogelijkheden rondom FTX Token staking en hoe je de FTX Tokens gebruikt op de exchange van FTX. 

Je kunt er ook voor kiezen om de FTX Tokens te bewaren en pas weer te verkopen als de koers genoeg gestegen is. In dat geval stuur je de munten weer terug naar een exchange en kies je in plaats van kopen voor het verkopen van de FTX Tokens.

Begin ook bij eToro en doe vandaag nog je eerste investering in FTX crypto!

Wat maakt FTX Token Kopen interessant voor investeerders?

Voor veel beleggers blijft de wereld van cryptocurrency er eentje van grote onzekerheid. Zo is het bijvoorbeeld erg lastig om te voorspellen wanneer de koersen stijgen en wanneer ze juist gaan dalen. 

Voor sommige cryptomunten is er een duidelijke toepassing en die munten doen het vaak goed, zo ook de FTX Token, die hoort bij de FTX exchange. Als belegger op deze exchange is de FTX Token kopen onontkoombaar, je kunt er namelijk veel kosten mee ontlopen. 

Waarom FTX Token Kopen?

Ook voor de beleggers bij andere brokers en exchanges zijn er redenen om de FTX Token te kopen. 

Toen de munt uitkwam had het op de eerste dag al een marktwaarde van enkele miljarden dollars. Vaak zie je een grote terugval bij munten die zo succesvol lanceren, maar niet bij FTX. 

Het lijkt daarmee een stabiele investering te zijn die verder stijgt als de FTX exchange verder groeit.  

Voordelen FTX Token Kopen

Naast een stijgende koers brengt de cryptomunt nog een aantal andere voordelen met zich mee, zo hebben we al de lagere kosten op het platform van FTX genoemd. Ook kun je verdienen aan het vasthouden van de munt via FTX Token staking, daar lees je zo meer over. 

Als je veel wilt gaan handelen in futures of andere afgeleide producten van cryptocurrency kan de FTX Token ook erg handig voor je zijn. Met deze tokens kun je nog gemakkelijker dit soort posities aannemen of verkopen. 

FTX Token mining, FTX Token staking of FTX Token Kopen

Je kunt de FTX Token niet minen, maar wel staken. Bij FTX Token staking zet je de munten vast en ondersteun je met die munten als het ware het netwerk zodat deze transacties veilig kan blijven verwerken. 

Er zitten grote verschillen tussen minen en staken, maar het grootste verschil is dat je voor staking eerst FTX Tokens moet kopen.  Vervolgens krijg je over die munten een beloning terwijl je bij mining uit het niets munten kunt ontvangen zonder dat je die in handen had. 

FTX Token staking verschilt wel van veel andere manieren van staking bij cryptocurrency. Waar je bij veel munten een percentage krijgt als beloning in de vorm van de munt die je vast hebt gezet voor staking, krijg je bij de FTX Token staking andere beloningen.

Zo krijg je een hogere korting bij aankopen op de FTX exchange, kun je NFT’s winnen via het non-fungible Swag Wheel en krijg je bonus stemmen in polls. Verder ontvang je de mogelijkheid om zonder kosten geld of crypto op te kunnen nemen van het platform en heb je een grotere kans op airdrops. 

FTX Token verwachting korte en lange termijn - FTX Token Price Prediction

Bij cryptocurrency weet je het nooit, maar als je gaat beleggen in de FTX Tokens doe je dat met één doel; winst maken op deze munten. Voor het succes van deze token ben je erg afhankelijk van ontwikkelingen op de FTX exchange. 

Als deze exchange zich blijft ontwikkelen, zal de koers van de FTX token ook blijven stijgen, zoals we bijvoorbeeld ook bij Binance Coin en de Crypto.com token hebben gezien. Mocht er iets helemaal misgaan met het platform, dan loop je wel een risico dat de munten snel minder waard worden. 

FTX Token Kopen voor de lange termijn

Als jij denkt dat de FTX exchange een mooie toekomst tegemoet gaat, kun je er voor kiezen om de munten te kopen voor langere termijn. Je koopt ze dan bij een broker waar je in de munt zelf investeert en kunt ze veilig bewaren in een wallet.

FTX Token Kopen voor de korte termijn

Mocht jij juist op korte termijn een mooie prijs stijging voorzien dan is investeren in CFD’s van de FTX Token handiger. 

Met een CFD kun je via een hefboomeffect de investering verhogen, zo profiteer je maximaal van kleine stijgingen in de prijs. 

CFD’s kun je alleen laten staan bij een broker en kennen kosten waardoor het soms niet handig is de investering langere tijd open te laten staan. 

Wanneer FTX Token Kopen?

Om te bepalen wat het beste moment is om te investeren in FTX Crypto is het verstandig om naar de gehele markt van cryptocurrency te kijken. Houd in de gaten welke trend Bitcoin aanhoudt en hoeveel volume cryptomunten er verhandeld wordt. 

Je kunt ook bij de FTX Token zelf kijken of er veel van de munten verhandeld worden, lijkt het volume wat minder te worden? Dan is de kans aanwezig dat ook de waarde van de munt gaat dalen. 

Op het dieptepunt van de FTX Token koers was de prijs per munt €28,80, als je toen voor €1.000 in had gekocht en had verkocht op het hoogtepunt van €47,70 had je met je investering €1.000 / €28,80 * €47,70 – €1.000 = €656,25 verdiend!

FTX Exchange

Alles draait bij de FTX Token om het gebruiken van de token op het platform van de FTX exchange. Deze exchange verkoopt geen cryptomunten, maar futures van cryptomunten, ‘tokenized stocks’, leveraged tokens en nog meer afgeleide producten van investeringen. 

Zij gebruiken cryptomunten om deze nieuwe mogelijkheden voor investeringen aan te kunnen bieden.

Zo koop je bij tokenized stocks niet de aandelen zelf, maar tokens die deze aandelen representeren. Je brengt als het ware de aandelen naar de blockchain technologie van cryptocurrency toe. 

Deze nieuwe manier van handelen is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt namelijk beter alleen investeren in de producten die je volledig begrijpt. 

FTX Token nieuws juli 2024

In januari 2024 was de FTX Token één van de best presterende altcoins op de cryptomarkt. Het is inmiddels gestegen naar een 27ste plek op de ranglijst van meest waardevolle cryptomunten met een marktwaarde van 7 miljard dollar. 

Daarmee behaalde het 5 maanden na lancering de hoogste marktwaarde ooit terwijl veel speculanten verwachten dat er een alt-season, een periode waarin altcoins het beter doen dan Bitcoin, aan komt waarin de FTX Token mogelijk nog verder zal stijgen. 

Veelgestelde vragen: FTX Token Kopen

De FTX Token is de cryptomunt die gebruikt wordt bij de FTX exchange. Bij die exchange gebruik je deze tokens voor de verschillende investeringen die je kunt doen. 

De FTX Token gebruik je bij de FTX exchange voor het investeren in producten of je kunt de FTX Token staken om zo voordelen te krijgen bij de transacties op het platform. 

De FTX Token kun je staken via de FTX exchange. Als je dat doet krijg je kortingen op transacties op dit platform en krijg je andere beloningen zoals NFT’s en airdrops. 

Je kunt het beste de FTX Token kopen bij de online broker eToro. Hier kan iedereen gemakkelijk beginnen met beleggen in cryptocurrency vanwege het hoge gebruiksgemak van de broker. 

De FTX Token kopen met iDEAL is mogelijk bij enkele online brokers, daar kun je gewoon via iDEAL geld op je account storten en dat vervolgens gebruiken voor het kopen van de FTX Token. 

FTX Token Kopen: Conclusie

De FTX Token bestaat nog maar een aantal maanden, maar heeft in korte tijd al enorm veel mensen aan boord gekregen. Dit komt vooral doordat de token rechtstreeks gelinkt is aan de FTX exchange, een exchange met afgeleide producten van cryptocurrency en andere investeringen. 

Die FTX exchange is een populaire plek voor beleggers die graag in futures, leveraged tokens of tokenized stocks willen investeren. Doordat de exchange al veel gebruikers heeft, werd de munt ook snel opgepakt en steeg de prijs binnen no-time naar grote hoogtes.

FTX Token Kopen met eToro?
Wil jij ook een wallet vullen met FTX Tokens? Ga dan nu naar eToro, maak je account aan en begin zo snel mogelijk met investeren!
TIP
Scroll naar boven