Binance Coin Kopen met iDeal, Creditcard of PayPal | Alles over BNB

Cryptomunten worden steeds populairder. Binance coin (BNB), de eigen cryptomunt van broker Binance, is een munt die wint aan populariteit. Interesse in Binance coin kopen? Op deze pagina leggen we uit hoe je dat doet en meer. 

en koop vandaag nog Binance Coin!

Je hoort het veel om je heen: “Was ik nou maar eerder ingestapt in cryptomunten!” Maar gelukkig is het nog niet te laat. Vandaag de dag koop je al Binance Coin voor €200,- per stuk. Binance Coin, of BNB als beursafkorting, is de officiële cryptomunt van broker Binance. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Begin direct met beleggen in Binance Coin - een stappenplan

Wil jij vandaag nog investeren in Binance Coin? Begin dan snel bij Binance via de groene knop hiernaast! 

Wat is Binance Coin?

Binance Coin is de officiele cryptomunt van online exchange Binance. Binance exchange is de grootste exchange die er is en daarom ziet de toekomst voor de Binance Coin er rooskleurig uit.

De Binance Coin is toen hij werd opgezet in 2017  gebouwd op het Ethereum Blockchain netwerk. In 2019 kwam Binance met een eigen blockchain, de Binance Chain. Vanaf dat moment draait Binance Coin daarop.

Eenvoudig uitgelegd is blockchain een groot netwerk vol data, bestaande uit kleine stukjes informatie.

De koers van Binance piekt in begin 2021

Die informatie is in het geval van blockchain altijd een transactie. Die transactie wordt opgeslagen in zogenaamde blokjes. Vervolgens wordt zo’n blokje zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank opgeslagen in de database.

Ieder blokje dat aansluit in de database bevat informatie van de voorgaande blokjes plus de nieuwe informatie. Langzaamaan vormt zich zo een ketting van blokjes met informatie, een blockchain dus.

Nu al starten met cryptomunten kopen? Registreer je bij Binance en start eenvoudig met investeren met behulp van iDEAL.

Hoe kan ik Binance Coin Kopen?

Anders dan bij andere cryptomunten is Binance Coin kopen alleen mogelijk bij Binance Exchange zelf. De munt wordt daar vooral gebruikt om te handelen in andere cryptomunten. 

Het handelstarief is als je daar Binance Coin kopen voor gebruikt het laagst. Het is dus financieel het interessantst om met bijvoorbeeld euro’s Binance Coin kopen, om vervolgens met die Binance Coin andere cryptomunten te kopen.

Wil je de actuele koers van Binance Coin weten?

Ontdek het snel

Je kan ook Binance Coin kopen om vervolgens te bewaren en pas weer te verkopen als ze gestegen zijn in waarde. Je hoeft er dus niet altijd mee te handelen, je kan ze ook gebruiken om je spaargeld in te steken. Klassiek beleggen dus.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe Binance Coin kopen werkt, maar ook hoe je kan beginnen met het kopen van andere cryptomunten.

Binance Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Wie op de meest snelle en makkelijke manier cryptomunten wil kopen, moet eerst op zoek naar een online broker. In het geval van Binance Coin kopen is er geen tussenkomende broker nodig en kun je de munt rechtstreeks bij Binance kopen. 

Wie ook andere cryptomunten wil kopen doet er goed aan nog wel wat brokers te vergelijken. Hieronder vind je een overzicht van de brokers.

Binance

Binance is, zoals eerder gezegd in dit artikel, de enige plek waar je rechtstreeks Binance Coin kopen kan. Wil je dus beginnen met Binance Coin kopen, is dit de plek waar je moet zijn.

Binance is een van origine Chinese crypto-exchange die inmiddels in Malta is gevestigd. Je kan er handelen door te beginnen met Binance Coin kopen en die vervolgens te gebruiken voor handel in andere crypto’s. Een crypto-to-cryptoplatform dus.

Binance is vooral geschikt voor de al wat meer ervaren belegger. Het uitgebreide dashboard geeft veel inzicht in verschillende koersen en cryptomunten. En dat zijn er nog al wat: bij Binance kun je kiezen uit ruim 200 soorten valuta

Als je een keuze gemaakt hebt kun je overgaan tot aankoop via onder andere iDeal, een van de meest gebruikte betaalmethodes voor Nederlandse gebruikers.

Zoals eerder gezegd is handelen met de Binance Coin bij Binance het voordeligst. Door een account aan te maken en Binance Coins te kopen, betaal je voor aankopen die je daarmee doet slechts 0.05% transactiekosten. Betaal je met andere valuta is het ook niet duur: dan betaal je 0.1% transactiekosten.

Binance heeft een eigen geïntegreerde wallet, waarin je de Binance Coins en andere cryptomunten die je koopt kunt opslaan.

Lees in ons artikel meer over Binance, of klik op de button hiernaast om direct een account aan te maken!

Libertex

Libertex is onze aanrader om te beginnen met cryptomunten kopen. Libertex bestaat al sinds 1997 en heeft daarom een ruim aantal  markten waarin je kunt beleggen.

Sinds 1997 bestaat Libertex, onze aanrader om te beginnen met het kopen van cryptomunten. Libertex heeft een ruim aantal soorten activa waarin je kunt beleggen.

Als je net begint met beleggen is Libertex een fijne broker omdat het gebruikersinterface erg toegankelijk is. Beleggen wordt daardoor eenvoudig.

Daarnaast heb je bij Libertex de optie om eerst een tijdje te oefenen met een zogenaamd demo-account. Voordat je je eigen geld gebruikt, kun je oefenen met virtueel nepgeld.

Bij Libertex koop je niet de onderliggende activa, maar zet je in op de bewegingen in de koers. Dat heten CFD’s, contract for difference. Je zet dus geld in op de fluctuaties in de koers van een activa.

Je minimale inleg is bij Libertex €100,-, een ander groot voordeel aan Libertex. Door dit relatief lage instaptarief kun je zonder een groot risico te lopen beginnen met beleggen.

De handel in CFD’s kan in korte tijd veel opleveren. Dit komt omdat je inzet op marktbewegingen en die zijn er constant. Daarnaast heb je bij de handel in CFD’s de mogelijkheid om gebruik te maken van een hefboom.

Een hefboom zorgt ervoor dat het geld dat je wil betalen voor een CFD, een x-aantal keer zoveel waard wordt.

Dus stel je betaalt 70 euro, met een hefboom van 2. Hoewel je dus 70 euro gebruikt, telt het als 140 euro. Dus elke euro dat de koers daalt of stijgt telt eigenlijk dubbel ten opzichte van je investering.

Lees in ons artikel meer over Binance, of klik op de button om een account aan te maken bij Libertex!

Litebit

Een andere suggestie voor een goede online broker is Litebit.
Deze Nederlandse broker doet het vooral goed in Nederland, België en Duitsland en heeft inmiddels ruim 660.000 gebruikers.

Je kunt bij Litebit op een toegankelijke manier cryptomunten kopen, waarbij je keuze hebt uit meer dan 56 verschillende soorten valuta.

Litebit heeft een gebruiksvriendelijke interface, waaraan je kan zien dat het bedacht is door Nederlandse knappe koppen. 

Litebit is daarmee geschikt voor beginnende beleggers, maar blijft ook zeker interessant voor meer ervaren beleggers.

Verificatie van je identiteit is simpel, maar belangrijk

De transactiekosten zijn bij Litebit 2%, wat iets prijziger is dan bij sommige andere brokers. Je krijgt echter wel waar voor je geld: veiligheid staat hoog in het vaandel bij Litebit en daarom stelt de broker een drietal eisen aan de gebruikers. 

Hoe meer eisen nagekomen kunnen worden door gebruikers, hoe hoger het bestedingslimiet. Litebit weert daarmee louche personen. De eisen zijn het verifiëren van je telefoonnummer, het verifiëren van je adres en het verifiëren van je identiteit.

Bij Litebit komen al je bestellingen en transacties in één handig overzicht te staan. In deze digitale wallet heeft iedere munt zijn eigen subwallet. Zo houd je ook bij het handelen in meerdere soorten crypto’s handig overzicht.

Lees meer over Litebit in onze diepgravende review. Of maak vandaag nog een account aan om gelijk te beginnen met handelen!

Stap 2: Open een account

Het is vaak niet moeilijk om een account te openen bij een broker. Doorgaans wijzen de stappen zichzelf als je naar een site van een broker gaat en klikt op sign up, aanmelden of registreren.

In veel gevallen kun je met een e-mail adres of zelfs je Facebook account een account aanmaken. Bij Binance is het ook mogelijk om met je e-mail adres een account aan te maken. 

Omdat je bij Binance natuurlijk de Binance Coin kunt kopen zullen we in de artikel uitleggen je een account moet aanmaken bij Binance.

Account aanmaken bij Binance

Stap 3: Stort geld op je account

Als je klaar bent om te handelen met echt geld kun je verder gaan met het storten van geld naar je Binance account. Je kunt daarna overschakelen naar je echte account in plaats van je demoaccount om te beginnen met handelen.

Als je wil gaan handelen met echt geld is het nodig om geld te storten op je account. Je moet daarvoor eerst inloggen op Binance en klaarzitten met je bankpas of -app.

Vervolgens kun je bij Binance via verschillende betaalmethodes geld storten. Paypal, iDEAL en Paysafecards zijn slechts drie van die opties.

Stap 4: Koop Binance Coin

Als het geld eenmaal op je account verschenen is, is de volgende stap het kopen van Binance Coin!

In Binance kun je zoeken naar de crypto die je aan wil schaffen. Via de zoekbalk kun je Binance Coin of BNB intypen. Vervolgens klik je op handelen en kun je kiezen of je wilt kopen of verkopen, zoals je in de afbeelding kunt zien.

Stap 5: Bewaar je Binance Coin

Je kan dit doen in de wallet van de exchange of broker zelf. Maar je kunt ze in sommige gevallen ook naar een externe wallet sturen.

Hier kun je alleen in komen met een speciale code en hier staan ze dus ook veilig. Daarnaast ben je ook niet afhankelijk van ontwikkelingen bij de exchange of de broker.

Als je bepaalde hoeveelheid Binance Coin aanschaft bij een broker of exchange dan kom je daadwerkelijk in het bezit van die coin. 

Het is dan ook nodig om die gekochte Binance Coin ergens op te slaan. Deze bewaar je in een zogenoemde wallet.

Stap 6: Verkoop de Binance Coin

In het geval dat je de munt weer wilt verkopen omdat de koers goed is, dan is het handig om nog een aantal dingen te weten. 

Als je de munt in een andere wallet hebt opgeslagen, dan moet je de munt eerst weer naar de exchange sturen voordat je het kunt verkopen. Hou daar dus rekening mee qua timing. 

Bij Binance kun je in de uitgebreide charts kijken wat de huidige koers is, en ook kun je zien hoe het er voor staat met je huidige investeringen. Als je ziet dat je winst hebt gemaakt kun je beslissen om te verkopen.

Dit kun je doen door bij het overzicht van je investeringen de klikken op verkopen.

Binance presenteert je vervolgens gelijk een overzicht waarin je de winsten of verliezen kunt bekijken.

Handelen in Binance Coin 

Je kan in Binance ook handelen in Bitcoin! Daar gelijk mee starten? Klik dan op de button. Bekijk in dit artikel ook de koers van Bitcoin.

Waarom Binance Coin Kopen?

Binance Exchange is de grootste crypto-exchange van de wereld en groeit met de dag. Dat zij een eigen munt hebben die meegroeit in die ontwikkeling maakt het gunstig om in te stappen in de handel in en met Binance Coin. Inkopen in een groeiende markt is altijd gunstiger dan in een markt die in een plateau of daling zit.

Ook de Binance Coin koers gaat hard. De Binance Coin koers is afgelopen maand en week door het plafond gegaan. Als je begin maart 2021 een Binance Coin had gekocht kostte je dat ongeveer €250,-. Die coin is inmiddels zo’n €403,- waard.

Dus stel je had begin maart 2021 d €2000,- geinvesteerd in Binance Coin, dan was die investering nu €2000,- / €250,- * €403,- = €3224 waard.

Dat komt waarschijnlijk omdat Binance een nieuw project heeft aangekondigd, DODO. Veel Binance gebruikers lijken daar vertrouwen in te hebben en gaan nu massaal aan de start van het project instappen, in de hoop dat hun geld alleen maar meer waard gaat worden.

Daarnaast heeft Binance al jarenlang een goede trackrecord voor groei en wordt verreweg het grootste deel van de cryptomunten daar verhandelt. Af en toe een piek in de Binance koers is dus niet gek. 

Binance Coin Kopen, lange of korte termijn strategie

Lange Termijn

Als je op lange termijn wil verdienen aan de aan de Binance Coin (BNB) dan is het slim om te investeren in de munt zelf. Je kunt er nu een aantal inkopen en in principe afwachten tot de coin meer waard wordt, waarna je hem weer kunt verkopen. Je moet het zien als iets doen met je spaargeld in plaats van het op de bank te laten staan.

Korte Termijn

Wie op korte termijn wil verdienen kan het beste zijn geld in CFD’s steken. Gezien Binance Coin veel fluctuaties meemaakt kan hier door een oplettende gebruiker veel winst worden gepakt. Hoewel er een klein beetje een einde lijkt te komen aan de stijgende lijn van afgelopen maand, is het nog steeds aannemelijk dat de Binance Coin koers blijft stijgen.

Veelgestelde vragen

Binance Coin is de officiële coin van de Binance Exchange, de grootste crypto-exchange ter wereld. Binance Coin draait op de eigen blockchain van Binance, de Binance Chain.

Met de cryptomunt kun je bij Binance Exchange tegen een erg goedkoop tarief handelen in andere cryptomunten.

Een nadeel van het kopen van de Binance Coin is dat hij de afgelopen maand en week dusdanig gestegen is dat de instapprijs wat hoger is geworden. Daarentegen voorspelt deze stijging wel dat de coin in de toekomst nog meer waard gaat worden, zeker met DODO op komst.

Binance Coin is onder andere te koopbij Binance Exchange. Daarnaast kun je de Binance Coin ook kopen bij Libertex.

In dit artikel hebben wij besproken dat Libertex een zeer goedkope en gebruiksvriendelijke broker is, waar je Binance Coin kopen kan.

Ja, bij Binance Exchange kun je via iDeal de Binance Coin betalen.

Je kunt de munt gebruiken op de exchange Binance om daar transactiekosten mee te betalen. Als je wilt beleggen in deze munt is het ook gewoon mogelijk, je kunt de aangekochte munten bewaren tot de koers gestegen is om winst te maken op je investering. 

Binance Coin Kopen: Conclusie

Het is inmiddels niet moeilijk meer om in te stappen in de wereld van Binance Coin. Via Binance Exchange koop je binnen een aantal klikken al je eerste coins.

Denk voordat je gaat beginnen met beleggen na over je strategie. Het is belangrijk om na te denken of je wil handelen in coins of in CFD’s.

Nu instappen in de handel in Binance Coin is waarschijnlijk een goede stap, als je het geld er voor over hebt. De experts verwachten dat de coin alleen maar meer zal stijgen in waarde. Houd echter altijd in je achterhoofd dat de cijfers uit het verleden geen garantie is voor de toekomst.

Binance Coin kopen bij Binance?
Wil je vandaag nog beginnen in het handelen van Binance Coin? Maak dan nu een account aan bij Binance en ga van start!
TIP
Scroll naar boven