Libra Coin Kopen in slechts 5 stappen

Ben jij op zoek naar investeringsmogelijkheden op het gebied van cryptocurrency? En ben jij benieuwd naar het verhaal en de ambities achter Libra Coin kopen, het voormalige project van techgigant Facebook? Lees dan verder, want in dit artikel leggen we je uit wat Libra Coin is, en hoe Libra Crypto kopen werkt. 

Crypto zoals Libra Coin Kopen bij een online broker in 4 stappen!

Wil jij nog vandaag beginnen met investeren en cryptomunten zoals Libra Coin kopen? Registreer dan een gratis account bij eToro!

Libra Coin kopen is de afgelopen jaren regelmatig onderwerp van gesprek geweest in de cryptocommunity. Het project van Facebook om een eigen, stabiele digitale munt te lanceren genereerde vanaf de start veel media-aandacht en wekte de interesse bij veel beleggers en kopers van cryptomunten.

We leggen je uit wat Libra Coin precies is en hoe een cryptomunt zoals Libra Coin kopen werkt in deze gids.

Wat is Libra Coin?

De Libra Coin was een project van Facebook / Meta om een one-of-a-kind digitale munt waarmee overal betaald zou kunnen worden op te zetten dat in 2019 begon. 

Door de krachten te bundelen met 28 andere grote bedrijven, waaronder o.a. Vodafone, PayPal, Uber, Mastercard, Ebay en nog veel meer, zouden miljarden mensen wereldwijd met Libra kunnen gaan betalen.

Het logo van Libra Coin kopen

Libra Coin kreeg echter te maken met hevige weerstand vanuit overheden en de bankwereld, die Facebook niet het juiste bedrijf vonden om dit project te leiden. Libra Coin werd hierom gerebrand als ‘Diem’. Diem is net als Bitcoin en Ethereum gebouwd op transparante blockchain technologie, maar fungeert als een stablecoin.

Verkoop aan Silvergate

De meest recente ontwikkeling van Libra Coin / Diem is de verkoop aan Silvergate dat het project voorzet.

Investeren in succesvolle cryptocurrency kan hoge opbrengsten en rendementen met zich meebrengen. Doe je eigen research en bekijk een aanbod van diverse munten bij eToro:

Hoe kan ik Libra Coin Kopen?

Wanneer je een cryptocurrency wilt kopen maak je gebruik van een online broker. Dit is een online beurs, die zich richt op cryptomunten en /of ook andere handelsproducten. Zo bieden veel online brokers ook CFD’s of aandelen aan. 

We nemen je in onderstaand stappenplan mee vanaf de eerste stap – het kiezen van een geschikte online broker – tot Libra Coin kopen. Je kunt het plan ook gebruiken om te investeren in andere cryptomunten of producten van de broker.

Benieuwd naar alle mogelijkheden om te investeren bij eToro?

Bekijk alle handelsproducten bij deze topbroker!

Libra Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Geschikte broker voor Libra Coin Kopen kiezen

De eerste stap in het aanschaffen van Libra Crypto of een andere cryptomunt is het kiezen van een geschikte broker. Een geschikte broker is een broker die aansluit bij jouw wensen, niveau van belegggen, en je bovendien voldoende ondersteuning en een veilige handelsomgeving biedt. Wij selecteerden er alvast 5 voor je.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Crypto zoals Libra Coin Kopen bij eToro

eToro is onze nummer 1 keuze als broker op dit moment. Dit hebben zij te danken aan een ruim aanbod van cryptocurrency, maar ook andere producten zoals aandelen, CFD’s, ETF’s, indexen, grondstoffen en forex trading

Het Israëlische eToro biedt haar miljoenen gebruikers dus diverse mogelijkheden tot beleggen aan. Ontzettend handig daarbij is de gratis demo account. Hiermee kun je met virtueel geld oefenen met beleggen, de diverse producten en strategieën tot je dit onder de knie hebt. Zo leer je zelf hoe het werkt op een veilige manier.

Een andere extra van eToro is copytrading. Dit is een functie van sociaal traden, waarbij jij met jouw tegoed automatisch de trades van ervaren beleggers kunt nadoen. Zo profiteer je van hen!

Je kan zo afkijken en deelt bovendien in de winst van de beste beleggers van eToro. 

Je kunt dit al doen vanaf de lage minimale inleg van $50 / ~ €45. eToro rekent bovendien geen commissiekosten op aandelen en ETF’s!

eToro is dus een echte aanrader voor beginners. Er is veel ondersteuning, en de veiligheid en naleving van de regels wordt gecontroleerd door financiële instanties als de CySEC en FCA

Wil jij bij eToro een account aanmaken en direct profiteren van de mogelijkheden van functies zoals copytrading en een demo account? Gebruik de groene knop en registreer een gratis account!

CFD's van cryptomunten zoals Libra Crypto Kopen bij Libertex

Libertex is een online CFD broker die je zou kunnen kennen van hun sponsorships met verschillende sportclubs, waaronder het Engelse voetbalteam Tottenham Hotspur!

Libertex is één van de marktleiders op het gebied van CFD-trading en is al jaren actief als broker. Ze hebben dus een bewezen staat van dienst op de financiële markt. Dit resulteerde de afgelopen 20 jaar in meer dan 40 onderscheidingen en prijzen. Libertex is innovatief en blijft nieuwe markten betreden, waaronder crypto.

Net als bij eToro heeft Libertex een handige demo account die je kunt gebruiken om te oefenen en bekend te raken met cryptomunten zoals Libra Coin kopen als CFD. Je kunt uiteraard ook CFD’s kopen van allerhande uiteenlopende producten. Je kunt ook een commissievrije lange belegging aangaan in aandelen. 

Dit doe je eenvoudig met Libertex Invest, waarmee je ook dividenden kunt verdienen. Libertex is beschikbaar als app voor zowel iOS als Android. Uiteraard opereert de broker veilig met de nodige licenties zoals CySEC. 

Libertex kun je kennen van hun sponsorships met voetbalclubs zoals Tottenham Hotspur. Wil jij beleggen in producten zoals de Libra Crypto kopen? Registreer dan een gratis account met de knop!

CFD's van cryptomunten zoals Libra Crypto Kopen bij Skilling

Skilling is een jongere broker, die sinds 2016 opereert vanuit Cyprus. Je vindt hier een selectie van de beste cryptocurrency die er momenteel verkrijgbaar zijn voor trading.

Skilling adverteert met hun lage spreads – ‘near zero’ – op het traden van cryptomunten. Deze munten trade je als CFD’s, wat als voordeel heeft dat je zowel op een bull als een bear market kunt inspelen. Spreads gaan zo laag als 0.1 pips, terwijl je al vanaf een minimale inleg van zo’n €100 euro kunt beginnen met traden. 

Skilling biedt inmiddels meer dan 900 verschillende instrumenten aan die als CFD zijn te verhandelen. Naast crypto vindt je hier ook alle andere bekende instrumenten, tot speciale opties aan metalen en energie aan toe. Uiteraard is Skilling als broker gereguleerd bij diverse financiële partijen zoals de CySEC en FSA. 

Wist je dat Skilling van oorsprong een Scandinavische broker is? Het hoofdkantoor is gevestigd op Cyprus, waardoor Skilling onder de Europese regelgeving valt. Registreer een gratis account met de knop!

Stap 2: Registreer een gratis account voor Libra Crypto Kopen

Na het kiezen van een broker is het tijd om een account te registreren. Bij een goede broker is dit gratis, en zijn er aan de registratie geen kosten verbonden. We nemen je mee in het registratieproces bij eToro.

Dit begint met het opgeven van een gebruikersnaam, e-mail adres en wachtwoord. Na het maken van de account stuurt eToro je een bevestigingsmail. Klik op de link hierin en voltooi de verificatie. 

Dit doe je door een aantal extra stappen uit te voeren waaronder een Know Your Customer test (KYC) en het uploaden van een kopie van een identificatiebewijs zoals een paspoort of identiteitskaart. 

Een account registreren bij eToro

Stap 3: Geld op je tradingaccount zetten voor Libra Coin Kopen

Nu je account klaar is voor gebruik heb je saldo nodig. Door geld over te maken naar je trading account kun je snel aan de slag met investeren. 

Geld overmaken naar je eToro account kan op diverse manieren. Zo kun je betalen per bankoverschrijving, PayPal, iDEAL, creditcards en diverse andere mogelijkheden. Binnen enkele minuten tot uren is het geld beschikbaar.

De minimale inleg bij eToro is slechts $50 / ~ €45

Stap 4: Een cryptomunt zoals Libra Coin Kopen

Niet alle brokers bieden dezelfde cryptomunten aan. Op het moment van schrijven is Libra Coin kopen zelfs niet mogelijk, doordat de ontwikkeling van het project naar stablecoin nog loopt.

Gelukkig kun je wel vergelijkbare en misschien zelfs wel betere cryptocoins kopen bij eToro. Gebruik hiervoor de zoekfunctie.

Stap 5: Libra Coin veilig bewaren na kopen

Nadat je een cryptomunt hebt gekocht bij eToro of een andere broker is het een kwestie van veilig bewaren. Dit kan gewoon bij eToro zelf, in hun eigen wallet. Het is ook een optie om een eigen wallet te gebruiken. Je kunt een digitale wallet downloaden, of een fysieke wallet kopen. Let goed op dat aanbieder betrouwbaar is.

Wil jij aan daytrading doen of altijd snel toegang tot je gekochte cryptomunten en het tradingplatform? Dan kun je de gekochte coins bij de exchange zelf laten staan. Dit wordt niet gezien als de veiligste optie, dus wanneer je lang een munt gaat holden kan een losse wallet een betere optie zijn.

Stap 6: Verkopen Libra Crypto

Heb jij Libra Coin of een andere cryptomunt gekocht, en wil je deze weer verkopen omdat hij bijvoorbeeld in waarde is gestegen? Dan kun je vanuit je eToro portfolio gewoon op de munt klikken en de verkoop optie.

Je vult de verkoopprijs in, en krijgt een bevestiging wanneer de verkoop is voltooid. Als je winst hebt gemaakt kun je je geld opnemen naar je rekening.

Wil jij beginnen met beleggen in cryptocurrency en munten zoals Libra Coin kopen en verkopen?

Wat maakt Libra Coin Kopen interessant voor investeerders?

In het verleden heeft Libra Coin veel tegenstand gehad van partijen die Facebook geen geschikte partij vonden om een eigen munt te hebben. Met de naamsverandering naar Diem en de verkoop aan de Silvergate Capital Corporation gaat de munt nu een nieuw hoofdstuk in. Er is nog steeds behoefte aan een dergelijke stablecoin.

Je kunt in afwachting van hoe de ontwikkeling verder gaat lopen ook investeren in andere veelbelovende cryptomunten. Wanneer je een munt als Ethereum koopt, koop je een coin die op dagelijkse basis al door miljoenen gebruikers wordt ingezet bij transacties. Dit kan daarom een veiligere investering zijn.

Waarom Libra Coin Kopen - voordelen Libra Coin Kopen

Het doel van Libra Coin is een stablecoin zijn die gelinkt is aan de Amerikaanse dollar, maar die wereldwijd gebruikt kan worden voor eenvoudige betalingen via bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Of dit gaat lukken is nog de vraag, maar ook in Europa is er volop onderzoek naar het invoeren van zo’n digitale munt. De vraag is er dus.

Libra Coin Verwachting - Korte en lange termijn Libra Coin prijs

Er valt weinig te zeggen over de Libra Coin verwachting en de korte termijn Libra Crypto prijs verwachting / lange termijn Libra Coin prijs verwachting. De munt is namelijk nog in ontwikkeling en niet beschikbaar op de markt. Mocht Libra Coin uiteindelijk beschikbaar komen, dan is dat waarschijnlijk als stablecoin met vaste waarde. Dit houdt in dat de coin gespiegeld is aan een andere fiat munt en een gelijke waarde houdt.

Wist je dat: Experts voorspellen dat bij eToro verkrijgbare cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum voor het einde van het jaar nog sterk in waarde kunnen gaan stijgen?

Wanneer Libra Coin Kopen?

Het is nog niet duidelijk wanneer Libra Coin kopen mogelijk is bij een broker. Onlangs werden het project en alle bijbehorende intellectuele eigendommen door Facebook verkocht aan een Amerikaans Fintechbedrijf. Zij nemen het project over en gaan kijken of het mogelijk is een schaalbare stablecoin te maken.

Libra Crypto Nieuws

Het Libra Crypto project lijkt definitief ten einde bij moederbedrijf Facebook / Meta. De afgelopen maanden vond er al een leegloop plaats op de werkvloer, en sinds eind 2021 gingen er geruchten dat men op zoek was naar een koper.

In Q1 van 2024 is de Diem Association (de nieuwe naam na een rebranding van Libra Coin) voor omgerekend ongeveer 160 miljoen euro overgenomen door het Amerikaanse fintechbedrijf Silvergate Capital Corporation.

Libra Crypto Kopen: Veelgestelde vragen

Libra Coin was een project van Facebook / Meta om een unieke digitale cryptomunt te maken die wereldwijd ingezet zou kunnen worden als supersnel betaalmiddel.

Het project stuitte echter op veel weerstand van banken en de Amerikaanse overheid en werd na een rebranding tot ‘Diem’ uiteindelijk verkocht aan een investeerder.

Libra Crypto kopen is op dit moment niet mogelijk. Het project is nog in ontwikkeling, met een onbekende datum van een eventuele publieke release. Als alternatief kan men investeren in andere stable- en of cryptocoins bij een broker zoals eToro.

Cryptomunten kopen kun je het beste doen bij een klantvriendelijke, snelle en betrouwbare broker. eToro biedt als online broker de beste ondersteuning voor zowel beginnende als meer ervaren beleggers en heeft tal van handige functies zoals en gratis demoaccount en copytrading.

Een stablecoin is een vorm van een cryptomunt die gelijke tred houdt met een daaraan gekoppelde currency. Zo zijn er stablecoin die altijd een gelijke waarde houden met de Amerikaanse dollar.

Een algoritme zorgt ervoor dat het aanbod van de stablecoin zo gestuurd wordt dat de waarde gelijk blijft aan 1 dollar. De stablecoin is hierdoor een stabiel, online alternatief van traditioneel geld.

Er valt niets te zeggen over de Libra Coin verwachting en prijs, omdat het onduidelijk is in welke vorm, hoe en wanneer het project zal worden voortgezet onder de nieuwe eigenaar. Waarschijnlijk zal een verdere uitrol een stablecoin betreffen met een waarde die gelijk is aan die van de dollar, maar dit is niet bevestigd.

Libra Coin Kopen: Conclusie

Libra Coin kopen is op dit moment nog niet mogelijk, en biedt weinig mogelijkheden tot investering. De nieuwe eigenaar Silvergate beoogt een schaalbare stablecoin te ontwerpen, en deze houden gelijke waarde aan een gekozen fiat currency.

Een beter alternatief is daarom om bij eToro te beleggen in hun geselecteerde crypto aanbod. Zo zijn er diverse high potentional nieuwe cryptocurrency, terwijl ook Bitcoin en Ethereum traditioneel goede opties zijn.

Libra Coin Kopen bij eToro?
Wil jij eenvoudig, veilig en vlot zelf investeren in Libra Crypto en de Libra Coin Kopen bij een gereguleerde aanbieder van cryptomunten? Dan is Libra Crypto Kopen bij eToro wat voor jou!
TIP
Scroll naar boven