Dit zijn de beste Meme coins van 2023

Cryptomunten zijn er in allerlei soorten en maten, zo heb je bekende munten als Bitcoin en Ethereum, stablecoins die hun koers bepalen op de dollar en nog veel meer munten met allemaal hun eigen toepassing. Ook meme coins als Dogecoin horen bij de meest succesvolle cryptomunten ter wereld. 

Nieuwe Meme Coins Kopen in 4 stappen

Wil jij ook je portefeuille vullen met meme coins? Maak snel je eToro account aan en begin met de beste meme coins kopen!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Een meme is een humoristisch plaatje die op internet gebruikt wordt en vaak verspreid wordt via sociale media. Op basis van deze memes zijn er nu ook cryptomunten gemaakt, die ondanks dit feit toch enorme marktwaardes weten te bereiken in deze jonge, volatiele markt. 

Wat zijn Meme Coins?

De bekendste meme coin ter wereld is Dogecoin. Deze munt bestaat al een aantal jaren en heeft in de tijd dat het bestaat wisselend succes gehad. 

Dogecoin is gebaseerd op een hond die veel gebruikt wordt bij memes en was de start voor nog veel meer meme coins.

 Inmiddels zijn er met Dogelon Mars, Shiba Inu en Floki Inu veel munten met deze hond als logo.

Zoals Dogecoin ooit heeft laten zien, zijn meme coins toch voor beleggers ook interessante opties omdat de koersen kunnen ontploffen als de munten ergens aandacht krijgen. Die aandacht komt vaak van bekende personen of influencers als Elon Musk. 

Hoe kan ik zelf Meme Coins Kopen?

Zelf meme coins kopen doe je online bij een broker die cryptomunten aanbiedt. Hieronder hebben we in een stappenplan uitgewerkt wat jij moet doen om aan je eerste meme coins te komen. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 1: Kies een online broker

De belangrijkste stap is misschien wel de eerste; het kiezen van een broker waar jij cryptomunten kan kopen. Kies een broker met een aanbod van producten waar jij in wilt investeren en een broker die gemakkelijk te gebruiken met jouw ervaring. 

Tussen de brokers kunnen grote verschillen zitten en daar moet je dan ook rekening mee houden. Zo betaal je bij de ene broker een vast percentage aan kosten bij elke investering die je doet, terwijl andere brokers via een spread kosten doorberekenen aan de klanten. 

De brokers die je hieronder tegenkomt zijn allemaal gereguleerd door een Europese toezichthouder zodat je veilig kan beginnen met beleggen. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
eToro bekijkenCoinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 45,00€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)1vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)Vanaf € 10,0010 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom1:30Geen100:1100:1100:130:1
Valutaparen523100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 5,001%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00Geen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Meme Coins Kopen bij eToro

Voor beginners is eToro de plek om te zijn, deze broker is erg gebruiksvriendelijk en heeft ook nog eens een groot aanbod, met ook veel meme coins. 

eToro biedt je een aantal voordelen zoals de Copytrading tool. Hiermee bekijk je de portfolio’s van andere beleggers en kopieer je deze naar je eigen portfolio. 

Als je liever eerst wilt oefenen met beleggen voordat je je eigen geld gaat gebruiken kun je het gratis demoaccount gebruiken. Hierin zit virtueel geld waarmee je investeringen kunt uit proberen. 

Wanneer je daarna graag met echt geld bij eToro aan de slag wilt, kan dit al met de lage minimale inleg van $ 50 (€ 45). Zo kan iedereen hier terecht, of je nu veel te besteden hebt of met kleine bedragen wilt beginnen met meme coins kopen. 

Naast meme coins en andere cryptocurrency heeft eToro ook nog aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en indexen. Over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s betaal je bij eToro zelfs 0% commissie, zodat je maximaal kan profiteren van je investeringen. 

De broker heeft een licentie bij de FCA, de Britse toezichthouder voor financiële instellingen. 

Wil jij ook bij de meest gebruiksvriendelijke broker van Europa aan de slag? Meld je nu aan bij eToro!

Meme Coins Kopen bij Libertex

De broker Libertex werkt dan weer heel anders dan eToro. Hier investeer je niet in de meme coins zelf, maar kun je speculeren op de koers van de munten via CFD’s.

CFD’s hebben het voordeel dat je hierbij een hefboomeffect af kan sluiten en je investering zo kunstmatig kunt verhogen. Als je € 10,- belegt met een hefboomeffect van 10 ×, beleg je dus als het ware € 100,- terwijl je maar € 10,- kwijtraakt.

Elke koerswijziging telt dan 10 keer zo zwaar mee voor jouw investering en er zitten meer kosten aan het afsluiten van een CFD met hoog hefboomeffect. Het levert vaak meer risico op, maar in de volatiele cryptomarkt kan het ook enorme winst opleveren. 

Start ook jouw meme coin-avontuur bij de CFD-broker Libertex en maak nu je account aan. 

Meme Coins Kopen bij Skilling

Net als bij Libertex kun je ook bij Skilling handelen in de CFD’s van meme coins en andere producten. De broker bestaat echter nog maar een paar jaar. 

Skilling werd in Scandinavië opgericht en heeft zichzelf snel kunnen ontwikkelen. Inmiddels is het platform online en kan iedereen zich bij Skilling inschrijven om te gaan handelen. 

Naast cryptocurrency biedt Skilling ook valuta’s aandelen, ETF’s, grondstoffen en meer. Met al deze verschillende producten kun jij een divers portfolio opbouwen. 

Begin ook bij de jonge broker Skilling en handel in de CFD’s van meme coins!

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij één van deze brokers is gemakkelijk. Voor dit voorbeeld gebruiken we de broker eToro. 

Daar maak je een account aan door een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken. Je krijgt dan toegang tot het gratis demoaccount en kunt overschakelen naar echt geld zodra je het account geverifieerd hebt. 

Die verificatie voltooi je door een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen en een vragenlijst in te vullen waarin jouw kennis en ervaring op het gebied van beleggen getoetst wordt. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 3: Geld op account zetten

Zodra deze verificatie goedgekeurd is, krijg je bericht van eToro. Vanaf dat moment kun je overschakelen naar een account met echt geld. 

Om dat account te vullen moet je een eerste storting doen. Bij eToro heb je hiervoor keuze uit allerlei handige betaalmethodes. 

Stap 4: Zoek de Beste Meme Coins

Kijk verder in dit artikel om te weten wat de beste meme coins zijn of ga naar de pagina ‘ontdekken’ bij eToro.

Daar kun je zelf rondkijken tussen de verschillende cryptomunten die beschikbaar zijn en op zoek naar de beste meme coins voor jouw portfolio.

Stap 5: Beste Meme Coins Kopen

Heb je de beste meme coins gevonden? Dan is het tijd om je eerste investering te doen.

Hiervoor ga je naar de specifieke pagina van de munt en klik je op handelen. Je bepaalt nu hoeveel je wilt kopen en maakt de transactie rond. 

Na de aankoop vind je de meme coins crypto terug in je portfolio op eToro.

Ook je eerste meme coins kopen bij een veilige broker? Probeer nu eToro!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Top 5 Meme Coins - Beste Meme Coins om in te Investeren

De beste meme coins ter wereld zijn allemaal gebaseerd op de Shiba-hond die gebruikt is voor Dogecoin. Deze top 5 meme coins is samengesteld op basis van de marktwaarde van de munt. 

Je kunt ook verder zoeken naar een top 10 meme coins, maar daar zullen minder betrouwbare projecten tussen zitten.

Top 5 Beste Meme Coins Lijst #1: Dogecoin

De meest bekende meme coin is ook meteen de beste meme coin als je kijkt naar de totale waarde van de munt. Zo was Dogecoin op het hoogtepunt zelfs meer dan 70 miljard euro waard. 

Van Dogecoin kom er elke dag weer munten bij en er is in tegenstelling tot Bitcoin geen limiet aan het totale aantal munten. 

Dit heeft enkele economische voordelen, het is bijvoorbeeld beter als betaalmiddel te gebruiken. 

Top 5 Beste Meme Coins Lijst #2: Shiba Inu

De Shiba Inu coin was één van de eerste munten na Dogecoin die ontwikkeld werd op basis van de gelijknamige hond die in veel memes gebruikt wordt. 

In november 2021 steeg de munt naar een ongekende hoogte met een marktwaarde van meer dan 30 miljard euro. 

Top 5 Beste Meme Coins Lijst #3: Dogelon Mars

De afkorting van deze munt is $ELON en ook deze munt is gebaseerd op de Shiba-hond, waarvan Elon Musk er ook eentje heeft. 

Ook deze munt hoopt er op dat Elon Musk een keer iets over de munt twittert. Bij de vorige meme coins hebben we gezien dat dit kan zorgen voor enorme koersstijgingen. 

Top 5 Beste Meme Coins Lijst #4: SafeMoon

To the moon! Dat is de term die vaak gebruikt wordt door crypto-investeerders als zij een munt de lucht in zien schieten. Met de SafeMoon coin is dit opnieuw geprobeerd. 

Vooralsnog schiet de koers nog niet echt naar de maan, maar als er opnieuw enthousiasme komt voor de munt zijn er mooie koersstijgingen mogelijk. 

Top 5 Beste Meme Coins Lijst #5: Banano

De meme coin Banano is een grap die gemaakt is op de cryptomunt Nano. Het heeft dezelfde kenmerken als Nano, maar gebruikt overal bananen voor. 

Ze zijn open over het feit dat ze een meme coin zijn en bieden investeerders een aantal mogelijkheden met de munt zoals enkele spellen en een video platform. 

Heb jij een meme coin uit deze top 5 meme coins kunnen kiezen? Maak dan nu je account aan bij eToro en begin meteen met de beste meme coins kopen. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Kenmerken van Meme Coins

Meme coins zijn ten eerste te herkennen aan hun naam en logo. Zoals je hierboven hebt kunnen zien is de cryptomarkt zo gegroeid dat er vooral meme coins uitkomen met daarbij de Shiba Inu hond. 

Vaak delen meme coins nog meer kenmerken met elkaar, zo zijn er van meme coins vaak enorm veel munten beschikbaar. Hierdoor is de prijs per munt lager en stimuleert het nog meer voor ook beleggers met een kleine portemonnee om deze munten te kopen. 

Verder gebruiken meme coins vaak een belasting die bij elke transactie ingehouden wordt. Dit is bijvoorbeeld 10% van de volledige transactie en die 10% wordt dan gebruikt voor marketingdoeleinden om zo nog meer beleggers in de munt te laten interesseren. 

Ook geïnteresseerd in meme coins kopen? Begin nu bij eToro!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Wie maakt de Meme Coins?

Wie de top meme coins gemaakt heeft, blijft vaak onbekend. Dit zijn over het algemeen teams van ontwikkelaars verspreid over de hele wereld.  

Zij hebben vaak zelf een belang in de munt omdat ze er veel van in een wallet hebben. Hoe beter de munt het doet, hoe beter het is voor de ontwikkelaars. 

Nieuwe meme coins komen er ook in rap tempo bij en veel van deze munten hebben een grote kans om te falen en zich niet bij de top meme coins voegen. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Kun je veilig Meme Coins Kopen? - Welke Meme Coins Ontploffen?

Meme coins kopen kan veilig bij een broker als eToro of een van de andere brokers uit dit artikel. Deze hebben allemaal een licentie van een Europese toezichthouder en daardoor weet je zeker dat ze zich houden aan de Europese wet- en regelgeving. 

Als je daar de meme coins koopt staan ze dus veilig, zolang je het account goed beveiligd hebt. Je kunt de munten ook versturen naar een andere wallet, hierbij is het wel belangrijk dat je een veilige wallet kiest en de munten naar het juiste adres toe stuurt. 

Let op met nieuwe meme coins crypto, het vinden van nieuwe meme coins kan namelijk lastig zijn. Je moet weten waar je de meme coins lijst op kan vergelijken en welke munten er hogere kans hebben om te slagen. 

Wil jij investeren in de Top 5 Meme Coins? Maak nu je eToro account aan en kies jouw favoriete munt!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Veelgestelde vragen: Beste Meme Coins Kopen

Meme coins zijn cryptomunten die gebaseerd zijn op een internetgrap, die bekend staan als ‘meme’. Dit zijn vaak populaire plaatjes of zoals in de meest voorkomende gevallen; een hondenras. 

Zelf meme coins kopen doe je via een broker of exchange. Hier kun je bij alle cryptomunten kijken naar de beste meme coins en  gemakkelijk investeren via de knop handelen. 

Meme coins koop je het gemakkelijkst bij eToro. Deze broker is voor beginners de beste optie vanwege een aantal handige mogelijkheden op deze site. Zo kun je met weinig geld beginnen en gemakkelijk investeren via bijvoorbeeld de copytrading tool. 

Als je meme coins koopt via een veilige broker dan heb je verder geen zorgen. Toch zijn er ook genoeg meme coins die niet veilig zijn en alleen te verkrijgen zijn bij niet-gereguleerde brokers. Wel kunnen meme coins erg volatiel zijn, je kunt dus wel veel waarde kwijtraken van je investering. 

De beste meme coins, die je ook in de meeste top 5 meme coins terug vindt, zijn Dogecoin, Dogelon Mars, Shiba Inu coin en vergelijkbare munten. Deze zijn allemaal gebaseerd op het Shiba Inu hondenras, dat mede dankzij Elon Musk erg populair is geworden. 

Beste Meme Coins Kopen: Conclusie

Een meme coin kopen klinkt als iets wat je voor de grap doet, maar niets is minder waard; de meme coins kunnen je hele mooie rendementen opleveren. Dat is iets wat we gezien hebben met de Dogecoin koers, nadat techmiljardair Elon Musk er meerdere tweetjes aan besteedde. 

Soms hebben meme coins, zonder dat ze het zelf door hebben, een aantal kenmerken die juist als verbetering gezien kunnen worden ten opzichte van bijvoorbeeld Bitcoin. Zo lijkt Dogecoin een beter betaalmiddel doordat er constant munten bijkomen en er een grote voorraad is. 

Of meme coins kopen ook op de lange termijn je veel op kan leveren, valt nog te bezien. Je loopt ook veel risico met munten die niet in de top 5 meme coins of top 10 meme coins staan, deze willen nog wel eens qua koers terug dalen tot 0. 

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Scroll naar boven