Home » crypto » kopen » safemoon kopen

Safemoon Coin Kopen met PayPal en iDeal

Heb je weleens gehoord van meme coins? Het zijn cryptomunten die met een knipoog naar de de wereld van crypto exchange worden opgericht, maar wel degelijk veel waard kunnen gaan worden. Dit artikel gaat over Safemoon coin kopen, oftewel buy Safemoon.

De nieuwste in die categorie: de Safemoon coin, gelaunched in maart 2021. Om te handelen in Safemoon moet je eerst een andere coin in je bezit hebben, dan kun je over naar buy Safemoon.

Stappenplan Safemoon Coin Kopen:

Klaar om te beginnen met Safemoon coin kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

De nieuwste in de categorie meme coins: de Safemoon coin, gelaunched in maart 2021. Dit is een enorm goedkope munt, waardoor je voor een klein bedrag Safemoon kopen als resulteert in een grote hoeveelheid munten!

Dat is precies van Safemoon wil: zoveel mogelijk mensen die zoveel mogelijk Safemoon coin bezitten, waardoor de Safemoon koers zal stijgen. Je wordt daarom door Safemoon coin beloond om je Safemoon coin te bewaren, in plaats van te verhandelen.

In dit artikel gaan we eens dieper in Safemoon coin kopen duiken. We gaan kijken naar waar Safemoon coin kopen, naar de Safemoon koers en hoe je kunt starten met Safemoon kopen. Geïnteresseerd in andere cryptomunten? Lees dan ons artikel over crypto kopen.

Wat is Safemoon Coin?

Zoals gezegd is Safemoon een hele nieuwe coin en is gelanceerd door Safemoon Protocol. Safemoon Protocol bestaat uit een groep van 5 mannen uit de Verenigde Staten en een websiteontwikkelaar. 

Als slagzin heeft Safemoon Protocol ‘Safely to the Moon’, een parodie op de term ‘to the moon’ die massaal wordt gebruikt wanneer cryptomunten sterk in prijs stijgen!

Safely to the Moon is de slogan van Safemoon

Waarom Safemoon Coin Kopen?

Ook Safemoon maakte al verschillende keren enorme stijgingen in de koers mee, waaraan beleggers veel geld konden verdienen! En het team achter Safemoon coin blijven ambitieus, terwijl ook fans op beroemde internetfora als Reddit/WallStreetBets geloven in toekomstige prijsstijgingen naar de maan. 

Een belangrijk kenmerk van dit type cryptocoin is dat de prijs sterk afhangt van de ontwikkelingen op dergelijke grote internetfora en social media als TikTok en Instagram. Dat is bij de Safemoon coin net zo.

Op de site van Safemoon Protocol is informatie te vinden over hun ambitieuze plannen. Er worden 3 dingen uitgelicht:

  1. Safemoon is 100% community driven.
    Safemoon is open en eerlijk voor iedereen die interesse heeft in Safemoon coin kopen.
  2. Safemoon coin kopen draagt automatisch bij aan het genereren van versleutelde liquiditeit. 
    Dit gebeurt op PancakeSwap in een zogeheten liquidity pool.
  3. Bezitters van Safemoon krijgen een beloning voor het bezitten van de munt. 
    Na Safemoon coin kopen krijg je een beloning en genereer je automatisch inkomen met de reflectiemethode. 

Omdat rechtstreeks Safemoon coin kopen niet mogelijk is, maar het zonde is om niet te profiteren van deze automatische beloningen en toekomstige prijsstijgingen, bespreken we in dit artikel hoe ook jij als belegger kunt investeren in Safemoon coin. 

Direct beginnen met Safemoon Coin Kopen? Maak een account aan bij Libertex en buy Safemoon

Hoe kan ik Safemoon Coin Kopen?

Vandaag de dag is het helemaal niet moeilijk meer om te beginnen met handelen in cryptomunten. Zoals net gezegd is het op dit moment nog niet mogelijk om rechtstreeks te starten met Safemoon kopen.

We nemen je hieronder mee in een stappenplan voor het kopen van andere cryptomunten, zodat je die daarna kunt inwisselen voor Safemoon. Zo kun je toch Safemoon coin kopen!

Safemoon Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker voor Safemoon Coin Kopen

Om Safemoon te kopen moet je eerst een andere cryptomunt in je bezit hebben. De makkelijkste manier om cryptomunten te kopen is via een online broker.

Een online broker is eigenlijk een verzamelplek voor allerlei soorten aandelen en cryptomunten die je via die broker kunt kopen. Eigenlijk een soort webshop voor aandelen en cryptomunten dus.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende online brokers waar je uit kunt kiezen. Hieronder omschrijven we er een aantal.

Via Libertex Safemoon Coin Kopen

Libertex is een online broker met een groot aanbod in verschillende soorten activa. Denk daarbij aan cryptovaluta’s, indices, olie en gas, metalen, aandelen, valuta’s, agrarisch, en opties en ETF’s.

Het is goed om te weten dat je bij Libertex niet handelt in de onderliggende activa, maar in contracten die gaan over de prijsbewegingen: een contract for difference. Je wordt dus niet zelf eigenaar van een aandeel of cryptomunt.

Met de handel in CFD’s kun je in korte tijd veel geld verdienen. Dat komt omdat je winst genereert door de juiste voorspelling te doen voor de koersbeweging. Als de beweging waarvoor jij een contract had afgesloten ook daadwerkelijk plaatsvindt, krijg je uitbetaald.

Je kunt om diezelfde reden ook makkelijk veel geld verliezen met CFD-handel. Als een koers niet precies zo beweegt als hoe jij bedacht had, verlies je je investering.

Het hoofddashboard van Libertex.

CFD handel is daarom meestal niet zo geschikt voor beginners, omdat het een arbeidsintensieve vorm van aandelenhandel is. Ook bij het beleggen voor de lange termijn past de handel in CFD’s niet goed, omdat de meeste koersen zo volatiel zijn dat je kort na het afsluiten van een CFD al je investering terugverdient of verliest.

Wie toch wil handelen in CFD’s, kan dat het beste doen via Libertex. Bij deze broker kun je namelijk oefenen in een gratis demofunctie, om te kijken of CFD-handel iets voor je is. Mocht dat zo zijn, dan kun je gemakkelijk overschakelen naar een volwaardig account.

Je profiteert bij Libertex van een lage minimale inleg: voor €100,- kun je al aan de slag met handelen. Dat geld kun je met veel verschillende betaalmethodes op je account zetten, waaronder iDeal: een ander voordeel van Libertex.

Ondanks dat CFD-handel niet zo geschikt is voor beginners, maar Libertex het wel inzichtelijk. Het dashboard is erg uitgebreid maar goed te begrijpen, ook voor onervaren handelaars.

Ben je benieuwd naar het gebruik van het platform of wil je gelijk beginnen met handelen? Klik op de button!

Via Bitvavo Safemoon Coin Kopen

Liever wel de onderliggende activa bezitten om mee te handelen? Misschien is Bitvavo dan wat voor jou. Bij deze broker handel je uitsluitend in cryptomunten en is dus heel geschikt om crypto’s als Ethereum of Bitcoin te kopen om in te wisselen voor Safemoon.

Bitvavo is een broker van Nederlandse bodem. Mede daardoor is de broker voordelig in gebruik: je betaald bij lage transactiekosten. Er wordt altijd een percentage transactiekosten gerekend tussen de 0.00% en 0.25% van de totale transactiesom.

Je kunt makkelijk geld storten in je Bitvavo account door middel van één van de acht beschikbare betaalmethodes, waaronder iDeal. Het geld dat je stort komt terecht in je digitale Bitvavo Wallet, waar ook je aangekochte crypto’s in terechtkomen.

Een deel van de crypto's die Bitvavo verkoopt

Sinds een tijdje heeft Bitvavo een handige app. Zo kun je op ieder moment van de dag makkelijk bij je cryptomunten.

Ook met de betrouwbaarheid van Bitvavo zit het goed: op Trustpilot wordt Bitvavo beoordeeld met een ‘uitstekend’, op basis van ruim 5000 reviews.

Beginnen met Safemoon kopen? Koop eerst andere crypto’s via de link onder de button.

Via Binance Safemoon Coin Kopen

Het grootste handelsplatform voor cryptocurrency is Binance. Binance is een broker van formaat de enige online broker die een eigen cryptomunt op de markt heeft gebracht: de Binance Coin.

Je handelt op Binance voornamelijk crypto-to-crypto: dat wil zeggen dat je de euro’s die je in het account stort eerst om moet zetten naar de Binance Coin en je daarmee verder handelt op het platform.

Binance is dus een crypto-exchange, net als Bitvavo, en specialiseert zich daar ook in. Voor de handel in aandelen, grondstoffen of andere zaken is Bitvavo dus niet echt geschikt.

Ook Binance heeft zijn eigen geïntegreerde wallet, waarin je een makkelijk overzicht vindt van je Binance coins, maar ook van de crypto’s die je hebt gekocht op Binance. Je kunt er bij Binance ook voor kiezen om de cryptomunten op te nemen als zodanig en ze op bijvoorbeeld een USB-stick te bewaren.

Voor beginners is Binance iets minder geschikt, omdat je er niet kunt oefenen in een demofunctie en het basisinterface best ingewikkeld kan zijn. Wel hebben ze de Binance Academy, waar je veel kan leren over het handelen in cryptomunten.

Start direct met een account aanmaken bij Binance. Ready? Buy Safemoon!

Stap 2: Open een account

Als je een broker hebt gekozen is het tijd om een account aan te maken. Bij de meeste brokers gaat dit op dezelfde manier, als voorbeeld nemen we hier Libertex.

Je gaat naar de site van Libertex. In het midden van het scherm kun je kiezen om te starten in een demo-account of dat je gelijk wil beginnen met handelen met echt geld. Maak een keuze en vul je gegevens in.

Bij Libertex kun je kiezen uit een demo-account of een echt account.

Als je wil handelen met echt geld zul je je account moeten verifieren met een geldig legitimatiebewijs. Dit is bij wet verplicht voor iedere broker. Pas als je dit ‘know your costumer’-proces doorlopen hebt kun je starten met handelen met echt geld.

Stap 3: Stort geld op je account voor Safemoon Coin Kopen

Na het doorlopen van het ‘know your costumer’-proces kun je geld storten op je account. Dat kan in Libertex onder andere met iDeal en PayPal.

Je kunt het geld storten door in het dashboard van Libertex rechts bovenin te klikken op ‘storting’. Vul het bedrag in dat je wil storten en voltooi de betaling.

Bij Libertex is het minimale stortbedrag €100,-.

Stap 4: Koop Safemoon Coin

Als het geld op je account staat, kun je beginnen met het kopen van CFD’s! Omdat je voor Safemoon coin kopen echt de cryptomunten zelf in je bezit moet hebben en je daarom niet zoveel hebt aan CFD’s, gaan we hieronder even verder met Binance als voorbeeld.

Ga als je ingelogd bent in Binance met je muis naar de negen blokjes naast het logo links bovenin. Klik daar op exchange. Vervolgens zie je rechts in beeld een zoekbalkje. Tik daar BNB in en klik op de Binance coin.

Koop nu de hoeveelheid Binance coin die je straks wil inruilen voor buy Safemoon coin. De Binance coins worden automatisch toegevoegd aan je Binance Wallet.

Vervolgens ga je naar Pancakeswap, één van de weinige plekken waar je de Safemoon coin kan krijgen op het moment. Meld je aan en klik op ‘unlock wallet’ en selecteer je Binance Wallet.

Vervolgens kun je in Pancakeswap Binance coin inwisselen voor Safemoon coin. Bij Pancakeswap betaal je daar weinig transactiekosten over. Zo kun je makkelijk Safemoon kopen.

Binance coin wisselen voor Safemoon.

Stap 5: Bewaar je Safemoon Coin

Nadat je je Binance coins hebt ingewisseld voor Safemoon coins moeten ze nog ergens worden bewaart. In Pancakeswap worden de Safemoon Coins bewaart in liquiditypools, waar het straks al even over ging.

Als je bij een broker coins of CFD’s koopt zoals bij Libertex, worden die vaak bewaart in een geïntegreerde wallet of in een CFD overzicht.

Dat maakt het makkelijk om overzicht te bewaren over je cryptomunten of CFD’s. Je kan er ook voor kiezen om een offline portemonnee bij te houden, wat alleen kan als je de onderliggende activa bezit.

In het geval van Binance kun je ervoor kiezen om die activa op te nemen en te bewaren op de harde schijf van je computer. Als je de munt later echter weer wil verkopen, zul je de terug moeten storten.

Stap 6: Verkoop de Safemoon Coin

Wil je weer af van de Safemoon coin? Dan kun je dat het beste doen door ze eerst weer in te wisselen voor Binance coin. Die coins belanden dan weer als zodanig in je Binance Wallet.

Daarna kun je ze als Binance coin weer verhandelen voor iets anders, of je laat je uitbetalen in euro’s. Houd er rekening mee dat daar wel transactiekosten over gerekend worden.

In het geval van CFD’s gaat het niet om het verkopen ervan, maar om het sluiten van de positie die je had aangenomen ten opzichte van de koers.

Had je ingezet op een koersstijging, maar daalt de koers juist alleen maar? 

libertex safemoon
Geopende transacties in Libertex en de mogelijkheid ze te sluiten.

Dan kun je er voor kiezen om je positie te sluiten om verdere verliezen tegen te gaan. Ga in bijvoorbeeld je Libertex account naar het CFD-overzicht en sluit de positie die je wil sluiten door achter de naam te klikken op sluiten.

Je kunt ook al je posities in één keer sluiten door op ‘sluit alle posities’ te klikken.

Jij bepaalt hoeveel coins je wil wisselen, kopen of verkopen. Enthousiast geworden? Start dan via Libertex en buy Safemoon!

Waarom Safemoon Coin Kopen?

Of je wel of niet Safemoon coins moet kopen is afhankelijk van wat je zelf belangrijk vindt aan een cryptomunt.

Safemoon is tot dusver een trendgevoelige munt, die in no-time veel meer waard kan worden, maar ook minder. Aan de ene kant valt te stellen dat, omdat de munt zo weinig waard is, je nu heel goedkoop kan instappen met Safemoon coin kopen en de gok kunt wagen dat hij veel meer waard wordt.

Voorbeeld: als je bij de launch van de munt €1,- had geïnvesteerd in Safemoon coin had je daar 40.322.581 Safemoon coins voor gekregen. Als je die nu had verkocht, levert je dat ruim 40.322.581 x €0,000004919 = €198,- op. 

Aan de andere kant kun je ook je geld in je zak houden en investeren in een munt waarvan een stijgende koers beter te garanderen is, zoals Bitcoin in plaats van Safemoon coin, maar die waarschijnlijk ook niet zo spectaculair meer gaat stijgen. 

Het leuke aan deze munt is dat je zelf invloed zou kunnen hebben op de waarde ervan, door zelf actief mee te praten over deze munt op bijvoorbeeld Reddit. De munt kan daardoor stijgen in waarde, net zoals gebeurde met Dogecoin.

De Safemoon coin koers is een leuke om in de gaten te houden, omdat de nieuwe munt volop in beweging en onderwerp van gesprek is. In ons artikel over de Safemoon koers vind je al het laatste nieuws over de Safemoon koers, de ontwikkelingen van de Safemoon koers en ons advies op basis van de Safemoon koers.

Tip: Om te traden met Safemoon kun je ook een CFD gebruiken. Wij raden aan om te speculeren op de koers als CFD via Libertex waarmee het onder andere mogelijk wordt om ook op koersdalingen te verdienen!

Safemoon Coin Kopen: lange of korte termijn strategie

Het is altijd belangrijk om af te wegen of een coin als Safemoon kopen geschikt is voor een korte of lange termijn strategie. Hieronder lichten we dat toe zodat je kunt bepalen of een buy Safemoon beslissing bij jou past.

Lange Termijn Safemoon Coin Kopen

Op de lange termijn is de Safemoon coin nog geen goede investering. Het is een uiterst trendgevoelige en nieuwe munt, wat het lastig maakt om te voorspellen of de koers zal stijgen of zal dalen.

Wie op de lange termijn winst wil maken doet er goed aan te investeren in een relatief stabiele, gevestigde munt waarvan dat wel voorspelt kan worden.

Korte Termijn Safemoon Coin Kopen

Op de korte termijn kan de Safemoon coin wel een leuke investering zijn. Omdat de munt nog zo nieuw is kan het maar zo zijn dat hij morgen het dubbele waard is dan vandaag.

Daarbij zijn de ontwikkelingen leuk om te volgen, zeker als je vroeg instapt. Onthoud dat de munt ook een hoog risico op waardedaling heeft.

Deze munt zou je dus meer kopen omdat je dat leuk vindt en je nieuwsgierig bent naar de ontwikkelingen, niet omdat je er serieus veel mee wil verdienen. De munt is te nieuw om daar iets over te kunnen vaststellen.

Als je wel graag in een cryptomunt wil investeren, maar niet al teveel risico wil lopen, raden wij aan om eens te kijken naar Bitcoin. Deze coin is inmiddels zo gevestigd dat waardestijging beter gegarandeerd kan worden ten opzichte van de Safemoon coin.

Wil je meer lezen over Bitcoin? Bekijk eens onze pagina over de Bitcoin kopen. Gelijk beginnen met Bitcoin kopen? Ga dan direct van start in Libertex.

Safemoon Coin Kopen: veelgestelde vragen

Safemoon is een hele nieuwe coin die veel weg heeft van ‘meme-coin’ Dogecoin. Van Safemoon coin zijn er op dit moment honderd miljard in omloop.

Safemoon is opgericht door Safemoon Protocol en zij belonen je voor het kopen en bewaren van de munt, in plaats van je aan te moedigen om te verdienen aan de handel in de munt.

Safemoon coin kopen doe je door eerst een andere cryptomunt aan te schaffen en deze vervolgens bij een online broker om te ruilen voor Safemoon. Je wisselt dus eerst je euro’s om voor bijvoorbeeld Bitcoin, en ruilt deze voor Safemoon coin!

In het artikel raden we enkele online brokers aan, waaronder Libertex, Bitvavo en Binance. Dit zijn allemaal geschikte partijen voor het investeren in Safemoon!

De kortste route is door via Binance de Binance Coin aan te schaffen, naar Pancakeswap te gaan en daar je Binance Wallet te koppelen. 

Je kunt dan je Binance coin makkelijk wisselen voor Safemoon coin. Zo kom jij in het bezit van Safemoon!

Dat hangt af van je doel met de munt. Op dit moment zou je vooral in Safemoon kunnen investeren om te zien waar de ontwikkelingen van deze nieuwe munt naartoe gaan. 

Omdat de munt zo nieuw is en er weinig informatie over beschikbaar is, kunnen we moeilijk voorspellen of de munt veel geld kan gaan opleveren of juist kan gaan kosten.

Je kunt Safemoon krijgen via Pancakeswap. Daarvoor moet je eerst de Binance Coin kopen en die swappen voor Safemoon.

Via een omweg kan dat zeker. Zoals gezegd moet je eerst via Binance de Binance Coin kopen. Dat doe je door geld op je Binance account te zetten, wat met iDeal mogelijk is. Daarna vinden alle transacties virtueel plaats en hoef je niet opnieuw geld te storten.

Safemoon Coin Kopen: conclusie

Safemoon coin is dus een heel nieuwe, volatiele munt die je meer uit nieuwsgierigheid zou kunnen kopen dan om veel geld mee te verdienen.

De munt heeft veel weg van Dogecoin, die grootheid kreeg via Reddit. Datzelfde zou kunnen gebeuren met Safemoon, en is min of meer al gebeurd tijdens eerdere prijsstijgingen!

Als je liever wil handelen in marktbewegingen dan in activa als Safemoon zelf, is handelen via Libertex misschien wel wat voor jou. Libertex is onze aanrader om te handelen in zulke CFD’s, en maakt het mogelijk om ook te verdienen aan koersdalingen.

CFD's handelen met Libertex?
Beginnen met handelen in CFD's? Overweeg dan Libertex eens, onze aanrader voor het handelen in CFD's.
TIP
Scroll naar top