Theta coin kopen met iDeal, Creditcard en PayPal (THETA)

Er zijn duizenden cryptocurrency op de markt en het kan lastig zijn om een geschikte munt te vinden waar je graag in wilt beleggen. Één van de mogelijkheden is Theta Coin, deze munt is de laatste tijd erg populair, lees snel meer over Tetha of begin meteen met beleggen! 

en investeer vandaag nog!

Stappenplan Theta Coin Kopen

Wil jij zo snel mogelijk beginnen met beleggen in cryptocurrency? Maak dan nu via de groene knop een account aan bij eToro!

Wat is Theta?

Theta coin is een cryptovaluta die werkt op blockchain. Deze digitale munt ondersteund een netwerk dat als doel heeft de kwaliteit van online videostreams te verbeteren. 

theta logo

Blockchain kan worden gezien als een database waarin transacties kunnen worden opgeslagen. De informatie in deze database wordt doormiddel van cryptografie versleuteld. 

Deze cryptografie bestaat uit een complex systeem van wiskundige modellen die de gegevens in de blockchain beschermen. 

Theta Network

Het bijzondere aan de Theta Coin is het Theta Network. Dit is een netwerk met als doel de streamingkwaliteit van online video’s te verbeteren. 

Theta Network doneert de bandbreedte die een gebruiker op dat moment niet gebruikt aan mensen die een video aan het streamen zijn, om ze een betere kijkervaring te geven. In ruil voor deze donatie krijgt de gebruiker een klein aantal Theta Tokens, die gebruikt kunnen worden om premium content te verkrijgen in Theta Network.

Theta Network werkt op blockchain om de gegevens van de gebruikers te beschermen. Daarom is de  Theta Token een cryptovaluta, en zijn ze ook beschikbaar voor investeerders om te kopen bij brokers. 

Alle technische informatie over Theta Coin en het Theta Network vind je in de Whitepaper

Vandaag nog beginnen met investeren in Theta coin? Maak dan nu een account aan bij eToro!

Hoe kan ik Theta Token Kopen?

Er zijn tegenwoordig zeer veel online brokers die cryptomunten zoals de Theta Coin aanbieden. Dit maakt het makkelijk een een Theta Coins te verkrijgen. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste broker kiest om er zeker van te zijn dat de transacties veilig verlopen. Daarbij wil je extra kosten op de transacties voorkomen. 

Hier zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je Theta Coins kunt kopen. We leggen uit welke brokers je het beste kunt kiezen en hoe je bij die broker de Theta Coins kunt kopen. 

Theta Token Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Om te beginnen moet je weten bij welke broker je het beste je Theta Coins kunt kopen. Er zijn verschillende brokers die de Theta Coins aanbieden.

Tegenwoordig zijn er immens veel brokers die cryptovaluta aanbieden. Hieronder volgt een overzicht van brokers waar je het beste Theta Coins kunt aanschaffen. 

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

eToro

etoro logo

eToro is onze favoriete broker wanneer het gaat om crypto’s en andere handelsproducten. Het platform is gebruiksvriendelijk en vooral fijn voor beginnende beleggers. De tools binnen het platform helpen je op weg om een gediversifieerd portfolio op te bouwen.

Zo kun je gebruik maken van features zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren. Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio

Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Libertex

Bij Libertex schaf je niet de daadwerkelijke cryptomunt aan. In plaats daarvan zet je in op de koersbewegingen (CFD’s), Libertex is de nummer één in het kopen en verhandelen van CFD’s. 

Voor mensen die net beginnen met beleggen is Libertex een zeer goede keus. De site is erg makkelijk om te gebruiken, dus het kost niet veel tijd om te begrijpen hoe alles werkt. 

Verder kun je bij Libertex een gratis proefaccount aanmaken. Met dit account kun je beleggen met virtueel nepgeld, zodat je zonder risico kunt oefenen. Wanneer je klaar bent om met het echte werk te beginnen, kun je je account gemakkelijk omzetten om met echt geld te beleggen. 

Theta Coin in de Libertex interface

Je kunt echt geld storten op je account door middel van bijvoorbeeld iDeal of Paypal. Deze transacties zijn veilig en betrouwbaar.

De minimale inzet op Libertex is €100. Ook dit maakt de site extra geschikt voor beginners, want je hoeft niet meteen met enorme bedragen te beleggen. 

Wanneer je handelt in CFD’s moet je wel goed op de hefboomwaarde letten. Wanneer je een bepaalde getal invult als hefboomwaarde, betekent dit dat je inleg wordt vermenigvuldigd door dit getal.

Kortom, dit betekent dat je geld meer waard wordt. Dit brengt echter ook meer risico met zich mee, want bij een hoge hefboomwaarde worden verliezen ook groter. Denk hier dus goed over na. 

Als je dit lastig vind, kun je altijd een stop-loss instellen. Dit is een limiet van het maximale verlies dat je kunt lijden. Wanneer je dit instelt en je bereikt dit limiet, betekent dit dus wel automatisch dat je verlies lijdt. 

Vandaag nog beginnen bij Libertex? Klik dan op de groene knop!

Binance

Binance logo groot vierkant

Binance is een grote naam op het gebied van cryptovaluta. Naast dat het een brokersplatform is voor het verhandelen van cryptovaluta, heeft het ook zijn eigen cryptomunt op de markt gebracht. 

Binance is begonnen in China, maar tegenwoordig verkeert het bedrijf in Malta. Binance is het grootste crypto-to-crypto platform en heeft ook een eigen coin wallet inbegrepen in haar dienstenpakket.

Binance is gespecialiseerd op het gebied van beleggen in crypto munten, en is de grootste op de cryptomarkt. Voor beleggers die ook willen handelen in grondstoffen, aandelen of forex is Binance minder geschikt. 

Omdat deze broker zijn eigen wallet heeft, kun je hier gemakkelijk je Theta Tokens opslaan. De site is echter wat minder gebruiksvriendelijk dan eToro en Plus500, en is dus geen aanrader voor de beginnende belegger. 

Binance verhandeld meer dan honderd verschillende crypto’s. Daarnaast biedt Binance de mogelijkheid om jouw crypto’s uit te laten betalen in andere cryptovaluta. Zo kun je jouw Theta coins bijvoorbeeld om laten zetten naar Bitcoin.

Hiervoor moet je jouw account moeten verifiëren. Om fraude te voorkomen moet je hiervoor een kopie van een geldig identiteitsbewijs uploaden.

Ook zal je een vragenlijst in moeten vullen waarin je bevestigd dat je op de hoogte bent van de risico’s die beleggen met zich mee brengt. 

Ten slotte moet je jouw account verifiëren. Je moet een kopie van jouw ID kaart of rijbewijs uploaden zodat de broker kan verifiëren dat er geen fraude plaatsvindt. In deze stap zul je ook een vragenlijst in moeten vullen waarmee de broker kan controleren of je op de hoogte bent van de risico’s die beleggen met zich mee brengt.

Stap 2: Open een account

Vaak is het vrij simpel om te starten bij een online broker. Surf eenvoudig naar de website of download de app om een account aan te maken.

Het enige wat je moet doen is een emailadres en een wachtwoord opgeven die je kunt gebruiken om in te loggen. Meestal kun je hierna gelijk het demo-account gebruiken.  

Als je met het demo-account gewerkt hebt en je bent erachter gekomen dat alles interface bevalt, kun je ervoor kiezen om met echt geld te beleggen. 

etoro aanmelden theta coin kopen

Maak gemakkelijk een account aan bij eToro

Stap 3: Stort geld op je account

Als je klaar bent om met echt geld te beginnen, kun je geld storten op jouw account wat je kan investeren in Theta crypto Coins. Je kunt je proefaccount dan omzetten in een volledig account. 

Geld storten kan bij eToro veilig via iDeal of Paypal. Kies de betaalmethode die het beste bij jou past om het geld over te zetten. 

etoro logo

Begin eenvoudig bij eToro met een storting van minimaal $50/€42.

Stap 4: Koop Theta Coins

Zodra je het geld op je account hebt gezet, kun je beginnen met investeren in Theta Coins!

Door in de zoekbalk ‘THETAUSD’ te kiezen kun je de Theta cryptovaluta vinden. De zoekbalk bevind zich bovenaan op de pagina. Je kunt de Theta Coins aanschaffen door op ‘handelen’ te klikken. 

theta coin kopen libertex
Theta Coin Kopen

Stap 5: Bewaar je Theta Coins

Wanneer je de Theta Coins zelf hebt gekocht, moet je deze ergens bewaren. Dit kan in een wallet, kijk goed of deze wallet de Theta crypto ondersteunen. Als dit niet het geval is loop je kans om je Theta crypto kwijt te raken.

Het duurt een paar tellen voordat de wallet is gesynchroniseerd met het netwerk. Als dit klaar is, kun je je Theta Coins-wallet bekijken!

Stap 6: Verkoop de Theta Coins

Als de koers van de Theta Coin is gestegen sinds je hem hebt gekocht, kun je ze met winst weer verkopen. 

Het verkopen van Theta Coin is ook erg eenvoudig bij een online broker. In de wallet staat de huidige waarde van je Theta coins aangegeven, en voor welk bedrag je ze hebt aangeschaft. Op deze manier kun je gemakkelijk je winst berekenen. 

Je kunt zelf bepalen hoeveel van je Theta Coins je wilt verkopen. Je kunt de hoeveelheid invoeren als je verkopen selecteert. Hierna zijn je Theta Coins verkocht en ontvang jij je winst!

Tijd geworden om je Theta Coins te verkopen? Ga simpel naar je portfolio op eToro en kies voor de optie Transactie sluiten.

Waarom Theta Coin Kopen?

Theta Coin heeft in 2020 en 2021 enorme koersstijgingen door gemaakt waardoor de cryptocurrency veel vaker op de radar van beleggers terecht kwam. De Theta Coin behoort inmiddels zelfs tot de 20 cryptocurrency met de hoogste marktwaarde. 

Er zijn een aantal redenen om te beginnen met beleggen in Theta Coin. Het begint allemaal met de waarde van het project, als jij investeert in Theta Coin ga je ervan uit dat de Theta coinmarketcap nog flink kan gaan stijgen. 

Dat er kansen zijn om veel te verdienen aan Theta Coin zullen een aantal beleggers die op tijd begonnen met de Theta Token kopen je goed kunnen vertellen. Waar de koers in april 2020 nog onder de €0,05 schoot is deze een jaar later gestegen naar bijna €12. 

Als je in april 2020 €10.000 had geïnvesteerd in Theta Coin was deze investering binnen een jaar (€10.000 / €0,05) * €12 = €2.400.000 waard geweest. Het is daarmee een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die er zijn om winst te maken op sommige cryptocurrency. 

Theta Coinmarketcap

Door de stijgingen in de Theta Coin koers steeg ook de Theta Coinmarketcap. Van alle cryptocurrency wordt een totale marktwaarde berekent door het aantal beschikare munten te vermenigvuldigen met de prijs. De Theta coinmarketcap was op het hoogtepunt meer dan 1 miljard euro. 

Door deze Theta Coinmarketcap kwam de munt steeds hoger te staan in de lijstjes met marktwaardes waardoor er meer interesse kwam. Door de hoge Theta Coinmarketcap zijn er slechts 15 munten met een hogere marktwaarde op het moment. 

Het kan ook zijn dat je er niet per se als belegger naar kijkt maar juist de techniek achter Theta Coin interessant vind en daarom onderdeel wilt zijn van het netwerk. Je kunt dan het best de munt zelf kopen via een crypto exchange als Binance of Bitvavo

Op deze manier kom je in bezit van de token en kun je deze gebruiken op het Theta network. Je kunt deze vervolgens gebruiken om zelf het netwerk te controleren, op deze manier kun je extra Theta Coins verdienen door de munten die je hebt in te zetten voor het netwerk. 

Liever beginnen met Bitcoin kopen? Lees dan ons artikel over Bitcoin Kopen. Of lees een artikel over een andere interessante altcoin, zoals Ripple.

Enthouasiast geworden over de Theta coin kopen? Wacht dan niet langer en begin vandaag bij eToro om direct te beginnen met investeren in Theta coin!

Theta Token Kopen of als CFD verhandelen

Er zijn meerdere manieren om Theta token kopen mogelijk te maken voor jou. Het is hier erg afhankelijk van waarom je wilt investeren in Theta Coin en op welke termijn je graag resultaat wilt behalen. 

Hieronder zie je wat de beste mogelijkheden zijn om te beginnen met Theta Coin kopen. 

Lange Termijn

Wil jij het liefst op de lange termijn beleggen in Theta Coin en heb je er vertrouwen in dat het Theta network zal groeien en daarmee de Theta token ook nog meer waard wordt? Dan kun je het best in de munt zelf investeren. 

Je koopt de munt dan bij een crypto exchange en kunt ervoor kiezen om de munt te laten staan op deze exchange of gebruik te maken van een andere veilige wallet. Als je een andere wallet gebruikt zul je de munt naar het adres van deze wallet moeten versturen.

Zodra je de munt veilig hebt opgeslagen kun je zelf bepalen hoe lang je de cryptocurrency laat staan of wat je er verder mee gaat doen. 

De cryptocurrency markt heeft inmiddels al een paar keer een duidelijk patroon laten zien. Er zijn enorme koersstijgingen mogelijk maar er zijn ook periodes waarin de waardes van cryptocurrency blijven dalen. 

Er zat bijna drie jaar om de recordhoogtes van 2018 te verbeteren. Houd er dus rekening mee dat lange termijn in deze munt ook echt jaren kan duren voordat de koers opeens weer stijgt. 

Korte Termijn

Voor beleggers die op korte termijn graag resultaten willen zien is het niet handig om de munt zelf aan te schaffen. Als je deze namelijk in een wallet opslaat buiten de exchange kun je de munt niet op elk moment zomaar verkopen.

Je kunt dan beter bij een online broker als Plus500 gaan handelen in CFD’s die zich spiegelen aan de Theta Coin koers. Op deze manier kun je dus alsnog profiteren van koersstijgingen. 

Daarnaast biedt Plus500 de belegger andere handelsmogelijkheden. Zo kun je ook short gaan op deze munten door eerst op verkopen te klikken voordat je de munt gekocht hebt. 

Verder heb je de mogelijkheid om een hefboomeffect in te stellen om zo met een groter bedrag te handelen dan dat je zelf betaalt. Een hefboomeffect zorgt voor een veel hoger risico, deze kun je beperken door gebruik te maken van een stop-loss of take-profit.

Wist je dat: In een jaar tijd de Theta Coin Koers met meer dan 2400% steeg?

Veelgestelde vragen

De Theta Coin is een cryptocurrency token die gebruikt wordt bij het Theta Network. Het Theta Network is gebouwd om te functioneren als gedecentraliseerd video streaming netwerk. De Theta Token wordt gebruikt op dit platform om transacties mogelijk te maken en om het platform te financieren. 

Er is al jaren veel kritiek op grote video streaming diensten als YouTube. Zij hebben veel macht en bepalen alles wat er gebeurt op hun platform terwijl heel veel mensen afhankelijk zijn van hun inkomen van deze streamingdienst.

Het Theta Network is een decentrale streamingdienst die het mogelijk maakt om creators uit te betalen in cryptocurrency zonder dat een centrale partij hier iets over te zeggen heeft.

Je kunt op meerdere manieren investeren in Theta Coin. Dit kan bijvoorbeeld via online broker Libertex. Bij Libertex kun je allerlei extra opties gebruiken zodra je de Theta Coin gaat kopen. Zo kun je een hefboomeffect instellen of je risico beperken met een stop-loss of take-profit.

Voor het kopen van crypto’s in het algemeen raden wij eToro aan.

Als je de Theta Coin gaat verhandelen als CFD hoef je het nergens op te slaan. Deze contracten blijven gewoon staan bij de online broker waar je de CFD afgesloten hebt. Als je geïnvesteerd hebt in de munt zelf moet je op zoek naar een veilige on- of offline wallet die de Theta Token ondersteund. 

In April 2021 wist de Theta Coin een waarde te bereiken van bijna €12. Dit is tot het moment van schrijven de recoordhoogte van Theta Coin. 

Theta Coin: Conclusie

Gezien de vele kritiek op de bedrijfsvoering van video streamingdiensten als YouTube was het wachten tot er een cryptocurrency kwam die de problemen op probeert te lossen door gebruik te maken van de blockchain technologie. 

Het Theta Network en de daarbij behorende Theta Token moeten zorgen voor een decentraal video streamingplatform die het voor gebruikers en creators mogelijk maakt om zonder tussenkomst van een centrale partij gebruik te maken van deze dienst. 

Voor beleggers is Theta Coin een interessante investering door de enorme koersstijgingen die deze munt in 2020 en 2021 wist te registreren. Beleggen in verschillende crypto’s kan met onze aanbevolen broker eToro.

Nu investeren in Theta Coin?
Maak snel een account aan bij eToro en begin vandaag nog met investeren in cryptocurrency.
TIP
Scroll naar boven