NFT Art Kopen – Alles over NFT Kunst!

Een plaatje van een gekke virtuele kat, een kaart met een basketbalspeler of een digitaal kunstwerk van Damien Hirst. Het valt allemaal onder NFT Art, een onderdeel van de cryptowereld die afgelopen jaar enorm populair is geworden. Hoe kun jij eigenlijk profiteren van deze interesse in NFT kunst? 

Beste NFT Art kopen van het moment - Top 10

Direct beginnen bij een NFT marketplace? Koop Lucky Block NFT’s bij de NFT Launchpad. Voor andere projecten raden wij Crypto.com aan!

Het is een term die je niet op een verjaardag aan je oom uit kan leggen; NFT’s. Toch is afgelopen jaar de populariteit van deze digitale tokens enorm gestegen, NFT’s geven namelijk de mogelijkheid om eigendom van een bepaald object te waarborgen. 

Je kunt dus een digitale afbeelding of bijvoorbeeld een muzieknummer verpakken als NFT. Maar hoe kun jij aan de slag met deze NFT Art finance? In dit artikel lees je alles over het kopen, verkopen en zelf maken van NFT Art. 

Wat is NFT Art? - De definitie van NFT kunst

Een NFT is een Non-Fungible-Token, vertaalt naar het Nederlands is dit een niet-vervangbare token. Er is maar één iemand die de token kan bezitten en die kan doorverkopen. 

Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden omdat normaalgesproken het online eigendom regelen over objecten als afbeeldingen lastig te regelen is.

Met NFT’s kan nog altijd iedereen dezelfde afbeelding gebruiken, maar als jij de NFT hebt ben jij de enige die het origineel bezit, en zo wordt er waarde gecreëerd. Als rechthebbende en eigenaar mag jij de NFT verkopen, exploiteren of tentoonstellen. Ook krijg je vaak voorrang op het kopen van nieuwe kunstwerken.

Waarom investeren in NFT Art finance?

NFT’s hebben ervoor gezorgd dat digitale items voor het eerst echt waarde hebben gekregen doordat het eigendom goed beschermd is. De meest waardevolle NFT’s zijn op dit moment CryptoPunks, een verzameling van 10.000 unieke 8-bit afbeeldingen die regelmatig worden verkocht voor miljoenen.

Het is vergelijkbaar met het verzamelen van Pokémon-kaarten, alleen is hierbij elke afbeelding uniek. Dagelijks worden er nieuwe NFT’s uitgebracht, die je relatief goedkoop kunt kopen en soms al binnen enkele uren duizenden euro’s meer waard zijn geworden!

NFT Art: De Beste NFT Art Projecten nader bekeken!

NFT ART kopen kan tegenwoordig op steeds meer verschillende manieren. Waar je eerst nog Ethereum nodig had en naar een platform voor NFT’s toe moest, kan het tegenwoordig met veel meer munten en op meer verschillende plekken, hieronder vind je 5 van de beste NFT art projecten waar je nu in kan investeren.

1. Lucky Block Platinum Roller Club NFT Art

De Lucky Block token is sinds zijn lancering zo’n 50 keer zoveel waard geworden en het zou niet gek zijn als hun eerste exclusieve NFT Art collectie dit voorbeeld zou gaan volgen!

Vanaf maart zijn er 10.000 NFT’s van Lucky Block beschikbaar. Deze kun je kopen via de NFT marktplaats NFT Launchpad.

Als je in het bezit bent van één van de 10.000 NFT’s doe je elke dag mee met een trekking waarbij je 2% van de main jackpot kunt winnen, naar verwachting wordt dat zo’n €10.000 per trekking. Deze prijsuitreikingen van de NFT collectie en de main giveaway van Lucky Block zelf starten per half mei.

Als je al Lucky Block tokens hebt kun je gratis meedoen. Hiervoor is het nodig om een wallet te hebben met een bepaald aantal Lucky Block tokens, en deze dagelijks te koppelen aan de applicatie. Je ontvangt dan een gratis ticket. Ook kun je hiermee meestemmen over het goede doel dat gesteund wordt door Lucky Block.

Meer weten over Lucky Block en haar NFT’s? Join dan de Discord community van Lucky Block en ontvang als eerste de nieuwste aankondiging of ontmoet andere Lucky Block-holders. 

2. Bored Ape Yacht Club

Wellicht de populairste NFT Art collectie ter wereld is de Bored Ape Yacht Club. Dit is een NFT collectie van Yuga Labs die zeer populair is onder entrepreneurs, succesvolle mensen, bekendheden en artiesten. 

Het nadeel van de Bored Ape Yacht Club is dat de instapprijs door alle aandacht enorm is, wat het een lastige NFT om te kopen voor reguliere beleggers maakt. De goedkoopste aap kost op dit moment ruim €300.000.

3. Cryptopunks

Cryptopunks is één van de OG NFT Art collecties. Het project is al in 2017 op de Ethereum blockchain opgezet door bedenkers Larva Labs. Recent verkochten de rechten over de Cryptopunks aan concurrent Yuga Labs van BAYC.

Net als de Bored Ape Yacht Club hebben de NFT’s van Cryptopunks een hoge instapprijs. Na de overname steeg deze tot zo’n €200.000 per Cryptopunk

4. The Sandbox

Bij de virtuele NFT Art van The Sandbox koop je items of delen van de map uit het spel The Sandbox. Deze NFT’s worden dan jouw bezit, en kun je dan gebruiken voor bijvoorbeeld je eigen stukje land in de Metaverse van The Sandbox.

Door The Sandbox tokens te kopen op Capital.com kun je deze naar een wallet toesturen en gebruiken binnen het spel van The Sandbox om NFT’s te kopen.

Vervolgens kun je de NFT’s later weer verkopen of gebruiken in het spel. Het spel is een Play-To-Earn metaverse, je kunt dus ook crypto verdienen door het te spelen. Beroemdheden als Snoop Dogg gingen al collabs aan.

5. Decentraland

Waar bij Axie Infinity het allemaal draait om monsters en The Sandbox vergelijkbaar is met een spel als Minecraft, is Decentraland meer een virtuele wereld.

Je hebt er dus menselijke poppetjes die je kan uitrusten met jouw virtuele NFT Art. Daarnaast vind je ook NFT’s van gebouwen, stukken land en zelfs namen. 

NFT Art kopen

Tijd om zelf aan de slag te gaan met NFT art kopen. Hiervoor moet je een aantal stappen doorlopen voordat je in bezit kan komen van je allereerste NFT art, die stappen bespreken we hieronder. 

Zeker als beginner is het niet makkelijk om zomaar te beginnen met NFT art kopen omdat je hiervoor bij verschillende platformen terecht moet. In dit stappenplan vindt je advies met welke munt je het best kunt beginnen met NFT art kopen en waar je dit doet.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Kies een online broker

Als eerste is het belangrijk om te kiezen voor een online broker of exchange. Bij dit platform kun je cryptomunten kopen, deze heb je nodig om uiteindelijk NFT art mee te kunnen betalen. 

Bij de keuze voor een broker is het belangrijk dat je kijkt naar hoe gebruiksvriendelijk het platform is. Kies vervolgens voor een platform dat qua gebruiksvriendelijkheid aansluit bij de ervaring die je hebt met beleggen en cryptocurrency. 

Ook de kosten die je maakt bij een bepaalde broker zijn van belang. Deze kosten worden door de platforms op verschillende manieren doorberekend aan de klant, kijk daarom goed naar welke kosten er bij welk platform gerekend worden. 

Tot slot moet je kijken naar het aanbod cryptomunten van een broker zodat je weet welke investeringen je kunt doen. Om NFT art te kopen heb je soms een specifieke munt nodig, je moet dan wel bij een broker zitten die deze munt verkoopt. 

NFT Art Kopen via Bitvavo

Je kunt ook bij het Nederlandse Bitvavo aan de slag. Deze crypto exchange is de afgelopen jaren snel gegroeid door het grote aanbod cryptomunten. 

Verder staat Bitvavo bekend om de lage kosten en het relatief gemakkelijke platform. Je kunt hier namelijk gebruik maken van een handelsplatform om zelf orders aan te maken of ervoor kiezen om de munten rechtstreeks aan te schaffen voor de marktprijs. 

Bitvavo heeft de afgelopen tijd ook nog nieuwe functies toegevoegd aan het platform zoals de mogelijkheid tot staking. Op deze manier kun je geld verdienen met de cryptomunten die je laat staan op het platform. 

Ook voor NFT Art kopen is Bitvavo een geschikte optie omdat je hier meer dan 150 cryptomunten kan kopen. Zo zit er altijd wel een munt tussen waarmee je gemakkelijk NFT art kopen kan. 

Ga ook aan de slag bij Bitvavo en maak meteen je account aan via de groene knop!

Stap 2: Maak een account aan

Als je een broker hebt kunnen kiezen is het tijd om een account aan te gaan maken bij deze broker. In dit voorbeeld gebruiken we Capital.com, hier maak je gemakkelijk een account aan met alleen je E-mailadres. 

Verder bedenk je een gebruikersnaam en een wachtwoord en krijg je meteen toegang tot je gratis demo account. Voor een account met echt geld moet je vervolgens nog een extra stap zetten. 

Deze extra stap is een verificatie waarbij je een kopie van je identiteitsbewijs op moet sturen en een vragenlijst in moet vullen. Elke broker is verplicht om bij elke klant deze verificatie te doorlopen. 

Stap 3: Stort geld om te investeren in NFT Kunst

Je krijgt bericht van de broker als jouw verificatie behandeld en goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je overschakelen van het gratis account naar een account met echt geld. 

In tegenstelling tot het demo account is het account met echt geld helaas nog helemaal leeg. Hiervoor zul je zelf geld moeten storten. 

Geld storten bij Capital.com kan via één van de vele gemakkelijke betaalmethodes als iDeal, PayPal en bankoverschrijving. 

Stap 4: Koop een geschikte NFT Kunst munt

De Ethereum pagina op Capital.com

De meeste NFT Art is gebaseerd op de Ethereum blockchain en ook alleen met Ethereum te koop. Dit is dus een geschikte munt voor NFT art, maar er zijn er nog meer. 

Zo kun je bij Capital.com ook kiezen voor Axie Infinity, Tezos, Decentraland, Solana of Enjin. Dit zijn allemaal munten met een eigen marktplaats voor NFT kunst. 

Een cryptomunt kopen bij Capital.com doe je gemakkelijk door via de zoekbalk te zoeken naar de naam van de munt of de afkorting. Daarna kun je naar de specifieke productpagina van deze munt om het laatste nieuws te vinden en de huidige koers. 

Ook kun je daar de munt aankopen via de blauwe knop handelen. Als je op deze knop klikt krijg je een nieuw scherm waarin je aan kan geven hoeveel munten je wilt kopen, daarna kun je de transactie rondmaken en heb jij je eerste cryptomunten in bezit. 

Stap 5: NFT Art Kopen bij een NFT Art Finance platform

Om NFT kunst te kopen komt er een extra stap bij. Je kunt namelijk niet op Capital.com NFT art kopen en zult hiervoor dus naar een ander platform moeten. 

Dit doe je het handigst door de munten op een algemene wallet te zetten die je kunt gebruiken bij een NFT marktplaats. Je kan een wallet koppelen met deze marktplaatsen zodat je veilig NFT art aan kunt schaffen.  

Stap 6: Verbind je wallet met de NFT Launchpad

Om de populairste nieuwe NFT projecten te kopen, raden we je aan je wallet te verbinden aan de NFT Launchpad marktplaats. Op deze manier kun je direct kapitaliseren op interessante NFT projecten op deze marktplaats.

Hiervoor raden we je aan om de gratis MetaMask wallet te gebruiken en vervolgens je account te verbinden aan je wallet. Ook de erg gewilde gelimiteerde Lucky Block Platinum Roller Club NFT is hier beschikbaar!

Direct investeren in de Beste NFT art van het moment via NFT Launchpad!

Manieren om te investeren in NFT kunst

Alleen NFT art kopen is niet de enige mogelijkheid om te profiteren van de verhoogde aandacht in deze nieuwe ontwikkeling binnen cryptocurrency. Hieronder bespreken we kort nog enkele andere manier hoe je geld kan verdienen aan NFT kunst. 

Create NFT Art

Bij create NFT art maak je zelf een NFT aan die je vervolgens kunt gaan verhandelen. De NFT kunst die je aan wilt gaan maken moet natuurlijk wel van jou zijn, voor het aanmaken van NFT’s moet je op sommige plekken betalen, bij andere marktplaatsen is het genoeg om je wallet te verbinden. 

Sell NFT Art

Nadat je zelf NFT’s hebt aangemaakt via create NFT art kun je deze gaan verkopen. Je kunt NFT art op een marktplaats aanbieden en andere mensen laten bieden op het stukje NFT kunst. 

Vervolgens kun je altijd zelf kiezen of je het bod goed genoeg vindt en accepteert of af wacht tot je een beter bod kan vinden. Bij sell NFT art verkoop je de NFT altijd tegen een bepaalde cryptomunt, je kunt niet NFT’s rechtstreeks verkopen voor euro’s. 

NFT Art kopen – How to buy NFT Art?

Lees snel het stappenplan hierboven om zelf aan de slag te gaan met NFT art kopen.

Als je met NFT’s aan de slag gaat is het altijd handig om zelf een voorraad van bepaalde cryptomunten te hebben. Maak nu een account aan bij Capital.com en vul alvast je wallet.

NFT Art finance platformen

Het beste NFT art finance platform is Capital.com waar je gemakkelijk allerlei munten kan kopen die je kan gebruiken voor NFT art.

Met deze munten kun je vervolgens naar een NFT marktplaats om de NFT kunst te kopen. De munten die je kan kopen bij Capital.com die geschikt zijn voor NFT’s zijn: Ethereum, Enjin, Decentraland, Tezos en Solana.

Maak vandaag een account aan bij Crypto.com!

NFT Art koersontwikkeling

NFT art kennen geen koersen zoals je gewend bent van gewone cryptocurrency. Een NFT is echt een individueel item en kent dus ook altijd zijn eigen prijs.

Wel zien we duidelijk dat NFT art in 2021 erg populair is geworden en sommige NFT’s in korte tijd enorm veel meer waard geworden zijn. Zo werd een Bored Ape Yacht Club afbeelding binnen twee weken gekocht voor 22.5ETH ($72.000) en weer verkocht voor 39ETH ($124.000)

Profiteer ook van de stijgende NFT Art koersen en doe vandaag nog je eerste investering bij Crypto.com!

Tip: Verdiep je goed in welke NFT art je wilt kopen zodat je meteen de juiste cryptomunt bij Capital.com aan kan schaffen om te gebruiken op de NFT marktplaats met jouw favoriete NFT kunst. 

NFT Art kopen: Veelgestelde vragen

NFT art zijn kunstwerken verpakt als Non-Fungible-Token. Deze tokens kun je online verhandelen tegen cryptocurrency. 

NFT art koop je door eerst cryptomunten te kopen waarmee je op een NFT marktplaats terecht kan. Daarna koop je op deze marktplaats je eerste NFT art. 

NFT Kunst kun je bewaren en doorverkopen zodra iemand een goed bod plaatst. Ook kun je het verzamelen, tentoonstellen in een collectie en krijg je vaak toegang tot exclusieve nieuwe kunstwerken, evenementen en andere extra’s.

NFT kunst zelf aanmaken doe je via een NFT marktplaats, er zijn inmiddels verschillende cryptomunten die je de mogelijkheid bieden om NFT’s aan te maken op hun blockchain. 

NFT art koersen zijn niet specifiek te vinden. De individuele NFT’s worden verkocht doordat mensen hier op bieden of doordat de NFT aangeboden wordt. 

NFT Art: Conclusie

Afgelopen jaar is NFT art enorm populair geworden, zowel bestaande kunstwerken die digitaal aangeboden orden als nieuwe collecties van 10.000 verschillende CryptoPunks worden voor hoge bedragen verhandeld. Ook jij kan in deze markt meedoen en  je eerste NFT art scoren. 

Hiervoor kun je het best eerst investeren in een munt als Ethereum zodat je NFT’s kan kopen of zelf aan kan maken op deze blockchain. Begin zelf met investeren bij de online broker Capital.com zodat je alvast je wallet gevuld hebt als je gaat beginnen met NFT art!

Met crypto in je wallet kun je deze verbinden aan de NFT Launchpad, waar je de mogelijkheid krijgt om als eerste in populaire nieuwe NFT-projecten zoals die van Lucky Block te investeren!

Scroll naar boven