Home » crypto » nft » art kopen

NFT Art Kopen – Alles over NFT Kunst!

Een plaatje van een gekke virtuele kat, een kaart met een basketbalspeler of een digitaal kunstwerk van Damien Hirst. Het valt allemaal onder NFT Art, een onderdeel van de cryptowereld die afgelopen jaar enorm populair is geworden. Hoe kun jij eigenlijk profiteren van deze interesse in NFT kunst? 

NFT Art Kopen in 4 Stappen

Ook vandaag nog investeren in je eerste NFT Art? Maak snel een gratis account aan bij eToro en begin gemakkelijk met je eerste aankoop. 

Het is een term die je niet op een verjaardag aan je oom uit kan leggen; NFT’s. Toch is afgelopen jaar de populariteit van deze digitale tokens enorm gestegen, NFT’s geven namelijk de mogelijkheid om eigendom van een bepaald object te waarborgen. 

Je kunt dus een digitale afbeelding of bijvoorbeeld een muzieknummer verpakken als NFT. Maar hoe kun jij aan de slag met deze NFT Art finance? In dit artikel lees je alles over het kopen, verkopen en zelf maken van NFT Art. 

Wat is NFT Art? - De definitie van NFT kunst

Een NFT is een Non-Fungible-Token, vertaalt naar het Nederlands is dit een niet-vervangbare token. Er is maar één iemand die de token kan bezitten en die kan doorverkopen. 

Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden omdat normaalgesproken het online eigendom regelen over objecten als afbeeldingen lastig te regelen is.

Met NFT’s kan nog altijd iedereen dezelfde afbeelding gebruiken, maar als jij de NFT hebt ben jij de enige die het origineel bezit, en zo wordt er waarde gecreëerd. Als rechthebbende en eigenaar mag jij de NFT verkopen, exploiteren of tentoonstellen. Ook krijg je vaak voorrang op het kopen van nieuwe kunstwerken.

Waarom is investeren in NFT Art finance zo populair?

NFT’s hebben ervoor gezorgd dat digitale items voor het eerst echt waarde hebben gekregen doordat het eigendom goed beschermd is. De meest waardevolle NFT’s zijn op dit moment CryptoPunks, een verzameling van 10.000 unieke 8-bit afbeeldingen die regelmatig worden verkocht voor miljoenen.

Het is vergelijkbaar met het verzamelen van Pokémon-kaarten, alleen is hierbij elke afbeelding uniek. Dagelijks worden er nieuwe NFT’s uitgebracht, die je relatief goedkoop kunt kopen en soms al binnen enkele uren duizenden euro’s meer waard zijn geworden!

NFT Art kopen

Tijd om zelf aan de slag te gaan met NFT art kopen. Hiervoor moet je een aantal stappen doorlopen voordat je in bezit kan komen van je allereerste NFT art, die stappen bespreken we hieronder. 

Zeker als beginner is het niet makkelijk om zomaar te beginnen met NFT art kopen omdat je hiervoor bij verschillende platformen terecht moet. In dit stappenplan vindt je advies met welke munt je het best kunt beginnen met NFT art kopen en waar je dit doet.

Stap 1: Kies een online broker

Als eerste is het belangrijk om te kiezen voor een online broker of exchange. Bij dit platform kun je cryptomunten kopen, deze heb je nodig om uiteindelijk NFT art mee te kunnen betalen. 

Bij de keuze voor een broker is het belangrijk dat je kijkt naar hoe gebruiksvriendelijk het platform is. Kies vervolgens voor een platform dat qua gebruiksvriendelijkheid aansluit bij de ervaring die je hebt met beleggen en cryptocurrency. 

Ook de kosten die je maakt bij een bepaalde broker zijn van belang. Deze kosten worden door de platforms op verschillende manieren doorberekend aan de klant, kijk daarom goed naar welke kosten er bij welk platform gerekend worden. 

Tot slot moet je kijken naar het aanbod cryptomunten van een broker zodat je weet welke investeringen je kunt doen. Om NFT art te kopen heb je soms een specifieke munt nodig, je moet dan wel bij een broker zitten die deze munt verkoopt. 

NFT Art Kopen via eToro

De meest gebruiksvriendelijke broker is eToro, hier zet je het best je eerste stappen in de wereld van cryptocurrency.

Het is één van de populairste brokers ter wereld door het overzichtelijke platform en ruime aanbod. Ook cryptomunten koop je gemakkelijk bij deze broker.

Als beginner kun je gebruik maken van het gratis demo account. Bij dit account krijg je virtueel geld dat je kan gebruiken op dezelfde manier als echt geld. 

Het eToro platform

Daarna kun je ook voordelig beginnen met beleggen doordat je al met een lage minimale inleg van $50 (€42) kan beginnen. Hierdoor kan iedereen bij eToro terecht, ook met een kleine portemonnee. 

eToro biedt naast cryptomunten nog veel meer verschillende handelsproducten. Zo koop je ook gemakkelijk aandelen, ETF’s grondstoffen, valuta’s en CFD’s zodat je een zeer divers portfolio samen kan stellen. 

Je kunt bij eToro een nog hoger rendement behalen doordat je 0% commissie betaalt over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s. Hierdoor weet je als beginner zeker dat de prijs op je beeldscherm ook echt de prijs is die je betaalt. 

eToro heeft een aantal handige extra functies waarvan de meest unieke de Copy trading tool is. Hiermee kun je de portfolio’s van andere beleggers inzien en gemakkelijk kopiëren naar je eigen portfolio. 

Je kunt er zeker van zijn dat eToro een veilige broker is doordat het door twee toezichthouders in Europa gecontroleerd wordt. Dit zijn het op Cyprus gevestigde CySEC en het Britse Financial Conduct Authority.  

Begin ook bij de populair en veilige broker eToro door nu je gratis account aan te maken! 

NFT Art Kopen via Bitvavo

Je kunt ook bij het Nederlandse Bitvavo aan de slag. Deze crypto exchange is de afgelopen jaren snel gegroeid door het grote aanbod cryptomunten. 

Verder staat Bitvavo bekend om de lage kosten en het relatief gemakkelijke platform. Je kunt hier namelijk gebruik maken van een handelsplatform om zelf orders aan te maken of ervoor kiezen om de munten rechtstreeks aan te schaffen voor de marktprijs. 

Bitvavo heeft de afgelopen tijd ook nog nieuwe functies toegevoegd aan het platform zoals de mogelijkheid tot staking. Op deze manier kun je geld verdienen met de cryptomunten die je laat staan op het platform. 

Ook voor NFT Art kopen is Bitvavo een geschikte optie omdat je hier meer dan 150 cryptomunten kan kopen. Zo zit er altijd wel een munt tussen waarmee je gemakkelijk NFT art kopen kan. 

Ga ook aan de slag bij Bitvavo en maak meteen je account aan via de groene knop!

Stap 2: Maak een account aan

Als je een broker hebt kunnen kiezen is het tijd om een account aan te gaan maken bij deze broker. In dit voorbeeld gebruiken we eToro, hier maak je gemakkelijk een account aan met alleen je E-mailadres. 

Verder bedenk je een gebruikersnaam en een wachtwoord en krijg je meteen toegang tot je gratis demo account. Voor een account met echt geld moet je vervolgens nog een extra stap zetten. 

Deze extra stap is een verificatie waarbij je een kopie van je identiteitsbewijs op moet sturen en een vragenlijst in moet vullen. Elke broker is verplicht om bij elke klant deze verificatie te doorlopen. 

Stap 3: Stort geld om te investeren in NFT Kunst

Je krijgt bericht van de broker als jouw verificatie behandeld en goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je overschakelen van het gratis account naar een account met echt geld. 

In tegenstelling tot het demo account is het account met echt geld helaas nog helemaal leeg. Hiervoor zul je zelf geld moeten storten. 

Geld storten bij eToro kan via één van de vele gemakkelijke betaalmethodes als iDeal, PayPal en bankoverschrijving. 

Stap 4: Koop een geschikte NFT Kunst munt

De Ethereum pagina op eToro

De meeste NFT Art is gebaseerd op de Ethereum blockchain en ook alleen met Ethereum te koop. Dit is dus een geschikte munt voor NFT art, maar er zijn er nog meer. 

Zo kun je bij eToro ook kiezen voor Axie Infinity, Tezos, Decentraland, Solana of Enjin. Dit zijn allemaal munten met een eigen marktplaats voor NFT kunst. 

Een cryptomunt kopen bij eToro doe je gemakkelijk door via de zoekbalk te zoeken naar de naam van de munt of de afkorting. Daarna kun je naar de specifieke productpagina van deze munt om het laatste nieuws te vinden en de huidige koers. 

Ook kun je daar de munt aankopen via de blauwe knop handelen. Als je op deze knop klikt krijg je een nieuw scherm waarin je aan kan geven hoeveel munten je wilt kopen, daarna kun je de transactie rondmaken en heb jij je eerste cryptomunten in bezit. 

Stap 5: NFT Art Kopen bij een NFT Art Finance platform

Om NFT kunst te kopen komt er een extra stap bij. Je kunt namelijk niet op eToro NFT art kopen en zult hiervoor dus naar een ander platform moeten. 

Dit doe je het handigst door de munten op een algemene wallet te zetten die je kunt gebruiken bij een NFT marktplaats. Je kan een wallet koppelen met deze marktplaatsen zodat je veilig NFT art aan kunt schaffen.  

Voordat je NFT art kan kopen moet je eerst een cryptomunt als Ethereum aanschaffen. Maak vandaag je account aan bij eToro en je begin meteen met beleggen in cryptomunten! 

Manieren om te investeren in NFT kunst

Alleen NFT art kopen is niet de enige mogelijkheid om te profiteren van de verhoogde aandacht in deze nieuwe ontwikkeling binnen cryptocurrency. Hieronder bespreken we kort nog enkele andere manier hoe je geld kan verdienen aan NFT kunst. 

Create NFT Art

Bij create NFT art maak je zelf een NFT aan die je vervolgens kunt gaan verhandelen. De NFT kunst die je aan wilt gaan maken moet natuurlijk wel van jou zijn, voor het aanmaken van NFT’s moet je op sommige plekken betalen, bij andere marktplaatsen is het genoeg om je wallet te verbinden. 

Sell NFT Art

Nadat je zelf NFT’s hebt aangemaakt via create NFT art kun je deze gaan verkopen. Je kunt NFT art op een marktplaats aanbieden en andere mensen laten bieden op het stukje NFT kunst. 

Vervolgens kun je altijd zelf kiezen of je het bod goed genoeg vindt en accepteert of af wacht tot je een beter bod kan vinden. Bij sell NFT art verkoop je de NFT altijd tegen een bepaalde cryptomunt, je kunt niet NFT’s rechtstreeks verkopen voor euro’s. 

NFT Art kopen – How to buy NFT Art?

Lees snel het stappenplan hierboven om zelf aan de slag te gaan met NFT art kopen.

Als je met NFT’s aan de slag gaat is het altijd handig om zelf een voorraad van bepaalde cryptomunten te hebben. Maak nu een account aan bij eToro en vul alvast je wallet.

NFT Art finance platformen

Het beste NFT art finance platform is eToro waar je gemakkelijk allerlei munten kan kopen die je kan gebruiken voor NFT art.

Met deze munten kun je vervolgens naar een NFT marktplaats om de NFT kunst te kopen. De munten die je kan kopen bij eToro die geschikt zijn voor NFT’s zijn: Ethereum, Enjin, Decentraland, Tezos en Solana.

Maak vandaag een account aan bij eToro!

NFT Art koersontwikkeling

NFT art kennen geen koersen zoals je gewend bent van gewone cryptocurrency. Een NFT is echt een individueel item en kent dus ook altijd zijn eigen prijs.

Wel zien we duidelijk dat NFT art in 2021 erg populair is geworden en sommige NFT’s in korte tijd enorm veel meer waard geworden zijn. Zo werd een Bored Ape Yacht Club afbeelding binnen twee weken gekocht voor 22.5ETH ($72.000) en weer verkocht voor 39ETH ($124.000)

Profiteer ook van de stijgende NFT Art koersen en doe vandaag nog je eerste investering bij eToro!

Tip: Verdiep je goed in welke NFT art je wilt kopen zodat je meteen de juiste cryptomunt bij eToro aan kan schaffen om te gebruiken op de NFT marktplaats met jouw favoriete NFT kunst. 

NFT Art kopen: Veelgestelde vragen

NFT art zijn kunstwerken verpakt als Non-Fungible-Token. Deze tokens kun je online verhandelen tegen cryptocurrency. 

NFT art koop je door eerst cryptomunten te kopen waarmee je op een NFT marktplaats terecht kan. Daarna koop je op deze marktplaats je eerste NFT art. 

NFT Kunst kun je bewaren en doorverkopen zodra iemand een goed bod plaatst. Ook kun je het verzamelen, tentoonstellen in een collectie en krijg je vaak toegang tot exclusieve nieuwe kunstwerken, evenementen en andere extra’s.

NFT kunst zelf aanmaken doe je via een NFT marktplaats, er zijn inmiddels verschillende cryptomunten die je de mogelijkheid bieden om NFT’s aan te maken op hun blockchain. 

NFT art koersen zijn niet specifiek te vinden. De individuele NFT’s worden verkocht doordat mensen hier op bieden of doordat de NFT aangeboden wordt. 

NFT Art: Conclusie

Afgelopen jaar is NFT art enorm populair geworden, zowel bestaande kunstwerken die digitaal aangeboden orden als nieuwe collecties van 10.000 verschillende CryptoPunks worden voor hoge bedragen verhandeld. Ook jij kan in deze markt meedoen en  je eerste NFT art scoren. 

Hiervoor kun je het best eerst investeren in een munt als Ethereum zodat je NFT’s kan kopen of zelf aan kan maken op deze blockchain. Begin zelf met investeren bij de online broker eToro zodat je alvast je wallet gevuld hebt als je gaat beginnen met NFT art! 

Scroll naar top