NFT crypto | Alles over beleggen in Non-Fungible tokens

Een Non-Fungible token, oftewel een NFT, is een interessant fenomeen in de crypto wereld. Inmiddels zijn er verschillende NFT crypto’s op de markt die we in dit artikel gaan bespreken.

De eerste tweet werd verstuurd door de oprichter van Twitter Jack Dorsey. Hij verstuurde op 21 maart 2006 de eerste tweet met de tekst ‘Just setting up my twttr’. Precies vijftien jaar later is werd deze tweet verkocht voor bijna 2,5 miljoen euro aan een Maleisische zakenman in de vorm van een NFT token.  

NFT Crypto kopen in 4 stappen

Start vandaag nog met investeren in NFT’s en koop Lucky Block NFT’s bij de NFT Launchpad. Voor andere projecten raden wij Crypto.com aan!

De beste NFT Crypto Projecten om te kopen in 2022

Aangezien de NFT crypto markt nog vrij nieuw is, kunnen we begrijpen dat je er nog niet heel veel kent. Alleen het voorbeeld van de verkochte tweet heeft veel mainstream aandacht gekregen. Daarom bespreken wij hier een aantal interessante NFT crypto. 

We zullen kort de context van de crypto bespreken en hoe je kan investeren in NFT via die coin.

Lucky Block NFT's

Met 10.000 nieuwe NFT’s komt Lucky Block met de Platinum Rollers Club. Een club van iedereen die één of meerdere van deze nieuwe NFT’s in bezit heeft. 

Voor de lancering van de NFT collectie is gekozen voor marktplaats NFTlaunchpad. Hier wordt de Platinum Rollers Club de komende tijd gepromoot.

Net als de token kunnen de NFT’s van Lucky Block ook in korte tijd wel 70 keer zoveel waard worden. 

Daarnaast doe je net als bij de Lucky Block munt zelf mee met een loterij als je een NFT bezit. 

Onder de NFT bezitters wordt dagelijks een jackpot uitgereikt en wordt er, zodra alle 10.000 NFT’s verkocht zijn, zelfs een Lamborghini Aventador weggegeven. De NFT’s zijn ook gewoon te verhandelen om winst te maken op de NFT zelf.

Daarnaast worden alle NFT-eigenaars automatisch in een extra trekking geplaatst waar eenmalig 1 miljoen dollar weggegeven wordt. Deze trekking vindt, net als de eerste jackpot-trekking, halverwege de maand mei plaats. 

Meedoen met de eerste trekking van Lucky Block kan door de app te downloaden en loten te kopen voor $5 per stuk. Deze eerste trekking gaat half mei plaatsvinden en als je al Lucky Block tokens hebt, kun je zelfs gratis meedoen, hiervoor moet je de applicatie hebben en dagelijks openen, een minimaal aantal tokens in bezit hebben en stemmen op welk goede doel je wilt ondersteunen. 

Meer weten over Lucky Block? In de Lucky Block discord vind je beleggers die al een Lucky Block NFT hebben en vind je ook altijd als eerste het laatste nieuws over de cryptomunt. 

Decentraland NFT Crypto

Op het Decentraland kun je NFT crypto gebruiken om NFT te kopen in de vorm van stukken land of gebouwen in een digitale wereld. 

Het heeft daarmee wat vergelijkbare trekjes als Minecraft en de Sims, alleen zijn je bezittingen in Decentraland echt van jouw en mogelijk ook echt geld waard.

Je kunt je bezittingen op in het netwerk op een later moment ook doorverkopen op de NFT crypto marktplaats van het netwerk.  

The Sandbox NFT Crypto

De Sandbox NFT crypto is vergelijkbaar met Decentraland. Op het platform van Sandbox kun je met Sand tokens verschillende creaties maken. 

Als jij denkt dat je iets moois of waardevols hebt gemaakt kan je van jouw creatie een NFT maken.

Het is daarna aan anderen om te bepalen of zij hier waarde aan hechten zodat jij er geld aan kan verdienen.

De producten van Sandbox: digitaal land en Sand coins om te maken wat je maar wil

Mocht iemand jouw creaties willen hebben dan kan jij dat aan die persoon verkopen met Sand tokens. Dit werkt vanzelfsprekend ook zo als jij iets van iemand anders wil kopen.

De Sandbox coin is verkrijgbaar op hun eigen site maar ook bij grote crypto brokers zoals Capital.com

Theta coin NFT Crypto

Sinds de verhoogde populariteit van de NFT crypto markt heeft ook Theta coin niet stilgezeten. 

Zo heeft Theta dus handig gebruik gemaakt van kijkers, die een pokerwedstrijd keken via hun netwerk. 

Tijdens de pauze kwam er tussen de advertentie een oproep dat kijkers mee konden doen aan een veiling op de NFT ‘marktplaats’ van Theta.

Deze NFT crypto diensten wil Theta in een later stadium uitbreiden en verbeteren. Ze willen ook deze markt decentraliseren, zodat je jouw eigen NFT cryptos in je eigen ‘wallet’ kan bewaren, en dat het dus niet op een centrale blockchain ergens staat.

Op deze manier wil Theta het mogelijk maken dat je écht in het bezit komt van je Non fungible token.

Chiliz NFT Crypto

We hebben het in dit artikel al een aantal keren over Chiliz gehad. We hebben toen verteld dat Chiliz een eigen netwerk heeft gemaakt waarop Non Fungible Tokens van sportclubs te koop zijn. 

Met deze NFT kunnen fans stemmen op bepaalde stellingen of beslissingen van de club. Hiermee wil Chiliz zorgen voor meer betrokkenheid van de fans aan de club.

Daarbij moet Chiliz coin in de toekomst een alternatieve bethaalmethode worden. Daarom kun je op het Chiliz platform kun je alleen NFT van je favoriete club aanschaffen met Chiliz coins. 

Bij Chiliz kun je NFT kopen van je favoriete club

De succesvolle formule heeft ertoe geleid dat Chiliz een van de grootste NFT crypto van het moment is. 

Enjin coin NFT Crypto

Enjin coin is al opgericht in 2019, maar net als de gehele NFT markt het afgelopen jaar weer een stuk populairder geworden.

Het bedrijf achter Enjin coin creëert NFT die in games kunnen worden gekocht. Deze NFT kun je kopen met Enjin coin.

Vervolgens is het ook mogelijk om de NFT later weer door te verkopen. Dit kun je doen tegen Enjicoins, maar het is ook mogelijk Non Fungible Token te verkopen voor een andere soort valuta.

Net als Sand tokens en de andere NFT crypto coins is Enjin coins bij Capital.com verkrijgbaar.

Beleggen in het populairste NFT project van het moment?

Wat is NFT Crypto?

We hebben het al kort gehad over wat een non fungible token precies is.

In de breedste zin van het woord is het een soort digitaal certificaat van een code, die aantoont dat jij de enige eigenaar van die code bent. Het certificaat is gerelateerd aan het object en aan een blockchain.

Vaak gaat dit om een origineel digitaal object, zoals de bijvoorbeeld de eerste tweet. Bij deze online tweet hoort een bepaalde code en die code is uniek in de hele wereld.

Door middel van de NFT kom jij in het bezit van die ene unieke code. 

De eerste tweet ooit is verkocht als NFT crypto

In de fysieke wereld kun je een NFT crypto vergelijken met een kustwerk van Rembrant. Als jij een origineel schilderij van Rembrandt koopt, dan heb jij als enige dat specifieke object in handen.

Er zullen over de wereld nog wel kopieën zijn, maar die zijn niet precies hetzelfde als het schilderij dat jij hebt. Daar is er maar één van. De eigenschappen of code die het uniek maken het digitale object een NFT crypto.

De afgelopen tijd is de populariteit van non fungible tokens enorm toegenomen. Met name de afgelopen maanden is de NFT handel naar de maan geschoten. Daarom wordt de NFT markt gezien als een nieuw soort digitale investering.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de eerste tweet, maar ook specifieke online video’s of kunstwerken. Denk bijvoorbeeld aan een digitaal kustwerk van Mike Winkelmann, waarvan de NFT begin dit jaar voor meer dan 53 miljoen euro werd verkocht.

Daarnaast zijn er op de crypto currency markt ook specifieke NFT crypto’s beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld de Chilliz coin aanschaffen. Chilliz is een netwerk dat sportclubs in staat stelt om fan tokens te creëren en te verkopen als NFT.

Fans kunnen de NFT token kopen met Chilliz en hebben door middel van die fan NFT bijvoorbeeld inspraak in vraagstukken, die de club aan hen voorstelt.

Beleggen in crypto’s? Dan ben je bij eToro aan het juiste adres! 

Hoe kan ik zelf beleggen in NFT Crypto?

Het aanschaffen van NFT crypto en crypto currencies kan in het begin nogal ingewikkeld klinken. Dat is begrijpelijk aangezien er een vrij ingewikkelde technologie achter schuilt waar niet iedereen bekend mee is.

Als jij echter geen eigen crypto munt wilt ontwikkelen, maar alleen geïnteresseerd bent in het investeren in crypto, dan valt het allemaal reuze mee.

Voor het handelen hoef je alleen een account aan te maken bij een broker. En op dat punt maken wij het jou nog makkelijk, omdat wij alvast een voorselectie hebben gemaakt voor jou.

Eerst zullen we een tweetal brokers bespreken en daarna leggen we je ook nog stapsgewijs uit hoe je kunt beginnen met handelen.

Stap 1: Kies een online broker

Hier bespreken we drie brokers bij wie je op dezelfde dag nog kunt beginnen met investeren in crypto. Soms is het zelfs mogelijk om al te beginnen binnen een uur naar je aanmelding, maar dat is afhankelijk van de drukte.

In de eerste plaats zullen we de broker Crypto.com aankaarten en daarna bespreken wij ook nog eToro en Libertex.

eToro - Beste plek voor NFT Crypto

etoro logo

eToro is onze favoriete broker voor het handelen in verschillende handelsproducten waaronder crypto’s. Deze broker is uiterst geschikt voor beginnende beleggers. Met crypto van eToro koop je op Crypto.com NFT’s.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren.

Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio. Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Libertex

Deze broker is niet alleen een zeer grote broker in Europa, maar ook nog eens een hele populaire broker onder beleggers. Wij zullen hieronder bespreken wat al die beleggers naar Libertex trekt.

Bij Libertex kun je handelen in veel verschillende assets. Je kunt bijvoorbeeld investeren in metalen of aandelen, maar ook ETF’s en verschillende valuta’s.

Verder biedt Libertex ook nog een aantal crypto valuta aan. Daarmee is Libertex niet alleen interessant voor de traditionele belegger, maar ook voor de moderne crypto belegger.

De homepage van het Libertex platform

Het is echter wel alleen mogelijk om in al deze Assets te investeren door middel van CFD. Wanneer je handelt met CFD dan kom je niet daadwerkelijk in bezit van de asset.

Daarentegen speculeer je op mogelijke koerswijzigingen. Ook heb je bij Libertex de optie om een hefboom in te stellen over je CFD, waarmee je mogelijke grotere winsten kunt behalen. 

Dit betekent echter ook dat je meer verlies kunt hebben als je investering niet goed uitpakt. Hiervoor biedt Libertex echter een mogelijke oplossing voor aan.

Bij Libertex kun je een stop-loss functie instellen. Met deze functie worden jouw investeringen automatisch verkocht als ze een bepaalde ondergrens raken. Hierdoor worden mogelijke verliezen voor jou beperkt.

Daarnaast kun je ook een take-profit functie instellen waardoor jouw investering automatisch verkocht wordt als het een bepaalde winst heeft behaald. Ook dit kan handig zijn op een volatiele markt.

Met de toevoeging van een demoaccount en het lage minimale stortbedrag van € 100,- ben je verzekerd van een goede start op dit platform, zelfs als beginnende belegger.

Gebruik de groene knop om direct een account te registreren bij Libertex! 

Stap 2: Maak een account aan

Door strenge regulaties gaat het registreren bij veel brokers op dezelfde manier. Het is daarom voldoende om het aanmeldingsproces bij één van de brokers te bespreken.

In dit geval zullen zij het aanmeldingsproces bij de broker eToro bespreken. Je kunt bij eToro een account aanmaken door naar de site te gaan

Op de site kun je klikken op het kopje ‘registreren’. Daar moet je een e-mail adres en wachtwoord opgeven en vervolgens kun je al toetreden op het eToro platform. 

Op dit moment kun je alleen nog rondkijken op het platform. Als je meer wil doen dan dat dan moet je jouw account nog verifiëren. 

Daarvoor moet je de verificatiemail bevestigen. En als je geld op jouw account wilt zetten is het ook nog van belang om je identiteit te bevestigen. 

Je kunt dit doen door een kopie of een foto van je identiteitsbewijs up te loaden op het platform. Als laatste stap moet je ook nog een korte vragenlijst invullen over onder meer de risico’s van beleggen.

Als alle opgestuurde documenten in orde zijn krijg je een bevestiging van eToro dat alles is goedgekeurd en dan kan je bijna beginnen met investeren.

Stap 3: Geld op account zetten

Heb je de vorige stappen volbracht? Dan hoef je alleen nog geld op je account te zetten. 

Gled op je account storten is bij eToro heel makkelijk en toegankelijk. Via betaalmethodes zoals iDEAL en Paypal staat het geld zo op je account. 

Je eerste inleg is minimaal $50/€42. Daardoor is beleggen bij eToro geen grote stap om te zetten.

In dit menu van eToro kun je heel gemakkelijk geld storten

Tip: Mocht je nog helemaal nieuw zijn op het gebied van cryptobeleggen, dan kun je bij eToro ook eerst gebruikte maken van de gratis demo-versie!

Stap 4: Zoek NFT Crypto

Kies een cryptocurrency belegging bij eToro

eToro biedt geen aantal NFT cryptomunten aan, maar wel bijvoorbeeld Ethereum, wat het meest gebruikte betaalmiddel is op NFT crypto te kopen.

In het crypto overzicht van eToro kun je kiezen uit een grote selectie crypto’s waaruit je kunt kiezen. In de afbeelding zie je een voorbeeld.

Stap 5: Investeer in NFT Crypto

Heb jij een keuze kunnen maken uit een van de opties bij eToro? Dan ben je bijna klaar om crypto te kopen. 

In de afbeelding zie je het interface van eToro waarin je kunt handelen in Ethereum bij eToro.

Ook kun je in dit menu instellen of je een hefboom wil gebruiken en hoe groot die hefboom moet zijn.

Ethereum kopen in eToro

Stap 6: Verbind met de NFT marketplace en begin met NFT's kopen

Nu je crypto’s hebt gekocht die je kunt gebruiken voor NFT’s, is het tijd om te beginnen met het kopen van NFT’s via een marktplaats. Onze favoriete en betrouwbare NFT marktplaats is de NFT Launchpad. Door je (MetaMask) wallet te verbinden met het platform, kun je alle populaire NFT projecten kopen.

Wat is de functie van NFT Crypto?

Eerder in dit artikel hebben wij uitgelegd wat een Non Fungible Token is. Dit kan elk digitaal object zijn die helemaal uniek is in zijn soort. Daardoor kan het een bepaalde waarde krijgen.

De NFT kan bewaard worden op een bepaalde blockchain. Op dit moment opereren de meeste NFT op het Ethereum netwerk. 

Het is een relatief jonge markt en pas sinds een aantal maanden sterk in populariteit aan het toenemen. 

Sommige crypto bieden ook diensten aan waarop NFT kunnen worden gekocht met de cryptomunt. Dit zijn de NFT crypto.

Omdat van elk digitaal object een NFT gemaakt kan worden kan de functie van crypto enorm verschillen. Het ligt aan het project van de NFT crypto wat de functie is.

Verschillende functies NFT Crypto

Zo kun je bijvoorbeeld bij Chiliz investeren in NFT van je favoriete sportclub. Via Chiliz kunnen sportclubs NFT’s creëren, die supporter kunnen aanschaffen met Chiliz coins.

Een ander voorbeeld is Theta coin en het Theta netwerk. Theta heeft de NFT techniek toegepast op een tijdens een stream van een pokertoernooi op hun netwerk.

Tijdens dit pokertoernooi kon digitale kaarten kopen van bijvoorbeeld de speler op het toernooi.

Wil je beleggen in cryptocurrency? Dan raden wij het platform van eToro aan!

De voor- en nadelen van NFT Crypto

De NFT crypto bieden veel perspectief voor de toekomst, maar op dit moment is het nog een vrij nieuwe markt. Hierdoor kent NFT cryptos ook nog een aantal nadelen. We zullen er hier een aantal bespreken. 

Nadelen van NFT Crypto

Het grootste nadeel van NFT en daarmee ook de NFT crypto markt, is dat NFT in wezen niks is. Ook heeft het eigenlijk geen waarde.

Het krijg pas waarde op het moment dat mensen er waarde aan geven, omdat bijvoorbeeld meerdere mensen het object willen hebben. 

Verder is de NFT crypto markt nog relatief klein. Veel NFT crypto coins hebben de ambitie om in de toekomst een alternatief betaalmiddel voor de traditionele valuta te zijn. 

Op dit moment kun je echter alleen nog betalen met de NFT crypto coin op het eigen netwerk van die coin. Dus op dit moment is het nog maar vrij lokaal te gebruiken, en daarbij is het nog maar de vraag of een bepaalde NFT crypto coin ooit globaal gebruikt gaat worden.

Voordelen van NFT Crypto

Een groot voordeel van NFT cypto is hun meervoudige functie. Als belegger kun je verschillende dingen doen met NFT cryptos.

Zo kun je bijvoorbeeld de NFT crypto coin van Decentraland gebruiken om een stuk land te kopen in de Decentraland wereld, maar ook kun je met de Decentraland coin zelf handelen.

In feite kun je ze al op eenzelfde manier gebruiken als traditionele valuta’s zoals de euro of de dollar.

Verder is deze markt nog vrij jong en er zit nog zeer veel groeipotentie in. Mochten sommige van deze coins daadwerkelijk een alternatief betaalmiddel gaan vormen, dan valt er voor jouw als belegger nog veel winst te behalen. 

Op dit moment liggen de prijzen van de meeste coins nog betrekkelijk laag, maar op het moment dat steeds meer mens het gaan gebruiken zullen NFT crypto ook meer waard worden. 

Op het moment dat jij hebt geïnvesteerd in een van de NFT crypto coins, dan kun jij op een dag wel een heel lekker waker worden. 

Wil je gemakkelijk beleggen in crypto’s? Start dan gratis met eToro en begin met beleggen.

Overzicht artikelen NFT Crypto

Er staan op deze website nog meer artikelen over NFT crypto en de verschillende toepassingen en manieren van Non-Fungible tokens. Zo vindt je in onderstaand overzicht onder andere ons artikel over NFT games en NFT token, en een uitleg hoe je NFT’s kunt kopen! 

Liever meteen beginnen?

Veelgestelde vragen

NFT is een afkorting voor Non Fungible Token. Fungible betekent in het Nederlands ‘onvervangbaar’. 

Een NFT kan letterlijk elk digitaal object zijn, en ze zijn zo onvervangbaar omdat ze uniek zijn. Er bestaat er dus echt maar één van. 

Door middel van een NFT kun jij eigenaar worden van dit digitale object. Zo kun je bijvoorbeeld digitale filmpjes, kunstwerken kopen, of bijvoorbeeld de allereerste tweet.

De NFT markt is een snel groeiend markt en NFT crypto tokens schieten daarmee ook uit de grond. In dit artikel hebben wij beide uitgebreid besproken.

De betekenis van Non Fungible in de context van een NFT betekent ‘onvervangbaar’. Hiermee wordt bedoeld dat het digitale object waar een NFT bij hoort, onvervangbaar is en daarmee uniek in zijn soort. 

Het is daarmee te vergelijken met een schilderij van van Gogh. Veel van zijn schilderijen zijn gekopieerd en via Google kan je zelf ook een kopie bemachtige, maar er is maar één echte versie van het schilderij.

NFT crypto kun je  vaak op de eigen site van de ontwikkelaars kopen. Het is echter een stuk makkelijker om gebruik te maken van een crypto broker.

In dit artikel hebben wij twee goede brokers besproken, Libertex en Capital.com. Hoewel je bij eToro in een aantal belangrijke crypto munten kunt beleggen, kun je alleen bij aCapital.com beleggen in NFT crypto’s.

Altcoins betekent eigenlijk ‘alternative bitcoin’. Dit zijn eigenlijk alle crypto coins behalve Bitcoin. Je kunt begrijpen dat er op dit moment dus enorm veel altcoins zijn. 

Ja, dat is zeker mogelijk. Je kunt bij Capital.com beleggen in crypto via CFD.

Daarbij kun je bij Capital.com investeren in zeer veel verschillende NFT crypto’s zoals Chiliz, Decentraland of Enjin.

NFT Crypto: Conclusie

NFT crypto is een relatief nieuwe markt binnen de crypto wereld. Door middel van NFT kun je eigenaar worden van een uniek digitaal object. 

Ook zijn er verschillende coins die een netwerk ondersteunen waar NFT’s gecreëerd kunnen worden of waar NFT’s verhandeld kunnen worden.

Voorbeelden hiervan zijn Chiliz, Theta, Decentraland, Enjin of Sand token. Door middel van deze NFT cryptos kun je eigenaar worden van NFT’s.

Je kunt ook investeren in de NFT crypto vaak bij grote brokers zoals Crypto.com kopen. Als je geïnteresseerd ben in de populairste NFT van het moment, de Platinum Rollers NFT , raden we de NFT Launchpad aan.

Direct beginnen met NFT's?
Op de NFT Launchpad marketplace kun je direct starten met het investeren in NFT's zoals de populaire Lucky Block Platinum Roller NFT!
TIP
Scroll naar boven