NFT Maken in vier stappen!

Er worden afgelopen jaar enorme bedragen verdiend aan de handel in NFT’s. Je kunt hier zelf ook aan meedoen, zo kun je zelf een NFT kopen, maar ook beginnen met een NFT maken, lees snel verder hoe je hier zelf mee aan de slag gaat. 

NFT Maken in 4 stappen

Direct beginnen bij een NFT marketplace? Koop Lucky Block NFT’s bij de NFT Launchpad. Voor andere projecten raden wij Crypto.com aan!

In de wereld van cryptocurrency zijn er soms nieuwe ontwikkelingen die erg snel op komen zetten en de markt op zijn kop zetten. NFT’s zijn zo’n ontwikkeling die in 2021 opeens erg populair werden waardoor er opeens grote bedragen in dit gedeelte van de markt rondgingen. 

In dit artikel krijg je antwoord op de vraag: hoe maak je een NFT? en kijken we naar de alternatieven voor het zelf maken van een NFT. Lees snel verder of begin meteen bij eToro en investeer alvast in een cryptomunt waarmee je NFT’s kan maken. 

Wat is NFT?

De afkorting NFT staat voor Non-Fungible-Token, vertaald naar het Nederlands is dit een niet-vervangbare token. De inhoud van de NFT is uniek en kan niemand vervangen worden. 

Elke NFT heeft daardoor zijn eigen waarde en is te verhandelen via verschillende websites waar je kan bieden. Een NFT geeft je een eigendomsbewijs, iedereen kan voor de rest het plaatje uit de NFT gewoon gebruiken. 

Bij een NFT zijn er soms ook clubs waarbij iedereen met een NFT uit die collectie in een club zit met een aantal mooie voordelen. Eén van die clubs is de Lucky Block Platinum Rollers Club, meer weten? Join de Lucky Block Discord en kom precies te weten wat een plekje in deze club inhoudt! 

Voor de eigenaren van een Lucky Block NFT worden dagelijks prijzen uitgereikt ter waarde van 2% van de Lucky Block jackpot. Wil je kans maken op de grote jackpot? Lucky Block beloont houders van de Lucky Block token met een gratis ticket wanneer ze dagelijks hun wallet verbinden met de applicatie. De uitreiking start half mei.

Create NFTs - De hype rondom NFT Maken

De hype rondom NFT maken is ontstaan omdat mensen enthousiast zijn over deze digitale manier van het beschermen van eigendom. Daarnaast hebben NFT’s nog meer mogelijkheden dan er momenteel gebruikt worden. 

De hype rondom NFT maken ontstond door projecten als CryptoPunks, waarbij 10.000 unieke 8-bit afbeeldingen als NFT verkocht werden. Inmiddels zijn deze NFT’s erg veel waard. 

Momenteel de meest waardevolle CryptoPunks

Hoe maak je een NFT?

In het kort kun je een NFT maken door naar een NFT marktplaats te gaan, daar kun je een wallet koppelen en aan de slag met NFT’s kopen, verkopen en maken. Bij het maken kies je een bestand, geef je een titel mee en zorg je ervoor dat de NFT in je wallet terecht komt. 

Je kunt dan zelf vanuit de marktplaats de NFT aanbieden. In principe kan iedereen beginnen met een NFT maken, alleen heeft niet elke NFT ook echt waarde. 

NFT Maken vs investeren in NFT's

Je kunt er voor kiezen om zelf een NFT te maken, maar er zijn nog meer mogelijkheden om ook mee te profiteren van deze markt. Zelf een NFT maken betekent namelijk niet dat je zomaar geld gaat verdienen, er moet natuurlijk wel vraag zijn naar jouw kunstwerk. 

De meest logische manier om geld te verdienen aan de handel in NFT’s is door te investeren in NFT’s. Je koopt dan een NFT die iemand anders gemaakt heeft of bijvoorbeeld een automatisch gegenereerde NFT uit een bepaalde serie. Dit kan bijvoorbeeld bij Crypto.com.

Voordelen Investeren in NFT’s vs NFT Maken

Bij investeren in NFT’s vergroot je de kans dat je gaat verdienen aan NFT’s omdat je kunt investeren in NFT’s die al een bepaalde prijs hebben. Bij zelf een NFT maken moet je maar hopen dat er überhaupt iemand is die de NFT wilt kopen. 

Bij investeren in NFT’s kun je ook kiezen om een NFT uit een bepaalde serie te kopen. Als een volledige serie met NFT’s dan populair wordt stijgt automatisch de waarde van jouw NFT ook mee. 

Nadelen Investeren in NFT’s vs NFT Maken

Let wel op met het investeren in NFT’s, de markt van cryptocurrency is al enorm volatiel en de volatiliteit van NFT’s is mogelijk nog extremer. Je hebt niet alleen te maken met de waarde van de NFT zelf, maar ook de waarde van de cryptomunt waar hij op gemaakt is kan fluctueren. 

Bij een NFT maken, maak je in principe alleen transactiekosten en ontvang je geld zodra de NFT verkocht wordt.

Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om een percentage royalty fee mee te geven aan de NFT zodat bij elke verkoop jij een deel van dit bedrag krijgt en nog meer kan verdienen aan je NFT. 

Create NFTs - De risico's van NFT Maken

Er zijn een aantal risico’s verbonden aan het handelen in NFT’s en het maken van de tokens. Het zijn vooral technische risico’s die je neemt, hieronder staan de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij een NFT maken. 

Ten eerste is het verstandig om genoeg kennis te hebben over de werking van cryptocurrency en blockchain technologie in het algemeen.

Een NFT netwerk moet wel onderhouden blijven, zo is er laatst een netwerk door hackers onder handen genomen en is er voor zo’n 500 miljoen euro aan waarde in NFT’s gestolen.  

Als je een NFT gaat maken moet je er wel voor zorgen dat het bestand dat je in de NFT verwerkt echt van jou is. Je kunt niet zomaar een digitaal uittreksel van een van Gogh-schilderij in een NFT zetten en daar geld aan proberen te verdienen. 

Omdat iedereen een NFT kan maken is het natuurlijk moeilijk te controleren of zij ook de eigendomsrechten over dit bestand hebben. Je krijgt bij een NFT dan ook niet eigendomsrecht over het bestand, maar alleen over de NFT zelf.

Bekijk alvast elke cryptomunten je nodig hebt voor een NFT maken en ga naar eToro om deze munt te kopen!

Het alternatief voor NFT Maken - Investeren in NFT

In plaats van een NFT maken kun je dus ook investeren in andere NFT’s. Hiervoor heb je wel cryptocurrency nodig om mee te kunnen betalen op een NFT marktplaats zoals Crypto.com.

Om cryptocurrency te kopen kun je het best terecht bij een online broker. De meest geschikte online broker hiervoor is eToro; hier kunnen zowel beginnende als ervaren beleggers gemakkelijk een crypto-aankoop doen. 

Start ook bij de meest overzichtelijke online broker; Crypto.com!

Zelf een NFT Maken - Stappenplan

Of je nu gaat investeren of zelf een NFT gaat maken, je zult een aantal stappen moeten doorlopen voordat je echt van start kan. In het stappenplan hieronder helpen we je met alle stappen die je moet doorlopen om je eerste NFT te maken. 

Beste NFT brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Kies een online broker

Als je alleen een NFT wilt maken kun je deze stap overslaan; je hebt dan namelijk geen gevulde wallet met cryptocurrency nodig. Toch is het altijd handig om wel cryptocurrency zelf op voorraad te hebben als je in deze markt springt.

Voor het investeren in NFT’s heb je wel crypto nodig en dus een account bij een online broker om daar een aankoop te doen. Bij de keuze voor de broker moet je goed kijken naar het aanbod van deze broker, de kosten die de broker rekent en hoe gemakkelijk het platform is. 

NFT Maken via eToro

Voor beginnende beleggers is er eigenlijk maar één keuze; eToro. Deze online broker heeft een zeer overzichtelijk platform en is gemakkelijk in gebruik. 

eToro heeft een aantal handige extra functies die het platform nog gebruiksvriendelijker maken. Zo heb je de CopyTrading Tool waarmee je de beleggingen van andere investeerders op eToro in kan zien en kan kopiëren naar je eigen portfolio. 

Voor beginners is deze broker zo geschikt omdat je kan beginnen met een gratis demo account. Dit account komt met een portemonnee met virtueel geld, dat virtuele geld kun je gebruiken om te oefenen met het platform. 

Het Copytrading Network van eToro

Zodra je genoeg geoefend hebt en je eigen geld wilt gaan gebruiken bij eToro heb je te maken met de lage minimale inleg van $50 (€42). Door deze lage minimale inleg kan iedereen bij eToro aan de slag, of je nu grote investeringen wilt gaan doen of met een kleine investering begint. 

Naast cryptocurrency heb je nog veel meer producten waar je in kan investeren bij deze broker. Zo vind je ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s. 

Je betaalt bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s 0% commissie. Hierdoor kun je een nog hoger rendement behalen en heb je als beginner de zekerheid dat er geen extra kosten bijkomen na de aankoop. 

Alles draait om veilig beleggen bij deze broker, zo heeft het een licentie bij de Cypriotische toezichthouder CySEC en het Britse FCA. Deze toezichthouders zorgen ervoor dat jij er zeker van kan zijn dat eToro zich houdt aan de Europese wetgeving en je als consument goed beschermd bent. 

Ga ook aan de slag bij eToro en doe vandaag nog je eerste investering in cryptocurrency!

NFT Maken via Binance

De crypto exchange Binance heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van eToro. Zo vind je hier een groter aanbod en veel meer mogelijkheden. 

Binance is al jaren de grootste crypto exchange ter wereld. Die staat hebben ze vrij snel kunnen verwerven doordat ze het grootste crypto aanbod ter wereld hebben, naast de bekende munten als Bitcoin en Ethereum vind je honderden andere, kleinere munten.

Een NFT Maken kan bij Binance eenvoudig op de Binance Smart Chain. Deze blockchain is gemaakt door Binance en biedt allerlei mogelijkheden op het Binance platform; zoals de eigen NFT marktplaats. 

Begin ook bij de grootste crypto exchange ter wereld en handel op het platform zelf in NFT’s! 

Stap 2: Maak een account aan

Na de keuze voor een broker is het tijd om een account aan te maken. Dit gaat bij de meeste brokers op een vergelijkbare manier, in dit voorbeeld kijken we naar eToro. 

Bij eToro heb je alleen een E-mailadres nodig om je account aan te kunnen maken. Daarnaast bedenk je een gebruikersnaam en wachtwoord en krijg je direct toegang tot je gratis demo account.

Om toegang te krijgen tot een account met echt geld zul je nog wel een extra stap moeten doorlopen. Bij elke broker moet je verplicht verifiëren dat jij achter het account zit via het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs en het invullen van een vragenlijst. 

Stap 3: Geld op account zetten

Na deze verificatie krijg je bericht van de broker als deze nagekeken en goedgekeurd is. Vanaf dan kun je geld op je account zetten. 

Bij eToro heb je keuze uit allerlei verschillende betaalmethodes van ouderwetse bankoverschrijving tot iDeal of PayPal. Via een digitale betaalmethode staat je geld in enkele minuten op je account. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Koop een geschikte cryptomunt

Ethereum kopen bij eToro

Tijd om een cryptomunt te kopen die geschikt is voor het verhandelen van NFT’s. Op eToro zijn hier vooral Ethereum en Enjin geschikt voor. 

Je kunt deze munten gemakkelijk zoeken via de zoekbalk. Daarna kom je op de specifieke pagina met de huidige koers en het laatste nieuws, via de blauwe knop handelen kun je de eerste aankoop doen. 

Stap 5: NFT Maken of investeren

Tijd om de broker te verlaten en op zoek te gaan naar een geschikte NFT marktplaats. Op deze marktplaats kun je een wallet koppelen, naar deze wallet kun je vervolgens de munten die je op eToro gekocht hebt toesturen. 

Vervolgens kun je op de marktplaats op zoek naar een NFT die je wilt kopen. Ook kun je zelf een NFT maken via deze marktplaats. 

Stap 6: Verbinden met NFT Launchpad

 

Om nieuwe NFT projecten te kopen of lanceren, raden we je aan je wallet te verbinden aan de NFT Launchpad marktplaats. Op deze manier kun je direct kapitaliseren op interessante NFT projecten op deze marktplaats.

Hiervoor raden we je aan om de gratis MetaMask wallet te gebruiken en vervolgens je account te
verbinden aan je wallet. Ook de erg gewilde gelimiteerde Lucky Block Platinum Roller Club NFT is hier beschikbaar!

NFT Maken: Veelgestelde vragen

Een NFT maken doe je via een NFT marktplaats. Hier kun je een bestand koppelen aan een NFT en die aanbieden of in je wallet opslaan. 

Een NFT maken kan bij een NFT marktplaats of bij sommige crypto exchanges met een eigen blockchain. 

NFT minting is een andere term voor een NFT maken. NFT minting is het proces waar uiteindelijk de NFT uit ontstaat. 

Met een NFT maken kun je in theorie veel geld verdienen, maar er zijn ook genoeg NFT’s die niet verkocht worden of alleen voor lage bedragen. 

Een NFT maken kost je transactiekosten. Zo moet je bijvoorbeeld bij Ethereum NFT’s gas fees betalen die op kunnen lopen tot enkele tientallen euro’s.

Conclusie - NFT Maken of NFT verhandelen

NFT’s zijn booming en steeds meer mensen lijken zich in deze markt te storten, toch zijn er ook nog genoeg mensen die nog altijd geen idee hebben wat een NFT precies is. Zelf een NFT maken doe je via een NFT marktplaats, hier heb je vaak crypto voor nodig om transactiekosten te kunnen betalen. 

Na een NFT maken kun je deze NFT aanbieden via de marktplaats, je kunt zelf een bedrag bepalen of mensen laten bieden op het door jouw gecreëerde digitale kunstwerk. Bij een NFT maken krijg je te maken met de term NFT minting, dit is het proces waarin de NFT voor je aangemaakt wordt op de blockchain. 

Je kunt ook investeren in nieuwe veelbelovende NFT projecten, zoals Lucky Block. Dit kan het beste door je wallet te linken aan NFT Launchpad, waar de nieuwe NFT projecten worden gelanceerd!

Scroll naar boven