NFT Kopen – Dit moet je weten!

Iedereen die zich bezig houdt met cryptocurrency heeft de term vast wel eens gehoord; NFT’s. Deze nieuwe digitale ontwikkeling zorgt ook bij beleggers voor interesse en er worden NFT’s voor hoge bedragen verkocht. Ook crypto-projecten die zich met NFT’s bezighouden stijgen hard in waarde!      

Top 10 Beste NFT Kopen in mei 2022

Klik op de knop om direct een Lucky Block NFT te kopen bij NFT Launchpad. Andere NFT’s koop je eenvoudig via Crypto.com.

Mogelijk heb je de laatste tijd gehoord van NFT’s. NFT staat voor Non Fungible Tokens en zijn momenteel razend populair, en bijna dagelijks worden er NFT’s voor miljoenen verkocht! In dit artikel leggen we je uit wat het is, hoe het werkt en hoe jij zelf begint met NFT kopen en investeren in NFT crypto!

De NFT’s die we in dit artikel behandelen zijn geselecteerd op hun aantrekkingskracht voor een groot publiek, en daarmee gepaard gaande sterke waardestijgingen. Laten we ons hierin verdiepen zodat je meer te weten komt over succesvol beleggen in NFT’s.  

NFT Kopen: De beste NFT's van 2022 nader bekeken

Een NFT kopen kan tegenwoordig op steeds meer verschillende manieren. Waar je eerst nog Ethereum nodig had en naar een platform voor NFT’s toe moest, kan het tegenwoordig met veel meer munten en op meer verschillende plekken, hieronder vind je 5 van de beste NFT’s waar je nu in kan investeren.

1. Lucky Block NFTs - Platinum Rollers Club Collectie

De Lucky Block token is sinds zijn lancering zo’n 50 keer zoveel waard geworden en het zou niet gek zijn als hun eerste exclusieve NFT collectie dit voorbeeld zou gaan volgen!

Vanaf maart zijn er 10.000 NFT’s van Lucky Block beschikbaar. Deze kun je kopen via de NFT marktplaats NFTlaunchpad.

Als je in bezit bent van één van de 10.000 NFT’s doe je elke dag mee met een prijsuitreiking waarbij je 2% van de main jackpot kunt winnen, naar verwachting wordt dat zo’n €10.000 per trekking.

Bij de eerste trekking van de Lucky Block NFT jackpot krijgt één van de bezitters van een NFT zelfs een Lamborghini Aventador en is er een speciale giveaway georganiseerd van maar liefst een miljoen. Als eigenaar van een Lucky Block NFT maak je hier dus een behoorlijke kans op!

Meedoen met de NFT daily draws doe je door een NFT te kopen. Meedoen met de uitreiking van de Lucky Block jackpot kan door tickets te kopen, maar Lucky Block beloont ook eigenaren van Lucky Block tokens door hen gratis tickets te sturen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een bepaalde hoeveelheid Lucky Block bezitten en dagelijks de wallet met deze Lucky Block erin te verbinden met de applicatie. 

Word ook onderdeel van de Lucky Block NFT community en sluit je aan bij de Lucky Block discord! Hier vind je altijd het laatste nieuws en ontmoet je andere NFT-eiegnaren. 

2. Bored Ape Yacht Club

Wellicht de populairste NFT collectie ter wereld is de Bored Ape Yacht Club. Dit is een NFT collectie van Yuga Labs die zeer populair is onder entrepreneurs, succesvolle mensen, bekendheden en artiesten. 

Het nadeel van de Bored Ape Yacht Club is dat de instapprijs door alle aandacht enorm is, wat het een lastige NFT om te kopen voor reguliere beleggers maakt. De goedkoopste aap kost op dit moment ruim €300.00.

3. Cryptopunks

Cryptopunks is één van de OG NFT collecties. Het project is al in 2017 op de Ethereum blockchain opgezet door bedenkers Larva Labs. Recent verkochten de rechten over de Cryptopunks aan concurrent Yuga Labs van BAYC.

Net als de Bored Ape Yacht Club hebben de NFT’s van Cryptopunks een hoge instapprijs. Na de overname steeg deze tot zo’n €200.00 per Cryptopunk.

4. The Sandbox

Bij de NFT’s van The Sandbox koop je items of delen van de map uit het spel The Sandbox. Deze NFT’s worden dan jouw bezit, en kun je dan gebruiken voor bijvoorbeeld je eigen stukje land in de Metaverse van The Sandbox.

Door The Sandbox tokens te kopen op eToro kun je deze naar een wallet toesturen en gebruiken binnen het spel van The Sandbox om NFT’s te kopen.

Vervolgens kun je de NFT’s later weer verkopen of gebruiken in het spel. Het spel is een Play-To-Earn metaverse, je kunt dus ook crypto verdienen door het te spelen. Beroemdheden als Snoop Dogg gingen al collabs aan.

5. Decentraland

Waar bij Axie Infinity het allemaal draait om monsters en The Sandbox vergelijkbaar is met een spel als Minecraft, is Decentraland meer een virtuele wereld. 

Je hebt er dus menselijke poppetjes die je kan uitrusten met jouw NFT’s. Daarnaast vind je ook NFT’s van gebouwen, stukken land en zelfs namen. 

NFT Kopen – Wat zijn NFT's?

Een Non Fungible Token betekend letterlijk een niet-inwisselbaar digitaal object. Wanneer je dus 1 of meerdere NFT Kopen gaat beschik je over een onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat van een digitaal object. Dit zijn bijvoorbeeld afbeeldingen of video’s.

Dit certificaat koppel je via het blockchainnetwerk aan jouw eigen digitale portemonnee waarmee je kunt aantonen dat jij de rechtmatige eigenaar van de NFT bent. 

Maar waarom zou je zo graag een digitale afbeelding of video in je bezit willen hebben wanneer je deze ook gewoon kunt bekijken via Google?

Waarom investeren in een NFT Kopen?

NFT Kopen staat op dit moment nog in de kinderschoenen en heeft een erg volatiele markt. Met NFT-technologie kunnen mensen zich bepaalde digitale objecten zoals video’s of afbeeldingen toe-eigenen. Wanneer mensen bezit gaan krijgen op digitale objecten ontstaat er schaarste.

Zodra er schaarste ontstaat kan de waarde zomaar de lucht inschieten. Dit zie je nu al gebeuren bij NFT’s gemaakt door bekende namen. Wanneer jij in het bezit bent van een digitale afbeelding gemaakt door een bekende kunstenaar kan dit zomaar een ontzettend goede belegging blijken.

Beginnen met beleggen in crypto en NFT Kopen? Start via Crypto.com

Hoe kan ik NFT Kopen?

Voordat je begint met NFT Kopen moet je begrijpen waaruit een NFT bestaat.  NFT’s worden gebouwd op het blockchainnetwerk en betalingen gaan via de cryptocurrency Ethereum. Ethereum is het grootste smart contract platform en ontwikkelingsplatform voor NFT’s.

Voordat je NFT Kopen kunt moet je dus in bezit zijn van een cryptomunt die NFT’s ondersteunt, voorbeelden hiervan zijn Ethereum en Enjin. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een wallet, je eigen digitale portemonnee.

NFT Kopen kan dus gemakkelijk via het Ethereum-netwerk. Ben je nog niet in het bezit van Ethereum? Volg dan de stappen hieronder om zo snel en veilig mogelijk hieraan te komen.

Stap 1: Hoe kun je de beste coins voor NFT Kopen aanschaffen?

Om te beginnen met een NFT kopen moet je een account bij een broker hebben die een cryptomunt als Ethereum aanbiedt. Deze munt moet je kopen en vervolgens versturen naar een andere wallet zodat je vanuit die wallet NFT’s kan kopen. 

Er zijn veel verschillende NFT’s en ook veel verschillende plekken waar NFT kopen mogelijk is. Hiervoor kun je dus het best je munten op een andere wallet dan die van eToro zetten zodat je gemakkelijk je munten kan besteden op verschillende plekken. 

Let bij de keuze voor een online broker altijd goed op het aanbod van deze broker. Voor een NFT kopen is het belangrijk dat de broker een cryptomunt als Ethereum aanbiedt, maar ook andere producten als aandelen, ETF’s en meer worden vaak via brokers aangeboden. 

Ook de kosten die je maakt zijn handig om mee te nemen in je overweging voordat je een account aanmaakt. Je wilt de munten gaan versturen naar een andere wallet en daarom is het handig om bij een broker of exchange aan de slag te gaan waar je zonder hoge kosten munten kan versturen. 

Coins voor NFT Kopen met eToro

eToro is onze favoriete broker vanwege de vele voordelen voor startende en ervaren beleggers. Het platform biedt ook vele opties en mogelijkheden om crypto te kopen waarvan je op andere platforms zoals Crypto.com NFT’s kunt kopen.

1 van deze voordelen is bijvoorbeeld de Copytrading functie. Hiermee vergelijk je portfolio’s van ervaren traders en beleggers en kun je deze strategie kopiëren en zelf toepassen.

Wanneer je nog niet klaar bent voor het echte beleggen kun je eerst starten met een gratis demo-account.

Zodra je klaar bent voor het echte beleggen start je bij eToro al met een minimale lage inleg van $50 (€43). Hiermee kun je gelijk aan de slag met het aanschaffen van crypto en NFT Kopen.

eToro biedt niet alleen crypto aan, maar bezit ook allerlei andere beleggingsmogelijkheden zoals ETF’s, aandelen, indexen of grondstoffen. Wanneer je begint met aandelen of ETF’s betaal je slechts 0% commisie!

Wil je zeker weten dat je veilig gaat beleggen? eToro word gereguleerd door de FCA en de CySec. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je veilig aan de slag kunt met eToro.

Zo snel mogelijk aan de slag? Start vandaag nog met het kopen van crypto en NFT’s via eToro.

NFT Kopen bij Crypto.com

Je kan gemakkelijk NFT’s kopen bij Crypto.com. Crypto.com is een alles-in-één cryptocurrency-platform. Crypto.com is betaalbaar en geeft je veel basisinformatie. Het platform heeft een eigen NFT marktplaats met een divers aanbod.

Crypto.com heeft veel voordelen op het gebied van handelen in crypto. Je betaalt geen kosten bij je stortingen en je kan gemakkelijk je geld over zetten naar een andere valuta. Dit vanwege dat Crypto.com meer dan 20 verschillende valuta’s heeft waarin jij kan handelen.

Waar Crypto.com nog een schepje bovenop mag doen is dat ze nog niet zo hoog scoren op hun klantenservice. Crypto.com heeft een klantenservice die 24/7 ondersteuning aanbiedt, maar scoort slechts een 2,8 van de 5 sterren op Trustpilot.

Het handigste is om NFT crypto tokens te kopen bij eToro, en deze te versturen naar je Crypto.com account wanneer je wilt beginnen met de beste NFT kopen. 

NFT kopen doe je eenvoudig, vlot en secuur bij de Crypto.com NFT marketplace!

Stap 2: Maak een account aan bij het platform

Klaar om te starten met beleggen? Open dan eerst een account bij je favoriete broker. In dit voorbeeld leggen we het proces uit bij onze favoriete broker: eToro

Zodra je op de website van eToro terecht komt start je gemakkelijk door rechtsbovenin te klikken op de groene button “Join now” Registreer je e-mail adres en een wachtwoord en activeer je account via de link in je e-mail. Vanaf dit moment kun je aan de slag met je demo-account.

Wil je gelijk aan de slag gaan met beleggen via eToro dan kan dat ook. Voordat je geld kunt storten zul je eerst je identiteit moeten bevestigen door een kopie of foto van je identiteitsbewijs te uploaden op het platform. Tot slot vul je nog een kleine vragenlijst in om het risico van je beleggingen te beperken.

Log gemakkelijk in bij eToro met je account van Apple, Facebook of Google

Wanneer je dit gedaan hebt, zul je snel een bevestiging krijgen van eToro. Je kunt hierna gelijk aan de slag met beleggen en starten met geld storten op je account voor crypto en NFT Kopen.

Stap 3: Stort geld bij je gekozen broker

Het activeren van je account is gelukt, top! Nu kun je daadwerkelijk geld gaan storten bij je broker. Klik op “geld storten” en rond je eerste betaling af. Bij eToro is je eerste minimale inleg slechts $50 (€42).

eToro biedt tal van betaalmogelijkheden zoals iDeal, paypal of creditcard betalingen. Het geld staat meteen op je account en hierna kun je gelijk investeren in alle mogelijkheden die eToro bied.

Wil je aan de slag met NFT Kopen? Ga dan eerst voor Ethereum.

Gemakkelijk en veilig beginnen via eToro

Stap 4: Crypto en NFT Kopen via eToro

Via eToro kun je niet meteen NFT Kopen. Wel kun je hier de cryptomunt Ethereum aanschaffen wat het betaalmiddel is voor NFT’s. Je hebt deze munt nodig om een aankoop te kunnen doen.

Hiernaast zie je in de afbeelding de Ethereum koers via eToro. Naast Ethereum biedt eToro nog vele andere verschillende cryptomunten die aan te schaffen zijn zoals de bekende Bitcoin.

Maak een keuze voor welke cryptomunt jij wilt gaan en waar je vertrouwen in hebt. Koop vervolgens gemakkelijk de munt aan via eToro.

Ethereum koers via eToro

Stap 5: Ga op zoek naar NFT's die jij wilt kopen

Wanneer je in het bezit bent van Ethereum kun je aan de slag met NFT kopen. Deze worden vaak verhandeld op NFT platforms via het internet. Ga via Google op zoek naar een platform waar ze NFT’s verkopen en kijk eens rond.

Bekende platforms voor NFT’s Kopen zijn bijvoorbeeld Opensea of Rarible. Dit zijn een soort marketplaces voor NFT’s en hierop worden deze verhandeld. De meeste NFT’s worden verkocht als veiling en hiervoor zul je een bod moeten doen in Ethereum.

Stap 6: Connect met NFT marktplaats en koop NFT's

Na het aanschaffen van crypto waarmee je NFT’s kunt kopen is het tijd om je wallet te verbinden met de NFT marktplaats. Onze favoriete marktplaats is NFT LaunchPad, waar onder andere de Platinum Rollers Club collectie te koop is. Het connecten doe je met een MetaMask wallet. 

Daarkan kun je op zoek gaan naar een NFT om te kopen. Klik op de NFT en ‘buy now’ om de aankoop te doen.

Hoe vind je de beste NFT's om te kopen?

Ben jij al overtuigd van NFT Kopen? Misschien wel, misschien nog niet. Omdat het zo’n nieuwe markt is, is het begrijpelijk dat het nog veel vraagtekens kan oproepen. Zeker als je een grote soms geld wilt inleggen.

Op dit moment zitten echt alleen de early adoptors nog in de NFT markt. Dit betekent dat er vaak ook veel geld valt te verdienen door er vroeg bij te zijn.

De grote vraag is dan hoe je bepaald wat de beste NFT’s zijn om te kopen. Wat zijn de verschillende factoren die bepalen of een NFT goed is?

Lucky Block heeft een veelbelovende NFT uitgebracht

Team dat de NFT maakt

Net als voor startupprojecten valt of staat succes doorgaans met het team. Bekende studios en makers van NFT’s presteren doorgaans beter op de markt dan onbekende, omdat zij al meer naamsbekendheid hebben en weten hoe ze een project lanceren. Bekende NFT studio’s zijn Yuga Labs en Larva Labs.

Schaarste en vraag- en aanbod

Net zoals met deze munten hangt de waarde af van de vraag en het aanbod. Is er schaarste? Dan stijgt de prijs. Dit geld ook voor NFT’s. Denk eens na over de toekomst over 5 of 10 jaar. Er komt steeds meer digitalisering van goederen, en wat als jij kunt aantonen als enige de eigenaar te zijn van een object?

Instapprijs om een NFT te kopen

Het nadeel van bekende NFT’s zoals Bored Ape Yacht Club en Cryptopunks is dat de instapprijs voor normale beleggers veel te hoog is geworden. Bovendien is de kans dat een NFT die al €250.000 waard is nog 10x in prijs stijgt een stuk kleiner dan dat een goedkopere NFT zo’n sterke waardestijging doormaakt.

Denk daar dus goed over na. Een relatief goedkope NFT collectie is de Platinum Rollers Club NFT met momenteel een instapprijs van zo’n $1500. Wist je dat in het vroege stadium een Bored Ape slechts 0.08ETH kostte? Inmiddels is dat ruim 111ETH. Een gigantische prijsstijging!

Laatste Nieuws NFT Kopen mei 2022

De NFT markt lijkt zo langzamerhand volwassen te worden. Waar in het begin van de NFT hausse absurde bedragen werden betaald voor plaatjes van onder andere apen, zien we nu steeds meer dat beleggers kiezen voor het kopen van NFT’s, die ook echt in bijvoorbeeld games en de Metaverse gebruikt kunnen worden.

Kortom, NFT’s die ook echt een economische waarde vertegenwoordigen. Het is voor een belegger die zich op investeren in waarde richt, wat de winnende beleggingsstrategie is op lange termijn, dus zeker mogelijk om zich op de NFT markt te begeven.

Nog steeds geldt: beleg niet in hype, maar in dingen die echte waarde hebben. En aan een gametoken heb je op zich meer, want aan het zoveelste plaatje van een aap, hoe geinig dat ook is. Binnen de game economy zijn bepaalde objecten schaars, en deze objecten koppelen aan een NFT, lost dit probleem op.

Ze kunnen dan op de vrije markt worden verhandeld. Zolang dus het spel populair blijft, blijft er vraag naar deze objecten. Een goede game kan 20-30 jaar populair blijven. Denk bijvoorbeeld aan World of Warcraft, dat pas laatste jaren inzakt.

Sinds augustus 2021 zien we dat de omzet van de NFT markt is geëxplodeerd tot rond de 40 miljard Amerikaanse dollar over het hele jaar 2021.

Deze omzetstijging houdt aan, met alleen al in januari 2022 een omzet van 16 miljard. We kunnen dus wel zeggen dat de NFT markt een blijvertje is.

NFT's steeds vaker gebruikt door content creators

Vooral in de natuurlijke biotoop van de NFT, computergames, doen deze digitale eigendomsbewijzen het goed. We voorzien dat Metaverse-specifieke NFT’s een steeds belangrijker rol zullen gaan spelen. Nu de eerste data van 2022 binnenkomen blijkt dit correct: de grootste groene plus zijn Metaverse NFT’s.

Waar in bijna alle sectoren binnen de crypto in 2022 verliezen worden genoteerd en er consolidatie gaande is, ontspringen Metaverse coins en NFT’s de dans. Hier vind momenteel de explosieve groei plaats. Het gaat dan om Metaverse coins als $MANA en $SAND van Decentraland en The Sandbox, en bluechips NFT’s zoals BAYC.

Onjuiste informatie in Wall Street Journal artikel

Er werd onlangs een artikel gepubliceert in The Wall Street Journal dat in het nieuws werd gebracht als “The Death Of NFTs”. De community heeft hier woedend op gereageerd, want veel van de informatie waar het artikel zich op baseert lijkt onjuist of onvolledig waardoor de conclusies niet kloppen. 

Verschillende data-onderzoekers en blockchain data bedrijven zoals Nansen zijn vervolgens naar buiten gekomen met rapporten over de staat van de markt. Samengevat is die lang niet zo slecht als in het artikel. Het aantal projecten en actieve gebruikers stijgt, en vergeleken met 2021 zijn er meer maandelijkse sales.

NFT Kopen of zelf maken

NFT kopen is natuurlijk een manier om eraan te komen. Maar kun je ze ook zelf maken? Het antwoord op deze vraag is ja! Vele bekende mensen zoals Gary Vee hebben al zelf NFT’s gelanceerd.

Belangrijk om te weten is dat de meeste NFT’s draaien op het Ethereum netwerk. Voordat je begint beslis dan goed op welk netwerk je de NFT wilt bouwen en distribueren. Hierna kun je aan de slag met het bouwen van je digitale kunstwerk. Dit kan in bijvoorbeeld een GIF-bestand, JPG-bestand of een Mp3 bestand.

Wanneer je NFT klaar is kun je deze gaan launchen in bijvoorbeeld een NFT game en deze verkopen op een platform zoals Opensea. Doe vooraf goed onderzoek naar het platform voordat je een keuze maakt.

Koppel je digitale portemonnee aan het platform en laad je bestand in op het platform. Voeg een titel en beschrijving toe aan het bestand en zo staat je NFT live.

Denk ook goed na over het verdienmodel. Wanneer je royalty’s toevoegt aan de NFT krijg je bijvoorbeeld bij elke doorverkoop van de NFT een percentage van de transactie.

Veelgestelde vragen over NFT Kopen

NFT’s zijn digitale bestanden met een eigendomsrecht voor de persoon die de NFT gekocht heeft. Iedereen kan een Non Fungible Token maken met daarin een digitaal bestand. 

NFT Kopen kan via een online broker als eToro. Hier koop je een cryptomunt die op de blockchain ook NFT’s aanbiedt, zoals Ethereum. Vervolgens kun je met je Ethereum op zoek naar een NFT en vervolgens die NFT kopen. 

Een reden voor NFT kopen is dat het je veel geld kan opleveren. Als jij investeert in een NFT die later erg gewild wordt zal de prijs van de NFT gaan stijgen en kun je winst maken op dit bestand net als bij gewone cryptomunten. 

Een NFT kopen kan door eerst te investeren in een munt met een blockchain technologie die ook NFT’s ondersteunt. Uiteindelijk kun je met de gekochte munten bieden op NFT’s en zo je eerste NFT kopen. 

Betalen voor NFT’s doe je over het algemeen met de munt die draait op de blockchain waar ook de NFT’s op aangeboden worden. De meest populaire optie hiervoor is de muntEthereum. 

Conclusie over NFT Kopen

NFT’s zijn een nieuwe manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Deze markt is nog erg nieuw en biedt kansen voor mensen die vroeg instappen. Het is een compleet nieuw perspectief voor digitale goederen waar in de toekomst nog veel mee gaat gebeuren.

Eén van de interessantste NFT kopen mogelijkheden van het moment is de Platinum Rollers Club collectie van Lucky Block. Je behoort dan tot een club van 10.000 exclusieve eigenaren van de Lucky Block NFT. Klik op de link hieronder om de collectie te bekijken.

Investeren in de Platinum Rollers Club collectie?
Lucky Block biedt een unieke kans om te investeren in NFT's. De collectie is alleen beschikbaar bij NFT marktplaats NFT LaunchPad, die je kunt bezoeken met de groene knop.
TIP
Scroll naar top