Home » crypto » nft » kopen

NFT Kopen – Dit moet je weten! (2021)

Iedereen die zich bezig houdt met cryptocurrency heeft de term vast wel eens gehoord; NFT’s. Deze nieuwe digitale ontwikkeling zorgt ook bij beleggers voor interesse en er worden NFT’s voor hoge bedragen verkocht. Ook crypto-projecten die zich met NFT’s bezighouden stijgen hard in waarde!  

NFT Kopen bij je favoriete broker

Klik op de knop om gelijk te beginnen met investeren in NFT’s

Mogelijk heb je de laatste tijd gehoord van NFT’s. NFT staat voor Non Fungible Tokens en zijn momenteel razend populair, en bijna dagelijks worden er NFT’s voor miljoenen verkocht! In dit artikel leggen we je uit wat het is, hoe het werkt en hoe jij zelf begint met NFT kopen!

Meer weten over beleggen in NFT’s? Lees dan onze NFT crypto pagina

NFT Kopen – Wat zijn NFT's?

Zoals je hebt gelezen staat NFT dus voor Non Fungible Token. Dit zegt je misschien niet meteen zoveel maar in dit artikel leggen we het je uit.

NFT dus. Een Non Fungible Token betekend letterlijk een niet-inwisselbaar digitaal object. Wanneer je dus 1 of meerdere NFT Kopen gaat beschik je over een onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat van een digitaal object. Dit zijn bijvoorbeeld afbeeldingen of video’s.

NFT's via het Blockchain netwerk

Dit certificaat koppel je via het blockchainnetwerk aan jouw eigen digitale portemonnee waarmee je kunt aantonen dat jij de rechtmatige eigenaar van de NFT bent. 

Maar waarom zou je zo graag een digitale afbeelding of video in je bezit willen hebben wanneer je deze ook gewoon kunt bekijken via Google?

NFT kopen steeds populairder

NFT Kopen staat op dit moment nog in de kinderschoenen en heeft een erg volatiele markt. Met NFT-technologie kunnen mensen zich bepaalde digitale objecten zoals video’s of afbeeldingen toe-eigenen. Wanneer mensen bezit gaan krijgen op digitale objecten ontstaat er schaarste.

Zodra er schaarste ontstaat kan de waarde zomaar de lucht inschieten. Dit zie je nu al gebeuren bij NFT’s gemaakt door bekende namen. Wanneer jij in het bezit bent van een digitale afbeelding gemaakt door een bekende kunstenaar kan dit zomaar een ontzettend goede belegging blijken.

Beginnen met beleggen in crypto en NFT Kopen? Start via eToro

Hoe kan ik NFT Kopen?

Voordat je begint met NFT Kopen moet je begrijpen waaruit een NFT bestaat.  NFT’s worden gebouwd op het blockchainnetwerk en betalingen gaan via de cryptocurrency Ethereum. Ethereum is het grootste smart contract platform en ontwikkelingsplatform voor NFT’s.

Voordat je NFT Kopen kunt moet je dus in bezit zijn van een cryptomunt die NFT’s ondersteunt, voorbeelden hiervan zijn Ethereum en Enjin. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een wallet, je eigen digitale portemonnee.

NFT Kopen kan dus gemakkelijk via het Ethereum-netwerk. Ben je nog niet in het bezit van Ethereum? Volg dan de stappen hieronder om zo snel en veilig mogelijk hieraan te komen.

Stap 1: Waar NFT Kopen?

Om te beginnen met een NFT kopen moet je een account bij een broker hebben die een cryptomunt als Ethereum aanbiedt. Deze munt moet je kopen en vervolgens versturen naar een andere wallet zodat je vanuit die wallet NFT’s kan kopen. 

Er zijn veel verschillende NFT’s en ook veel verschillende plekken waar NFT kopen mogelijk is. Hiervoor kun je dus het best je munten op een andere wallet dan die van eToro zetten zodat je gemakkelijk je munten kan besteden op verschillende plekken. 

Let bij de keuze voor een online broker altijd goed op het aanbod van deze broker. Voor een NFT kopen is het belangrijk dat de broker een cryptomunt als Ethereum aanbiedt, maar ook andere producten als aandelen, ETF’s en meer worden vaak via brokers aangeboden. 

Ook de kosten die je maakt zijn handig om mee te nemen in je overweging voordat je een account aanmaakt. Je wilt de munten gaan versturen naar een andere wallet en daarom is het handig om bij een broker of exchange aan de slag te gaan waar je zonder hoge kosten munten kan versturen. 

NFT Kopen met eToro

eToro is onze favoriete broker vanwege de vele voordelen voor startende en ervaren beleggers. Het platform biedt ook vele opties en mogelijkheden.

1 van deze voordelen is bijvoorbeeld de Copytrading functie. Hiermee vergelijk je portfolio’s van ervaren traders en beleggers en kun je deze strategie kopiëren en zelf toepassen.

Wanneer je nog niet klaar bent voor het echte beleggen kun je eerst starten met een gratis demo-account.

Zodra je klaar bent voor het echte beleggen start je bij eToro al met een minimale lage inleg van $50 (€43). Hiermee kun je gelijk aan de slag met het aanschaffen van crypto en NFT Kopen.

eToro biedt niet alleen crypto aan, maar bezit ook allerlei andere beleggingsmogelijkheden zoals ETF’s, aandelen, indexen of grondstoffen. Wanneer je begint met aandelen of ETF’s betaal je ook nog eens 0% commisie!

Wil je zeker weten dat je veilig gaat beleggen? eToro word gereguleerd door de FCA en de CySec. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je veilig aan de slag kunt met eToro.

Zo snel mogelijk aan de slag? Start vandaag nog met het kopen van crypto en NFT’s via eToro.

NFT Kopen bij Libertex

Libertex is ook een online broker net als eToro. Bij Libertex handel je in verschillende assets zoals aandelen, ETF’s, metalen of crypto in de vorm van CFD’s.

Wanneer je begint met Libertex heb je ook de mogelijkheid om te starten met een gratis demo-account. Je speelt hier dus met virtueel geld zodat je kunt oefenen met beleggen en je strategie kunt testen.

Libertex bestaat al meer dan 20 jaar en handelt op basis van CFD’s. Dit betekent dat jij niet echt in het bezit bent van de aangeschafte beleggingsmogelijkheid maar speculeer je bij aanschaf op mogelijke koerswijzigingen.

Hierbij kun je bij Libertex een hefboom gebruiken om mogelijke grotere winsten te pakken, maar ook grotere verliezen kunt pakken wanneer een belegging niet goed uitpakt.

Stel voordat je deze functie gebruikt altijd een stop-loss in. Hiermee stel je een grens aan voor je mogelijke verliezen en verspeel je niet je hele kapitaal.

De voordelen van Libertex

Libertex start met een minimale inleg vanaf €100 waarmee jij gelijk aan de slag kunt met het beleggen in jouw favoriete opties.

Voor ervaren beleggers biedt Libertex een aantal extra leuke functies zoals het gebruik van het handelsplatform: Metatrader 4. Met dit platform heb je nog meer mogelijkheden voor het beleggen en kun je handelsproducten beter analyseren door verschillende tools.

Start ook vandaag nog bij Libertex en maak een gratis account aan via de groene knop!

Stap 2: Maak een account aan bij het platform

Klaar om te starten met beleggen? Open dan eerst een account bij je favoriete broker. In dit voorbeeld leggen we het proces uit bij onze favoriete broker: eToro

Zodra je op de website van eToro terecht komt start je gemakkelijk door rechtsbovenin te klikken op de groene button “Join now” Registreer je e-mail adres en een wachtwoord en activeer je account via de link in je e-mail. Vanaf dit moment kun je aan de slag met je demo-account.

Wil je gelijk aan de slag gaan met beleggen via eToro dan kan dat ook. Voordat je geld kunt storten zul je eerst je identiteit moeten bevestigen door een kopie of foto van je identiteitsbewijs te uploaden op het platform. Tot slot vul je nog een kleine vragenlijst in om het risico van je beleggingen te beperken.

Log gemakkelijk in bij eToro met je account van Apple, Facebook of Google

Wanneer je dit gedaan hebt, zul je snel een bevestiging krijgen van eToro. Je kunt hierna gelijk aan de slag met beleggen en starten met geld storten op je account voor crypto en NFT Kopen.

Stap 3: Stort geld bij je gekozen broker

Het activeren van je account is gelukt, top! Nu kun je daadwerkelijk geld gaan storten bij je broker. Klik op “geld storten” en rond je eerste betaling af. Bij eToro is je eerste minimale inleg slechts $50 (€42).

eToro biedt tal van betaalmogelijkheden zoals iDeal, paypal of creditcard betalingen. Het geld staat meteen op je account en hierna kun je gelijk investeren in alle mogelijkheden die eToro bied.

Wil je aan de slag met NFT Kopen? Ga dan eerst voor Ethereum.

Gemakkelijk en veilig beginnen via eToro

Stap 4: Crypto en NFT Kopen via eToro

Via eToro kun je niet meteen NFT Kopen. Wel kun je hier de cryptomunt Ethereum aanschaffen wat het betaalmiddel is voor NFT’s. Met Ethereum koop je dus NFT’s. 

Hiernaast zie je in de afbeelding de Ethereum koers via eToro. Naast Ethereum biedt eToro nog vele andere verschillende cryptomunten die aan te schaffen zijn zoals de bekende Bitcoin.

Maak een keuze voor welke cryptomunt jij wilt gaan en waar je vertrouwen in hebt. Koop vervolgens geamkkelijk de munt aan via eToro.

Ethereum koers via eToro

Stap 5: Ga op zoek naar NFT's die jij wilt kopen

Wanneer je in het bezit bent van Ethereum kun je aan de slag met NFT kopen. Deze worden vaak verhandeld op NFT platforms via het internet. Ga via Google op zoek naar een platform waar ze NFT’s verkopen en kijk eens rond.

Bekende platforms voor NFT’s Kopen zijn bijvoorbeeld Opensea of Rarible. Dit zijn een soort marketplaces voor NFT’s en hierop worden deze verhandeld. De meeste NFT’s worden verkocht als veiling en hiervoor zul je een bod moeten doen in Ethereum.

Waarom NFT Kopen?

Waarde van NFT's

Ben jij al overtuigd van NFT Kopen? Misschien wel, misschien nog niet. Omdat het zo’n nieuwe markt is, is het begrijpelijk dat het nog veel vraagtekens kan oproepen.

Op dit moment zitten echt alleen de early adoptors nog in de NFT markt. Dit betekent dat er vaak ook veel geld valt te verdienen door er vroeg bij te zijn.

Handel via platforms waar NFT kopen mogelijk is

Mensen hebben altijd emotionele waarde toegekend aan fysieke goederen zoals schilderijen, kunstwerken of bijvoorbeeld horloges. Voor digitale goederen was dat nooit mogelijk, totdat de NFT’s kwamen.

Met NFT’s is het mogelijk om eigenaar te worden van digitale objecten. Dit kan veel kansen opleveren omdat elk digitaal object als NFT kan gelden. 

Denk aan stukjes video van een belangrijke voetbalwedstrijd waar jij eigenaar van kunt zijn of een kunstwerk van een bekende naam waarvan jij kunt aantonen dat jij de eigenaar bent.

Cryptocurrencies krijgen steeds meer erkenning en veel mensen zijn inmiddels bekend met Bitcoin, cryptobeurzen, digitale portemonnees en het wordt steeds makkelijker om te gebruiken. De waarde hiervan heeft allemaal te maken met vraag en aanbod.

Net zoals met deze munten hangt de waarde af van de vraag en het aanbod. Is er schaarste? Dan stijgt de prijs. Dit geld ook voor NFT’s. Denk eens na over de toekomst over 5 of 10 jaar. Er komt steeds meer digitalisering van goederen zoals de muziekindustrie ook heeft meegemaakt.

Zou dit ook voor kunst kunnen gebeuren? En hoeveel kan een speciale afbeelding of video op internet waard worden als jij de enige rechtmatige eigenaar bent en dit kunt aantonen via jouw digitale portemonnee?

Wist je dat in het vroege stadium 1 Ethereum slechts €7 kostte. In Oktober 2021 is dit nu zo’n €3500! Je geld zou dus bijna 500 keer zoveel waard zijn geweest!

NFT Kopen of zelf maken

NFT kopen is natuurlijk een manier om eraan te komen. Maar kun je ze ook zelf maken? Het antwoord op deze vraag is ja! Vele bekende mensen zoals Gary Vee hebben al zelf NFT’s gelanceerd.

Belangrijk om te weten is dat de meeste NFT’s draaien op het Ethereum netwerk. Voordat je begint beslis dan goed op welk netwerk je de NFT wilt bouwen en distribueren. Hierna kun je aan de slag met het bouwen van je digitale kunstwerk. Dit kan in bijvoorbeeld een GIF-bestand, JPG-bestand of een Mp3 bestand.

Wanneer je NFT klaar is kun je deze gaan launchen in bijvoorbeeld een NFT game en deze verkopen op een platform zoals Opensea. Doe vooraf goed onderzoek naar het platform voordat je een keuze maakt.

Koppel je digitale portemonnee aan het platform en laad je bestand in op het platform. Voeg een titel en beschrijving toe aan het bestand en zo staat je NFT live.

Denk ook goed na over het verdienmodel. Wanneer je royalty’s toevoegt aan de NFT krijg je bijvoorbeeld bij elke doorverkoop van de NFT een percentage van de transactie.

Veelgestelde vragen over NFT Kopen

NFT’s zijn digitale bestanden met een eigendomsrecht voor de persoon die de NFT gekocht heeft. Iedereen kan een Non Fungible Token maken met daarin een digitaal bestand. 

NFT Kopen kan via een online broker als eToro. Hier koop je een cryptomunt die op de blockchain ook NFT’s aanbiedt, zoals Ethereum. Vervolgens kun je met je Ethereum op zoek naar een NFT en vervolgens die NFT kopen. 

Een reden voor NFT kopen is dat het je veel geld kan opleveren. Als jij investeert in een NFT die later erg gewild wordt zal de prijs van de NFT gaan stijgen en kun je winst maken op dit bestand net als bij gewone cryptomunten. 

Een NFT kopen kan door eerst te investeren in een munt met een blockchain technologie die ook NFT’s ondersteunt. Uiteindelijk kun je met de gekochte munten bieden op NFT’s en zo je eerste NFT kopen. 

Betalen voor NFT’s doe je over het algemeen met de munt die draait op de blockchain waar ook de NFT’s op aangeboden worden. De meest populaire optie hiervoor is de muntEthereum. 

Conclusie over NFT Kopen

NFT’s zijn een nieuwe manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Deze markt is nog erg nieuw en biedt kansen voor mensen die vroeg instappen. Het is een compleet nieuw perspectief voor digitale goederen waar in de toekomst nog veel mee gaat gebeuren.

Het Ethereum netwerk is het grootste ontwikkelingsplatform voor NFT’s en voor NFT Kopen heb je eerst Ethereum nodig. Ben je geïnteresseerd geraakt in NFT’s dan raden wij eToro aan als broker.

Je kunt het best zelf uitzoeken waar NFT kopen voor jou het best te doen is. Hiervoor zijn verschillende marktplaatsen met allemaal een uiteenlopend aanbod, kijk daarom waar NFT kopen het beste aanbod voor jouw behoefte heeft 

NFT's Kopen via Ethereum doe je zo
Start vandaag nog met eToro en ga aan de slag met NFT's.
TIP
Scroll naar top