Ripple vs Ethereum | Welke is een betere investering?

Ripple vs Ethereum, deze cryptovaluta zijn een van de bekendste ter wereld. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van deze coins en wat het onderscheid is tussen deze bekende cryptovaluta’s.

Beleggen in Ripple vs Ethereum stappenplan

Handelen in veel verschillende cryptocurrency? Druk dan op de groene knop

Wat is Ripple en wat is Ethereum?

Ripple – Ripple is een cryptocurrency en betalingssysteem dat zich richt op de zakelijke markt. Het doel van Ripple was om een technologie op te zetten die kon fungeren als internationaal betalingssysteem voor onder meer banken. 

Particulieren kunnen echter ook gewoon gebruik maken van Ripple. Het is namelijk mogelijk voor iedereen om onderling zonder tussenpersoon transacties af te sluiten met Ripple.

ripple vs ethereum

Dit kan zeer goedkoop en is bijna instant. De Ripple koers is net als in 2020 zeer veelbelovend in dit nieuwe jaar. Dat is te zien in de cijfers: de waarde van dit soort valuta is enorm gestegen in 2020 en stijgt op het moment nog steeds.

Ethereum –  Ethereum is een cryptovaluta die veel gebruikt wordt voor de ontwikkeling van apps (applicaties). Naast dat het gebruikt wordt door ontwikkelaars zijn er natuurlijk ook genoeg mensen die in Ethereum investeren om het later weer met winst te verkopen. 

Ethereum kan ook gebruikt worden voor het afsluiten van smart contracts en het voldoen van transacties, maar is voor transacties duurder dan Ripple. 

Hoe kan ik zelf beleggen in Ripple of Ethereum?

Beleggen in Ripple vs Ethereum kun je het gemakkelijkst doen via een online broker. Een broker is een soort tussenpersoon tussen jou en de financiële markt.

Hieronder vertellen wij meer over brokers en hoe jij de juiste keuze kunt maken voor een broker.

Beste Ripple of Ethereum

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Kies een online broker

Als je Ripple vs Ethereum tegen elkaar hebt afgewogen en besloten hebt waarin je wilt investeren, kun je dit zoals eerder beschreven het beste doen via een online broker. Zij geven jou toegang tot allerlei beurzen over de hele wereld. 

Naast cryptocurrency bieden veel brokers ook nog andere handelsproducten zoals grondstoffen, aandelen, ETF’s, indexen en CFD’s. Het is belangrijk dat je een broker vindt die alle handelsproducten aanbiedt waarin jij wilt handelen, zo hoef je niet meerdere accounts aan te maken bij verschillende brokers.

Bekijk voorafgaand ook wat voor kosten een broker berekent, dit is namelijk per broker erg verschillend. Bij de ene broker betaal je veel transactie- en commissiekosten en bij de ander minder of zelfs helemaal niets.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je een broker vindt die aansluit bij jouw handelsstrategie en dat een broker door minstens één toezichthouder wordt gereguleerd. In Nederland zijn dit meestal de AFM (Autoriteit Financiële Markt) of DNB (De Nederlandsche Bank).

Tegenwoordig bieden ook veel brokers een mobiele app aan, waardoor je al jouw beleggingen binnen handbereik hebt. Wil je meer weten over mobiel beleggen, lees dan ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen. 

Omdat het beleggen tegenwoordig erg populair is, is het aanbod brokers erg groot en daarom lastig om de juiste broker te vinden. Hieronder staan een aantal goede, geschikte brokers met daarbij enkele voor- en nadelen.

Capital

Benieuwd naar Ripple vs Ethereum en wil je een platform waar je in beide kan beleggen? Dan raden we Capital aan! Dit platform biedt een tal van crypto’s en is perfect voor de beginnende belegger.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door capital inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren.

Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio. Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij capital naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

capital  wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil jij beginnen bij capital? Maak dan een account aan en verken het platform!

Libertex

Bij Libertex kun je terecht voor een groot aanbod cryptocurrency die je als CFD kunt verhandelen.

Dit betekent dat je de munt niet daadwerkelijk zelf koopt, maar wel speculeert op koerswijziging van de munt. Als beginner kun je bij Libertex gebruik maken van een gratis demo functie om te wennen aan het platform en meer te leren over het handelen in CFD’s.

Je krijgt hierbij virtueel geld en je kunt het platform dan op dezelfde manier gebruiken als met een echt-geld account.

De Libertex interface

Deze broker bestaat al meer dan 20 jaar en heeft in die tijd miljoenen klanten geworven en is uitgebreid naar meer dan 120 verschillende landen over de hele wereld.

Verder staat Libertex onder toezicht van de Cypriotische toezichthouder Cyprus Securities and Exchanges Commision (CySEC) en is hierdoor volgens Europese regels gereguleerd.

Je kunt naast het handelen in cryptocurrency Bij Libertex ook handelen in valuta, grondstoffen, aandelen, ETF’s en meer handelsproducten. Zo kun je bij Libertex een uitgebreid divers portfolio samenstellen.

Libertex biedt voor de ervaren belegger een aantal extra functies aan. Je kunt onder handere gebruik maken van één van ‘s werelds populairste online handelsplatformen: MetaTrader 4.

Dit platform biedt je nog meer mogelijkheden om te beleggen en je kunt nog beter bepaalde handelsproducten analyseren met een aantal handige tools.

Alles weten over Libertex, lees dan onze review. Of maak meteen een Libertex account aan!

Stap 2: Maak een account aan

Je kunt erg gemakkelijk een account openen bij een broker. Dit proces is bij bijna elke broker hetzelfde, maar wij kijken in dit voorbeeld naar capital.

Als je naar de website gaat van capital, hoef je alleen een e-mail en wachtwoord op te geven om direct te beginnen. Wanneer je dit gedaan hebt en je e-mailadres is bevestigd kun je al meteen aan de slag gaan met een demo account om met virtueel geld alvast het platform te verkennen.

Wanneer je met echt geld wilt beleggen moet je nog een aantal stappen doorlopen. Zo moet je een kopie van je identiteitsbewijs uploaden en je bankrekeningen koppelen. Daarna moet je een vragenlijst invullen waar jouw kennis voer beleggen getoetst wordt en je aangeeft wat je plannen met het account zijn.

Stap 3: Geld op account zetten

Nadat capital je een bericht heeft gestuurd dat je verificatie goedgekeurd is kun je aan de slag met een echt account. Geld storten kan eenvoudig via een van de vele betaalopties als PayPal, iDeal, creditcard of bankoverschrijving.

Wanneer je geld op je account hebt gezet kun je beginnen met je eerste investering. Je wisselt eenvoudig tussen je demo account en echte account in de rechterbalk van de interface van capital.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Ripple vs Ethereum kopen

koopvenster ripple vs ethereum
Kies zelf hoeveel je investeert en welk hefboomeffect je gebruikt

Nu je geld op je beleggersaccount hebt staan kun je beginnen met je eerste Ripple vs Ethereum aankoop. Dit doe je door in de zoekbalk te zoeken naar Ripple ‘XRP’ of Ethereum ‘ETH’.

Bij capital kun je al vanaf $50/€42 een positie openen. Je kunt dus gemakkelijk kiezen voor welk bedrag je wilt investeren in Ethereum vs Ripple.

Met het koop en verkoopvenster van capital kun je kiezen hoe je investeert.

Stap 5: Ethereum vs Ripple; waarin investeren?

Bij capital kun je de aangekochte crypto eenvoudig bewaren in een interne of externe wallet.

Vaak kan dit bij de broker zelf, maar je kunt er ook voor kiezen om de munt te bewaren in een andere crypto wallet. Er zijn aantal verschillende wallet waar je voor kunt kiezen, waaronder de Ripple wallet. Je kunt hier je crypto coin, Ethereum vs Ripple coin veilig op bewaren. 

Overtuigd en wil je investeren in Ethereum of Ripple? Maak dan een account aan bij capital!

Ripple vs Ethereum koers

Beide cryptomunten zijn dus bekend en hebben een grote schare fans. Veel van deze fans kiezen tussen Hoe verhoudt de koers van Ripple vs Ethereum zich? 

Net als Bitcoin is de algemene trend van de Ripple en Ethereum koers omhoog. Cryptomunten doen het goed en worden steeds meer waard, in de kielzog van grote broer Bitcoin. Het is logisch dat beleggers daarom ook kijken naar cryptomunten als Ripple en Ethereum, want hier valt goed geld te verdienen. 

Tijdens de coronacrisis zijn er veel mensen op zoek gegaan naar nieuwe manieren van beleggen en daarom ingestapt! 

Ripple (XRP) en Ethereum (ETH) doen het uitstekend, de koers is enkele keren teruggevallen maar de algemene trend is dat de waarde van één Ripple of Ethereum stijgt. 

Vooral Ethereum doet het uitzonderlijk goed en bereikt nieuwe All Time High na All Time High. Bij Ripple lijkt dat moeizamer te gaan, en er meer resistentie te zijn op prijsniveaus. 

Naar verwachting van diverse crypto-experts zal de waarde van beide munten de komende jaren verder toenemen, en zijn beide dus een goede investering voor de langere termijn.

Overtuigd en heb je een keuze gemaakt wanneer het gaat om Ripple vs Ethereum? Maak dan een account aan bij capital en begin meteen!

Verwachting Ripple vs Ethereum koers in 2022

Ondanks dat het jaar 2021 nog niet is afgelopen, is het al veilig om te zeggen dat 2021 een goed jaar is geweest voor ETH. Van €131 in januari, is de koers van Ethereum met meer dan 358% gestegen tot meer dan €600 eind november.

Veel mensen beschouwen dit pas als het begin, omdat baanbrekende ontwikkelingen van de onderliggende netwerkinfrastructuren de Ethereum koers in 2021 omhoog doen laten schieten.

ripple vs ethereum koers etoro
Koers van de Ethereum coin in capital

Ethereum heeft een groeiende community, meer developers die aan het project werken en is bezig met partnerships. Dit leidt allemaal dat er meer mensen en bedrijven gebruik zullen maken van Ethereum.

Dit is uiteindelijk natuurlijk positief voor de prijs op de lange termijn. Een prognose maken van de prijsverwachting van Ethereum is erg lastig, net zoals op de aandelen markt.

Maar door te kijken naar de gemaakte ontwikkelingen, nieuwe plannen, nieuwe partnerships en andere belangrijke zaken die effect hebben op de prijs is er wel te zien waar het naartoe kan gaan. 

Ervaren beleggers kijken ook sneller naar een tijdframe van circa 5 jaar, wanneer er wordt geïnvesteerd is dit altijd het veiligst voor lange termijn. Hierom is het beter om te kijken naar de Ethereum koers verwachting van 2025.

Dit omdat er op korte termijn obstakels kunnen zijn, zoals het niet behalen van een deadline, maar op lange termijn ontwikkelt het project zich altijd verder. Het is daarom altijd goed om even bekijken naar het actuele Ethereum nieuws om te zien wat voor impact dit gaat hebben op de lange termijn.

Zoals eerder  beschreven is het lastig een bedrag te noemen waar de prijs op eindigt in 2021. 2022, 2024 of verder. Maar er zijn veel positieve ontwikkelingen te zien die zullen bijdragen aan het project en welke invloed dit zal hebben op de prijs.

De toekomstverwachtingen van Ethereum zijn dan ook erg positief.

Ripple – Ripple is ook een snel groeiende cryprocurrency. Er zijn natuurlijk bepaalde factoren die de prijs beïnvloeden. 

Ripple is erg actief met het verspreiden van nieuws en XRP-investeerders reageren hier sterk op. Het grootste nieuws waarop de prijs van XRP reageert zijn samenwerkingen. Ripple ons namelijk ontzettend actief met het sluiten van samenwerkingen met internationale financiële partijen.

Koers Ripple Coin in capital

Je kunt wel stellen dat Ripple vs Ethereum allebei sterk groeiende cryptocurrency zijn met veel potentieel.

Weet je genoeg en wil je beleggen in Ethereum of Ripple? Start dan vandaag nog bij capital en begin met beleggen in crypto’s!

Verschillen tussen Ripple vs Ethereum

Ripple is gecentraliseerd – Ripple Labs heeft het volledige Ripple-aanbod gecreëerd en kan de markt overspoelen met XRP, hoe onwaarschijnlijk dat ook is op korte termijn. Voorstanders van Ripple zeggen dat beleggers geen dergelijke zorgen hoeven te maken.

Ethereum is gedecentraliseerd – Je kunt Ethereum een gedecentraliseerde valuta noemen. Geen enkele autoriteit controleert de leverings- of transactiecontroles. Het systeem schiet echter te kort bij echte democratie, omdat naarmate de moeilijkheid van het delven toeneemt, het meer middelen en gespecialiseerde hardware vereist en de hashkracht steeds meer wordt vertegenwoordigd door miningpools.

Ethereum kan worden gedolven – Dit maakt Ethereum steeds groter, momenteel gebaseerd op ‘Proof of Work’ (PoW), waarbij diners versleutelde codes moeten oplossen om transacties aan de blockchain toe te voegen.

Ethereum gaat over op een ‘Proof of Stake’ (PoS)- systeem dat vereist dat mijnwerkers een gekwalificeerde hoeveelheid Ethereum bezitten om meer Ethereum te delven.

Ripple is een vast aanbod – Een kleine hoeveelheid Ripple wordt vernietigd bij elke transactie, waardoor Ripple een krimpende voorraad wordt. Er zijn honderd miljard Ripple-munten, waarvan ongeveer 38 miljard in omloop zijn.

De voor- en nadelen van Ripple vs Ethereum

Voordelen Ripple 

 • De transacties zijn bijna gratis
 • het netwerk kan op dit moment 1000 transacties per seconde aan
 • Ripple richt zich op de financiële sector en de technologie wordt al gebruikt door verschillende banken
 • XRP is één van de grootste digitale munten ter wereld
 • Beschikbaar bij bijna iedere broker/exchange
 • Zeer actieve en gedreven community

Nadelen Ripple 

 • Het is gecentraliseerd
 • Groot gedeelte van alle XRP is in bezit van het bedrijf
 • Ripple wordt in grote hoeveelheden gedumpt op de markt, hierdoor krijgt de munt geen kans om hard te stijgen

Voordelen Ethereum

 • Goed alternatief voor Bitcoin
 • Snel groeiende cryptocurrency in bekendheid
 • Veel toepassingen

Nadelen Ethereum

 • Veel koersschommelingen,hoge volatiliteit 
 • Hoog risico, maar dan ook mogelijke hoge beloning
 • Erg nieuw en het toekomstige gebruik ervan is nog onzeker
ripple vs ethereum

Liever nog een andere keuze maken dan Ripple vs Ethereum? Er is natuurlijk nog een andere grote munt die je mee kunt nemen in deze vergelijking; Ethereum vs Bitcoin vs Ripple. Meer weten over Bitcoin? Kijk dan snel op onze pagina om zelf Bitcoin te kopen of kijk eerst naar de huidige Bitcoin koers. 

Tips voordat je begint met handelen in Ripple of Ethereum

 • Verspreid je kansen 
 • Verkoop hoog en koop laag
 • Raak niet in paniek bij koersdalingen
 • Zoek een geschikte broker/exchange voor je Ripple coin/ crypto coin
 • Krijg geen last van FOMO
 • Check je balans niet te vaak

Ripple vs Ethereum: Veelgestelde vragen

Ripple’s betalingsprotocol en het bijbehorende digitale XRP-roken bestaan al sinds 2014. De Ripple-munt begon op de markt met een waarde van ongeveer €0,06.

XRP beweegt veel met Bitcoin mee. Sinds het ontstaan van XRP in 2012 heeft de koers zich flink ontwikkeld.

Veel analisten verwachten van 2021 goede jaren voor Bitcoin. Dat positieve semtiment kan dan ook zomaar doorvloeien naar XRP. Er wordt verwacht dat XRP in 2021 ook profiteert van de koersontwikkeling van Bitcoin.

Steeds meer mensen realiseren zich het gemak van de blockchaintechnologie (zoals ook bij Bitcoin) en dat maakt Ripple een ware groeidiamant, ook om in te beleggen.

Dit betekend dat je flink wat winst kunt maken wanneer je over een langere periode belegd in Ripple.

Net als voor ‘echt’ geld bewaar je ook je ‘digitale’ geld in een wallet of portefeuille. Hiervoor zijn er per munt speciale wallets zoals een Ethereum wallet waar je meestal gratis of tegen een kleine vergoeding gebruik van kunt maken om je ETH op te slaan, ergens anders naartoe te sturen of juist te ontvangen van iemand.

Ethereum wallets zijn verkrijgbaar op verschillende apparaten en zelfs als hardware. Zo kun je je Ethereum opslaan op bijvoorbeeld je computer, laptop, smartphone of op een USB-stick.

Ethereum heeft geen maximaal aantal munten. Bitcoin wel, er zullen in totaal maximaal 21 miljoen Bitcoins bestaan.

Ripple vs Ethereum: Conclusie

Je kunt wel stellen dat Ripple vs Ethereum na Bitcoin de bekendste cryptocurrency’s zijn over de hele wereld. De koersen van deze twee crypto coins maken een ontzettend goede groei door in 2021. 

De ene crypto coin is gecentraliseerd en de Ripple coin is gecentraliseerd. Dit is een groot verschil tussen de twee coins. Ripple vs Ethereum hebben beide hun voor-en nadelen, maar zijn volgens veel beleggers een interessant munt om in te investeren.

Wil je Ripple vs Ethereum verhandelen? Dan kan dit gemakkelijk en snel Bij capital.

Ripple vs Ethereum verhandelen Bij capital?
Ripple vs Ethereum verhandelen bij capital? Maak gauw een account aan en begin direct.
TIP
Scroll naar boven