Home » crypto » ripple vs ethereum

Ripple vs Ethereum | Welke is een betere investering?

Ripple vs Ethereum, deze cryptovaluta zijn een van de bekendste ter wereld. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van deze coins en wat het onderscheid is tussen deze bekende cryptovaluta’s.

Beleggen in Ripple vs Ethereum stappenplan

Handelen in veel verschillende cryptocurrency? Druk dan op de groene knop

Wat is Ripple en wat is Ethereum?

Ripple – In tegenstelling tot veel andere cryptocurrency’s kun je Ripple niet minen. Ripple is in verhouding met Ethereum en Bitcoin erg goedkoop. Het concept is van elke cryptocurrency hetzelfde, namelijk een transactie tussen twee personen mogelijk maken zonder dit te doen via een bank. 

Ripple koers is net als in 2020 zeer belovend in dit nieuwe jaar. Dat is te zien in de cijfers: de waarde van dit soort valuta is enorm gestegen in 2020 en stijgt op het moment nogsteeds.

ripple vs ethereum

Ethereum –  Ethereum is een cryptovaluta die veel gebruikt wordt voor de ontwikkeling van apps (applicaties). Naast dat het gebruikt wordt door ontwikkelaars zijn er natuurlijk ook genoeg mensen die in Ethereum investeren om het later weer met winst te verkopen.

Hoe kan ik zelf beleggen in Ripple of Ethereum?

Beleggen in Ripple vs Ethereum kun je het gemakkelijkst doen via een online broker. Een broker is een soort tussenpersoon tussen jou en de financiële markt.

Hieronder vertellen wij meer over brokers en hoe jij de juiste keuze kunt maken voor een broker.

Stap 1: Kies een online broker

Als je Ripple vs Ethereum tegen elkaar hebt afgewogen en besloten hebt waarin je wilt investeren, kun je dit zoals eerder beschreven het beste doen via een online broker. Zij geven jou toegang tot allerlei beurzen over de hele wereld. 

Naast cryptocurrency bieden veel brokers ook nog andere handelsproducten zoals grondstoffen, aandelen, ETF’s, indexen en CFD’s. Het is belangrijk dat je een broker vindt die alle handelsproducten aanbiedt waarin jij wilt handelen, zo hoef je niet meerdere accounts aan te maken bij verschillende brokers.

Bekijk voorafgaand ook wat voor kosten een broker berekent, dit is namelijk per broker erg verschillend. Bij de ene broker betaal je veel transactie- en commissiekosten en bij de ander minder of zelfs helemaal niets.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je een broker vindt die aansluit bij jouw handelsstrategie en dat een broker door minstens één toezichthouder wordt gereguleerd. In Nederland zijn dit meestal de AFM (Autoriteit Financiële Markt) of DNB (De Nederlandsche Bank).

Tegenwoordig bieden ook veel brokers een mobiele app aan, waardoor je al jouw beleggingen binnen handbereik hebt. Wil je meer weten over mobiel beleggen, lees dan ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen. 

Omdat het beleggen tegenwoordig erg populair is, is het aanbod brokers erg groot en daarom lastig om de juiste broker te vinden. Hieronder staan een aantal goede, geschikte brokers met daarbij enkele voor- en nadelen.

Libertex

Libertex logo

Bij Libertex kun je terecht voor een groot aanbod cryptocurrency die je als CFD kunt verhandelen.

Dit betekent dat je de munt niet daadwerkelijk zelf koopt, maar wel speculeert op koerswijziging van de munt. Als beginner kun je bij Libertex gebruik maken van een gratis demo functie om te wennen aan het platform en meer te leren over het handelen in CFD’s.

Je krijgt hierbij virtueel geld en je kunt het platform dan op dezelfde manier gebruiken als met een echt-geld account.

ripple vs ethereum libertex
De Libertex interface

Deze broker bestaat al meer dan 20 jaar en heeft in die tijd miljoenen klanten geworven en is uitgebreid naar meer dan 120 verschillende landen over de hele wereld.

Verder staat Libertex onder toezicht van de Cypriotische toezichthouder Cyprus Securities and Exchanges Commision (CySEC) en is hierdoor volgens Europese regels gereguleerd.

Je kunt naast het handelen in cryptocurrency Bij Libertex ook handelen in valuta, grondstoffen, aandelen, ETF’s en meer handelsproducten. Zo kun je bij Libertex een uitgebreid divers portfolio samenstellen.

Libertex biedt voor de ervaren belegger een aantal extra functies aan. Je kunt onder handere gebruik maken van één van ‘s werelds populairste online handelsplatformen: MetaTrader 4.

Dit platform biedt je nog meer mogelijkheden om te beleggen en je kunt nog beter bepaalde handelsproducten analyseren met een aantal handige tools.

Meer weten over deze broker? Lees dan onze Libertex review en vindt alle informatie. Direct beginnen? Maak dan gelijk een account aan.

Plus500

plus500 logo

Plus500 is één van de bekendste brokers, waarbij je alleen kunt handelen in CFD’s.

Zo speculeer je op de Ripple of Ethereum koers zonder dat je de munt zelf hoeft te bewaren. Je kunt op het platform gebruik maken van een aantal analysetools die je nog beter inzicht geven in de huidige situatie van een handelsproduct, zodat je beter kunt voorspellen wat bijvoorbeeld de Ripple vs Ethereum koers gaat doen.

Bij Plus500 kun je óók gebruik maken van een demo account om met virtueel geld het platform en de CFD-handel te leren kennen. En ook deze broker wordt gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchanges (CySEC).

Als je het risico dat je loopt met je beleggingen wilt verkleinen doe je dat door een stop-loss of take-profit in te stellen. Bij bepaalde waarde stopt Plus500 je investering om je verlies te beperken of winst uit te keren.

Je kunt bij Plus500 genieten van de lage minimale inleg van €100,-. Je kunt het geld gemakkelijk storten via iDeal of andere betaalopties

Alles weten over Plus500, lees dan onze review. Of begin direct bij Plus500 en begin vandaag nog met je eerste investering. 

Stap 2: Maak een account aan

Je kunt erg gemakkelijk een account openen bij een broker. Dit proces is bij bijna elke broker hetzelfde, maar wij kijken in dit voorbeeld naar Libertex.

Als je naar de website gaat van Libertex, hoef je alleen een e-mail en wachtwoord op te geven om direct te beginnen. Wanneer je dit gedaan hebt en je e-mailadres is bevestigd kun je al meteen aan de slag gaan met een demo account om met virtueel geld alvast het platform en de mogelijkheden rondom de CFD-handel uit te proberen.

Wanneer je met echt geld wilt beleggen moet je nog een aantal stappen doorlopen. Zo moet je een kopie van de identiteitsbewijs uploaden en je bankrekeningen koppelen. Daarna moet je een vragenlijst invullen waar jouw kennis voer beleggen getoetst wordt en je aangeeft wat je plannen met het account zijn.

Stap 3: Geld op account zetten

Nadat Libertex je een bericht heeft gestuurd dat je verificatie goedgekeurd is kun je aan de slag met een echt account. Geld storten kan eenvoudig via een van de vele betaalopties als PayPal, iDeal, creditcard of bankoverschrijving.

Wanneer je geld op je account hebt gezet kun je beginnen met je eerste investering. Je wisselt eenvoudig tussen je demo account en echte account in de rechterbalk van de interface van Libertex.

ripple vs ethereum geld storten libertex
Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Ripple vs Ethereum kopen

ethereum investering
Kies zelf hoeveel je investeert en welk hefboomeffect je gebruikt

Nu je geld op je beleggersaccount hebt staan kun je beginnen met je eerste Ripple vs Ethereum aankoop. Dit doe je door in de zoekbalk te zoeken naar Ripple ‘XRP’ of Ethereum ‘ETH’.

Bij Libertex kun je al vanaf €20,- een positie openen. Je kunt dus gemakkelijk kiezen voor welk bedrag je wilt investeren in Ethereum vs Ripple.

Omdat je volledig handelt in CFD’s kun je kiezen voor een hefboomeffect. Je kunt zo met bijvoorbeeld €20,- een positie openen ter waarde van veel meer geld.

Naast het hefboomeffect kun je ook een winst en/of verliesbeperking instellen. Je kunt dan een waarde aangeven waarbij de transactie gesloten moet worden zonder dat je actief bent op je telefoon of computer.

Stap 5: Ethereum vs Ripple; waarin investeren?

Bij Libertex worden je investeringen opgeslagen op je account, maar wanneer je Ethereum of Ripple hebt aangeschaft via bijvoorbeeld Binance, kun je deze eenvoudig bewaren in een wallet.

Vaak kan dit bij de broker zelf, maar je kunt er ook voor kiezen om de munt te bewaren in een andere crypto wallet. Er zijn aantal verschillende wallet waar je voor kunt kiezen, waaronder de Ripple wallet. Je kunt hier je crypto coin, Ethereum vs Ripple coin veilig op bewaren. 

Wanneer je ervoor hebt gekozen om Ethereum of Ripple te verhandelen in CFD’s dan hoef je pas na het openen van een transactie niks te doen. Deze contracten heb je namelijk rechtstreeks met de broker gesloten en daar zullen ze de Ripple coin en crypto coin)  dan ook blijven staan.

Bij Libertex krijg je een snel en duidelijk overzicht van je portfolio en hoe deze presteert en je hebt bij elke transactie een aantal mogelijkheden.

Je kunt erg snel posities sluiten en daarmee direct reageren op bepaalde koerswijzigingen, dit is een voordeel van cryptocurrency handelen in CFD’s.

Overtuigd en wil je investeren in Ethereum of Ripple in de vorm van CFD’s? Maak dan gratis een account aan bij Libertex!

Ripple vs Ethereum koers

Beide coins zijn natuurlijk heel bekend, maar hoe wegen Ripple vs Ethereum koers tegen elkaar op? Net als bij Bitcoin, gaat het op het moment erg goed met de Ripple en Ethereum koers. Steeds meer mensen investeren in de ‘zusjes en broertjes’ van Bitcoin, en dit is zo gek nog niet.

Met name zijn het de ondernemers die kiezen voor een nieuwe of creatieve manier van investeren. De coronacrisis heeft een flinke invloed gehad op de Nederlandse economie.

Hierdoor kijken mensen die over veel kapitaal bezitten, zoals ondernemers, op een andere manier naar dat geld en kijken ze voornamelijk naar wat er allemaal mogelijk is. Toen het bekend werd dat de waarde van cryptocurrency steeg, grepen veel mensen deze kans aan om ook te investeren. Hierdoor stegen de koersen des te meer.

Ook met de waarde van XRP en Ether gaat het de laatste maanden erg goed. Ripple heeft na een flinke piel op 1 februari wel enkele dalingen gekend, maar is sindsdien weer stijgend. 

De laatste cijfers laten zien dat de waarde hoger is dan 2020 en het begin van 2021. De piek die Ripple had in 2018 is echter nog niet verbroken, maar bij Ethereum is dat een ander verhaal.

De waarde van Ether is namelijk nu hoger dan het ooit is geweest. Ook daar was in 2018 een piek Tre zien; sinds de zomer van 2020 is het echter echt Sky high met de virtuele mint.

Experts en analisten verwachten dat deze stijging in waarde de komende tijd alleen maar zal toenemen. 

Overtuigd en heb je een keuze gemaakt wanneer het gaat om Ripple vs Ethereum? Maak dan gratis een account aan bij Libertex en begin meteen!

Verwachting Ripple vs Ethereum koers in 2021

Ondanks dat het jaar 2021 nog niet is afgelopen, is het al veilig om te zeggen dat 2021 een goed jaar is geweest voor ETH. Van €131 in januari, is de koers van Ethereum met meer dan 358% gestegen tot meer dan €600 eind november.

Veel mensen beschouwen dit pas als het begin, omdat baanbrekende ontwikkelingen van de onderliggende netwerkinfrastructuren de Ethereum koers in 2021 omhoog doen laten schieten.

Koers van de Ethereum coin in Libertex

Ethereum heeft een groeiende community, meer developers die aan het project werken en is bezig met partnerships. Dit leidt allemaal dat er meer mensen en bedrijven gebruik zullen maken van Ethereum.

Dit is uiteindelijk natuurlijk positief voor de prijs op de lange termijn. Een prognose maken van de prijsverwachting van Ethereum is erg lastig, net zoals op de aandelen markt.

Maar door te kijken naar de gemaakte ontwikkelingen, nieuwe plannen, nieuwe partnerships en andere belangrijke zaken die effect hebben op de prijs is er wel te zien waar het naartoe kan gaan. 

Ervaren beleggers kijken ook sneller naar een tijdframe van circa 5 jaar, wanneer er wordt geïnvesteerd is dit altijd het veiligst voor lange termijn. Hierom is het beter om te kijken naar de Ethereum koers verwachting van 2025.

Dit omdat er op korte termijn obstakels kunnen zijn, zoals het niet behalen van een deadline, maar op lange termijn ontwikkelt het project zich altijd verder. Het is daarom altijd goed om even bekijken naar het actuele Ethereum nieuws om te zien wat voor impact dit gaat hebben op de lange termijn.

Zoals eerder  beschreven is het lastig een bedrag te noemen waar de prijs op eindigt in 2021. 2022, 2023 of verder. Maar er zijn veel positieve ontwikkelingen te zien die zullen bijdragen aan het project en welke invloed dit zal hebben op de prijs.

De toekomstverwachtingen van Ethereum zijn dan ook erg positief.

Ripple – Ripple is ook een snel groeiende cryprocurrency. Er zijn natuurlijk bepaalde factoren die de prijs beïnvloeden. 

Koers Ripple Coin in Libertex

Ripple is erg actief met het verspreiden van nieuws en XRP-investeerders reageren hier sterk op. Het grootste nieuws waarop de prijs van XRP reageert zijn samenwerkingen. Ripple ons namelijk ontzettend actief met het sluiten van samenwerkingen met internationale financiële partijen.

Je kunt wel stellen dat Ripple vs Ethereum allebei sterk groeiende cryptocurrency zijn met veel potentieel.

Weet je genoeg en wil je beleggen in Ethereum of Ripple? Start dan vandaag nog bij Libertex en begin met beleggen in CFD’s van crypto’s!

Verschillen tussen Ripple vs Ethereum

Ripple is gecentraliseerd – Ripple Labs heeft het volledige Ripple-aanbod gecreëerd en kan de markt overspoelen met XRP, hoe onwaarschijnlijk dat ook is op korte termijn. Voorstanders van Ripple zeggen dat beleggers geen dergelijke zorgen hoeven te maken.

Ethereum is gedecentraliseerd – Je kunt Ethereum een gedecentraliseerde valuta noemen. Geen enkele autoriteit controleert de leverings- of transactiecontroles. Het systeem schiet echter te kort bij echte democratie, omdat naarmate de moeilijkheid van het delven toeneemt, het meer middelen en gespecialiseerde hardware vereist en de hashkracht steeds meer wordt vertegenwoordigd door miningpools.

Ethereum kan worden gedolven – Dit maakt Ethereum steeds groter, momenteel gebaseerd op ‘Proof of Work’ (PoW), waarbij diners versleutelde codes moeten oplossen om transacties aan de blockchain toe te voegen.

Ethereum gaat over op een ‘Proof of Stake’ (PoS)- systeem dat vereist dat mijnwerkers een gekwalificeerde hoeveelheid Ethereum bezitten om meer Ethereum te delven.

Ripple is een vast aanbod – Een kleine hoeveelheid Ripple wordt vernietigd bij elke transactie, waardoor Ripple een krimpende voorraad wordt. Er zijn honderd miljard Ripple-munten, waarvan ongeveer 38 miljard in omloop zijn.

De voor- en nadelen van Ripple vs Ethereum

Voordelen Ripple 

 • De transacties zijn bijna gratis
 • het netwerk kan op dit moment 1000 transacties per seconde aan
 • Ripple richt zich op de financiële sector en de technologie wordt al gebruikt door verschillende banken
 • XRP is één van de grootste digitale munten ter wereld
 • Beschikbaar bij bijna iedere broker/exchange
 • Zeer actieve en gedreven community

Nadelen Ripple 

 • Het is gecentraliseerd
 • Groot gedeelte van alle XRP is in bezit van het bedrijf
 • Ripple wordt in grote hoeveelheden gedumpt op de markt, hierdoor krijgt de munt geen kans om hard te stijgen

Voordelen Ethereum

 • Goed alternatief voor Bitcoin
 • Snel groeiende cryptocurrency in bekendheid
 • Veel toepassingen

Nadelen Ethereum

 • Veel koersschommelingen,hoge volatiliteit 
 • Hoog risico, maar dan ook mogelijke hoge beloning
 • Erg nieuw en het toekomstige gebruik ervan is nog onzeker
ripple vs ethereum

Liever nog een andere keuze maken dan Ripple vs Ethereum? Er is natuurlijk nog een andere grote munt die je mee kunt nemen in deze vergelijking; Ethereum vs Bitcoin vs Ripple. Meer weten over Bitcoin? Kijk dan snel op onze pagina om zelf Bitcoin te kopen of kijk eerst naar de huidige Bitcoin koers. 

Tips voordat je begint met handelen in Ripple of Ethereum

 • Verspreid je kansen 
 • Verkoop hoog en koop laag
 • Raak niet in paniek bij koersdalingen
 • Zoek een geschikte broker/exchange voor je Ripple coin/ crypto coin
 • Krijg geen last van FOMO
 • Check je balans niet te vaak

Ripple vs Ethereum: Veelgestelde vragen

Ripple’s betalingsprotocol en het bijbehorende digitale XRP-roken bestaan al sinds 2014. De Ripple-munt begon op de markt met een waarde van ongeveer €0,06.

XRP beweegt veel met Bitcoin mee. Sinds het ontstaan van XRP in 2012 heeft de koers zich flink ontwikkeld.

Veel analisten verwachten van 2021 goede jaren voor Bitcoin. Dat positieve semtiment kan dan ook zomaar doorvloeien naar XRP. Er wordt verwacht dat XRP in 2021 ook profiteert van de koersontwikkeling van Bitcoin.

Steeds meer mensen realiseren zich het gemak van de blockchaintechnologie (zoals ook bij Bitcoin) en dat maakt Ripple een ware groeidiamant, ook om in te beleggen.

Dit betekend dat je flink wat winst kunt maken wanneer je over een langere periode belegd in Ripple.

Een Ethereum wallet kann je zien als een bankrekening, maar dan voor het beheren van Ether. Je kunt met zo’n wallet Ether ontvangen, verzenden en beheren.

Een Ethereum wallet bestaat in verschillende vormen. Download hem bijvoorbeeld op je PC, Mac of smartphone.

Ethereum heeft geen maximaal aantal munten. Bitcoin wel, er zullen in totaal maximaal 21 miljoen Bitcoins bestaan.

Ripple vs Ethereum: Conclusie

Je kunt wel stellen dat Ripple vs Ethereum na Bitcoin de bekendste cryptocurrency’s zijn over de hele wereld. De koersen van deze twee crypto coins maken een ontzettend goede groei door in 2021. 

De ene crypto coin is gecentraliseerd en de Ripple coin is gecentraliseerd. Dit is een groot verschil tussen de twee coins. Ripple vs Ethereum hebben beide hun voor-en nadelen, maar zijn volgens veel beleggers een interessant munt om in te investeren.

Wil je Ripple vs Ethereum verhandelen in de vorm van CFD’s, dan kan dit gemakkelijk en snel Bij Libertex.

Rippe vs Ethereum verhandelen Bij Libertex?
Ripple vs Ethereum verhandelen in de vorm van CFD's Bij Libertex? Maak gauw een account aan en begin direct.
TIP
Scroll naar top