Home » crypto » shiba inu coin

Shiba Inu Coin | Alles over deze nieuwe cryptomunt!

De Shiba Inu Coin of Shiba Inu Token groeit ook erg snel in prijs en populariteit. Lees hier alles over handelen in Shiba Inu Coin en hoe je zo snel mogelijk kunt beginnen. 

shiba inu coin logo

bij de betrouwbare broker Libertex!

Shiba Inu Coin Kopen in 4 stappen

Meteen beginnen met Shiba Inu Coin kopen? Begin snel via de groene knop hiernaast en doe vandaag nog je eerste investering!

Dat er inmiddels op basis van een hond al meerdere cryptocurrency munten ontwikkeld zijn blijft bijzonder en of Dogecoin en de Shiba Inu Coin ook de enorme marktwaarde echt waard zijn blijft gissen. Maar dat er kansen liggen voor beleggers bij Shiba Inu Coin kopen is duidelijk. 

Wat is de Shiba Inu Coin?

Ten eerst is het belangrijk om te weten dat de Shiba Inu Coin op dezelfde hond gebaseerd is als Dogecoin. Net als de bekende cryptomunt werd ook de Shiba Inu token op de markt gebracht als ‘meme coin’, een grapje dus. 

Vergelijkbaar met de grote broer Dogecoin werd de Shiba Inu Coin opeens steeds serieuzer. Zo heeft het netwerk achter de Shiba Inu token de laatste tijd steeds meer nieuwe toepassingen. 

shiba inu coin
Een Shiba Inu puppy, de hond waar de Shiba Inu Coin op gebaseerd is

De Shiba Inu token is eigenlijk een ERC-20 token die op het Ethereum netwerk draait. Dat het een ERC-20 token is zorgt ervoor dat je als partij die de token aanmaakt geen eigen blockchain netwerk hoeft te ontwikkelen. 

De ontwikkelaars achter de Shiba Inu Token hebben grotere plannen dan alleen de nu ontwikkelde token, ze noemen het zelf ook wel een experiment. Met de Shiba Inu Token proberen ze een community bij elkaar te verzamelen die zich hier mee bezig houdt. 

Je kunt meer lezen over het experiment van de Shiba Inu token in de blog van de oprichter dan deze munt; Ryoshi. Hierin staan een aantal regels waarmee ze anders proberen te zijn dan andere cryptocurrency.

Een belangrijke regel hiervoor is dat ze zelf zo weinig mogelijk invloed hebben in het netwerk, zo heeft alleen de oprichter een deel van de tokens die hij alleen op de open markt kan verhandelen. Daarnaast zijn er 1 triljoen (18 nullen) tokens op de markt, zo kan iedereen een deel kopen en is de Shiba Inu Coin prijs laag.

Wil jij meteen beginnen met de Shiba Inu token kopen? Maak dan snel een account aan bij Libertex en begin vandaag nog!

Hoe kan ik Shiba Inu Coin Kopen?

Wil jij zelf gaan beleggen in cryptocurrency als de Shiba Inu Coin of Dogecoin? In het stappenplan hieronder helpen we je vanaf het kiezen van een broker of crypto exchange tot je eerste investering in een cryptocurrency. 

Shiba Inu Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Tijd om een broker te kiezen waar jij kan beginnen met investeren in cryptocurrency. Let goed op de verschillen tussen de brokers en crypto exchanges die weer hieronder bespreken, er zitten namelijk grote verschillen in de manier waarop je investeert in cryptocurrency. 

Daarnaast moet je goed kijken naar het aanbod van de brokers en exchanges zodat je een account aanmaakt bij een plek waar je meerdere cryptomunten kunt kopen waar jij in geïnteresseerd bent. Zo hoef je niet accounts bij meerdere brokers of exchanges te hebben. 

Libertex

Libertex logo

De broker Libertex is één van de populairste brokers in Europa. Het bedrijf heeft een kantoor op Cyprus en voldoet aan de Europese regelgeving. 

Bij Libertex kun je goed terecht voor enkele tientallen verschillende cryptocurrency. Je kunt deze cryptocurrency alleen verhandelen als CFD, dit betekent dat je niet de munt zelf koopt maar een contract afsluit met Libertex zodat je kan speculeren op de koers van een munt. 

Omdat je een CFD afsluit krijg je een aantal opties die je niet krijgt als je de munten zelf koopt. Zo kun je een hefboomeffect instellen of kiezen voor een stop-loss of take-profit. 

De CFD’s die je afsluit vind je terug aan de rechterkant van de Libertex interface en je kunt de CFD op elk moment aanpassen, verhogen of sluiten. Zo kun je op elk moment van de dag de cryptocurrency kopen of verkopen. 

cryptocurrency aanbod libertex shiba inu coin

Een deel van het aanbod cryptocurrencies op Libertex

Een ander voordeel van Libertex is dat je deze broker zowel als beginner goed kan gebruiken, maar er ook veel opties zijn voor ervaren beleggers. Zo kun je bij elke koers een analyse doen met tientallen verschillende indicatoren die je in kunt stellen. 

Alles weten over de broker Libertex? Lees dan snel onze review over dit platform of ga meteen naar de Libertex website en maak een account aan!

Capital.com

capitalcom logo crypto wallet

Een andere broker waarbij je cryptocurrency kan kopen als CFD is Capital.com. Deze broker groeit de afgelopen jaren erg snel en heeft inmiddels kantoren verspreid door heel Europa. 

Capital.com heeft een overzichtelijk platform gemaakt die voor beginnende beleggers goed te gebruiken is. Daarnaast is de populariteit van Capital.com ontstaan door het grote aanbod van deze broker.

Zo kun je eenvoudig beleggen in aandelen, ETF’s, grondstoffen, forex trading en cryptocurrency. Omdat je al deze producten als CFD verhandeld staan ze overzichtelijk naast elkaar en kun je als beginner deze goed verhandelen. 

capital.com doge shiba inu coin

Het overzichtelijke Capital.com

Je kunt Capital.com gebruiken op je computer in je browser of via de Capital.com smartphone-apps. Zo heb je altijd de controle over je investeringen bij de hand en kun je altijd de CFD’s die je afsluit aanpassen of sluiten. 

Je weet zeker dat je bij Capital.com veilig kunt beleggen, het heeft licenties bij meerdere toezichthouders door Europa. Zo wordt het in de gaten gehouden door het Britse FCA en het Cypriotische CySEC. 

Zelf aan de slag bij Capital.com? Ga snel naar de website via de groene knop hiernaast of lees eerst onze volledige Capital.com review.

Binance

Binance logo groot vierkant

Bij Binance beleg je in plaats van in CFD’s juist in de munten zelf. Voor ervaren beleggers in cryptocurrency is Binance een bekende naam en in veel gevallen een belangrijke plek om kleinere cryptocurrency te kopen. 

Je kunt bij Binance alleen investeren in cryptocurrency. In tegenstelling tot Libertex en Capital.com biedt deze crypto exchange geen andere producten. 

Binance is een bekende naam doordat het al redelijk lang actief is in deze markt en door het grote aanbod. Daarnaast heeft het de afgelopen jaren zelf een aantal verschillende nieuwe cryptocurrency op de markt gebracht. 

Zo wordt de Binance Coin (BNB) gebruikt om de transactiekosten op deze crypto exchange goedkoper te maken en is de Binance USD een stablecoin zodat je niet altijd met echte valuta hoeft te investeren in cryptocurrency. 

Lees hier meer over Binance of begin direct met een account aanmaken bij Binance.

Stap 2: Open een account

In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld Libertex maar het openen van een account gaat bij de meeste brokers en crypto exchanges op een vergelijkbare wijze. 

Je gaat naar de Libertex website en klikt op registreren. Vervolgens kun je een account aanmaken door een E-mail adres en wachtwoord op te geven. 

homepage libertex shiba inu coin

Open een gratis demo account bij de broker Libertex

Zodra je dit gedaan hebt en je E-mail adres bevestigd is via een link in je mailbox krijg je meteen toegang tot het Libertex handelsplatform en je demo account. Voor een account met echt geld moet je nog een aantal stappen zetten. 

Je moet hiervoor namelijk een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen. Libertex is namelijk wettelijk verplicht om deze informatie over al haar klanten te weten. 

Stap 3: Stort geld op je account

Zodra Libertex de informatie ontvangen heeft en goedgekeurd heeft krijg je via de mail bericht van de broker. Op dat moment krijg je toegang tot een account met echt geld en kun je dus ook geld storten op je Libertex account. 

De eerste keer dat je geld stort bij Libertex moet je minimaal €100,- storten, dit kan via één van de vele beschikbare betaalmethodes als iDeal, PayPal, bankoverschrijving of creditcard. 

Libertex logo

Bij Libertex moet je de eerste keer minimaal €100,- storten

Stap 4: Koop Shiba Inu Coin

De Shiba Inu Coin is niet rechtstreeks te koop bij de brokers Libertex en Capital.com. Om te beginnen met de Shiba Inu Coin kopen moet je eerst Ethereum kopen bij Binance om deze vervolgens ergens anders om te wisselen voor de Shiba Inu Coin.

ethereum shiba inu coin kopen binance
De Ethereum markt bij de crypto exchange Binance

De gekochte Ethereum moet je vervolgens versturen naar het DeFi platform Uniswap. Daar kun je Ethereum omwisselen voor allerlei tokens die op dat netwerk draaien zoals de Shiba Inu token. 

Naast Uniswap heb je binnenkort de mogelijkheid om de DeFi exchange te gebruiken die het team achter de Shiba Inu token heeft ontwikkeld. Het nieuwe ShibaSwap is in zijn laatste fase van de ontwikkeling en zal binnenkort uitgerold worden. 

Stap 5: Bewaar je Shiba Inu Coin

Omdat de Shiba Inu Coin een token is die draait op het Ethereum netwerk kun je deze munt opslaan in elke wallet die Ethereum en haar tokens ondersteunt. Goede wallets hiervoor zijn MetaMask, MyEtherWallet of een andere desktop of hardware wallet. 

Als je in cryptocurrency investeert bij Libertex en Capital.com hoef je je nooit zorgen te maken over de plek waar je de munten opslaat. De CFD’s die je afsluit blijven altijd openstaan binnen de website waar je ze afgesloten hebt. 

Zo kun je elk moment je investeringen aanpassen of sluiten. Zoals je hebt gelezen moet je voor de Shiba Inu Coin veel meer stappen ondernemen om de munt te kunnen kopen en verkopen. 

Hiernaast zie je een voorbeeld van hoe Libertex je huidige saldo weergeeft met daaronder alle ‘actieve transacties’. Dit zijn de CFD’s die je geopend hebt en kunt aanpassen of sluiten. 

investeren libertex shiba inu coin

Stap 6: Verkoop de Shiba Inu Coin

Als je in bezit bent van de Shiba Inu token is het van belang om deze weer terug te sturen naar een DeFi platform als Uniswap of het toekomstige ShibaSwap om daar de munt terug om te ruilen voor Ethereum.

Vervolgens kun je de Ethereum weer terug sturen naar een crypto exchange als Binance om daar weer te verhandelen voor euro’s. Zoals je ziet levert investeren in deze kleine munten vaak veel extra werk op. 

Wissel de Shiba Inu Coin om voor Ethereum en verhandel deze weer bij een crypto exchange. Liever in simpele CFD’s van cryptocurrency handelen?

Waarom Shiba Inu Coin kopen?

De Shiba Inu Coin ontstond net als Dogecoin ooit als grap maar is door de vele mensen die toch interesse hebben in het project gegroeid. Sterker nog, het groeide zo snel dat het team achter Shiba Inu Token inmiddels meerdere andere toepassingen aan het ontwikkelen is.

Daardoor is het mogelijk dat de waarde van de Shiba Inu Token nog verder stijgt omdat de munt ook meer gebruikt gaat worden. Een voorbeeld van één van de toepassingen van Shiba Inu Token is ShibaSwap. 

De laatste ontwikkelingen in de cryptocurrency markt zijn dat gedecentraliseerde mogelijkheden om munten te verhandelen zoals Uniswap in korte tijd enorm veel waard zijn geworden. ShibaSwap zou ook voor de Shiba Inu token koers een goede impuls kunnen zijn. 

Verder komen er nog een aantal nieuwe tokens, zo komt de Shiba Inu Bone token om nog beter gebruik te kunnen maken van ShibaSwap. Meer informatie over deze token komt zodra ShibaSwap gelanceerd wordt. 

Een andere reden om te beginnen met de Shiba Inu Token kopen is dat je het Shiba Inu hondenras een warm hart toedraagt. Zo vraagt het de community om bij alle aankopen bij een winkel als Amazon gebruik te maken van de optie om een van een aankoopbedrag over te maken naar een goed doel voor deze honden..

De belangrijkste reden voor beleggers om in deze munt te investeren is natuurlijk de enorme stijgingen in de Shiba Inu Token koers. Als je in april 2020 voor €2.500,- had geïnvesteerd in de Shiba Inu Coin was deze investering een maand later: (€2.500,- / €0,000000034) * €0,00002822 = €2.075.000 waard geweest.

Voor veel nieuwelingen binnen de cryptocurrency wereld zal het interessant zijn dat de Shiba Inu Token prijs zo laag is. Als je het vergelijkt met Bitcoin zouden er nog enorme stijgingen mogelijk zijn.

Zo kun je beter niet kijken naar de Shiba Inu Coin prijs. De lage prijs is namelijk ontstaan doordat het een munt is waarvan er 1 triljoen op de markt terug te vinden zijn. 

shiba inu coin logo

De Shiba Inu Coin prijs zal dus nooit gaan stijgen naar de bedragen die we gewend zijn van Bitcoin en Ethereum, van deze munten zijn er veel minder munten op de markt. 

Liever investeren in een gevstigde cryptocurrency? Lees dan meer over hoe jij zo snel mogelijk Bitcoin kan kopen of check eerst de huidige Bitcoin koers. 

Begin vandaag met Shiba Inu Coin kopen door middel van een gratis Libertex account!

Shiba Inu Coin kopen, lange of korte termijn strategie

Op dit moment is er slechts één manier om veilig te beginnen met Shiba Inu Token kopen. Je zult hiervoor eerst Ethereum moeten kopen bij een crypto exchange om deze vervolgens bij een DeFi platform als Uniswap om te ruilen voor Ethereum. 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er bij deze manier van investeren veel stappen die je moet zetten voordat je de munt weer verkocht hebt. 

Lange Termijn

Daarom is deze manier van de Shiba Inu Token kopen ook het meest geschikt voor de beleggers op de lange termijn. Als je veel vertrouwen hebt in de toekomst van de Shiba Inu token koers kun je de munt kopen en deze langere tijd veilig opslaan in een wallet. 

Korte Termijn

Op dit moment is de Shiba Inu token nog niet te verkrijgen bij CFD-brokers als Libertex. Zodra dit wel het geval is kun je hier het best terecht om deze munt op korte termijn te verhandelen. 

Bij een CFD kun je namelijk je investering kunstmatig verhogen zonder hier zelf meer geld voor te betalen. Daarnaast kun je de investeringen veel gemakkelijker weer verkopen en dus ook profiteren van kleine koerswijzigingen. 

kleinere munten libertex

Hierboven zie je een deel van het aanbod cryptocurrency op Libertex. Zoals je ziet zijn PancakeSwap en SushiSwap al wel een mogelijke investering bij Libertex. 

De toepassing van deze munten is vergelijkbaar met wat Shiba Inu token van plan is met het nieuwe ShibaSwap. Het is dus goed mogelijk dat op korte termijn ook de Shiba Inu token een notering krijgt bij Libertex. 

shiba inu coin kopen libertex
Dogecoin in de Libertex interface

Wist je dat: de Shiba Inu Coin koers in 2021 in een halve maand meer dan 3400% steeg? Wil je mee profiteren van deze stijgingen? Open dan snel een account bij de online broker Libertex. 

Veelgestelde vragen

De Shiba Inu Coin is een ERC-20 token die draait op het Ethereum blockchain netwerk. De token is gebaseerd op het hondenras Shiba Inu en werd ooit gelanceerd als tegenhanger van Dogecoin. 

De Dogecoin koers ontplofte in 2021 en daar profiteerde de Shiba Inu Coin koers in mei 2021 goed van mee. De stijgingen waren ongekend en beleggers die voor deze maand al geïnvesteerd hadden in deze munt konden profiteren van koersstijgingen die we gewend zijn van het begin van de cryptocurrency markt. 

Momenteel kun je het veiligst je Ethereum omwisselen voor de Shiba Inu Coin bij een gecentraliseerd platform als Uniswap. De munt groeit echter snel en er staan een aantal nieuwe plannen te wachten op lancering. Wie weet komt de munt ook snel bij CFD-brokers als Libertex in zicht. 

Deze vraag zou je over elke cryptocurrency kunnen stellen. Inmiddels ontwikkeld Shiba Inu token een aantal toepassingen die echt gebruikt kunnen worden. Zodra de munt een echte toepassing heeft is de enorme marktwaarde beter te verklaren. Zolang het team achter Shiba Inu token door blijft ontwikkelen kun je de Shiba Inu token steeds meer zien als serieuze cryptocurrrency. 

ShibaSwap is een platform dat op dit moment ontwikkeld wordt door het team achter de Shiba Inu Coin. Het werkt vergelijkbaar als andere DeFi projecten en je moet er eenvoudig en snel munten en tokens voor elkaar kunnen wisselen zonder tussenkomst van een centrale partij als een crypto exchange. 

Shiba Inu Coin: Conclusie

Het is duidelijk dat je de Shiba Inu token inmiddels serieus mag nemen als mogelijke belegging. In mei 2021 heeft de Shiba Inu Coin koers laten zien dat er stijgingen mogelijk zijn waarmee je in korte tijd erg veel geld kunt verdienen. 

De Shiba Inu Coin prijs is erg laag, dit maakt het mogelijk voor veel gebruikers om een grote hoeveelheid van deze munt op te kopen. De prijs zal door de grote hoeveelheid munten op de markt ook altijd relatief laag blijven ten opzichte van andere populaire cryptocurrency. 

De munt is nog vrij jong en zeker de grote aandacht voor de Shiba Inu token is er pas sindskort. Daarom is de munt op dit moment alleen verkrijgbaar door een aantal extra stappen te zetten, de verwachting is dat het op korte termijn eenvoudiger wordt om in deze munt te investeren. 

Als de populariteit rondom de Shiba Inu token toeneemt is de kans ook groter dat je deze munt terug gaat vinden bij een broker als Libertex. Op dit moment kun je daar al eenvoudig in tientallen verschillende grote en kleine cryptocurrecny investeren. 

Zelf beginnen met Shiba Inu Coin Kopen?
Maak nu een account aan bij Libertex en begin vandaag nog met het opbouwen van een cryptocurrency portfolio.
TIP
Scroll naar top