Crypto Sparen – tot wel 12% rente!

Wist je dat het mogelijk is om crypto te sparen? Net als een spaarrekening kun je een account openen bij een exchange voor je crypto munten. Uiteraard ontvang je dan ook rente over je crypto, die een stuk hoger ligt dan op traditionele spaarrekeningen. Dit maakt crypto sparen heel interessant!

Beginnen met Crypto Sparen in slechts 4 stappen

Wil jij beginnen met crypto sparen en tegelijkertijd je rendement opkrikken? Begin dan met crypto sparen bij Aqru!

Wat is Crypto Sparen?

Crypto sparen is een vorm van beleggen waarbij je je vermogen kunt vergroten door dit weg te zetten als ‘spaargeld’. Je ontvangt over de weggezette cryptomunten een percentage interest / rente.

Zo kun je dus meer crypto verdienen zonder daarvoor extra te hoeven investeren, en zonder grote inspanning qua tijd en energie. 

Dit laatste komt vooral doordat meerdere aanbieders het proces versimpelt hebben. Het enige wat je hoeft te doen is een account te registreren.

Crypto Sparen doe je bij Aqru!

Hoe je dat doet, en bij welke aanbieder van crypto sparen je dit het beste kunt doen, bespreken we hieronder.

Hoe kan ik zelf beginnen met Crypto Sparen?

Beginnen met crypto sparen kan tegenwoordig probleemloos via diverse aanbieders, die jou een rentepercentage bieden wanneer je bij hen crypto opslaat. Bekende namen zijn Aqru, die op dit gebied vooroploopt, Crypto.com, Huobi en ook eToro biedt tegenwoordig mogelijkheden. 

Wanneer je gaat kiezen voor een aanbieder is het belangrijk goed te kijken naar wat precies de voorwaarden zijn. Crypto sparen lijkt sterk op staking, en in de meeste gevallen gebruiken de brokers je crypto ook voor staking-pools, maar bieden ze jou een vast percentage interest aan. 

Je wilt natuurlijk alleen je geld sparen wanneer dit veilig kan. Net als bij een bank wil je daarom een secure en goed beveiligde crypto sparen aanbieder die hun platform bij voorkeur laat reguleren door diverse partijen en aandacht besteed aan de veiligheid van je account, algemene cybersecurity en verzekeringen.

We nemen je mee in het proces van het registreren en beginnen bij een exchange waar je crypto kunt sparen. Ook vergelijken we de diverse aanbieders met elkaar, zodat je kunt kiezen wat aansluit op je wensen.

Stap 1: Kies een aanbieder van Crypto Sparen

Crypto sparen begint bij het selecteren van een aanbieder van een spaarprogramma dat bij je past. Naast dat je natuurlijk een zo hoog mogelijk percentage rente wilt over je gespaarde crypto, houdt je bij het selecteren van een aanbieder ook rekening met de voorwaarden en veiligheidsmaatregelen. 

Qua voorwaarden is het goed om te weten of je het gespaarde geld locked of dat het vrij staat om te allen tijde op te nemen of te gebruiken. Je wilt immers niet, wanneer een cryptomunt ineens enorm daalt, de munt niet kunnen verkopen omdat hij locked is. Wij geven dan ook de voorkeur aan flexibele crypto sparen deals.

Voor de veiligheid kun je recensies van professionals en gebruikers van de diensten van de aanbieder lezen, en controleren hoe ze omgaan met bijvoorbeeld cybersecurity. Een team en investeerders achter een bedrijf geven je ook vaak een goede indruk van de legitimiteit van de dienst. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Crypto Sparen bij Aqru

Aqru is op dit moment de nummer 1 aanbieder van crypto sparen voor beleggers.

En die positie hebben ze razendsnel bereikt. Aqru biedt namelijk pas sinds eind 2021 crypto sparen aan als dienst, en heeft dit gelijk tot de belangrijkste focus van het bedrijf gemaakt.

Aqru is opgezet door financiële experts die de technische aspecten van het crypto sparen en staking naar de reguliere consumenten brengen en toegankelijk maken. Aqru zoekt altijd de beste beloning voor jou.

Die beloningen zijn bij Aqru altijd flexibel en met een rente van 7 tot 12% per jaar. Je begint vanaf dag 1 met het verdienen van rente en hoeft niet je coins te locken voor een bepaalde periode.

Crypto sparen bij Aqru

Het aanbod van Aqru is nog enigszins beperkt, maar wordt in de nabije toekomst verder uitgebouwd. Aqru is zeer secuur in het toevoegen van nieuwe munten en scant deze eerst grondig op meerwaarde. Ook voor klanten is er een groot verzekeringsfonds, 2FA en cybersecurity regulatie. Beginnen kan vanaf € 100.

Ik wil beginnen met crypto sparen bij Aqru en het verdienen van 7 tot 12% rendement op jaarbasis!

Crypto Sparen bij Huobi

Huobi is een van oorsprong Aziatische tegenhanger van Crypto.com en andere brokers. Je vindt hier maar liefst 350 verschillende cryptoparen die je kunt traden.

Huobi bestaat al sinds 2013 en heeft kantoren in meerdere landen en continenten. Je kunt er ook diverse crypto sparen via het nieuwe Huobi Earn. Het gaat op het moment om zo’n 25 munten, maar er komen regelmatig nieuwe bij. De rentepercentages lopen uiteen van zeer laag (0.7%) tot zeer hoog (36.5%). 

Huobi vereist echter vaak dat je de munten voor een bepaalde tijd vastzet. Ook is de regulatie op dit platform minder, en zijn ze al regelmatig verhuisd omdat men niet aan lokale regelgeving voldeed. 

Het hoogste rentepercentage vind je op dit moment bij Huobi

Stap 2: Registreer een Crypto Sparen account

Een crypto sparen account registreren is net zo eenvoudig als een reguliere crypto beleggen account maken. Je gebruikt hiervoor een wachtwoord, e-mail adres en natuurlijk je gebruikersnaam.

Hierna ontvang je een verificatiemail. Voer de verificatie uit en zorg dat je een kopie upload van een geldig identificatiebewijs zoals een paspoort of ID-kaart. Dit is een verplichting, maar daarna kun je verder gaan met crypto sparen.

Stap 3: Stort geld / spaartegoed / cryptomunten op je account

Na het voltooien van de verificatie is het tijd om je account klaar te maken voor crypto sparen. Als eerste zet je het te sparen geld op je Aqru account. 

Dit kan in de vorm van fiat met een bankoverschrijving of per creditcard, maar je kunt ook rechtstreeks crypto sturen.

In dat geval stuur je crypto van je ene wallet adres naar dat van je Aqru account. Let goed op bij het invoeren van het adres, want een foutieve verzending kan niet teruggedraaid worden.

Zo kun je spaargeld overmaken naar Aqru

Stap 4: Kies een geschikte cryptomunt voor Crypto Sparen

Tijd om een crypto coin te kiezen die je gaat sparen!

Bij Aqru heb je bijvoorbeeld de keuze uit Bitcoin en Ethereum tegen 7% rente of diverse stablecoins zoals Tether, USD Coin en Dai tegen maar liefst 12% rente. De verwachting is dat er binnenkort meer coins bijkomen.

Stap 5: Begin met Crypto Sparen

Je kunt één coin selecteren of meerdere. Deze koop je, en komen dan op je Aqru account te staan. Aqru zorgt ervoor dat je automatisch begint met sparen en het verdienen van rente over de gespaarde crypto coins.

Je kunt je gespaarde rente op elk moment laten uitkeren en direct opnemen, net als de crypto die je spaart. Aqru garandeert dat dit binnen 24 uur is afgerond, en dat je zowel in fiat als crypto geld kunt opnemen.

Overtuigd van crypto sparen? Begin dan direct!

De beste munten voor Crypto Sparen

Wat zijn nou de beste munten voor crypto sparen? De beste munten voor crypto sparen zijn niet altijd de munten met het hoogste percentage, al is dit wel belangrijk. De munt zelf moet echter ook groeien, want als de waarde van jouw crypto sterk daalt, is de rente ook weinig meer waard. 

Vandaar dat het loont om grote, bewezen munten als Bitcoin en Ethereum te staken. Deze presteerden de afgelopen jaren beter dan traditionele valuta waardoor je dubbel profiteert. Een veiligere optie is stablecoins staken. Deze munten houden qua waarde altijd 1 Amerikaanse dollar aan en hebben hoge rentes.

MuntTickerAqrueToroHuobi
BitcoinBTC7%n.v.t.2.68%
EthereumETH7%n.v.t.0.80%
USD CoinUSDC12%n.v.t.n.v.t.
TetherUSDT12%n.v.t.6%
DaiDAI12%n.v.t.8%
TronTRXn.v.t.4.8 - 6.5% 7.14%
CardanoADAn.v.t.4.0 - 5.4%0.72%

Wil jij starten met crypto sparen in één van bovenstaande munten? Registreer dan een gratis account bij Aqru en start vandaag nog met dubbel profiteren van je crypto!

Wat is de beste aanbieder van Crypto Sparen

De beste aanbieder van crypto sparen zal liggen aan je persoonlijke voorkeur. Op basis van onze voorwaarden op het gebied van aanbod, verdiensten, risico en veiligheid is onze keuze echter al op een broker gevallen. Ondanks dat alle genoemde brokers in dit artikel uitstekend zijn is Aqru onze favoriet voor crypto sparen.

Dat komt doordat Aqru er daadwerkelijk alles aan doet om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken om meer geld te verdienen over hun crypto. Bij Aqru hoef je enkel een account aan te maken, om direct te kunnen beginnen met sparen. De voorwaarden zijn bovendien geheel transparant en super flexibel. Ook de veiligheid is in orde.

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Aqru bekijkenHuobi bekijkeneToro bekijken
Algemene beoordeling10/108/107.5/10
Max. Staking APY%12%0.8 tot 36%6.5%
Aantal staking crypto530+2
Flexibel stakenJa, altijdJa, tegen lager %Ja, maar ~8 introdagen
Lock-in periodeFlexibelFlexibel / vanaf 1 weekFlexibel
UitbetalingDagelijksEinde lock-inMaandelijks
Regulatie Accru Finance UABFEUCySEC, FCA, ASIC,
VerzekeringVerzekeringsfondsVerzekeringsfondsTot 1 miljoen per gebruiker

Registreer binnen enkele minuten een gratis account bij de beste aanbieder van crypto sparen

De voor- en nadelen van Crypto Sparen

Tip: Bij Aqru heb je van bovenstaande nadelen geen last. Je crypto is hier altijd volledig flexibel, je kan er beleggen in stablecoins die gelijke waarde houden met de dollar en Aqru is betrouwbaar

Begin met verstandig crypto sparen

Risico's Crypto Sparen

De risico’s op crypto sparen zijn beperkt, maar bestaan wel. Zo ben je bijvoorbeeld nog steeds afhankelijk van de koers van een cryptomunt als je je vermogen ook in euro’s wilt zien stijgen. Een cryptomunt is volatiel en kan zomaar sterk dalen, en als jij niet flexibel spaart verlies je dan mogelijk veel geld.

Ook bestaat het risico dat de partij waarbij je crypto staat om te sparen gehackt wordt of zelf niet betrouwbaar blijkt te zijn. Check daarom ook goed de regulaties en voorzorgsmaatregelen tegen hacks. Een goed voorbeeld daarvan is de aanwezigheid van een verzekeringsfonds voor calamiteiten.

Beginnen met crypto sparen bij een veilige aanbieder?

Veelgestelde vragen

Beginnen met crypto sparen is heel eenvoudig. Je kunt dit artikel lezen, en dan één van de aanbieders uit het artikel selecteren om een account bij aan te maken. Een goede optie is ook om bij meerdere aanbieders een account te maken, en je spaargeld te spreiden over verschillende aanbieders en coins.

Met crypto sparen verdien je een percentage aan interest of rente over de gespaarde eenheid. In de regel is dit tussen de 0.5 en 15%. Afhankelijk van de voorwaarden en aanbieder is dit hoger of lager.

Bij Aqru krijg je 7% rente over het flexibel sparen van crypto coins als Bitcoin en Ethereum, en maar liefst 12% over stablecoins zoals USDT en USDC.

Het beste crypto sparen doe je volgens ons bij Aqru. Deze aanbieder richt zich volledig op crypto sparen, het toegankelijk maken voor consumenten en het vinden van de beste rentepercentages zonder daarbij in te boeten in stabiliteit of veiligheid.

Crypto sparen is veilig als je dit doet bij een betrouwbare en secure aanbieder van de dienst. Controleer hiervoor reviews, regulatie van het platform, en of er aandacht is besteed aan veiligheid van zowel jou als het platform. Een goede aanbieder besteed aandacht aan cyber security en een verzekeringsfonds bij calamiteiten.

De beste crypto sparen coin is er niet één omdat het afhankelijk is van de koers. Wanneer een coin sterk in waarde daalt of stijgt kan het ineens een goede of juist slechte belegging van je spaargeld zijn. Een goed alternatief is een stablecoin crypto sparen. Je verdient dan rendement over een munt die altijd dezelfde waarde heeft als de dollar.

Crypto Sparen: Conclusie

Crypto sparen; wij zijn enthousiasts over de mogelijkheden om extra vermogen te verdienen door je crypto te sparen bij aanbieders zoals Aqru! Je profiteert van forse rentepercentages die als hedge tegen inflatie kunnen dienen, en behoudt je flexibiliteit die je elders niet altijd hebt. 

Een interessant eoptie is het staken van stablecoins. Deze zijn in principe gelijk aan de Amerikaanse dollar, maar betalen wel 12% uit. Dit is veel hoger dan je geld op een reguliere spaarrekening zetten.

Scroll naar boven