De beste Cardano Staking Platformen

De cryptocurrency Cardano is al een tijdje aan een indrukwekkende opmars. De prijs is flink gestegen en er zijn steeds meer mensen die geïnteresseerd zijn in de munt Cardano en de toepassing ervan. Het voordeel van Cardano is dat je een beloning krijgt als je de munt vasthoudt via Cardano staking. 

Begin met een Cardano Staking Platform in 4 stappen

Geen zin om langer te wachten en wil je meteen beginnen? Maak dan snel een account aan bij Aqru en koop je eerste Cardano!

In dit artikel lees je alles over hoe Cardano staking werkt, hoe je het gemakkelijkst zelf begint met Cardano staking en natuurlijk hoeveel het je op kan gaan leveren. Cardano is op het moment de op twee na meest populaire cryptomunt en kent een marktwaarde van bijna zo’n 80 miljard euro. 

Lees ook ons algemene artikel over Crypto Staking om meer te leren over de wereld van het staken van cryptomunten.

Wat is Cardano Staking?

Cardano is een cryptomunt die werkt volgens het Proof-of-Stake mechanisme. Dit is de tegenhanger van het minen, wat je misschien wel kent van de meest populaire cryptomunt Bitcoin. 

Bij minen moet een computer ingewikkelde algoritmes oplossen om nieuwe blocks op de Bitcoin blockchain aan te kunnen maken. Bij Cardano is dit niet nodig en werkt het onderhoud van het netwerk op een andere manier.

Met Proof-of-Stake zetten gebruikers van het netwerk hun voorraad munten in om transacties te verifiëren en nieuwe blocks aan te maken. Dit kost aanzienlijk veel minder energie terwijl het de staker nog steeds geld op kan leveren. 

Iedere gebruiker kan beginnen met Cardano staking, maar er zit wel een verschil in de manier waarop je hiermee aan de slag kan. Zo kun je een eigen staking pool starten, maar daar heb je wel de juiste apparatuur en een enorme voorraad Cardano voor nodig. 

Je kunt je wel aansluiten bij een andere pool waar je vervolgens je Cardano voor een bepaalde tijd in laat staan. Dit is nog makkelijker gemaakt door enkele brokers en exchanges die het op hun eigen platform mogelijk maken om munten als Cardano te staken. 

Hoe begin ik zelf met een Cardano Staking Platform?

De optie om bij een broker of exchange je munten te staken is voor de meeste cryptocurrency beleggers de gemakkelijkste optie. Het voordeel van deze manier van staken is dat je al je munten bij elkaar kan laten staan en je zeer gemakkelijk met staking aan de slag kan. 

Om te beginnen met staking Cardano is het dus van belang om een goede broker of exchange te kiezen waar je de munt kan kopen en staken. Hieronder helpen we je met alle stappen die verder nodig zijn om vandaag nog je eerste Cardano te staken. 

Stap 1: Kies een Cardano Staking Platform

De keuze voor een online broker of exchange is ten eerste afhankelijk van het aanbod dat deze website heeft. De broker en exchange die we hieronder benoemen hebben allebei Cardano in het aanbod, maar voor de rest verschilt het erg van elkaar. 

Ook belangrijk bij de keuze voor een broker is goed te kijken naar de kosten die je betaald bij deze aanbieder. De aanbieders berekenen hun kosten vaak op verschillende manieren door aan klanten waardoor het in eerste instantie lastig kan zijn de goedkoopste optie te vinden. 

Je kunt over het algemeen altijd veilig aan de slag bij de broker die je kiest omdat Europese bedrijven verplicht een registratie moeten hebben bij een toezichthouder. Deze toezichthouder controleert of de aanbieder zich houdt aan de Europese wetgeving. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Aqru bekijkenHuobi bekijkeneToro bekijken
Algemene beoordeling10/108/107.5/10
Max. Staking APY%12%0.8 tot 36%6.5%
Aantal staking crypto530+2
Flexibel stakenJa, altijdJa, tegen lager %Ja, maar ~8 introdagen
Lock-in periodeFlexibelFlexibel / vanaf 1 weekFlexibel
UitbetalingDagelijksEinde lock-inMaandelijks
Regulatie Accru Finance UABFEUCySEC, FCA, ASIC,
VerzekeringVerzekeringsfondsVerzekeringsfondsTot 1 miljoen per gebruiker

Cardano Staking Platform Aqru

Aqru is een nieuw Crypto Broker die is opgericht op 21 december 2021 door twee financiele experts. Het maakt gebruik van mobiele apps om het voor de consumenten heel gemakkelijk maakt om Crypto in te kopen en te verkopen.

Er zijn veel verschillende crypto munten beschikbaar op Aqru. Denk hier maar aan Bitcoin, Ethereum etc en door de simpel manier om deze crypto coins te kopen is dit zo gedaan.

Wat ook een leuke eigenschap van Aqru is als je een grote aantal geld of crypto stort. Dan krijg je rente. De rent is een heel leuk aantal het kan namelijk van 7% naar 12% lopen. Dit is echt een leuk bedrag en het is ook heel erg simpel geld verdienen.

 

Het overzichtelijke platform van Aqru

Snel beginnen met Cardano kopen? Wacht niet langer en maak een account aan bij de populaire online broker Aqru!

Cardano Staking Platform Huobi

Huobi is een erg populaire cryptocurrency exchange. bij deze exchange kun je terecht om vele verschillende cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Een leuk feitje is dat het woord Huobi in het Chinees, Mandarijn om precies te zijn, valuta betekent.

Huobi heeft een erg uitgebreid en divers aanbod wat betreft cryptocurrencies. In totaal worden er meer dan 380 verschillende cryptocurrencies aangeboden en verhandeld. De Aziatische cryptocurrency exchange is beschikbaar in en wordt gebruikt in meer dan 190 landen wereldwijd.

Bij Huobi zijn er geen kosten verbonden aan het aanmaken van een nieuw account of het bezitten van een wallet bij Huobi. Er zijn wel kosten voor het kopen en verkopen van cryptocurrency en het opnemen van cryptocurrencies of geld.

Snel beginnen met Cardano kopen? Wacht niet langer en maak een account aan bij de populaire online broker Huobi!

Cardano Staking Platform eToro

Als beginnende belegger kun je het best terecht bij de populaire online broker eToro. De broker is zo populair geworden vanwege het enorme aanbod en het gebruiksvriendelijke en overzichtelijke platform. 

eToro biedt ook een aantal handige extra functies aan beginnende klanten zoals de Copy trading functie. Met deze functie kun je de portfolio’s van andere beleggers inzien en kopiëren. 

Zo kun je zien hoeveel risico andere beleggers nemen en wat hun behaalde rendement is zodat je uiteindelijk zelf betere keuzes kunt maken. 

Het overzichtelijke platform van eToro

Als beginner heb je nog een ander groot voordeel bij deze broker; je kunt beginnen met een gratis demo account. Op dit account staat virtueel geld wat je precies kunt gebruiken zoals je gewoon geld op eToro zou gebruiken. 

Nadat je met dit demo account goed hebt kunnen oefenen en het platform hebt leren kennen is het tijd om geld op je account te zetten. Dit kan bij eToro al vanaf de lage minimale inleg van $50 (€42). Zo kun je ook al met kleine bedragen beginnen met beleggen. 

Naast cryptocurrencies als Cardano kun je bij eToro terecht voor nog veel meer andere handelsproducten. Zo biedt deze broker ook aandelen, ETF’s, valuta’s, grondstoffen en CFD’s zodat je een enorm divers portfolio van verschillende producten samen kan stellen.

eToro is een vrij goedkope broker en rekent voor het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s zelfs 0% commissie. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en ben je verzekerd van de prijs in je beeldscherm zonder dat daar nog extra kosten bij komen. 

Je kunt veilig beleggen bij deze broker doordat ze gereguleerd zijn bij het Cypriotische CySEC en het Britse FCA. Deze organisaties zorgen ervoor dat eToro zich houdt aan de Europese wetgeving en dat jij als consument goed beschermd bent. 

Snel beginnen met Cardano kopen? Wacht niet langer en maak een account aan bij de populaire online broker eToro!

Cardano Staking Platform Bitvavo

Een andere optie voor staking Cardano is om aan de slag te gaan bij de populairste Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op deze exchange vind je tientallen verschillende munten waaronder Cardano en heb je allerlei mogelijkheden tot staking. 

Bitvavo staat bekend om de lage kosten die het rekent aan haar klanten voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. Daarnaast is het een handelsplatform die niet al te ingewikkeld is, maar toch veel extra functies kent. 

Je hebt bij Bitvavo een assortiment van zo’n 50 verschillende munten en daarvan zijn er op het moment 16 klaar voor staking. Deze 16 munten, waaronder Cardano, kun je eenvoudig op het platform zelf staken.

Bitvavo is een Nederlands bedrijf en heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank waardoor ze mogen handelen in cryptocurrency. Je kunt dus veilig crypto kopen, verkopen en staken op het platform van Bitvavo. 

Begin ook bij Bitvavo en maak je account aan via de groene knop hieronder!

Stap 2: Maak een account aan

Het maakt niet uit welke broker of exchange je gekozen hebt, het aanmaken van een account gaat op ongeveer dezelfde manier. In dit voorbeeld kijken we naar Aqru, waar je alleen een gebruikersnaam, E-mailadres en wachtwoord nodig hebt om je account aan te maken. 

Vanaf dat moment kun je het gratis demo account gebruiken en alvast leren omgaan met het platform. Om met echt geld aan de slag te kunnen is er nog een verificatieproces die je moet doorlopen. 

In deze verificatie stuur je een kopie van je identiteitsbewijs op en vul je een vragenlijst in waarin jouw kennis en ervaring op het gebied van beleggen getest wordt. Elke gereguleerd broker of exchange moet deze controle bij je doen. 

Stap 3: Geld op account zetten

Nadat de verificatie goedgekeurd is krijg je bericht van de broker dat je nu echt kan gaan beginnen. Daarvoor moet je nog wel geld op je account zetten, dat gaat eenvoudig via betaalmethodes als iDeal, Paypal of bankoverschrijving. 

Je kunt bij Aqru al beginnen met een bedrag van €100 en er is een maximum van zo’n €47.000 per storting. Door het geld via één van de digitale betaalmethodes te storten kun je meteen beginnen omdat je geld direct op je account staat. 

De euro’s die je stort bij Aqru worden in je account meteen weergegeven in dollars omdat alles op dit platform in dollars gekocht en verkocht wordt. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Koop je eerste Cardano

Cardano handelspagina voorbeeld

Tijd om je eerste aankoop te gaan doen, in dit geval gaan we natuurlijk op zoek naar Cardano. Je vindt de munt in het overzicht cryptocurrencies of je zoekt via de zoekbalk naar Cardano of ADA. 

Je ziet vervolgens de productpagina met de huidige koers en andere informatie over de munt. Vanaf daar kun je de munt ook aankopen. Dit doe je door op de knop ‘handelen’ te klikken.

Stap 5: Laat je Cardano staan

Via de knop handelen kun je nog kiezen hoeveel Cardano je wilt kopen en of je het voor de huidige marktprijs wilt kopen of zelf een order wilt plaatsen voor een andere prijs. Die order wordt uitgevoerd zodra iemand Cardano voor die prijs verkoopt. 

Na de aankoop Cardano vind je de munt terug in je portfolio. Om te beginnen met Cardano staking hoef je bij Aqru niks te doen; zolang je munten blijven staan op het platform worden ze gebruikt voor staking Cardano. 

Dit betekent ook dat zonder je het door hebt je extra Cardano zal verdienen. Bij andere brokers en exchanges moet je het vaak apart vastzetten om te staken. 

Zo heb je bijvoorbeeld bij Bitvavo een aparte pagina ‘Bitvavo Staking’ waarbij je zelf kan kiezen welke munten je vast wil zetten voor staking. Bij Cardano heb je het voordeel dat je de munt op elk moment kan ‘unstaken’. 

Ga zelf aan de slag met Cardano staking bij Aqru en maak meteen je account aan!

Overzicht Staking Percentages

MuntTickerAqrueToroHuobi
BitcoinBTC7%n.v.t.2.68%
EthereumETH7%n.v.t.0.80%
USD CoinUSDC12%n.v.t.n.v.t.
TetherUSDT12%n.v.t.6%
DaiDAI12%n.v.t.8%
TronTRXn.v.t.4.8 - 6.5% 7.14%
CardanoADAn.v.t.4.0 - 5.4%0.72%

Hoe werkt een Cardano Staking Platform?

Zoals je al hebt kunnen lezen is staking een alternatief voor minen. Beide hebben wel hetzelfde doel; er worden nieuwe blocks aangemaakt op de blockchain waardoor transacties verstuurd blijven worden en de veiligheid van het volledige netwerk gewaarborgd blijft.

Bij staking zet je de munten op het netwerk zelf zodat het netwerk zich via deze munten kan blijven updaten. Voor de munten die je voor staking Cardano vast zet krijg je een beloning in de vorm van Cardano. 

Omdat het afhankelijk is van de pool waar jouw Cardano aan is toegevoegd is er geen vaste beloning. Wel is Cardano staking vrij stabiel en krijgt iedereen ongeveer dezelfde vergoeding voor de munten die voor staking apart staan. 

Zelf een Cardano stake pool starten

Om de hoogste beloning te krijgen voor je munten kun je het best een eigen Cardano stake pool starten. Om hiermee van start te gaan moet je wel genoeg kennis hebben over het openen van een Cardano netwerk node. 

Hiervoor heb je de juiste hardware nodig en bovenal moet je veel verstand hebben van het Cardano netwerk en het systeem dat nodig is om de stake pool op te draaien. Alleen dan kun je een succesvolle node ontwikkelen en je eigen beloningen voor Cardano staking verder verhogen. 

Naast de technische kennis heb je ook veel Cardano nodig, je kunt andere mensen hun Cardano in jouw stake pool laten zetten of proberen alles zelf bij elkaar te halen. Je hebt voor een goedwerkende Cardano stake pool veel munten nodig zodat je altijd een beloning ontvangt. 

Cardano staking bij een broker

Vandaar dat we in dit artikel al een aantal keren benoemd hebben dat je als beginner het best bij een broker of exchange je Cardano kan gaan staken. Zij voegen de munten toe aan een goed ontwikkelde Cardano stake pool en hebben in totaal genoeg munten om de stake pool succesvol te laten zijn. 

Niks doen en je geld meer waard zien worden; het kan bij Aqru!

Wat is het beste Cardano Staking Platform?

Het beste Cardano staking platform is volledig afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt met cryptocurrency. Als jij alles weet over besturingssystemen en eenvoudig je eigen servers kan bouwen kun je het best een eigen Cardano stake pool openen. 

Gezien dit maar een kleine groep mensen is kun je bij Cardano ook op andere manieren je munten staken. Als beginner kun je dan ook het best terecht bij één van de twee mogelijkheden zoals genoemd in dit artikel. 

Aqru zal voor veel mensen de best optie zijn vanwege het enorm gebruiksvriendelijke platform en het feit dat je voor Cardano staking helemaal niets hoeft te doen. Nadat je de munten gekocht hebt hoef je ze alleen te laten staan in je portfolio en je krijgt automatisch beloningen. 

Als je graag ook nog veel andere munten wil staken is Bitvavo een betere optie. Waar je bij eToro alleen Cardano en Tron kan staken biedt Bitvavo je maar liefst 16 verschillende munten die je vast kan zetten voor staking. 

Begin vandaag nog bij Aqru en koop eenvoudig je eerste Cardano.

Veelgestelde vragen

Cardano Staking is de manier waarop het Cardano netwerk en de blockchain veilig en up-to-date blijven. Via Cardano staking worden er nieuwe blocks aangemaakt op de blockchain en kunnen transacties geverifieerd worden. 

Het percentage rendement dat je behaald met Cardano staking kan redelijk verschillen. Gemiddeld zul je zo’n 6% rendement per jaar behalen op de munten die je voor staking Cardano bij een broker apart zet. 

Voor het ultieme gemak kies je voor de broker eToro. Bij deze broker worden alle Cardano munten die je koopt en op het platform laat staan meteen gebruikt voor staking, je hoeft hier zelf niets voor te doen en kunt altijd bij jouw voorraad Cardano. 

Er is geen maximum aan Cardano munten die je kan staken. 

De Cardano munten die je als beloning ontvangt bestaan uit nieuwe Cardano munten die op de markt komen en de transactiekosten die gebruikers van het Cardano netwerk betalen voor het voltooien van transacties. 

Cardano Staking Platform: Conclusie

Als de bank je laatst weer een brief gestuurd heeft dat je een negatieve rente hebt over je spaargeld is het misschien tijd een nieuw doel te zoeken voor je spaargeld. Eén van de mogelijke oplossingen is Cardano staking; een manier om toch rente te kunnen ontvangen over geld wat je niet gebruikt. 

Bij Cardano staking delegeer je jouw Cardano munten naar een Cardano stake pool, die is vervolgens belangrijk in het aanmaken van nieuwe blocks en verifiëren van transacties. Voor de mensen die Cardano in de stake pool hebben zitten geldt een beloning. 

Elke week wordt deze beloning uitbetaald en in totaal kun je over je spaargeld nu zo’n 6% rente per jaar ontvangen. Een rentepercentage die je bij geen enkele bank zult vinden de komende tijd. 

Scroll naar boven