De beste Crypto Staking platformen

Je kunt je cryptocurrency veilig opslaan en er jaren niet meer naar omkijken, maar er zijn ook steeds meer mogelijkheden om jouw crypto goed te gebruiken. Zo kun je door middel van crypto staking eenvoudig verdienen aan de cryptocurrency die je vast zet. 

Crypto Staking in 4 stappen

Ook je cryptocurrency vastzetten en beginnen met crypto staking? Maak dan snel een account aan bij Aqru en begin meteen!

Wat is een Crypto Staking Platform?

Een crypto staking platform is een platform voor het staken (opslaan) van cryptomunten. Om crypto staking uit te leggen is het handig eerst te kijken naar de bekendste cryptocurrency; Bitcoin.

Deze munt werkt met het Proof-of-Work (PoW) systeem, er moet gemined worden waarbij computers complexe algoritmes oplossen om het netwerk te onderhouden. 

Telkens wordt er door het oplossen van deze algoritmes een nieuw block gecreëerd op de blockchain met daarin nieuwe informatie over transacties. 

Tegenover dit energierovende PoW is er een ander systeem dat veel gebruikt wordt onder de naam Proof-of-Stake (PoS). Bij PoS hoeft er veel minder energie gebruikt te worden, om dit netwerk up-to-date te houden zetten mensen hun cryptocurrency in voor het netwerk.

Bij Bitcoin krijgt de miner die verantwoordelijk is voor het aanmaken van een nieuwe block als enige een beloning. Bij staking heb je pools waar iedereen zich in aan kan sluiten, binnen die pool wordt een beloning vervolgens verdeeld. 

Op deze manier kun je bij crypto staking een structurele beloning ontvangen, hoe hoog deze beloning is hangt af van de munt die je gebruikt voor staking crypto. Je kunt het vergelijken met een spaarrekening waar je rente ontvangt over het geld dat op de rekening staat. 

Bij een crypto staking platform kun je cryptomunten aanschaffen en laten staan, zodat ze passief de staking-bonus kan ontvangen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen!

Hoe begin ik zelf met een Crypto Staking Platform?

Om zelf te beginnen met crypto staking zul je een aantal stappen moeten doorlopen. Crypto staking is veel beter toegankelijk voor mensen dan minen waar je vaak dure apparatuur voor nodig hebt en dan nog maar moet afwachten of je winst gaat maken op de aankoop. 

Voor crypto staking heb je over het algemeen zelf geen andere apparatuur nodig omdat steeds meer online brokers de mogelijkheid bieden de staking bij hun te regelen. Zo kun je munten online kopen en daar vastzetten voor crypto staking en heb je er verder geen omkijken meer naar.

Stap 1: Kies een Crypto Staking Platform

De eerste stap richting crypto staking is het vinden van een goede online broker die de mogelijkheid biedt om te beginnen met crypto staking. Bij het kiezen van de broker is het belangrijk om goed te weten welke munten je bij deze broker kan kopen en vastzetten voor staking. 

Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een broker die past bij de ervaring die je hebt met beleggen en cryptocurrency. Zo is het als beginner verstandig om voor een zeer gebruiksvriendelijk platform te gaan zodat je geen fouten maakt. 

Verder kun je kijken naar de kosten die je bij een bepaalde broker betaald voor transacties. Zo gebruikt de ene broker een standaard percentage voor transactiekosten terwijl de andere heeft gekozen voor een ‘spread’; een hogere aankoopprijs en lagere verkoopprijs waarin de kosten al zijn verwerkt. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Aqru bekijkenHuobi bekijkeneToro bekijken
Algemene beoordeling10/108/107.5/10
Max. Staking APY%12%0.8 tot 36%6.5%
Aantal staking crypto530+2
Flexibel stakenJa, altijdJa, tegen lager %Ja, maar ~8 introdagen
Lock-in periodeFlexibelFlexibel / vanaf 1 weekFlexibel
UitbetalingDagelijksEinde lock-inMaandelijks
Regulatie Accru Finance UABFEUCySEC, FCA, ASIC,
VerzekeringVerzekeringsfondsVerzekeringsfondsTot 1 miljoen per gebruiker

Crypto Staking Platform Aqru

De jonge broker uit 2021 Aqru wil het platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. Aqru is daaroom ook geschikt voor beginners en voor ervaren gebruikers.

Aqru heeft een app ontwikkeld waarmee je crypto kan verhandelen en staken. het is belangrijk voor hen dat de app gebruiksvriendelijk is. Het is voor de beginnende crypto staker dan ook makkelijk om met de app te werken.

Op Aqru heb je de keuze uit meerdere verschillende crypto munten. Bij Aqru is de jaarlijkse APY op Ethereum en Bitcoin 7%. Op de stablecoin Tether is dit zelfs 12%.

Het inschrijven bij Acru is zo gedaan en gratis. Het minimale stortingsbedrag om te beginnen met handelen bij Acru is €100.

MuntTickerJaarlijks percentage rente
BitcoinBTC7%
EthereumETH7%
USD CoinUSDC12%
TetherUSDT12%
DaiDAI12%

Wil jij verschillende munten tegelijk staken tegen mooie percentages? Maak dan een account aan bij Aqru! 

Crypto Staking Platform Huobi

Huobi is in 2013 opgericht. Het hoofdkantoor staat in de Seychellen. Huobi heeft een divers aanbod van 380 verschillende cryptocurrencies waarvan er een aantal te staken is.

Het aanmaken van een account bij Huobi is gemakkelijk en gratis. Ook is het bezitten van een crypto wallet gratis.

Huobi is uiterst betrouwbaar. Op dit platform is al meer dan 1 miljard aan crypto verhandeld. Het handelen in crypto is beveiligd door onder andeere het opslaan van crypto in cold wallets. Crypto staat met een cold wallet als het ware offline.

Voor het traden op Huobi betaal je 0,20% per transactie. Huobi werkt met de Huobi Token. De korting op het traden wordt groter wanneer de gebruiker meer Huobi Tokens bezit.

Het nadeel van Huobi is dat je er slechts 6 kleinere altcoins kunt staken, en geen stablecoins of /bTC / ETH.

Wil je naast staken ook veel crypto traden? Bij Huobi heb je meerdere mogelijkheden op dit gebied!

Crypto Staking Platform eToro

Voor de beginnende belegger is eToro de plek om te zijn. De broker is erg gebruiksvriendelijk en het platform is overzichtelijk waardoor je alle functies eenvoudig kan vinden. 

Zo heeft eToro een aantal handige functies die je helpen bij het kopen en verkopen van investeringen. Met de Copy Trading functie kun je bijvoorbeeld de portfolio’s van succesvolle beleggers afkijken. 

Je kunt hun investeringen met één druk op de knop kopiëren naar je eigen portfolio. Daarnaast kun je de functie gebruiken om inspiratie op te doen en zelf je keuzes blijven maken. 

Het crypto aanbod van eToro

Naast cryptocurrency kun je nog in veel meer verschillende producten investeren. Zo vind je naast cryptocurrency bij deze broker ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s.

Een ander voordeel van eToro is dat je bij investeren in aandelen en ETF’s 0% comissie betaalt. Dit betekent dat de prijzen bij eToro altijd de prijzen zijn die je betaalt of ontvangt en er geen extra kosten meer bij komen. 

Je kunt bij eToro al beginnen bij een minimale lage inleg van $50 (€42). Dit maakt het voor iedereen mogelijk om te beginnen bij eToro ook al heb je misschien weinig geld om te investeren. 

Mocht dit toch nog wat teveel zijn kun je bij eToro ook beginnen met een gratis demo account, met dit account kun je met virtueel geld alvast oefenen. Alle opties die je normaal bij beleggen hebt zijn bij dit account beschikbaar, behalve crypto staking. 

Je kunt veilig terecht bij eToro doordat ze gereguleerd zijn bij de Europese toezichthouders CySEC en FCA. Hierdoor weet je zeker dat eToro voldoet aan de Europese wetgeving en je als consument goed beschermd bent.

Ook beginnen met crypto staking bij eToro? Maak dan snel een account aan en koop vandaag nog je eerste crypto!

Crypto Staking Platform Bitvavo

Een andere plek om te beginnen met crypto staking is Bitvavo. Deze Nederlandse crypto exchange is in een aantal jaren één van de populairste plekke om crypto te kopen. 

Je kunt bij Bitvavo namelijk tientallen verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen tegen zeer lage tarieven. Ook crypto staking is goed mogelijk bij Bitvavo, je kunt meer dan vijfitien verschillende munten staken. 

Nederlandse cryptocurrency bedrijven moeten een inschrijving hebben bij De Nederlandsche Bank en Bitvavo voldeed hier als één van de eersten aan. Je kunt dus veilig cryptocurrency verhandelen bij deze exchange. 

Wil jij veel verschillende munten tegelijk staken? Maak dan snel een account aan bij Bitvavo! 

Stap 2: Maak een account aan

Tijd om een account aan te maken bij de broker of exchange die je hierboven gekozen hebt. Voor een account heb je in eerste instantie alleen een Gebruikersnaam, E-Mailadres en wachtwoord nodig. 

Vervolgens krijg je bij elke gereguleerde broker en exchange een verificatieproces. Hierin moet je bevestigen dat jij achter het account zit door een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen. 

Stap 3: Geld op account zetten

Je krijgt bericht van Aqru zodra je verificatie goedgekeurd is, vanaf dat moment kun je overschakelen van virtueel account op echt account. Om dat echte account te gaan gebruiken moet je nog wel geld op je account storten. 

Betalen bij Aqru doe je via een bankoverschrijving of door je creditcard te gebruiken. 

Het storten van geld is door deze online betaalmethodes zo geregeld, binnen enkele minuten kun je het geld al terugvinden op je account. 

Stap 4: Koop je eerste crypto

Na het verifiëren van je account kun je beginnnen met cryptocurrency kopen bij Aqru. Dit is erg gemakkelijk omdat je meteen vanuit de hoofdpagina de crypto kan vinden en kopen. 

Je kiest één van de beschikbare munten op het platform en ruilt je gestorte euro’s in voor deze munt. 

Naast kopen kun je ook je crypto naar het platform versturen om toch gebruik te maken van de staking mogelijkheden. 

Stap 5: Zet je crypto vast voor staking

Nadat je op die knop hebt gedrukt krijg je het scherm hiernaast te zien. Je kunt kiezen hoeveel geld je wilt investeren en krijgt meteen te zien hoeveel Cardano je daar mee kan kopen. 

Na de aankoop hoef je verder niets te doen om je staking aan te zetten. Als je de goede munt hebt en deze laat staan in je Aqru-portfolio heb je al recht op beloningen uit staking. 

Wil jij ook een beloning krijgen voor het vasthouden van je cryptocurrency? Maak dan snel een account aan bij Aqru!

Hoe werkt een Crypto Staking Platform?

Crypto staking platforms werken met Proof of Stake. Proof of Stake is een zogenaamd ‘consensusalgoritme’; een rekensom die het mogelijk maakt om meerdere gebruikers met elkaar te verbinden die samen het netwerk onderhouden. Doordat er constant consensus wordt gezorgd onder meerdere gebruikers is het niet mogelijk om in je eentje dit proces te beïnvloeden. 

Dat maakt het een veilig alternatief voor het bekende Proof-of-Work waarbij juist extreme rekenkracht ingezet wordt voor het netwerk. Bij Proof-of-Stake zijn er verschillende rollen binnen het systeem. 

Niet elk Proof-of-Stake systeem werkt volledig hetzelfde, maar over het algemeen is een validator die als laatste stap de transacties in een block verifieert. Vervolgens krijgt deze validator een beloning voor zijn staking crypto. 

Als je bij een online broker of exchange met crypto staking begint stal je als het ware de munten in een staking pool van deze broker. Doordat de broker alle crypto die als staking gebruikt wordt samenvoegt is er opeens een enorme staking pool met goede kansen op beloning. 

Hoe hoog de beloning is die je ontvangt is afhankelijk van de munt die je gaat staken. Dit komt omdat er verschil zit in hoe de staking werkt bij munten, bij sommige munten bestaat de beloning uit transactiekosten terwijl andere nieuwe munten aanmaken, ook een combinatie tussen die twee is mogelijk.

Je kunt de munt zoeken met de hoogste beloning bij staken maar het is wel cruciaal dat de munt zelf dan ook veel waard blijft. Als de waarde van de munt namelijk flink daalt in de tijd dat jij de munt op staking hebt staan maak je er alsnog verlies op. 

Wil je beginnen met lange termijn beleggen op een verantwoorde manier? Begin dan nu bij Aqru!

Wat is het beste Crypto Staking Platform?

Je kunt zelf een node beginnen als je veel technische kennis hebt, wilt investeren in een goed netwerk en je genoeg cryptomunten hebt om deze node zelf goed te laten draaien. Voor de meeste mensen is dit echter geen geschikte optie omdat je vaak al rond de half miljoen euro waarde aan crypto moet hebben. 

Gelukkig kun je eenvoudig je munten staken in een pool waar iedereen zijn munten in vast kan zetten om mee te profiteren van de beloning die uitgekeerd wordt. Dit kun je het makkelijkst doen door rechtstreeks je crypto te staken bij de broker of exchange waar je de munt gekocht hebt. 

Aan te raden is om bij de online broker Aqru te beginnen, je kunt bij deze broker twee cryptomunten staken; Cardan (ADA) en Tron (TRX). Het is bij Aqru dusdanig eenvoudig dat je een beloning krijgt door je munten in je portfolio te laten staan. 

De gemakkelijkste manier van crypto staking proberen? Begin dan snel bij Aqru! 

Welke munten kun je staken op een Crypto Staking Platform?

Bij Aqru kun je Cardano of Tron staken en verder nog geen munten. Het is wel de verwachting dat er steeds meer munten bijkomen die je vast kan zetten. 

De exchange Bitvavo ondersteunt voor staking coins die je niet bij Aqru kan verkrijgen. In totaal vind je bij Bitvavo 16 verschillende cryptomunten die je kunt staken. 

De staking coins bij Bitvavo zijn Cardana, Tron, ARK, Bitcoin, Bitcoin Cash, Chainlink, Dai, Ethereum, Litecoin, ICON, NEO, Ontology, Tether, Tezos, USD Coin, VeChain en Waves. Hierbij valt op dat ook een munt als Bitcoin, die geen gebruik maakt van Proof-of-Stake ook te staken is. 

Dit komt omdat staking tegenwoordig ook soms op een andere manier gebruikt wordt. Zeker bij DeFi (Decentraliced Finance) platforms kun je crypto uitlenen zoals je dat normaal bij geld zou kunnen doen, deze leningen worden met rente terugbetaald en zo kun je geld verdienen aan Bitcoin staken. 

Meer munten voor Crypto Staking

Begin nu met crypto kopen bij Aqru!

De voor- en nadelen van Crypto Staking

Voordelen

Nadelen

Tip: Probeer ook eens te kijken bij andere beleggers op Aqru. Deze krijgen een risicoscore mee, een belegger met een lage risicoscore is een goede mogelijkheid voor jou om in te beleggen voor de lange termijn. 

Ook op zoek naar de meest geschikte staking coins? Kijk dan snel op Aqru!

Tips voordat je begint met een Crypto Staking Platform

Crypto staking is een vrij nieuwe vorm van je cryptocurrency sparen en daardoor kan het zijn dat je misschien nog niet alles weet. Als je gaat beginnen met de staking crypto moet je goed op de tips hieronder letten zodat je geen beginnersfouten maken. 

Weet de verschillen tussen staking coins

De verschillen tussen staking coins zitten in de hoogte van de beloning die je krijgt bij het staken, over welke tijdsperiode je een beloning krijgt en hoe lang je munten vast moet laten staan voor een beloning. Door deze aspecten te analyseren kun je de munt vinden die het best bij je past. 

Ook maak je dan geen fouten door bijvoorbeeld je munten een dag voordat je een beloning krijgt uit je staking te halen. Als je het goed op een rij hebt zorg je ervoor dat je het rendement dat je behaald nog verder kan verhogen. 

Kijk naar de staking coins kosten

Bij een broker of exchange kun je heel makkelijk beginnen met crypto staking, maar let wel op dat deze partij daar ook geld aan probeert te verdienen. Ze zullen een deel van de beloning over jouw vastgezette munten in eigen portemonnee houden. 

De kosten die je betaalt zijn lastig te vinden en moeilijk te vergelijken tussen de exchanges en brokers. Probeer dit zo goed mogelijk uit te zoeken zodat je de plek vind waar je zo goedkoop mogelijk kan beginnen met crypto staking. 

Begin nu met crypto staking bij de Aqru!

Veelgestelde vragen

Bij staken crypto zet je munten die je in bezit hebt in om het netwerk te onderhouden. Het netwerk kan op deze manier transacties blijven verifieren door nieuwe blocks op de blockchain aan te maken. Degene die zijn munten staket krijgt hiervoor een beloning. 

Bij crypto staking zijn er over het algemeen validators en delegators die gezamenlijk ervoor zorgen dat transacties geverifieerd kunnen worden. Je kunt munten online staken via een broker of exchange waardoor je zelf niks hoeft te doen om een rendement te kunnen behalen. 

Er zijn momenteel veel verschillende munten te staken, bij de online broker Aqru kun je op dit moment Cardano en Tron kopen en staken. Andere staking coins zullen nog toegevoegd worden aan deze broker zodat je in de toekomst meer keuze hebt. 

Het rendement dat je behaald met crypto staking verschilt per munt. De munten met het laagste rendement leveren zo’n 2 a 4% per jaar aan beloningen op terwijl de hoogste rendementen zo rond de 20% per jaar liggen. 

Je ontvangt de vergoeding via de broker of exchange waar je de staking coins hebt staan, deze vergoeding krijg je altijd in de cryptomunt die je gestakted hebt. Wanneer je de vergoeding ontvangt is afhankelijk van de munt zelf, vaak is dit om de zeven dagen. 

Crypto Staking Platform: Conclusie

Spaarrekeningen kennen bijna geen rente meer en sommige banken vragen zelfs geld om geld te kunnen laten staan. Dat is in de wereld van cryptocurrency helemaal anders, je gaat nooit betalen voor de crypto die je bewaard en je kunt het nu door crypto staking zelfs inzetten om geld mee te verdienen. 

Je krijgt bij staking coins vaak een percentage tussen de 4% en 20% per jaar aan rendement. Dit wordt uit betaald in de vorm van beloningen in die munt die je op crypto staking hebt staan. 

Het is belangrijk dat je wel goed na blijft denken over welke munt jij het meest geschikt vindt. Om het hoogste rendement te behalen kies je een munt voor crypto staking die ook in waarde zal gaan stijgen, zo maak je op twee manieren tegelijk winst. 

Overzicht Staking per coin

Scroll naar boven