BNB Staking – De Beste BNB Staking Uitleg

Bezit jij BNB of een andere crypto en denk je erover na dit weg te zetten en te wachten tot het meer waard wordt? Dan doe je er goed aan te kijken naar de mogelijkheden voor BNB staking. Zo kun je namelijk dubbel profiteren over je weggezette BNB. We leggen je alles uit over staking BNB coin! 

Zelf aan de slag met BNB Staking bij een BNB Staking Platform

Wil jij nu al profiteren van de beste staking percentages bij een flexibele en betrouwbare aanbieder? Registreer dan een Aqru account!

Cryptobeleggen is allang niet meer zo eendimensionaal als het kopen van Bitcoin en wachten tot deze meer waard worden. Tegenwoordig kun je in honderden verschillende cryptocurrency investeren, en dat op verschillende wijzen die bij jouw beleggingsstijl passen. Eén daarvan is door passief te verdienen aan staking

In dit artikel behandelen we de mogelijkheden van BNB staking platforms, en hoeveel je daar kunt verdienen aan BNB staking rewards. We geven je een complete uitleg wat BNB staking is en wat het best BNB staking platform is waar ook jij direct kunt starten.

Hoe werkt BNB staking - BNB Staking uitleg

Binance Coin – afgekort als BNB Coin – is een cryptocurrency die op een eigen blockchain draait. Dit is de Binance Smart Chain. Dagelijks worden er ontzettend veel transacties uitgevoerd op dit netwerk, die elk moeten worden verwerkt en ondertekend. Dit wordt gedaan door validators die nodes draaien, een soort servers.

Deze servers creëren ook nieuwe blokken van de cryptomunt en hebben hiervoor grote hoeveelheden BNB nodig. Deze worden aangeleverd door BNB stakers.

Hoe meer staking crypto coins er gebruikt kunnen worden, hoe groter de kans dat men een blok kan valideren. Gebruikers bundelen daarom hun krachten in gezamenlijke pools van bijvoorbeeld BNB staking platforms.

BNB Staking Uitleg: Zo Begin je zelf bij een BNB Staking Platform

Staking BNB coin is een behoorlijk technische aangelegenheid die bovendien om een grote investering vraagt. Hier is echter wat op bedacht in de vorm van liquiditeitspools en platformen voor staking die de taken die meer technische kennis vereisen voor jou uitvoeren.

Hiervoor maak je een account aan bij een aanbieder van staking, en download je bijvoorbeeld hun BNB staking app. Je geeft dan bij de aanbieder aan tegen welke voorwaarden je wilt staken. Sommige aanbieders zijn zo gebruiksvriendelijk – bijvoorbeeld Aqru – dat je alleen door coins te hebben al direct begint met rente krijgen.

Doorloop onderstaande stappen voor een BNB staking uitleg hoe je zelf kunt beginnen met het verdienen van BNB staking rewards over je crypto. Het plan werkt ook voor andere cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en bijvoorbeeld stablecoins wanneer crypto slecht presteert.

Lees snel verder voor de BNB staking uitleg.

Stap 1: Selecteer BNB Staking Platform

De eerste stap is dus bepalen waar je de BNB gaat staken. Het makkelijkste is om dit te doen via een aanbieder van staking, en die moet dan gekozen worden. Er zijn namelijk diverse aanbieders met elk hun eigen voorwaarden. Verschillen zijn er in de rentepercentages, verplichte lock tijd, uitbetaling en veiligheid. 

Het belangrijkste is dat je een veilige broker hebt met een verzekeringfonds en/of regulatie door een financiële instelling. De BNB staking platforms in dit artikel voldoen aan deze voorwaarden, al zijn er verschillen onderling. Ook de lock-in periode en rentepercentages wisselen. 

Over het algemeen zien we dat aanbieders van staking als Huobi een groter aanbod hebben, maar dat de voorwaarden minder zijn met lagere percentages en weinig flexibiliteit vergeleken met Aqru. Doordat de rentepercentages sterk dalen bij de andere aanbieders bij flexibilere voorwaarden loont Aqru.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

BNB Staking Platform - Staking specialist Aqru

Aqru is de specialist op het gebied van staking. Aqru focust zich volledig op het toegankelijk maken van het staken van cryptomunten voor haar gebruikers tegen de beste voorwaarden, en dit wordt gellijk duidelijk wanneer we hiernaar kijken.

Zo is Aqru niet alleen zeer intuïtief en praktisch vormgegeven, nieuwe gebruikers ontvangen ook toegang tot uitgebreide tutorials en uitleg over hoe staking werkt. 

En dit is niet eens nodig: want zodra je coins naar Aqru verplaatst begin je direct met het verdienen van maar liefst 7 tot 12% rente. Dit kan al vanaf €100 en is volledig flexibel.

Je kunt dus altijd je coins blijven verplaatsen wanneer dit nodig is, en krijgt per dag rente die vergelijkbaar of zelfs hoger is dan bij andere aanbieders waar de coins wel gelocked moeten worden. 

BNB staking uitleg: tegoeden versturen naar Aqru

Het voordeel van flexible zijn is dat je kan switchen naar de voordeligste optie wanneer een crypto slecht presteert of wanneer je liever rente ontvangt via een stablecoin die gelijke waarde houdt als de dollar. Met 12% rente op stablecoins is dit ideaal tegen inflatie. 

Het nadeel van Aqru is dat ze pas sinds eind 2021 actief zijn en nog een vrij klein aanbod hebben. Dit zal binnenkort uitgebreid worden. Het platform besteed veel aandacht aan veiligheid, zowel intern als voor de gebruikers en de aangeboden munten en screent deze daarom eerst uitgebreid.

Wil jij direct 100% flexibel stabiele stakingpercentages over je cryptocurrency verdienen? Begin dan bij staking specialist Aqru en verdien vandaag nog je eerste BNB staking rewards!

BNB Staking Platform - Huobi Earn

Huobi is een van oorsprong Aziatische aanbieder van cryptodiensten, waaronder meer dan 300 paren van cryptocoins om te verhandelen. Het bedrijf zit tegenwoordig in Singapore, en beheerde lange tijd grote delen van de Chinese en Japanse BTC markt.

Huobi heeft onlangs een nieuwe dienst gelanceerd. Dit is Huobi Earn, een platform waar je crypto kunt uitlenen in ruil voor BNB staking APY of andere coin rewards. Huobi heeft een aantal van de beste staking percentages die er op dit moment verkrijgbaar zijn, maar vaak op onbekendere en minder stabiele coins.

Ook werkt de broker en crypto dienst vaak met lock-in periodes van 14 tot 90 dagen. Flexibel staken is mogelijk, maar tegen lagere interest. Staking BNB coins is op dit moment geen optie bij Huobi, maar wordt in de toekomst mogelijk toegevoegd. Let op dat Huobi vergeleken met concurrenten minder gecontroleerd is.

Huobi heeft een gigantisch aanbod van crypto en biedt steeds meer munten aan voor staking via Huobi Earn. Wil jij een kleinere cryptocurrency staken? Dan is dit wellicht de aanbieder voor jou!

BNB Staking Platform - Huobi Earn

eToro is een broker die je wellicht al kent als je eerder geïnvesteerd hebt in bijvoorbeeld aandelen. Naast diverse crypto kun je hier namelijk beleggen in o.a. aandelen, CFD’s, ETF’s, grondstoffen, indexen, forex en diverse grondstoffen tegen gunstige tarieven.

Bij eToro doe je dit al vanaf een minimale inleg van slechts $50 / €42. Er zijn op het moment niet veel opties voor crypto staking, maar dit is wel een mogelijkheid. eToro is daarom vooral interessant als je wilt leren beleggen of traden met de gratis CopyTrading en demoaccount tools, of je portfolio wil verbreden.

Wil je naast crypto staken ook investesteren in aandelen? Dan is de aanschaf van aandelen en ETF’s bij eToro volledig commissievrij. eToro is bovendien zeer veilig en gereguleerd door o.a. de CySEC en FCA.

Verbreed je portfolio en koop diverse handelsproducten bij eToro

Stap 2: Maak een account

BNB staking uitleg nodig? We nemen je in onderstaande stappen mee hoe je een account registreert bij Aqru en direct begint met staken. Dit registratieproces is vergelijkbaar bij alle aanbieders en erg eenvoudig. 

Om te beginnen registreer je je gratis met een e-mailadres, wachtwoord en selecteer je direct de fiat van voorkeur. Aqru stuurt je vervolgens een bevestiging per mail. Je zult een kopie van een identificatiebewijs moeten uploaden. 

Dit om te bewijzen dat het echt jouw account is. Deze kopie moet geldig zijn, en kan een identificatiebewijs zoals een ID-kaart of paspoort zijn. 

Stap 3: Stort geld en/of BNB Coin voor staken

Na het bevestigen van je account, identiteit en het koppelen van je gegevens is het tijd om te zorgen dat er tegoed op je account komt om te staken. 

Dit kan op meerdere manieren. Eenvoudig zijn het uitvoeren van een bankoverschrijving, of betaling per credit of debetkaart. 

Je kan er ook voor kiezen rechtstreeks crypto van andere platformen naar je Aqru wallet te sturen. Let dan goed op dat je het juiste adres kopieert en controleer dit dubbel.

Maak staking tegoed over naar Aqru

Stap 4: Selecteer een geschikt staking product

Staking bij Aqru

Bij Aqru zijn er op dit moment twee categorieën producten om te staken. Dit zijn stablecoins en andere cryptomunten. Op de stablecoins is de rente 12%, op ETH en BTC 7%. 

Staken is altijd flexibel, maar je kunt bij Aqru dus inzetten op stablecoins die gelijke waarde houden aan de Amerikaanse dollar of kiezen voor cryptomunten. 

Wat het beste product is hangt dus ook af van hoe deze tegenover elkaar presteren op de markt.

Stap 5: Verdien BNB Staking Rewards

Zodra je de bovenstaande cryptomunten aan je Aqru wallet hebt toegevoegd begin je automatisch met het verdienen van staking rewards. Aqru berekent deze dagelijks en keert ze dan uit naar je wallet. Dit is super gemakkelijk, en je hebt er dus amper omkijken naar. Aqru garandeert opnemen van tegoeden binnen 24 uur.

Wil jij vandaag nog beginnen met Staking BNB Coin en direct BNB Staking Rewards verdienen? Registreer dan een gratis account bij Aqru en begin vandaag nog!

BNB Staken via een BNB Staking App

Wanneer je gaat staken is het fijn om via een BNB staking app toegang te hebben en inzicht in je gestakete coins. De aanbieders uit dit artikel hebben daar gelukkig apps voor, en de AQRU App is bijvoorbeeld beschikbaar via de officiële App Store van Apple en Google Play Store voor Android.

BNB Staking Trust Wallet

Wanneer je gaat staken bij Aqru, Huobi of eToro heb je geen BNB staking trust wallet nodig. Je kunt namelijk gebruik maken van de wallet van de aanbieder waar je gaat staken. BNB staking trust wallet is mogelijk, maar minder veilig en met lock-in periodes. Ook is er dan geen fixed percentage rente.

Bekijk de mogelijkheden voor staking via de Aqru app via onderstaande link

Beste BNB Staking Rewards

Omdat BNB staking momenteel nog niet bij alle aanbieders mogelijk is, is de beste BNB staking reward / BNB staking APY aka het jaarlijkse rendementspercentage te krijgen bij Crypto.com. Dit is tussen de 1 en 5%, maar dan moet je voldoen aan voorwaarden zoals een lange lock-in periode en €14.500 CRO op je account. 

Het loont daarom om te kijken naar andere crypto om te staken. Bij Aqru krijg je bijvoorbeeld altijd volledige flexibiliteit over je coins, en minimaal 7% staking rewards. In onderstaande tabel vergelijken we nog enkele aanbieders en een aantal van de beste staking munten zodat je de beste kunt kiezen.

Beste alternatieven - hoogste rentepercentages

Onderstaande zijn rentepercentages die je kunt verdienen bij het staken van een coin. Er is gerekend met flexibele tarieven voor Aqru – dat zijn ze altijd en anders tarieven per maand omdat dit bij aanbieder eToro de minimale stakingperiode. Het percentage APY is jaarlijks en kan in de praktijk enigszins afwijken.

MuntTickerAqrueToroHuobi
BitcoinBTC7%n.v.t.2.68%
EthereumETH7%n.v.t.0.80%
USD CoinUSDC12%n.v.t.n.v.t.
TetherUSDT12%n.v.t.6%
DaiDAI12%n.v.t.8%
TronTRXn.v.t.4.8 - 6.5% 7.14%
CardanoADAn.v.t.4.0 - 5.4%0.72%

Begin direct met staking bij Aqru

Is BNB Staking veilig?

BNB staking is veilig, zolang je goed controleert wat je afspreekt en welke voorwaarden er gelden. Door een aanbieder te gebruiken met een policy omtrent calamiteiten voorkom je problemen bij uitzonderlijke situaties.

Veelgestelde vragen

Wanneer je gaat BNB staken leen je als het ware een deel van je cryptocoins – in dit geval Binance Coin – tijdelijk uit aan een andere partij die dit gebruikt om transacties en andere handelingen op het netwerk te valideren. In ruil hiervoor ontvang je een beloning, de staking rewards.

De BNB staking calculator is een tool waarmee je uit kunt rekenen hoeveel je verdient aan BNB staken en fungeert eigenlijk als een soort rekenmachine.

Met de tool kun je de tijdsperiode, hoeveelheid BNB, het APY percentage en eventueel voorspellingen over de koers invullen en zo precies zien wat staking je zou kunnen gaan opleveren.

Aan BNB staken zijn enkele risico’s verbonden. Zo kan een pool gehackt worden of andere technische problemen ervaren. Gelukkig zijn aanbieders van staking doorgaans verzekert of hebben ze hier een verzekeringsfonds voor.

Een ander risico is dat je cryptomunt minder waard wordt waardoor staking je meer geld kost dan oplevert. Kies daarom bij voorkeur voor flexibel staken zodat je altijd je crypto kunt gebruiken en inspelen op de markt.

De BNB staking rewards zijn een vorm van beloningen voor het staken van je Binance Coin. Deze worden aan het einde van de dag, aan het einde van een lock-in periode of over een langere tijd berekent en uitgekeerd.

De beste aanbieder van staking is op dit moment Aqru. Dit is een specialist in staking, zeer veilig en geeft je als klant maximale flexibiliteit tegen de meest gunstige tarieven.

BNB Staking: Conclusie

BNB staking is een goede manier om extra crypto te verdienen wanneer je hebt geïnvesteerd in Binance Coin en een grote toekomst ziet voor de munt. De percentages van de staking rewards zijn echter nog niet heel hoog. Het kan daarom lonen om ook andere munten te bekijken als staking mogelijkheden. 

Een goede optie om zowel je risico te spreiden als optimaal te profiteren is door bij meerdere aanbieders een account te registreren, en daar verschillende munten met goede vooruitzichten en hoge staking rewards te kiezen. Zo ben je niet alleen afhankelijk van BNB staking.

Scroll naar boven