Best Staking Coins 2024 | Analyse & Info

De wereld van crypto ontwikkeld zich in hoog tempo en de technologie wordt steeds verder uitgebreid met mogelijkheden. Zo kun je tegenwoordig ook aan de slag met staking coins, een alternatief voor minen waarmee jij als belegger mooie rendementen kunt behalen.

In dit artikel kijken we daarom naar de best staking coins van 2021 / 2022 voor een hoog rendement!

Beginnen met Staking in 4 stappen

Ook je eerste stappen zetten op het gebied van staking coins? Ga dan nu naar Aqru en maak alvast je gratis account aan!

Staking coins zijn die geen gebruik maken van Proof-of-Work, zoals bij Bitcoin, maar Proof-of-Stake. Het is een protocol om te zorgen dat de blockchain up-to-date blijft en transacties over het netwerk verstuurd en ontvangen blijven worden. Deze activiteit noem je staken.

In dit artikel vind je een overzicht van de best staking coins, leer hoe jezelf kan investeren in deze staking coins en kom je erachter hoe staking werkt. Lees verder of begin met het aanmaken van een gratis Aqru account!

Wat zijn Staking Coins?

Een staking coin is een cryptomunt die gebruik maakt van Proof-of-Stake om het netwerk te onderhouden. Bij staking zetten gebruikers hun munten vast in een staking pool, deze munten worden gebruikt om transacties te valideren. 

Net als bij Proof-of-Work krijg je een vergoeding als jij hiervoor je munten inzet. Over het algemeen krijg je deze vergoeding wekelijks en kun je de munten op elk moment ‘unstaken’.

Best Staking Coins 2022

Hieronder bespreken we enkele van de best staking coins 2022. Bij de keuze voor deze munten hebben we niet alleen gekeken naar het rendement, maar ook naar hoe populair de munt is, een hoog rendement is natuurlijk mooi, maar als de munt vervolgens veel minder waard wordt, heb je er weinig aan.

1. Best Staking Coins 2022: Cardano (ADA)

Cardano is het alternatief voor grote cryptomunten als Bitcoin en Ethereum. Het gebruikt al vanaf het begin Proof-of-Stake voor de validatie van het blockchain netwerk. 

Bij het staken van Cardano krijg je een jaarlijks rendement van tussen de 5 en 9%. Bij een online broker als Aqru kun je deze munt gemakkelijk aanschaffen en staken.

Cardano heeft een aantal voordelen ten opzichte van Ethereum. Zo kan het veel meer transacties verwerken door het efficiëntere Proof-of-Stake.

2. Best Staking Coins 2022: Tron (TRX)

Een andere geschikte optie voor staking is de cryptomunt Tron. Ook deze munt kun je staken bij de broker Aqru, daar hoef je zelfs niks voor te doen. 

Bij Tron ligt het rendement bij staking rond de 5% per jaar. Dit rendement wordt uitgekeerd in nieuwe Tron munten die je terug vindt in je wallet. Tron hoort bij de 30 meest waardevolle cryptomunten van het moment, en wordt op grote schaal gebruikt.

3. Best Staking Coins 2022: Polygon (MATIC)

De munt Polygon bestaat al sinds 2020, maar werd pas echt populair in 2021. De marktwaarde steeg van minder dan 100 miljoen euro aan het begin van 2021 tot een recordhoogte van 10 miljard euro. 

Polygon is te staken en je krijgt jaarlijks zo’n 12% rendement op je ingelegde munten. Het proces om deze munt te staken is iets moeilijker dan bij de vorige twee opties. 

Hoe kan ik zelf beginnen met Staking Coins?

Er zijn meerdere manieren om je cryptomunten in te zetten voor staking. Een aantal munten kun je eenvoudig laten staan bij de broker waar je ze gekocht hebt en worden ze automatisch voor je klaargezet voor staking terwijl je bij andere munten meer stappen moet doorlopen.

Hieronder vind je de belangrijkste stappen en beste mogelijkheden voor jou om te beginnen met investeren in de best staking coins. 

Stap 1: Kies een online broker voor staking

Bij een broker kun je aan de slag om te investeren in de best staking coins. Het is afhankelijk van de broker hoe gemakkelijk je de gekochte munten ook echt in kan zetten voor staking, hieronder leggen we uit hoe dit bij onze favoriete brokers gaat. 

Als je een broker gaat kiezen is het verstandig om alvast rekening te houden met het aanbod van deze broker. Kijk bijvoorbeeld naar welke cryptomunten de broker aanbiedt en of hier de best staking coins tussen zitten.

Voor beginnende beleggers is het aan te raden om te starten bij een gebruiksvriendelijk platform. Je kunt wel kiezen voor een broker met oneindig veel extra opties, maar als je niet weet hoe je die opties kunt gebruiken voor je investeringen heb je er weinig aan. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Aqru bekijkenHuobi bekijkeneToro bekijken
Algemene beoordeling10/108/107.5/10
Max. Staking APY%12%0.8 tot 36%6.5%
Aantal staking crypto530+2
Flexibel stakenJa, altijdJa, tegen lager %Ja, maar ~8 introdagen
Lock-in periodeFlexibelFlexibel / vanaf 1 weekFlexibel
UitbetalingDagelijksEinde lock-inMaandelijks
Regulatie Accru Finance UABFEUCySEC, FCA, ASIC,
VerzekeringVerzekeringsfondsVerzekeringsfondsTot 1 miljoen per gebruiker

Investeren in de Best Staking Coins 2022 bij Aqru

Aqru is een in 2021 opgerichte online crypto broker. De broker heeft als doel het makkelijker maken van het staken van crypto. Bij Aqru kun je jouw gekochte cryptomunten en stablecoins staken tegen aantrekkelijke percentages

Bij Aqru is het mogelijk om verschillende cryptomunten te kopen, verhandelen en bewaren. Aqru is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Aqru gebruikt het platform Fireblocks om jouw digitale bezittingen te beveiligen. Ook gebruikt Aqru een twee factor authenticatie wat het inloggen veilig en betrouwbaar maakt.

Een account maken is simpel en gratis. Het minimale stortingsbedrag bij deze broker is €100. Bij Aqru is de jaarlijkse APY op Ethereum en Bitcoin 7%. Bij verschillende stablecoins kan dit oplopen tot 12%.

Aqru maakt het mogelijk voor crypto beleggers om te profiteren van de hoge rentepercentages over het muntenstaken. Dit maakt Aqru een aantrekkelijke broker om te beginnen met staken.

MuntTickerJaarlijks percentage rente
BitcoinBTC7%
EthereumETH7%
USD CoinUSDC12%
TetherUSDT12%
DaiDAI12%

Begin ook met staking in de beste crypto coins bij Aqru!

Investeren in de Best Staking Coins 2022 bij Huobi

Huobi is een cryptocurrency broker opgericht in 2013. Nadat de Chinese regelgeving rondom crypto veranderde verhuisde het hoofdkntoor van Huobi van China naar de Seychellen in de Indische oceaan.

Bij Houbi kun je terecht voor het kopen, verkopen staken van jouw cryptomunten. Houbi is betrouwbaar en veilig en de broker hecht hier veel waarde aan. 98% van de bezittingen van gebruikers wordt opgeslagen in cold wallets. Deze bezittingen staan dan als het ware offline.

Bij deze broker is het gratis om een account aan te maken. Er zijn wel kosten verbonden aan het kopen of verkopen van cryptocurrency.

Huobi heeft een goede klantenservice. Een bot verwijst de gebruiker door naar de informatie waarnaar hij op zoek is. Ook is het mogelijk contact op te nemen met de klantenservice via de email.

Investeer ook in CFD’s van de Best Staking Coins bij de online broker Huobi

Investeren in de Best Staking Coins 2022 bij eToro

De makkelijkste broker om aan de slag te gaan met staking coins is eToro. Bij deze broker kun je een aantal munten staken zonder dat je daar iets voor hoeft te doen, je kunt ze gewoon in je wallet laten staan. 

Verder is het eToro platform het meest gebruiksvriendelijke handelsplatform voor beginnende beleggers. Het is een overzichtelijk platform waar je gemakkelijk allerlei beleggingen kan doen en altijd duidelijk overzicht hebt van hoe ze presteren. 

Je hebt bij eToro ook nog een aantal handige functies waar je gebruik van kunt maken. Zo heb je de Copy trading tool waarmee je de portfolio’s van andere beleggers in kan zien en investeringen kan kopiëren naar je eigen portfolio. 

Het Copytrading Network van eToro

Naast cryptocurrency vind je meer producten waar je in kan investeren bij eToro. Zo kun je ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en indexen toevoegen aan jouw portfolio voor een diverse investeringsstrategie. 

Als je nog nooit online een investering hebt gedaan kun je bij eToro eerst oefenen met het gratis demo account. Dit account is gevuld met virtueel geld wat je op precies dezelfde manier kan gebruiken als echt geld, zo kun je alvast wat investeringen uitproberen zonder risico. 

Ook als je met echt geld aan de slag gaat hoef je niet meteen risico’s te nemen. Dat komt door de lage minimale inleg van $50 (€42), waardoor iedereen kan beginnen met beleggen bij eToro. 

Je kunt bij eToro een extra hoog rendement behalen over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s. De broker rekent namelijk 0% commissie over deze producten.

eToro is gereguleerd door twee Europese toezichthouders. Deze toezichthouders zorgen ervoor dat eToro zich houdt aan de Europese wet- en regelgeving voor financiële instellingen en dat jij als consument beschermd bent. Bij eToro zijn deze toezichthouders CySEC en het Britse FCA

Begin ook met investeren in de Best Staking Coins bij eToro en maak nu je account aan!

Investeren in de Best Staking Coins 2022 bij Libertex

Bij Libertex kun je investeren in crypto en je vind op dit platform van de best staking coins terug. Je investeert bij Libertex in CFD’s, waardoor staking zelf niet mogelijk is. 

De enige manier om bij Libertex te verdienen aan de best staking coins is dus alleen als je inzet op een koersdaling of koersstijging. Bij een CFD investeer je namelijk niet in de munt, maar speculeer je op de koers. 

Libertex is een veilige broker met een groot aanbod verschillende producten. Ook hier vind je naast cryptocurrency nog beleggingsmogelijkheden als aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en meer. 

Investeer ook in CFD’s van de Best Staking Coins bij de online broker Libertex!

Stap 2: Maak een account aan

In dit stappenplan gebruiken we verder als voorbeeld de online broker Aqru. Om hier een account aan te maken heb je alleen een e-mailadres nodig, hier krijg je vervolgens een link naar toe gestuurd om je e-mailadres te bevestigen en je account te openen. 

Bij het aanmaken van je account krijg je meteen 10 USDT, de stablecoin die de koers van de dollar volgt, om een mooie start te kunnen maken. Je verdient meteen met deze 10 USDT aan staking. 

Om meer te kunnen op het platform dan te kijken naar de 10 USDT die je ontvangen hebt moet je een verificatie voltooien. Bij deze verificatie geef je al je gegevens op en stuur je een kopie van je identiteitsbewijs op. 

Stap 3: Stort geld om te staken

De broker stuurt je daarna een bericht als de verificatie goedgekeurd is. Vanaf dat moment verandert je account en kun je overschakelen op echt geld. 

Tijd om dat echt geld account te gaan vullen met de eerste euro’s. Het minimale stortingsbedrag bij Aqru is €100.

Je kunt gemakkelijk geld op je account zetten via de verschillende betaalmethodes van Aqru. Zo kun je betalen via bankoverschrijving en met een debit- of creditcard, je kunt er ook voor kiezen om crypto te sturen naar je Aqru-account.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek de Best Staking Coins

Op dit moment kun je bij Aqru USDT, Ethereum en Bitcoin staken. Binnenkort komen daar ook meer cryptomunten bij zodat je een gebalanceerd portfolio samen kan stellen. 

Kies één van deze munten om te gaan kopen en staken. Je kunt hiervoor kijken naar het gemiddelde rendement dat je op de cryptomunten behaald. 

Stap 5: Investeer in de Best Staking Coins

Aqru is een erg gemakkelijk platform wat het mogelijk maakt voor iedereen om met staking te beginnen. Je kunt gemakkelijk via de koop-knop je eerste cryptomunten kopen. 

Daarna worden de munten meteen klaargezet voor staking zodat je vanaf het moment dat je de munt koopt rendement ontvangt. 

Begin ook met investeren in de Best Staking Coins bij de populaire online broker Aqru!

Overzicht Staking Percentages (per maand)

MuntTickerAqrueToroHuobi
BitcoinBTC7%n.v.t.2.68%
EthereumETH7%n.v.t.0.80%
USD CoinUSDC12%n.v.t.n.v.t.
TetherUSDT12%n.v.t.6%
DaiDAI12%n.v.t.8%
TronTRXn.v.t.4.8 - 6.5% 7.14%
CardanoADAn.v.t.4.0 - 5.4%0.72%

Best Staking Coins 2022 - De beste platformen

Je hebt tegenwoordig ruime keuze uit platformen die cryptocurrency aanbieden, steeds meer platformen ondersteunen ook de mogelijkheid tot staking. Wat het beste platform is voor jou hangt af van de ervaring die je hebt met cryptocurrency. 

Als je veel ervaring hebt kun je zelf op zoek naar een onafhankelijk platform waar je munten kan gaan staken. Met weinig ervaring kun je beter kiezen voor Aqru, hier hoef je na de aankoop van een munt niks te doen en wordt hij, waar mogelijk,  automatisch gebruikt voor staking. 

Ook aan de slag met de Best Staking Coins? Ga dan nu naar Aqru en begin met investeren!

Best Staking Coins - Hoe werkt staking

Staking is een ingewikkeld technisch proces, maar in het kort is het een alternatief voor minen. Waar bij minen computerkracht wordt gebruikt om moeilijke algoritmes op te lossen, heb je bij staking veel minder energie nodig en gebeurt dit proces door je eigen munten vast te zetten. 

Bij staking hoef je dus alleen je munten in een staking pool te zetten. Daarna gaat eigenlijk alles vanzelf, je krijgt bij de meeste munten elke week een beloning. Die beloning wordt over het algemeen in dezelfde munt uitgekeerd, waardoor je de beloning ook meteen weer voor staking klaarzet. 

Profiteer ook van een mooi rendement op de Best Staking Coins bij Aqru!

Voordelen en nadelen van Staking Coins

Het grootste voordeel van staking is dat je niks hoeft te doen om een rendement over je cryptomunten te kunnen krijgen. Waar je bij mining dure apparatuur en enorm veel kosten aan energie kwijt bent, kost staking je zo goed als niets. Dit is dus een goedkopere manier.

Een risico van staking is dat je sommige munten voor bepaalde tijd vast moet zetten. Dit betekent dat je niet zomaar elk moment de munten kunt verkopen, mocht de cryptocurrency markt instorten zul je dus dit verlies moeten nemen. 

Wegen de voordelen van staking coins op tegen de risico’s? Begin zelf met beleggen in de Best Staking Coins!

Best Staking Coins - Wat kan je verdienen met staking?

Het rendement dat je kunt behalen bij de best staking coins verschilt tussen de 5% en 20%. In principe klinkt het logisch om dan voor de staking coin te gaan die 20% rendement biedt, maar dit is niet altijd de beste optie. 

Het gaat namelijk niet alleen om het rendement, maar ook in hoeverre de munt verder presteert. Over Cardano krijg je bijvoorbeeld zo’n 6% rendement per jaar, stel je voor dat de waarde van de munt ook nog met 50% sijgt over dat jaar; als je dan €1.000 investeert, is deze investering na een jaar: €1.000 * 1.06 * 1,5 = €1.590 waard.

Begin ook met geld verdienen aan staking bij de online broker Aqru!

Best Staking Coins: Veelgestelde vragen

De best staking coins zijn nu munten als Cardano, Tron en Polygon. Dit zijn populaire munten waarvan de koers het de afgelopen tijd goed doet en je ook nog eens via staking mooie rendementen kunt behalen. 

Investeren in de best staking coins doe je bij een online broker of exchange. Hier kun je de munten kopen en afhankelijk van de broker die je gekozen hebt ook meteen staken.

De rendementen van de best staking coins ligt nogal uit elkaar en naast het rendement dat je behaald met staking is de koers van de munt nog belangrijker. De rendementen van staking liggen zo rond de 6 tot 20%. 

Als beginnende belegger kun je het best kiezen voor de online broker Aqru. Hier hoef je niks te doen, als jij Cardano of Tron in je wallet hebt, zorgt Aqru ervoor dat deze meteen gebruikt worden voor staking en jij beloningen ontvangt. 

Best Staking Coins: Conclusie

Investeren in de best staking coins is dan één van de beste kansen van dit moment waarbij je automatisch meer cryptomunten verdient zonder er iets voor te hoeven doen, passief inkomen dus!

Bij staking coins krijg je een wekelijkse beloning voor het vastzetten van de munten in een staking pool. Je hoeft hier verder geen apparatuur voor aan te schaffen, je computer hoeft niet aan te staan en zo kun je extra crypto verdienen. 

Het is wel belangrijk om bij je keuze voor de best staking coins een munt te kiezen die ook qua koersstijgingen genoeg potentie heeft. De makkelijkste plek om te beginnen met staking is de online broker Aqru, daar hoef je niets te doen en wordt je Cardano en Tron automatisch gebruikt voor staking. 

Scroll naar boven