Home » crypto » staking » defi coins

Geld verdienen met Defi Staking (2021)

Wil jij geld verdienen met DeFi staking, maar weet je niet waar je moet beginnen en wat het precies inhoudt? Vandaag leggen we uit hoe jij kunt profiteren van Defi staking, en hier zelfs een passief inkomen mee kunt verdienen!

Defi Staking in 4 stappen

Ook aan de slag met het staken van cryptomunten? Maak snel een account aan bij eToro en doe je eerste investering. 

Defi staat voor ‘decentralized finance’, een term die de afgelopen jaren bij crypto-investeerders snel bekend is geworden. Voor andere investeerders is de term nog een stuk onbekender, om het goed te begrijpen is het handig om het één en ander te weten over cryptocurrency. 

In dit artikel lees je alles over wat Defi staking is, hoe je zelf kan beginnen met Defi staking en kun je een aantal tips doornemen zodat je geen fouten maakt als je begint. 

Wat is Defi Staking?

Defi staat dus voor ‘decentralized finance’, dit houdt in dat er geen centrale partij is die deze vorm van finance aanstuurt. In de traditionele wereld is een bank een voorbeeld van zo’n centrale partij. 

Cryptocurrency werd ooit bedacht als decentrale oplossing voor het geldsysteem. De macht over de munt moest bij het gehele volk liggen en niet meer bij een aantal machtige partijen. 

Defi platformen zijn de laatste jaren ontwikkeld om dit principe verder uit te werken. Een Defi platform is een onlineomgeving waarin je cryptomunten kan omwisselen, staken en aan kan bieden om te lenen. 

Hoe werkt Defi Staking?

Een Defi staking platform is gebouwd om allerlei financiële processen en mogelijkheden te bieden aan gebruikers van cryptocurrency. Al deze processen worden vervolgens uitgevoerd zonder dat hier een tussenpersoon bij zit. 

Dit werkt doordat er protocollen opgebouwd zijn die door iedereen in te zien zijn. Deze protocollen zorgen ervoor dat alle transacties veilig verlopen op het Defi platform en dat er niemand is die invloed kan uitoefenen op de werking van het platform. 

Defi is een modern alternatief voor brokers en exchanges waar je nog wel een centrale partij hebt waar de macht ligt. Staking bij een exchange of broker levert vaak minder op omdat zij een deel van de beloning opeisen. 

Staking komt van het Proof-of-Stake protocol dat gebruikt wordt als alternatief van Proof-of-Work. Bij Proof-of-Work, zoals bij Bitcoin, moeten dure computers complexe algoritmes oplossen om transacties op het netwerk te blijven valideren. 

Bij Proof-of-Stake gebeurt dit doordat je jouw munten vast zet. Vervolgens worden deze munten gebruikt om transacties te blijven controleren en goedkeuren terwijl je er verder niks voor hoeft te doen. Voor de munten die je vastzet krijg je een beloning. 

Hoe begin ik zelf met Defi Staking?

Zelf beginnen met Defi staking kan op verschillende manieren. In het stappenplan hieronder helpen we je met alle stappen die nodig zijn om crypto te kopen en te beginnen met Defi staking. 

In het stappenplan gebruiken we eToro als voorbeeld, hier kun je als beginner het meest eenvoudig cryptomunten kopen en beginnen met Defi staking. Je kunt er zelf voor kiezen om dit bij eToro te doen of voor één van de andere opties te kiezen. 

Stap 1: Kies een Defi Staking platform

Tijd om een platform te kiezen waar je cryptomunten kan kopen en ze vervolgens kan gebruiken voor staking. Hier heb je een aantal keuzes, zo kun je bij de broker of exchange zowel de munten kopen als beginnen met staken of je verstuurd de munten naar een ander Defi staking platform. 

Het is niet mogelijk om zonder cryptocurrency te beginnen bij een Defi staking platform. Je zult dus altijd een eerste aankoop ergens moeten doen, daarvoor staan hieronder enkele brokers en exchanges uitgelicht. 

Defi Staking bij eToro

De beste broker voor beginnende beleggers is eToro. Hier kun je gemakkelijk beginnen met je eerste investeringen en bij eToro hoef je zelfs niets te doen om te beginnen met Defi staking. 

Je kunt bij eToro beginnen met een gratis demo account waarbij je virtueel geld krijgt om alle functies van het platform uit te proberen. Zo kun je het hele platform leren kennen zonder hier een euro voor uit te geven. 

Als je daarna wilt beginnen met je eigen geld gebruiken op het platform kun je dit al doen vanaf een lage minimale inleg van $50 (€42). Zo is het voor iedereen mogelijk om investeringen te doen bij eToro. 

Het aanbod cryptomunten bij eToro

Naast het ruime aanbod van cryptomunten kun je bij eToro in nog veel meer handelsproducten investeren. Zo vind je op deze website ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s. 

Je krijgt bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s zelfs nog een extra voordeel. Je betaalt bij het handelen in deze producten namelijk 0% commissie, zodat je nooit voor onverwachtse kosten komt te staan. 

Tot slot heb je nog de unieke Copy trading tool. Met deze tool kun je bekijken welke investeringen andere beleggers op het platform doen, als je enthousiast bent over een belegger kun je zijn of haar investeringen eenvoudig kopiëren naar je eigen portfolio. 

Je kunt veilig aan de slag bij eToro door de registratie die het platform heeft bij twee Europese toezichthouders. Naast het Cypriotische CySEC controleert ook de Britse toezichthouder FCA of eToro alles volgens de Europese wetgeving doet. 

Maak vandaag nog je gratis account aan bij eToro en begin snel met cryptomunten kopen om met Defi staking aan de slag te kunnen!

Defi Staking bij Libertex

Een andere broker die geschikt is voor investeringen in crypto is Libertex. Bij deze broker verhandel je allerlei verschillende producten als CFD (Contract for Difference). 

Bij een CFD investeer je niet rechtstreeks in de munten, aandelen of andere producten zelf, maar sluit je een contract af met de broker om te kunnen speculeren op de koers. Een CFD kun je aanpassen aan je eigen wensen door middel van een hefboomeffect, stop-loss en take-profit. 

Defi staking is bij Libertex niet mogelijk omdat je de munten niet in bezit krijgt. Wel kun je investeren in cryptomunten die geschikt zijn voor Defi staking om te profiteren van eventuele koersstijgingen of dalingen. 

Wil jij ook handelen in crypto CFD’s? Maak dan een account aan bij Libertex en begin vandaag nog!

Binance Defi Staking

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om bij Binance te beginnen. Dit is de grootste exchange ter wereld met het grootste aanbod cryptomunten en de meeste extra opties. 

Je kunt hier dus allerlei verschillende munten kopen en er is altijd wel munt die je kunt gaan staken beschikbaar. Wat betreft Defi staking kun je bij Binance alvast de munten kopen om naar een ander platform te sturen voor staking. 

Binance zelf is geen decentraal platform en heeft de laatste jaren in verschillende landen problemen met de regulering. Zo is de service in landen als Amerika en Engeland al verboden, in Nederland kun je nog wel bij Binance Defi staking munten kopen. 

Ook bij Binance Defi staking munten kopen? Maak dan snel een account aan via de groene knop! 

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij eToro doe je binnen een minuut. Je hoeft alleen een gebruikersnaam, E-mailadres en wachtwoord op te geven om toegang te krijgen tot je gratis demo account. 

Om echt geld te gaan gebruiken moet je het account verifiëren. Bij deze verificatie moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en door een test bewijzen dat je voldoende kennis hebt over beleggen. 

Stap 3: Selecteer een Defi Coin

Nu je over kan schakelen op een echt geld is het tijd om je eerste investering te doen. Investeer hier in een munt die geschikt is voor staking. 

Op dit moment zijn in Nederland alleen Cardano (ADA) en Tron (TRX) te staken. Andere munten zou je na aankoop naar een ander Defi staking platform moeten versturen om te kunnen gebruiken. 

Kies uit de tientallen cryptomunten een munt voor Defi Staking

Stap 4: Zelf aan de slag met Defi Staking

Zoek geschikte producten op eToro

Voor beginners is eToro de handigste plek om te beginnen met Defi staking omdat je er niks voor hoeft te doen. Zolang jij Cardano of Tron in je portfolio hebt krijg je automatisch beloningen. 

De enige stap je dus hoeft te ondernemen zie je hiernaast; het kopen van Cardano. Zodra je deze aankoop voltooid worden de munten door eToro ingezet voor cardano staking. 

Overzicht beste Defi Coins (Top 10)

Onder Defi Coins worden munten gerekend die bij een Defi staking platform horen. Deze platforms hebben vaak een eigen cryptomunt om transacties op hun platform gemakkelijker te maken en daarnaast wordt het vaak gebruikt voor de transactiekosten. 

Terra (LUNA)

Het project van de Terra coin is in 2021 snel populair geworden. Je kunt bij dit platform stablecoins gebruiken voor instant betalingen. 

Bij cryptocurrency als Bitcoin loop je vaak tegen het probleem aan dat een transactie lang duurt om te verifiëren. Dat probleem heeft Terra opgelost. 

Uniswap (UNI)

Uniswap is al wat langer bekend en is één van de meest populaire Defi staking platforms. Je kunt hier munten omwisselen of aanbieden in een pool. 

Door munten in een pool aan te bieden kunnen andere gebruikers deze crypto ‘lenen’. Over deze lening ontvang jij een beloning zodat je geld kan verdienen aan de munten die je vastzet in een pool bij Uniswap. 

Chainlink (LINK)

Een andere Defi coin is Chainlink, deze token maakt het mogelijk om smart contracts uit Ethereum munten te verbinden met informatie uit de buitenwereld. Door deze koppeling kun je toepassingen op de Ethereum blockchain nog beter verwerken.

Je kunt bij Chainlink zelf toepassingen en smart contracts ontwikkelen. Ook andere cryptomunten als AAVE gebruiken de mogelijkheden van Chainlink, en mogelijk worden dat er nog veel meer! 

Ook in één van deze Defi Staking coins investeren? Maak snel een account aan bij eToro!

Tips voordat je begint met Defi Staking

Bij Defi staking is het verstandig om je eerst goed te verdiepen in de materie zodat je weet wat je wel en niet moet doen. Hieronder volgen enkele tips zodat jij als beginner gemakkelijk met Defi staking aan de slag kan. 

Spreid je investeringen

Je krijgt een mooie beloning voor de munten die je vastzet, maar daar heb je niks aan als je op het verkeerde moment in de munt investeert. Als een bepaalde munt onverwacht crasht de kans groot dat je ondanks de beloningen toch verlies lijdt op je investering. 

Verspreid daarom je investeringen over verschillende momenten. Door niet alles in één keer te investeren compenseer je als het ware automatisch investeringen in hoogconjunctuur en is de kans dat je verlies lijdt op een munt aanzienlijk kleiner. 

Maak keuzes op basis van je eigen ervaring

Probeer zo dicht mogelijk bij je eigen ervaring te blijven als je gaat investeren in Defi staking. Als je weinig kennis en ervaring hebt over cryptomunten is het waarschijnlijk niet verstandig om bij een Defi platform aan de slag te gaan. 

Omdat hier geen centrale partij achter zit, is er ook niemand die je zal helpen bij eventuele problemen of vragen. Daarom kun je in dat geval beter bij een broker als eToro blijven, waar je ook kunt staken en altijd geholpen kunt worden.

Begin jij ook net met investeren in cryptocurrency? Proeer dan eens de online broker eToro!

Defi Staking: Veelgestelde vragen

Bij Defi staking zet je bepaalde cryptomunten vast op een decentraal platform om hier een beloning voor te ontvangen. Een decentraal platform houdt in dat er geen overkoepelende partij is die alle macht heeft over het platform, maar dat het transparant in te zien is hoe de protocollen van het platform werken. 

Binance Defi staking werkt via het tabblad Binance Earn. Daar zie je een overzicht van de munten die je bij Binance vast kan zetten tegen een bepaalde beloning. Bij de meeste munten krijg je elke week een beloning die je terug kan vinden in hetzelfde tabblad. 

Je kunt allerlei munten gebruiken voor Defi staking. Zelfs Bitcoin kun je tegenwoordig staken terwijl dit niet Proof-of-Stake gebruikt, de Defi staking voor dit soort munten gaat via een pool; daar biedt je de munt aan om liquiditeit te scheppen op een Defi staking platform. Deze liquiditeit kan gebruikt worden als mensen munten om willen wisselen of een lening af willen sluiten. 

De beloningen die je kunt ontvangen bij Defi staking lopen enorm uiteen. Sommige munten kunnen tijdelijk hoge beloningen uitkeren van meer dan 50% terwijl munten als Cardano een stabiele beloning van zo’n 6 tot 8% heeft. Hoe hoog de beloning is hangt af van hoeveel er van deze munt vastgezet is door gebruikers over de hele wereld. 

Voor Defi staking heb je de nodige ervaring nodig als je naar een specifiek Defi staking platform wilt gaan. Voor beginners is het mogelijk om met staking te beginnen bij een broker als eToro. Hier hoef je zelfs niks te doen om jouw munten te staken. 

Defi Staking: Conclusie

In de wereld van cryptocurrency zijn er steeds meer nieuwe ontwikkelingen en de opkomst van Defi platformen, coins en Defi staking is daar één van. De afgelopen jaren zijn de meeste Defi projecten omhoog geschoten qua marktwaarde en steeds meer mensen gebruiken het. 

Je kunt via Defi staking mooie beloningen ontvangen op de munten die je vastzet voor staking of in een pool zet. Deze beloningen ontvang je rechtstreeks op dit platform, je kunt de munten ook bij de broker waar je ze gekocht hebt vast zetten. 

Er komen steeds meer keuzes en Defi staking platformen bij en dat maakt de keuze ook lastiger. Kies een platform dat je vertrouwt of behoud je munten bij een broker als eToro om toch te kunnen profiteren van Defi staking zonder dat je nieuwe platformen hoeft te leren kennen. 

Scroll naar top