Geld verdienen met Defi Staking (2024)

Wil jij geld verdienen met DeFi staking, maar weet je niet waar je moet beginnen en wat het precies inhoudt? Vandaag leggen we uit hoe jij kunt profiteren van DeFi staking, en hier zelfs een passief inkomen mee kunt verdienen!

Defi Staking in 4 stappen

Ook aan de slag met het staken van cryptomunten? Maak snel een account aan bij Aqru en doe je eerste investering. 

Defi staat voor ‘decentralized finance’, een term die de afgelopen jaren bij crypto-investeerders snel bekend is geworden. Voor andere investeerders is de term nog een stuk onbekender, om het goed te begrijpen is het handig om het één en ander te weten over cryptocurrency. 

In dit artikel lees je alles over wat Defi staking is, hoe je zelf kan beginnen met Defi staking en kun je een aantal tips doornemen zodat je geen fouten maakt als je begint. 

Wat is Defi Staking?

Defi staat dus voor ‘decentralized finance’, dit houdt in dat er geen centrale partij is die deze vorm van finance aanstuurt. In de traditionele wereld is een bank een voorbeeld van zo’n centrale partij. 

Cryptocurrency werd ooit bedacht als decentrale oplossing voor het geldsysteem. De macht over de munt moest bij het gehele volk liggen en niet meer bij een aantal machtige partijen. 

Defi platformen zijn de laatste jaren ontwikkeld om dit principe verder uit te werken. Een Defi platform is een onlineomgeving waarin je cryptomunten kan omwisselen, staken en aan kan bieden om te lenen. 

Hoe werkt Defi Staking?

Een Defi staking platform is gebouwd om allerlei financiële processen en mogelijkheden te bieden aan gebruikers van cryptocurrency. Al deze processen worden vervolgens uitgevoerd zonder dat hier een tussenpersoon bij zit. 

Dit werkt doordat er protocollen opgebouwd zijn die door iedereen in te zien zijn. Deze protocollen zorgen ervoor dat alle transacties veilig verlopen op het Defi platform en dat er niemand is die invloed kan uitoefenen op de werking van het platform. 

Defi is een modern alternatief voor brokers en exchanges waar je nog wel een centrale partij hebt waar de macht ligt. Staking bij een exchange of broker levert vaak minder op omdat zij een deel van de beloning opeisen. 

Staking komt van het Proof-of-Stake protocol dat gebruikt wordt als alternatief van Proof-of-Work. Bij Proof-of-Work, zoals bij Bitcoin, moeten dure computers complexe algoritmes oplossen om transacties op het netwerk te blijven valideren. 

Bij Proof-of-Stake gebeurt dit doordat je jouw munten vast zet. Vervolgens worden deze munten gebruikt om transacties te blijven controleren en goedkeuren terwijl je er verder niks voor hoeft te doen. Voor de munten die je vastzet krijg je een beloning. 

Hoe begin ik zelf met Defi Staking?

Zelf beginnen met Defi staking kan op verschillende manieren. In het stappenplan hieronder helpen we je met alle stappen die nodig zijn om crypto te kopen en te beginnen met Defi staking. 

In het stappenplan gebruiken we Aqru als voorbeeld, hier kun je als beginner het meest eenvoudig cryptomunten kopen en beginnen met Defi staking. Je kunt er zelf voor kiezen om dit bij Aqru te doen of voor één van de andere opties te kiezen. 

Stap 1: Kies een Defi Staking platform

Tijd om een platform te kiezen waar je cryptomunten kan kopen en ze vervolgens kan gebruiken voor staking. Hier heb je een aantal keuzes, zo kun je bij de broker of exchange zowel de munten kopen als beginnen met staken of je verstuurd de munten naar een ander Defi staking platform. 

Het is niet mogelijk om zonder cryptocurrency te beginnen bij een Defi staking platform. Je zult dus altijd een eerste aankoop ergens moeten doen, daarvoor staan hieronder enkele brokers en exchanges uitgelicht. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Aqru bekijkenHuobi bekijkeneToro bekijken
Algemene beoordeling10/108/107.5/10
Max. Staking APY%12%0.8 tot 36%6.5%
Aantal staking crypto530+2
Flexibel stakenJa, altijdJa, tegen lager %Ja, maar ~8 introdagen
Lock-in periodeFlexibelFlexibel / vanaf 1 weekFlexibel
UitbetalingDagelijksEinde lock-inMaandelijks
Regulatie Accru Finance UABFEUCySEC, FCA, ASIC,
VerzekeringVerzekeringsfondsVerzekeringsfondsTot 1 miljoen per gebruiker

Defi Staking bij DeFi Swap

De DeFi coin cryptomunt heeft een nieuwe decentrale exchange gelanceerd genaamd DeFi Swap.

Op DeFi Swap kun je niet alleen tokens en cryptomunten tegen elkaar wisselen, er zijn ook een aantal handige manieren om te verdienen aan de crypto die je in bezit hebt.

Bij DeFi Swap kun je gebruik maken van pools, staking of farming. Hierbij zet je vaak jouw munten apart en die worden gebruikt voor het uitlenen van crypto, het onderhouden van de blockchain of het aanbieden van liquiditeit zodat mensen hun munten kunnen omwisselen.

Om DeFi Swap te gebruiken moet je een externe wallet hebben waar jouw cryptomunten in staan, bijvoorbeeld de wallet MetaMask. Vervolgens kun je rechtstreeks vanuit die wallet munten wisselen of vastzetten.

Gebruik DeFi Swap en maak gebruik van pools, staking, farmen en swappen!

Een nieuwe broker Aqru is een snel groeiende broker die in 21 december 2021 is opgericht. Waar Aqru het meeste op richt is om het handelen met Crypto heel makkelijk kan.

Met Aqru kan je met veel crypto coins handelen. Denk hier aan coins zoals bitcoin, Ethereum, dogecoin. Verder bied Aqru ook een rente aan van 7% tot 12%. Dit met een user-friendly app is echt perfect.

Als een platform die is opgericht in December 2021, heeft het veel om te bewijzen om een goede Crypto handel platform te zijn, maar het team van Aqru heeft dit goed geplanned door een team te maken met ervaren traders die precies weten wat een goeie Crypto trading app nodig heeft.

Maak vandaag nog je gratis account aan bij Aqru en begin snel met cryptomunten kopen om met Defi staking aan de slag te kunnen!

Defi Staking bij Huobi

Huobi heeft een erg uitgebreid en divers aanbod wat betreft cryptocurrencies. In totaal worden er meer dan 380 verschillende cryptocurrencies aangeboden en verhandeld. De Aziatische cryptocurrency exchange is beschikbaar in en wordt gebruikt in meer dan 190 landen wereldwijd

Het bedrijf is in 2013 opgericht door Leon Li nadat hij net zijn studie Computer Engineering aan de prestigieuze Tsinghua University had afgerond. Onder zijn leiding heeft Huobi zich in de loop van de jaren verder ontwikkeld tot een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld en zijn er kantoren gevestigd in onder andere Hong Kong, Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten.

Het aanbod cryptomunten bij Huobi!

Bij Huobi zijn er geen kosten verbonden aan het aanmaken van een nieuw account of het bezitten van een wallet bij Huobi. Er zijn wel kosten voor het kopen en verkopen van cryptocurrency en het opnemen van cryptocurrencies of geld. Al deze kosten zijn normaal en gebruikelijk voor een exchange om onder andere de kosten te kunnen dekken van de onderneming om een goed beveiligd platform voor cryptocurrency te kunnen bieden. Later zullen we dieper ingaan op deze kosten.

Maak vandaag nog je gratis account aan bij Huobi en begin snel met cryptomunten kopen om met Defi staking aan de slag te kunnen!

Defi Staking bij Crypto.com

Crypto.com is een Cryptoplatform die in 2016 is opgericht en ze groeien laatste tijd ontzettend hard. Zo hebben ze met Formule 1, UFC en PSG een sponsordeals.  Het cryptoplatform heeft ook meer dan 90 cryptocurrencies die je allemaal kan kopen verkopen etc.

Het Cryptoplatform waar je met meer dan 90 crypto coins kan kopen, versturen, opslaan en verhandelen. Het platform heeft ook meer dan 10 miljoen klanten. Dit komt doordat ze meerdere aanbiedingen hebben met hun cryptoapp.

Zo kan je een Crypto.com Visa Card aanvragen met cash back. Ook kan je gratis Netflix account krijgen en een Gratis Spotify premium account krijgen. 

Het aanbod cryptomunten bij Crypto.com

Ook hebben ze hun eigen Crypto coin genaamd CRO. De crypto coin is een sterke coin die goed en sterk stijgt. Helaas kan je met Crypto.com niet met iDeal betalen wat je wel kan doen is bankoverschrijven. Je krijgt dan niet perdirect geld op je Crypto.com account, maar in 2-3 werkdagen.

Defi Staking bij eToro

De beste broker voor beginnende beleggers is eToro. Hier kun je gemakkelijk beginnen met je eerste investeringen en bij eToro hoef je zelfs niets te doen om te beginnen met Defi staking. 

Je kunt bij eToro beginnen met een gratis demo account waarbij je virtueel geld krijgt om alle functies van het platform uit te proberen. Zo kun je het hele platform leren kennen zonder hier een euro voor uit te geven. 

Als je daarna wilt beginnen met je eigen geld gebruiken op het platform kun je dit al doen vanaf een lage minimale inleg van $50 (€42). Zo is het voor iedereen mogelijk om investeringen te doen bij eToro. 

Het aanbod cryptomunten bij eToro

Maak vandaag nog je gratis account aan bij eToro en begin snel met cryptomunten kopen om met Defi staking aan de slag te kunnen!

Defi Staking bij Libertex

Een andere broker die geschikt is voor investeringen in crypto is Libertex. Bij deze broker verhandel je allerlei verschillende producten als CFD (Contract for Difference). 

Bij een CFD investeer je niet rechtstreeks in de munten, aandelen of andere producten zelf, maar sluit je een contract af met de broker om te kunnen speculeren op de koers. Een CFD kun je aanpassen aan je eigen wensen door middel van een hefboomeffect, stop-loss en take-profit. 

Defi staking is bij Libertex niet mogelijk omdat je de munten niet in bezit krijgt. Wel kun je investeren in cryptomunten die geschikt zijn voor Defi staking om te profiteren van eventuele koersstijgingen of dalingen. 

Wil jij ook handelen in crypto CFD’s? Maak dan een account aan bij Libertex en begin vandaag nog!

Binance Defi Staking

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om bij Binance te beginnen. Dit is de grootste exchange ter wereld met het grootste aanbod cryptomunten en de meeste extra opties. 

Je kunt hier dus allerlei verschillende munten kopen en er is altijd wel munt die je kunt gaan staken beschikbaar. Wat betreft Defi staking kun je bij Binance alvast de munten kopen om naar een ander platform te sturen voor staking. 

Binance zelf is geen decentraal platform en heeft de laatste jaren in verschillende landen problemen met de regulering. Zo is de service in landen als Amerika en Engeland al verboden, in Nederland kun je nog wel bij Binance Defi staking munten kopen. 

Ook bij Binance Defi staking munten kopen? Maak dan snel een account aan via de groene knop! 

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij Aqru doe je binnen een minuut. Je hoeft alleen een gebruikersnaam, E-mailadres en wachtwoord op te geven om toegang te krijgen tot je gratis demo account. 

Om echt geld te gaan gebruiken moet je het account verifiëren. Bij deze verificatie moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en door een test bewijzen dat je voldoende kennis hebt over beleggen. 

Stap 3: Selecteer een Defi Coin

Nu je over kan schakelen op een echt geld is het tijd om je eerste investering te doen. Investeer hier in een munt die geschikt is voor staking. 

Op dit moment zijn in Nederland alleen Cardano (ADA) en Tron (TRX) te staken. Andere munten zou je na aankoop naar een ander Defi staking platform moeten versturen om te kunnen gebruiken. 

Kies uit de tientallen cryptomunten een munt voor Defi Staking

Stap 4: Zelf aan de slag met Defi Staking

Zoek geschikte producten op Aqru
Voor beginners is Aqru de handigste plek om te beginnen met Defi staking omdat je er niks voor hoeft te doen. De enige stap je dus hoeft te ondernemen zie je hiernaast; Zodra je deze aankoop voltooid worden de munten door Agru ingezet voor cardano staking. 

Overzicht beste Defi Coins (Top 5)

Onder Defi Coins worden munten gerekend die bij een Defi staking platform horen. Deze platforms hebben vaak een eigen cryptomunt om transacties op hun platform gemakkelijker te maken en daarnaast wordt het vaak gebruikt voor de transactiekosten. 

DeFi Coin (DEFC)

DeFi coin is een coin met erg veel potentie. DeFi coin is goedkoop aan te schaffen. Je kunt dus meerdere DeFi coins tegelijkertijd kopen.

DeFi coin is een community-driven token. DeFi coin kun je kopen via Bitmart en PancakeSwap.

DeFi coin lanceerde onlangs een nieuwe versie van hun roadmap, een app, een eigen DEX en farming pools waar je beloningen verdienen kunt. DeFi coin presteert uitstekend. DeFi coin kun je swappen en verdienen met farmen.

Lucky Block

Lucky Block is een van de goedkoopste cryptomunten en heeft veel potentie. Lucky Block heeft een game gallery waar je play2earn games kan spelen en je kan meedoen aan trekkingen en giveaways gebouwd op de blockchain.

Half mei begint Lucky Block met de dagelijkse trekkingen. Een grote jackpot ter waarde van 2 miljoen wordt hierbij weggegeven, en een kleinere jackpot voor houders van de Lucky Block NFT. Hierbij kun je extra prijzen winnen zoals een Lamborghini Aventador of zelfs een miljoen extra aan crypto.

Als je een wallet hebt met daarin een bepaald aantal Lucky Block tokens kun je gratis meedoen aan de trekking. Je connect hiervoor dagelijks je wallet aan de mobiele app van Lucky Block. Dan wordt je beloond met een ticket. Je kunt uiteraard altijd voor een klein bedrag tickets bijkopen om meer kans te maken.

Aave (AAVE)

Aave is ook een coin met een grote groeipotentie. De cryptomarkt maakt momenteel snelle en grote ontwikkeling mee en Aave heeft een erg goed protocol. Dit protocol goed van pas komen in de markt. 

Aave bestaat sinds 2017 en is een op-source DeFi Platform. Ze bieden cryptoleendiensten aan. Deze munt is niet alleen handig voor (uit)lenen of rente, maar kan ook gebruikt worden voor staking. 

De munt kan een goede investering op kort en lang termijn zijn. De munt is snel aan het groeien en dit is ook te zien aan de prestaties. De munt staat nu momenteel op de 52ste plaats van de hele cryptomarkt. 

Terra (LUNA)

Het project van de Terra coin is in 2021 snel populair geworden. Je kunt bij dit platform stablecoins gebruiken voor instant betalingen. 

Bij cryptocurrency als Bitcoin loop je vaak tegen het probleem aan dat een transactie lang duurt om te verifiëren. Dat probleem heeft Terra opgelost. 

Uniswap (UNI)

Uniswap is al wat langer bekend en is één van de meest populaire Defi staking platforms. Je kunt hier munten omwisselen of aanbieden in een pool. 

Door munten in een pool aan te bieden kunnen andere gebruikers deze crypto ‘lenen’. Over deze lening ontvang jij een beloning zodat je geld kan verdienen aan de munten die je vastzet in een pool bij Uniswap. 

Ook in één van deze Defi Staking coins investeren? Maak snel een account aan bij Aqru!

Tips voordat je begint met Defi Staking

Bij Defi staking is het verstandig om je eerst goed te verdiepen in de materie zodat je weet wat je wel en niet moet doen. Hieronder volgen enkele tips zodat jij als beginner gemakkelijk met Defi staking aan de slag kan. 

Spreid je investeringen

Je krijgt een mooie beloning voor de munten die je vastzet, maar daar heb je niks aan als je op het verkeerde moment in de munt investeert. Als een bepaalde munt onverwacht crasht de kans groot dat je ondanks de beloningen toch verlies lijdt op je investering. 

Verspreid daarom je investeringen over verschillende momenten. Door niet alles in één keer te investeren compenseer je als het ware automatisch investeringen in hoogconjunctuur en is de kans dat je verlies lijdt op een munt aanzienlijk kleiner. 

Maak keuzes op basis van je eigen ervaring

Probeer zo dicht mogelijk bij je eigen ervaring te blijven als je gaat investeren in Defi staking. Als je weinig kennis en ervaring hebt over cryptomunten is het waarschijnlijk niet verstandig om bij een Defi platform aan de slag te gaan. 

Omdat hier geen centrale partij achter zit, is er ook niemand die je zal helpen bij eventuele problemen of vragen. Daarom kun je in dat geval beter bij een broker als Aqru blijven, waar je ook kunt staken en altijd geholpen kunt worden.

Begin jij ook net met investeren in cryptocurrency? Proeer dan eens de online broker Aqru!

Overzicht Staking Percentages

MuntTickerAqrueToroHuobi
BitcoinBTC7%n.v.t.2.68%
EthereumETH7%n.v.t.0.80%
USD CoinUSDC12%n.v.t.n.v.t.
TetherUSDT12%n.v.t.6%
DaiDAI12%n.v.t.8%
TronTRXn.v.t.4.8 - 6.5% 7.14%
CardanoADAn.v.t.4.0 - 5.4%0.72%

Defi Staking: Veelgestelde vragen

Bij Defi staking zet je bepaalde cryptomunten vast op een decentraal platform om hier een beloning voor te ontvangen. Een decentraal platform houdt in dat er geen overkoepelende partij is die alle macht heeft over het platform, maar dat het transparant in te zien is hoe de protocollen van het platform werken. 

Binance Defi staking werkt via het tabblad Binance Earn. Daar zie je een overzicht van de munten die je bij Binance vast kan zetten tegen een bepaalde beloning. Bij de meeste munten krijg je elke week een beloning die je terug kan vinden in hetzelfde tabblad. 

Je kunt allerlei munten gebruiken voor Defi staking. Zelfs Bitcoin kun je tegenwoordig staken terwijl dit niet Proof-of-Stake gebruikt, de Defi staking voor dit soort munten gaat via een pool; daar biedt je de munt aan om liquiditeit te scheppen op een Defi staking platform. Deze liquiditeit kan gebruikt worden als mensen munten om willen wisselen of een lening af willen sluiten. 

De beloningen die je kunt ontvangen bij Defi staking lopen enorm uiteen. Sommige munten kunnen tijdelijk hoge beloningen uitkeren van meer dan 50% terwijl munten als Cardano een stabiele beloning van zo’n 6 tot 8% heeft. Hoe hoog de beloning is hangt af van hoeveel er van deze munt vastgezet is door gebruikers over de hele wereld. 

Voor Defi staking heb je de nodige ervaring nodig als je naar een specifiek Defi staking platform wilt gaan. Voor beginners is het mogelijk om met staking te beginnen bij een broker als eToro. Hier hoef je zelfs niks te doen om jouw munten te staken. 

Defi Staking: Conclusie

In de wereld van cryptocurrency zijn er steeds meer nieuwe ontwikkelingen en de opkomst van Defi platformen, coins en Defi staking is daar één van. De afgelopen jaren zijn de meeste Defi projecten omhoog geschoten qua marktwaarde en steeds meer mensen gebruiken het. 

Je kunt via Defi staking mooie beloningen ontvangen op de munten die je vastzet voor staking of in een pool zet. Deze beloningen ontvang je rechtstreeks op dit platform, je kunt de munten ook bij de broker waar je ze gekocht hebt vast zetten. 

Er komen steeds meer keuzes en Defi staking platformen bij en dat maakt de keuze ook lastiger. Kies een platform dat je vertrouwt of behoud je munten bij een broker als Aqru om toch te kunnen profiteren van Defi staking zonder dat je nieuwe platformen hoeft te leren kennen. 

Scroll naar boven