Geld verdienen met Pancakeswap Staking

De crypto’s duiken als paddenstoelen op uit de grond. Zo ook de Pancakeswap cryptomunt. Staking, maar ook andere overwegingen maken dat deze cryptomunt populair is geworden.

Zelf beginnen met Pancakeswap Staking in 5 stappen

Wil jij ook beginnen met Pancakeswap staking? Begin dan nu met je eerste crypto-aankoop bij Aqru! 

Pancakeswap behoort in de categorie DeFi cryptomunten, dat betekent dat er een platform achter zit waar je zonder tussenpersoon je munten kunt verhandelen met andere gebruikers. Hiervoor kun je de Pancakeswap munten aanbieden in een liquidity pool, over die munten krijg je vervolgens een beloning.

In dit artikel lees je alles over de munt Pancakeswap, hoe Pancakeswap staking precies werkt en leren we je hoe je er zelf mee kan beginnen. Lees snel verder voor alle informatie of begin meteen met cryptocurrency kopen bij de online broker Aqru!

Wat is Pancakeswap Staking en wat kan je ermee?

Pancakeswap (CAKE) is een van de duizenden cryptovaluta. Al deze crypto’s worden voortdurend in elkaar omgezet.

De transactiekosten bij crypto’s als Bitcoin en Ethereum zijn hoog. De reden dat er nieuwe crypto’s zijn ontstaan om de handel te vergemakkelijken. Een van die crypto’s is de pancake crypto, in het kort CAKE. 

Dit is de munt van de Pancakeswap, een gedecentraliseerde ruilbeurs voor crypto’s. Dat wil zeggen dat Pancakeswap wordt bestuurd door algoritmes en niet direct door acties van kopers en verkopers. Investeerders in Pancakeswap gebruiken CAKE om liquiditeit te produceren. 

Dit systeem heeft wel wat weg van dat van andere crypto’s die gekoppeld zijn aan een DeFi beurs met een of meerdere asset pools, zoals CURL en dergelijke. 

Hoe kan ik zelf beginnen met Pancakeswap Staking?

Zelf beginnen met Pancakeswap staking is nog niet zo makkelijk geregeld. Voor beginnende beleggers zijn er best een aantal stappen die ze moeten ondernemen voordat ze daadwerkelijk op het platform van Pancakeswap aan de slag kunnen. 

Je zult namelijk eerst ergens anders cryptomunten moeten kopen die je kunt gaan gebruiken voor Pancakeswap staking. Deze cryptomunten koop je bij een online broker en zet je later in een wallet om te kunnen ruilen voor de Pancakeswap coin. 

Stap 1: Kies een online broker

Dus is je eerste keuze meteen een belangrijke keuze, je moet een account aanmaken bij een online broker. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende legale brokers die in Nederland cryptocurrency aanbieden. 

Kijk bij je keuze voor een online broker naar het aanbod van de broker, zo kun je eerst kijken welke cryptomunten er aangeboden worden. Daarnaast zijn er ook nog allerlei andere handelsproducten waar je in kan investeren, het is handig om die mogelijkheden ook te weten. 

Verder zijn ook de kosten die een broker rekent belangrijk en moet je kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van een platform. Als beginner kun je het best aan de slag bij een zo overzichtelijk mogelijk platform zodat je gemakkelijk kan investeren. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Aqru bekijkenHuobi bekijkeneToro bekijken
Algemene beoordeling10/108/107.5/10
Max. Staking APY%12%0.8 tot 36%6.5%
Aantal staking crypto530+2
Flexibel stakenJa, altijdJa, tegen lager %Ja, maar ~8 introdagen
Lock-in periodeFlexibelFlexibel / vanaf 1 weekFlexibel
UitbetalingDagelijksEinde lock-inMaandelijks
Regulatie Accru Finance UABFEUCySEC, FCA, ASIC,
VerzekeringVerzekeringsfondsVerzekeringsfondsTot 1 miljoen per gebruiker

Pancakeswap Staking via Aqru

Aqru is door twee financiële experts in eind 2021 opgericht. Deze nieuwe online crypto broker maakt het mogelijk en simpel om verschillende soorten cryptomunten te kopen, bewaren en te traden.

Bij Aqru kin je op een makkelijke en veilige manier geld verdienen door pancakeswap staking. De rentes zijn erg hoog bij Aqru en kunnen zelf oplopen tot 12%.

Bij deze broker zijn er veel verschillende crypt munten beschikbaar. Het kopen van de punten is vergemakkelijkt en daarom kunnen beide de beginnende trader en de professional terecht bij Aqru.

Het is simpel om een account aan te maken bij Acru om snel te beginnen met pancakeswap staken. Het minimale stortingsbedrag is €100.

Aqru beveiligt jouw bezittingen en account. Fireblocks zorgen ervoor dat jouw bezittingen zijn beveiligt. Twee factor authenticatie zorgt ervoor dat jouw account s beveiligd en alleen toegankelijk is voor jou.

MuntTickerJaarlijks percentage rente
BitcoinBTC7%
EthereumETH7%
USD CoinUSDC12%
TetherUSDT12%
DaiDAI12%

Profiteer van 7-12% staking rente bij Aqru!

Pancakeswap Staking via Huobi

Huobi is opgericht in 2013 in China. Bij deze broker is het mogelijk om crypto te kopen, te verkopen, te staken en om crypto te lenen. 

Huobi, dat in het Mandarijn valuta betekent, heeft een mobiele app voor Android en voor iOS dat het mogelijk maakt om overal te traden en te staken in crypto.

Je aanmelden bij Huobi en het bezitten van een wallet is gratis. Het verhandelen van crypto kost wel geld zoals bij vele andere brokers ook het geval is.

Huobi is een veilig platform en de broker werkt met een Security Reverse. Deze fondsen zijn eigendom van Huobi. Hierin wordt Bitcoin bewaard en verdeeld over verschillende wallets. Dit maakt Huobi erg veilig.

Staking bij een Aziatische broker? Begin dan bij Huobi!

Pancakeswap Staking via eToro

De beginnende belegger kan het beste terecht bij de online broker eToro. Deze broker heeft een erg gebruiksvriendelijk platform waar iedereen eenvoudig zijn eerste investeringen kan doen. 

Je koopt bij eToro allerlei cryptomunten en hebt daarnaast nog keuze uit veel andere producten. Zo kun je ook investeren in aandelen, ETF’s, CFD’s, grondstoffen en valuta’s.

eToro heeft een aantal grote voordelen voor beginners zoals het feit dat je al kan beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42). Elke investering die je doet moet minimaal €10,- zijn. 

De crypto pagina op eToro

Je kunt ook eerst het platform uitproberen voordat je met je eigen geld gaat beleggen. Dit kun je doen via het gratis demo account, met dit account krijg je virtueel geld zodat je het platform en een aantal investeringen uit kan proberen zonder risico. 

eToro heeft een eigen Copy trading tool ontwikkelt waarmee je de portfolio’s van andere beleggers in kan zien en kan kopiëren. Zo zie je bij elk portfolio de recente resultaten en het risico dat je zal nemen door deze investeringen te kopiëren. 

Het is een veilige plek om te beginnen met beleggen in crypto of andere handelsproducten. eToro heeft namelijk vergunningen bij de toezichthouders CySEC en de FCA, zo weet je zeker dat de broker zich houdt aan alle Europese wet- en regelgeving. 

Begin ook met cryptomunten kopen bij eToro en maak nu alvast je account aan! 

Pancakeswap Staking via Binance

Internationaal is Binance de meest populaire crypto broker. Dit vanwege het enorme aanbod verschillende cryptomunten dat je bij deze kan verhandelen. Ook zijn de tarieven redelijk scherp, omdat Binance een eigen cryptomunt met veel lagere transactiekosten gebruikt om in crypto te handelen.

Bij Binance kan je ook makkelijk je coins staken, zoals met Binance Earn. En tal van andere mogelijkheden natuurlijk. Nadeel van Binance is de slechte service. Ook heeft Binance nog geen vergunning om op de Nederlandse markt te handelen. Heb je al crypto’s? Dan kan je natuurlijk wel degelijk handelen via Binance.

Ook profiteren van het grootste aanbod cryptomunten? Dan moet je natuurlijk snel je Binance account aanmaken!

Stap 2: Maak een account aan

Een account openen bij Aqru kost slechts enkele minuten, maar wel heb je een aantal gegevens nodig. Denk dan aan je adres, naam, woonplaats en een foto van een geldig identiteitsbewijs.

Dus die kan je beter van te voren bij de hand hebben. Want het gaat om best wel veel geld. Een account aanmaken kan via de website van Aqru, waar je kan klikken op ‘Sluit je nu aan’.

Hierna vul je alle gevraagde gegevens in die je bij de hand hebt en ziedaar, je account is geopend. Wel kan het een paar uren tot dagen duren voordat je persoonlijke gegevens geverifieerd zijn.

Stap 3: Geld op account zetten

Heb je je account geopend en zijn je persoonlijke gegevens goedgekeurd? Dan kun je verder en het geld storten op je Aqru-account.

Geld storten doe je via een bankoverschrijving of met je creditcard. Enkele minuten tot uren na storten staat het geld op je account staat. 

Het minimale stortingsbedrag bij Aqru is €100. Je kunt dus bij Aqru al storten vanaf  €100 euro, wat het ook voor kleine investeerders en jonge beleggers interessant maakt. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Koop een geschikte munt

Zoek geschikte producten op Aqru

Pancakeswap is niet overal verkrijgbaar en dus zal je eerst een andere munt moeten kopen. De handigste munt om aan te schaffen is Binance Coin (BNB), bij Aqru kun je alleen Bitcoin, Ethereum of USDT kopen.  

Deze munt kun je vervolgens naar een wallet toesturen zodat je de munten ergens anders kan gaan gebruiken. Je koopt  de munt via Aqru door te kiezen voor buy, bij het vesturen van de crypto betaal je wel transactiekosten. 

Stap 5: Begin met Pancakeswap Staking

Tijd om aan de slag te gaan met Pancakeswap staking zelf. Hiervoor moet je de wallet waar je zojuist je gekochte munten naar toe hebt gestuurd koppelen met het platform van Pancakeswap. 

Vervolgens kun je de munten om gaan wisselen. Zoals je hiernaast ziet gaat de swap vrij gemakkelijk, als je een wallet verbonden hebt kies je hoeveel BNB je om wilt zetten naar CAKE en maak je de transactie rond.

Je vindt de munten van Pancakeswap vervolgens terug in de wallet die je verbonden hebt met het platform. Als je wilt beginnen met Pancakeswap staking ga je naar het tabblad Earn. 

Daar kun je tientallen verschillende munten staken. Pancakeswap staking staat echter als eerste en heeft ook de beste beloning en meeste liquiditeit. 

Start ook met Pancakeswap staking en koopn nu alvast Binance Coin bij de online broker Aqru!

Wat is Pancakeswap en hoe werkt Pancakeswap Staking?

CAKE is een cryptovaluta die gebaseerd is op Proof of Stake. Dat wil zeggen, dat je CAKE  niet kan minen, maar alleen kan verdienen door te staken. Staken betekent: je neemt een aandeel, een stake in het Engels, in een mining pool met jouw crypto’s. Door in mining operaties deel te nemen met jouw CAKE munten, krijg je een deel van de opbrengst. 

Stel, jij legt tien procent van alle CAKEs in de pool in, dan krijg jij ook tien procent van alle nieuw geproduceerde CAKEs. Maar let op. Als de mining pool waaraan je deelneemt de boel oplicht, ben je je ingelegde CAKEs kwijt. 

Pancakeswap werkt iets ingewikkelder. Het is niet zomaar een proof of stake crypto, maar een gedecentraliseerd finance (DeFi) handelsplatform. Hiervoor gebruikt het platform Automated Market Making (AMM). PancakeSwap is gebaseerd op de Binance smart chain (de blockchain van een andere, veel grotere  cryptobeurs, Binance). 

Begin ook met Pancakeswap staking door een eerste investering te doen in één van de beschikbare munten bij Aqru!

Pancakeswap Staking en automated market making

Automated Market Making of AMM werkt niet zoals een gewone beurs, met bieden en laten, maar met een liquidity pool, een soort voorraadvat met crypto’s. Die pool is gevuld met tokens, bijvoorbeeld de dollar-tokens van Binance (BUSD) en de eigen Binance tokens (BNB).

Wil iedereen dollars in BNB omruilen, dan stromen er dollars binnen en BNB uit. Dus stijgt het percentage BNB in de pool ten opzichte van het percentage dollars. Gevolg is volgens een wiskundige rekenformule binnen de pool de “koers” van de BNB stijgt. Zijn er bijvoorbeeld drie keer zoveel BNB tokens als dollartokens in de pool, dan wordt de koers 1 BNB = 3 BUSD. Hoe groter de pool, hoe stabieler natuurlijk.

De BNB en BUSD tokens in deze pool worden geleverd door “farmers”, die hiervoor beloond worden met CAKE tokens. Met andere woorden, je moet CAKE’s verdienen met andere cryptotokens, die je inbrengt in de CAKE liquidity pool.

Maar je kan CAKE’s ook gebruiken om nog meer CAKE’s te verdienen. Dat werkt via de SYRUP pool. Als je hierin je CAKE’s staket, dan word je beloond met meer CAKE’s.

Zo organiseert Pancakeswap ook een loterij. Doe je mee met een van deze loterijen, dan heb je kans dat je CAKE tokens verdient als je cijfers overeen komen met de gelote cijfers. Kortom: gamificatie is echt wel een ding met deze crypto. Kortom: hou je van gokken, dan is dit echt de crypto voor jou.

Begin ook met Pancakeswap staking op het DeFi platform van de munt!

Voordelen van Pancakeswap Staking

Dit systeem heeft twee voordelen. Ten eerste kan je verdienen door in CAKEs te investeren, er is een vorm van spaarrente. Dat maakt het aantrekkelijk om CAKEs te bezitten en ze te staken. Ten tweede garandeer je zo dat de miners eerlijk zijn. Immers, zijn ze dat niet, dan verdwijnen de deelnemende CAKE tokens.

Daarom kunnen de rekenoperaties ook veel minder intensief zijn. Dat is fijn, want de eerste generatie cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum 1.0 zijn enorme energieslurpers, die jaarlijks meer dan het energieverbruik van een middelgroot land opslokken.

Geen wonder dus dat Ethereum over gaat stappen op Proof of Stake. Ethereum 2.0 zal geheel PoS zijn gebaseerd en in de loop van 2024 operationeel worden. Op zich zit PancakeSwap dus wel op het protocol van de toekomst.

Begin met Pancakeswap staking en geniet van voordelen die Bitcoin en Ethereum je niet bieden!

Waardeontwikkeling van CAKE

Zoals met meer crypto’s is deze van een lage waarde, rond de 1 euro, gestegen tot recordwaardes tegen de honderd euro. In december 2021 is deze waarde ondertussen weer gezakt tot rond een tientje.

Een nogal wisselvallig gedrag dus. Heftige koersfluctuaties in de toekomst, zowel naar boven als naar beneden, zijn daarom zeker te verwachten. 

De koers van Pancakeswap in de afgelopen maanden

Tip: Door te beginnen met Pancakeswap staking heb je de kans om zowel geld te verdienen aan stijgingen in de koers als aan de beloningen die je krijgt bij Pancakeswap staking, zo behaal je de beste resultaten. 

Verhoog ook jouw crypto-winst door te starten met Pancakeswap Staking!

Beginnen met Pancakeswap Staking, een goed idee?

CAKE is een van meerdere cryptovaluta die gebruik maakt van liquidity pools. De crypto is qua techniek modern en maakt onderdeel uit van het succesvolle cryptoplatform Binance. Het is de nummer 1 DeFi cryptobeurs op de Binance blockchain.

De transactiekosten op de Binance blockchain zijn veel lager dan die op de Ethereum blockchain, waar je al gauw aan “gas fees” van honderd euro moet denken. Qua techniek is het dus een goede crypto. Minder aantrekkelijk is dat de mensen achter CAKE anoniem zijn. Dit zou bij wijze van spreken zelfs de Chinese regering kunnen zijn.

PancakeSwap stelt geen – voor liefhebbers van privacy – vervelende eisen zoals KYC (know your customer) en AML (anti money laundering). Wil je niet dat vervelende overheden of andere lastpakken achter je financiële zaakjes komen, bijvoorbeeld omdat je in de VS, Rusland, China of andere politiestaat woont, dan is PancakeSwap, met zo’n 600 miljard dollar aan activa, the place to go.

Crypto’s zijn natuurlijk een riskante belegging waar je veel mee kan verdienen, maar ook behoorlijk het schip mee in kan gaan. Dus ga er niet de complete overwaarde van je huis in stoppen. Het is altijd verstandiger om je beleggingen te spreiden.

Op zoek naar nog meer mogelijkheden om cryptomunten te gebruiken voor staking? Kijk dan ook eens in ons artikel met de beste staking coins van het moment.

Koop ook nu jouw eerste cryptomunten bij Aqru en begin zelf met Pancakeswap Staking!

Pancakeswap Staking: Veelgestelde vragen

CAKE is de proof-of-stake token van het Pancakeswap handelsnetwerk. Met CAKEs kan je staken en deelnemen aan een loterij. 

Staken kan je een beetje vergelijken met je spaargeld vastzetten op een rekening, alleen dan met crypto’s. Staking is nodig bij proof of staking minen. Na verloop van een bepaalde tijdsperiode krijg jij een percentage van je geïnvesteerde crypto’s uitgekeerd. Gedurende het staken staan je crypto’s vast. 

Je kan met CAKE zowel speculeren, als staken en deelnemen aan een loterij. Bij deze loterij wordt 10 procent van het totale inleggeld verbrand. Deze maatregel is bedoeld als methode voor deflatie. 

Pancakeswap is erg populair bij handelaren omdat de wisselkosten veel lager zijn dan met handelen via Bitcoin of Ethereum. 

Over het algemeen wel, je krijgt de crypto’s terug die je er in hebt gestopt. Wel kunnen deze crypto’s na het staken veel minder waard zijn. Dan maak je natuurlijk verlies.  Omgekeerd kan in die tijd de waarde ook sterk gestegen zijn. 

Pancakeswap Staking: Conclusie

Pancakeswap is een decentraal platform waarop je munten tegen elkaar kunt ruilen, maar ook een aantal mogelijkheden hebt om cryptomunten te verdienen. Zo kun je beginnen met Pancakeswap staking, waarbij je beloningen ontvangt voor de munten die je vastzet. 

Je kunt er altijd zelf voor kiezen hoe lang je de munten laat staan, zo kun je ze later weer terug sturen naar een broker om in te wisselen voor euro’s. De winst die je maakt op Pancakeswap is ook nog afhankelijk van de kores van de munt. 

Scroll naar boven