Bitcoin Koers Verwachting & Analyse (2024)

Ben je benieuwd naar de Bitcoin Koers Verwachting, Bitcoin verwachting 2022 of zelfs de Bitcoin koers verwachting 2025? Bitcoin is al jaren met een opmars bezig en in dit artikel gaan we kijken naar de Bitcoin koers verwachting voor de komende periode en de prijs van de bitcoin in de toekomst.

Nu profiteren van de Bitcoin Verwachting 2021

Ben je ook hoopvol over de prijs van de Bitcoin in de toekomst? Start dan vandaag nog met investeren via eToro!

De Bitcoin is de meest spraakmakende cryptocurrency en heeft een veelbelovende toekomst in het vooruitzicht volgens vers fans en experts. In dit artikel kijken we naar de Bitcoin verwachting voor de toekomst en analyseren we deze toekomst voor meerdere jaren.

Wil je meer weten over Bitcoin en wat de Bitcoin verwachting is voor de komende jaren? Lees dan snel het artikel en kom erachter.

Bitcoin Verwachting - Hoe wordt de Bitcoin prijs vastgesteld

In totaal komen er 21 miljoen Bitcoin munten op de markt, momenteel worden er nog steeds nieuwe munten gemined. Mede hierdoor is het idee dat over de lange termijn de Bitcoin prijs altijd zal stijgen, omdat deze steeds exclusiever wordt. 

Uiteindelijk kan er geen nieuwe bitcoin aangemaakt worden en gaan alleen transactiekosten naar de miner. Dan moet Bitcoin prijs hoog genoeg zijn zodat dit voor de miner uit kan.

Bitcoin Prijs Voorspellen - Bitcoin Verwachting Analyse Technieken

De Bitcoin prijs voorspellen is lastig omdat de munt flinke koersstijgingen en dalingen kan maken. Toch zijn er een aantal technieken waardoor je een beeld kan scheppen van de Bitcoin koers verwachting. 

Technische analyse

Bij een technische analyse kijk je naar de koers van een bepaald product, in dit geval Bitcoin, en probeer je een voorspelling te doen hoe de koers verder zal gaan. Bij een technische analyse gebruik je de Trading View, je ziet vervolgens ‘candles’ waarin de koers duidelijk weergegeven is. 

Je gaat in deze trading view aan de slag met indicatoren en probeert patronen te herkennen.

Een indicator is bijvoorbeeld het volume dat er op dat moment gehandeld wordt, terwijl er ook bekende patronen zijn waarna de Bitcoin koers waarschijnlijk gaat dalen of stijgen. 

Fundamentele analyse en Bitcoin nieuws

Een fundamentele analyse wordt vooral gebruikt bij aandelen van bedrijven, maar ook bij Bitcoin kun je een heel eind komen met een fundamentele analyse. Je kijkt hiervoor naar onderliggende informatie over de munt en maakt op basis daarvan je Bitcoin verwachting. 

Bekijk daarvoor al het laatste Bitcoin nieuws, bijvoorbeeld over de toekenning van Bitcoin als officiële munt in El Salvador of het verbieden van minen in China. Dit soort nieuws kan bijdragen aan een koerswijziging en door hiervan altijd op de hoogte te zijn kun jij mee profiteren.

Inspelen op de Bitcoin Koers Verwachting met Beste Bitcoin Brokers

Om zelf in te kunnen spelen op de Bitcoin verwachting is het belangrijk om een plek te hebben waar je kan handelen in Bitcoin. Hiervoor heb je een account bij een broker of crypto exchange nodig.

Tussen deze brokers zitten grote verschillen en daarom is het verstandig om goed te kijken welke broker wat aanbiedt. Je kunt het beste kiezen voor een platform dat aansluit bij de ervaring die je hebt met beleggen. Het heeft geen zin om als beginner een account te maken bij een broker met allerlei ingewikkelde opties.

Tot slot is het ook goed om te weten hoe de kosten naar je doorberekend worden. Sommige brokers kiezen ervoor om bij elke transactie een percentage in te houden, en dit kan veel schelen!

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Profiteren van de Bitcoin Verwachting bij eToro

Een voorbeeld van een broker die zeer goed geschikt is voor de beginnende belegger is eToro. Dit platform is erg overzichtelijk en daarmee ook gebruiksvriendelijk. 

eToro heeft een aantal voordelen waardoor je gemakkelijk kan beginnen zonder al teveel risico. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met het gratis demo account, waar je met virtueel geld investeringen uit kan proberen. 

Als je daarna klaar bent om met je eigen geld aan de slag te gaan kan dit al vanaf een lage minimale inleg van $50 (€43). 

Zo kun je altijd met een laag bedrag beginnen om het risico beperkt te houden. Daarnaast kan je ook risico beperken door te spreiden.

Cryptomunten bij eToro

eToro is een populaire broker omdat het een aantal dingen die je kent van sociale media verwerkt heeft op het platform. Zo kun je bij elk product de mening van andere beleggers terugvinden en met elkaar discussiëren, bijvoorbeeld over de Bitcoin koers verwachting. 

Omdat iedereen een eigen profiel heeft, is het mogelijk gemaakt om bij openbare profielen te zien welke investeringen ze doen, hoeveel risico ze daarmee nemen en welk rendement ze behalen. Vervolgens kun je met de Copy trading tool deze investeringen zelf kopiëren naar je eigen portfolio. 

Je kunt bij eToro investeren in verschillende handelsproducten. Naast cryptocurrency als Bitcoin vind je hier ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en indexen zodat je een zeer divers portfolio samen kan stellen. 

Bij sommige producten heb je extra voordeel, zo betaal je bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s 0% commissie. Zo behaal je een hoger rendement en weet je als beginner altijd waar je aan toe bent qua kosten. 

eToro heeft een licentie bij CySEC, een financiële toezichthouder op Cyprus, en bij het Britse FCA. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat het platform zich houdt aan de Europese wet- en regelgeving en dat jij als consument goed beschermd bent. 

Ga ook aan de slag bij één van de populairste brokers ter wereld en maak nu je account aan bij eToro! 

Profiteren van de Bitcoin Verwachting bij Libertex

In plaats van Bitcoin te kopen zijn er nog andere manieren om te speculeren op de koers. Dit kan bijvoorbeeld door te investeren in CFD’s bij de online broker Libertex.

Bij een CFD sluit je als het ware een contract af met de broker dat jij speculeert op een bepaalde koers. Dat doe je zonder dat je de munt zelf in bezit krijgt, omdat je geen onderliggende waarde hebt, krijg je een aantal extra mogelijkheden bij een investering bij Libertex. 

Zo kun je kiezen voor een stop-loss, take-profit of hefboomeffect. Met een hefboomeffect kun je de investering kunstmatig verhogen zonder daar meer voor te betalen, bij een hefboomeffect van 5 geldt elke stijging in de Bitcoin koers 5 keer zo zwaar voor jouw investering. 

Ook Libertex heeft een ruim aanbod van verschillende producten en is dus interessant voor mensen die ook willen investeren in aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en meer. Het platform bestaat al bijna 25 jaar en wordt gereguleerd door een toezichthouder op Cyprus. 

Begin ook met speculeren op de Bitcoin Koers Verwachting met de CFD’s van Libertex! 

Profiteren van de Bitcoin Verwachting bij Bitvavo

Een hele andere optie is de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Dit platform werd gelanceerd in 2018 en is in een paar jaar extreem snel gegroeid. 

Inmiddels zijn er meer dan 150 verschillende munten te verkrijgen bij Bitvavo en is het één van de populairste opties in Nederland. Het platform is gemakkelijk te gebruiken de kosten bij Bitvavo zijn erg laag. 

Je kunt zelf kiezen of je bij Bitvavo wilt handelen op het geavanceerde handelsplatform of dat je zonder gedoe munten wilt aankopen voor de op dat moment geldende koersen. Daarnaast kun je op het platform ook goed technische analyses uitvoeren en hier meteen op inspelen.  

Begin met veilig cryptocurrency kopen bij de Nederlandse exchange Bitvavo!

Bitcoin Verwachting - Bitcoin Prijsontwikkeling tot nu toe

Bitcoin was de eerste cryptomunt en daarom is er ook de langste geschiedenis in de koers terug te vinden. Ooit was de munt zo goed als niks waard, maar de eerste echte prijsstijgingen waren er al in 2014 toen de munt naar een waarde van €739,50 steeg. 

Er volgende een lange periode waarin de munt een stuk minder waard was, totdat in 2016 de Bitcoin prijs weer begon te stijgen. Het kwam daarna in 2018 tot een hoogtepunt toen de munt meer dan €16.000 waard werd. 

In 2021 is nog een belangrijke stijging geweest en hier kwam de munt op een absolute recordhoogte van €57.000 uit. Zelfs al had je op het hoogtepunt in 2018 €1.000 geïnvesteerd was dit 3 jaar later al €1.000 / €16.000 * €57.000 = €3.562,50 waard geworden. 

Vooralsnog piekt Bitcoin elke twee à drie jaar, profiteer ook snel mee van deze Bitcoin koers verwachting!

Bitcoin Prijs Grafiek

Is de Bitcoin prijs euro momenteel interessant? Maak dan nu je eToro account aan en begin met beleggen. 

Bitcoin Verwachting Korte Termijn

Voor de Bitcoin verwachting korte termijn maak je bij voorkeur gebruik van technische analyse. Gebruik indicatoren als het volume en de Relative Strength Index, met deze indicatoren kun je vervolgens een inschatting maken hoe het staat met het huidige sentiment en koopkracht rondom Bitcoin.

Hierbij geldt dat er wanneer er sprake is van een hoge RSI veel mensen op dat moment Bitcoin willen kopen. Een signaal dat de Bitcoin koers waarschijnlijk op de korte termijn gaat stijgen. Een lage RSI laat ook zien dat de koers zal gaan dalen. Hou deze belangrijke indicator dan ook goed in de gaten. 

Bitcoin Verwachting Lange Termijn

Voor een Bitcoin verwachting lange termijn kun je beter kijken naar trends over een grotere periode. Zoals je in de prijs grafiek kunt zien stijgt Bitcoin in sprongen, waarna de koers weer deels daalt en vervolgens stabiliseert alvorens een nieuwe sprong te maken.

Volgens verschillende experts valt er in 2021/2022 nog zo’n sprong te verwachten, waarbij de prijs van Bitcoin eerst richting de grens van €60.000 euro zal verbreken en daarna een nieuwe top bereiken.

Bitcoin prijsgrafiek

Bitcoin Verwachting 2022

Online zijn veel Bitcoin verwachtingen te vinden die aangeven dat de munt nog verder stijgt, maar ook veel die beweren dat de Bitcoin verwachting 2022 niet zo positief is. Deze twee scenario’s zijn eenvoudig te schetsen. 

Als Bitcoin net als in 2014 en 2018 opnieuw een periode zal kennen waarin de koers flink daalt na een recordhoogte zal de prijs kunnen zakken tot zo’n €15.000 in het uiterste geval. Het kan ook zijn dat Bitcoin zich nu doorzet en niet meer de grote dipjes kent, dan kan de prijs in 2022 zomaar doorstijgen tot €100.000,-. 

Bitcoin Verwachting 2025

Voor de Bitcoin koers  verwachting 2025 kijken we naar hele andere zaken, er zal namelijk in de komende jaren genoeg gebeuren dat de Bitcoin koers zal beïnvloeden. Zo is er in 2024 een nieuwe Bitcoin halving waarbij de vergoedingen voor miners opnieuw gehalveerd worden. 

Het idee hierachter is dat de munt vanwege haar schaarsheid steeds meer waard wordt en het voor miners uit kan om te blijven minen. De vorige Bitcoin halving was in 2020 en in 2021 werden alle records verbroken. 

Verder is de economische situatie in de wereld van groot belang voor de Bitcoin koers verwachting 2025. Zo kan het zijn dat er meer landen Bitcoin accepteren als officieel betaalmiddel en ook een eventuele nieuwe economische crisis kan van groot belang zijn voor de Bitcoin prijs. 

Heb jij vertrouwen in Bitcoin? Maak dan nu je account aan bij eToro en koop je Bitcoin voor de lange termijn! 

Inspelen op de Bitcoin Koers Verwachting

Inspelen op de Bitcoin koers verwachting doe je door te gaan handelen in de munt of in CFD’s of andere financiële instrumenten waarbij je de munt niet zelf hoeft te kopen. Als je op lange termijn wilt inspelen op de Bitcoin koers verwachting kun je het best de munt zelf kopen. 

Bij een Bitcoin verwachting van een korte periode, bijvoorbeeld een Bitcoin verwachting dat morgen de prijs 10% stijgt, kun je het best kiezen voor CFD’s. Je kunt dan hefboomeffecten instellen om nog meer rendement te kunnen behalen op je investeringen. 

Bitcoin kopen met hefboomeffect bij Libertex

Je moet voordat je kan inspelen op de Bitcoin koers verwachting een aantal stappen doorlopen. Zo moet je eerst een broker kiezen uit één van de brokers die in dit artikel genoemd zijn. 

Daarna maak je gemakkelijk je account aan door je e-mailadres op te geven en een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken. Bij elke broker moet je vervolgens een verificatie voltooien, voor die verificatie moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen. 

Hierna kun je overschakelen naar een account met echt geld en voor het eerst geld storten. Je zoekt daarna in de zoekbalk gemakkelijk naar Bitcoin en kan de koers analyseren of meteen aan de slag met Bitcoin kopen

Begin nu ook alvast met inspelen op de Bitcoin Koers Verwachting!

Bitcoin Verwachting: Veelgestelde vragen

De Bitcoin verwachting is dat de munt over de lange termijn altijd zal blijven stijgen in waarde vanwege de grote schaarste is in de munt. Er zijn slechts 21 miljoen Bitcoins te verdelen over de hele wereld en dit zullen er nooit meer worden. 

De Bitcoin koers verwachting 2025 hangt erg af van internationale ontwikkelingen op de geldmarkt. Momenteel is er veel onzekerheid door de pandemie en komen er steeds grotere problemen in meer landen rondom inflatie, als deze problemen zich doorzetten kan dit gunstig zijn voor Bitcoin. Ook de Bitcoin halving in 2024 kan groot effect hebben op de Bitcoin koers verwachting 2025. 

De Bitcoin prijs vergelijken kan het best bij de brokers uit dit artikel. Je kunt bij deze brokers gemakkelijk de Bitcoin prijs vinden en deze met elkaar vergelijken om zo de goedkoopste broker te vinden. 

De Bitcoin prijs euro kan nog flink doorstijgen, er zijn genoeg experts die verwachten dat de Bitcoin prijs euro boven de €100.000,- uit kan komen. Dit leek ooit extreem, maar tegenwoordig zijn we al over de helft qua koerswaarde. 

De prijs Bitcoin begin was maar iets boven de €0,-. De eerste keer dat de munt echt wat waard werd was in 2011 toen de prijs tussen de €1 en €20,- schommelde. 

Conclusie: Zelf profiteren van de Bitcoin Koers Verwachting

Een Bitcoin verwachting is niet gemakkelijk met zekerheid te voorspellen en als je online op zoek gaat zul je ook de meest uiteenlopende Bitcoin prognoses tegenkomen. Toch zijn er een aantal handvaten die je kunt gebruiken om een Bitcoin verwachting te kunnen maken. 

Zo kun je voor een Bitcoin verwachting korte termijn het best een technische analyse gebruiken. In deze technische analyses kun je allerlei indicatoren gebruiken die je iets kunnen zeggen over de vraag die er op dat moment is naar Bitcoin of het totale volume dat verhandeld wordt. 

Je kunt deze analyses zelf doen bij een broker en daarna overgaan op het kopen of verkopen van Bitcoin. De beste broker om dit te doen is eToro, hier heb je veel analysetools en kun je gemakkelijk Bitcoin verhandelen. 

Scroll naar boven