Alles over een Hypotheek Huis Buitenland!

Ben jij van plan een huis te gaan kopen in het buitenland? Dan komt er veel op je af op het gebied van de financiering! Hoe sluit je een hypotheek huis buitenland, en waar kun je dit het beste doen? Lees snel verder!

In dit artikel leggen we je alles uit over een hypotheek aanvragen voor een huis in het buitenland! We hebben de beste aanbieders op een rijtje gezet en uitgezocht waar je op moet letten!

Top 3 Aanbieders Hypotheek Huis Buitenland

Een huis kopen in het buitenland doe je niet zomaar, je moet het goed plannen en zorgen dat je alle randzaken goed regelt. Met als belangrijkste natuurlijk het regelen van een geschikte hypotheek voor het huis zodat je daadwerkelijk tot aankoop over kan gaan. 

In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden om een hypotheek voor huis in buitenland aan te vragen. Ook kijken we naar de huidige rentetarieven buitenland hypotheek en kom je erachter of een hypotheek in buitenland afsluiten kan of dat dit in Nederland moet. 

Hypotheek Huis Buitenland

Er zitten grote verschillen tussen een hypotheek voor een huis in Nederland en een hypotheek huis buitenland. Niet elke hypotheekverstrekker is bovendien enthousiast over het verstrekken van dit soort hypotheken. 

Dat betekent dat de zoektocht naar een geschikte hypotheek ook een stuk lastiger kan worden. Daarnaast heb je nog veel meer te regelen als dit je tweede koophuis wordt en je het eerste koophuis ook aanhoudt. 

Bij een hypotheek huis buitenland zijn er extra regels. Zo is er dikwijls een limiet dat je maximaal 80% van de koopprijs kan lenen. Ook kan het zo zijn dat de hypotheekverstrekker niet een hypotheek met een 30-jarige looptijd aan je wil verstrekken. 

Een huis in het buitenland is vaak alleen weggelegd voor vermogende Nederlanders, en ook voor een hypotheek heb je een groot voordeel met een goed eigen vermogen. Zo zal de bank eerder een hypotheek huis buitenland verstrekken aan een klant met veel eigen vermogen dan aan andere klanten. 

Direct hypotheek vakantiewoning buitenland vergelijken

Hypotheek Huis Buitenland Vergelijken

#1: Hypotheek Huis Buitenland aanvragen bij Hypotheek-rentetarieven.nl

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

De website Hypotheek-rentetarieven.nl helpt je met het vergelijken van hypotheken door een overzicht te bieden van alle huidige rentetarieven. Daar kun je vervolgens gemakkelijk een keuze uit maken voor de goedkoopste hypotheek.

Bij deze website vergelijken ze tientallen verschillende banken en andere hypotheekverstrekkers. Zo weet je altijd zeker dat je de meest voordelige optie kan vinden.

#2: Hypotheek Huis Buitenland aanvragen bij Financieel Fit

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Bij Financieel Fit wordt je geholpen door een team financiële experts. Zij geven je advies over wat de beste buitenland hypotheek is, en daarvoor kijken ze naar al je inkomen en uitgaven. 

Naast hypotheken kunnen de experts van Financieel Fit je ook helpen met leningen, krediet, verzekeringen en andere financiële vragen. Zo kun je met alles wat je moet regelen op financieel gebied bij deze aanbieder terecht.

#3: Hypotheek Huis Buitenland aanvragen bij Hypotheekadviseur NL

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Ook bij de Hypotheekadviseur zijn er experts die je zo goed mogelijk helpen met het vinden van de ideale hypotheek. Er zijn door Nederland heen tientallen kantoren te vinden van de Hypotheekadviseur. 

Zo is er altijd wel een vestiging bij je in de buurt zodat je fysiek langs kan komen op kantoor. Vervolgens helpt de adviseur met alle nodige stappen om de hypotheek huis buitenland rond te krijgen.

Hypotheek Huis Buitenland aanvragen in 4 stappen

Hierboven heb je al kunnen lezen dat een hypotheek voor een tweede huis aanvragen niet zomaar geregeld is. Ook zijn banken in Nederland niet allemaal even enthousiast als je vermeld dat de hypotheek voor een huis in buitenland is. 

In het stappenplan hieronder leggen we alvast uit wat je allemaal moet doen voordat je de hypotheek huis buitenland aan kan vragen. Let op dat een hypotheekverstrekker altijd gereguleerd moet zijn door een financiële toezichthouder, in Nederland is dat bijvoorbeeld de AFM

Stap 1: Vraag naar de mogelijkheden

Als je al een hypotheek hebt kun je voor een hypotheek huis buitenland het best vragen naar de mogelijkheden bij de partij die je eerste hypotheek heeft verstrekt. 

Deze hypotheekverstrekker biedt je over het algemeen de beste mogelijkheden, je hebt zo meteen inzicht hoe haalbaar je plan is of niet. 

Stap 2: (Laat je) maximale hypotheek berekenen!

Probeer in overleg de hypotheekadviseur aan te laten geven wat je maximale hypotheek kan worden. Er zijn ook rekentools beschikbaar op de websites van de hypotheekverstrekkers uit dit artikel, controleer goed of deze aangepast zijn aan de situatie voor een hypotheek in buitenland afsluiten. 

Door je maximale hypotheek te (laten) berekenen weet je in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken. Ook zal de hypotheekverstrekker eventuele eisen als een hypotheek van maximaal 80% van de waarde van het huis aan je meedelen, op basis van die info kun je een huis zoeken.

Stap 3: Vind je droomhuis

Nu je duidelijkheid hebt over je hypotheek kun je binnen een bepaalde prijsklasse op zoek naar je droomhuis. Houdt rekening met de eisen, zoals dat je maar voor 80% van het huis een hypotheek af kan sluiten. Hier ben je dus vaak afhankelijk van hoeveel vermogen je zelf klaar hebt staan voor het huis. 

Stap 4: Hypotheek afsluiten en naar de notaris

Je hebt het huis gevonden dat bij je past en bent met de hypotheekverstrekker de voorwaarden van een hypotheek overeengekomen. Dan is het tijd om de hypotheek te accepteren om een volgende stap te kunnen zetten en je huis definitief te kopen. 

Na het accepteren moet je naar de notaris voor een hypotheekakte. Dit is het contract met daarin alle informatie over de hypotheek, daarnaast wordt je nieuwe huis definitief als onderpand geregistreerd aan de hypotheekverstrekker. 

Hoe werkt Hypotheek In Buitenland Afsluiten?

Voor een groot aantal landen moet je in het land zelf de hypotheek afsluiten. Ook bij een hypotheek in buitenland afsluiten zijn er genoeg zaken waar je goed op moet letten, zo zijn bijvoorbeeld de verschillen in hypotheekrente enorm. 

Daarom moet je alle regels van het land waar je een hypotheek af wilt sluiten goed doornemen. Zo weet je de mogelijkheden voor je hypotheek en waar je verder op moet letten. Bijvoorbeeld regels over het zelf in te brengen bedrag.

Sinds 2017 zijn er nieuwe regels voor hypotheken in Europa. Deze Europese hypothekenrichtlijn moet zorgen voor meer gelijkwaardigheid op deze markt. 

Zo moet het de consument beter beschermen doordat er een standaard informatieblad bij de hypotheekofferte moet komen. Zo kun je als consument verschillende Europese hypotheken met elkaar vergelijken. 

Bij het invoeren van de nieuwe Mortgage Credit Directive (MCD) is ook besloten dat een hypotheekverstrekker een offerte niet meer mag wijzigen of intrekken na het aanbod. Als je als klant een offerte ontvangt weet je dus zeker dat je deze offerte kan accepteren. 

In plaats van een eerste hypotheekofferte krijg je een renteaanbod. Dit is nog wel een vorm van een niet bindende offerte, die vervangen wordt door de bindende offerte zodra de hypotheekverstrekker alle documenten die het nodig heeft van je heeft ontvangen.

Tot slot is ook de boeterente gereguleerd. Dit is de boete die je betaalt bij vervroegd aflossen. Omdat een hypotheekverstrekker bij vervroegd aflossen inkomsten misloopt kan het deze boete rekenen. De regulering zorgt ervoor dat de boeterente nooit hoger mag zijn dan de kosten van een hypotheekverstrekker. 

Wat zijn de Rentetarieven Buitenland Hypotheek?

Hoe hoog de rente van je hypotheek is hangt af van de hypotheekvorm die je gekozen hebt, de looptijd van de hypotheek, de gemiddelde hypotheekrente en voor hoeveel procent van de waarde van je nieuwe huis je een hypotheek aanvraagt. 

Deze hypotheekrentes lopen erg uiteen door heel Europa, ze zijn namelijk afhankelijk van een land hun eigen economie en wetten rondom hypotheken. In 2018 was de gemiddelde hypotheekrente in de Eurozone nog 1,88% en zat Nederland daar met 2,86% flink boven. Deze cijfers zijn gebaseerd op een 10 jaar rentevaste hypotheekrente. 

Goedkoopste landen voor hypotheek in buitenland afsluiten zijn Finland en Frankrijk. Deze hadden in het eerste kwartaal van 2018 een gemiddelde hypotheekrente van respectievelijk 1,85% en 1,58%. De duurste landen zijn Roemenië en Polen met 4,85% en 4,33%. 

Ter voorbeeld; bij een hypotheek van €250.000 met een looptijd van tien jaar betaalde je in Roemenië over tien jaar tijd meer dan €60.000 aan rente terwijl je in Frankrijk minder dan €20.000 zou betalen in dezelfde periode.  

Als je bij een Nederlandse hypotheekverstrekker een hypotheek vakantiewoning buitenland kan krijgen betaal je een hogere hypotheekrente dan bij een huis in Nederland.

Hypotheek Huis Buitenland oversluiten

Er is nog een andere mogelijkheid om financiering voor je tweede huis in het buitenland te vinden. Als je nu een hypotheek hebt kun je kijken of je deze kunt oversluiten en daarbij verhogen. Zo creëer je extra financiële ruimte die je in dit geval voor je vakantiehuis in kan zetten. 

Een hypotheek oversluiten is vooral handig als je momenteel een te hoge hypotheekrente betaalt. Het verhogen van een hypotheek is waarschijnlijk mogelijk als tussen de aankoop van je eerste huis en nu de waarde van je eerste huis is gestegen. 

Hypotheek Vakantiewoning Buitenland

Ook bij een hypotheek vakantiewoning buitenland zijn Nederlandse hypotheekverstrekkers voorzichtig met het uitgeven. Omdat je een hypotheekverstrekker het huis als onderpand geeft voor de hypotheek is het voor deze verstrekkers veel handiger om dit onderpand in Nederland te hebben staan. 

Tip: Kijk tussen alle Nederlandse hypotheekverstrekkers bij Hypotheek-rentetarieven.nl om de beste hypotheek te vinden voor je vakantiewoning in het buitenland!

Tips bij afsluiten Hypotheek Huis Buitenland

Het is niet gemakkelijk om zomaar een hypotheek voor huis in buitenland te regelen. Daarom vind je hieronder enkele handige tips zodat je weet waar je op moet letten. 

Mogelijkheden huidige kredietverstrekker

Kijk eerst naar de mogelijkheden om een hypotheek over te sluiten en zo meer financiële speelruimte te hebben.

Zo kan het zomaar zijn dat je na het oversluiten bij de eigen kredietverstrekker ineens aanmerking komt voor een betere hypotheek huis buitenland. Als je een klant met veel vermogen bent is dit waarschijnlijk niet nodig, en kun je direct beginnen met het financieren van je huis in het buitenland bij de aanbieders.

Zoek een hypotheekverstrekker met internationale kennis

Door een hypotheekverstrekker te kiezen met kennis over andere landen is het gemakkelijker om de hypotheek uiteindelijk af te sluiten. Deze hypotheekverstrekker kan je waarschijnlijk vanuit Nederland of online helpen met het vinden van een geschikte hypotheek.

Inlezen in lokale en landelijke hypotheekregels

Naar het buitenland verhuizen is altijd een grote stap waar je een goede voorbereiding op wilt hebben. Ook op financieel gebied is het verstandig om een goede voorbereiding te hebben, zorg dat je je inleest in de hypotheekregels die in dat land gelden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Let verder op regels rondom belasting van een huis, lokale belastingen en regels waar het huis aan moet voldoen. Als je hierover twijfelt, kun je een adviseur die bekend is met het land inschakelen zodat je geen fouten maakt op dit gebied. 

Hypotheek Huis Buitenland: Veelgestelde vragen

Een hypotheek voor huis in buitenland is in sommige gevallen te verkrijgen bij Nederlandse hypotheekverstrekkers. In andere gevallen zul je een hypotheekverstrekker moeten vinden in het land waar je naartoe gaat verhuizen. 

Een hypotheek huis buitenland afsluiten doe je door eerst te informeren bij je huidige hypotheekverstrekker. Met deze adviseur kun je je huidige financiële situatie in kaart brengen en overleggen welke mogelijkheden er zijn voor een huis in het buitenland. 

Een hypotheek voor huis in buitenland vinden doe je door hypotheken te vergelijken op één van de websites uit dit artikel. Als je niet bij een Nederlandse hypotheekverstrekker een buitenlandhypotheek af kunt sluiten moet je op zoek naar een bank of andere hypotheekverstrekker in het land van je nieuwe huis. 

De rentetarieven buitenland hypotheek lopen per land enorm uit elkaar. Bij een rentevaste periode van 10 jaar was de hypotheekrente in 2018 in Europa gemiddeld 1,88%, Nederland zit hier vrij ver boven terwijl een land als Frankrijk hier onder zit. 

Bij het afsluiten van een buitenlandhypotheek moet je ten eerste letten op de hypotheekrente. Deze kan hoger zijn omdat het gaat om een huis in het buitenland. Daarnaast is het verstandig om op de hoogte te zijn van alle regels voor hypotheken en huizen die gelden voor het land waar je heen gaat. 

Hypotheek Huis Buitenland: Conclusie

Het is waarschijnlijk één van de mooiste projecten van je leven; een huis kopen in het buitenland. Je zult er extra van gaan genieten zodra je het helemaal rond hebt, want voor die tijd moet je nog erg veel zaken regelen. 

Een hypotheek voor huis in buitenland is in Nederland moeilijk aan te vragen. De meeste Nederlandse banken en hypotheekverstrekkers helpen vooral hun meest vermogende klanten met het regelen van een buitenlandhypotheek, en hebben minder oog voor de andere klanten.

Kijk zelf bij de hypotheekrentes op hypotheek-rentetarieven.nl om erachter te komen hoe de rentes er momenteel bij staan. Hier vind je eenvoudig een hypotheekverstrekker waar je contact mee op kan nemen als je vragen hebt over een hypotheek voor huis in buitenland! 

Ook je Hypotheek Huis Buitenland aanvragen?
Ga dan naar hypotheek-rentetarieven.nl en vergelijk de meest voordelige hypotheek huis buitenland!
TIP
Scroll naar boven