Revolut

Dit is een review over de moderne bank Revolut en gebruik in Nederland. Handig wanneer je een Revolut account met Maestro of credit card wilt openen.

Tip: vergelijk Revolut met N26 die ook een gratis IBAN met card aanbiedt.

 • Oorsprong: Engeland
 • Opgericht: 2015
 • CEO: Nikolay Storonsky

Revolut adres
7 Westferry Circus
E14 4HD, London, Engeland
T: +44 – 2033 228 352

Klantenservice: chat in app 
Ma t/m zondag: 24 uur per dag

Wat is Revolut?

Revolut is een Engelse Fintech bank, opgericht in 2015, die moderne bankproducten aanbiedt aan consumenten en ondernemers. Het bedrijf Revolut heeft ruim 10 miljoen klanten wereldwijd. Revolut heeft een officiële banklicentie en staat onder toezicht van de FCA in Engeland. Revolut biedt een gratis account met extra betaalde bankproducten aan.

Nikolay Storonsky and Vlad Yatsenko

Hoe werkt de Revolut credit card precies?

De Revolut credit card is een prepaid Mastercard of Visa die je ontvangt wanneer je je via de Revolut app hebt aangemeld. Alles wat je ermee doet, zie je terug in de Revolut app. Je kunt er wereldwijd mee in vreemde valuta betalen zónder koersopslag. Hiermee is de Revolut card bijna altijd goedkoper dan een Nederlandse bank. Je kunt er alleen géén reserveringen mee doen bij hotels of autoverhuurbedrijven. Je kunt er ook geen abonnementen mee afsluiten.

Biedt Revolut een Maestro pas en iDeal betalingen aan in Nederland?

Ja, je kunt bij Revolut kiezen voor een Maestro betaalpas. Hiermee kun je overal in winkels mee pinnen. Kies je voor de Maestro pas, dan krijg je alleen geen Mastercard of Visa prepaid card extra. Wil je ze beide, dan betaal je meer. Wij denken dat Revolut het beste functioneert wanneer je kiest voor Visa of Mastercard.

Overweeg je met Revolut je Nederlandse bankrekening te vervangen, weet dan wel dat je géén iDeal betalingen kunt doen. Dat is een gemis in Nederland. We raden Revolut aan als tweede extra gratis rekening met Mastercard, waarmee je goedkoop betalingen kunt doen in het buitenland. Handig dus voor vakanties of zakenreizen.

Hoe vraag je Revolut aan?

Revolut werkt 100% online en mobiel. Alles begint dus met het downloaden van de Revolut app uit de App Store of Google Play. Het proces:

 • Download app en vraagpas aan
 • Activeer de per post verzonden pas
 • Maak IBAN-rekening(en) aan

Je betaalt 6 euro verzendkosten. Voordat je de pas kunt ontvangen, dien je eerst ongeveer een tientje te storten om de verzendkosten te dekken. Nadat je de pas ontvangen hebt, activeer je deze door je identiteit te verifiëren.

Of je een prepaid Visa of Mastercard ontvangt, heb je niet onder controle en wordt door Revolut bepaalt aan de hand van je locatie. Na ontvangst kun je direct gebruik maken van alle functionaliteiten.

Revolut pakketten

Standaard

0
00
per maand
 • Britse IBAN-rekening
 • Aanvraag kosten: €6,-
 • Contant pinnen gratis tot €200 (daarna 2% bedrag)
 • Geen wisselkoers opslag tot €6000,- per maand
GRATIS

Premium

7
99
per maand
 • Britse IBAN-rekening
 • Aanvraag kosten: €6,-
 • Contant pinnen gratis tot €400 (daarna 2% bedrag)
 • Geen wisselkoers opslag en geen limiet betalingen

Er is ook nog een uitgebreider luxe Metal pakket.

Zijn de premium functies echt handig?

Er zijn veel premium functies binnen Revolut die hierboven niet vermeldt zijn. Zo kun je de volgende 5 soorten cryptocurrency kopen vanuit de Revolut app: Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Ripple (XRP). Het grote nadeel is dat je je gekochte crypto’s niet kunt uitsturen. Je kunt er dus niet direct in handelen, wat de functie niet heel aantrekkelijk maakt. Verder rekent Revolut 1,5% kosten per transactie wat veel is ten opzichte van reguliere crypto-exchanges.

Daarnaast biedt de Premium variant een extra zorgverzekering en schadeverzekering voor in het buitenland. Als Nederlander heb je dit niet echt nodig aangezien je standaard in het buitenland verzekerd bent voor zorg. Een schade-reisverzekering sluit je in Nederland los een stuk goedkoper (en tijdelijk) af. 

Een laatste functie is het kunnen loungen in een lounge-hal van het vliegveld wanneer je vlucht vertraagd is. Voor deze luxe zijn wij Hollanders iets te nuchter denken we. Niet echt een grote meerwaarde dus. Al met al ben je wat ons betreft prima uit met een gratis Revolut account. Althans, om mee te beginnen.

Wat zijn de ervaringen met Revolut?

Revolut scoort over het algemeen hoge ogen bij klanten. In Nederland krijgt Revolut ruim 4,5 van de 5 sterren via het TrustPilot ervaringen-platform. De positieve ervaringen gaan over het gebruiksgemak en vele slimme betaalopties. De negatieve reacties gaan over klanten waarvan de pas door Revolut is geblokkeerd. Dit doet Revolut alleen wanneer ze verdachte activiteiten detecteren op een account.

Hoeveel kost Revolut in Nederland?

Hieronder kun je Revolut kosten vergelijken met andere Nederlandse banken.

 Revolut (standaard)ING OranjepakketABN/AMRO
BetaalpakketGratis€3,90 p/mnd€1,55 p/mnd
Betalen Euro’sGratisGratisGratis
Betalen vreemde valutaGratis1,1% bedrag€0,15 + 1,2%
Geldopname Euro’s2% (€200 gratis p/mnd)€2,25Gratis
Geldopname andere valutaGeen extra kosten€2,25 + 1,1%€2,25 + 1,2%

Wat kun je allemaal met de Revolut app?

De Revolut app is zeer vooruitstrevend ten opzichte van reguliere banken apps. Naast het kunnen aanmaken van categorieën en potjes kun je er ook aandelen mee kopen. Het bijzondere is dat je er delen van aandelen mee kunt kopen. Dit noemen ze ‘fractional stocks’. Wil je me Revolut bijvoorbeeld een Tesla-aandeel kopen, dan hoef je niet de volle mep à 800 euro voor één aandeel te betalen, maar kun je ook 10% kopen van één aandeel (=80 euro) kopen. Bekijk voor een uitgebreide uitleg onderstaande Revolut app video:

Play Video

Voor- en nadelen Revolut

 • Gratis rekening met IBAN
 • Prepaid Mastercard (debit)
 • Maestro betaalpas mogelijk
 • 24-uurs klantenservice via app
 • Goedkoop overmaken buiten EU
 • Geen extra betaalkosten buiten EU
 • Vele handigheden in de mobiele app
 • Geen aankoopverzekering
 • iDeal betalingen niet mogelijk
 • Klantenservice in het Engels
 • Geen filialen of telefonisch contact
 • Geen borgstelling (voor bv. autohuur)

Revolut is modern, maar heeft uiteraard ook concurrenten. Wil je per se de Maestro betaalpas er gratis bij hebben? Kijk dan eens naar N26 waarbij je de pas zonder extra kosten thuis kunt ontvangen.

Veelgestelde vragen

Ja, Revolut werkt met tweestapsverificatie. Je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens gebruik je een 4-cijferige pincode om betalingen door te voeren. Daarnaast biedt Revolut ook virtuele betaalpassen aan. Deze bestaan niet fysiek als plastic betaalpas waardoor je ze nooit kwijt kunt raken.

Ja, Revolut is een Britse bank met banklicentie en voldoet aan alle eisen die er gesteld worden aan een wereldwijd opererende bank.

Ja, je kunt met je Revolut betaalkaart contactloos betalen.

Jazeker, je betaalt gewoon via de betaaloptie MasterCard. Hier worden geen extra kosten voor gerekend vanuit Revolut. iDeal is dus niet per se nodig aangezien de meeste webshops MasterCard als betaaloptie aanbieden.

Revolut is een prepaid debitcard. Je kunt dus niet rood staan, maar je kunt wel gebruik maken van de functionaliteiten die MasterCard biedt.

Dit geef je aan tijdens het aanvragen van je kaart in de Revolut app. Je kunt kiezen tussen en MasterCard/Visa of Maestro betaalpas.

Ja, Revolut is geschikt voor Apple Pay en Google Pay.

Betalingen worden meestal binnen enkele uren tot maximaal 24 uur afgehandeld.

Revolut account aanmaken?

Een account aanmaken bij Revolut kost niets en doe je eenvoudig via de app.
gratis
René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top