VIABUY

In deze review bespreken we de prepaid Mastercard die door VIABUY wordt aangeboden in Nederland. Wat delen onze ervaring en bekijken of er klachten zijn.

Tip: vergelijk VIABUY ook met 4 andere aanbieders van prepaid creditcards.

VIABUY (Crosscard S.A.)
48, rue de Bragance
1255, Luxembourg
CSSF reg.nr: B215831
E-mail via contactformulier

Wat is VIABUY?

VIABUY is onderdeel van het bedrijf Crosscard S.A. (zie privacyverklaring) dat gevestigd is in Luxemburg. Crosscard heeft een licentie van de SSFF (autoriteit financiële marken in Luxemburg) om elektronisch geld uit te geven. Ze hebben daarnaast een licentie gekocht van Mastercard International Incorporated om het merk Mastercard te gebruiken in o.a. Nederland. Met een Mastercard prepaidkaart van VIABUY kun je vrijwel overal ter wereld afrekenen, zowel online als offline.

VIABUY reviews & ervaringen

VIABUY reviews fluctueren op ervaringen-sites van zeer positief tot negatief met klachten. Zie de waarderingen:

eKomi8,0
Google Play Store7,4
Nederlandreview.nl3,2
TrustPilot5,7

Prepaid Mastercard creditcard

VIABUY heeft een samenwerking met Mastercard waarbij zij prepaidkaarten van dit bedrijf kunnen uitgeven. Doordat de kaarten van Mastercard wereldwijd zowel online als in winkels worden geaccepteerd, kun je hiermee vrijwel overal betalen. De prepaid Mastercard heeft een saldo, dus je gebruikt hierbij géén krediet. Je hebt dus altijd zelf controle over hoeveel geld er op de kaart staat en welk bedrag er maximaal kan worden uitgegeven.

Hoe kun je VIABUY activeren en opwaarderen?

Om de kaart van VIABUY te activeren dien je in te loggen via de website. In het inlogportaal kun je via de instellingen de kaart activeren. Er zijn dan enkele persoonlijke gegevens nodig om de activatie te verifiëren.

Vanuit het portaal stort je ook direct geld op de kaart om het saldo op te waarderen. Dit kan eventueel met iDeal. VIABUY heeft een samenwerking met PPRO Financial Ltd om de koppeling met iDeal te maken.

Hoe werkt inloggen op de app?

Je logt eenvoudig in bij VIABUY via het inlogportaal. Liever direct via de homepagina naar de inlogpagina? Dan ga je naar https://viabuy.com en klik je rechts bovenin op “Login”. Je wordt vervolgens naar het inlogportaal doorgestuurd.

Opzeggen

Voordat je de kaart van Viabuy opzegt is het belangrijk dat jij eerst het saldo dat op de kaart staat uitgeeft of laat terugstorten. Je kunt het geld niet terugkrijgen nadat de kaart is opgezegd. Vervolgens log je in via de website van VIABUY en kun jij via de instellingen een opzegging indienen. Dit is de enige manier om de kaart te kunnen opzeggen.

Voor-en nadelen

  • Gouden kaart
  • Makkelijk in gebruik
  • App is overzichtelijk
  • Hoge aanschafkosten
  • Engelse klantenservice
  • Ontvangen van de kaart kan even duren

Wil je graag anoniem geld op de creditcard kunnen zetten, kies dan voor Pay2d. Op die kaart kun je to €150 anoniem op de kaart storten. 

Contact & klantenservice

Veelgestelde vragen

Er zitten kosten verbonden aan het aanvragen van de kaart. Allereerst betaal je voor de aanvraag  €69,90. Dit is om de kaart te activeren. Daarna betaal je ook een jaarlijks bedrag om de kaart actief te houden. De jaarlijkse kosten voor deze kaart zijn €19,90.

Op basis van ervaringen van huidige gebruikers is de VIABUY redelijk betrouwbaar. Je dient echter wel goed in de gaten te hebben dat de kaart met verschillende kosten komt, waaronder de activatiekosten en het jaarlijkse gebruik van de kaart. Omdat bij een prepaidkaart weinig misbruik voorkomt, wordt de VIABUY creditcard als veilig gezien.

Je kunt de kaart van VIABUY eenvoudig opzeggen via het gebruikersportaal. Je logt daar in door naar de website van VIABUY te gaan en vervolgens op “Login” te klikken. Deze knop is rechts bovenin op de pagina te vinden.

Via de instellingen in het gebruikersportaal kun je de informatie over jouw kaart vinden. Daar vind je ook de mogelijkheid om de kaart direct op te zeggen. Let er wel altijd goed op dat je het saldo van jouw kaart laat terugstorten, dit voorkomt dat jij geld laat liggen.

Bij de VIABUY Mastercard waardeer je de kaart eerst op. Hierdoor heb je saldo op de kaart om online of in een fysieke winkel aankopen te doen. Het zal dus ook niet mogelijk zijn om aankopen te doen via de kaart die duurder zijn dan het saldo dat op de kaart is gestort.

Bij de VIABUY Mastercard ben je altijd gegarandeerd van de veiligheid van de kaart. Het maakt gebruik van de Mastercard-technologie die ook op de creditcards van het bedrijf beschikbaar zijn. Via de prepaidkaart hoef je geen krediet aan te vragen, daarom kun je de kaart ook zonder check bij het BKR aanvragen.

Je kunt de VIABUY kaart onder andere opwaarderen door een SEPA-betaling uit te voeren. Via jouw bankrekening kan er geld op de kaart worden gezet. Dit duurt enkele werkdagen omdat de betaling tussen jouw bank en de bank waar VIABUY is geregistreerd geverifieerd moet worden.

Als jij liever sneller geld op de kaart wilt laten zetten dan kun je ook iDeal gebruiken. Het saldo wordt dan direct verhoogd met het bedrag dat jij op de kaart hebt gestort.

Je kunt de VIABUY kaart gebruiken op plekken waar je ook een normale Mastercard kunt gebruiken. Denk hierbij aan online winkels waar je een aankoop met een Mastercard kunt doen.

Daarnaast is de prepaidkaart ook in een groot aantal winkels te gebruiken. Je dient er wel altijd op te letten dat deze kaart niet als borg gebruikt kan worden. Het is dus niet mogelijk om de kaart bijvoorbeeld bij een autoverhuurbedrijf te gebruiken. Daar dien je een reguliere creditcard voor te gebruiken.

VIABUY kaart aanvragen?

Weet je voldoende en wil je een kaart aanvragen bij VIABUY? Bezoek dan de VIABUY website.
Zonder bkr
René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top