Alles over ABN Amro beleggen! (2024)

Beleggen kan tegenwoordig bij veel verschillende aanbieders, en zo bieden ook veel banken de mogelijkheid om spaargeld te investeren. Eén van die mogelijkheden is ABN Amro beleggen, lees snel verder om te weten te komen of het verstandig is bij ABN Amro te beleggen! 

Zelf Beleggen ABN Amro of elders in 4 stappen

Ook beginnen met beleggen? Kies in plaats van bij ABN Amro beleggen zelf waar je in investeert bij de online broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Het kan voor veel mensen een aantrekkelijke optie zijn; eenvoudig bij je bank beleggen. ABN Amro beleggen kan hiervoor een goede keuze zijn, zo kun je het spaargeld op een bankrekening zonder al teveel gedoe over zetten naar een rekening voor beleggen

In dit artikel lees je meer over hoe ABN Amro beleggen werkt, wat een goed alternatief is, hoe de ABN Amro beleggen tarieven zijn opgebouwd en lees je begeleid beleggen ABN Amro ervaringen van andere gebruikers. Tot slot kijken we ook naar het ABN Amro beleggen rendement dat je kan halen. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

ABN Amro Beleggen: Korte introductie

Bij ABN Amro beleggen heb je een aantal keuzes. Zo kun je gebruik maken van begeleid beleggen ABN Amro, waarbij experts je in een aantal stappen helpen keuzes te maken.

Je kunt ook nog een stap verder gaan en je geld laten beleggen door een vermogensspecialist van ABN Amro. Deze bepaalt welke investeringen het meest geschikt voor jou zijn. Tot slot is er nog de mogelijkheid tot zelf beleggen ABN Amro, bij deze optie kun je wel zelf keuzes maken. 

Achter ABN Amro beleggen zit een beleggingsplatform. Je kunt op dit platform investeren in meer dan 40.000 verschillende beleggingsproducten als aandelen, obligaties of fondsen. 

Dit handelsplatform wordt ook wel ‘mijn dealingroom’ genoemd en is vooral bedoeld voor de klanten die hebben gekozen voor zelf beleggen ABN Amro. 

Wil jij ook beginnen met zelf beleggen? ABN Amro heeft hier mogelijkheden voor, maar je kunt ook aan de slag bij een moderne broker als eToro. Maak gratis een account aan via de groene knop!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Is ABN Amro Beleggen veilig en betrouwbaar?

ABN Amro is een veilige bank met veel ervaring, daarnaast is de bank al een tijdje in handen van de overheid. Je mag er daarom vanuit gaan dat ABN Amro beleggen veilig is en dat het geld dat je hierin hebt ondergebracht is beschermd is.

Is ABN Amro Beleggen veilig?

Ook wordt ABN Amro door toezichthouders De Nederlandsche Bank en AFM bekeken. Zo kreeg de bank in 2021 een boete van een half miljard voor het niet genoeg bestrijden van witwassen. 

Dit geeft aan dat de toezichthouders er bovenop zitten en het gedrag van de bank kritisch beoordelen. Ook bij dit soort producten is er dus toezicht vanuit overheidsinstanties die ervoor zorgen dat er geen gekke dingen gebeuren. 

Daarnaast biedt ABN Amro zelf ook een aantal belangrijke functies om online beleggen bij de bank nog veiliger te maken. Zo geven ze een aantal veiligheidsregels mee aan elke klant om jezelf beter te beschermen tegen internetcriminelen die uit zijn op je bankrekening. 

Is ABN Amro Beleggen betrouwbaar?

ABN Amro heeft in Nederland een flinke reputatie die hier en daar wel wat deukjes op heeft gelopen de afgelopen jaren. Zo moest de bank genationaliseerd worden op het moment van de grote bankencrisis in 2008, iets wat de staat en dus elke Nederlandse inwoner veel geld heeft gekost. 

Daarnaast is ook de boete die de bank in 2021 kreeg voor het onvoldoende bestrijden van witwassen een nieuwe ontwikkeling waardoor je kan gaan twijfelen aan de betrouwbaarheid van de bank. Er gaan genoeg dingen op het moment niet goed bij ABN Amro. 

Ook is er veel te doen om de zaken waar ABN Amro in investeert. Zo bleek eind 2018 dat de bank investeerde in wapenbedrijven die landen bevoorraadden die mensenrechten schenden of in oorlogsconflict zijn of waren. 

Ook voor de duurzame belegger lijken er betere keuzes te zijn dan ABN Amro. De bank is niet erg open over de investeringen die het nog altijd doet in de fossiele industrie, in totaal sponsort Nederland de vervuilende industrie met 8,3 miljard euro per jaar, waaronder een paar grote projecten van ABN Amro. 

ABN Amro Beleggen: Overzicht mogelijkheden

Je kunt bij ABN Amro beleggen in meer dan 40.000 verschillende producten afkomstig uit 22 verschillende beurslanden. De volgende producten zijn te verhandelen op het professionele beleggingsplatform van ABN Amro:

Niet alle producten zijn beschikbaar voor elke belegger, ABN Amro is net als alle andere online brokers namelijk verplicht om jouw kennis over beleggen te testen. Op basis van deze test kijken ze welke producten bij jouw ervaring met beleggen passen. 

Het kan dus zijn dat risicovolle producten als turbo’s en opties niet beschikbaar voor je zijn omdat je volgens de bank hier niet voldoende kennis voor hebt om verantwoord mee om te gaan. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat zijn de ABN Amro Beleggen Kosten?

Je betaalt bij ABN Amro beleggen transactiekosten als je een bepaald product koopt en verkoopt. Verder betaal je ook nog een percentage over de gehele waarde van alle beleggingen die je open hebt staan en een bedrag aan vaste servicekosten per jaar.

ABN Amro Beleggen kosten aandelen en fondsen

Voor investeren in beleggingsfondsen uit het basis-assortiment betaal je geen transactiekosten. Voor Europese beleggingsfondsen die niet in dit assortiment horen betaal je 0,20% met een minimum van €1,-.

Niet-Europese beleggingsfondsen rekenen 0,6% transactiekosten bij het kopen of verkopen van een beleggingsfonds. Er is daarnaast nog een afwijkend assortiment die voor het kopen 2% transactiekosten rekent en bij verkopen 1%. In beide gevallen is er sprake van een minimum van €30,-.

Bij aandelen zijn er ook verschillende groepen, in de eerste groep vallen Nederlandse aandelen en enkele buitenlandse aandelen. Se tweede groep zijn de overige buitenlandse aandelen.

Het verschil tussen de kosten in deze twee groepen is vooral dat je bij de tweede groep minimaal €50,- aan transactiekosten en maximaal €750,-. Dat terwijl bij groep 1 er geen minimale transactiekosten worden gerekend en maximaal €150,-.

ABN Amro Beleggen Tarieven: Servicekosten

Tot slot betaal je ook nog servicekosten aan ABN Amro om toegang te krijgen tot ABN Amro beleggen. Je betaalt elk jaar €48,- voor deze toegang en je betaalt een percentage over de gehele waarde van je beleggingen, hoe hoger dit is hoe minder je betaalt.

Mocht je €500.000,- aan waarde in beleggingen hebben dan betaal je elk jaar:
€48 + (€100.000 * 0,2%) + (€300.000 * 0,12%) + (€100.000 * 0,06%) = €668,-.
Daar komen de transactiekosten per investering vervolgens nog bij op!

Servicekosten overzicht:

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is het ABN Amro Beleggen Rendement?

ABN Amro heeft zelf een voorbeeld op de website staan wat het ABN Amro beleggen rendement kan zijn. Hiervoor hebben ze een aantal verschillende profielfondsen als voorbeeld gebruikt; over het algemeen geld bij deze fondsen dat hoe meer rendement er behaald wordt, hoe hoger het risico van de investering is. 

Het rendement van de verschillende ABN Amro beleggen profielfondsen ligt tussen 4% en 31% over een tijdsperiode van 5 jaar. Dit gaat om de periode van 2016 tot 2020 en is slechts een indicatie van wat het ABN Amro beleggen rendement zou kunnen zijn. 

Het ABN Amro beleggen rendement is zeer afhankelijk van hoe lang je de investering laat staan. Voor de meest risicovolle profielfondsen geldt dat je de investering het best langer dan 10 jaar kan laten staan om echt te kunnen genieten van het ABN Amro beleggen rendement dat bij dit risico hoort.

De voor- en nadelen van ABN Amro Beleggen

Beleggen bij de bank waar je al een rekening hebt klinkt als een mooie optie, maar is het dat ook? Hieronder volgen de belangrijkste voor- en nadelen van ABN Amro beleggen. 

Begin jij met beleggen? Lees dan ook eens ons artikel over leren beleggen in vier makkelijke stappen zodat je er helemaal klaar voor bent! 

Tip: Zelf beleggen doe je nog makkelijker bij een online broker. Hier kun je simpel een account aanmaken, geld storten en investeringen doen. Ook is een platform als eToro gebruiksvriendelijker dan ABN Amro beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe zijn de ABN Amro Beleggen Ervaringen van gebruikers?

Op de website ‘klantenvertellen’ zijn er meer dan 100 beoordelingen gedaan. Over de laatste 12 maanden zijn klanten zeer tevreden. 

Klanten zijn vooral tevreden over de veiligheid van ABN Amro. Ook het beleggen via de smartphone app, waar je eenvoudig je strategie  kunt aanpassen, wordt op prijs gesteld in de ABN Amro beleggen ervaringen. 

Positieve ervaring

Beginners zijn tevreden in de ABN Amro beleggen ervaringen over het begeleid beleggen bij de bank. Je kunt hier voor een bepaald profiel en risico kiezen en hoeft verder niet meer om te kijken naar je investeringen. 

Ook de informatie die van de experts komt als je gekozen hebt voor begeleid beleggen ABN Amro op prijs gesteld. Deze informatie is volgens de ABN Amro beleggen ervaringen van klanten duidelijk behapbaar, ook als je weinig kennis over beleggen hebt.

Negatieve ervaring

De negatieve ABN Amro beleggen ervaringen komen vooral vanwege de klantenservice waar je vaak langer dan een half uur aan de telefoon hangt voordat je geholpen wordt. Ook geven enkele klanten aan dat ze het ABN Amro beleggen rendement onduidelijk vinden. 

Zo komen er tegenwoordig op één dag meerdere negatieve ABN Amro beleggen reviews van klanten online die klagen over de klantenservice. Ook wanneer klanten eenmaal iemand aan de telefoon krijgen zijn ze over het algemeen teleurgesteld in de service die geboden wordt. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen

ABN Amro biedt haar klanten de mogelijkheid om bij de bank te beginnen met beleggen. Je kunt bij ABN Amro begeleid beleggen of kiezen voor zelf beleggen ABN Amro. Als je voor deze laatste optie kiest krijg je toegang tot het professionele handelsplatform van de bank en kun je zelf gaan handelen in meer dan 40.000 verschillende producten. 

Je betaalt bij ABN Amro beleggen tarieven voor het gebruik maken van het platform. Dit is €48 per jaar en daarbij nog een percentage, waarvan de hoogte afhankelijk is van de waarde van jouw portfolio. Ook bij elke investering die je doet betaal je transactiekosten. In dit artikel staat een overzicht van al deze kosten. 

Je hebt een aantal verschillende mogelijkheden bij ABN Amro beleggen. Als je veel risico neemt kan je rendement over 5 jaar oplopen tot meer dan 30%. Als je gaat voor weinig risico zul je enkele procentpunten rendement per 5 jaar behalen. 

Klanten zijn in de begeleid beleggen ABN Amro ervaringen zeer positief over de ondersteuning die ze krijgen van de vermogensspecialisten van ABN Amro. Ook over het platform en de mogelijkheden die je hebt zijn klanten positief. 

ABN Amro biedt enkele mogelijkheden om ook zelf te beleggen via het professionele handelsplatform van de bank. Er wordt wel eerst getoetst of je voldoende kennis en ervaring hebt met beleggen, afhankelijk van deze toets bepaalt de bank welke producten het meest geschikt voor jou zijn. 

ABN Amro Beleggen: Conclusie

ABN Amro biedt je de mogelijkheid voor begeleid beleggen of zelf beleggen. Voor die laatste keuze kun je ook bij veel andere partijen aan de slag, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een online broker, hier zijn de kosten vaak aanzienlijk lager dan de ABN Amro kosten. 

Uit de ABN Amro beleggen ervaringen blijkt dat klanten in principe positief zijn over de mogelijkheden rondom beleggen. Minder enthousiast zijn de ABN Amro beleggen ervaringen over de klantenservice van de bank, hier zou je minimaal een half uur moeten wachten en veel klanten zijn ontevreden over de service. 

Zelf beginnen met beleggen bij een online broker is sneller geregeld, goedkoper en vaak ook gemakkelijker dan beginnen met ABN Amro beleggen. Maak ook zelf snel een account aan bij de beste online broker eToro! 

Wil jij ook beginnen met beleggen?
Open dan gemakkelijk een account bij de innovatieve online broker eToro en profiteer van voordelige tarieven!
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven